2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Anne mi diyor ayy cok hosuma gitti demek senden baska birini tanimiyor vay be aferin Musab Bilal a sevdim seni ..darisi Mahir Can im basina ins..
Son cumlene tamamen katiliyorum cnm...ins cocuklarimiz buyurde gozlerimiz dolu dolu bizi cok mutlu ederler...

Dun oglum cok fenaydi okudum gecmisi ama yazamadim ...
Ilkimcim hayirli olsun ins minik sirinemiz krese baslamis ins cok mutlu olur kuzum ...
Mutlucum senin esinin aynisindan bende de var bazen cok hassas bazende acaip rahat anlamiyorum ben bu beyleri bir turlu..fitratlari oyle galiba.
BabyCeren senin kiza kocaman masallah akilli bidik valla cok bilmis olcak demedi deme :))Cagla ins hep boyle devam eder..bizim oglan onun yaptiklarinin yarisini yapmiyor yaw bu esek nerde gereksiz sey varsa onu yapar...
Planner cnm Zeynonun menusuna bayildim sut icmesi cok guzel istahi yerinde demek masallah bende ogluna yedirirken inanin terden su icinde kaliyorum oyle cok zorluyor beni citoz...

Bizim yaramaza dun Sekersizyesilcayin Defne ye yaptirdigi makarna suzgec aktivetiye benim oglana da yaptirdim resimledim bende simdi gidip onlari yukleyeyim ...bu forum cok yararli olcak ins ordan bulduklari hemen uyguluyorum oglum cok egleniyor ins bende degisik bir sey bulursam hemen paylasicam...
Sekersizyesil; sekerim tsk ederiz katlarindan dolayi..

Benim güzel kalpli anneligin tum kusalligini yasayan ve evlatlari icin herseyin en iyisini yapmaya calisip her mutlulugu hak eden arkadaslarim.

Oncelikle tum gecmis olsun dileklerinize verdiginiz destege sonsuz tesekkurler ediyorum.

Icimin en daraldigi anda kendimi attigim bir liman olmus megerse burasi.

Yine ayni konumda olunca daha bir farkttim.
Gorustuklerim gorusemediklerim hepiniz evimden bir kisi oldunuz. Yavrulariniz yavrum sizler kardeslerim gibisiniz. Ayni seylere gogus geriyor olmak ayni şeyler i yasiyor olmak her seyden once anne olmak bizim gonul birligimizi costuran.

Hepinizi ayrı ayrı cok seviyorum. ALLAH hepimize saglik afiyet mutluluk huzur nasip etsin bebislerimize hayırlı bir omur nasip etsin.AMINN...

Tatlicadi Cnm yqvrumuza gecmis oolsun.Allahin izni ile duzelecek yakisiklim. Uzulme olur mu. Sen onu sevginle ilginle daha cabuk iyilestireceksin.

Azraece cnm sana da cok gwcmis olsun. Kizlarin tavsiyelerine uy ve dikkat et cnm

Mira defne zeyno sizi gidi cadilar. Bir tane findik kurdu da bende var.aynilarini yasiyorum. Bizim de meshur bir aysemiz var. Eee soyleyip ayaginda
kucaginda besiginde salliyor. Iki tane aysemiz var aycee diyor ikisine de. Kaka soylemeye baslayinca bugün lazimlik aldik. Bakalim denemelere gececez.kizim balgamli öksürük harici gunde 5 kere falan oksuruyor.antibiyotik de bitti. Dra goturecem yeni birine.

Gelelim arap saci olan durumlarima. Iki gecedir sabaha karsi uykuya dalıyor um. Dusun dusun deliriceem. Kv ile yollarimiz ayriliyor. Hala hasta iyilesemedi. Halsiz bitkin duruyor ve anladigim demese de gidip geldigi yol ona agir gelmeye basladi. Bu sene okula başlayacak olan kaynimi bizim taraftayazdiracaktik ama ikametinin en az 6 ay onceden alinmasi grrekiyormus. Malesef olmadi. Karsida okula baslayacak ve annesinin yaninda olmali.

