2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

misafirlerim gitti herşey çok güzeldi ama malum çok yoruldum. çiçeğim biz annelerin hasta veya depresyonda olma ihtimali yok bebeklerimiz için sende Hayal için toparlan en başta ben iyiyim dersen herşey yoluna girer inşallah

geçen kim sormustu çağla nerde yatıyo diye:26:melegim senmii:44:
çağlanın park yatagı var onun önündeki fermuarı bozuldu bende oraya yorgan koydum çıkamasın diye:9
ama kızım kıçıyla yite yite ordan kaçmayı başarıyo
az önce eşimle tv ye dalmışız bi baltık çağla karşımızda
yine kaçıp gelmiş
öptük mıncıkladım uyuttum geldim
iyiki başka bişey yapmıyoduktöbe töbeee:18:
çocuk bascak bizi:)sessiz sessiz geliyo

Cnm benim esin ins gonlune gore bir is bulur en kisa zamanda ..herseyde bir hayir vardir nasip allahtan hic bilinmez kimin nasibi nerde bu yuzden bu konuda tevvekkule olan birisin biliyorum... endisesinden cok duasini en iyi sekilde verecegine gonulden inaniyorum...mevlam guzel kapilar acar ins...

Aras Eymen demek kendiliginden yerde uyuyu veriyor masallah bizimkide uyusa keske...off anam off yaktin beni Mahir..

nasılsın mayıs annelerı...benım ogluumun hala 4 dısı var...sızınkılerın dışlerı ne alemde

Bizde 4 ustte 4 altta toplam 8 disimiz var cnm...azilar yolda cok yakinda patlak verir gibi geliyor bana..

misafirinmi vardıniye haberimiz yok sana yardıma gelirdik:)
evde hasar falan varmı:)sakar arkadaşım benim:)
dikkatimi çektide sen artık hiç faceye gel demiyon bana
hayrola

dizi dondubende size bakıyım dedim
ne var ne yok
söylemesi ayıp dondurma yiyorum:131:bitsinde şu çubuktaki şifreyi yollıyım belki araba kazanırım
kujum sende yedinmi aldıgın 1 kilo dondurmayı:131:afiyet olsun löp löp et olsun işlaaaa
şekersizim koli lazımsa bende var yollıyım canım:)
kargoya giderim derim bi kargom var onlarda bakar boş koli
derim içine koyacagım eşyayı unuttum hele siz bi bunu yollıyın ben eşyaları alıp geliyim
boş koliyi bedavaya yollarımmmm
amma zekiyim maşallahnazar degmez inşallahçok maşallah bana:))

Bizde de park yatak var ama fermuarli degil gerci bizim deli oglan yatagi devirir icinden cikmak icin diye bende artik eskisi gibi birakmiyorum icinde uyanir uyanirmaz aliyorum :))

Caglayi mincikladin demek...pis ne olcak insan soylermi bak simdi canimiz ceker bir yerlerimiz siserse ne olcak :))
Cok optunmu bari datlu mu datludur simdi o...bende opuyorum yalanciktan ama ne yapayim burden ancak o kadar oluyor (

Hadi gozun aydin sekerim...
Simdi ben regl oldum kizlar firsat bu firsat eve hayirli olsun demeye gelmek isteyen arkadaslar vardi bende bir cifti pazara kahvaltiya davet ettim zaten oruc tutan yok cevremde demistim neyse benim derdim kahvaltida neler sunulabilir bunlari sizden tuyo olarak almak istiyorum hadiiyim calistirin guzel fikirlerinizi bekliyomm...

1KG DONDUNMA mi dedin oyy neyli aldin bari cnm...cnm cekti bak simdi..yummy
Afiyet olsun size yarasin ama kilo olmasin ins :))

