2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

ayy benim boncuğum da Zeyno ve mira gibi.. yatak odası çekmeceleri favorilerinden.. gecen gun siyah atleti sallaya sallaya geliyor baktım.. misafir de var. içimden dedim "kızım iyi ki sütyenlerimi falan sallaya sallaya gelmedin"

mutfak çekmecelerini çekip mutfak bezlerini tek tek sallıyo yere atıyo. kurabiye kalıplarını çıkarıyo. alt çekmecelerde onlar olduğu için kırılacak-kesici seyle bulundurmuyoruz tabii ama toplaması dert valla..

ayy bi de fırınların düğmelerini çeviriyo basıyo kaşla goz arasında. sinir olduğumu bildiği için inadına yapıyo.

sineklikleri elleriyle ittirip rayından çıkarıyo ve özellikle yapıyo valla...

bizim evde biblo vs kalktı hep, ama babaannesindeki her sey tehlike altında.. hatta 3 lü kuğu takımının ikisini kırdı. üçüncüyü bekliyoruz şaka şaka artık orda da ortadan kaldırıyorum gittiğimizde ...

walla sizde böyle anlatınca empati oldu demekki yalnız değilmişimAnlatırken iyi hoş ama yaşarken hiç öyle değil tabi
yani kızımın bana 1 hırka getirmesi için yere savrulan diğer kıyafetleri tahmin edersinizBenimkide bulaşık makinesine basar sürekli çaktırmadan yarım sepet yıkatıyo biz farketmeden tutumlu kızbende sineklik yaptırdım balkon kapılarına belki 1,5-2 ay oldu şuan 1'i bozuldu diğeri de can çekişiyo:111:
Kv biblolarına suikast demekşekersizimmmmmİntikam soğuk yenen bir yemekmiş

aynen yaa. bütün kıyafetler yerlerde kaç kez kaldırıyorum hiç bilmiyorum
haha benimki de mikrodalgayı çalıştırdı 1-2 kez.. yakacak evi manyak
sineklikler bozulacak zaten bu gidişle...

ahh evet içim gidiyo kırıldığı zaman. malı kıymetlidir. gerçi o kuğular da kaç yıllık bilemicem, bayaa eski değersiz bişeydi. ama sonuçta değerli de olabilirdi yani.. ayıp

ayy kv dedin de. dün çocuğu yakıyodu az kalsın. sofraya oturcaz. defnoşu oturttum ben, akıllım da ocaktan aldığı tavayı getir çocuğun ustunden tabaklara servis yapmaya çalış. napıyosun defne ellicek dememe kalmadı, parmağını değdirdi gerçi baya bi söylendim. o da panik oldu. üzüldü bayaa... Allahtan bişey olmadı

Çok ayıpladım walla Defneyiçok ayıp çokdoğumgününde kv.ye bebek bezinden kuğu yaparsın artıkAffettirirsin kendini,sonrada her gittiğinde tek tek kullanırsın

Allah korumuş kuzumu

Burada yarım gün fiyatı 500 lira canım.
Enese de maşallah benim de yakın zamanda baktırmam lazım kuzum uzamış mı kilo almış mı
QUOTE=SekersizYesilCay;31675398]tatlıcadı cok gecmiş olsun canım yaa. ayy defnenin agız kenarında 3 tane sivilce olmuş. her seyi ağzına sokuyo diye düşündüm ben de yazdıklarını okuyunca tırstım valşla. cok sukur baska yerinde yok ve ates falan da yok aman yaa olmasınlar hasta bebelerimiz...

beybim cerenim; sabah kahvaltısını ve oğle yemeğini okulda yiyo ama liste var elimde ve her gun ne yediğini içtiğini not alıp defteriyle bana verdikleri için biliyorum.

ilkimcim tesekkurler. napalım. o enerjiyi bulak zorundayım. yoksa kafayı yerim

all about aylin: Defne Karen Büyüyor

alın size resimli hikaye :) gülün biraz[/QUOTE]
Ayy yerim ben o kuşu çok tatlı bütün resimlerde.
Bizim kreşte hiç aktivite yok bahaneleri de çok küçüklermiş.
Sinir olduğum çok şey var da el mahkum işte.

Teşekkür ederim chihiro inşallah alışır.
Ben de bi kere markete gittim besteyi anneme bıraktım işim uzadı eve döndüğümde beste kucağıma atlayıp sımsıkı sarılmıştı bana, o gün çok ağladım. Sanırım bizler çok hassasız bakıyorum bazı anneler çok rahat özenmiyo değilim onlara. Ama elde değil işte.

Bugün beste arkamdan ağladı kızlar sanırım öğrendi orada yalnız kaldığını.
Öğretmeninin kucağına atılıp arkamdan bay bay yapacağı gün gelecek mi acaba.
Dayanamıyorum onun ağlamasına.

kızlar geçen masa sandalye sohbetinizden bende bi araştırmaya gittim gittim.sonra çok alakasız bu aktivite masalarını buldumEki Görüntüle 787294 bizimkiler için küçükmü sizce

bu araştırmacı anneliğiniz için sizi kutluyorum ama bana henüz erken gibi geliyor ne bileyim, bahçe tırmıklamak, kamyonla toprağı, olmayacak bir yerden olmayacak bir yere taşımak ve sokakta oynayan çocukların oyununu sabote etmele daha bir meşgul bizimki kış gelip eve kapandıklarında düşünürüz artıkın :18:

Son düzenleme:
kızlar geçen masa sandalye sohbetinizden bende bi araştırmaya gittim gittim.sonra çok alakasız bu aktivite masalarını buldumEki Görüntüle 787294 bizimkiler için küçükmü sizce