Kv arabayla bana getirin diyor ki ramazanda mecburen 1 qy kaldik ve kizimin huyu suyu degisti sokakci huysuz uykusu z oldu. Malum yasayan birey ve kucuklu buyuklu cocuk fazla. Gidip gelen e kadar yipranacak yollarda kizim. Uyku duzeni yine kaçacak vs vs...kisacasi ayda da 500 tl benzin paradi nerden baksan. Babasi gec gelirse isten bende kalir diyor kv. Katlanamam buna. Kucuklerin elinde kalmasini da istemiyorum. Once manen sonra madden bunlara ghazir değilim.

Karsiya goturrecegime bakici yada kreş diyorum ama demekle kalmayip bin tane soruyla beynimi yiyorum. Iki gundur kreslerle gorusme yapiyorum. Fiyatlar cok pahali. Bizim yas grubu nu kabul eden iki okulla karsilastim suanda is yerime yakin. Mecburum sanirim. Biri isime bes dk mesafede. Ama ben hic hazir degilim. Vurgun yemis gibiyim. Keske calismak zorunda olnasaydim da ben baksaydim kuzuma.
Nasil alistiracam. Annemlerde resmen depresyona girmisti hatirlarsiniz belki. Nasil dayanacam

Ayrica ust kat komsum iki cocugu var tam gun okula gidiyorlar. Cocuk bakmak istiyor sanirim. Cok sevdiğim ev sahibim anlasirsani z gozun kapali emanet et diyor. Yeterince ilgilenip onu her turlu doyurabilir mi bilmiyorum. Uykularim kacti. Kreste aktivite olur diyorum ama benim evde gösterdiği m yada gosterttigim teferruati gosterebilirler mi. Komsumla oyle samimi degiliz bu arada da.

Ayrica ehliyet ve araba olupta kullanamayan ben varim. Cocugu sabah akşam nasıl birakip alacam. Ah kizlar ah kapana kisilmis gibiyim.

Manen cok kotu durumlarda yim. 24 aylikken diyorduk daha erken oldu. Kv canim benim o da uzuluyor ama gonderemem oraya..en azından kreste daha iyi eğitim alir diye düşünüyorum. Yazi var kisi var her turlu. Kafayi bozmus durumdayım ben.

Hicbir ikon şuanki duygularimi tarif edemez.

Kv hala iyilesemedi.

Kizlar darda kalan bizim icin dua edin olur mu?

Kisacasi sekersiz ve bu durumu cok taze yasayan ilkimim yazdiklariniz beni hep etkilemisti.
Hele ki ilkimim son paylasimlarini okuyunca agladim ve icim yandi.
Ilkim beste ins en kisa zamanda adapte olur cnm arkadasim.yipranmadan gecsin bu donem.seni cok iyi anliyorum. Telle arayip halimizi hastaligimizi sordugun icin de cok sagol cnm.gercekten cok tatli ve cok ince bir insansin. Beste cok sansli.

Sanirim ayni kaderi paylasmak zorunda kalacagim.

Allah hepimizin yardimcisi olsun

Yorumlar iniz cok kiymetli. O yuzden esirgemeyin. Endiselerimi en iyi siz anlarsiniz.kafa duman bende.

Hepinizi ve kuzularinizi cok opuyorum canlarim...

Canım benim, şekersizin beni anladığı gibi ben de seni o kadar iyi anlıyorum ki.
Bugün gün boyu ağladım diyebilirim.Hayatımızdaki en değerli varlıklar için önemli kararlar vermek çok da kolay olmuyo. Ama sonuçta her ikimiz de mecburuz. Onları keyfi bırakmadığımız için vicdanen rahat olabiliriz.
Zamanla her şeye alışırız diye düşünüyorum. Ben yarın bir tane daha kreşle görüşmeye gidicem başka yer almıyo zannediyodum ama bir tane daha varmış. Burada içime sinmeyen bazı şeyler var(öğretmen sayısı,ortam,vb...)Umarım sen de içine sinen yaren nurumun mutlu olabileceği en iyi kreşi bulursun. İkimiz için de hayırlısı olsun. Güzel sözlerin için de teşekkür ederim tatlım çok öpüyorum kuzuyu ve seni

inşallah tatlım teşekkür ederim .

