2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Okudum,, ezberlemişte olabilirim hatta cicim Paylaşımına sağlık

dediğim gibi ben bu kitabı bitirip tekrar bu sayfalara döndüğümde defnoşun diş sancıları başladı. bu yüzden bişey yapamadım. ama dun gece her kalktığında su teklif ettim, istemedi emzirdim maalesef. ama bir seferinde az mızıldanıyodu. yatağına yan yatırdım ve sırtını pat patladım. uyudu.. böle oldum çok sevindim havalara uçtum ve kendimle ve kızımla gurur duydum. yavaş yavaş rayına oturtacağımı umuyorum. mucize beklemiyorum. 2-3 kez bile uyansa razıyım.

Okudum,, ezberlemişte olabilirim hatta cicim Paylaşımına sağlık

rica ederim canım. umarım hepimiz rahat bi uyku çekeriz kısa bi süre sonra

Selam canım,
Kızına iyi bir anne olmak demek sadece yemek yedirememekle olmaz ki...Endişelerini kaygılarını bir kenara bırak bence
herşeyden önemlisi iyi bir anne olduğunu unutma
Bende çalışan bir anne olarak bu zamana kadar kızımın kahvaltısını yemeğini ve yoğurdunu hep kendim hazırladım,
bu hiç zor değil aksine çok keyifli, hatta ve hatta 1 yaşından sonra da akşam yemeklerimizi kızımıza göre ayarlayıp
az yağlı ve tuzsuz yemeye başladık ailece.
İşteyken makarna bile yeseniz, kızın için yanında götürdüğün bir miktar kıymayı ekleyerek onun et yemesini sağlayabilirsin mesela,yada yoğurdu yanına al ve öglenden sonraki ara öğün olarak bisküviyle yada 1 adet meyveyle de yedirebilirsin Önemli olan bunu yaşam tarzı haline getirmen,yani demem şu ki sen çalışan bir anne de olsan, evde geceden yada sabah erkenden kalkıp kavurduğun ve yanına aldığın eti öğlen çorbasına ekleyip iş yerinde kızına yedirebilirsin.
İştesin ve o an et yok mesela; 1çay kaşığı tereyağ,2 ad. doğranmış patates,bir dilim minik doğranmış soğanı suyla pişir,pişince içine 1tatlı kaşığı irmik ve biraz süt ekle çırp...oldu sana bebiş için basit ama şifalı bir öğlen yemeği
Nette bu ve benzeri birsürü faydalı tarif var,işyerinde bunları yapma şansında varsa tamamdır.
Sen et süt yumurta yemeyi geçiştirsen bile bebeğine geçiştirme derim,,benim kızımın minik bir tenceresi var ona kadar pişireceğim yemeklerde çok işime yarıyor ve bana aşırı mutluluk veriyor
Muhallebi artık vermiyorum ama yulaf unu&kuru meyve ve suyla bir dönem verdim.
Kuru meyveyi blendırdan geçirip kaba koy,1-2 yemek kaşığı suya at,meyveler eriyince yani su kaynayınca
1/2 kaşık yulaf unu(marketlerde var) ekleyip biraz karıştırıp altını kapat.Afiyet şifa olsun bebişine

woooowwwwwww, dostum, yatıp kalkıp eşinize dua ediniz. romantizmine sağlık, diyorum eniştemizin

kotlan gittiğiniz için sizi ayrıca kınıyoruz, bilesiniz

eşiniz, bakıcılı bir otel düşünmüş, bu da kendisine artı puan kazandırmış. Allah mutluluğunuzu daim etsin

