Hoş bulduk tatlım tatil maalesef bitti. Urfaya yolum düşse güzel doğacığımı ve güzel annesini görmeden dönermiydim hiç. Zaman nasıl geçti gerçekten hiç anlamadım. Beste çok hareketlendi hiç durmuyo nefes aldırmıyor kuzucuk.Merhaba 12 ayın sultanları...
’’Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu (düşmanına) teslim etmez. Kim, (mümin) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır. Kim bir müslümanı(n kusurunu) örterse, Allah da Kıyamet günü onu (’n kusurunu) örter.’’ ( Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58)
Nasılsınız?Biraz geriye bakındım da maşallah bebelerimizin dişleri günden güne çoğalıyorSağlıkla büyürler inşallah.
Planerciğim hoş geldin,umarım keyifli bir tatil geçirmişsindir.Zeynocuğuma damaşallah diyorum.
İlkimciğim sen de hoş geldin,entep tatili bu kadar mıymışbu kadar yakın olupta görüşememek oldu mu şimdi urfaya yolunuz düşmedi mi?
Turuncum sanırım halaenteptesin,Kayracığımın gelişimine çok sevindim ona da kocamanından sen tavrını değiştirme kuzum,belli ki kıskanılıyor ve eşinle paylaşılamıyorsun.Eşin tabiki haksızlıok etmiş sana,orucuna ver sen en iyisi.bu arada aşkım demeyi de ihmal etme doya doya kaynana da böyle kalakalsın
şimdi gelelim asıl meseleyesen antepe gel hatta ve hatta oradan toprağımıza uğra ve beni es geç ben ise burada turuncumla ilerde buluşur ona yumurtalı köfte yaparım diye hayalleneyim valla ben olsam bir şekilde ulaşırdım sana ona göre kayradan mahrum ettn ya aşk olsun ben de senin oralara gelirsem sonradan uğramıştım derim,aramam seni yok ya şaka şaka yapar mıyım hiç öyle,bana yapıldığı gibi canım benim gerçekten görüşmek isterdim sizlerle,belki ramazan dolayısıyla rahatsız etmek istemediniz,fakat mübarek günün bereketine daha güzel geçerdi anımız bir dahakine inşallah
ben birkaç gündür bir türlü uğrayamadım,çünkü iki apartman ötede İzmirli bir arkadaş çiftimiz var.bir kaç gündür kadını yalnız bırakmamak adına yanına uğruyorum.eşiyle memlekete kayınvalidesinin yazlığına gitmişlerdi,geçen bir baktım 3 yaşında oğluyla tek başına dönmüş,eşi orada kalmış.zaten eşiyle çok iyi anlaşamıyor bu aralar.kadının kimi kimsesi yok,anne-baba vefat etmiş,kardeşi yok.akraba da bunu istemiyor(vaktiyle eşiyle çıktıklarında teyzesi biz bakamayacağız kızla evleniyorsan evlen deyip apar topar evlenmişler)şimdilerde ise kocası izmire(kv ye) gitmezsek boşarım seni diyor.kadıncağız da biçare boşanmaktan korkuyor kadın başıma ne yaparım diyor.neyse uzun mesele anlayacağınız.ben de destek çıkıyorum moral vermeye çalışıyorum.İnşallah her şey yoluna girer.
Az evvel eşim dışarı çıktı bi geldi ki ağlıyor ,dedim canım hayrola ne oldu?diye...Meğer eşim yaşlıca bir adam görmüş çöpü kurcalayıp meyve ayıklıyormuşo adamcağızın durumuna çok içerlemiş.dedim keşke markete götürseydin ya da para verseydin,malesef yanına para ve kredi kartı almayı unutmuş..Eşim hem adamın durumuna üzülmüş hem de bizim yaşadığımız onca sıkıntıların bu adamın yaşadığı kadar ağır olmadığını belirtiyor.Hayatta bazen küçük şeyleri çok büyütüyoruz ve dert ediniyoruz ,bünyemize işliyoruz adeta..oysa daha öncelikli olanları bertaraf etmemeliyiz:değerlerimizi yani...
