2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Canım seni de alıntı yaptım ama becerememişim Bence annen aynı ama sen şuan lohusa sayılırsın ve bu dönemde bazı yanlış anlamalar olabilirBelki senin yemek yaptığında toktu annen,görümcene de biraz torpil geçmiştir olsun sen daha güzelini yaparsın zatenAma herşeyden önce çalışan bir taze annesinŞu hayatta hiçbişey yapmayanın daha çok yarandığını da unutmamak lazım Harika bir sofra hazırlamana engel değil tabi bu,,yardımcı oluruz babyceren sizin yöresellerde çok iyi mesela,fikir verir sanasalatalarını süslü hazırla,birkaç ta meze veee şık bir masa örtüsü ve süslü püslü Elifi de eklersen yeme de yanında yat bu sofranınGörsünler bakalım el mi yaman bey mi yaman

insanların söylediklerini yorumlayacak olursanız, kayınvalideniz değil kankanız bile olsa bir kırılacak yer bulursunuz elif hanım. ben de doğumdan sonra hatta oğlum 5 aylık olana kadar sizin gibiydim. annemin her yaptığı zoruma gidiyor ve batıyordu. şimdi o günlerim için hem üzülüyor hem annemden utanıyorum. kadıncağızın yaptığı birşey yoktu, sadece ben düşünüp düşünüp normal sözlerde bile kırılacak birşey buluyormuşum.

mükellef sofra filan hazırlamaya hiç uğraşmayın derim. çünkü sorun yemekten ziyade sizin hassaslığınız. bugün yemek olursa yarın dahi anlamındaki de'lerin ayrı yazılması konusu kırılma sebebi olacak.

düşününki, siz kayınvalidesinin ismini kızına koymuş birisiniz ve topik olarak hamileliğinizde kayınvalideniz hakkında ne kadar hoş şeyler söylediğinizi hatırlıyoruz. kadıncağız dünden bugüne değişmedi ki. "şöyle oldu, şu bana bunu söyledi o da buna katıldı, bu bana bunu yaptı vs vs vs vs" düşüncelerin şeytanın fısıltıları olduğunu hatırlayınız ve düşünmeyiniz. başta dediğim gibi herkesin yaptığını düşünmeye kalksanız melekte bile kusur bulabilirsiniz.

pozitif düşününüz ve insanların sözleri veya yaptıklarını yorumlamayınız. zamanla bu günler de geçecek emin olun... siz iyisiniz, kayınvalideniz bebeğinize bakıyor, bebeğiniz sağlıklı... tavuk sote iyiymiş-kötüymüş, beğenilmiş-beğenilmemiş ne önemi var ki

yöresel olmak zorunda değil ramazanda gına geldi yöresel yemekten farklı ve görsel yemekler yapmak istiyorum.

Aslında çok haklısınız eşimde böyle söylüyor bende böyle olmasını istemiyorum ama elimde değil durup durup nefret ediyorum hem kendimden hem çevremdekilerden herkes şaşkın zaten ben böyle değildim.Ne zaman bitecek bu ya da bitecek mi??

geçmiş olsun canım umarım yakın zamanda atlatır Kaan

inşallah hayırlısıyla daha iyi bir iş bulur eşim,benim oğluş tembel çıktı daha 14. ayında anca adım attı

şey ama ama mutlucum bende içimden demiştim duymadın mı sen
ayıptır söylemesi bugünde yemek yapmıcam eltimlere gidiyoruz

şeyy öpimde barışalım o zaman
dünkü menüm ayran orbası,etli bezelye,sebzeli bulgur pilavı,salata

Teşekkürler caaanım benimHejarda tınlamıyo bizi gitti zatenBende gidiyorum Hejarsız topik bana trend topik olmuyo
Kızları öp benim için

hiç olur mu öyle şey canım tınlamamak:26:
bizim ebeveyn banyomuz su damalatıyordu üst kattan tesisatçı geldi
ondan apar topar çıkmak zorunda kaldım

canım evet hep söyledin kızdın bana hatta
eşim 2007den beri çalışıyor aynı firmada bugün gitti muhasebeye tazminatını hesaplatcaktı
inşallah en yakın zamanda alırız,vermezlerse mahkemeye vercez

canım hşgeldin,inan hepimiz ara ara depresyona giriyoruz
umarım şimdi iyisindir sen ve masal
bir daha kaybolma lütfen bir yerlere hep aramızda ol

