2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

çiçekcim inan ben eşimden böyle bir performans hiç ama hiç beklemiyordum
ilk sevgili yıllarımızda hep diyordu ki evlendikten 4 yıl sonra çocuğumuz olsun ben hemen istemem diyordu
çocuk sevgiside pek yoktu,sonra askere nişanlıyken evlendikten sonra hemen çocuğumuz olsun demeye başladı
ben tabii çok şaşırdım gçer diyordum hep bu isteği evlendikten sonra,evlendik 2 ay sonra eşim çok istedi bende kıramadım
bana kalsa 1 - 2 yıl sonra olurdu,ama şimdi iyi ki olmuş diyorum
bizim bebeğimiz olmadan öncen eşim hiç bir bebeği kucağına bile almamış,oğlum doğduktan sonra çok değişti herkeste çok şaşırdı
bence senin eşinde fazla vakit geçirmediği için böyle düşünüyorsun
birlikte olunca mutlaka kızınla daha fazla ilgilenecektir kuusra bakma ya çok fazla uzun yazdım gereksiz ayrıntılarla:26:

bu arada doğu şartlarını az çok bilirim evet kış zor geçer kar fırtına,ama onunda bir güzelliği var
bence her gün azıcık azıcık çıkarsınız dışarı hem sana hem masala iyi gelir,rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın seni oralarda
inşallah kafa dengi güzel dostluklar kurarsında zaman çabucak geçer senin için,2. bebek içinde hayırlısı olsun canımm

şekersizyeşilçay defneye kocaman maşallah demek kalemle çizmeye başladı bu hem iyi hemde kötü:)
inşallah zarar vermez eşyalara
deftere falan çizmesi süper acaba ressam mı olucak

nerdesiniz kızlar ya çok ıssız kaldı topik:26:

yine ben geldim:)
evettttt doktora gittik geldikönce cereni cildiyeye geçirdik,1 yaşından beri devam eden eklem bölgelerindeki kaşıntıları gösterdik
atopik cildi oldugunu biliyoduk ama kesin bi çözümü varmı diye sorduk malesef yokmuşgenetik bir rahatsızlıkmış bu..
ama 12 yaşına dogru geçicekmiş inşallah..genetik dedi ama bizde böyle bir kaşınma yok:26:benimde cildim çok kuru ondanmı acep..
ceren hanımın şampuanı,vücut losyonu,nemlendiricisine toplam 200 lira ödedik çıktık
ah be kızım kim dedi sana atopik ol diye:))

çağlayıda çocuk doktorumuza geçirdik..genel kontroller yapıldı..boy 82,kilo 11çok iyi dedi ama çağla 3 aydır kilo almamış..
hareketli oldugu için..orda ortalıgı birbirine kattı:)
iştahsızlıgı 3 sebepten olabilirmiş,demir eksikligi,idraryolu iltihabı ve diş(bunu biliyoduk zaten)..
kan verdik çok agladı ama idrar veremedik yapmadınasıl yapcaz bilmiyorumbu gece deniyecez yaparsa eşim hemen
hastaneye götürecek..kan sonucunuda yarın alacaz..herhangi bi sıkıntımız yok çok şükür..
emzirme olayını sordum,yemek yemedigini hep annesütü istedigini anlattım bide gece uyanmalarını
1 ay içinde yavaş yavaş annesütünü kesmemi söyledi..artık agırlık yemek yemesi gerekiyomuş bu zamandan sonra annesütünün
pek faydası yokmuş zaten..
işte bu kadar..

benim düşüncem şöyle yavaş yavaş annesütünü bırakamaz her zaman bluzumu çekiyo aglıyo ben buna dayanamam..ama
2 ay daha emzirip(sıcaklar bitene kadar)sonra birden bıraktıracam
hem çağla için hem benim için zor olacak ama yapacak birşey yok..
cereni 15 emzirmiştim gögsüme nar ekşisi sürüp korkutmuştum:)bak uff oldu diyekorkmuştu:)
çağlayada öyle yapacam
off içim şişti görüşürüz

