bunun içinmi bana pcyi açtırttınaziz dostum Babyceren, siz bu dizi işine iyice kaptırdınız kendinizi mon amiartık gerçek ve diziyi karıştırıyorsunuz, yanına bir de mesajları yarım yamalak okumanız eklenince tadından yenmiyorsunuz
Rosalind 93. yıl önce doğmuş bir bilimkadını, Rosalinda ise yıllar öncesindan bir Brezilya dizisi karakteri
ilahi adalet dediklri bu olsa gerek:))salı akşamı gittiğimiz iftarda Orhan Cemal gözlüğümü kırdı...
iftarı tamamen flu hatırlıyorumyemekleri de doğru dürüst göremediğimden, sürekli "bu ne bu ne bune "diye sordum arkadaşlara ama "aman Chihirooo, sanki yiyecek gibi soruyorsun. nasıl olsa yemeyeceksin bari bizi yora" der gbi baktılar ama yanımdaki kişiyi tanıyamayıp diğer tarafımdaki arkadaşa "bu kiiim" dye sorduğumda, durumun vehametini anladılar
sonuç olarak, yedek gözlüğümü taktım ama camların odağının oturması birkça gün alacağından, heryeri tümsek görüyorum. adımlarımı, sanki tümsek geçiyormuş gibi atlayarak atıyorumama komik ouyorumdur dimi
bebeğim sana eskisi gibi face gel diyemiyorum( çünkün benim x izin vermiyor:)) bi ortasını bulamadık eskiden yanımda yoktu şimdi hep yanımda:)) eskiden özlüyordum ne güzel:))
kızlar sanırım yılbaşında ikinciyi yapacak gibiyiz biz:)) evet ben asla 2. doğurmam diyen büyük konuşan ben bakalım zaman ne gösterecek:))
hejar ne yediriyon içiriyon yavruna da uyuyor bu kadar söyle sırrını:)) eşinin işi için hayırlısı olsun hakkınızda çok daha iyi bir iş bulur inşallah.
mutlum bende seni düşerken hayal ettim güldüm:)) yorgunluktan fazla hayal dünyasına dalıp yanlış yazmışım kusuruma bakmaz Masal teyzesinin inşallah. senden duyduğum bıktım tribini eceye öğrettim müslüm konserine gitmiş fanatikler gibi tişörtünü iki eliylen bütün gücüyle çekip sallanıyor:) sanırım benden bıkmış:))
elifcim lohusa depresyonundasın hepimiz bi girip çıktık ona hatta ben eşimi boşuyordum geçer merak etme:)
bebeğim bizim kızlar çok azgın sanıırm:) ecede yırttı fermuarından yatağını:)) baktı babası yeni yatak almak zorunda kalacak dün oturup dikmiş ne kadar idare edecek göreceğiz:))
yeşilçayım defne içtimi şurubu( ece bugün 45 dakika uğraştık mümkünatı yok içmedi içtiğinide tükürdü ( portakal suyunla verdim pekmezle verdim içmedi ( ne yapcam bilmiyorum ben hala kan tahlili sonuçlarını görmedim dosyayı açmayı becerebilirsen yollayım maille sonucu:))
baba kız yattılar bende size takılayım dedim. oruç tuttuğum gün özellikle akşam üstü çok zorlandım. Rabbim affetsin kaza olarak tutucam artık kışın orucumu( 2 senedir hatimde indiriyordum bu sene onuda yapmadım içim hiç rahat değil (
Hakkınızda hayırlısı olsun canım.bu arada kızlar eşim bir firmada üst düzzey yönetici olarak çalışıyordu
dün aniden işten çıkarıldı,iş sahibinin akrabası gelicekmiş yerine
eşim işten çıkmasına değilde,en azından 5 gün önceden haber vermeleri gerekirdi diye üzülüyor
ben hiç üzülmedim desem yeridir,çünkü çok yoruluyordu bütün işleri ona yıkmışlar bütün sorumluluk eşimdeydi
çok strese giriyordu hakkımızda hayırlısı artık,şu mübarek günün yüzü suyu hürmetine aklınıza gelirsek eğer
bizim için hayırlı bir iş için dua bekliyoruz sizden
Hoş geldin çiçekçiğim,özlemiştik seni.Daha geçen günlerde seni ve Masalı merak ettiğimi belirtmiştim.En son ders çalışmakla meşguldün,ne yaptın sonra?Masalın gelişimi nasıl?Anlaşılan canın çook sıkılmış,bu mübarek ayda Allaha duanı eksik etme.Unutma dertten büyük Allah var.Merhaba arkadaslar umarim hepiniz iyisinizdir.Sizleri ve kuzucuklarimi cok ozledim.Biran bile aklimdan ve dilimden dusmediniz ama biraz geri cektim kendimi.Hatta simdi arkadaslar esi geldi bizi unuttu derlermi diye dusundumAma inanin hic alakasi yok esim gelmeden bir ay once garip bir depresyona girdim ki zaten forumda olmadigim 3 ayin sadece iki haftasinda esim .yanimdaydi sonra eski gorev yerine gitti daha sonrada yeni tayin yerimiz olan Karsa.Biz ise lojmanin bosalmasini bekliyoruz yine memlekette. Okadar cok yazacak sey varki ama skmak istemiyorum sizi sadece olmedim burdayim ve sizleri cok seviyorum demek icin girdim.Hepinizi ve kendi yavrum kadar cok sevdigim meleklerinizi kocaman opuyorum...