veeee, benim hediyem de sonunda geldi. haftalar önce alınan ama pili değiştirilmediği için çalışmayan ve benim gibi saatsiz yaşayamayan birine azap çektiren saatimi bir peçeteye sarıp eşime dedim ki" sen bu paketi al. verdiğim karttaki adrese gidip, paketi ver. adam ne yapacağını bilecektir. adamın işi bitince paketi bana getir" sonra düşündüm, eşim bunu bile bensiz yapmaz ve "beraber gidelim yaa" der.
"boşver paketi, kartı ve gizemi. dostum bak bu benim pili bitmiş saatim. şu da lastiği gevşemiş tokam ve sen hal-i hazırda bana borçlusun. saatçiye gidiyoruz ve pili değiştiriyoruz. dönerken de 1 liralık bir lastik toka alıyoruz"
neyse efenim, gittik saatim yepisyeni oldu. 1 liraya da lastik toka aldık. dünyalar benim oldu sankim

not: eşim 6 yıl tıp okumuş. üstüne 4 yıl uzmanlık eğitimi almış. üstüne 13 yıllık deneyim. üstüne doçentlik sınavı da vermiş ama bakınız Babyceren dostumun eşinin 10 da 1'i kadar bilem "cest" düşünemiyor.
boşuna dememişler: EĞİTİM CAHİLLİĞİ ALIR, ERKEKLİK BAKİ KALIR

ikinci bi' not: yukardaki atasözünde "erkeklik" kısmı "merkeplik" ile değiştirilirilip yeniden okunursa, daha bi vurucu oluyor

super bir paylasım olmus, umarım bebişlerimizde işe yarar :)

Herkese selamlr sevgiler öpücüklerr
Kızlar sizlere pazar günü bir yazmıştım bir yazmıştım ama tekrar üyelik girişi isteyince sayfada donunca yenilemk zorunda kaldım ve hepsi gitti çok sinir oldum
Emzirme yüzünden gece zorluk yaşayan annişler tarık buğra 11 aya kadar zorla emen bi bebekti mecburen kesmek zorunda kaldım çok zorlandım ve üzüldüm sonrasında kararlı oldum ve bıraktım emzirmeyi.. Şimdi kuzular dahada bilinçli oldukları için iraz daha zor olucaktır bol sabır diliyorum sizlere..

Yarın denize gidicez bu günden hazırlık yapmaya başladım.. Bi kaç gündürde belim ağrıyo yine benim danam sizin bebişlere göre biraz iri kıyım sanırımtaşıyamıyorum,kucaklamakta zorlanıyorum..bi kaç adım atıp yürüyodu şimdi kucağıma gelmek istiyo napıcam ben tembelle bilmiyorum
Bi kaç gündürde eline geçen herşeyi götürüp ya camdan ya balkondan aşağıya atmaya başladı..oyuncaklar,thişörtü,patates vs vs hepsi aşağıya
Bütün kapılarıda açmaya başladı 2 gün önce evin kapısını açtı emekleyerk nasıl kaçıyo Allahtan gördük yoksa merdivenlerden yuvarlanırdı..şimdi kilitleyip oturuyorz:)

Nagişim kvdene ve yarennuruma geçmiş olsun.. Bende senin kv gibi rahatsızlandım bana bornşit dedi çok ilerlediğini söyledi nerdeyse 15 gün oldu öksürük geçmedi umarım kv çabucak iyileşir
Tarık buğrada da hırıltı vardı dr antibiyotik verdi 5 günde iyileşti yarennurada antibiyotik verir büyük ihtimal

Evlilik yıldönümü geçen chihiro hanımcığımın,talaycığımın,babycerenciğimin yıldönümlerini kutluyorum..nice huzurlu mutlu yıllaraaa

Pazar gününden sonra takip edemedim az önce son sayfayı okudum sadece babyim enişteye bravoo ne güzel sürpriz yapmış
Bu arada bizim evlilik yıldönümümüzde 9 ağustostu eşim ablamla plan yapmış sabah kahvaltıya ablama gittik traık buğra orda kaldı ertesi gün sabah aldık..gece geç saatte eve geldik duştan çıktığımda her yer mumlarla doluydu çok güzeldi
Her gün evlilik yıldönümü kutlasak şu odunlar hep böyle romantik olsa