2.bebegi düşünen arkadaşlarım eminmisiniz son kararınızmı daha erken degilmiiiiii
bence arada 3 yaş olmalı yoksa çok zorlanırsınız..
örnek:arkadaşımın kızı 16 aylıktı ve digerine hamile kaldı..kızı 2 yaşına geldiginde tuvalet egitimini veremedi çünkü hamileydi
çok zorlandı..heryere çiş yapıyodu kız egilip kalkamıyodu böyleliikle tuvalet egitimini tamamlıyamadı...2.bebegi dünyaya geldi
şuan 1 yaşında ve arkadaşım depresyonda kafayı yemek üzeredaha anlatamayacagım bir sürü şeyyy..

bekleyin ne aceleniz var önce şimdiki bebeklerinizi bezden kurtarın kendi kendine yemek yiyebilecek duruma getirin ondan sonra 2. yi dogurun..valla demedi demeyin çok yorulursunuz..çünkü herşeyi 2 defa yapacaksınız..2 çocuga banyo,2 çocuga yemek(onun yedigini o beyenmiyo olabilir)2 çocugu uyutmak,...daha bir sürü şey..
bünyeniz buna hazırmı:)
valla benden söylemesi karar sizin..
ben 3.yü bile düşünsem kesinlikle çağla 4 yaşına gelmeden istememen azından okula gider bende bebekle daha rahat ilgilenirim..
şimdiki anokulları 3 yaş alıyo en mantıklısı onu okula yollamak(en azından 5 saati okulda geçecek)sizde bebekle daha rahat edersiniz diye düşünüyorum..
ama yineden ben bilmem siz bilirsiniz

Son düzenleme:
İşte bende şok şok soklardayim kaynanam bu yıl gec kaldı gelmeye
Diye sevinen ben şok haberle yerlerdeyim
Tayinleri izmire çıktı bayram sonu temelli geliyorlar
Evler ayrida olsa yinede zor beya neyse ya oflardayim
Her zaman söylerim insanda biraz şans
Olucak o insan ben değilim ne yazıkki gecen yaz 2,5 ayda birbirimizden yilldik allah sonumuzu hayir etsin
Geçen haberlerde kaynanasini bicaklayan geline müebbet vermisler itiraz edilmis kaynana dirdiri
Agir tahrike giriyormus 6 yildi galiba cezası yani olmadi of nedoyom ben ya manyamis durumdayım sinirden cam kapi tul perde heryeri köşe bucak temizledim

Son düzenleme:
Hoş bulduk tatlım tatil maalesef bitti. Urfaya yolum düşse güzel doğacığımı ve güzel annesini görmeden dönermiydim hiç. Zaman nasıl geçti gerçekten hiç anlamadım. Beste çok hareketlendi hiç durmuyo nefes aldırmıyor kuzucuk.
Hoşbulduk tatlım ben de sizi çok özledim
Sanırım eşler konusunda ikimiz de şanslıyız hejarcım.
Ne güzel felekten bi gün çalmışsın. Hep böyle babasına düşkün olur inşallah.
Adım atmaya başladıysa yakında yürür annesi tatlı kuzucuk.

Ben de seni öpüyorum tatlım. Taşınacakmışsın sana kolaylıklar diliyorum. İnşallah güzel insanlarla karşılaşırsın orada.
ŞEKERSİZÇAYIM defnoşun o bikinili totosunu ve kalem tutan parmaklarını ısırırım. Havuz fotolarını biz de istiyoruz.

Kızlar ikinci çocuk konusunda babycerene sonuna kadar katılıyorum. İlk bebiş 3 yaşına geldiğinde doğması daha uygun olur bence. Diğer türlü anne çok yıpranır ve ikinciyle yeteri kadar ilgilenemez. İlk çocuğa haksızlıkmş gibi geliyor bana. Tabii herkesin fikrine saygılıyım. Bugün parkta bi aileyle karşılaştık kızlarıyla oğulları arasında iki yaş vardı. Zor olmadı mı dedim yoo ikisi aynı anda büyüdü daha rahat ettik dediler.

Analık nedir Annem?” derdim de anacığıma; “Ben ol da bil” derdi Mevlânaca..

Ben ol da bil!

“Sen” oldum annem bak!..

