2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba canım hoş geldin, seni gördüğüme sevindim.
Aferin güzel zeynoma neler söylüyo öyle Gerçekten çok tatlı oldukları bi dönem biz de her hareketine bitiyoruz eşimle.
Sana kolaylıklar diliyorum güzelim, ikinizi de öpüyorum

yeşilçayım bir ara yanımda yatırayım dedim o zamanda düşer tedirginliğinle uyuyamadım yat kalk yat kalk çok şükür sabah oldu. pazar günkü doğumgününde 19 aylık defne vardı. sanki senin defneyi sever gibi aldım bol bol defne deyip öptüm çok hoşuma gitti ben sanırım defneyi görmek istiyorum. eşime diyorum şöyle eğitim kurs filan yokmu gölcükte varsa git yazıl bende geleyim başka isteğin varmı diyor:))

ilkimcim malesef bende bel fıtığı oldum eceyi beşiğinden alıp yatırırken çok zorlanıyorum eğildiğim için

talay kafana tokadan başka bişey takma bayramda:))

beykozum bizim için geç oluyor 6 ay daha beklersek:)) sanki hemen yapıcazda olcakmı bi de o var:)) ay hem tırsıyom hem de son şansımmış gibi geliyor(

selamnasılsınız..
ben çok uykusuzum isyan çıkaracam az kaldı
çağla gece kaç defa uyandı emdi bende hatırlamıyorum en son 8 e kadar saydım tabi geriside var
az önce kahvaltı koydum zorla bile yediremedim..
eylulun sonuna kadar emziriyim diyorum ama böylede yemek yemiyo,uyumuyo ne yapacagımı şaşırdım..
birazdan doktora gidecem bakalım ne diycek..kan degerinede bakalım..
kilosu boyu kaç merak ediyorum..
geçen şekersiz demişti gece beslemeyi kesecem ne yaptın canım?ben öyle birşey olacagına pek inanmıyorum:)
sütten tam kesene kadar gecede ister gündüzde
4 yıldır uyku uyumadım ya:)ceren 2 yaşına geldi uykumuz düzene girdi derken bu cadıya hamile kaldım
valla aglıyımmı güliyimmi bilemedim

hadii yaa çok üzüldüm canım çok geçmiş olsun.
Tedavi görüyo musun? Pekii nasıl ikinciyi yapacaksın sıkıntı olmaz mıymış? Ne çok soru sordum yaa

Canım ben de aynı dertten muzdaribim.
Bebeğim olmadan önce 2 yaşına kadar emzirecem diyodum ama şu an aynı düşüncede değilim. Doktor da 1.5 yaşın uygun olduğunu söyledi mutlu oldum açıkçası. Çünkü resmen memeyi emzik olarak kullanmaya başladı. Gece bazen 10 dk da bir uyanıyo. Ben de kasımda kesmeyi düşünüyorum.

benim bıdıkta son zamanlarda memeye pek bi düştü.resmen memme,memmem diye ağlıyo.yemeklerle pek aramız yok.sanırım sütüme güveniyo bu yüzden bende 1,5 yaşında kesmeyi düşünüyorum ama nasıl.gözünden yaşlar dökülüyo nasıl kıyacam bilemedim şimdiden kara kara düşünüyorum