çok cimcime bu çağla
maşallah çok akıllı valla
benim oğluşum haytta çıkamaz yatağından
uyandığı zamn beni çağırır bekler almamı

güzel dileklerin için sağol meleğim inş daha iyi bir iş bulur eşim
Aras Eymen uykuya düşkün teyzesi o yüzden hiç dayanamıyor
mahirimde haraketli maşallah

çağlam maşallah çok iyi hem kilo hemde boy bakımından
hem sağlıklı hemde akıllı maşallah
cerenle kıyaslama her çocuğun bünyesi yeme isteği farklı oluyor bunu sen benden daha iyi biliyorsun
son 1 haftadır benim oğlumda iştahsız ve bende eline bir oyuncak vererek oyalanmasını sağlıyorum öyle yediriyorum
aynen senin gibi bazen zorla veriyorum:26:hata yapıyorum ama napiim içim rahat etmiyor bir türlü
çağlanın kan değeri bu sefer çok iyi çıkar inşallah

bizde mandallarla oynuyoruz daha doğrusu ben ne kadar farklı oyunlar türetmeye çalışsamda
oğlum canı nasıl isterse öyle oynuyor
mesela mandal kutusunu terçevirir öyle mandallar içindeyken dağıtır hepsini
uzun zmandır ağzını burnunu öğretmeye çalışıyorum ama yok ben konuşuyorum o gülüyor suratıma bakıp
oğlum hani burnun diyorum kahkaha atıyor
sanırım benim oğlum çabuk öğrenmiyor
ben konuştukça gülüyor gülüyor
kahkaha atıyor
gülen suratım

çok teşekkür ederim canım benim. Sağolasın. Moral oldu valla...

:) deli arkadaşım benim. Harika bi fikir olmuş bu hemen uygulayalım... Koli lazım :)

merhaba arkadaşlar. Sabahtan beri arı gibi çalışıyorum. Rapor yazıyorum falan.. Daha yeni bitti. Tabi extra düzeltmeler vs derken yine uğraşıcam kesin... neyse

bu hafta itibariyle süt sağmayı kestim. şimdilik sadece defne tadını sevdiği için hipp in organik devam sütünü veriyo öğretmeni okulda. Ama tabii günlük keçi veya inek sütüne geçicem. Sadece alışması lazım biraz. Balla tatlandırarak içebileceğini düşünüyorum. Kızlar ben bu kızçeyi gece beslenmesinden nasıl kesicem onu düşünüyorum asıl. Kreşten aldığım andan sabeh bıraktığım ana kadar en az on kez meme emiyordur herhalde. çok nadiren bazı geceler 1-2 kez kalkıyo. Onun dışında emmeden uyumuyo. çok fena alışkanlık yaptı yeni eve geçince uyku eğitimine mi başlasam ne yapsam. Off çıkamadım içinden. Artık kesintisiz uyuması lazım.

Bi de bişey sorcam kan değerlerine bakarken wbc ve hgb değerine mi bakıyoruz? Azraecenin söylediği şuruptan verdi doktor. Ferrozinc.. Bilen var mı? şimdiye dek hiç demir damlası vermediğim için kan değerleri de düşük biraz deyince doktor; artık bunu pek sorgulamadan verdim bi kaç kez ama yine de ilaç konusunda içim pek rahat etmiyor işte. Ne yapayım... üstelik defne çok etçi bi bebek. Her akşam yemeğinde mutlaka kırmızı eti, köftesi vs olur haftada bir ciğer yaparım ama neden böyle oldu anlamadım. Wbc:7.32, hgb:10 tahlil sonuclarında. çok mu düşük acaba? Bilenler yanıtlarsa sevinirim...