Biraz geçmişe gidim

bebeğim sürpizin çok güzelmiş umarım foto çekilmişinizdir bol bol:))

ece hanım oyuncaklarıyla komşunun kumandasınıda alıp gelmiş:)) onlarda dışarıdaymış gelselerde versem erken yatmak istiyorum çünkü ece 3 tane azı dişini birden patlattı nihayet sık sık uyanıyor yalnızımda tırsıyorum cadıdan:)) izmirdeyken annemler netten pepe videoları izlettirmişler bende evdeyken izlerken pepe annem şarkısını söylemeye başlamış benimki sandalyeden inip koşa koşa yanıma gelip boynuma sarılmazmı:)) Allahım nasıl bir mutluluktur bu annem kızkardeşim hepimiz ağlıyoruz ama. ben yokkenede inmiş bakınmış anlam verememiş bizimkiler:)) şimdi her çaldığında gelip sarılıyor bir sağa bir sola sallanıp duruyoruz:)) Rabbim isteyen herkese annelik duygusunu tattırsın.

ay yerim ben eceyi canım ya hayal ettim ne tatlıdırannelik Allah ın bize bahşettigi en güzel şey olmalı
foto çekilmedik canım makinayı götürdüm ama unuttum:26:ama oranın fotografçısı 1 poz çekti bize verdi:)
bende onu bizim makinayla çekerim koyarım buraya:))

Enişteme bak beeeeSüprizin kralını yapmışAllah mutluluğunuzu daim etsin canım
2 tane melek annesine, hataylı sindiye az bile walla bu jestler
beni şımartıyosun:)çok sagol canımsın..
Allah hepimizin mutlulugunu daim etsin inşallah

hadi seninde tokan ve pilin hayırlı olsun:)
iyi kötü bir hediye almışsın ben onuda alamadım:)
bi yemege kandırdı beni

tatlıcadım__sizinde geçmiş yıldönümüz kutlu olsun şekerim..demek banyodan çıktın mumları gördün çok romantik

sizin memlekette, temmuz ve aralık ayında "gerçek indirim"ler olduğu doğru mu? gerçekten aşırı indirim varsa, ararlık ayında kongre münasebetiyle lndra'ya gidelim bari

Evt dogru, temmuzu kacirdin bari araliga yetis ...geldiginde haberim ola misafirim olasin olurmu...seve seve agirlarim cnm

Asiri indirim buraya gore olabilir simdi pound u Tr ye cevirdiginde indirim gibi gozukmez bu yuzden asiri demiyelimde orta diyelim fakat pazar gibi degil onu soyluyum hocam..

Uyy bu ne guzel bir surprizmis ...ahada bende esime soyledim evlilik yildonumu falan degil ama bende isterem banane....
Cnm senin Adina cok sevimdim inan cok guzel olmus Enistemize de helal olsun devamini bekliyoruz...

ben sana söyliyim orası pazar ayarında degilse cikirik çorap bile almaz:))

Uyy bu ne guzel bir surprizmis ...ahada bende esime soyledim evlilik yildonumu falan degil ama bende isterem banane....
Cnm senin Adina cok sevimdim inan cok guzel olmus Enistemize de helal olsun devamini bekliyoruz...

evet melegim güzel bir sürprizdi:)sende söyle eniştede sanada patlattırsın şarabı,fazlasını hakediyosun canım

filme daldım buraya fazla konsantre olamadımen iyisi gidip uyusam çok uykum geldi
dünden uykusuzum aslında hergün uykusuzum çekecez mecbur ne yapalım
zaten bugün çağladan dayak yedimsinirlendiginde gelip kafama vuruyo:26:
ben gülüyorum ama çok canım acıyo,eli agır
herkese iyi gecelerrrr

ben sana söyliyim orası pazar ayarında degilse cikirik çorap bile almaz:))

evet melegim güzel bir sürprizdi:)sende söyle eniştede sanada patlattırsın şarabı,fazlasını hakediyosun canım

Evt cnm ya cikirik :)) simdi sac lastigi almaya calisin ki burda en ucuzu 1 pound Tr ye gore 3tl yani pahali gelir bu yuzden burdaki indirimler yaramaz hocama..