Merhaba 12 ayın sultanları...
’’Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu (düşmanına) teslim etmez. Kim, (mümin) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır. Kim bir müslümanı(n kusurunu) örterse, Allah da Kıyamet günü onu (’n kusurunu) örter.’’ ( Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58)
Nasılsınız?Biraz geriye bakındım da maşallah bebelerimizin dişleri günden güne çoğalıyorSağlıkla büyürler inşallah.
Planerciğim hoş geldin,umarım keyifli bir tatil geçirmişsindir.Zeynocuğuma da maşallah diyorum.
İlkimciğim sen de hoş geldin,entep tatili bu kadar mıymışbu kadar yakın olupta görüşememek oldu mu şimdiurfaya yolunuz düşmedi mi?
Turuncum sanırım halaenteptesin,Kayracığımın gelişimine çok sevindim ona da kocamanındansen tavrını değiştirme kuzum,belli ki kıskanılıyor ve eşinle paylaşılamıyorsun.Eşin tabiki haksızlıok etmiş sana,orucuna ver sen en iyisi.bu arada aşkım demeyi de ihmal etme doya doyakaynana da böyle kalakalsın
şimdi gelelim asıl meseleyesen antepe gel hatta ve hatta oradan toprağımıza uğra ve beni es geçben ise burada turuncumla ilerde buluşur ona yumurtalı köfte yaparım diye hayalleneyim valla ben olsam bir şekilde ulaşırdım sana ona görekayradan mahrum ettn ya aşk olsunben de senin oralara gelirsem sonradan uğramıştım derim,aramam seniyok ya şaka şaka yapar mıyım hiç öyle,bana yapıldığı gibicanım benim gerçekten görüşmek isterdim sizlerle,belki ramazan dolayısıyla rahatsız etmek istemediniz,fakat mübarek günün bereketine daha güzel geçerdi anımızbir dahakine inşallah
ben birkaç gündür bir türlü uğrayamadım,çünkü iki apartman ötede İzmirli bir arkadaş çiftimiz var.bir kaç gündür kadını yalnız bırakmamak adına yanına uğruyorum.eşiyle memlekete kayınvalidesinin yazlığına gitmişlerdi,geçen bir baktım 3 yaşında oğluyla tek başına dönmüş,eşi orada kalmış.zaten eşiyle çok iyi anlaşamıyor bu aralar.kadının kimi kimsesi yok,anne-baba vefat etmiş,kardeşi yok.akraba da bunu istemiyor(vaktiyle eşiyle çıktıklarında teyzesi biz bakamayacağız kızla evleniyorsan evlen deyip apar topar evlenmişler)şimdilerde ise kocası izmire(kv ye) gitmezsek boşarım seni diyor.kadıncağız da biçare boşanmaktan korkuyor kadın başıma ne yaparım diyor.neyse uzun mesele anlayacağınız.ben de destek çıkıyorum moral vermeye çalışıyorum.İnşallah her şey yoluna girer.
Az evvel eşim dışarı çıktı bi geldi ki ağlıyor ,dedim canım hayrola ne oldu?diye...Meğer eşim yaşlıca bir adam görmüş çöpü kurcalayıp meyve ayıklıyormuş o adamcağızın durumuna çok içerlemiş.dedim keşke markete götürseydin ya da para verseydin,malesef yanına para ve kredi kartı almayı unutmuş..Eşim hem adamın durumuna üzülmüş hem de bizim yaşadığımız onca sıkıntıların bu adamın yaşadığı kadar ağır olmadığını belirtiyor.Hayatta bazen küçük şeyleri çok büyütüyoruz ve dert ediniyoruz ,bünyemize işliyoruz adeta..oysa daha öncelikli olanları bertaraf etmemeliyiz:değerlerimizi yani...

ozamn sen yap balım tutmıyım seni
ben şimdi yaparsm 2 yas olur araları hiç bakamam yine 3 e dogru daha bir iyi gibi tam anlar ne dedigimi enes

Talaycığım daha ben de gideceğim bayramda izmire(kvye)bakalım nasıl geçecek.bu kez sessiz kalamam diyorum ama bakalım
belki de gitmem henüz karar veremedim.

ay bende süt mevzusundan muzdarıbım hergün bir yerlerim agrıyarak kalkıyorum enes yanımızda yatıryor hala memeden dolayı daha yatak ayırma olayım var
meme konusuna gelirsek bende bıraktırmak istiyorum ama nasıl:44: uyumuyor gece bişey istemiyor memeyi arıyor devam sütü hiç almadı pirinçunundan bıktı bilmiyorum nasıl olcak ama 2 yasına kadar gelmekde istiyorum birde su var 2 yasına gelcek ben sonra hamile kalcam o bırakcak 9ay sonra bir daha emzirmeye basla ayyyyy vazgeccem hamilelikten

Son düzenleme:

Canım ,milupanın,pınarın,hippin devam sütleri var(1 yaş üstü)azıcık tatlı ve bol mineralli(benim kızımın kilosu yerinde olduğu için anne sütü ve günlük süt veriyorum) Enes belki sever tatlarını.
Bu arada Allah nasip ederse ben de aralık -ocak aylaında hamiş kalma planındayım

pınardaa hitap şeklin çok hoşuma gitti 12 ayın sultanları:))
selamm güzell annler akıllı uslu tatlı bebişler
ilkim ve planner hoşgeldiniz özledik sizi valla
plannercim aferin zeynoya herşeyi anlıyor artık bıdıklartatilinizin güzel geçmesine sevindim
bu aralar bebişlerin diş çıkarma sezonu herhalde bu arada zeynonun yürümeside hayırlı olsun hep hayırlı adımlar atsın inşallah kuzucum

pınarda ne kadar duygusal eşin varmaşallah benim eşimde duygulanır ama kolay kolay ağlamaz
bu arada çok güzel hadisler ve ayetler paylaşıyorsun teşekkür ederiz,komşununda Allah yardımcısı olsun kimsesiz olmak ne kadar zor
en azından kendi ayaklarının üstünde durabilseydi,rabbim yardımcısı olsun

talaycım geçmiş olsun Bilal'e umarım çabucak toparlar
bu arada 2. bebiş istiyormuşsun hayırlı zamanda olur inşallah

