2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar burda bir arkadaşım var.Kayradan 10 gün küçük erkek bebeği var.Maaşallah oğluşu hem gece hem gündüz bezi bıraktı artık.
Çişi geldiğinde oyuna dalmadığı müddetçe çok güzel söylüyor.Gece de aynı şekilde uykusundan uyanıyor çişi geldiğinde.Darısı bize olsun artık.
Biz daha hiç çiş konusuna yoğunlaşmadık.Bir kaç kere klozet üzerine adaptör aldım ve oturttum ama poposu ufacık olduğu için oturamadı ve çok korktu.Lazımlık alsam ilerde sıkıntı çıkarırmı bilmiyorum.Çok kararsızım açıkcası....:44:

Birdeeeeee öğleden önce canımız sıkıldığı için babamızın okuluna gittik.Babanın dersi boş olunca oğluşu aldı ve biz gidiyoruz diye gittiler.Evim okula yürüme mesafesinde olduğu için ben yalnız döndüm eve ve 1 saat kadar sonra kapının zili çaldı.Bi açtım kapıyı ki ne göreyimmmmm.Oğlanın saçlar kesilmişşşş
Oğlumun çok güzel saçları vardı ama gözünün önüne çok geliyordu.Kim görse kestirin yazık çocuğa diyip duruyordu.Artık bu ısrarlara daha fazla dayanamayınca gitmiş kestirmiş babamız
En kısa zamanda yeni halimizin resimlerini ekleyeceğimm

Biz lazımlıkla başladık alıştırmalara teyzesi,şimdilik sadece kaka söylüyoruz ama aşırı bir alıştırma olmadan söyledi Mira,
tanıdık sevdik lazımlığı,sonra da yapmaya başladık
kakası gelince söylüyor ve bezi çıkartıyoruz lazımlığa yapıyoruz,eğer misafirlikteysek ve söylediyse wcye oturtup yaptırabiliyorum.
Ama çiş konusunda herhangi bir gelişme yok bizde daha doğrusu ben herhangi bir alıştırma yapmadım o konuda da henüz
Havaların da soğumasıyla şimdilik pek düşünmüyorum,yalnız alıştırmak için tamamen bezden kopmak gerektiğini biliyorum.
Kaka da öyle ama bizim kaka konusunda "Mira kendi istedi" ki bu çok önemli bence.
Çocuğun kafası karışmamalı ve anne net olmalı."Tuvalete yapılacak" bitti
Üzerine gittiğimizde yani bezi atıp söyletme çabalarına giriştiğimizde max.1 haftada çözeceğimizi düşünüyorum hepimizin.
Genelde hep 2 yaş öneriyorlar,tabi bezden erken kurtulmak süper
Arkadaşının bebeğine de maşallah
Plannercım bezden kurtulan annelerden oldun mu tamamen?

hemen ediyorum şeker başka benden dua isteyen varsa gelsin bu gün bendensiniz.ya aslında sakin değilim ama daha nasıl davranabilirimki bilemedim şimdi.:86:

benimkide geçen gün yoğurtlu parmak boyası yaptık hemen ıslak mendil istiyo elleri kirlenmiş.çok heves ettiğim monteserioyu uygulamak bize nasip değil galiba. bizde 4+ kullanıyoruz bezimizi.musab bilalde benim mememi ısırıyo önce ayısını emzirttiriyo sonra kendisi memeye hücuuum.musab bilalde kendisi dans etmekle kalmıyor benide zorla dans ettiriyo.bende böyle giderse ya köçek olucam yada yetenek sizsine katılcam

talaycimmm bu habere bayildimm bence aralarinin yakin olmasi super birsey ikisine de yani enerjiyle bakacaksin birden buyuyecekler bazilarimiz aradan 5 6sene gecince rahata alisip 'acaba yapsam mii yapmasam mii' diye tirmalarken sen keyfine bakacaksinnn
Saglikla kucagina al insallah valla cok mutlu oldum!!

Benim reglim de 4hafta gecvikti ama ne bebek var ne regli anlaamdim gitti simdi seni okuyunca resmen ozendimm!!

KIZLAR ONEMLI SORUUU biz simdi islak bezlerde fln unibaby kullaniyoruz ya paraben fln yok diye
E ates dusurucu dolvende 2cesit paraben ve renklendirici var dun farkettim
Bu konuda alternatif onerisi olan var mi ya da nasilsa hep icmiyor deyiop tolere mi ediyorsunuz???