Oy cnm benim, oncelikle kv nin halan iyilesememesine cok uzuldum ins rabbim sifa olur..
Senin durumda olan arkadaslari cok iyi anlayabiliyorum diyemiyorum ama kendimi sizlerin yerine koydugumda gercekten zor kuzulardan uzak kalmak...sunu belitmek isterimki umarim yanlis anlasilmam bana kalirsa cocuklarin toplu bir ortamda kalarak buyumeleri cok daha iyi burda okul mesala 3 yasinda basliyorki bu cok yerinde ...Basta zorluklari olucak tabii fakat ben bir egitimci olarak hep sunu gordum anne ve babanin belli bir zamandan sonra cocuguna birseyler ogretmesi ogretmenlerinden daha zor oluyor yani demem o ki taze kana her zaman ihtiyac var...bunu suan bile yasiyorum benim gosterip yapmasini istedigim baska birseyi yabanci biri gosterdiginde oglum daha rahat kavriyor ,,simdi bizlerle surekli olunca ve onlari cok sevdiklerini bildikleri icin naz ve kaprisleri oluyorki bu okula veya kresi gittiginde nerde ise sifir ihtimal ...

Krese verilen cocuklarin mutlaka dezavandaslari ve avandaslarida olucaktir..ama evde anne ile buyuyen cocuklar icinde avandaslar ve dezavandaslar var yani sosyal durum neyi gerektiriyorsa ona ayak uydurup kendimizide cok uzmeden bardagin dolu tarafini gorebilmek en guzeli olucaktir...

Ayy deme cnm benimde en buyuk kabusum oglumun birileri varken cekmecemden hic olmadik birseyi alip getirmesi..
O gun babasinin ayakkabilarini giyip gezinmeye calisiyordu , bazende kendi ayakkabilarini benim ayaklarima giydirmeye cabaliyor :))
Corap ayaginda hic tutamiyorum, ayakkabisinida cikariyor ne yapcam ben bu oglanla mutfakta yerler tas hali var ama her yeri kaplamiyor kenarlari acik ve bzimki hep o mekanlarda takiliyor nedense..

Bir gun camasir makinesinin ayari ile oynadi, makine kilitidine bastim saniyordum demek basmamisim...60 derece ile yikayacagina 90 da yikadi artik dusunun camasirlarin ne hasat hale geldigini...birde kizdigimi anliyinca hemen sivisiyor kacmasinida biliyor deli fisek :))