canım,Nefis Yemek Tarifleri — Kolay ve Resimli Yemek Tarifleri da kahvaltılık tarifler var.Şu an beynime yeteri kadar su ulaşamadığından(oruçluyum yaHadi gozun aydin sekerim...
Simdi ben regl oldum kizlar firsat bu firsat eve hayirli olsun demeye gelmek isteyen arkadaslar vardi bende bir cifti pazara kahvaltiya davet ettim zaten oruc tutan yok cevremde demistim neyse benim derdim kahvaltida neler sunulabilir bunlari sizden tuyo olarak almak istiyorum hadiiyim calistirin guzel fikirlerinizi bekliyomm...
Bize güzel bir fikir oldu sağol teyzesi Miraya da maşallahCanıım sen merhameti mi izliyosunSöylesene bana daha önceden nişan oluyo Irmakla Fıratın,Fırat nişana gelmiyo Narin gidip ikna edicek sonra sezon finali Babür hep aynı Babür İzleme artık eskiden bi film alırdım eve gelirdim,bi arkadaşım var Ayla söyle derdi:amaaan izledim ben sonunda çocuk ölüyo size de yaparlar mıydı yıllarca kimseye yapamamıştım bunu
hep içimde kalmıştı babycerene yaptım kurtuldum ohhh beee
Çağlanın yatağından kalkıp sizi baskına gelmesine de koptum wallaAllahın sevdiği kuluymuşsunuz da yakalanmamışsınız
Maşallah ama demek yatağından çıkmayı öğrendi boncuğum
Yeni bir oyun buldum kızlar daha doğrusu kendim uydurdum yine
malzemeler: 2 adet boş pet şişe münkünse küçüklerden
1 anne
1 bebek
oyun amacı: el becerisini geliştirmek
oyun kuralı: ağıza sokmak yok
püf nokta: sabır
bebekle yere oturulur, anne; pet şişeleri ve kapakları ortaya koyar
bebek alır ağzına götürür anne hayır der(sabır) birkaç kez olur bu
sonra anne eline pet şişeyi ve kapağını alır bebeğin yüzüne bakmadan kendi oynuyormuş gibi
kapağı kapatır, sonra aaaa kapattıııım der,sonra yine bebeğe değil şişeye odaklanarak açar
ve aaaa açtıııım der...Anne bunu birkaç kez tekrar eder veee sıra geldi bebeğe
Bebek ve anne aynı elleriyle aynı hizada oturarak bunu yapmaya çalışırlar.Böylece
anne ve bebek birlikte konuşmuş(açtııım/kapttııım) vakit geçirmiş, sabır kontrolünden geçmiş
veee bebeğin her zamanki şişe kapağını ağzına götürmesi yerine öğrenmesi sağlanmaya çalışılmış
olurBebeğimiz de o minik elleriyle el becerisini geliştirmiş olur
Biz bunu kızımla oyunuyoruz sık sıkArtık eline verdiğimde kapatalım dediğimde hem kaptıı diyor
hem hem de uğraşıyor tabi en büyük avantajım da artık onun ağza götürülmemesi gerektiğini biliyor teyzeleri
Paylaşayım dedim basit bi oyun ama idare ediverinVeee normalde kesinlikle bebeklerin eline pet şişe kapağı
vermeyin demezsem de olmaz tabibiliyorsunuz biliyorum,ben yine de söyleyeyim dedim
günaydın arkadaşlarım,
umarım herkes iyidir...
bugün büyük İngiliz biyofizikçi ve kristalograf Rosalind Franklin'in 93. doğumgünü...
biliyorum bu isim sizin için birşey ifade etmiyor ama nedense yazmak istedim...
imkansızlıklar, yargılar ve savaşlarta rağmen hayatının 38 yılına, çok büyük ve önemli çalışmalar
sığdırabilmiş bir bilim kadını... onların hayatlarını okuyunca kendimi çok boş ve aptal hissediyorum...
daha çok çalışabilirim, daha çok okuyabilirim, aklımı daha çok kullanabilir ve insanlığa faydalı
çalışmalara imza atabilirim ama vaktimi iyi değerlendiremiyorum, zihnim bir sürü gereksiz şeyle dolu olduğu için, berrak bir zihinle düşünemiyor ve bilimsel problemlere çözüm üretemiyorum...
