• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Bir süredir baston puset araştırıyordum,kızım babaannede olunca gündüzleri, 2 puset şart olmuştu. Mclaren almayı planlamıştık joker bebede 300 tl idi indirimli hali.Sonra gezerken mothercare e girdik.Mothercare in puseti 200den 140 a düşmüş aldık,kurtulduk.2. puset olarak almayı düşünenler bir fikir olsun

help....

alakasız olacak ama kontürüm hemen bitiyo:)faturalı kullananlara sesleniyorum:24:
tükürükcelliyim faturalıya geçiyim diyorum,varmı şöyle saatlerce her yöne konuşturup
her kelimeyi kısa kısa mesajla yolladıgım halde mesajı bitmeyen bir kampanya:))
dedikodu paketi istiyorum:1: çoookkk konuşayım ama azıcık ödeyeyim:27:
hadi cevap verin..help dedik:27:

hemen üst katımda tadilat var saat 9 dan beri çalışıyorlar başım ağrıdı valla,
bu gürültüde minik erkekim 2,5 saattir nasıl uyuyor anlamadım:nazar::1:

Ne güzel gezin walla canım:16:
Ben sabah 7 sularında(bazen daha da erken) emziriyorum,9 gibi kahvaltısını yapıyor Mira,,saatler değişebiliyorda kızın iştahı gibi:ssz: Mesela dün hiç kahvaltı etmemişti 1 lokma bile,meyve satinde sadece armut&elma suyunu içmiş,ama bu sabah yemiş kahvaltısını:nazar:Tabi sütümün çok azaldığını da belirtmek isterim.
Bu arada sen pastörize süt veriyor musun Kayra'ya geceleri canım?veriyorsan miktarın ne? ben kahvaltılarda bazen sütte(inek sütü)veriyorum ama artık tamamen geceleri de geçsem mi diyorumda?sütüm azaldı çok:ssz:az az başlarım belki...

Canım ben gün içerisinde tam yağlı pastorize süt veya yoğurt için aldığım taze sütten veriyorum.Yani kahvaltı,muhallebi,aralarda su niyetine bile soğuk süt içiriyorum ve çok seviyor.
Ama geceleri ben kalkıp süt ısıtmaya üşendiğim için mama veriyorum :))
Şöyle ki kayra mamasını oda sıcaklığındaki su ile içiyor.Ben de o suyu yatmadan alıp termosa koyuyorum.Biberonunada ayarlanmış ölçüdeki mamasını koyup odamıza götürüyorum ve yatıyorum.Gece uyanınca hemen termostaki suyu biberona boşaltıp çalkaladıktan sonra ağzına veriyorum ama sütte öyle bir imkan yok.Kalkacaksın,koşa koşa mutfağaa.Buzdolabından sütü çıkar ,oda sıcaklığına getir biberona doldur.Pfffff.....Bu esnada Kayra çoktaaan ayılmış olur ve kıyameti koparır.
O yüzden şimdilik gece 1 biberon mamaya devam :)))

kalkar kalkmaz ki bu saat eskiden 5:30'du ama şimdilerde 6:30 emziriyorum. 7-:7:30 gibi zaten biz kahvaltıya oturuyoruz. o da bizimle yiyiyor. özel olarak ve ayrı bir saatte kahvaltı hazırlamıyoruz. emzirme ve kahvaltı saati yakın ama nedense, ne kadar emerse emsin saat 7 gibi açlık homurtuları başlıyor. hatta ben kahvaltı hazırlayana kadar babası süt-bisbüvi karışımı vermek suretiyle oyalıyor :9: kahvaltıda ise hep aynı şeyleri vermiyorum. burda da çok yazdım, yumurta ve sütü krep şeklinde deniyorum veya peynirli, sütlü, yumurtalı kurabiyeler yapıyorum.(bu sabah yaptım mesela) sonuçta süt, peynir yumurta yiyiyor ama değişiklik görüntüde oldukları için, severek yiyiyor

ay ne iştahlı çocuk demeyiniz, Orhan Cemal de iştahsız zamanlar geçirdi. hiç endişe etmedim, geçici durumlar dedim. nitekim geçti bitti gitti :21:

Maaşallah canım...Kayrada son günlerde 6.30 gibi kalkıyor ama pek iştahı olmuyor.7.30a kadar bekletiyorum acıkması için ama bunun yerine kalktığında bir bardak süt içirip üzerine 2 saat bekletsem daha iyi olur gibi düşündüm.
Birde benim oğlum maalesef böyle krep,omlet kurabiye tarzı şeyleri henüz yiyemiyor.
Sanırım bu tarifler için biraz daha beklememiz gerekecek.
Bizim ev sevdiğimiz kahvaltı rafadan yumurta içerisine doğranmış ekmek,1 bardak süt ve yanında labne veya tuzsuz peynir(kaşar)
Bazı günler sütlü kaşarlı muhlama.
Diğer bir gün bulamaç şeklinde değiştirerek veriyorum.

Bugün altıncı gün canım evet aynen alr deriye toplanmış deriler
Sünnetçiyle çok farklı dr başka türlü yapıyormuş
Kaç gündür aglıyorum kendime kızıyorum sünnetçide mi olsaydı
Diye anneligin çok agır geldigi noktadayım fotosunu çektim bakıp
Bakıp aglıyorum kendimi hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim
Kayraydı dimi oglunun adı onun pipisi kaç günde düzeldi ödemi attı
Rengi normale döndü lütfen yardımcı olun bana :14:

Canım lütfen bu kadar üzme kendini.Özel mesajdan resmini bir gönder istersen bana.
Kayra 1 haftalıktı sünnet olduğunda ve şiş ödem falan olmadı hiç.15 günde dikişler düşüp tamamen iyileşmişti ama dediğim gibi pipinin alt bölgesinde sanki alınmayı unutulmuş bir dderi parçası var gibi ama o da normalmiş.Büyüdükçe düzeliyormuş..
Sıkıntı yapma lütfen.

selam güzel anneler,tatlı bebekler..
dün 3 saatlik uykunun sonrası kızım çağla gece çok kötü acısını çıkarttı bana:ssz:
kaç defa uyandı hatırlamıyorum bile..uyanmasına alışkınım da,aglayarak uyanmasına anlam veremedim:32:
dişten olmadıgına eminim..dişimizden hiç sorun yaşamadık..uykusuzum gerginim:47:
birkaç kişiyi dövebilirim:47:
karnımda aç:47:
benimle kavga etmek isteyen varmı:27:
chihiro nasılsın:47:

Canım gündüz bu kadar uzun uyumaya alışkın değilse gece o yüzden uyanmıştır.
Mesela Kayranın gündüz uykuları toplam 3-3.30 saati geçerse gece aynı çağla gibi defalarca kalkıyor.
O yüzde gündüz toplam 3 saati geçirmemeye çalışıyorum.

turuncu ben çağlayı en son 7.30 gibi emziriyorum tabi bazen daha erken bazen dagha geç..
ama uynadıktan sonra kahvaltıya kafar hiç emzirmiyorum..kahvaltı en geç 9 da hazırdır..

Saol canım.Ben sabah süt verdikten sonra kaç saat dayanabildiğini merak ettiğim için sormuştum.
Sizlerin önerisi ile 2 saat kadar bekleteyip öyle vereyim kahvaltısını.

kaynanam eşimi aramış demişki,
''eşin çocugu süttenmi kesti yoksa''eşimde demiş yok niye sordun
''dilek kesmiş çocugu daha küçücük yazık,sakın senin eşinde kesmesin söyle ona''
dilek dedigi eltim,o da mayısta dogum yapmıştı..
kesmişse kesmiş beni ilgilendirmez:27:
bende kesecek olsam senden izin almayacam heralde:27:
niye bu kadının her dedigi bana batıyo bende anlamış degilim:))
buldum:28:sanırım kaynana oldugu için:)
her olan olayda banada bir nasihat sıkıştırmassa dayanamaz..herşeye müdahale etmesse gece yatamaz..
yazdıgımı şöyle bir okudum da:1:galiba ben çatacak yer arıyorum:1:

zıkkımın dibi...
Bu süt meselesi bunları niye bu kadar ilgilendirir anlamam :47:

Turuncu canım biz genelde 6:30 ya da 7:30 da emiyoruz emdikten 2-2,5 saat sonrada kahvaltı yapıyo.