çok güzel ama bence bizimkilerin bunlarla oynama zamanı geçti sankimm çünkü yerlerinde durmuyorlarki oyuncakla oynasınlarr ya benim zeynom artık hiç bir oyuncağının yüzüne bakmıyor daha çok ev karıştırmaca ilgisini çekiyor, oyuncakların onlar için yapıldığını anlayıp büyüklere özenip başka şeylere ve etrafa sarıyorlar sanıyorum, Zeyno bunun başında iki dk durur sadece galiba

biraz dahamı kalsan yanında acaba canım daha çok yeni alışamadı belkide daha, kıyamam ya inş biranönce alışırsınız canım ikinizde

Bilmiyorum ki canım öyle de hiç kopamaz gibi geliyo. Ama inan ne yapmam gerektiğini bilemiyorum şu an aklım uçup gitti

ilkimcim üzülme.. bizimkiler de öğretmen eşliğinde yapıyo sonuçta. zamanla artar aktiviteleriniz..
teşekkur ederim yorumların için :)

talaycım bence de bunlarla oynama zamanları geçti artık. üç beş kere düğmelere bassıp bırakırlar diye düşünüyorum...

çok güzel bi site keşfettim. harika aktiviteler var. en kısa zamanda defnoşla yapıp sizlerle de paylaşıcam..

ya kızlar eşim bu akşam dışarı çıkalım dedi başbaşa. enneme bırakırız dedi. bi yandan çıkmak istiyorum bi yandan da vicdan yapıyorum. napsam ki

neymiş bu site cicim söylede bizde yapalımm aktiviteleriii akşama bende zeynoyla aktivite yapayım biraz eşin istediyse çık şekerim ya bir geceden ne olacak bugün çıkma yarın çıkma eee ne zaman çıkcaz biz amaa valla haklısın çok haklısın vicdan yapıyor insan ben pazar akşamı kınaya gittim ya zeynoyu göremedim o akşam diye dün uyutmadım bir türlü biraz doyalım birbirimize diye saat 10 u geçti ve Zeyno sızdı resmen

Bilmiyorum ki canım öyle de hiç kopamaz gibi geliyo. Ama inan ne yapmam gerektiğini bilemiyorum şu an aklım uçup gitti

hiç kopamazdan ziyade daha güven duyar yeni ortamına gibi geliyor canım bana ama sen daha iyi bilirsin tabiykii, yalnız şunu iyi biliyorumkii sen çok aklı başında harika bir annesin unutma

Montessori Mischief - Aubrey Hargis

tesadüfen buldum. biraz karıştırdım :)

türkiyeden de montessori blogları var. onlara da bakıyorum. şimdi biz hepimiz aynı zamanda başladığımız için paslaşmamız lazım. birbirimize fikir olur.

ben defne için aktarma ve kart atma aktivitelerini düşünüyorum şu aralar. aktarma olayı şöyle oluyor. bir kaseye fasulye koyuyorsun. bir de boş kase var. kaşıkla fasulyeleri boş kaseye aktarıyor. el-göz koordinasyonu gelişimine yardımcı hem de kasık tutmayı öğrenmiş oluyor. zamanla zorlaştırarak (anladıklarında) "hadi bakalım 1 tane bile dökmeden aktarabilecek misin" şeklinde teşviklerle çalışmayı ilerletiyorsun. zamanla taneler küçülüyor. mercimek ve en son pirinçle deniyorsun. sonra un ve suyla da yapılabilir.

kart atma da şöyle; posta kutusuna benzer bir kutu yapıyorsun (ben ayakkabı kutusu düşündüm) üzerinde kullanacağın kart buyukluğune gore (tabi daha geniş) oyuk açıyorsun. cocugun elindeki kartları o delikten içeri atmasını sağlıyorsun. sen bir-iki kez gösteriyorsun. gerisini o yapıyor.
asıl olay kesinlikle zorlama veya müdahale etme yok. çocuk sıkıldığı an aktiviteyi sonlandırıyorsun

bu arada tamam dedim çıkıyoruz akşam önce defnoşu alcaz eve uğrayıp onun çantasını hazırlamam lazım. ben de giyinip süslencem sonra babaanneye. biraz oynar çıkarız... (inşallah, bırakırsa)

dün akşam sürpriz sepetini yaptım bir süre oyaladı zeynoyu, bugünde aktarma oyununu yapayım ozaman, sonrada kart olayını denyelim başka bir aktivite yaparsak yazarım bende
bu arada tamam dedim çıkıyoruz akşam önce defnoşu alcaz eve uğrayıp onun çantasını hazırlamam lazım. ben de giyinip süslencem sonra babaanneye. biraz oynar çıkarız... (inşallah, bırakırsa)

Hiç vicdan yapma canım arada baş başa kalmaya da ihtiyacımız var. Hem de annene bırakıyosun gözün hiç arkada olmaz.
hiç kopamazdan ziyade daha güven duyar yeni ortamına gibi geliyor canım bana ama sen daha iyi bilirsin tabiykii, yalnız şunu iyi biliyorumkii sen çok aklı başında harika bir annesin unutma

Çok teşekkür ederim canım benim sen de çok tatlısın bunu unutma

Canım ben de bugün bakabildim gerçekten çok faydalı bi sayfa olmuş. Emeğine sağlık.
Ben de iki eğlenceli etkinlik paylaştım.
Bu arada defne ve azranın çok tatlı fotoları var sayfada mutlaka bakmalısınız

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…