2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

bebeğim sana eskisi gibi face gel diyemiyorum( çünkün benim x izin vermiyor:)) bi ortasını bulamadık eskiden yanımda yoktu şimdi hep yanımda:)) eskiden özlüyordum ne güzel:))

kızlar sanırım yılbaşında ikinciyi yapacak gibiyiz biz:)) evet ben asla 2. doğurmam diyen büyük konuşan ben bakalım zaman ne gösterecek:))

bunun içinmi bana pcyi açtırttın
oh çok şükür rosalinda ölmemiş bende ona bişey oldu sandıydım:)
rosalind beni ilgilendirmezzamanında ne izlerdik rosalinda,marimar heyy gidi günlerrr
ilahi adalet dediklri bu olsa gerek:))
geçmiş olsun gözlügüne:)

2.mine güzel bir haberhadi işlaaa hemen olsun hemen

kızlar dün demiştim ya bi komşum(55 yaşında)saatlerce bende oturdu diye:9
yine geldi kafayı yiycemmmm
zaman geçmiyomuşşgit uyu be kadın delimisin nesin:18:
zaman geçsin diye önüne libye koydum ayıklatıyorum
yarında gelirse sarma sardıracammmmmm
maksat zaman geçsin:))
neyse karşımda çakmasın ben kaçıyımmmm

canım ben o görevi öğretmenine verdim. her sabah aç karnına içiriyor 1 ölçek. ama bende hayatta içmiyor çıldırıyorum... acaba bana içiyor diye yalan mı söylüyorlar :18:

Hakkınızda hayırlısı olsun canım.
Hoş geldin çiçekçiğim,özlemiştik seni.Daha geçen günlerde seni ve Masalı merak ettiğimi belirtmiştim.En son ders çalışmakla meşguldün,ne yaptın sonra?Masalın gelişimi nasıl?Anlaşılan canın çook sıkılmış,bu mübarek ayda Allaha duanı eksik etme.Unutma dertten büyük Allah var.
canım,Nefis Yemek Tarifleri — Kolay ve Resimli Yemek Tarifleri da kahvaltılık tarifler var.Şu an beynime yeteri kadar su ulaşamadığından(oruçluyum ya) aklıma tarif gelmiyor ki:44:
Bize güzel bir fikir oldu sağol teyzesi Miraya da maşallah.Biz de Doğayla doldur-boşalt oynuyoruz.Akıllı bıdığım artık öğrendi valla boşalttığı ıvır-zıvırı tekrar yerine koyuyor artık.Daha bu sabah çekmecesini karıştırırken içinden bir kaç çorap,tokavs.çıkardı baktım bir süre sonra hepsini tekrar geri koymuş.Ayrıca hayır kelimesini iyice kavradı kızım.Dokunmaması gereken şeylere hayır anneciğim bu,şu nedenle olmaz deyince dokunmuyor kuzum.

Bu senin dediklerini ben hep düşündüm fakat icraata dökemedim.Sende de idealist bir ruh var,fakat bir şeyler derinliğe inmemize engel oluyor maalesef.Adı belki yaşanmışlık ya da buna alıştığımız yaşam biçimi diyelim,bir şekilde çevresel etkilerin de katkılarıyla zinciri tamamen koparıp kendimizi gerçekleştiremiyoruz.Amaç içimizdeki ideale ulaşmak,fakat hayatta bir şeylerden feragat etmedikçe emeline tam olarak kavuşamıyorsun.Yani sen hem işinde hem evinde iyisin.Eğer işinde başarılara imza atmaksa niyetin o zaman aline ne zaman ideal zamanı ayıracaksın?Bir şekilde olmuyor işte.Yani gel-gitlerin,çelişkilerin altında yatan daha derin içsel nedenler var ve ben bu anlamda aynı ruh halindeyim.Yalnız dikkat et bunun ötesi dipsiz kuyudur aslında(fazla çelişkili düşünmek)Sen iyisimi mutlu olduğun şeyi yapmaya devam et,içinden geldiği gibi...O an sosisli yufkalı kızartma mı düşündün düşün umarsızca.Carpediemde olduğu gibi...Merak ettim Rosalind Franklin'in özel hayatı nasıldı?Acaba ideal aileye kavuşmuş muydu,tek başarısı iş başarısı mıydı?

Kızlar bugün çok rahatım dünkü yoğunluğumundan sonra e bugün sefamı süreyim de miNe mi yaptım menümü bolca pişirdim(güveç-pilav-çorba) komşuya bile vermeeme rağmen bugüne aynı menüyle devam..Ayrıca 4 tepsi külünce yaptım(memleketime özel bir çörek türü)Hayatımda vazgeçmeyeceğim temel gıdalarımdandır...Beybim bence bayılırsın buna(ben de katıklıya bayılırım)Sonrasında artan sütle muhallebi yaptım ki misss...Kızlar bu arada güveç hem pratik hem de çok lezzetli bir yemek,evinizde yoksa bir çömlek ivedilikle alın derim.Hatta yakınınızda fırın varsa 4 saat evvelden verin ağır ağır pişince ayrı bir lezzet oluşuyor yemekteYoksa eğer, bana geldiğinizde yaparım,yanına da külünçe(yok olmadı o kahvaltıda çay peynirle gider).