Kizlar bu arada yusuf emre hala ne sürünüyor ne de emekliyor sadece sıralayıp elinizi tutarak yürüyor bu durum kafama çok takıldı okuldan arkadaşlar yere bırak ağlayarak da olsa gider dediler eve gelir gelmez yaptım geri geri gitti çok çok ağladı sizce ne yapmalıyım bu şekilde emekler mi yoksa kendi haline mi bırakmalıyım?

Canım lütfen bu kadar kafana takma..Her bebeğin gelişimi farklıdır.
Bak kayra 2 hafta sonra yaşına girecek ama hala emeklemiyor.Canı isteyince komando şeklinde sürünüyor ama henüz bu sürünme ile odadan odaya bile geçemiyor.Yani 1 adımlık mesafede sürünür sonra bırakıp bağırır :)
Bizede arkadaş çevresi çok söyledi bırakın yere ağlaya ağlaya öğrensin diye ama umursamadım.Sürünmeyi öğrenecek diye ağlatamam :34:
Son olarak Kayra emeklemiyor ve sürnmüyor ama karşılıklı durduğumuzda bize karşı yürüyor.Bir yere tutunduğunda ve çağırdığımda bana gelebiliyor.Yani emeklemeden yürüyenlerden bizimki...
O yüzden hiiç takma kafana...Nasıl olsa bir gün öğrenecekler ve o gün insan ömrüne bakınca çoook yakın..Bırak bebekliğini yaşasın :))

sormamış dilege sormamış:47:amannn o dilegede birşey sorulmaz zaten:47:
herşeye çemkirir:47:valla bi gün gidecem ben ona bir çemkirecem o olacak:47:
kaynanamın bu olayda bir suçu yok:47:o masum tamam mı:47:
sen kaynanayla gelin arasına niye giriyon ki:47:haklı kadın:47:
(:1::1:)

:60: :60: :60:

Selamlar:16::16::16:
canım bu mesajı görünce aklıma benim kaynana geldi
kv kp demiş ki hejar çocuğu sütten kesmiş:53:evet evet yanlış duymadınız kp söylemiş birde yanında kaynım varmış
çok üzüldüm ve sinirlendim hemde utandım benim memişler erkeklerin ağzına dolandı:26:
yaklaşık 1 ay emzirmiyorum yavrumu ama kendi isteğimden değil sütüm olmadı ben ne yapıyım sanki ben çok istiyorumda
bende isterim oğluma 2 yaşına kadar emzireyim Allahım oğlumun rızkını bu kadar verdi buna da şükür:16:
birde demişki emzirmek zor geldi ona o yüzden kesti sütten:53:
tabii suyu kaynatıp sonra ılımasını beklemek sonrada sütü hazırlamak daha kolay :52::52:
emzirmek çok zor tabii:27::27:
Kv senden nefret ediyorummmmmmmm artık konuşma yeter susssssss:27::27: ohh bende rahatladım :32::32:

Tatlım senin yine kv söylemiş...Benim kv hiç bir şeyime karışmazdı ama kp her seferinde sorardı emziriyorsun dimi diye,sonra da başlardı emzirmenin faydalarını anlatmaya...:24:
Hatırlarsan geçenlerde bana gelmişlerdi,o zaman bile kp sordu bana emziriyorsun dimi diye.:47:
Doğumdan önce bir gün bana telefon bile açmıştı sezeryanın zararlarını ve normal doğumun kadın anatomisine daha uygun olduğunu anlatmak için :ssz:
Birde benim kiloma takmış durumda...Her görmesinde "gelinnn sen baya kilo almışsın,bak bu yaşta iyi değil.Bir an önce eski haline dön...."diyip duruyor...
Uyuz oluyorum,sinir oluyorum,geriliyorum,patlıyorum ama nihayetinde karşımda 65 yaşında adam var...
Kayınvalidem ve görümcelerimde bana destekçi olunca sesimi çıkaramıyorum hiç ama bak gör işte ellerde neler var :))