Bizde vardi galiba bir sise simdi kafasinda patlatsammi acaba oyle gozume uyuz geliyorki bunu yapsam daha iyi gelir galiba bana :))

Cnm ins onemli ve endise ettigin kadar kotu bir durum yoktur..haberlerini bekliyoruz bizede yaz durumu ok..

Cnm minigin icin hissettigin tum guzel duygular eminimki ilerde kat kat daha articaktir ...rabbim hep sana guzelliklerini gostersin ins..Orgulu saclarini bende cok merak ettim resim mutlaka isteriz..

Bu bidiklarin bu guzellikleri olmasa nice idi halimiz dimi...zor ama cok guzel duygu gercekten annelik rabbim tum isteyenlere nasip etsin ins...

Ece dillenmis sarkilara eslik eder olmus masallah,hemde guzel annesine anne sarkisini mirildaniyormus tamda hedefini bulmus aferin akilli bidigima...

Tarik Bugra da elimdekileri balkondan atiyormus amanin iyiki bizde balkon yok yoksa yemistim ayvayi ...Ecede kumandayi almis iyi valla..daha neler gorucez kimbilir ama komikler ve tatlilar yaa..

günaydın..

dun akşam güzel başladı kotu bitti

iş arkadaşımla eşli buluştuk. fanta gençlik festivalinin olduğu yere gittik. bilet falan almamıstık. defne arabada uyudu. onun oğlu da uyuyodu. biraz sohbet edip konsere girelim dedik. karaborsadan bilet alıp mukemmel sebnem ferah sarkılarından 3-5 tane dinledik. bu arada defne uyanmış ama babasıyla takıldılar. döndüğümüzde hala uslu uslu oturuyodu. kalktık arabada emzirdim. uyuklar gibi oldu eve girerken uyandı. yine emzirdim yatırdım ağladı, emzirip yatırdım ağladı. kaldırdım. 1 saat boyunca aralıksız ağladı. arada duruyo guluyo ilgisini bişeylere veriyo sonra bağırarak yine ağlıyo. gazı mı var dişi mi ağrıyo vs diye bi kasık dolven verdim yine zoraki içti. bi süre daha ağladı. sonra yine emerek uyudu :/ cok kotu hissediyorum kendimi. bi yandan sonunda yine emdi boşuna mı ağladı diyorum. bi yandan ağlaması iyi oldu stresini boşaltmasına izin verdim diyorum. kendimi mi kandırıyorum. sinirlerim çok bozuk. eşimle de atıştık. neden vermiyosun, meme ver de uyusun, baslicam senin eğitimine vs gibi 50 tane laf saydı. bari ondan destek görseydim bu kadar koymazdı belki de. moralim cok bozuk. tek iyi yanı 00.15 te sızdığından beri bir defa 3 gibi kalktı ve sabaha kadar uyudu sonrasında.

kısacası harika geçen bi yarım saatin diyetini ödedim dün gece.. eğlenmek bana haram..

Son düzenleme:

günaydın canım ve herksee günaydınnn....

canım öyle deme lütfen ya eğlenmek niye harammış sonuçta dışarı çıkmasanızda defnoş yine ağlayıp huzursuz olabilirdi bence dişleri zorluyor onu canım ya istersen diş olayı geçsin ki ozaman daha rahat ve huzurlu olduğunda denersin memeyi azaltmayı bu şekilde ikinizde daha çok yıpranıyorsunuz ama ne güzelkii sabaha kadar bir kere uyanmış bak buda harika bir gelişim değilmi ama belkide yazdıklarındaki gibi ağladığı için stresini boşalttı ve güzel uyudu minnoş olamazmı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…