KOALA serisinden bahsedilmis bize 3 kitabi var ve pek hoslanmiyorum
Kapagi sunger gibi ici de oyledir sanmistim ama sayfalari cok ince
Omeri bilirsiniz cok hircin degil yirtmaz atmz ama istemeden yirtiyor sayfalari cevirirken o kadar yanii
Bir de resimler cok ayirt edici degil karman corman ne bileyim ben pek sevmedim

NET kitaplarinin her sayfasi kalin olan serisini cok seviyoruz ama sanirim ufak ufak daha hikayemsi seylere gecmemiz lazim
Surekli nesne renk sayi say say sıkılmaya basladi ama bi tane hediye hikaye kitabimioz var mesela anlatmaya baslayinca cok hosuna gidiyor ve her gece bize kendisi okuyor artik o kitabi

Farkediyor yani hikayeyle sadece nesne resimleri olan kitaplari

KUCUK VAK VAK serisinin kitaplari baya buyuk ve ince sayfali
Her sayfada 3 4 ordek var baska birsey yok ya da bizim aldigimiz oyledir (uyku zamani) geceyi anlattigi icin karanlik sayfalar ve sadece ordekler var pek ilgisini cekmiyor

KIZLAR son olarak mujde veriyorum Omer 9a kadar saymayi ogrendi!! Eksiksiz sayiyor ona gelince bi acayip sesler cikariyor oyun yapiyor herhalde sonucta dokuz demekten daha kolay

MUTLUcum senin de islerin yogunmus kolayliklar diliyorum bebegim

Baska da okuyamadim ama bunu okuyan herkese bayioliyorumm
Beni merak edip soranlara daha cok bayiliyorum kargosu benden opucuk yolluyorum***

güzel dileklerin için teşekkür ederim annezeynep. inş. en doğru ve hayırlı zamanda sizlerde 2. 3. bebeklerinize hamile kaldığınızı yine buradan bizimle paylaşırsınız.
kitap yorumların için üzüldüm çünkü nette koalalar çok güzel görünüyodu.vak vakın renklerini aldım inş. pişman olmam.ama bende senin gibi hikayeli kitaplar alıcam yarın kitapçıya gidip kendim seçmek istiyorum.musab bilal daha 2 ye kadar sayıyor oda anne oğul didişmeden önce 5 e kadar sayıyoruz oradan 2 ye kadar sayıp saldırıyo küçük afacan

Şimdi sana kargosu benden gebelik testi yolluyorum bendeHadi hemen test yap ve mutlu haberi ver bize yahu
Mutlu teyze oluyorsun de banaAllam allam ya hadi git kan ver bişeyler yap cicim,ya 2.lerden midir nedir ne bu heyecansızlık sakinlik kızlar Ben olsan isim bile düşünmeye başlamıştım
Maşallah Ömer'e hemde 41 kerelisinden
Ateş düşürücülerde de paraben var evet hatta eczaneye gidip muadili olan fakat paraben içermeyen bir ateş düşürücü istediğimde
bana veremediHayatımıza girdi bu kimyasallar sırf bu yüzden insanlar nezle grip olur gibi kansere yakalanıyor malesef
Bildiğiniz üzere kızım topikte şimdiye kadar en çok ateşlenen bebektir sanırımÖnce doğal yollarla iyileşmeye çalışıyoruz ,son çare olarak ilaç kullanıyoruz bizde malesef
işler çok yoğun ama sanırım çekim yasasından kendimi habire burda buluyorum yaw:122:

Plannercım bezden kurtulan annelerden oldun mu tamamen?

canım inşş o yoldayım çünkü evde artık bezin yerini bile unutmuş haldeyiz ve zeyocuk küçük çişinide hiç problemsiz söylüyor çok şükürr ama şöyle bir problem varki dışarı çıktığımız zamanlarda mesela arabada ve duramıyacağımız bir vaziyetteysek sorun oluyor çünkü malum daha uzun süreli çiş tutma olayı mümkün değil, avm de falan tuvalete yetişmek daha uzun sürüyor falan sorunlu yani o yüzden dışarı çıkarken hala alıştırma külotu giydiriyorum ve küçük çişini yapmak zorunda kalırsa altını çekiştirip "al anne alll", "eeeee anne eeee" diye haber veriyor, kafası karışıyormu bilmem valla evde çok rahatız söylüyor ve hopp gidip yaptırıyoruz lazımlığına, bende henüz tuvalet adaptörü almadım bakalım onda problem çıkaracakmı:26:

canım ilk olarak hem regl yok hem bebe demekkk:26: doktora gittinmi peki, git mutlka yahu ikisinden biri olmalı yani dimii ama

ben dolven almadım daha hiç calpol var evde oda doğduğundan beri bir 6. hastalık geçirdiğinde ve arada dişler fena halde mahvederse kuzumu içim yanarak veriyorum 1 tatlı kaşığı ama dediğim gibi diş sırasında bir iki defa verdim oyüzden bu konuyu düşünmedim hiçç

ömerciğe maşallahhh ya allah nazarlardan korusun kuzumu Zeyno tam sıralı olmasada 5 e kadar sayıyor şimdilik idare ediyoruz

aaaaaa hamilemisin talaycım çok sevindim yahu çok tebrik ederim

Plannercim yaa zeynonun resmını gorunce maşallah dedim ne kadar da büyümüş güzelleşmiş minik kuş ya

mutlum annem sen ne yapıyorsun

Ne guzel bir havadis cnm,..cok mutlu oldum rabbim sagsalim kucagina almayi nasip etsin ...bakalim kizce mi yoksa oglus mu geliyor..

