talaycım; kk daki topiği yaklaşık 1 ay önce keşfedip soluksuz okudum butun sayfaları ve cok beğendim. ancak artık aktif olan bi topik değil maalesef. zaten eski yazanların şimdi blogları varmış.
biz defneyle aktarma oyununu denedik. pirinçle yaptığımızda pek başarılı olamadık çünkü defnoş pirinçleri savurmaya veya ağzına atmaya çalıştı.ama suyla yaptığımız daha başarılı oldu ve ilgisini cekti.
bir de nesnelerin adını söyleyip göstermesini veya getirmesini istiyorum. çoğunlukla doğru yanıt veriyor. kartlarla da yapmayı deneyeceğim.
bir de haftasonu çok güzel bi sey farkettim. salonda yerde duran iki kitabı vardı. ismini söylediğimi getirmesini istedim ve doğru bildi. yani hangi kitabın "fil fifi" hangisinin "kelebek pırpır" olduğunu ayırt edebiliyor. kitap diye herhangi birini getirmiyor. özellikle adını söylediğimi getiriyor.
bizde de pearsonun renkler kitabıyla, 3 tane karton kitabı var. "fil fifi", "hipopotam hipo", ve "kelebek pırpır" bunların dışındakiler henüz onun eline vermeye müsait değil. ama "benim adım lulu" serisi var. onu almayı düşünüyorum. buradan köşeminderi almıştı yanlış hatırlamıyorsam. bi arkadaşım daha almış ve memnun kalmış. ben de sipariş vericem. mikado yayınlarının
konuya açıklık getireyim.bizde 8. yılımıza girdik.birbirimizi hala çok seviyoruz ama bazen tıkandığımız konular var.bende eşimden rica ettim önce bizde bişey yok diyerek konuyu geçiştirdi.sonra ben biraz dırdır yaptım ve birlikte eş terapisine gitmeye ikna ettim.biz safranboludayız ankaraya gidicez inş.daha sağlıklı bi ilişkimiz olsun aynı zamanda çocuğumuz için yararlı olur inş.super modern bı koca.
daa yalnız sana mı almış bu terapiyı kendı de gıtcek dımı
Yenı aktıf olan ve benım de dediğim ara ara kactığım grup bu
http://www.kadinlarkulubu.com/cocugum-buyurken/639313-montessori-anneleri-minikleri-4.html
sekersız lulu nun tum serısını sıparıs verme bırını sec getırt begenırsenız dewamını al sahsen ben begenmedım.onun yerını aşıcak cok daha guzel kıtaplar var bence.hatta yırttık bıle bız 3 boyuttakı cıkıntıları
selamın hello
o kadar pozitiftim ki cikirokkonun evlilik yıldönümü oldugunu okuyunca bütün enerjim gitti:)
şuan çok gerginim
yinede mutlu yıllar dostum
mutlum bana şakira kemeri alıyomuşohh çok sevindim:)oynar vidio çekerim:))
kutlayan herkese çok mersikutlmayanlarında canı sagolsun
şekersizin dedigi gibi çağlada artık herşeyi anlayıp bana getiriyo:)en son kaka yapmıştı bezini eline verdim git çöpe at dedim
gitti attıgit suyunu getir diyorum biberonu alıp geliyo:)
yemek yerken benden peçete istiyo agzını siliyo:))kime çektiyse bende şaşırıyorum
toka getiriyo saçını toplattırıyo,cicin nerde hadi giy diyorum digip dolabını açıp bluzunu geitriyo:)
bide son haftadır sürekli beni taklit ediyo:26:
evi siliyorum o da gidip bez alıyo:26:
ütü yapıyorum gidip oyuncak ütüsünü alıp benle ütülüyo:26:
evi süpürüyorum oyuncak süpürgesiyle peşimde geziyo:26:
acaba yalnışmı yapıyorum:44:bu kız büyüyünce temizlikçimi olacak acaba
Cnm ben irmik muhallebesi yapiyorum inek sutuyle ..icine muz ezip koyuyorum tatlandirmak icin yada bebe biskuvisi koyuyorum..
Baska bir alternatif ise pekmez veya tahinde olabilir...
200 cc ilik sute 4 ve 5 tatli kasigi irmik atiyorum kaynayincaya kadar pisiriyorum cnm ben cok kati yapmiyorum eger kati olmasini istersen daha fazla irmik koyabilirsin bu sana kalmis. oki doki
Ari mama dedinde annem kucukken sut icmedigim icin bu mamayi vermisler bana birsey olmadi cok sukur boyum kisa kaldi sadece oda ben rasitizm oldugum icin sebeb mama degil yani neden iyi degilmis bizede soylermisin cnm,,malum tum mamalar ayni mantiktalar ...