şimdi daldan dala atlıyorum :)

elifçim ben senin yerinde olsam hiiiç öyle şık ve güzel bi sofra kurmak için falan uğraşmazdım.. Madem eşin de beğeniyor yemeklerini neden başka birine kendini beğendirmeye uğraşasın ki? Salla gitsin ciğerim :d

mutlucum senin oyunu başka bi yerde görmüştüm, hatta uygulayacam en kısa zamanda. Ama gel gör ki kaç akşamdır işten çıkıp yemeğe gidiyoruz kayınvalideme. Eve geldiğimizde defne uyuyo ya da uyumuş oluyo... E orda da yemek telaşıydı bilmem neydi sadece yuzeysel takılabiliyoruz.. Sabah yine diş fırçasını istedi. Iyice alışkanlık yarattı bu durum. çok hoşuma gidiyo onu elinde fırçayla görmek :)

bugun kızımın pikniği vardı sabah. Yarın da cep sinemasına gideceklermiş.

öğle tatiline çıkıyorum. Kumaşçıya gidip minderlerimin kılıf siparişini vericem. Inşallah bi aksilik olmaz :d
sosyal defne karen

maşallah Defne Karen'e,çok sosyal olacak şimdiden belli
çocuklarla daha da eğleniyordur benim oğluşum kendi yaşıtlarıyla ilgilenmiyor pek
birde kızlarla 4-5 yaşlarındaki erkek çocuklarını seviyor sıpa
teyzemin 10 aylık kızı var hiç bakmıyor bile kıza

Allah işlerinde kolaylıklar versin şekersizyeşilçaycım

benim sıpada hala uyuyor gidim bir bakim

selammmmyine çok acelem var yazıp kaçacam
mutlu hanım mutlu hanımmmmmne anlatıyon diziyi be yaaaaben bakcam ben izliycemmm
badürde hoş adam dimi:)sinir krizi geçirmesine bayılıyorumbendede bi psikopatlık var :)
ırmagada uyuz oldum ne kasıntı bi tipşadiye güzel amaneyse bi daha agzını açmaaaa
demek dün akşam sende dondurma yedinohh bende yedim:)başka ne diycektim sana:26:hıh hatırladım
şişe ve kapak olayını biz çoktandır yapıyoruz:)çağla herşeye açç aççç diye bagırıyo
şimdilik sana bu kadar yetersinirliyim sana

elifcimm canım benim sen beni yalnış anladıniftar yemegini boşver ben seni yormam yoramammm
ama sen bana gel kabulüm valla ben seni seve seve agırlarım başımın üstünde yeriniz var..ama ben 2 çocukla gelmemm gelememmmyarın akşam abimlere yemege gitcez evdeysen saat 9 gibi gelir cerenle kahveni içeriz ne dersin
hem beni ilk gören sen olursun senide ben:)gerçi senin komşun melahat abla beni ilk görmüştü olsun:)
bu gidişle birbirimizin ilki olacaz başkada kimseyi göremeyecez:))

chihiro aziz dostum kim ölmüş okudumda pek anlamadım:26:akraban falanmıydıAllah gani gani rahmet eylesin:)
töbe yarabbim..kız bizene ünlü rosalindadan:)yinede başın sagolsun cigerim..

hejarım tatlı dillim:)evet çağlanın boyu posu iyi ama işte biraz bacakları süzülmüş gibi canım sıkılıyo..şu dişleri bitsinde kilo alsın istiyorum..