Hoşbulduk tatlım ben de sizi çok özledimpınardaa hitap şeklin çok hoşuma gitti 12 ayın sultanları:))
selamm güzell annler akıllı uslu tatlı bebişler
ilkim ve planner hoşgeldiniz özledik sizi valla
plannercim aferin zeynoya herşeyi anlıyor artık bıdıklartatilinizin güzel geçmesine sevindim
bu aralar bebişlerin diş çıkarma sezonu herhalde bu arada zeynonun yürümeside hayırlı olsun hep hayırlı adımlar atsın inşallah kuzucum
pınarda ne kadar duygusal eşin varmaşallah benim eşimde duygulanır ama kolay kolay ağlamaz
bu arada çok güzel hadisler ve ayetler paylaşıyorsun teşekkür ederiz,komşununda Allah yardımcısı olsun kimsesiz olmak ne kadar zor
en azından kendi ayaklarının üstünde durabilseydi,rabbim yardımcısı olsun
talaycım geçmiş olsun Bilal'e umarım çabucak toparlar
bu arada 2. bebiş istiyormuşsun hayırlı zamanda olur inşallah
mutlu annecim miranın gelişimine maşallahazraece püresinden bende cuma günü yaptım misafirlerime
ben borcamda yaptım silip süpürdüler teişekkürler azraece:)) bu arada senin verdiğin limonata tarifinide yaptım çok beğenildi
iyi ki varsınız kızlar
babyceren elifle buluşmuşsunuz ne iyi ettiniz arkadaşlığınız daim olsun,çağlamın gelişimi süper diyecek doktor kan tahlilide güzel çıkacak inşallah
chihiro bizi sormuşsun eşim bir kaç yere başvuru yaptı olumlu olanlar var ama bayramdan sonra başlicak çalışmaya
turuncucum Kayraya maşallah annesini üzmüyormuş akıllı bıdığım benim
kv her yerde aynı galibane diyeyim Allah yardımcın olsun bizde bayramda gidicez eltimde gelicek yalnız olmadığım için teselli buluyorum bende
Sanırım eşler konusunda ikimiz de şanslıyız hejarcım.selam canişkolar
dün oğluma eşim baktı,bende çarşı pazar gezdimçok iyi geldi
babasına çok düşkün oğlum benim gittiğimi farketmemiş bile
babası uyutmuş,yıkamış,yemeğini yedirmiş baya vakit geçirmişler onlar içinde iyi oldu aslında
ama şöyle birşey var,benim oğlum babası evde olduğu zaman az uyuyor,bir kaç kere gözlemledim gerçekten öyle
sabah uyanıyor kafasını bir uzatıyor eğer yatakta babası varsa uyumuyor,yoksa uyumaya devam ediyor
babasına aşık resmen arada kıskanmıyor değilim:26:
benim oğlum tam olarak beni anlamıyor bu normal mi
maşallah sizin bebişler her dediğinizi anlıyormuş,bol bol konuşuyorum elimden geldiğince vakitde geçiriyorum kuzumla ama tam olarak anlamıyor beni..
ben konuştukça onunla oyunlar oynadıkça kahkaha atıyor gülen suratım
taklit bizdede hat safhada vede bıcır bıcır konuşmalar sürekli bişeyler anlatıyor
birde bazen öyle ciddi ki
bazende konuşup konuşup kıkır gülüyor
anne baba demiyor ama geldiii gittiii diyor
mutlu annecim sana tekrar teşekkür ederim hiç adım atmayan oğlum ayakkabıya alışınca daha güzel adım atmaya başladı
istese yürürde zerre kadar istek yok kuzumda,bakalım ne zaman canı isteyecek
Bu arada evden disari cok cikamicam dedim ama eger annem Masala bakmak icin yanima gelmeyi kabul ederse ucretli ogretmenlik yapacagim ama ikna etmem zor cunku erkek kardesim var bekar,nisan falan olacak.Ama artik calismaya baslamak istiyorum.Hem hamile kalsam bile cokta etkilemez gider gelirim kafam dagilmis olur dimi.Insallah kabul eder.