merhaba kızlar
konu emekleme ve yürüme olunca yazım dedim.hatta geçen dert yanmıştım bende burada kızım emeklemiyor tutunup kalkmıyor vs vs.
ama kızım 2 gün önce geceden program yüklenmiş gibi kalktı.
1 aydır sürünüyordu.emeklemeye başladı.bu arada ayın 26 sında yaşımıza girecez:nazar:ben herald emeklemeden yürüycek diyordum.
yüzüstü dururken oturabilmeyi başardı ve koltuktan tutunup çok kolay bi şekilde ayağa kalkmaya başladı.sıralama çabalarıda var ama parmak ucuna basıyor basmasa onuda yapacak inş
bunların hepsi birden oldu.
demekki hiç kafaya takmamak gerekiyormuş.sizlerde takmayın.bebekler ne zaman hazır olursa o zaman yapacaklar emekleme yürüme vs.

:16::16::16:

Tam büyüme atağı geçirmiş kızın :34:
Şuan zaten büyüme atağı haftalarındalar ve bu atak sonrası genelde birden bire hiç yapmadıkları bir şeyi yapmaya başlıyorlar.
Benimde oğlum bir gece uyudu ve sabah kalktığında adım atmaya başladı ellerini bırakıp :))

Bir süredir baston puset araştırıyordum,kızım babaannede olunca gündüzleri, 2 puset şart olmuştu. Mclaren almayı planlamıştık joker bebede 300 tl idi indirimli hali.Sonra gezerken mothercare e girdik.Mothercare in puseti 200den 140 a düşmüş aldık,kurtulduk.2. puset olarak almayı düşünenler bir fikir olsun

aslında banada lazım..2 kızım var..ceren 4 yaşında ama ben çarşıyı fazla turlayınca çocuk yoruluyo..
gerçi onu bebek arabasında görenler :53: kalıyo ama belki bende kocamı kandırırsam bakabilirim canım:54:
bazende çocukları kucak kucaga oturtup gezdiriyoruz:9:yine herkes:53: kalıyo:)
eşiminde sırtını sıvazlıyorum''hadi beline kuvvet ''diyorum:9:

help....

alakasız olacak ama kontürüm hemen bitiyo:)faturalı kullananlara sesleniyorum:24:
tükürükcelliyim faturalıya geçiyim diyorum,varmı şöyle saatlerce her yöne konuşturup

şekerim bende dediğin operatördenim:1::1:
ben nar yapıyorum 30 liraya 150liralık konuşuyorum hemde her yöne:52::52::52::52:
bana yeterse herkese yeter diye düşünüyorum:51::51:
birde faturalı olarak annem 29 lira ödüyor onun tam detayını bilmiyorum ama 2 gün bedavası var

Hediye çekilişinde bize Pınarda hanım hediye alacaktı. kıyafet istemedik, onun yerine çocukla beraber büyüyecek, ömrü boyunca hatırlayacağı bir hediye istedik. veee Pınarda hanım, bizim için TEMA vakfı vasıtasıyla Manisa'daki hatıra ormanına 5 tane fidan dikti :16::16::16:

sertifikamızı da gönderdi, çok güzeldi :16::16::16:

oğluşumla beraber büyüyecek 5 tane fidan :16::16::16:

sertifikamızı da çerçeveletip asacağım :16::16::16:

TEŞEKKÜRLER PINARDA TEYZEEE

help....

Sen ve en cok çene câldıkların kamu hattı alıyooo doya doya konuşuyo:7:

help....