şekersiz cep sinemasıda neymişkız daha ben bile bilmiyorum senin sosyal kızın biliyo
valla bu defnoşu ben bile kıskanmaya başladım:)yakında ingilizcede ögrenir
benimde hemen ögrenmem lazım:)yes ı do you,my names hello kittiy:)))

şimdilik bu kadar acelem var çamaşır ascamkuzzulkurtttt

günaydın kızlar bizde 4 dişimizin yanına 5. kardeşini dün akşam sancılı bi süreçten sonra getirdik.gece oğluşum resmen hem kendi hemde bizimle savaştı koskoca yatak dar geldi.ve sabah gülerken bir baktım 5. dişimiz patlayıvermiş.bende oh be dedim.
baybceren merhameti bende çok beğenmiştim ama izlerken içim acıyor o diziyi.
mutluanne o paylaştığın sunumda domatesin aldındaki krepmi acaba bu arada benim oğlanda kapakları direk ağzına götürüyo ama yinede denicem.
çiçek inan burda sevinçlerimiz kadar sıkıntılarımızı da paylaşmak için burdayız.özellikle gurbetteysen.hiç sıkmazsın.anlat belki çare olamayız ama hiç olmazsa dinleriz.
elif sanırım hormonlarımızın oturması biraz zaman alıyo bence masa konusu seni mutlu edecekse yap yemek yapmak beni mutlu eder ama çok kendini yorma zaten işte yoruluyoruz.önemli olan eşinin beğenmesi kendi annesinin yanında seni övüyorsa ne güzel annemin yemekleri diye söylenen ne kocalar varinş. zamanla kayınvaldenizle aranız yine eskisi gibi olur.

saat 10 dan beri oğlum uyuyor tamam uykuya düşkün ama bugün fazla oldu
ilk uyanınca sütünü veriyorum 1 saat sonra falanda kahvaltısını
tam kahvaltısını hazırlamıştım ki takrar uyuyor
şu saat oldu daha kahvaltı yapmadı sıpa
gidip bakıyorum mışıl mışıl uyuyor

Bende sanırım Dilberegeden duyup mandalla oynamaya geçmiştim ama kırıyor Mira mandalları sonrada seviniyor
Allah her daim o gül yüzünü güldürsün yakışıklımın
Hayırlı olsun yeni incisi Musab Bilal'inDomatesin altındaki tabak şekerim
salamı sordun galiba dimi rulo yapılmış olarak üzerindeki ?ama minik krepler de yapılıp aynı şekilde rulo olarak eklenebilir Süper fikir oldu walla
çoğu bebişimizin hala ağıza götürmesi devam ediyor malesefsanırım dişler çıkana kadar da devam edecek

HAyır hayırrr Melahat değil nebahatt.evet her akşam evdeyiz her akşam bekleriz fotoğraf makinesini hazzırlıyorum o zaman benn ayy çok heyecanlandım şimdi.:18: yaşasınnn babycereni görcem oleyy Allahım öbür güzel anneleride görmeyi nasip et yarabbim. Aminn

sağol canım. gittim geldim. tüm öğlenim kumaşçıda gitti. neyse ki siparişler tamam.. kumaş cumartesi gelecek. öbür hafta içi bi gün de hazır olcak artık en kısa zaman ne zaman olursa bakıcaz... perşembeyi bulabilir dedi. yani tam 1 hafta var yeni kılıflarıma kavuşmama :)

i love you babyceren...

hejar ne yediriyon içiriyon yavruna da uyuyor bu kadar söyle sırrını:)) eşinin işi için hayırlısı olsun hakkınızda çok daha iyi bir iş bulur inşallah.

mutlum bende seni düşerken hayal ettim güldüm:)) yorgunluktan fazla hayal dünyasına dalıp yanlış yazmışım kusuruma bakmaz Masal teyzesinin inşallah. senden duyduğum bıktım tribini eceye öğrettim müslüm konserine gitmiş fanatikler gibi tişörtünü iki eliylen bütün gücüyle çekip sallanıyor:) sanırım benden bıkmış:))

elifcim lohusa depresyonundasın hepimiz bi girip çıktık ona hatta ben eşimi boşuyordum geçer merak etme:)

bebeğim bizim kızlar çok azgın sanıırm:) ecede yırttı fermuarından yatağını:)) baktı babası yeni yatak almak zorunda kalacak dün oturup dikmiş ne kadar idare edecek göreceğiz:))

