2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Sagol canim valla istedigim gibi biraz zor bulurum gibi geliyor yaa mustakil olsun,yalitimli olsun,mutfagi ve yatak odasi genis olsun,guney cephe olsun yavrum bu evde hic gunes almadi desem yeridir yani salonum ve mutfagim guneye bakiyor birada yazin kuvetine azcik su doldurup icine kalin havlu koyup kizi yatiriyordum gunese ama oturduğum semtte park bile yok yani dusun botanik park ve segmenler parki biraz uzak cok genis buyuk parklar ama batikent dedigim semt de adim basi park var ve duz ayak her yere yurume mesafesinde gidebiliyorsun birde burada ivir zivirimi market elemani getiriyor orada oyle bir sey yok kendim gidip almam lazim mesela simdi markete gidip alisveris yaptim diyelim eve geliyorum aldigim eti sutu bozulacak gidayi cikartiyorum kizla anca gerisini esim aksam gelirken aliyor arabadan insallah bulurum istedigim gibi bir ev de rahatlarim esim bugun kurmak istedigi sirketin ilk adimini atiyor hakkimizda hairlisi olsun Allah herkese hayirli helal riziklar kazanmayi nasip etsin

günaydınn herkeseee hasta olan bebişlere ve annelere acill şifalar diliyorum, küsler barışsın, hepimiz içinn güzelll ve mutluu bir gün olsun inş, cumamız hayırlı olsun, güzellikler getirsin bizeee
beğenmek ne demek sabah sabah mutluluktan ağlattın.çok güzel olmuş ne kadar teşekkür etsem azdır.ellerine sağlık.
canım beğenmene çok sevindim ya keşke elimden daha çoğu gelse ama plancı photoshop bilgisiyle bukadar oluyor MYBABYLOVE canımcım lütfen böyle düşünme ne acelesi var yahuu zaten telaşın var canım hiç sorun etme nolur üzülürüm şekerimm, öpüyorum okişimii ve seniiii

günaydın kızlarrr herkese hayırlı cumalar olsun...hava güneşli yarın dahada güzel olucakmış yaşasınn

buhar makinası illa alınacak diye bir şey yok ki Meleğim Hanım, bazı bebekler (veya yetişkinler) kuru havadan çok etkileniyor ve sürekli öksürüyor, boğazları kuruyor, bu yüzden de uyku sorunu çekiyorlar. bizim evde bebekten önce de vardı. eşim kuru havadan öksürüyor ve uyuyamıyordu. sobalı ev olup da çaydanlıkımız olmadığından almak zorunda kaldık. özellikle kışın havalar kuru olduğundan (özellikle Ankara'da) çok iyi oluyor. ama evinizin havası kuru değilse, bebeğiniz öksürükle sık sık uyanmıyorsa, boğazı kurumuyorsa almayınız. dediğim gibi, ihitiyaç olduğunda alınınız. bu arada buhar makinası alacaksanız bile soğuk buhar yapanından alınız. çok pahalı olan ve sofistike olanlardan şiddetle sakınınız. neticede buhar çıkaran bir alete ihtiyacınız var, börek de açmayıversin dimi

öyle mi dıyısun?esım genc kızların bolcana bulundugu bı yerde calışıyo ve sanırım canım ıstemıyo takmak dıyınce ve bu konuda ısrarcı olunca sartellerım attı.yoksa bende tombıklıkten dolayı takmıyorum ama sosyal ortamda olan o ve genç kızlarla...:26:
cocuga gecelerı o bakıyo o yuzden ben gıttım
arkamı donup yatsam sinir olurum ki ona konuşmaya dewam ederım ki

Himmmm esine guven hayatim evde takip is yerinde cikartmiyor bu adam yani ipini rerbest birak ama ucu hep sende olsun ona guvendigini hissettir bence belkide senin dikkatini cekmek icin yapiyor sen simdi genc kizlar falan deyince ben bi dusundum vallaesimin calistigi klinikte esim dr hanim ve esi ve birde erkek sekreter varguzel bayan hasta gelince zaten dr hanim sagolsun esime birakmaz kendi bakarcok kiskanc patronumuz dusun yani esimi bile sakiniyorbelki ondan rahatim
ama sen yinede ona guvendigini hissettir bakalim birde oyle dene birazda susmayi dene belki ise yarar ve o senin ustune dusmeye baslar

Herkese Günaydın.

günaydın annelik yolunda kader arkadaşlarım,

bugün sevinçliyim neden?