aynı sorun ama farklı nedenlerle bizde de var. şöyleki: ben de çoğu zaman tek çeşit yemek yapıyorum. sebebbi yorgunluktan ziyade alışkanlık. eşimle ben, evlendiğimizden beri ,fakir değiliz yanlış anlamayın, tek çeşit ve yer sofrasında yemek yiyiyoruz. oğlum olunca, onun sevebileceği yemekleri bir sıradan yapmaya bir türlü alışamadım. çoğu zaman sadece çorba, sadece sebzeli-ton balıklı makarna yada tek çeşit sulu yemek yapıyorum. ben de kendimi kötü anne olarak görmeye başlamıştım. çözümü şöyle buldum: belki her öğün çeşit çeşit yemekler yapamayız ama kendi çocuğumuzun ne yediğini takip etmek elimizde. yani, yemek yapmak ayrı, çocuğun beslenmesini takip etmek ayrı şeydir. gün sonunda sabahtan akşama kadar yediklerini topluyorum. herşeyden (protein, karbonhidrat, yağ vs) yiyebildiyse ne mutlu. belki akşam sadece makarna yemiştir ama kıymalı yada sbzeli makarna yemişse, gereken besinin büyük kısmını almıştır. belki sadece çorba içmiştir ama içine kıyma yada tavuk parçaları katılmış bir şehriye çorbası içtiyse, yine birçok besin grubundan yemiştir. meyve olayını ise, oyun oynarken eline tutuşturduğumuz erik, armutla çözüyoruz. bunları yemek kolay olduğu için seviyor. şeftali için ise sofra bezi seriyoruz, yiyiyp kalkıyor.
tüm bunlara rağmen, çocuğum olması gereken kilonun en alt seviyesinde. o mevzuyu ilerleyen bölümlerde irdeleyelim. şimdi çok kötüyüm de
not: Babyeceren hanım,metabolizma hızı ölçmek çok kolay. nasıl ki, bir sobanın ne kadar çok yandığı çıkardığı dumanın büyüklüğünden anlaşılır. benzer şekilde de, çıkardığımız karbondioksit bünyemizin besinleri yakmasından oluşur. ne kadar çok karbondioksit çıkarıyorsak o kadar çok yakıyoruz demektir. ağza takılan bir maskeyle karbondioksit toplanıp, toplam çıkan havadaki miktarına bakılarak metabolizmanın hızı ölçülebiliyor. böyle bişey işte...
günaydın,
dün itibariyle evliliğimin 6. yılını devirmiş bulunuyorum. birşeyler devirmeden, dökmeden daha nice yıllarıma diyorum
not: evlilik yıldönümü için "sürpriz bir hediye" almadığım gibi, saatimin pili değiştirilme jesti bile yapılmadı
yani, zaten bu tür kutlamaları pek sevmem, sürpriz yapacak da zamanı yok adamcağızın. sürekli beraberiz, nasıl ayarlayacak vs. bari haftalardır kullanamadığım yeni saatimin pilini değiştirerecek "cest" yap dimi be adam
yada ne bileyim, akşam yapmayı planladığım taze fasulye için, dondurucudan kıyma çıkarmış ol veya acele toplanmış sofra bezini çırp veya Orhan Cemal'in erik döktüğü ve deterjan reklamlarına çıkacak kadar lekelediği tişörtü makinaya at veya cildi bozulmuş nadide kitapları bez ciltciye ver veya rektörlüğe bırakmam gereken bir evrakı götürüver veya arabayı yıkat veya yıkanmış ve kurumas için merdivene asılmış yolluğu ser... ne bileyim işte böyle şeyler... bunlar benim için çok büyük "cest"ler...
selamın hello
o kadar pozitiftim ki cikirokkonun evlilik yıldönümü oldugunu okuyunca bütün enerjim gitti:)
şuan çok gerginim
yinede mutlu yıllar dostum
mutlum bana şakira kemeri alıyomuşohh çok sevindim:)oynar vidio çekerim:))
kutlayan herkese çok mersikutlmayanlarında canı sagolsun
şekersizin dedigi gibi çağlada artık herşeyi anlayıp bana getiriyo:)en son kaka yapmıştı bezini eline verdim git çöpe at dedim
gitti attıgit suyunu getir diyorum biberonu alıp geliyo:)
yemek yerken benden peçete istiyo agzını siliyo:))kime çektiyse bende şaşırıyorum
toka getiriyo saçını toplattırıyo,cicin nerde hadi giy diyorum digip dolabını açıp bluzunu geitriyo:)
bide son haftadır sürekli beni taklit ediyo:26:
evi siliyorum o da gidip bez alıyo:26:
ütü yapıyorum gidip oyuncak ütüsünü alıp benle ütülüyo:26:
evi süpürüyorum oyuncak süpürgesiyle peşimde geziyo:26:
acaba yalnışmı yapıyorum:44:bu kız büyüyünce temizlikçimi olacak acaba
kızlar dün güneşten çağlanın omuzları yandı kızarmış:26:güneş kremini aceleyle almayı unutmuşum
bugün banyo yaparken agladı acaba acıdımı:26:
normalde banyoyu çok sever..bide orda duş aldırırken soguk suyla yıkamak zorunda kaldım kıyametleri kopardı
çok üşüdü..
