2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

bu akşam yemeğe misafirim var, eşimin işyerinden bir arkadaşı başka bir şehre taşınıyorlar haftasonu bizde bu akşam yemeğe davet ettik ama haftaiçi yemekli misafir işi tam bir delilik gerçekten cuma günleri temizlikçi geliyor bize ama misafir gelecek diye dünde çağırdım ohh miss gibi olmuş ev akşam soğuk mezelerimi yaptık annemle karnıyarıkta hazır bugün fırına atıcaz, çorbayı, pilavı ve fırında kaşarlı mantarlı tavuğuda annem yapacak eee sen neyaptın demeyin bütün akşam mutfaktaydım resmen bütün soğuk mezeleri ben yaptım ve incir tatlısı ki kendisi bizim evin favorisi oldu tarifini burdan almıştım birara çok meşhurdu hanı eşm normalde tatlı sevmez ve yemez ama birtek buna bayılıyor ve yiyor yani tatlımda hazırr, yemeğe gelecek bir misafir iki günü götürüyor resmen ya işte te çok işim var ve çok yorgunumm, Allahtan Zeyno akşamın 9 unda uyududa rahat rahat hallettim herşeyi:) öylee iştee bakalım inşş güzel bir akşam olur ben hala misafir ağırlayacağım zaman çok panik ve telaş oluyorummdaa:18:

belkim sadece düne özel bir durumdur. belkim konser gürültüsü biraz rahatsız etmiştir hani aşırı uyaran vs olayı :26:

ayrıca, daha yeni Galata'ya eğlenmeye gitmemişmiydiniz siz aylar öce miydi :26: pardon

hımmm, eve temizlik için yardımcı geliyor demek. benim yardımcım yok biliyor musunuz ablalar
hayır, faakir olduğumuz için değil, çok konuştukları içinneden çocuğum yokmuş, kocam mı istemiyormuş, kısırlık tedavisi mi görüyormuşum, annemin eltileri ve görümcelerinin kaç çocuğu varmış, eşimle rahmetli ablası arasında neden 19 yaş varmış, görümcem neden genç yaşında vefat etmiş, çocuklarına kim bakıyormuş vs vs vs
sizinki de böyle modellerden mi PLANNER hanım?

ayyyy, yine çok konuştum. yemekleriniz kulağa hoş geliyor, damağa da hoş gelir eminim
çalışan baaayan olarak haftaiçi yemekli misafir almak tabiki zordur, yine iyi toparlamışsınız diyorum

canım benim temizlikçi olayı çok komik ilk evlendiğimde ayda bir yardımcı alıyordum ee malum iki kişiyiz ve kendimizde yapabiliyorduk evimiz zaten çok küçüktü, sonra hamile kalınca 15 günde bir gelmeye başladı, Zeyno doğunca haftada bir temizlikçi geliyor amaa hergün gelse yeri var tabii o ayrıı amaa yardımcımız çok şeker ya öyle şeyler sorup sıkmadı bizi hiçç birde 3 yıldır aynı kişi geliyor aileden gibi oldu gurbet ellerde bizim içinn böyle insanlarla karşılaşmakta şans tabi yemekleri misafirlerimizde beğenir inşşş anneciğimin elleri eskisi kadar iyi olmadığından çok yüklenmek istemiyorum ona ama yinede çok faydası var tabi sagolsunnn binkere

valla bilmiyorum canım. düşünmek istemiyorum.akışına bırakcam sanırım bi süre. o nasıl istiyosa öyle olsun. nasılsa ben alıştım gece uykusuzluğuna.

kesinlikle doğru

annenin yanında olması ne buyuk bi nimet. valla cok özeniyorum sana planner. eminim hepsi çok lezzetli olmuştur. fırında mantarlı tavuk ve incir tatlısı tarifini istiyorum. hoş bize yemekli misafir gelmiyor ama kendimize yaparım ben de. ya da belkim bi gun gelen olur hazırlıklı olayım inşallah kolayca atlatırsınız canım

konser alanının dışındaydı defne. ses çok az geliyordu. biz arkadaşımla girdik sadece çocuklar babalarıyla kaldı. ama tabii her gece 8-9 arası evinde odasında uyuduğu için değişik gelmiş olabilir. eve dönerken de araçlar kornalar farlar vs uyarılmış olabilir. haklısın.

galata olayı bayramın ikinci gunuydu çikocum. yani daha yeni nankörlük ediyorum sanırım. sorry

ayy ben de bi türlü tutturamadım şu yardımcı olayını. ya çok konuşur, ya rolleri karıştırır, ya baştan savma yapar, ya da benim istediğim gibi olmaz vs vs... derken 4-5 yardımcı aldım şimdiye dek hepsini de 1 kez gördüm ve not verip bi daha aramadım. kendim yapıyorum. çok yoruluyorum ama en azından yukarda saydığım olayları yaşamıyorum. kafam rahat.