nagihancım; öncelikle üzülme.. şimdi ya da 2 sene sonra eninde sonunda olacak bu kreş ayrılığı..
belki de böylesi daha iyi olur. kv ne cok geçmiş olsun. umarım bi an önce iyileşir. ama onun da bisürü çocuğu işi gücü var, evi uzak vs.. çok doğru düşünüyosun.. bakıcı mı kreş mi dersen kreş derim.
tek problem içine sinecek bir kreş bulduktan sonra içine sinen öğretmenle birlikte olması. defne nin kendi öğretmeni 1 aydır izinde ve yerine bakan öğretmene alışamadı nedense. sabah bırakıyorum; kucağımdan iniyor arkadaşlarını görüyor, onların yanına gidiyor ya da merdivenlere yöneliyor sınıfa çıkmak için.. ama o kadını görünce u dönüş yapıp koşarak bana sarılıyor.. son 3 gundur bire bir şahit oluyorum bu duruma. (her sabah o almıyordu- başka öğretmenlerden de bazılarına gidip bazılarına gitmiyordu zaten)
konuştuğumda ya da not yazdığımda, gayet iyi anlaştıklarını, bi sıkıntı olmadığını, defne nin gun içinde çok neşeli ve aktif olduğunu söylüyor yazıyorlar...
neyse ki son 2 gun... yarından sonra tatil ve pazartesi kendi öğretmeni geliyor. tabii bakalım ona trip atacak mı, çünkü gecen gun kendi öğretmeni ziyarete geldiğinde gitmemiş ona yüz vermemiş hiç (öğretmenini özlüyor dediğimde yedek öğretmenin bana verdiği cevap)
sonuçta bi ayrılık yaşadılar, o gitti ve daha gelmedi. trip atması da cok normal. ama bu sureci kolay atlatır umarım.
sırf bu yüzden kreş değiştirme işini askıya aldım zaten. bi de uyarılarımdan sonra her seye karsı cok daha dikkat eder oldular.. sanırım arada bi ayar vermek gerekiyor.
bunları yazıyorum ki ilerde karşılaşacağın seyleri de bil tatlım. kesinlikle seni üzmek vs değil amacım. bu sabah da ağladı mesela, öğretmen kucakladı giderken bana bakıp ""ağlıyodu ama az önce aradılar, gayet iyiymiş, hemen susmuş. kahvaltı ediyomuş... çocuk işte.. kim bilir neler geçiyo o minik kafasından...

ah ah bir sordun bin ah işittin :)

ilkimcim bak tabi kreşe. içine sinmesi çok önemli.. inşallah güzel bi yerdir. bestoşum da cok mutlu olur

meleğim çorap giydiren mahiri ısırırım ben valla.. defnoş da çoraplarını giymeye çalışıyor, "bebe"sine ve bana giydirmeye çalışıyor bazen de... ayakkabı da aynı şekilde
dün ona bi taç aldım. kafasına öyle bi koyusu var ki çok tatlı bu bıdıklar yaa

günaydın canlarım...

ben cok yorgunum..

her yerim ağrıyo valla...

akşam çıkmak yaramadı mı dicem ama, yooo gayet de güzeldi

duş alıp yatınca tutuldu herhalde her yanım

hepinize musmutlu bir gün diliyor, bıdıklarınızı öpüyorum

Allah hepimizin yardimcisi olsun

Yorumlar iniz cok kiymetli. O yuzden esirgemeyin. Endiselerimi en iyi siz anlarsiniz.kafa duman bende.

Hepinizi ve kuzularinizi cok opuyorum canlarim...

Canım yazdıklarını okurken içim cızz ettiŞu mecburiyetler yüzünden yaşadıklarımız gerçekten çok zor
Keşke en az 2sene evde çocuklarımızı kendimiz büyütebilseydik
Annene tekrar geçmiş olsun inşallah çabucak eski sağlığına kavuşur
Şuanki karışık durumu atlatacak ve eminim çoook güzel haberler vereceksin bize
Hakkınızda hayırlısı olsun,, Yaren Nur'un mutluluğu ve huzuru için en doğru olan tercihi yapacağından eminim

günaydınnnnn günaydınnn günaydınnn

şayet cuma günü tatil olursa yarın son iş günümüz ama ben bugünden bu sevinci yaşamaya başladım inşş içimde patlamaz ve 3 gün kuzumla sarmaş dolaş yatarız evimizdee annemde izin istiyor 3 gün iyi bir fırsatmış izin talep ediyormuşşş kopuyoruz bu muhabbetlere evde valla napsın kadıncağızda yoruluyor değişiklik istiyor evini özlüyor Allahtan bir dahaki aya kv gelecek, annemde biraz dinlenir

nagişim canım allah yardımcın olsun, kv için şifa diliyorum allah razı olsun 1 senedir yaz kış demedi gelip gitti büyük bir özveri sağlığı yerinde olsa dahada gelip giderdi muhtemelen sagolsun, bundan sonrada allah hayırlı bir yol verecektir inş kuzun için içine sinen bir kreş daha mantıklı görünüyor canım çok iyi tanışmadığın bir komşuyla ayy acaba evde naptılar falan diye düşünmektense kreş daha iyidir hem sosyalleşmesi açısından hemde kurumsal bir güvenlik sağlanması açısından diye düşünüyorum ben, inş hem maddi hem manevi anlamda içine sinen en güzel yeri bulursunda yavrunda sende mutlu olursunuz canımm