“Sen” oldum ve bildim neymiş bu işin yürekcesi..

Hani “Köpekler bile “ana” olmasın” derdin ya hep, o ızdıraplı yüreğinle, o engin şefkatinle..

Anlamazdık o zaman biz zamâneler..

“Zor kızım, çok zor analık” derdin ardından derin bir iç çekişle..

Zormuş anam..

Ana olmak “Hiç” ken “Hep” olmakmış meğer..Çoğalmakmış durmadan..

Dünyaya meydan okumak, mazi ve istikbâli sırtlamak, pervâsız bir gözü karalıkmış..

Zormuş Annem..Olduk, gördük, bildik bak..

Ana olmak meğer; Kor ateşlerde üşümesi, kara kışlarda buz kesmesiymiş yüreğin..

Hep; “Ben!” derken,
Artık; “O”, “İllâ O!” demesiymiş..

Hiç varmayacağı kapıları çalması, hiç ederek ömrünü, adanmasıymış..

Hiç kızmaması yüreğin, almayı hiç düşünmeden hep vermesiymiş..

Hep sarıp-sarmalaması, hiç hesap sormadan, hep dost hep yâr olmasıymış..

Zormuş Anam..

Meğer ölümüne bir kara sevdaymış analık..

Olduk, gördük, bildik bak..

beybim şimdi ben aralık-ocak döneminde hamile kalırsam Doğa zaten 2,5 yaşında olacak, bence ideal.Aslında bana kalsa ben de acele etmezdim,fakat yaş problemi var önümüzü kesenüç çocuk istediğim için elimizi çabuk tutmamız gerekiyor kocişle

Son düzenleme:

Canım hadi gözünaydın,artık biraradasınız ailecek...Hem mutlu olmak için mekanın çok da önemi yoktur,anlaşabildiğin ve güzel paylaşımlarınızın olduğu insanlarla bir arada olmaktır önemli olan.Emin ol Karsı çok seveceksin.Bak ben sana olumlu yönlerinden söz edeyim:
1-ücretli öğretmenlik yapma fırsatın yüzde yüzdür
2-Masalı daha doğal-organik besleme şansın yüzde yüzdür.Balı,yoğurdu,sütü,yumurtası,peyniri,vb...
3-Masal daha küçükken doğu hizmetini yapmanız,kuzucuğunun eğitim gelişimi için gayet yerinde.
4-küçük Anadolu şehirlerindeki insanlar o kadar hürmetkar olurlar ki,hele memur yada diğer çalışanlara karşı saygı ve sevgileri oldukça fazladır.Kars da içinde pırıl pırıl insanların barındığı,soğuk havasına rağmen sıcacık yüreklere sahip olan bir şehrimizdir.
5-Hem orada gezilecek çok yer var;karadeniz yakın,tatvan,ığdır yakın.Fırsat bu fırsat bol bol gezip yeni şehirlerimizi görmüş olursun,yoksa bir daha nerdee göreceksin değil mi

yeşilçayım aman diyim lütfen dikkat et insan kendine konduramıyor ama bir hareketle benim gibi olma bırak eşin taşısın:))

bebeğim inşallah diştendir çağlanın iştahsızlığı da geçici olur.

çiçeğim pınar yeni şehrinizle ilgili çok güzel şeyler yazmış buna ek olarak sadece eşine zaman tanı Masal ile ilgili. çünkü hiç vakit geçiremedi çocuğunla. eşim rahatsızlandığımdan beri ece ile o kadar güzel ilgileniyor ki içindeki anaç ruh çıktı ortaya diyorum çok kızıyor:)

2. çocuk mevzusunu neşe ablama borçluyum en çok. şimdi ailen yakınlarındayken doğur dedi uzağa gidersen zor olacak hem marmarise alışmışken düzen varken yap dedi. düşündüm eşim bartın filan yazarım diyor korktum hem uzak küçük bilmediğim bir şehir bakalım benim sağım solum belli olmaz vazgeçebilirimde her an:)) ece tam diş modunda ağzı kokmaya başladı, kokulu sıvı kakada geldi sıra artık dişte olsun bana geliyorlar yavaştan:))