Bravo prenses Doğaya Miraya da öğretsin dağıtmamayı keşkeÇok dağıtıyo benim kızım çok
Googleın doodle ında görüp ve chihiro da yazınca bende merak ettim evlimi diye kalbimiz birmiş Pınardacım
Sonuç "Rosalind Franklin never married or had children. She was devoted to her work as a scientist."
Allah rahmet eylesin bilim kadınını 37 yaşında zatürre ve kanserden vefat etmiş zaten

Biz önce legoları olan(bu arada bu şekilli legolardan iyi pasta kalıbı olur) kutulu bir oyuncak almışdık,henüz şekillerine uygun deliklere atamıyor kızım sadece kapağından içeri teker teker atıp tekrar boşaltıyor.Ben her atışında 1,2,3,4..diye sayarım bittiği zaman da alkıııışş kızıma derim Doğa da buna çook sevinir,tekrar yapmak ister.Belki ödüllendirme kısımı cazip gelmiştir kızıma...

Bu arada belirtmeden edemiyceğim limonata tarifin o kadar iyi geldi ki bize iftarı 1 bardak sudan sonra eşimle hemen limonata içerek devam ettikHatta eşim dün pazardan 2 kilo limon almış tekrar yapmamı istiyor,çok teşekkür ederim canım.Paylaşmayı seven gönlü güzel kendi güzel dişleri güzel arkadaşım

Birazda gülelim...

Kadının biri, 46 yaşındayken kalp krizi geçiriyor ve hastaneye
kaldırılıyor. Ameliyat masasındayken, ölüme yakın, birden bir Azraili
görüyor ve soruyor:
'Benim saatim geldimi?'
Azrail cevap veriyor:
'Hayır, senin daha 43 sene, 2 ay ve 8 günün var'.
Narkozdan uyandığında, estetik yaptırmaya karar veriyor. Yüzünü gerdiriyor, dudaklarını doldurtturuyor ve
göğüslerini düzelttiriyor.
Kısacası: 'Yeniden doğmuş gibi'
Daha uzun bir süre yaşayacağını bildiği için şimdi, o kadar
ameliyatın değdiğini düşünüyor.
Son ameliyattan sonra,
hastaneden tamamen yeni bir insan gibi çıkıyor.
Tam karşıdan karşıya geçiyorken ambulans çarpıyor ve ölüyor.
Azrail'e soruyor: '40 seneden daha fazla yaşayacağımı söylemiştin
neden o zaman bana o ambulansın carpmasini engellemedin?
Azrail cevap veriyor:
'Kız, Allah canını almasın ben seni tanıyamadım ki :)))

Son düzenleme:
tekrar selamkomşucuk gitti..
benimde içim sıkıldısebebi yok neye cnm sıkıldı bende bilmiyorum
belkide hayatımdaki monotonluktantatilim geldi ama gidemeyecez..
3 gün uzaklaşsam çok iyi gelecek

pınardacım külünce bizim külçe gibi birşeymi:26:şimdi googleden bakıyım eminim çok severimsen öyle diyosan sevmem garanti cnm:)damak tadlarımız çok benziyo..geçen güzellik önerilerinden bahsetmiştin,benim cildim çok kuru ne yapmalıyım biliyorum kesinlikle nemlendirici kullanmalıyım ama banyodan çıkınca vıcık vıcık kremlenmek hiç hoşuma gitmiyo..
bide dedinya yaş kemale ermedencanım yaşın kaç merak ettim:)))yok yani daha genciz ne kemaliii ne yaşıııı

mutlucum bak şimdi üzüldüm rosalind için:26:çok genç vefat etmiş ve acı bir şekilde:26:

elifim o zaman inşallah kısmetse yarın görüşüyoruz cnmbende çok heycanlandım:)
hem seni hemde gönül mirayı görecegim için çok mutluyum

bu saatte topik boş kalmış nerdesiniznormalde bu saatte ben müsait olmam ama çağla uyuyo..
öglen uykusu kapı zili çalınca bölündü şimdi bir daha uyudu..eskiden günde 2 defa uyurdu ama 2 haftadır artık günde 1 defa uyuyo..
Allah tan 2 saat civarı uyuyoyoksa hiç dinlenecek vaktim olmuyo
azraececim sen 2 bebişi yapcan ama belin için bir sakıncası yokmu:26:belki iyleştşkten sonra hamile kalsan dahamı iyi acaba:26:
doktorunla konuştunmu:26:bütün sorularımın cevabını istiyorum:)ayrıca senin x men abimize selam söyle gece seni rahat bıraksın:)
azcık gülüyoduk ne güzel bilgi paylaşımı yapıyoduk:))olmadı böyle..

