Canım seni de alıntı yaptım ama becerememişimÇok şükür mutlu bi yuvan var mutlu anne arada tabi ki istemedende olsa düzen bozuluyor ama geçip gidiyor canını sıkma
Bu arada canım çok sıkkın.Kayınvalidemi kırmamaya çalıştıkça daha kötü oluyor .Bilmiyorum benmi çok hassas oldum ama artık herşey zoruma gidiyor doğum yaptığımdan beri melekler meleği kaynanamın her yaptığı her söylediği dokunuyor bana batıyor resmen .Benim yemeklerimi yemiyor , genelde zaten o yapıyo ben çalıştığım için arada sırada yapmak istiyorum. Eşim çok beğeniyo geçenlerde tavuk sote yapmıştım bayılarak yedik , annem yemedi dün görümcem yemeğe çağırdı bizi , tavuk sote, lahmacun, mercimek çorba ve sarma vardı.Annemi görmeniz lazımdı hayatımda yediğim en güzel sote bune güzel sofra bayılıyorum senin yemeklerine sana bi dükkan açmamız lazım insan her yemeğimi güzel yapar sanki bana duyurur gibi bide nasıl zoruma gitti bi bilseniz herkeste ona katılınca resmen ezik hissettim kendimi O nedenle bu işe harika bi sofra hazırlayarak nokta koymak istiyorum ne olur güzel fikirlerinizi esirgemeyin benden.
Çok şükür mutlu bi yuvan var mutlu anne arada tabi ki istemedende olsa düzen bozuluyor ama geçip gidiyor canını sıkma
Bu arada canım çok sıkkın.Kayınvalidemi kırmamaya çalıştıkça daha kötü oluyor .Bilmiyorum benmi çok hassas oldum ama artık herşey zoruma gidiyor doğum yaptığımdan beri melekler meleği kaynanamın her yaptığı her söylediği dokunuyor bana batıyor resmen .Benim yemeklerimi yemiyor , genelde zaten o yapıyo ben çalıştığım için arada sırada yapmak istiyorum. Eşim çok beğeniyo geçenlerde tavuk sote yapmıştım bayılarak yedik , annem yemedi dün görümcem yemeğe çağırdı bizi , tavuk sote, lahmacun, mercimek çorba ve sarma vardı.Annemi görmeniz lazımdı hayatımda yediğim en güzel sote bune güzel sofra bayılıyorum senin yemeklerine sana bi dükkan açmamız lazım insan her yemeğimi güzel yapar sanki bana duyurur gibi bide nasıl zoruma gitti bi bilseniz herkeste ona katılınca resmen ezik hissettim kendimi O nedenle bu işe harika bi sofra hazırlayarak nokta koymak istiyorum ne olur güzel fikirlerinizi esirgemeyin benden.
Canım seni de alıntı yaptım ama becerememişimBence annen aynı ama sen şuan lohusa sayılırsın ve bu dönemde bazı yanlış anlamalar olabilir Belki senin yemek yaptığında toktu annen,görümcene de biraz torpil geçmiştir olsun sen daha güzelini yaparsın zaten Ama herşeyden önce çalışan bir taze annesin Şu hayatta hiçbişey yapmayanın daha çok yarandığını da unutmamak lazım Harika bir sofra hazırlamana engel değil tabi bu,,yardımcı oluruz babyceren sizin yöresellerde çok iyi mesela,fikir verir sana salatalarını süslü hazırla,birkaç ta meze veee şık bir masa örtüsü ve süslü püslü Elifi de eklersen yeme de yanında yat bu sofranın Görsünler bakalım el mi yaman bey mi yaman
insanların söylediklerini yorumlayacak olursanız, kayınvalideniz değil kankanız bile olsa bir kırılacak yer bulursunuz elif hanım. ben de doğumdan sonra hatta oğlum 5 aylık olana kadar sizin gibiydim. annemin her yaptığı zoruma gidiyor ve batıyordu. şimdi o günlerim için hem üzülüyor hem annemden utanıyorum. kadıncağızın yaptığı birşey yoktu, sadece ben düşünüp düşünüp normal sözlerde bile kırılacak birşey buluyormuşum.
mükellef sofra filan hazırlamaya hiç uğraşmayın derim. çünkü sorun yemekten ziyade sizin hassaslığınız. bugün yemek olursa yarın dahi anlamındaki de'lerin ayrı yazılması konusu kırılma sebebi olacak.