çok alakasız oldu ama yazdım işte... böyle...
not: bu mesajı text olarak yazıp, kopyalama şeklinde gönderecektim. yazdıktan sonra biangel_kujum hanımın mesajını gördüm. sosisli yufkalı kızartmayı çok beğendim ve eve gider gitmez yapmaya karar verdim. tam ben "bir patlama yapmalıyım, ilim-bilim aşkıyla yanmalı ve birçok kitap okuyup bilgi sahibi olmalıyım. bu bilgileri sonra kendi çalışmalarımda kullanmalı ve işte bulduum diyerek bir buluş yapmalıyım" derken, kendimi sosisli yufkalı kızartma düşünürken buluyorum. ya benim çok önemli işlerim var yaaa bu çelişkiler beni bir öldürecek
Hakkınızda hayırlısı olsun canım.
Bize güzel bir fikir oldu sağol teyzesi Miraya da maşallah.Biz de Doğayla doldur-boşalt oynuyoruz.Akıllı bıdığım artık öğrendi valla boşalttığı ıvır-zıvırı tekrar yerine koyuyor artık.Daha bu sabah çekmecesini karıştırırken içinden bir kaç çorap,tokavs.çıkardı baktım bir süre sonra hepsini tekrar geri koymuş.Ayrıca hayır kelimesini iyice kavradı kızım.Dokunmaması gereken şeylere hayır anneciğim bu,şu nedenle olmaz deyince dokunmuyor kuzum.
Bu senin dediklerini ben hep düşündüm fakat icraata dökemedim.Sende de idealist bir ruh var,fakat bir şeyler derinliğe inmemize engel oluyor maalesef.Adı belki yaşanmışlık ya da buna alıştığımız yaşam biçimi diyelim,bir şekilde çevresel etkilerin de katkılarıyla zinciri tamamen koparıp kendimizi gerçekleştiremiyoruz.Amaç içimizdeki ideale ulaşmak,fakat hayatta bir şeylerden feragat etmedikçe emeline tam olarak kavuşamıyorsun.Yani sen hem işinde hem evinde iyisin.Eğer işinde başarılara imza atmaksa niyetin o zaman aline ne zaman ideal zamanı ayıracaksın?Bir şekilde olmuyor işte.Yani gel-gitlerin,çelişkilerin altında yatan daha derin içsel nedenler var ve ben bu anlamda aynı ruh halindeyim.Yalnız dikkat et bunun ötesi dipsiz kuyudur aslında(fazla çelişkili düşünmek)Sen iyisimi mutlu olduğun şeyi yapmaya devam et,içinden geldiği gibi...O an sosisli yufkalı kızartma mı düşündün düşün umarsızca.Carpediemde olduğu gibi...Merak ettim Rosalind Franklin'in özel hayatı nasıldı?Acaba ideal aileye kavuşmuş muydu,tek başarısı iş başarısı mıydı?
Bravo prenses DoğayaMiraya da öğretsin dağıtmamayı keşke Çok dağıtıyo benim kızım çok
Googleın doodle ında görüp ve chihiro da yazınca bende merak ettim evlimi diye kalbimiz birmiş Pınardacım
Sonuç"Rosalind Franklin never married or had children. She was devoted to her work as a scientist."
Allah rahmet eylesin bilim kadınını 37 yaşında zatürre ve kanserden vefat etmiş zaten
tekrar selamkomşucuk gitti..
benimde içim sıkıldısebebi yok neye cnm sıkıldı bende bilmiyorum
belkide hayatımdaki monotonluktantatilim geldi ama gidemeyecez..
3 gün uzaklaşsam çok iyi gelecek
pınardacım külünce bizim külçe gibi birşeymi:26:şimdi googleden bakıyım eminim çok severimsen öyle diyosan sevmem garanti cnm:)damak tadlarımız çok benziyo..geçen güzellik önerilerinden bahsetmiştin,benim cildim çok kuru ne yapmalıyım biliyorum kesinlikle nemlendirici kullanmalıyım ama banyodan çıkınca vıcık vıcık kremlenmek hiç hoşuma gitmiyo..
bide dedinya yaş kemale ermedencanım yaşın kaç merak ettim:)))yok yani daha genciz ne kemaliii ne yaşıııı
mutlucum bak şimdi üzüldüm rosalind için:26:çok genç vefat etmiş ve acı bir şekilde:26:
elifim o zaman inşallah kısmetse yarın görüşüyoruz cnmbende çok heycanlandım:)
hem seni hemde gönül mirayı görecegim için çok mutluyum
bu saatte topik boş kalmış nerdesiniznormalde bu saatte ben müsait olmam ama çağla uyuyo..