Merhaba canlarrrrr

YAVRUKEDI,canim nasil uzuldum anlatamam cok gecmis olsun,neler hissettigini inan dusunmek bile kalbimi yoruyor Masal dusup dudagini patlatti bir hafta acisindan hem o hemde biz cok uzulduk,ama senin durumunu dusununce bizim olay basit kacti,allah beteinden korusun yavrukarimizi.

TALAY,canim vallahi yazini okuyunca icim kipir kipir oldu cok sevindim,saglikla kucagina almayi nasip etsin yuce rabbim.Esime nasil soyleyim deyince kendim aklima geldim.Test yaptigimda esim nobetciydi ve kadir gecesiydi.Ertsi gun ise bizim evlilik yildonumumuzdu,testi paket yaptim,esim nobetten gelince yildonumumuzu kutlayip paketi verdim,esim kizdi hani hediyemizi once aldik bise almicaktik sozunde durmadin diye paketi istemedi bende maddi degiri yok lutfen al dedim,bir acti hemen anladi,sarildik vb

ANNEZEYNEP,canim ya tum forumu meraktan catlatmadan kan tahlilimi yapiyorsun ne yapiyorsan coz su isi Ayrica Omerime kocaman maasallah kuzum benim ya hem yakisikli hem zeki offfff tam ideal damat (tamam kiz anneleri ustume gelmeyin saka yaptim,boyle yakisikliyi bin kisi iste bir kisi alir )

PLANNER,tatlim gecikmeli olarak evlili, yildonumunuz kutlu olsun,nice mutlu berabelik gecirin prensesiniz ile birlikte...

PINARDA,merak etmistim seni canim,allah kolaylik versin arkadasim hem eve hemde okula hizir gibi yetismeni diliyorum

ILKIM,canim yuregi guzel arkadasim yeni evinde mutlulukla saglikla oturursunuz insallah,seni ve Bestecigimi kocaman opuyorum

TURUNCU,canim turuncu profil resmini,koyu renk yazini bile ozlemisim hele hele Kayrayi,boncuk gozlumu apayri bir ozledim,yeni donem baslasiiinnnn,herkes gelsinnn ohhh

AZRAECE,ahh canim ya su ogle .yemegi konusunda ayni kaderi paylasiyoruz,hele bizimki yan binada gelmeme gibi bir olasilik yok.Bide pasam kapidan girdiginde masa hazir olsun istiyor.Aksami ayri dusun ogleni ayri,Masalin corbasi yogurdu vbvbvbvbv uff bizi dusunen yok

Ayy cnm valla yeni duyuyorum inan cok uzuldum cok sukur iyilesmis kara biberim ..sizinki bu kadar baderelar atlatti ve yurudu masallah bizimkin de halan tik yok cnm...darisi bizim basimiza ins yurur benim sipada..

çiçeğim yakın zamanda cinnet geçirme olasılığım çok yüksek bu öğle yemeği mevzusunda bari 3 gün gel 2 gün orada idare et diyorum olmaz diyor. bu aralar bende depresyonumu üşütüyorum sanırım:)) annen gelmiştir hadi gözün aydın diyim:))

bebeğim korunma yöntemimizdeki %1 ihtimale denk gelmezsek hamile değilim:)) ama dün bir arkadaşımın eşi hamileymiş kız olacakmış onu öğrendim. bugün talaydan sonra çok yakın bir arkadaşımın kız kardeşi hamileymiş 10 haftalık. bayramda görüşmüştük eceyi uyutmuştu meğersem gebeşmiş o zaman:)) sonracımda yine yakın bir arkadaşım korunmayı bırakmış 2. için her an sürpiz haber verebiliriz dedi:)) anladımki herkez taarruza kalkmış:)) o malum olmuştur yoksa ben temizim:))

talay bende ecenin iştahı için dua istiyorum ağzında tutmadan iştahla yemek yediği günleri göreyim inşallah amin.

Allah iyiligini versin..cok yasa hemi hepiniz yasayin...
Coraplar kesin cekmistir ama buyumuste olabilir bilmiyorum valla..
Saclari bence kestir biraz o zaman duzgun buyur bizimki de arkada kivircik olarak buyuyordu ve sanki hep ayni gibiydi kestirince kurlesti masallah..