Orhan Cemal gece 2 saat içinde 789 defa uyandı. hayır, bu defa açlık uyanması değildi. huzursuzluk uynamasıydı hatta yarım saat uyuyamadı ağlamaktan. sanırım diş çıkarma belirtisi için ön belirtiler bunlar:26: işte bakınız dünya ne ilginç bir yer: kimi 7. ve 8. dişler çıkar farketmez kimi de dişin suyunun suyuna sevinir

artııı, Orhan Cemal ilk kaasını yaşadı. evet evet, şimdiye kadar biryerden düştüğü filan olmamıştı. yürüteçten parkeye düştü ve yüzünün sağ tarafı mosmor oldu. iyiki burnunun üzerine düşmemiş dimi:18:

doğumgünü hazırlıkları ile uğraşan arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. ben de çok çok çok düşünerek kutu yapmaya karar verdim. kendi ellerimle üzerinde "Orhan Cemal 1 yaşında" yazan ufak karton kutular yapıp, içlerine badem şekeri koyup, bizim bölüme ve Orhan Cemal'in doktorlarına dağıtmayı düşünüyorum. nasıl? çok mu basit? ben sizin gibi pratik değilim arkadaşlar, çok çok düşünerek, ancak bu kadar ufak fikir üretebiliyorum. onda da beynim zonkluyor

yarınki programım....

07:00........Ada ve anne kalkış...babaya hadi kalk babacım ve hadi kalk hayatım öpücüğü..
07:30........ Ada kahvaltı..kahvaltıdan sonra babaya hadi cnm kalk uyarısı
08:00........Ada yı giydirme- Anne giyinme....yiyecekleri hazırlama....babaya yaa hadi kalksana diye haykırış...
08:20........Anne makyaj....babaya yaa yeter ya geç kalıyorum her sabah aynı şeyi yapıyorsun diye isyan etme ve babanın söylenerek kalkışı
08:30........evden çıkış....arabada babaya söylenme beni sinirlendirdiği için...
09:00........Adayı babannesine teslim ve ve anlatım..
09:30........üsküdarda motor bekleme...
10:00........kızlarla kucaklaşma....

Köşeminderi hanım, eşinizin alyans takmaması fazla abartmışsınız gibi geliyor bana da. kötü bir şey yapacak olan insan parmağında alyansıyla da yapar, yapmayacak olan alyanssız da yapmaz. sizi resmen şeytan dürtmüş, karı-kocaların arasını açmak için birebirdirdir böyle şeyler. lütfen sakin olunuz, böyle yaparak eşinizi kendinizden uzaklaştırdığınızla kalırsınız. genç kızların çok olduğu bir yerde çalışan bir adamın bir de eşinden uzaklaşması kötüdür. biz ne kadar tartışırsak tartışalım yataklarımızı ayırmayız. kavga etsek de hala birbirimizin eşiyiz, unutmayınız.

benim eşim alyansını 1-2 ay ancak takmıştır. fakültede kendisini hafif kır saçlı, fit vücutlu, entellektüel müzmin bekar olarak tanıyorlar. günlerinin çoğunu makyaj ve giyinmeye harcayan kız öğrencilerle dolu etrafı, düşünün:26:

kendinize de eşinize gereksiz gerilim yapmayın evinizde. düşünün ki adamcağızın dışardaki o kadar iş güçten sonra sığınacak tek limanı: huzurlu evi-huzurlu ve güleryüzlüeşi- ve minicik çocuğu

günaydın güzel mayıs anneleri ve tatlı bebişleri,

hepimiz için umarım güzel bir gün olur.
kızlar sizinle uyku eğitimi serüvenimizi paylaşayım...
ben tam 3 gündür geceleri deliksiz uyuyorum. inanabiliyor musunuz? oğluşum sabaha kadar mışıl mışıl uyuyor. 15 dak. bir uyanan oğlum 3 gündür uyuyo (maşallah) ve uykusunu aldığı için sabahları gülerek uyanıyor. Bu nasıl mı oldu? doktorumuzu dinledik. akşam saat 9 oldu mu, ışıkları kapattık, tv .yi kapattık, oğlumuzla birlikte biz de yattık. ilk gece biraz mırın kırın etti sonraki geceler de yattı ve uydu. inanılır gibi değil ayakta salla salla uyuyan bebişim, şimdi yatıp uyuyor. ve ayakta sallandığında geri uyanan oğluşum şimdi kendi kendine çok daha iyi uyuyor. bu konuda bizden daha becerikli çıktı, o kendini daha güzel uyutuyo:))))
neyse dr.umuz 2 hafta devam ediceniz dedi. biz de yatıyoz işimizi gücümüzü bırakıyoruz. ama ödülü çok büyük oluyor. umarım bozulmaz bu durum.