yatmadan bi bakıyım dedim yine kimseler kalmamış..
haftaya diyorum çağlanın kan degerine baktırayım çok merak ediyorum:26:11.1 di acaba arttımı azaldımı:26:
iştahsızlıgımız devam ediyo çok zor yemek yedirebiliyorum..yemek saatlerimizde evde hiç görmedigi ilgisini çekebilecek
şeyler arıyorum önüne koyuruom o bakarken kaşıgı agzına isabet ettirmeye çalışıyorum:))
çogu zaman işe yarıyo..ama artık evde degişik şey kalmadı:26:sizlerden ödünç alacaz artık:)
yada yemek saatlerine komşuya gidip ortalıgı dagıtacazbende azraece gibi yemek yemedigi zaman
rahat edemeyenlerdenim..eminim hepimiz öyleyiz.bende biraz baskı uyguluyorum yesin diye içim rahat etmiyo..
sanki büyümez oldu..yada gözüm hızlı büyümesine alıştı diye durdu gibi geliyo..
boyu kaç kilosu kaç bilmiyorum..ama cerenin 14 aylık fotolarına bakıyorum arada baya fark var..
ceren hem daha kilolu hemde daha uzunmuştu..çağla daha minnak kaldı..
amannnn saglıklı olsunda:))(klasik avunma mekanizması)
gece gece başka ne yazıyım maksat okuyacak birşeyler olsun dermişim:)
eşim işyerindeki fotograf makinesini getirmiş al kullan dediyenisini almıycakmışalma ne yapıyım bizde çirkin çıkarız dedim:)
şaka bi yana biraz harcamalarımıza dikkat etmemiz gerekiyo adam biraz açılmış:18:
banada hiç belli etmiyo ama yanında kankam var o söylüyo..
ajanım gibi herşeyi bana anlatıyo:)diyorum söyleme çok ayıp aaaaadedikodu yapma
işyerinde olan işte kalırrranlamıyo
bayramın 1.günü düğün var saçımı nasıl yapsam
yeni fotolar eklerim ama yine aynı elbisemle olacak haberiniz olsun
artık o elbiseyle 5 dügün çıkarırım ben
seneyede boyunu kısaltır giyerim:))
başkaa başkaaa:44:
abimler hala yemege çagırmadı:44:
annem dayıma kızmışş:44:
ceren bana kızmış:44:
komşunun bebeginin cinsiyeti kızmış:)))
neyse ben yatar
buda sabah gelenlere

Son düzenleme:

ne komşular varmış bacım sende aman bizlerden uzak olsun

merhamet bende az buçuk takip eidyom SÜLÜMANA kızıp onu izliodum

a.s aklı bi karış havada ne olcak aman git izle dizini bide slm söle benden

iyiz biz bacım hg sende iyi ol yaw takmamaya çalış her şey düzelir allahın izniyle sen ayakta kal datluşunun san ihtiyaçı var

geçmiş olsun bende 101 gel dediydim hayal oldu git yat uyandada benı görme koçisini gör

hahhaha delü kıçıyla ha aferin çağlacım fıstığım

he dizi donmasa gelcen yok yani oh oh sefan olsun ayıptır sölemesi bizde 1 kiloyu hiç ettik korkulur bizden baya kalabalıktık ama

araba cıkarsa benıde gezmelere götürcenmı

ben girmeden olmuştum sonuda doğru olurum kesin işla kadir gecesien denk gelmez her sene gelio yaw off

bunu dene bacım ben yaptım tavşanım bile yedi

1KG DONDUNMA mi dedin oyy neyli aldin bari cnm...cnm cekti bak simdi..yummy
Afiyet olsun size yarasin ama kilo olmasin ins :))

yedik meleğim kokao,sütlü,kramel üçlüsünü huplettik herkes kilo veryo ben aldım gene yaw of bu memişler başa bela hep ordan alıyom kilo

Son düzenleme:

Gerçektenmi çok çok sevinirim babycerenim mutlaka gel ama mutlaka benim herif haftaya senelik izin almış eğer uyarsa ki noolur uysun herifinle bekleriz iftara hem benim herif kız çocuklarını oyalamaya bayılır rahat ederiz.Ama yok rahat edemem dersen bi sonraki hafta mutlaka bekliyorum yemeğe.

Mutlu annem bende pek uğrayamıyorum o nedenle dikkatimden kaçmış özür dileyerek geçte olsa Allah'tan rahmet diliyorum dedeciğe Mekanı cennet olsun inşallah.

Mutlu annem bende izliyorum bebek işini Senin ve benim kız da var orda Miracıkk.Ama Bizim Mira ordaki erkek bebek Yankıya benziyo keloş kızım bildiğin erkek çocuğu gibi

Kizla oncelikle yoklugumuzu farkedip bizi soran arkadaslarima cok tsk ederim,cok guzel bir duygu
Yukaridaki arkadaslarim HOSBULDUK Yine simsicak karsilamanizla gunumu anlamli kildiniz.Artik burdayim insallah bolbol basinizi sisireyimde gorun

MELEGIM, ilk firsatta foto yuklemeye calisacagim canim ama en son yuklemeyi becerememistim sorun cikmisti umarim hallederim kocaman opuyorum seni ve Mahirimi