herkese güzle bir gün diliyorummmm

Herkese mutlu sabahlar annekuşlar
Bana gelip evde bulamazsanız parka gelin olur mu Dün akşam yine parka gittik çekirdek yedim
O kadar çok parka gidiyoruz ki Mira'da gözle görülür olumlu gelişmeler oluyor ve ben çok mutlu oluyorum
Kendine göre olan kaydırak ve salıncaktan başarılı bir şekilde inip binebiliyor artık,minik tırmanma yerine çıkıyor ve bize el sallıyor oradanKuzeninin patenlerine çok özeniyor seneye rollerblade alıcam kızıma inşallah Ve dışarda yorulup uykusu geldiği için sütünü biberonla içiyor sonra biraz sallıyorum bebek arabasında uykuya dalıyorEve dönerken arabada 1defa emziriyorum ve evde yatağına bırakıyorumSanki işe yarıyor gibi bu yöntem kızlar çok iyi geldi bana ve kızıma

eee gezmeninde bi bedeli var tabiii tatlı yorgunluklar diyelim cicimm

canım valla aynen bizdeki durumda bu tek fark çekirdeği eve gelince yiyoruz bizz akşama kadar terata oynuyorlar zaten bol bol güneş alsın diye, akşamda parktayız ve çocuklara bayılıyor Zeyno bedavadan doğal bir oyun grubu oluşturduk valla işten eve gelirken parkataki çocuklar soruyor Zeynep ada gelicekmii ... teyzee gelicek gelicekk durun bi eve gireyim yahuuu oluyorum okadar parkçıyız bizde yani ve bende hem sosyal hem fiziksel bir gelişim sağladığına inanıyorum ve zeynodada gözlemliyorum, kış gelene kadar parka ve çekirdeğe devam yani cicimm

kışa yani eylül ekim gibi sitenin kreşine oyun grunuma götüreyim zeynoyu diyorum ama eşim bu sene erken kışın hep hastalık kapacak seneye düşünürüz diyor ne dersiniz kızlar ya siz oyun grubu konusunda ne düşünüyorsunuz bu kış içinn???????

Bende araştırıyorum içime sinen bir oyun grubu buldum canım,eylül ayında başlıyormuş oradaki psikologla da görüştüm,
haftaiçi hergün 10-12 arasıymış,yarım günlük de varmış ama o grubu önermedi,tabi ben 5 gün düşünmediğimi de söyledim,1yada 2 gün istiyorum kısmet...Eşimde pek istemiyor bu sene için ama ben düşünüyorum. Zaten 1 saati oyun 1 saati aktiviteymiş,kızıma bir değişiklik,sosyallik olur diye düşünüyorumBenim çalışma saatlerim uzun olduğu ve ilerde zaten tüm gününü okulda geçireceği için şimdilik haftada 1-2 gün yeter bizeburdaki fiyatlar ortalama söyle:5 gün 2şer saatlik aktiviteler ortalama 500-600TL arası(anne&bebek yada yalnızca bebekli oyun grupları var)Gün sayısı azaldıkça fiyat da azalıyor.

canım bende haftada 1-2 gün 2 saat düşünüyorum çokta yararlı olacağını düşünüyorum ama kış ve hastalıklar konusunda eşimin ısrarcı tavrıyla nasıl başa çıkacağımı bilemiyorum fiyatlar yaklaşık aynı ideal yani, bakalımm biraz daha düşüneceğiz:26:

Hayırlısı olsun,bizde babadan izin çıkmazsa başlayamıcaz ama eşimi ikna etmek istiyorum haftada 1 bile olsa.
Zaten fazla bir süre değil,hastalık olacaksa her yerde oluyor cicim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…