düşününki, siz kayınvalidesinin ismini kızına koymuş birisiniz ve topik olarak hamileliğinizde kayınvalideniz hakkında ne kadar hoş şeyler söylediğinizi hatırlıyoruz. kadıncağız dünden bugüne değişmedi ki. "şöyle oldu, şu bana bunu söyledi o da buna katıldı, bu bana bunu yaptı vs vs vs vs" düşüncelerin şeytanın fısıltıları olduğunu hatırlayınız ve düşünmeyiniz. başta dediğim gibi herkesin yaptığını düşünmeye kalksanız melekte bile kusur bulabilirsiniz.
pozitif düşününüz ve insanların sözleri veya yaptıklarını yorumlamayınız. zamanla bu günler de geçecek emin olun... siz iyisiniz, kayınvalideniz bebeğinize bakıyor, bebeğiniz sağlıklı... tavuk sote iyiymiş-kötüymüş, beğenilmiş-beğenilmemiş ne önemi var ki
Ben burdayımmm
İşte tatil öncesi yoğunluğu, evde kayınvalide, aylardır farklı şehirdeydi misafir sayılır şimdi, iki yaramaz kuzu ki biri dişleri yüzünden mızmız diğeri haftalardır ananesindeydi geçen hafta yanımıza döndü onun şımarılığı vs... gibi sebeplerden günlerdir uğrayamadım. Biraz önce kulaklarım çınladı. Hejar beni anmış. Herkese Hayırlı ramazanlar
Mutlu_anne başınız sağolsun, Mekanı cennet olsun...
Bizim 11 ve 12 dşimiz yolda. Her diş dönemi olduğu gibi Kaan ateşlendi, boğazı şişti, antibiyotik kullanıyoruz yine
"Şer gibi görünen şeylerde hayır olabilir "üzülmeyin canım hayırlısı olsun diyelim..inş bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine en kısa zamanda gönlünüze göre bir iş bulursunuz...dualar müşterek...
aynen canım benim kız da elinden tutup yürümeyi ço seviyor hatta ayakta duruyor ama tek başına adım atmaya korkuyor sanırım az kaldı yürümemize...
ooo mşllh temizlik bitmiş bile hadi bakalım güle güle kirletin darısı başıma olsun...valla o kadar gözümde büyüyor ki ne zaman nasıl başlayayım sorma gitsin...
aynen canım bizimki de mama sandalyesinde oturmak istemiyor artık yer sofrası da yapıyorum zaman zaman bu sefer de sağlam tabak kalmıyor hepsine bi parmak atıyoruz...anlayacağın bunları zapdetmek epey zorlaştı...
Hayırlı ramazanlar canımGeçmiş olsun Kaana Ben andım seni ilk bu sabah Hejar benden kopya çekti
Söylesene Hejar itiraf etsene etsene
Baş sağlığı dilelekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim güzel arkadaşlarım
Alyel seni de andım ama Hejar sormadı seniNeden Alyeli sormadın Hejar
Açıkla bunu hadiYemekte yapmıcan akşama açıkla hadi
evet mutlum farkettim sen de olmasan beni kiiimmmssseecciikllleeerr anmayacak zaten topiğin üvey annesi oldum çıktım gelemiyorum sık sık nappiimmmm....evet evet hejar beni anmamışniye anmamış niye niye hesap versin çabuk...ceza olarak akşam menüsünü burda herkese açıklasın bi< de kopiş çekelim :)))
Teşekkürler caaanım benimHejarda tınlamıyo bizi gitti zaten Bende gidiyorum Hejarsız topik bana trend topik olmuyo
Kızları öp benim için
canım geçmiş sayfalara bakarsan seni sordugumuda görürsün
ama sen cevap bile vermemiştin
aşkolsun ben sizi diziye satarmıyımyaparmıyım böyle bir şey inanki kendim dizide oynasam bile açıp bakmam:9
siz varken dizi mizi hıhhh olmaazzzz
bendende şu şarkı gelsin''domates biber patlıcannbide şu şarkı:yogurt koydum dolaba ellere vayyyy
bide buu:süt içtim dilim yandibide bu:helva yapsanaaa helva yapsanaaaa ''
acıktım
ne güzel bir haber bu
bugün daha izleyemedimvaktim olmadı gece izliycem
ah kötü olmuş canım ya..aslında derler her işte bir hayır vardır diye..inşallah hayırlı olur..