Mutlu anne başınız Sağolsun canim allah bu
Mübarek günlerde kabir rahaligi versin sizlere de
Sabır versin
Çok teşekkür ederim canım çok sağol
Selam canımÖzledik seni vee Masalı tabikiHayat öyle çabuk geçiyoki Çiçekçim,,kendine sıkıntı yaptığınla kalıyosun bazı şeyleri..Hepimiz çoğu zaman depresyona girip çıkıyoruz ama burda paylaşımda bulunarak rahatlıyoruz yine..Birbirimize biçare olmaya çalışıyoruzRabbim dermansız dert vermesin
Akşam bi sandalyeye totomu,diğerine ayağımı koyup dondurma eşliğinde sizi okurken mesajına gülerken sandalyeden düştüm
Düşmem neyse de heryer dondurma oldu gel temizle azraeceDepresyona bile hakkımız yok walla bizim:103nu doğru söyledinde birde Masala Hayal demesen iyiydi şekerim
Biangelim sağol canımDüzen gitti walla gelicek diye bekliyorumMacun için daha erken fırçayı eline vererek başla bence
Yerim ben o titiz tavşanı
Kendini kumara vermişsin çok ayıpBen hiç sevmem 101,batak,king,51,poker,okey de neymiş
Çaktırmadan yaz nerde oynuyosun bacımGel senle tatile kıbrısa gidelim biz
Meleğim bende regliyim yawSunum için bi örnek ekliyorum sana canımbasit ama sofrada şık duruyor
Birde menemen yap parmaklarını yesinler

Teşekkür ederim canım,Allah razı olsunBenim de kızım erkeğe benziyordu,,hatta dışarda avmde falan insanlar sevip
oyyy ne tatlı maşallah paşaya derlerdiHiç çaktırmazdımSaçı çıkınca kıza benzedi şimdi ama saçları 1 senede falan çıktı

Herkese mutlu sabahlar
Akşam yine bol kuşuşturmalı geçti,bugün evimdeyim Allah nasip ederse
Mira bana çok düştü bu aralar,normalde de çok düşkündür ama dibimden ayrılmıyor
sanırım cenaze dolayısıyla çok insan gördü ya sıkıldı yavrumBende
ilgilenemediğimden habire yanıma sokulup kucak istedi dün akşam
Sabahta işe istemeye istemeye geldim yine
Bugün hava çok sıcak,yaprak kıpırdamıyor,şirketin de salon tipi klimaları sadece evin salonunu soğutur cinsten
Yanlış almışlar bence Kocamı günlerdir doğru düzgün göremiyorum,,akşam mesaj attım sahura gelince uyandırdı beni:127:
Sahur hazırladım ona ama uyandırmasa iyiydi uykum bölündü
Bizden haberler böyle şekerlerHepinize süper bi gün diliyorum

Canıım sen merhameti mi izliyosunSöylesene bana daha önceden nişan oluyo Irmakla Fıratın,Fırat nişana gelmiyo Narin gidip ikna edicek sonra sezon finaliBabür hep aynı Babürİzleme artıkeskiden bi film alırdım eve gelirdim,bi arkadaşım var Ayla söyle derdi:amaaan izledim ben sonunda çocuk ölüyosize de yaparlar mıydı yıllarca kimseye yapamamıştım bunu
hep içimde kalmıştı babycerene yaptım kurtuldum ohhh beee
Çağlanın yatağından kalkıp sizi baskına gelmesine de koptum wallaAllahın sevdiği kuluymuşsunuz da yakalanmamışsınız
Maşallah ama demek yatağından çıkmayı öğrendi boncuğum

Yeni bir oyun buldum kızlar daha doğrusu kendim uydurdum yine
malzemeler: 2 adet boş pet şişe münkünse küçüklerden
1 anne
1 bebek
oyun amacı: el becerisini geliştirmek
oyun kuralı: ağıza sokmak yok
püf nokta: sabır

bebekle yere oturulur, anne; pet şişeleri ve kapakları ortaya koyar
bebek alır ağzına götürür anne hayır der(sabır) birkaç kez olur bu
sonra anne eline pet şişeyi ve kapağını alır bebeğin yüzüne bakmadan kendi oynuyormuş gibi
kapağı kapatır, sonra aaaa kapattıııım der,sonra yine bebeğe değil şişeye odaklanarak açar
ve aaaa açtıııım der...Anne bunu birkaç kez tekrar eder veee sıra geldi bebeğe
Bebek ve anne aynı elleriyle aynı hizada oturarak bunu yapmaya çalışırlar.Böylece
anne ve bebek birlikte konuşmuş(açtııım/kapttııım) vakit geçirmiş, sabır kontrolünden geçmiş
veee bebeğin her zamanki şişe kapağını ağzına götürmesi yerine öğrenmesi sağlanmaya çalışılmış
olur Bebeğimiz de o minik elleriyle el becerisini geliştirmiş olur
Biz bunu kızımla oyunuyoruz sık sıkArtık eline verdiğimde kapatalım dediğimde hem kaptıı diyor
hem hem de uğraşıyor tabi en büyük avantajım da artık onun ağza götürülmemesi gerektiğini biliyor teyzeleri
Paylaşayım dedim basit bi oyun ama idare ediverinVeee normalde kesinlikle bebeklerin eline pet şişe kapağı
vermeyin demezsem de olmaz tabibiliyorsunuz biliyorum,ben yine de söyleyeyim dedim

günaydın arkadaşlarım,

umarım herkes iyidir...