ILKIM,TURUNCU,BEYKOZ, BALLIBERGAMUTAROMALIYESILCAYIMhepinizi opuyorum
2.bebegi düşünen arkadaşlarım eminmisiniz son kararınızmı daha erken degilmiiiiii
bence arada 3 yaş olmalı yoksa çok zorlanırsınız..
örnek:arkadaşımın kızı 16 aylıktı ve digerine hamile kaldı..kızı 2 yaşına geldiginde tuvalet egitimini veremedi çünkü hamileydi
çok zorlandı..heryere çiş yapıyodu kız egilip kalkamıyodu böyleliikle tuvalet egitimini tamamlıyamadı...2.bebegi dünyaya geldi
şuan 1 yaşında ve arkadaşım depresyonda kafayı yemek üzeredaha anlatamayacagım bir sürü şeyyy..
bekleyin ne aceleniz var önce şimdiki bebeklerinizi bezden kurtarın kendi kendine yemek yiyebilecek duruma getirin ondan sonra 2. yi dogurun..valla demedi demeyin çok yorulursunuz..çünkü herşeyi 2 defa yapacaksınız..2 çocuga banyo,2 çocuga yemek(onun yedigini o beyenmiyo olabilir)2 çocugu uyutmak,...daha bir sürü şey..
bünyeniz buna hazırmı:)
valla benden söylemesi karar sizin..
ben 3.yü bile düşünsem kesinlikle çağla 4 yaşına gelmeden istememen azından okula gider bende bebekle daha rahat ilgilenirim..
şimdiki anokulları 3 yaş alıyo en mantıklısı onu okula yollamak(en azından 5 saati okulda geçecek)sizde bebekle daha rahat edersiniz diye düşünüyorum..
ama yineden ben bilmem siz bilirsiniz
Merhaba yuregi guzel arkadaslarim ve onlarin tatli kuzucuklari
Kizlar sonunda lojman bosalmis bayramdan sonra Kars a tasiniyoruz,evim esyalarim Niksar da ve esimle 1 sene sonra tekrar bir araya geliyoruz kendi evimizde.Bir yandan hic bilmedigim bir sehirde aile ve arkadaslarimdan uzak kalmak,hergun disari cikabildigim hava kosullarindan buz gibi eve mahkum bir hayat gozumu korkutsada esim evim ve kendi duzenime kavusacagim icin mutluyum.Neyseki sizler varsiniz yanlizligimi paylasacagim.
Bide kizlar ben Masal odakli yasadigim icin ( malesef kendimi elestiriyorum bu konuda) ikinci bebek zor ve yipratici geliyordu fakat hem sizin bu konudaki cesaretinizden etkilenip hemde nasil olsa uc yil evden disari nadir durumlar haric cikamicam, bari bu surede ikinci bebisi halletsemde batiya dondugumuzde soyle bir rahat etsem diye dusunmeye basladim.Ama sadece bir dusunce,siz bu konuda ne dusunuyorsunuz,yoksa evde iki cocuk hepten kafayi yermiyimAma cok guzel bir duygu ote yandan,kafam allak bullak :26: AZRAECE yi cesaretinden oturu kutlarken bugun ettigim lafa bak
bende seni sevyiyom:)hayırlısı olsun inşallahBacim ya seviyorum seni ne guzel demişsin çok dogru ama sipalarin
büyüdunu görünce insan hevesleniyor herkes
İçin hayırlısı
6 yıl iyiymiş ya sonra hepten rahat edersin:)))İşte bende şok şok soklardayim kaynanam bu yıl gec kaldı gelmeye
Diye sevinen ben şok haberle yerlerdeyim
Tayinleri izmire çıktı bayram sonu temelli geliyorlar
Evler ayrida olsa yinede zor beya neyse ya oflardayim
Her zaman söylerim insanda biraz şans
Olucak o insan ben değilim ne yazıkki gecen yaz 2,5 ayda birbirimizden yilldik allah sonumuzu hayir etsin
Geçen haberlerde kaynanasini bicaklayan geline müebbet vermisler itiraz edilmis kaynana dirdiri
Agir tahrike giriyormus 6 yildi galiba cezası yani olmadi of nedoyom ben ya manyamis durumdayım sinirden cam kapi tul perde heryeri köşe bucak temizledim
tabi tabi sen hemen hamile kalbeybim şimdi ben aralık-ocak döneminde hamile kalırsam Doğa zaten 2,5 yaşında olacak, bence ideal.Aslında bana kalsa ben de acele etmezdim,fakat yaş problemi var önümüzü kesenüç çocuk istediğim için elimizi çabuk tutmamız gerekiyor kocişle
Eki Görüntüle 768099 bebeğime gelsin:))
yeşilçayım aman diyim lütfen dikkat et insan kendine konduramıyor ama bir hareketle benim gibi olma bırak eşin taşısın:))
bebeğim inşallah diştendir çağlanın iştahsızlığı da geçici olur.