daha önceden haber vermemeleri çok üzücü..tazminat alamıyomu:26:
inşallah en kısa sürede daha iyi bir iş bulur..
harikaaabiz sana demiştik dimi:)takma bu kadar kafaya diye:)
afferim gamzeli yakışıklıya
bizim 11 dişimiz var1 taneside çıktı çıkacak..neyi bekliyo bende bilmiyorum:)
4 dişte güzelmiş bi bakarsın hepsini birden patladır cnm..
yok cnm dizi için topigi bırakmadımbi misafirim vardı bugün ondan gelemedim..ama içime dogdu kesin bu cikiroko benim hakkımda konuşuyo diye düşündüm..sen deney yapmaya devam et
hoşgeldin cnmnasılsın nerelerdeydin
bende seni merak ettim ama içimden:)
bu mutluda çok uyanık ha ben sana söyliyim
içimi okumuş seni sormuşdaha öncede edacıgın doğum gününü benden kopya çekmişti
Merhaba arkadaslar umarim hepiniz iyisinizdir.Sizleri ve kuzucuklarimi cok ozledim.Biran bile aklimdan ve dilimden dusmediniz ama biraz geri cektim kendimi.Hatta simdi arkadaslar esi geldi bizi unuttu derlermi diye dusundumAma inanin hic alakasi yok esim gelmeden bir ay once garip bir depresyona girdim ki zaten forumda olmadigim 3 ayin sadece iki haftasinda esim .yanimdaydi sonra eski gorev yerine gitti daha sonrada yeni tayin yerimiz olan Karsa.Biz ise lojmanin bosalmasini bekliyoruz yine memlekette. Okadar cok yazacak sey varki ama skmak istemiyorum sizi sadece olmedim burdayim ve sizleri cok seviyorum demek icin girdim.Hepinizi ve kendi yavrum kadar cok sevdigim meleklerinizi kocaman opuyorum...
geçen kim sormustu çağla nerde yatıyo diye:26:melegim senmii:44:
çağlanın park yatagı var onun önündeki fermuarı bozuldu bende oraya yorgan koydum çıkamasın diye:9
ama kızım kıçıyla yite yite ordan kaçmayı başarıyo
az önce eşimle tv ye dalmışız bi baltık çağla karşımızda
yine kaçıp gelmiş
öptük mıncıkladım uyuttum geldim
iyiki başka bişey yapmıyoduktöbe töbeee:18:
çocuk bascak bizi:)sessiz sessiz geliyo
Cnm benim esin ins gonlune gore bir is bulur en kisa zamanda ..herseyde bir hayir vardir nasip allahtan hic bilinmez kimin nasibi nerde bu yuzden bu konuda tevvekkule olan birisin biliyorum... endisesinden cok duasini en iyi sekilde verecegine gonulden inaniyorum...mevlam guzel kapilar acar ins...
Aras Eymen demek kendiliginden yerde uyuyu veriyor masallah bizimkide uyusa keske...off anam off yaktin beni Mahir..
Bizde 4 ustte 4 altta toplam 8 disimiz var cnm...azilar yolda cok yakinda patlak verir gibi geliyor bana..
yatmadan bi bakıyım dedim yine kimseler kalmamış..
haftaya diyorum çağlanın kan degerine baktırayım çok merak ediyorum:26:11.1 di acaba arttımı azaldımı:26:
iştahsızlıgımız devam ediyo çok zor yemek yedirebiliyorum..yemek saatlerimizde evde hiç görmedigi ilgisini çekebilecek
şeyler arıyorum önüne koyuruom o bakarken kaşıgı agzına isabet ettirmeye çalışıyorum:))
çogu zaman işe yarıyo..ama artık evde degişik şey kalmadı:26:sizlerden ödünç alacaz artık:)
yada yemek saatlerine komşuya gidip ortalıgı dagıtacazbende azraece gibi yemek yemedigi zaman
rahat edemeyenlerdenim..eminim hepimiz öyleyiz.bende biraz baskı uyguluyorum yesin diye içim rahat etmiyo..
sanki büyümez oldu..yada gözüm hızlı büyümesine alıştı diye durdu gibi geliyo..