şekersizcimm cicimm annemin çok çok faydası var tabi en basiti akşam gittiğimizde yemeğimiz hazır hemde elleri çok iyi değil buna rağmen yapıyor zaten daha sağlıklı olsa yardımcıda istemez bu kadar sık ben yaparım aslındada ahhh şu ellerim iyi olsa deyip duruyor hep düşün yani:) fırında mantarlı tavuğun tarifini şurda almıştım bak Fırında Mantarlı Tavuk - Fotoğraflı Tarif - lezzetli.com çok lezzetli oluyor sende dene ve ayrı ayrı küçük kaplarda yapınca sunumuda çok güzel oluyor canım bizede çok sık yemekli misafir gelmez arada bir benim yada eşimin arkadaşları işte,

buarada bu yardımcı konusunda bir şey anlatmak istiyorum annemle Zeyno parka çıkıyor ya site bahçesine orda tabi bebekli kadınlarla sohbet muhabbet, bir kadınla tanışmış bir eve yardımcı olarak geliyormuş işte evin sahibi kadın belinden ameliyat olmuş iki tanede çocuğu varmış yardımcı hergün geliyormuş sabah 8.30 akşam 6.00 ve aldığı maaş ne biliyormusunuz 600 lira ya şaka gibi duyunca öyle üzülmüşki annemde düşünsene nasılda emeğini çalıyor kadının sonuçta hergün gelip evin her işini kadıncağız yapıyor üstelik çocuklara bakıyor ve aldığı para 600 lira eee normalde haftada bir gün temizliğe gitse bile ayda 400-500 alır zaten yani, ee evi yakınmış otobüz parası vermiyorum bari napayım ek bir gelir işte diyormuş, o ev sahibini allaha havale ettim gerçekten off ya sabah sabahh yorgunluktan canım çalışmak istemiyor ya çeneme vurduuu, duuu ben zeynonun örgülü saçlarını ekleyim bariii gülelim hep birliktee

vaoww karnım acıktı birden... cok kolaymış ve cok lezzetli...

incir tatlısını unutma

yazık gerçekten 600 e hem ev işi hem çocuk zorrrrr.... gerçi her gun gidip dip köşe temizlik yapmıyordur ama biraz daha fazla olması gerekir sanki

neyse hadi yükle bakalım. görelim prensesi

o ev sahibini Allah'a havale ediyorum. bu ne insafsızlık bana en son 2 yıl önce yardımcı gelmişti ve 1 gün için 100 lira almıştı

şekersizz canımmm tarif bu gerçekten inanılmaz lezzetli ya birara forumda çok gündem olmuştu hatta annezeynep çok yapıyordu galiba, bende bir deneyim dedimm eşim bayıldııı normalde tatlı yemez ama şimdi her gelene incir tatlısıda yapp hee olurmu deyip duruyorrr

Malzemeler:

Kek:

• 6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti:

• 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi:

• 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1lt süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • inmeye yakın 50gr tereyağı
  • piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Hazırlanması:

1. Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
  2. Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
  3. Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
  4. Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.

o ev sahibini Allah'a havale ediyorum. bu ne insafsızlık bana en son 2 yıl önce yardımcı gelmişti ve 1 gün için 100 lira almıştı

aynen bizde allaha havale ettik, yalnız senin 2 sene önce 100 lira fazla geldii bana cicim şuanda ortalama 100-150 falan zaten

zeynomun örgülü resmini albümüme ekledimmm teyzelerrr bakınnda minicik örgülerine gülün kızımınnn

selam güzel anneler ve tatlı bebeler
Nasılsınız umarım keyifler yerindedir.
Beğendiğimiz evi büyük ihtimalle alamıyoruz adam fiyatı biraz indirir diye düşünmüştük ama hiç inmedi. Bize de yüksek geldi hayırlısı olsun artık. Hala eşimle uzlaşmaya çalışıyolar. Orası olmazsa başka yer olur ne yapalım.
Besteyi yazdıracağım kreşe gittim. Sormadığım soru kalmadı, dedektif gibi her yeri inceledim. Kreşin saibine biraz pimpirikliyim de dedim o da gülerek eyvah yandık dedi. Kesin arkamdam sorunlu bi tip geliyo demişlerdir. Ne yapayım hayatımdaki en önemli varlığımı teslim edicem yapacak bir şey yok. Ortam fena değil ama yine de bu durma ben hazır değilim. Uykularım kaçıyo. Umarım pişman olmam. Hoş başka seçeneğim de yok.

canım ev için hayırlısı olsun. takma kafana boşver..