mutlu annecim miranın gelişimine maşallah azraece püresinden bende cuma günü yaptım misafirlerime
ben borcamda yaptım silip süpürdüler teişekkürler azraece:)) bu arada senin verdiğin limonata tarifinide yaptım çok beğenildi
iyi ki varsınız kızlar

babyceren elifle buluşmuşsunuz ne iyi ettiniz arkadaşlığınız daim olsun,çağlamın gelişimi süper diyecek doktor kan tahlilide güzel çıkacak inşallah

chihiro bizi sormuşsun eşim bir kaç yere başvuru yaptı olumlu olanlar var ama bayramdan sonra başlicak çalışmaya

turuncucum Kayraya maşallah annesini üzmüyormuş akıllı bıdığım benim
kv her yerde aynı galiba ne diyeyim Allah yardımcın olsun bizde bayramda gidicez eltimde gelicek yalnız olmadığım için teselli buluyorum bende

ben arada veriyorum milupanın oğlum çok severek içiyor günlük sütte içiyor
hadi hayırlısı olsun canım,inşallah hayırlı zamanda göbüşüne konar bebişin

selam canişkolar
dün oğluma eşim baktı,bende çarşı pazar gezdimçok iyi geldi
babasına çok düşkün oğlum benim gittiğimi farketmemiş bile
babası uyutmuş,yıkamış,yemeğini yedirmiş baya vakit geçirmişler onlar içinde iyi oldu aslında
ama şöyle birşey var,benim oğlum babası evde olduğu zaman az uyuyor,bir kaç kere gözlemledim gerçekten öyle
sabah uyanıyor kafasını bir uzatıyor eğer yatakta babası varsa uyumuyor,yoksa uyumaya devam ediyor
babasına aşık resmen arada kıskanmıyor değilim:26:
benim oğlum tam olarak beni anlamıyor bu normal mi
maşallah sizin bebişler her dediğinizi anlıyormuş,bol bol konuşuyorum elimden geldiğince vakitde geçiriyorum kuzumla ama tam olarak anlamıyor beni..
ben konuştukça onunla oyunlar oynadıkça kahkaha atıyor gülen suratım
taklit bizdede hat safhada vede bıcır bıcır konuşmalar sürekli bişeyler anlatıyor
birde bazen öyle ciddi ki
bazende konuşup konuşup kıkır gülüyor
anne baba demiyor ama geldiii gittiii diyor
mutlu annecim sana tekrar teşekkür ederim hiç adım atmayan oğlum ayakkabıya alışınca daha güzel adım atmaya başladı
istese yürürde zerre kadar istek yok kuzumda,bakalım ne zaman canı isteyecek

ben o bebeğini yıkayan zeynoyu öperim koklarım ısırırım söyliyim. hiç affetmem... maşallah benim minnoşuma
ah canım yardım etmem mi ederim tabii ki de :)

Hoş bulduk tatlım ben de özledim sizi güzel defnem nasıl sen nasılsın?

iyiyiz valla tatlım. taşınma telaşımız devam ediyor. bu haftasonu taşınıyoruz kısmetse. şu an evde badana var. bugun bitirip teslim etcekler. cuma ankastreler gelcek. cumartesi de eşyalar gidecek... defne iyice cadı oldu. her sabah dişlerini fırçalamadan çıkmıyo evden. akşamları da yemekten sonra :) kuduruğum benim... bugun kreşten aradılar havuza girceklermiş izin istediler. verdim tabii ki de bol bol foto çekin dedim

ben de hiç defneyle yatamıyorum. hep yerinde yatıyo. 1-2 kez eşim nöbetçiyken yatalım diye heveslendim ama uyanır diye çekindiğimden sarılamıyorum bile.. ben de pek almıyorum yanıma. alışmasın. ve bingooooo. benim de bi kaç gundur belim ağrıyo. çok zorladım sanırım. hem taşınma hem (anladınız siz onu) pertim çıkıyo geceleri...ah canım ya bi kurs olsa da gelseniz valla. süper olur süperrrrrrrrrrrr... sen baskılara devam et. bana verdiğin taktiklri de uygula şekerim. işe yarar kesin
bebek yapım işi için de gönlüne göre olur inşallah. ben de Beykoz gibi 3 yasındayken doğum yapmayı planlıyorum. ama yeni bebek haberi ya da hamile haberi alınca hemen yapasım gelmiyor da değil hani

ah o gece uyanmaları... bu ara nispeten daha iyi ama tabi bu bile 5 ten az olmuyo maalesef.. gece beslenmesini kesmek istiyorum ama nasıl yapıcam hiç mi hiç bilmiyorum zira ağlaya ağlaya istediğini elde ediyo yine. yani ona dayanabilir miyim hiç bilmiyorum. aslında o şekilde 10-15 gun dayanabilsek sonra öbür bebişe kadar mutlu mesut doyasıya uyusak. ama işte o ağlamalarına dayanamıyorum ben...