boyu kaç kilosu kaç bilmiyorum..ama cerenin 14 aylık fotolarına bakıyorum arada baya fark var..
ceren hem daha kilolu hemde daha uzunmuştu..çağla daha minnak kaldı..
amannnn saglıklı olsunda:))(klasik avunma mekanizması)
gece gece başka ne yazıyım maksat okuyacak birşeyler olsun dermişim:)
eşim işyerindeki fotograf makinesini getirmiş al kullan dediyenisini almıycakmış alma ne yapıyım bizde çirkin çıkarız dedim:)
şaka bi yana biraz harcamalarımıza dikkat etmemiz gerekiyo adam biraz açılmış:18:
banada hiç belli etmiyo ama yanında kankam var o söylüyo..
ajanım gibi herşeyi bana anlatıyo:)diyorum söyleme çok ayıp aaaaadedikodu yapma
işyerinde olan işte kalırrranlamıyo
bayramın 1.günü düğün var saçımı nasıl yapsam
yeni fotolar eklerim ama yine aynı elbisemle olacak haberiniz olsun
artık o elbiseyle 5 dügün çıkarırım ben
seneyede boyunu kısaltır giyerim:))
başkaa başkaaa:44:
abimler hala yemege çagırmadı:44:
annem dayıma kızmışş:44:
ceren bana kızmış:44:
komşunun bebeginin cinsiyeti kızmış:)))
neyse ben yatar
buda sabah gelenlere
Canıım sen merhameti mi izliyosunSöylesene bana daha önceden nişan oluyo Irmakla Fıratın,Fırat nişana gelmiyo Narin gidip ikna edicek sonra sezon finali Babür hep aynı Babür İzleme artık eskiden bi film alırdım eve gelirdim,bi arkadaşım var Ayla söyle derdi:amaaan izledim ben sonunda çocuk ölüyo size de yaparlar mıydı yıllarca kimseye yapamamıştım bunu
hep içimde kalmıştı babycerene yaptım kurtuldum ohhh beee
Çağlanın yatağından kalkıp sizi baskına gelmesine de koptum wallaAllahın sevdiği kuluymuşsunuz da yakalanmamışsınız
Maşallah ama demek yatağından çıkmayı öğrendi boncuğum
Yeni bir oyun buldum kızlar daha doğrusu kendim uydurdum yine
malzemeler: 2 adet boş pet şişe münkünse küçüklerden
1 anne
1 bebek
oyun amacı: el becerisini geliştirmek
oyun kuralı: ağıza sokmak yok
püf nokta: sabır
bebekle yere oturulur, anne; pet şişeleri ve kapakları ortaya koyar
bebek alır ağzına götürür anne hayır der(sabır) birkaç kez olur bu
sonra anne eline pet şişeyi ve kapağını alır bebeğin yüzüne bakmadan kendi oynuyormuş gibi
kapağı kapatır, sonra aaaa kapattıııım der,sonra yine bebeğe değil şişeye odaklanarak açar
ve aaaa açtıııım der...Anne bunu birkaç kez tekrar eder veee sıra geldi bebeğe
Bebek ve anne aynı elleriyle aynı hizada oturarak bunu yapmaya çalışırlar.Böylece
anne ve bebek birlikte konuşmuş(açtııım/kapttııım) vakit geçirmiş, sabır kontrolünden geçmiş
veee bebeğin her zamanki şişe kapağını ağzına götürmesi yerine öğrenmesi sağlanmaya çalışılmış
olurBebeğimiz de o minik elleriyle el becerisini geliştirmiş olur
Biz bunu kızımla oyunuyoruz sık sıkArtık eline verdiğimde kapatalım dediğimde hem kaptıı diyor
hem hem de uğraşıyor tabi en büyük avantajım da artık onun ağza götürülmemesi gerektiğini biliyor teyzeleri
Paylaşayım dedim basit bi oyun ama idare ediverinVeee normalde kesinlikle bebeklerin eline pet şişe kapağı
vermeyin demezsem de olmaz tabibiliyorsunuz biliyorum,ben yine de söyleyeyim dedim