bugün büyük İngiliz biyofizikçi ve kristalograf Rosalind Franklin'in 93. doğumgünü...

biliyorum bu isim sizin için birşey ifade etmiyor ama nedense yazmak istedim...

imkansızlıklar, yargılar ve savaşlarta rağmen hayatının 38 yılına, çok büyük ve önemli çalışmalar
sığdırabilmiş bir bilim kadını... onların hayatlarını okuyunca kendimi çok boş ve aptal hissediyorum...
daha çok çalışabilirim, daha çok okuyabilirim, aklımı daha çok kullanabilir ve insanlığa faydalı
çalışmalara imza atabilirim ama vaktimi iyi değerlendiremiyorum, zihnim bir sürü gereksiz şeyle dolu olduğu için, berrak bir zihinle düşünemiyor ve bilimsel problemlere çözüm üretemiyorum...

çok alakasız oldu ama yazdım işte... böyle...

not: bu mesajı text olarak yazıp, kopyalama şeklinde gönderecektim. yazdıktan sonra biangel_kujum hanımın mesajını gördüm. sosisli yufkalı kızartmayı çok beğendim ve eve gider gitmez yapmaya karar verdim. tam ben "bir patlama yapmalıyım, ilim-bilim aşkıyla yanmalı ve birçok kitap okuyup bilgi sahibi olmalıyım. bu bilgileri sonra kendi çalışmalarımda kullanmalı ve işte bulduum diyerek bir buluş yapmalıyım" derken, kendimi sosisli yufkalı kızartma düşünürken buluyorum. ya benim çok önemli işlerim var yaaa bu çelişkiler beni bir öldürecek

Çok şükür mutlu bi yuvan var mutlu anne arada tabi ki istemedende olsa düzen bozuluyor ama geçip gidiyor canını sıkma
Bu arada canım çok sıkkın.Kayınvalidemi kırmamaya çalıştıkça daha kötü oluyor.Bilmiyorum benmi çok hassas oldum ama artık herşey zoruma gidiyor doğum yaptığımdan beri melekler meleği kaynanamın her yaptığı her söylediği dokunuyor bana batıyor resmen.Benim yemeklerimi yemiyor, genelde zaten o yapıyo ben çalıştığım için arada sırada yapmak istiyorum.Eşim çok beğeniyo geçenlerde tavuk sote yapmıştım bayılarak yedik, annem yemedi dün görümcem yemeğe çağırdı bizi , tavuk sote, lahmacun, mercimek çorba ve sarma vardı.Annemi görmeniz lazımdı hayatımda yediğim en güzel sote bune güzel sofra bayılıyorum senin yemeklerine sana bi dükkan açmamız lazım insan her yemeğimi güzel yapar sanki bana duyurur gibi bide nasıl zoruma gitti bi bilseniz herkeste ona katılınca resmen ezik hissettim kendimi O nedenle bu işe harika bi sofra hazırlayarak nokta koymak istiyorum ne olur güzel fikirlerinizi esirgemeyin benden.

sadece şişe-kapak olayında değil hemen hemen herşeyde ben bu yolu deniyorum. dediğiniz gibi sabır bu konuda anahtar kelime. bir işi (ki bu genelde mutfak veya ev işi oluyor) önce ben yapıyorum sonra beraber konuşarak yapıyoruz, sonra oğluşumun kendi kendine yapmasını bekliyorum. hem birşeyler yapmayı hem de işlerin isimlerini (aç-kapat, gitti, düştü, oturdu, doldur, süpür gibi) öğreniyorlar.

bizimki kapağı değil ama şişenin kendisini ağzına götürüyor ve su içiyor fekat köşeminderi hanımın başından çok ciddi bir olay geçmişti. pet şişe kapağı Bade'nin boğazına takılmıştı, zor çıkarmışlardı kapak şakaya gelmiyor

Mira da şişeden içmeye çalışıyor genellikleşişe boş olduğu için bende engellemiyorum
İşleri birlikte yapmanız çok güzelKapak ve şişe ağzı minik olduğu için ben bu oyunumuzu özellikle yazdım el becerisine
de büyük fayda bence

Sizden de bekliyoruz farklı oyunlarınız varsa kızlar paylaşım fikir olsun birbirimize:128:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…