sudan mı korktu yada omuzlarımı yandı bilemedim..ne sürsem iyi gelir bilen varmı acaba
herkese iyi haftalar diliyorum. dün gece itibariyle uzun müzakere görüşmelerinden sonra resmen barıştım benimkinlen vatana millete hayırlı olsun:)) bebeğim ve chihiro ikinizinde evlilik yıldönümü kutlu olsun nice mutlu seneler diliyorum. ayrıca bebeğimin sürpizini çok merak ediyorum inşallah senin dediğin sürpiz çıkmaz çok güldüm dün gece okuyunca pozitif insan:))
ilkimcim şimdiden evinizde güle güle oturun:))
turuncu hala dönmedi galiba kvdesinden.
fotoğraf yorumlarınız içinde hepinize çok teşekkür ediyorum çok fena gaza getiriyorsunuz beni:))
6 pound ucuz değil kihem ne demiş atalarımız: çocuğun yediği helal, giydiğ. haram ben de, özellikle kıyafetten yana ucuzcuyum
haftasonunda ucuz ama rahat bir ayakkabı aradım Orhan Cemal'e ama bulamadım. çok ucuz ve rahat ayakkabılar var fekat pempe ve çiçekliben de, çiçeklerini kesip, laciverte boyayıp giydirmeyi düşünüyorum
not: fena halde ciddiyim
Nagihan:Geçmiş olsun canım hem kvye hem Yaren Nur'a
İlkim: inşallah içine sinen en güzel evi bulursun
Azraece:Arkadaşın evlenmiş hayırlı olsun hep mutlu olsun inşallah,sende prensesler gibi
olmuşsun düğünde
Babyceren: Evlilik yıldönümünüz kutlu olsun kokoş hatunum benimMutluluğunuz daim olsun,
bende sana hediye olarak şakira kemeri yolluyorummalum düğün çok
Çok yoğun ve yorgun bir haftasonu geçirdim kızlar,cuma gecesinden beri misafirlerim vardı,
dün ise kahvaltıya ayrı akşamına ayrı geldiler,güzeldi ama güzel olmayan ertesi gün kalkıp işe gelmek
Mira berbat bir şekilde isilik oldu cuma gecesi(alnı ve boynu),sudan çıkarmadım diyebilirim,ama hala biraz var.
Geceleri eşimin yardımıyla biraz çabaladık, sık uyanmalarda eşim suyunu verdi ama evde misafirler olunca fazla başarılı olamadık çünkü ses çoktuBizim ev çok sıcak oluyor kızlar çatı katı ya ondan sanırım.
Herkese mutlu bir gün çok güzel bir hafta diliyorum
meleğim mahirin pabuçlarına bayıldım. minik farem benim....
kızlar dün güneşten çağlanın omuzları yandı kızarmış:26:güneş kremini aceleyle almayı unutmuşum
bugün banyo yaparken agladı acaba acıdımı:26:
normalde banyoyu çok sever..bide orda duş aldırırken soguk suyla yıkamak zorunda kaldım kıyametleri kopardı
çok üşüdü..
sudan mı korktu yada omuzlarımı yandı bilemedim..ne sürsem iyi gelir bilen varmı acaba
sizin memlekette, temmuz ve aralık ayında "gerçek indirim"ler olduğu doğru mu? gerçekten aşırı indirim varsa, ararlık ayında kongre münasebetiyle lndra'ya gidelim bari6 pound burasi icin ucuz sayilir cnm sen simdi onu Tr ye cevirip oyle dusunmussundur ..
Iyi bir ayakkabi 20 pounds dan baslar 70 e kadar cikar ama ben ev ici dusundugum icin bunu aliverdim normalde bende hep indirimleri bekliyorum cogu zaman 35 pound ayakkabilari 13 ve 15 pounds a aldigim oluyor...
Erkek cocuklar icin gercekten cok sey yok bu duruma bende deli oluyorum...
Bu arada evlilik yildonumuzmus , daha nice yillar dileriz ...hep mutlu olun ins..
ben kızıma hiç mama vermedim. anne sütü aldı ama az emen bi bebek ve az da yiyo yarım ufak kaseyle yani 3 çorba kaşıgı bile değil hemen doyuyo ekmek yemeyi seviyo ama eline devamlı kuru ekmek versem onunla karnını doyurup yemeksiz gezecek ben de fazla vermiyorum ekmegi kilo da almayınca şaşırıyorum 4 aydır aynı kiloda 1 gr bile almadı kaburgaları sayılıyo bacaksızın. canım sıkılıyo açıkçası ne yapsam da hem sağlılkı hem orta kilolu olsa ooooooooyyyy oooooooyyyyy :26:
Saka gibisin valla ..oku oku gul yani :)) sayin Esiniz doctor bey size surpriz yapmaz belki saka yapabilir kimbilir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?