yakin bir zaman icinde yasadigim icin su tasinma telasini cok iyi anliyorum cnm...hele o kutular varya ayyy gunlerdir kabusum oldu ama sonunda degdi cok sukur...seninde rabbim yar ve yardimcin olsun birde calisman isini biraz daha zorlastircaktir ama sen hamarat bir annesin kalkarsin ustesinden eminim...yeni evin halini bende merak ettim bak simdi
dizi dondubende size bakıyım dedim
Ne var ne yok
Söylemesi ayıp dondurma yiyorum:131:bitsinde şu çubuktaki şifreyi yollıyım belki araba kazanırım
Kujum sende yedinmi aldıgın 1 kilo dondurmayı:131:afiyet olsun löp löp et olsun işlaaaa
şekersizim koli lazımsa bende var yollıyım canım:)
kargoya giderim derim bi kargom var onlarda bakar boş koli
Derim içine koyacagım eşyayı unuttum hele siz bi bunu yollıyın ben eşyaları alıp geliyim
Boş koliyi bedavaya yollarımmmm
Amma zekiyim maşallahnazar degmez inşallah çok maşallah bana:))
Bende sanırım Dilberegeden duyup mandalla oynamaya geçmiştim ama kırıyor Mira mandalları sonrada seviniyorbizde mandallarla oynuyoruz daha doğrusu ben ne kadar farklı oyunlar türetmeye çalışsamda
oğlum canı nasıl isterse öyle oynuyor
mesela mandal kutusunu terçevirir öyle mandallar içindeyken dağıtır hepsini
uzun zmandır ağzını burnunu öğretmeye çalışıyorum ama yok ben konuşuyorum o gülüyor suratıma bakıp
oğlum hani burnun diyorum kahkaha atıyor
sanırım benim oğlum çabuk öğrenmiyor
ben konuştukça gülüyor gülüyor
kahkaha atıyor
gülen suratım
Hayırlı olsun yeni incisi Musab Bilal'ingünaydın kızlar bizde 4 dişimizin yanına 5. kardeşini dün akşam sancılı bi süreçten sonra getirdik.gece oğluşum resmen hem kendi hemde bizimle savaştı koskoca yatak dar geldi.ve sabah gülerken bir baktım 5. dişimiz patlayıvermiş.bende oh be dedim.
mutluanne o paylaştığın sunumda domatesin aldındaki krepmi acaba bu arada benim oğlanda kapakları direk ağzına götürüyo ama yinede denicem.
selammmmyine çok acelem var yazıp kaçacam
mutlu hanım mutlu hanımmmmmne anlatıyon diziyi be yaaaa ben bakcam ben izliycemmm
badürde hoş adam dimi:)sinir krizi geçirmesine bayılıyorumbendede bi psikopatlık var :)
ırmagada uyuz oldum ne kasıntı bi tipşadiye güzel ama neyse bi daha agzını açmaaaa
demek dün akşam sende dondurma yedinohh bende yedim:)başka ne diycektim sana:26:hıh hatırladım
şişe ve kapak olayını biz çoktandır yapıyoruz:)çağla herşeye açç aççç diye bagırıyo
şimdilik sana bu kadar yetersinirliyim sana
elifcimm canım benim sen beni yalnış anladıniftar yemegini boşver ben seni yormam yoramammm
ama sen bana gel kabulüm valla ben seni seve seve agırlarım başımın üstünde yeriniz var..ama ben 2 çocukla gelmemm gelememmmyarın akşam abimlere yemege gitcez evdeysen saat 9 gibi gelir cerenle kahveni içeriz ne dersin
hem beni ilk gören sen olursun senide ben:)gerçi senin komşun melahat abla beni ilk görmüştü olsun:)
bu gidişle birbirimizin ilki olacaz başkada kimseyi göremeyecez:))
chihiro aziz dostum kim ölmüş okudumda pek anlamadım:26:akraban falanmıydıAllah gani gani rahmet eylesin:)
töbe yarabbim..kız bizene ünlü rosalindadan:)yinede başın sagolsun cigerim..
hejarım tatlı dillim:)evet çağlanın boyu posu iyi ama işte biraz bacakları süzülmüş gibi canım sıkılıyo..şu dişleri bitsinde kilo alsın istiyorum..