maşallah maşallah maşallah ilk yatışta sizin yanınız/odanız da mı uyuyor acaba öğrenebilir miyim?
Bizde böyle bişey denedik,,tam 4 saat bekledik odasında,eşim yer yatağında uyudu ben baygınlık geçirerek kalktım emzirdimde
merak ettim o yüzden.

bende merak ettim beinkide 9 da 10 da uyur odası karanlık ama yüzkere kalkar saat 3 e kadar beraber yattık derken aynı yataktamı

Bizim odamızda uyumadı hiç. doğduğu günden beri hep kendi beşiğine yatırdık. gerktiğinde biz onun odasına gidiyoruz.
son bir aydır uyku konusu çok sorun olmaya başlamıştı cnm, biz de dr.muza başvurduk, öncelikle bir sağlık problemi allah korusun olmasın diye. dr.umuz sadece, artık bilinçlendiğini, gündüz işte olduğumuz için gece uyanık kalmaya çalıştığını anlattı. biz de eve gelince bol bol kucaklıyoruz, oyun oynuyoruz. sonra eskiden saati gelince sallardık. şimdi hiç sallamıyoruz. hadi oğlum gece oldu diyoruz konuşyoruz,anlatıyoruz. ışıkları söndürüp onunla aynı odada yatıoyoruz. mızmızlanırsa, biz burdayız oğlum, korkma ama gece oldu, anne-baba uyuyor artık, sen de uyu, sabah yine oynıycaz diyoruz. sırtını okşuyoruz ve bırakıyoruz. ama hiç taviz vermiyoz. sadece yalnız olmadığını hissettiriyoruz ve artık uyku saati olduğunu...
inşallah işenize yarar ve bizde de devamlı olur...

Ohhh sonu miss plan
Bende az sonra cumasını mübarek edip dedesine durumu izah edicem:26:
Planner ok misin cicim?Fotodakini yanıma alıcam onun için soruyorum?

peki doktorunuza bir ara sorar mısınız: 18:30 da uyumaya çalışan, 19:00 a kadar zar zor ayakta durabilen bir çocuğu 21'e kadar nasıl ayakta tutacağız? gözünden uyku aktığı için akşam yemek yiyemeyen, aç yatan ve açlıktan uyanan bir çocuk aynı zamanda

sabahki diyalog:

anne: yarın işin var mı?

chihiro: yok, neden sordun ki?

anne:hani bazen arkadaşlarınla buluşuyordun ya

chihiro:hayır anne, yarın buluşmayacağım

anne:yarın arkadaşlarınla buluşacaksan, Orhan Cemal'i götürme, babasıyla sabahtan bize gelsinler. hem biz Orhan Cemal'e bakarız hem de babası rahat rahat oturur diye düşündüm de
chihiro:

hazır annem Orhan Cemal'i istemişken Ankara'da yaşı yaşıma uygun, münasip, buluşacak bir arkadaş arıyorum. İstanbul tayfasının Eminönüsü varsa bizim de Samanpazarımız var dimi

cnm, istersen tabiki sorarım. ama saat 9 olayı dr.un verdiği bir saat değil. bizim oğlanı bıraksan geceyarısına kadar oynar, dolanır...
en ge. 9'da uyuması gerektiği için biz 9 da yatırıyoruz. o da şöyleymiş, büyüme hormunu bebeklerde akşam saatlerinde en çok çalışrmış. o yüzden 9.u çok geçirmemizi tavsiye etti.
bir de sizin bebeğinizin gündüz uykusu nasıl? benim oğluş sabah 11 gibi yatıyo bir kere, bir kere de 4 gibi yatıyor. sonra da 9 gibi 3 gündür işte yeni yeni alışmaya başladı.

Annemin, göbeğimi kesip eminönüne gömmüş olma ihtimali var mı soracağım akşam
Eltim aradı,çıkışta onunla eminönüne gitmemi istediGitmezsen ayıp olur çünkü ameliyat olacak,birlikte son turları atmak istiyorum senle dedi Ben bu gece orda yatiim yarın için de kolaylık olur Şaka bi yana eltim her yeri çok iyi biliyor,gideyimde önden bi kolaçan edeyim,bu arada masa örtüsü için fikrim değişti biraz,,gitmişken englishome dan da bakacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…