Bacim ya seviyorum seni ne guzel demişsin çok dogru ama sipalarin
büyüdunu görünce insan hevesleniyor herkes
İçin hayırlısı
bende seni sevyiyom:)hayırlısı olsun inşallah
6 yıl iyiymiş ya sonra hepten rahat edersin:)))
ölmüşmü kadın öldüyse iyi yok ölmediyse bide sakat kadına bakmak zor olur..cevap bekliyom ona göre davranacam
tabi tabi sen hemen hamile kalizin veriyom sana:))
Allah gönlünüze göre versin canım..hadi hayırlısı

enee benim fırat çıplak:)hemde yatagı mahvetmiş..
beşyüzkere sormuş yine yapmış altına:)
sus baarmaaa herkes duyacak
çok güzel mersi canım

tabi canım neşe ablan öyle diyosa doğru diyodur,sen bakma beybiye o bişeden anlamıyo:))
sanada izin verdim yapabilirsin:)
inşallah eceye çok benzeyen bir oğlan dogurursun balından yenmez valla
eceninde dişi bugü yarın patlar annesi relax ol relaxxxx:)

aklıma gelmişken yazayım kızlar ben eceye deniz börülcesi yediriyorum yemeklerin yanında yoğurt yerine hafif ekşili çok seviyor. netten baktım çok da yararlıymış denemeyenler denesin derim:))

bakalım 2014 ün ilk hamilesi kim olacak aslında böyle planlı değilde sürpiz yumurta olsa ne güzel olur:))

çocuklar daha az önce yattı bunların derdi ne anlamıyorum
yatın uyuyun mis gibi yatak:))bende bakıyım biraz gidip yatacam sonra uykusuzum diye herkese bagırıyorum
işin tuhafıda şu,ben burda saat 3 e kadar otursam çağla hiç uyanmıyo ama ben ne zaman içeri uyumaya gitsem uyanıyo:44:
valla bu işi anlamadım..kokumumu alıyo ne yapıyo:26:acaba nasıl kokuyorum
hergünde uyumadan duş alıyorum tuhafff
çağla ve ceren yaklaşık 2 aydır odalarında yatıyolar..ceren dogdugundan beridir bizim yataktaydı
gözüm degmesin ceren tam anlamıyla odasına alıştı..
çağla gece mızırdanıyo duymuyosam yanıma gelip memmm memmm diye bagırıyo:)
şu mem yerinde çıkıyo olsa valla yatagına koyacam sabaha kadar emsin dursun

Tabiside ölmüş cicim dusundukce canım sıkılıyor
Ben niyeti bozarsam bizimkinden baslar seninki ne
Gecerim ama avukat tutarsin tövbe tövbe

Tabiside ölmüş cicim dusundukce canım sıkılıyor
Ben niyeti bozarsam bizimkinden baslar seninki ne
Gecerim ama avukat tutarsin tövbe tövbe

tmm cnm niyeti bozarsan bi haber ver sana adres veriyim:)yalnız temiz iş olsun lütfen
avukatıda dert etme topikte accasia var o bizi korur hiç olmadı mutlumun eşi yani eniştemiz var
arkan saglam korkma:)elini korkak alıştırma,hem bakarsın bunu meslek haline getirirsin
azraecenin,pınardanın ve hejarımın kayınvalideleride sıraya dizilir:))
aman kız neler diyoz şimdi kaynananı yalnışla biri bıçaklıycak sonra iş başına kalacak susss
Allahım affet yarabbim çok tövbeee çok özür Allahım:18:

Son düzenleme:

Ohh sefan olsun ne iyi keyifli olmus iftar yemeginiz rabbim daim etsin ins...
Sekerim sen o kizlara bile tas cikarirsin hele onlar bir evlensin senin gibi iki cocuk yapsinda ondan sonra gor hallerini bence sen hic ustune alinma cunku halen cok guzelsin emin ol..yaglaama yapmiyoru hi :))

Bir arkadasta cocuk isi zengin isi diyor demek dogru :)) zenginsen cocuk bakmak kolay oluyor galiba ama ben herseye ragmen kendi adima soyluyorum cocuk isi deli isi diyorum ve halande ayni fikirdeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…