şekersiz cep sinemasıda neymişkız daha ben bile bilmiyorum senin sosyal kızın biliyo
valla bu defnoşu ben bile kıskanmaya başladım:)yakında ingilizcede ögrenir
benimde hemen ögrenmem lazım:)yes ı do you,my names hello kittiy:)))
şimdilik bu kadar acelem var çamaşır ascamkuzzulkurtttt
maşallah Defne Karen'e,çok sosyal olacak şimdiden belli
çocuklarla daha da eğleniyordur benim oğluşum kendi yaşıtlarıyla ilgilenmiyor pek
birde kızlarla4-5 yaşlarındaki erkek çocuklarını seviyor sıpa
teyzemin 10 aylık kızı var hiç bakmıyor bile kıza
Allah işlerinde kolaylıklar versin şekersizyeşilçaycım
benim sıpada hala uyuyor gidim bir bakim
selammmmyine çok acelem var yazıp kaçacam
mutlu hanım mutlu hanımmmmmne anlatıyon diziyi be yaaaa ben bakcam ben izliycemmm
badürde hoş adam dimi:)sinir krizi geçirmesine bayılıyorumbendede bi psikopatlık var :)
ırmagada uyuz oldum ne kasıntı bi tipşadiye güzel ama neyse bi daha agzını açmaaaa
demek dün akşam sende dondurma yedinohh bende yedim:)başka ne diycektim sana:26:hıh hatırladım
şişe ve kapak olayını biz çoktandır yapıyoruz:)çağla herşeye açç aççç diye bagırıyo
şimdilik sana bu kadar yetersinirliyim sana
elifcimm canım benim sen beni yalnış anladıniftar yemegini boşver ben seni yormam yoramammm
ama sen bana gel kabulüm valla ben seni seve seve agırlarım başımın üstünde yeriniz var..ama ben 2 çocukla gelmemm gelememmmyarın akşam abimlere yemege gitcez evdeysen saat 9 gibi gelir cerenle kahveni içeriz ne dersin
hem beni ilk gören sen olursun senide ben:)gerçi senin komşun melahat abla beni ilk görmüştü olsun:)
bu gidişle birbirimizin ilki olacaz başkada kimseyi göremeyecez:))
chihiro aziz dostum kim ölmüş okudumda pek anlamadım:26:akraban falanmıydıAllah gani gani rahmet eylesin:)
hejarım tatlı dillim:)evet çağlanın boyu posu iyi ama işte biraz bacakları süzülmüş gibi canım sıkılıyo..şu dişleri bitsinde kilo alsın istiyorum..
şekersiz cep sinemasıda neymişkız daha ben bile bilmiyorum senin sosyal kızın biliyo
valla bu defnoşu ben bile kıskanmaya başladım:)yakında ingilizcede ögrenir
benimde hemen ögrenmem lazım:)yes ı do you,my names hello kittiy:)))
şimdilik bu kadar acelem var çamaşır ascamkuzzulkurtttt
kızlar bilmeyenler için bana dua edeceksiniz:)) mantarlı patates püresi yapın harika oluyor:))
soğanları minnacık doğrayıp kavurdum ardından doğradığım mantarlarıda ekleyip suyu çekene kadar kavurup krema ekledim azcık daha pişirip kapattım.
patatesleri haşladıktan sonra krema ve kaşarla blendırda ezdim. borcam kabına döktüm üstüne mantarları döktüm üstüne kaşar rendeleyip fırına koydum tadı harika oldu şiddetle tavsiye edilir:))
kızlar bilmeyenler için bana dua edeceksiniz:)) mantarlı patates püresi yapın harika oluyor:))
soğanları minnacık doğrayıp kavurdum ardından doğradığım mantarlarıda ekleyip suyu çekene kadar kavurup krema ekledim azcık daha pişirip kapattım.
patatesleri haşladıktan sonra krema ve kaşarla blendırda ezdim. borcam kabına döktüm üstüne mantarları döktüm üstüne kaşar rendeleyip fırına koydum tadı harika oldu şiddetle tavsiye edilir:))
hejar ne yediriyon içiriyon yavruna da uyuyor bu kadar söyle sırrını:)) eşinin işi için hayırlısı olsun hakkınızda çok daha iyi bir iş bulur inşallah
baba kız yattılar bende size takılayım dedim. oruç tuttuğum gün özellikle akşam üstü çok zorlandım. Rabbim affetsin kaza olarak tutucam artık kışın orucumu( 2 senedir hatimde indiriyordum bu sene onuda yapmadım içim hiç rahat değil (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?