bende küçük bir dövmem olsun isterdim ama acımasıdan çok korkuyorum ya birde ben çabuk sıkılırım modelini beğenmezsem daha sonra diye tırsıyorum, inş içine sinen güzel birşeyler bulursun
ayy benim boncuğum da Zeyno ve mira gibi.. yatak odası çekmeceleri favorilerinden.. gecen gun siyah atleti sallaya sallaya geliyor baktım.. misafir de var. içimden dedim "kızım iyi ki sütyenlerimi falan sallaya sallaya gelmedin"
mutfak çekmecelerini çekip mutfak bezlerini tek tek sallıyo yere atıyo. kurabiye kalıplarını çıkarıyo. alt çekmecelerde onlar olduğu için kırılacak-kesici seyle bulundurmuyoruz tabii ama toplaması dert valla..
ayy bi de fırınların düğmelerini çeviriyo basıyo kaşla goz arasında. sinir olduğumu bildiği için inadına yapıyo.
sineklikleri elleriyle ittirip rayından çıkarıyo ve özellikle yapıyo valla...
bizim evde biblo vs kalktı hep, ama babaannesindeki her sey tehlike altında.. hatta 3 lü kuğu takımının ikisini kırdı. üçüncüyü bekliyoruzşaka şaka artık orda da ortadan kaldırıyorum gittiğimizde ...
walla sizde böyle anlatınca empati oldu demekki yalnız değilmişimAnlatırken iyi hoş ama yaşarken hiç öyle değil tabi
yani kızımın bana 1 hırka getirmesi için yere savrulan diğer kıyafetleri tahmin edersinizBenimkide bulaşık makinesine basar sürekli çaktırmadan yarım sepet yıkatıyo biz farketmeden tutumlu kız bende sineklik yaptırdım balkon kapılarına belki 1,5-2 ay oldu şuan 1'i bozuldu diğeri de can çekişiyo:111:
Kv biblolarına suikast demekşekersizimmmmm İntikam soğuk yenen bir yemekmiş
aynen yaa. bütün kıyafetler yerlerde kaç kez kaldırıyorum hiç bilmiyorum
haha benimki de mikrodalgayı çalıştırdı 1-2 kez.. yakacak evi manyak
sineklikler bozulacak zaten bu gidişle...
ahh evet içim gidiyo kırıldığı zaman. malı kıymetlidir. gerçi o kuğular da kaç yıllık bilemicem, bayaa eski değersiz bişeydi. ama sonuçta değerli de olabilirdi yani.. ayıp
ayy kv dedin de. dün çocuğu yakıyodu az kalsın. sofraya oturcaz. defnoşu oturttum ben, akıllım da ocaktan aldığı tavayı getir çocuğun ustunden tabaklara servis yapmaya çalış. napıyosun defne ellicek dememe kalmadı, parmağını değdirdigerçi baya bi söylendim. o da panik oldu. üzüldü bayaa... Allahtan bişey olmadı
Burada yarım gün fiyatı 500 lira canım.kızlar kreş fiyatları ne kadar ??? :44:
bugun kendim için saglık ocagına gittim sinüzit ilacım bittigi için doktorumuz enesinde boy kilosuna bakalım dedi en son 1yasında götürmüstüm evde tartıyorum hep aynı kilosu 4aydır hastalıgıda yok diye götürme geregi duymadım
enes 11kg81cm olmus iyi dediler..
kilo almıs olmasına sasırdım acıkcası cünkü her tatısımda aynıydı megersem almıs oglusum mutlu etti anacıgını
ayyy, kıyamamHajar hanımın dediği gibi ilk bırakmalar hep çok zordur. anneme ilk bırakmam, anneden ayrılma alıştırması adına, 5 dakikalığına gazete bayiine gitmekle olmuştu. doğumundan sonra ilk defa sokağa oğlumsuz çıkmıştım ve gidip gelene kadar aralıksız hıçkıra hıçkıra ağlamıştım. annem de benimle ağlamıştı
ama Beste artık bebek değil, kendi gibi çocukların varlığı onu mutlu edecek ve alışmasını kolaylaştıracaktır. size de kolay gelsin diyorum. yavaş yavaş alıştırmakla iyi etmişsiniz
kızlar geçen masa sandalye sohbetinizden bende bi araştırmaya gittim gittim.sonra çok alakasız bu aktivite masalarını buldumEki Görüntüle 787294 bizimkiler için küçükmü sizce
kızlar geçen masa sandalye sohbetinizden bende bi araştırmaya gittim gittim.sonra çok alakasız bu aktivite masalarını buldumEki Görüntüle 787294 bizimkiler için küçükmü sizce
Bugün beste arkamdan ağladı kızlar sanırım öğrendi orada yalnız kaldığını.
Öğretmeninin kucağına atılıp arkamdan bay bay yapacağı gün gelecek mi acaba.
Dayanamıyorum onun ağlamasına.
çok güzel ama bence bizimkilerin bunlarla oynama zamanı geçti sankimm çünkü yerlerinde durmuyorlarki oyuncakla oynasınlarrya benim zeynom artık hiç bir oyuncağının yüzüne bakmıyor daha çok ev karıştırmaca ilgisini çekiyor, oyuncakların onlar için yapıldığını anlayıp büyüklere özenip başka şeylere ve etrafa sarıyorlar sanıyorum, Zeyno bunun başında iki dk durur sadece galiba
biraz dahamı kalsan yanında acaba canım daha çok yeni alışamadı belkide daha, kıyamam ya inş biranönce alışırsınız canım ikinizde
ilkimcim üzülme.. bizimkiler de öğretmen eşliğinde yapıyo sonuçta. zamanla artar aktiviteleriniz..
teşekkur ederim yorumların için :)
talaycım bence de bunlarla oynama zamanları geçti artık. üç beş kere düğmelere bassıp bırakırlar diye düşünüyorum...