çiçeğim pınar yeni şehrinizle ilgili çok güzel şeyler yazmış buna ek olarak sadece eşine zaman tanı Masal ile ilgili. çünkü hiç vakit geçiremedi çocuğunla. eşim rahatsızlandığımdan beri ece ile o kadar güzel ilgileniyor ki içindeki anaç ruh çıktı ortaya diyorum çok kızıyor:)
2. çocuk mevzusunu neşe ablama borçluyum en çok. şimdi ailen yakınlarındayken doğur dedi uzağa gidersen zor olacak hem marmarise alışmışken düzen varken yap dedi. düşündüm eşim bartın filan yazarım diyor korktum hem uzak küçük bilmediğim bir şehir bakalım benim sağım solum belli olmaz vazgeçebilirimde her an:)) ece tam diş modunda ağzı kokmaya başladı, kokulu sıvı kakada geldi sıra artık dişte olsun bana geliyorlar yavaştan:))
bende seni sevyiyom:)hayırlısı olsun inşallah
6 yıl iyiymiş ya sonra hepten rahat edersin:)))
ölmüşmü kadın öldüyse iyi yok ölmediyse bide sakat kadına bakmak zor olur..cevap bekliyom ona göre davranacam
tabi tabi sen hemen hamile kalizin veriyom sana:))
Allah gönlünüze göre versin canım..hadi hayırlısı
enee benim fırat çıplak:)hemde yatagı mahvetmiş..
beşyüzkere sormuş yine yapmış altına:)
sus baarmaaa herkes duyacak
çok güzel mersi canım
Tabiside ölmüş cicim dusundukce canım sıkılıyor
Ben niyeti bozarsam bizimkinden baslar seninki ne
Gecerim ama avukat tutarsin tövbe tövbe
selammmmmm
:124::118::118::122::122:
gittigimiz otelde dügün vardı,biz bi tarafta yemek yerken oynayanları izlemek çok zevkli oldu:)orda oynayamadım ya içimde kaldı
burda oynıyım dedim
kızlar ne güzel giyinmişlerdiagzım açık kaldı zamane kızları hem güzel hemde zevkli
bizden geçmiş onu anladım:))yada içimiz geçmiş bilemiyorum:)
yada yaşlanıyoruzzzzimdattttt
oteldeki oyun parkında 2 tane bakıcı vardı attım çağlayı onlara rahatça yemegimi yedim:)
arada gittim aldım yedirdim tekrar bıraktımzengin olmak varmış
Mahir icin orumcek adam diyordum ama tarzanda uydu iyi soylemissin teyzesi oglan yakinda koltuktan koltuga aaaa diyerek bagirmalarada kesin gecer :))
Gecmis olsun Ece me ins son dususu olur malum cok tatli zilli nazar aliyor cabucak bol bol oku annesi ...
Esler yardimci oluyor evt ama benimki son zamanda cok kostek oluyor dayanamiyorum evde kedi kopek gibiyiz sonumuz hayrola ins..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?