Merhaba yuregi guzel arkadaslarim ve onlarin tatli kuzucuklari
Kizlar sonunda lojman bosalmis bayramdan sonra Kars a tasiniyoruz,evim esyalarim Niksar da ve esimle 1 sene sonra tekrar bir araya geliyoruz kendi evimizde.Bir yandan hic bilmedigim bir sehirde aile ve arkadaslarimdan uzak kalmak,hergun disari cikabildigim hava kosullarindan buz gibi eve mahkum bir hayat gozumu korkutsada esim evim ve kendi duzenime kavusacagim icin mutluyum.Neyseki sizler varsiniz yanlizligimi paylasacagim.
Bide kizlar ben Masal odakli yasadigim icin ( malesef kendimi elestiriyorum bu konuda) ikinci bebek zor ve yipratici geliyordu fakat hem sizin bu konudaki cesaretinizden etkilenip hemde nasil olsa uc yil evden disari nadir durumlar haric cikamicam, bari bu surede ikinci bebisi halletsemde batiya dondugumuzde soyle bir rahat etsem diye dusunmeye basladim.Ama sadece bir dusunce,siz bu konuda ne dusunuyorsunuz,yoksa evde iki cocuk hepten kafayi yermiyimAma cok guzel bir duygu ote yandan,kafam allak bullak :26: AZRAECE yi cesaretinden oturu kutlarken bugun ettigim lafa bak

Bu arada evden disari cok cikamicam dedim ama eger annem Masala bakmak icin yanima gelmeyi kabul ederse ucretli ogretmenlik yapacagim ama ikna etmem zor cunku erkek kardesim var bekar,nisan falan olacak.Ama artik calismaya baslamak istiyorum.Hem hamile kalsam bile cokta etkilemez gider gelirim kafam dagilmis olur dimi.Insallah kabul eder.

ILKIM,TURUNCU,BEYKOZ, BALLIBERGAMUTAROMALIYESILCAYIM hepinizi opuyorum

Canim cok imrendim esinin sana yardimci olup,oglunuzun butun bakimini yapabilmesine.Benim esim tabi uzaktaydi ama olmasa bile pek ilgili degil bu konuda,sever oynar ama besleme, altdegisme,uyutma vb. Mumkun degil insallah biraraya gelince biraz ogrenir,cunku acil bir durum olsa resmen kizim oyle kalacak :18:

canım benim... ne demek eve hapis bi hayat yaşamak.. sen böyle söyledikçe ben çok üzülüyorum. neden çıkmayacakmışsın ki evden... eğer soğuk havaysa derdin; hemen bu düşünceni at kafandan çünküüüüüü bebişler soğuk havada da gezdirilebilir. sıkıca sarar giydirirsin hiç bişey olmaz allahın izniyle.. ayrıca fazla koruma altında olan bebekler daha fazla hastalanıyor be güzelim... her seyi kafana takacağına anın tadını çıkar bence. kuzunla aynı evde oh bi de yanınızda eşin de var artık. yepyeni bi şehir.. keşfedilecek bir sürü yer. edinilecek yep yeni arkadaşlıklar.. sonuçta lojmanda olacaksınız. elbet kafa dengi 1-2 komşun arkadaşın olur çiçeğim. her gün çıkın masalla yarım saat de olsa gezin, ev gezmesine gidin... annen gelirse de ne güzel olur. ikinci bebek için de umarım her şey gönlünce olur. (umarım bana kızmadın bu kadar açık konuştuğum için) seni seviyorum ve göz göre göre kendini eve hapsetmene izin veremem... ballı bergamut aromalı yeşilçayın da seni öpüyo

Canim kizmak nedemek vallahi sozlerin umut oldu bana.Beni biliyorsun kuzum ben hergun kizimla suslen puslen mado senin gonulkahvesi benim tum kis disardaydik ama ben dogu ortamini daha onceden bilmiyorum ve herkes,unut boyle disari cikmayi,-40 ve metrelerce karda kafani cikaramaysin,alistirdin cocugu gezmeye nasil zaptedeceksin........... Inan bende ister istemez inandim ama sayende birden yine icim kipir kipir oldu.Haklisin ya aslinda benim elimde evet tabiki mersinde incecik giyinip gunesleniyoduk bol bol ama ordada siki siki giyinip yinede cikilabilir haklisin aslinda Bide annem gelirde calisirsam ohhhhhh,arkadas ortamim da olur.
Sssss belki Sarikamisa kayak yapmaya gelir misafirim olursunuz hiiiii

hah şöyle... onları söyleyenlere de kızdım yani.. ne varmış sanki dağın başına gidiyosunuz. elbet karlar temizlenir orda yasayanlar nasıl çıkıyo eve hapis mi yaşıyolar...
inşallah canım inşallah... çok isterim. kısmet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…