çok güzel bi site keşfettim. harika aktiviteler var. en kısa zamanda defnoşla yapıp sizlerle de paylaşıcam..
ya kızlar eşim bu akşam dışarı çıkalım dedi başbaşa. enneme bırakırız dedi. bi yandan çıkmak istiyorum bi yandan da vicdan yapıyorum. napsam ki
Bilmiyorum ki canım öyle de hiç kopamaz gibi geliyo. Ama inan ne yapmam gerektiğini bilemiyorum şu an aklım uçup gitti
neymiş bu site cicim söylede bizde yapalımm aktiviteleriiiakşama bende zeynoyla aktivite yapayım biraz eşin istediyse çık şekerim ya bir geceden ne olacak bugün çıkma yarın çıkma eee ne zaman çıkcaz biz amaa valla haklısın çok haklısın vicdan yapıyor insan ben pazar akşamı kınaya gittim ya zeynoyu göremedim o akşam diye dün uyutmadım bir türlü biraz doyalım birbirimize diye saat 10 u geçti ve Zeyno sızdı resmen
neymiş bu site cicim söylede bizde yapalımm aktiviteleriiiakşama bende zeynoyla aktivite yapayım biraz eşin istediyse çık şekerim ya bir geceden ne olacak bugün çıkma yarın çıkma eee ne zaman çıkcaz biz amaa valla haklısın çok haklısın vicdan yapıyor insan ben pazar akşamı kınaya gittim ya zeynoyu göremedim o akşam diye dün uyutmadım bir türlü biraz doyalım birbirimize diye saat 10 u geçti ve Zeyno sızdı resmen
Montessori Mischief - Aubrey Hargis
tesadüfen buldum. biraz karıştırdım :)
türkiyeden de montessori blogları var. onlara da bakıyorum. şimdi biz hepimiz aynı zamanda başladığımız için paslaşmamız lazım. birbirimize fikir olur.
ben defne için aktarma ve kart atma aktivitelerini düşünüyorum şu aralar. aktarma olayı şöyle oluyor. bir kaseye fasulye koyuyorsun. bir de boş kase var. kaşıkla fasulyeleri boş kaseye aktarıyor. el-göz koordinasyonu gelişimine yardımcı hem de kasık tutmayı öğrenmiş oluyor. zamanla zorlaştırarak (anladıklarında) "hadi bakalım 1 tane bile dökmeden aktarabilecek misin" şeklinde teşviklerle çalışmayı ilerletiyorsun. zamanla taneler küçülüyor. mercimek ve en son pirinçle deniyorsun. sonra un ve suyla da yapılabilir.
kart atma da şöyle; posta kutusuna benzer bir kutu yapıyorsun (ben ayakkabı kutusu düşündüm) üzerinde kullanacağın kart buyukluğune gore (tabi daha geniş) oyuk açıyorsun. cocugun elindeki kartları o delikten içeri atmasını sağlıyorsun. sen bir-iki kez gösteriyorsun. gerisini o yapıyor.
asıl olay kesinlikle zorlama veya müdahale etme yok. çocuk sıkıldığı an aktiviteyi sonlandırıyorsun
bu arada tamam dedim çıkıyoruz akşamönce defnoşu alcaz eve uğrayıp onun çantasını hazırlamam lazım. ben de giyinip süslencem sonra babaanneye. biraz oynar çıkarız... (inşallah, bırakırsa)
Hiç vicdan yapma canım arada baş başa kalmaya da ihtiyacımız var. Hem de annene bırakıyosun gözün hiç arkada olmaz.ilkimcim üzülme.. bizimkiler de öğretmen eşliğinde yapıyo sonuçta. zamanla artar aktiviteleriniz..
teşekkur ederim yorumların için :)
talaycım bence de bunlarla oynama zamanları geçti artık. üç beş kere düğmelere bassıp bırakırlar diye düşünüyorum...
çok güzel bi site keşfettim. harika aktiviteler var. en kısa zamanda defnoşla yapıp sizlerle de paylaşıcam..
ya kızlar eşim bu akşam dışarı çıkalım dedi başbaşa. enneme bırakırız dedi. bi yandan çıkmak istiyorum bi yandan da vicdan yapıyorum. napsam ki
hiç kopamazdan ziyade daha güven duyar yeni ortamına gibi geliyor canım bana ama sen daha iyi bilirsin tabiykii, yalnız şunu iyi biliyorumkii sen çok aklı başında harika bir annesin unutma
günaydın.. ama siz montessori sayfamızı takip etmiyor musunuz?
http://www.kadinlarkulubu.com/mayis...is-annelerinin-montessori-uygulamalari-2.html
fotoğraf koydum yazı yazdım o kadar. hıh.. küscem size...
acaba unutulmasın diye oraya yazan burada hatırlatma mı yapsa? ya da neyse yaa. takip eden eder ama di mi
Canım ben de bugün bakabildim gerçekten çok faydalı bi sayfa olmuş. Emeğine sağlık.
Ben de iki eğlenceli etkinlik paylaştım.
Bu arada defne ve azranın çok tatlı fotoları var sayfada mutlaka bakmalısınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?