yeşilçayım defne içtimi şurubu( ece bugün 45 dakika uğraştık mümkünatı yok içmedi içtiğinide tükürdü( portakal suyunla verdim pekmezle verdim içmedi( ne yapcam bilmiyorum ben hala kan tahlili sonuçlarını görmedim dosyayı açmayı becerebilirsen yollayım maille sonucu:))

baba kız yattılar bende size takılayım dedim. oruç tuttuğum gün özellikle akşam üstü çok zorlandım. Rabbim affetsin kaza olarak tutucam artık kışın orucumu( 2 senedir hatimde indiriyordum bu sene onuda yapmadım içim hiç rahat değil(

chihiro aziz dostum kim ölmüş okudumda pek anlamadım:26:akraban falanmıydıAllah gani gani rahmet eylesin:)
töbe yarabbim..kız bizene ünlü rosalindadan:)yinede başın sagolsun cigerim..

aziz dostum Babyceren, siz bu dizi işine iyice kaptırdınız kendinizi mon ami artık gerçek ve diziyi karıştırıyorsunuz, yanına bir de mesajları yarım yamalak okumanız eklenince tadından yenmiyorsunuz

Rosalind 93. yıl önce doğmuş bir bilimkadını, Rosalinda ise yıllar öncesindan bir Brezilya dizisi karakteri

kızlar bilmeyenler için bana dua edeceksiniz:)) mantarlı patates püresi yapın harika oluyor:))

soğanları minnacık doğrayıp kavurdum ardından doğradığım mantarlarıda ekleyip suyu çekene kadar kavurup krema ekledim azcık daha pişirip kapattım.

patatesleri haşladıktan sonra krema ve kaşarla blendırda ezdim. borcam kabına döktüm üstüne mantarları döktüm üstüne kaşar rendeleyip fırına koydum tadı harika oldu şiddetle tavsiye edilir:))

salı akşamı gittiğimiz iftarda Orhan Cemal gözlüğümü kırdı...
iftarı tamamen flu hatırlıyorum yemekleri de doğru dürüst göremediğimden, sürekli "bu ne bu ne bune "diye sordum arkadaşlara ama "aman Chihirooo, sanki yiyecek gibi soruyorsun. nasıl olsa yemeyeceksin bari bizi yora" der gbi baktılar ama yanımdaki kişiyi tanıyamayıp diğer tarafımdaki arkadaşa "bu kiiim" dye sorduğumda, durumun vehametini anladılar

sonuç olarak, yedek gözlüğümü taktım ama camların odağının oturması birkça gün alacağından, heryeri tümsek görüyorum. adımlarımı, sanki tümsek geçiyormuş gibi atlayarak atıyorum ama komik ouyorumdur dimi

tarif verdiğiniz için tabiki dua ederiz ama orda olup da yaptığınızı yeseydik daha çok dua ederdik. hani hazır iftara konmak babından şaka yapıyorum tabiki de, tez zamanda yani biangel_kujum hanımın yufkalı sosisinden sonra yapacağımdır

öğlen arası pazara gittim yarın iftara arkadaşlar gelecek.yemekler değilde şimdi gidip evi temizlemek beni düşündürüyo.
sağolsun bilalle ev süpürmek bi hayal yapışıyo hemen ınnnınn diye.chicro hanım gibi nereleri süpüreceğini anlatsam versem eline süpürgeyi bende silmeye geçsem.hayal etmesi bile güzel

valla ağzım sulandı tarifi okurken bile :) kremayı hem mantara hemde püreyemi koyuyoruz şimdi
yarın yapacam mutlaka

valla canım benim minik kuzum karnımdada öyleydi ne zaman dra gitsek hep uyuyordu sıpa bir kere tek uyanık yakalayabildik
drda diyordu çok rahatına düşkün,pozisyonu hep bacak bacak üstüne atmış uyuyor vaziyetteydi

üzülme canım kışın tutarsın hem daha rahat oluyor,birde keyfi değil sonuçta şimdi tutmaman
bende geçen yılki oruçlarımı hep kışın tutmuştum çok da rahattı şükür kalmadı borcum darısı başına
hatim indiremesende kurandan dualar okuyabilirsin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…