Kizlar test yaptim da yazdim iste yok yok yok nerde bu bebek?? Bebek yoksa nerde bu regli?? Hayirlisi bakalim bekleyip gorucez:s

YAVRUKEDIcim coook uzuldum icim ciz etti kiyamam ben kuzuma o tontis esmer bacaklarina nazar degmistir tekrar tekrar gecmis olsun!!

BABYCEREN hadi kiz kes artik Caglayi sutten uykusuzluktan hortlaga dondun yavrum icerden cok disarda senin memeler

Azraece yarin ne pisircen beyine??

Turuncucum hosgeldin ne zamandir yoktum sen de yoktun sanirim
Yatak konusunda ben 40i cikar cikmaz ayirdim haftada 1-2kacamak oldu ama odasina yatagina alissin istedim
Sabah uyanir uyanmaz hoop yatagimiza aliyoruz zaten
ya da sabah ezaninda emmek icin uyandiginda kendi keyfimiz icin yerine goturmuyoruz:)
ama genel olarak kendi odasinda ve yataginda uyuyor

Bir pedagog 2yasa kadar beraber yatilmali yazmis, kendisinin bircok fikrine saygiliyim ve cok faydalandigim yazilari var fakat yatak olayi bana fazla geliyor acikcasi:26:

Cis konusunda erkek bebeglerin o bolgedeki kaslarini kontrol edebilm esi 2.yastan sonra basliyormus
Istisnalar muhakkak vardir ama havalar da sogudugu icin ben baharda cis egitimine baslamaya karar verdim
Kakasi geldiginde soyluyor ama kafasi karismasin diye hic oturtmamistim meraktan oturtacagim galiba ilk firsatta

Zeynonun bezi birakmasina bin kere masallah miraya da kocaman aferin nasil sevimli oluyorlardir soylerken kuzularim benim

Kizlar erkeklerde hafiza merkezi kizlarda da konusma merkezi once gelisirmis
Benim oglumda konusma once gelisti sanirim hic susmuyor
Bu aksam miril miril araliksiz birseyler soyluyordu ailecek dikkat kesildik meger sarki sozlerini ogrenmis

Deliceseveeen kalbiiimhurdaaa budalaaa budalaaa

Aynen yukaridaki gibi duyunca hepimiz sok olduk tabi cocuga papagan mualemesi yapip herseyi tekrar ettirmeye calistik

Oglum icin Rabbime bin kere sukrediyorum hepimiz cok sansliyiz hicbirimizin dermansiz bir derdi yok neler duydum bugun hic anlatmayayim kocamann bir elhamdulillah diyelim!

Iyi yapmissin cnm , bizde kestirdik ve cok iyi oldu ..saclari toparlandi gurlesti resmen..basta benimde icim gitti hatta saclarinin hepsini toplayip kutuya koydum cok uzulmustum simdi iyi ki kestirmisim diyorum..

Cnm sen bir doktora gorunsene neden regl olmuyorsun bu ogren istersen..
Masallah subhanallah Omere demek sarki ogenmis off hafizasi ve herseyi cok iyi Omerin rabbim onu kem gozlerden korusun ins..

Sukur evt hersey icin etmeliyiz, hepsini mevlam bizlere basgislasin s

TALAYCIM COK ÖNCEDEN GÖRDÜM AMA YAZAMADIM COK TEBRİK EDERİM RABBİM SAG SALİM KUCAGINA ALMAYIDA NASİP ETSİN İNŞ

BENDE FİTNESSA yazıldım kızlar inş zayıflıcam sıkılassam bile yeter bana

zeynebim kanda neden baktırmıyorsun balım reglnin 4hafta gecmesi abes bir durum degilmi :44:

Kizlar bugun oglumu Sabah erkenden oyun grubuna getirdim once kilosunu olcturdum ama soylemeye degmez ayni gibiyiz..neyse cocuklari gordu bizimki basladi deli dana gibi herseye saldirmaya sarki soyleniyor benim oglan yerinde durmaz firik atiyor resmen hatta bizimki dort bes adim atip 18 aylik bir kizin uzerine yurudu ve yuzyuze carpistilar...inanin iflagim kesildi orda iki cocuk vardi durmayan biride benim Mahir di ...

Guzel olan taraf yine de mutlu oldu oglum...alkis yapti oyuncaklarla oynadi zipladi hopladi bekli oglum ilk defa boyle birsey olunca ne yapacagini sasirdi bilemiyorum...haftada her gun cok farkli oyun gruplari var hatta yogo bile var bunu begenmedik haftaya baska bir oyun grubuna katilmayi dusunuyoruz..

Unuttum yazmayi oglumun sonunda bir tanecik azi disi cikti :)) yalniz cok buyuk geldi bana sanki benim azi disim kadar geldi, yahu digerleri nereye sigacak bunu bile 8 ay sonra cikarabildik o yuzden mi kocaman cikti . iyi besili geldi :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…