kreş için de umarım dilediğin gibi olur beste çok mutlu olur. anlatsana biraz. nasıldı temizlik, öğretmenler vs. neler sordun. neden eyvah diyo ki... herhalde pimpirikli olcaz. deli mi ne.. ücret vs nasıl? yarım gun mu kalacak?

canım hayırlısı ne ise o olsun inş belkide anlaşırlar belki dahadaa beğeneceğinn bir ev seni bekliyordurrr bestecikte kreşli olacak demek ama bakıcıyada bıraksan aynı kaygıyı duyacaksın canım bu kaygılar hiç bitmeyecekki bizdeee inşş rahat ve mutlu olur bestecik, ayrıca ince ince sorup sorgulaman kaçınılmaz yani bunu niye yadırgıyorlarki demekki herkes böyle yapmıyor cicimmm:26:

benim albümlerim "herkese açık" sanıyordum :26:
ama isterseniz arkadaşlık isteği gönderiniz ben de kabul ederim
evet cicim senin albümün herkese açık onları özel yapsan iyi olurrr benceeeee

sağ ol tatlım
okul 1;5-2 yaş/ 3 /4/5/6/ yaş guruplarından oluşuyo. Bizimkilerin yeri okulun ayrı bi bölümünde büyüklerden bağımsız. Kapısı her şeyi ayrı. Bir büyük salonu açık mutfağı bir de uyku odası var. Salonda bir çekyat bir de oyuncaklar var o kadar(bana biraz garip geldi açıkçası) Bahçesi var bahçede yerler yapay çim, kaydırak, salıncak, minder falan var. 2 öğretmen 1 yardımcı var besteyle beraber toplam 9 öğrenci var. Yemek için küçük masa sandalyeler var(gerektiğinde çıkarılıyor) Öğretmen sayısı az geldi bana. Bunu söylediğimde, gerektiğinde kreşin sahibinin annesi de geliyomuş yardıma( ne saçma acil bi şey olursa ne olacak). Ben gittiğimde ortam gayet temizdi gideceğimden haberleri vardı belki temizlik yapmışlardır belki de hep öyledir onu sanırım zamanla görücem. Ücret 550 dedi öğretmen olduğum için 500 e anlaştık. Sabah 8 den öğlen 12:30 a kadar.
Beni tedirgin eden şeyler;
1) Beste içlerinde en küçükleri acaba büyükler onu ezer mi?:18kesinlikle böyle bi durum olmayacağını söyledi hatta daha iyi olurmuş becerileri çabuk gelişirmiş:26:.
Öğretmen birebir nasıl ilgilenecek 9 çocukla
2)Yeme konusunda baskı yapılmasın dedim . Beste oyunla ya da birşeyle ilgilenirken(elinde oyuncakla) yemeğini yiyo. Yemiyo diye pes ederler mi çaba gösterirler mi?
Daha çok şey var kafamda ama seni sıkmayayım canım sanırım yaşayarak görücem her şeyi umarım iyi olur.
Dediğim gibi belki beste hiç zorlanmayacak ama sanırım ben hazır değilim bu duruma

teşekkür ederim tatlım.
Evet canım sana kesinlikle katılıyorum her durumda kaygı duyacağım.
Herkes sorgulamıyo canım aynen öyle. Bazı inanlar çok rahat. Bizzat yaşadığım için biliyorum. Bizde de okul açılınca bazı veli getiriyo çocuğu bırakıp gidiyo. Bu çocuğun ortamı nasıl, öğretmen nasıl biri in mi cin mi? çocuğum uyum sağlayacak mı, öğretmene bi sorayım ne gerekli diye düşünmüyolar o kadar rahat insanlar var ki hayret ediyorum doğrusu.

yalnız senin 2 sene önce 100 lira fazla geldii bana cicim şuanda ortalama 100-150 falan zaten

hımmm, 2. evini nasıl aldığını ve mevcut araba kredisini nasıl ödediği şimdi anlaşıldı :26: günde 100 lira kazansa... "ekistıra" baklava ve mantı da yapıyordu ama dediğim, onlar ekistıraya giriyordu :44: hımmm, hesaplıyoruuuum

neeeeee temizlikçim benden fazla kazanıyormuuuuşşş
not: fena halde ciddiyim

mutlu_anne hanım nerde? tatile gideceğini söylediği bölümü kaçırdım mı acaba :26:

hımmm evet canım haklısın iyi kazanıyorlar doğrusu ama hergün ve ağır koşullarda çalışıyorlar( buarada arkadaş oldunmu benle gördünmü örgülü kuzumuuu bakııımm

mutlucan sanırım işte yoğun tatilde olanlar yüzünden işlerim yoğun demişti ama sesimizi duyuyorsaaa ses ver cicimmm

vallaaa şuan itibariyle tıppp yani işimin başına dönüyorum, öğle yemeğine kadar kendime verdiğim izin bittiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…