öglen uykusu kapı zili çalınca bölündü şimdi bir daha uyudu..eskiden günde 2 defa uyurdu ama 2 haftadır artık günde 1 defa uyuyo..
Allah tan 2 saat civarı uyuyoyoksa hiç dinlenecek vaktim olmuyo
azraececim sen 2 bebişi yapcan ama belin için bir sakıncası yokmu:26:belki iyleştşkten sonra hamile kalsan dahamı iyi acaba:26:
doktorunla konuştunmu:26:bütün sorularımın cevabını istiyorum:)ayrıca senin x men abimize selam söyle gece seni rahat bıraksın:)
azcık gülüyoduk ne güzel bilgi paylaşımı yapıyoduk:))olmadı böyle..
şekersizim beyaz eşyalarınımı yeniledinne çabuk eskittinki canım..bende 6 yıllık evliyim ama hala çalışıyolar:)
gerçi bende taşınırsam ankastre set istiyorum:)ama buzdolabı,çamaşır ve bulaşık makinem hala iş görür..
sende sataydın eskileri bari:)
bende salon takımımı deiştirip L koltuklardan istiyorum:18:şimdilik degiştiremem ama içimde kaldı illa alacam onlardan
hemde kırmızıçingenemiyim neyim:)çok seviyorum kırmızı ve siyahı
Offf etli sarmaaaaa bayılırımmmyarın iftara davetliyiz abimlere:)herşeyide size anlatmassam çatlarım:)
yengemi aradım dedim ne yemek yapcan gelinnnn
neden dedi
ona göre giyinecem o yüzden dedim
neyse menüde sarma,kaytaz böregi,domatesli şariye çorbası,salata, ve tramisu varmış
bide sürpriz bişey daha varmış söylemedi:26:kesin çok sevdigim bişeydir
kızlar sizler sarmayı hep zeytinyaglımı yaparsınız:26:bizim burda sarma öyle yapılmıyo:44:
incecik sarılır asma yapragıyla..içine kıyma konursıcak sıcak yenir tek başına akşam yemegi bile olur..
ama sizlerde dikkatimi çekti soguk servis yapıyosunuz ve zeytinyaglı vee veeeetuhaff:44:
elifçim kayınvalideni yemege alıcaksan bence yöresel yemeklerimizden yap..çünkü o eski antekye kadını
degişik lezzetlere önyargılı olabilir gibime geldi..sen ona bi aşür yap,güllaç,kadayıf falan yap:26:
tepsiye et bas:26:lahmacun falan:26:kaytaz böregi:26:firikli aş:26:ekşi aşı:26:
bebeğim sana eskisi gibi face gel diyemiyorum( çünkün benim x izin vermiyor:)) bi ortasını bulamadık eskiden yanımda yoktu şimdi hep yanımda:)) eskiden özlüyordum ne güzel:))
kızlar sanırım yılbaşında ikinciyi yapacak gibiyiz biz:)) evet ben asla 2. doğurmam diyen büyük konuşan ben bakalım zaman ne gösterecek:))
Birazda gülelim...
Kadının biri, 46 yaşındayken kalp krizi geçiriyor ve hastaneye
kaldırılıyor. Ameliyat masasındayken, ölüme yakın, birden bir Azraili
görüyor ve soruyor:
'Benim saatim geldimi?'
Azrail cevap veriyor:
'Hayır, senin daha 43 sene, 2 ay ve 8 günün var'.
Narkozdan uyandığında, estetik yaptırmaya karar veriyor. Yüzünü gerdiriyor, dudaklarını doldurtturuyor ve
göğüslerini düzelttiriyor.
Kısacası: 'Yeniden doğmuş gibi'
Daha uzun bir süre yaşayacağını bildiği için şimdi, o kadar
ameliyatın değdiğini düşünüyor.
Son ameliyattan sonra,
hastaneden tamamen yeni bir insan gibi çıkıyor.
Tam karşıdan karşıya geçiyorken ambulans çarpıyor ve ölüyor.
Azrail'e soruyor: '40 seneden daha fazla yaşayacağımı söylemiştin
neden o zaman bana o ambulansın carpmasini engellemedin?
Azrail cevap veriyor:
'Kız, Allah canını almasın ben seni tanıyamadım ki :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?