Al canım sana tarife,,hem uygun hem şık:27:
$7816__155splash-gsmobile.webp

Bende değişik tatlı tarifi arıyorum,şu resimdekini yapıcam ama 1 tane daha gerekli:44:
$images.webp

chihiro nasılsın:47:

sabahtan beri bu anı bekliyordum:19: iyiyim Babyceren hanım, ama bir ara muhabbet sanırım kayınvalide-görümce vs oldu. benim ne görümcem ne de kayınvalidem var:14:o yüzden aranıza katılamadım. görümcem başarılı bir çocuk cerrahıyken genç yaşta vefat etmiş, kayınvalidem ise nişanı takmasının ertesi günü vefat etti:14: kayınvalidemi çok arıyorum, çok bilge, çok hanımefendi bir kadındı:14:

1 tanecil eltim var, o da her gidişimizde önüme sofralar kurar, ilgilenir.

şekerim bende dediğin operatördenim:1::1:
ben nar yapıyorum 30 liraya 150liralık konuşuyorum hemde her yöne:52::52::52::52:
bana yeterse herkese yeter diye düşünüyorum:51::51:
birde faturalı olarak annem 29 lira ödüyor onun tam detayını bilmiyorum ama 2 gün bedavası var
bende nar yapıyorum ama ayda 30 lira fazla geliyo bana:27:
daha az ödeyim daha çok konuşayım:27:sanırım ben imkansızı istiyorum:1:
Hediye çekilişinde bize Pınarda hanım hediye alacaktı. kıyafet istemedik, onun yerine çocukla beraber büyüyecek, ömrü boyunca hatırlayacağı bir hediye istedik. veee Pınarda hanım, bizim için TEMA vakfı vasıtasıyla Manisa'daki hatıra ormanına 5 tane fidan dikti :16::16::16:

ne güzel bir hediye bu..çok güzel çoookk..pınarda harikasın tatlım..
Al canım sana tarife,,hem uygun hem şık:27:
Eki Görüntüle 683083

Bende değişik tatlı tarifi arıyorum,şu resimdekini yapıcam ama 1 tane daha gerekli:44:
Eki Görüntüle 683085

o zaman al sana degişik bir tarif:27::27:
$ACPSQ3WCAM0M2NHCASEE1NFCAWW0ZM7CAYCTN0VCALCIVDXCAUGPPY4CAEKYW1CCAQF00CMCAKJRR1ECA9D0SVQCABUD...webp
afiyet olsun:))

help....

ben de tcell'liyim. her yone 600 dk'ya 29 tl veriyorum ama 600 dk'yı dolduramıyorum. hep artıyor...
not: bu kampanyada mesaj ücretli ama mesaj da yazamıyorum (gençler ne güzel hızlı hızlı yazıyorlar öyle :68:)

bende nar yapıyorum ama ayda 30 lira fazla geliyo bana:27:
daha az ödeyim daha çok konuşayım:27:sanırım ben imkansızı istiyorum:1:

ne güzel bir hediye bu..çok güzel çoookk..pınarda harikasın tatlım..

o zaman al sana degişik bir tarif:27::27:
Eki Görüntüle 683089
afiyet olsun:))
Bu ne bu? lahana çorbası mı:56:,Ben tek lokmalık bir tatlı tarifi istiyorum yaaaa:84: yok mu tarif verecek bir anayiğit:1:

sabahtan beri bu anı bekliyordum:19: iyiyim Babyceren hanım, ama bir ara muhabbet sanırım kayınvalide-görümce vs oldu. benim ne görümcem ne de kayınvalidem var:14:o yüzden aranıza katılamadım. görümcem başarılı bir çocuk cerrahıyken genç yaşta vefat etmiş, kayınvalidem ise nişanı takmasının ertesi günü vefat etti:14: kayınvalidemi çok arıyorum, çok bilge, çok hanımefendi bir kadındı:14:

1 tanecil eltim var, o da her gidişimizde önüme sofralar kurar, ilgilenir.

iyi olmanıza çok sevindim cihihro hanım..muhabbetimize katılsaydınız ne olacak ki..mutlaka ailenizde
kıcık aldıgınız birileri vardır:))şahsen benim çok var:)
kayınvalidenizi bir kaç kez oldu okudum hayırdır neden siz nişanlandıktan hemen sonra vefat etti..
kadına birşey yapmadınız dimi:20:
allah rahmet eylesin darısı bizimkilerin başına diyemeyecem yazık:)ecellriyle gitsinler:27:

Eki Görüntüle 683085

kusura bakmayınız mutlu_anne hanım, fikrini çok beğenip çalıyorum. ben de tuzlu tatlı kurabiyenin yanına başka neler yapabilirim diye düşünüyordum, yardımıma koştunuz :34: bir çeşit kremalı sütlü tatlı var, hindistan cevizine serilip rulo yapılıyor (adını bilmiyorum:44:) belki onu da eklerim. şerbetli tatlı yanına sütlü tatlı hoş olabilir

Harikaaa...:46:

Turuncuuuuu,,sana kahvaltı cevabımda birde soru sordum sütle ilgili gördün mü canım?
Merak ediyorum da cevaplarsan berhudar olurum:16:

Geçmişi okuyup öyle cvp yazınca azıcık gecikti canım ama yazdım cvp :9:

Çok şükür canım,,burnu feci şeklide akıyor,otri bebeyi daha uzaktan görünce ağlamaya başlıyor bide.
bunun dışında iyi maşallah:nazar: yaşgünümüze az kaldı,,birde bazı arkadaşlarımın yaşgünlerine gittim ya bi duygulandımki
sorma:16: Rabbim sağlık ve mutluluklarını daim etsin bebişlerimizin:nazar:

Otri bebeyi icat edene çok teşekkür ediyorum ama benim yavrumda hortumu görür görmez çığlık çığlığa ağlıyor...
Acaba canlarımı acıyor bilmiyorum ki...
Çözemedim bi türlü sebebini

Bak bende baston isteyenlerdenim ama konuyu bir türlü açamıyorum eşime :18:
Ben travel set almıştım,anakucağı çıkınca diğer kılıfını taktık ama ebat biraz ağır ve büyük olunca çok da kullanışlı olmuyor maalesef.
Birde 600 lira para verdik.Şimdi baston dersem eminim fena patlar :51:

help....

O tarifeyi bulursan banada haber ver olurmu :51:

hemen üst katımda tadilat var saat 9 dan beri çalışıyorlar başım ağrıdı valla,
bu gürültüde minik erkekim 2,5 saattir nasıl uyuyor anlamadım:nazar::1:

Bu bebeler bir alem yahu...
Evde çıt çıkmaz,parmaklarımın üzerinde yürürüm ama beyimiz 45 dk uyur..
Geçenlerde üst kata taşınan oldu ve o seste 3 saate yakın uyudu :52:

kızlar kızlar gelemmi yananızdan öpemmi siz burda dedikoduları yaparken ben çalışmaktan ölemmi:))

kızlar ya cok sıkıldım ve sitresliyim..cuma halılarımı yıkatmaya yolluyorum..c.tesi temizlikçi gelecek dip köse temizlik yapıcaz..1 hafta yerlerde halı olmayacak bu yüzden Adayı bakıcımızın evine götürcem inş problem yaşamayız... doğum gunumuze 1 hafta kaldı menü hazırlamam lazım...sizler neler yapıcaksınız...

ben zeytin yağlı dolma, cup kek ve cikolota topları dışında ne yapacağımı hiç bilmiyorum yardım edin akıl verin...

birde mutlu annem yaaa ben ilk defa şeker kurabiye yapıcam bana denenmiş tariflerinden ve püf noktalarından veririmisin tatlışkom..
bide carşamba yapsam c.tesiye bayatlarmı...

kız karalahanaya benzettim walla da canım çekti:56:nerde bulucam da yapıcam:31:
tatlı tarifi sordum tatlıııııı:125:
Eki Görüntüle 683105

kız git başka yere kus:37:igrençççç
ya ne biliyim ben tatlıdan anlamam..sen bana acı yemek tarifi ver de hemen veririm:56:
pudink tarifi ver de hemen veririm:))
ya çağla 3 saattir uyuyo:53:
gidip kaldırsammı:26:
:ssz:

Back
X