şekersizim beyaz eşyalarınımı yeniledinne çabuk eskittinki canım..bende 6 yıllık evliyim ama hala çalışıyolar:)
gerçi bende taşınırsam ankastre set istiyorum:)ama buzdolabı,çamaşır ve bulaşık makinem hala iş görür..
sende sataydın eskileri bari:)
bende salon takımımı deiştirip L koltuklardan istiyorum:18:şimdilik degiştiremem ama içimde kaldı illa alacam onlardan
hemde kırmızıçingenemiyim neyim:)çok seviyorum kırmızı ve siyahı

yarın iftara davetliyiz abimlere:)herşeyide size anlatmassam çatlarım:)
yengemi aradım dedim ne yemek yapcan gelinnnn
neden dedi
ona göre giyinecem o yüzden dedim
neyse menüde sarma,kaytaz böregi,domatesli şariye çorbası,salata, ve tramisu varmış
bide sürpriz bişey daha varmış söylemedi:26:kesin çok sevdigim bişeydir
kızlar sizler sarmayı hep zeytinyaglımı yaparsınız:26:bizim burda sarma öyle yapılmıyo:44:
incecik sarılır asma yapragıyla..içine kıyma konursıcak sıcak yenirtek başına akşam yemegi bile olur..
ama sizlerde dikkatimi çekti soguk servis yapıyosunuz ve zeytinyaglı vee veeeetuhaff:44:

elifçim kayınvalideni yemege alıcaksan bence yöresel yemeklerimizden yap..çünkü o eski antekye kadını
degişik lezzetlere önyargılı olabilir gibime geldi..sen ona bi aşür yap,güllaç,kadayıf falan yap:26:
tepsiye et bas:26:lahmacun falan:26:kaytaz böregi:26:firikli aş:26:ekşi aşı:26:

Canım benim külünçe;süt,sıvıyağ,şeker,tam buğday unu,yaş maya,çörek otu,susam ve külünçe baharatı(buraya özgü bir baharat) malzemeleriyle yapılır.
Canım yaşımı ne sen sor ne ben söyleyeyim,keşke Benjamin gibi gittikçe gençleşseydikNeyse 80 doğumluyum canım...
Beybim bizim buralarda da sarma etli yapılır,annem öyle güzel yapar ki hamileyken annemin dolmalarına aşermiştim...Eşim zeytinyağlısını arada özlediği için(egeli) yaparım.Benim zeytinyağlı biraz ekşi-tatlı-hafif tuzlu bir şey olur.Ay bugün iyice abarttım şu yemek olayını,ne kadar söz etmişim yahu:26::26:

bebeğim tabi daha doktora sormadım bir sakıncası var mı diye de bu hastalıktan hiç kurtulamıcam ki o yüzden daha da ilerlemeden yapsakmı diyoruz nasip bakalım.

hejarım bir kutunun yarısını koydum mantara kalanıda patatese koydum kremanın ama biraz fazla oldu sanırsam. sıcak servis yaptığında dağılıyor biraz soğumasını beklemek daha iyi olacak

Yok canım eskimediler hala aslan gibi çalışıyolar. Bizim değiltirme sebebimiz yeni evdeki mutfağın ankastre ve siyah olması. Bulasık ve buzdolabını siyah aldık. Uyumlu olsun diye değiştiriyoruz. Eski olmayan eskileri ihhtiyacı olanlara vercez.
Offf etli sarmaaaaa bayılırımmm

HEJARIM, TALAYCIM cok tsk ediyorum kizlar dediginiz gibi burasi her derde deva ama bazen iste geliyorlar
AZRAECE, Masal teyzesine kirilirmi hic,seni cok seviyormus kizim bu arada soylememi istedi ikinci cocuk konusunda cesaretinden dolayi tebrik ediyorum canim, aslinda hakikaten tam zamani ama yurek ister pofffff sanirim goze alamamm :18:
PINARDA, canim cok tsk edrim inan bazen acaba kizlar beni merak etmismidir diye dusundugumde icimden merak ettigini hissettim ve mutlu oldum. Masal iyi teyzesi cok sukur ciddi bir skintimiz yok,10 gun once azi disimiz bizi cok zorladi simdi daha iyi,toplamda 12disimiz var 4 taneside yolda.Hic yurumeyecek diye dusunuyordum ama bayagi yuruyor arada sendeleyip dusuyor ve malesef poposunun ustune dusmeyi bilmiyor direk beyninin ustune, o sebeple abartmiyorum 1 sn arkasindan ayrilamiyorum ve bu beni cok bunaltiyor,su bile icemiyorum kucagima almadan. Neyse gececek bu zor gunler,o guluslere hersey deger

MUTLUANNEM,cok guldurdun beni yaaaa cok haklisin canim iste bazen duygular mantigin onune geciyor ama soyle silkelenip duzeliyoruz ya bunada sukur

Rabbim hayirli evlatlar nasip etsin ins cnm..umarim lokum gibi ve uslu olur...ikinciler daha sakin olur diye umarak basarilar diliyorum..hem neden yilbasini bekliyorsunuzki bu agustosta calisilirsa ikincide mayis bebegi olur ne guzel bir dusunun isterseniz gerci belin daha iyilesmedi ama bebekte ilk uc ay zorlamiyor ..

Hey allahim bu kadinlar yokmu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…