2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Hadi hayırlısı olsun canım...İnşallah iyi haberler verirsin bize
Benim bir arkadaşımın da erken doğum riski vardı,aynı şekilde iğne yaptılar bebeğe ciğer geliştirici..
Sonra hep yatarak geçirdi kalan günlerini ve bebek doğdu,inşallah ablan da yavrularını sağlıkla kucağına alır

olsun canım nasılsa daha erken.. zorlamamak lazım. elbet düzene girer..

ne kadarlıktı bebekler kuzum.. hadi inşallah hayırlısıyla sağ salim gelirler dunyaya

tünaydınnnn
azraece
canım allah yardımcınız olsun.sıkı sıkı tutunsun bebişler zamanı geldiğinde anneleri sağlıcakla kucaklasın.doktor geciktirebiliz demiş iyi düşünün iyi olsun inşallah dualarımız sizinle yine bizi haberdar et canım

meleğim dişiniz hayırlı olsun peşpeşe ağrısız acısız arkası gelsin .zor valla
chikocm maşallah oğluşuna kg almış sanırım daha sık doyurucu beslememiz gerekiyor bu sıpaları enerjilerine yetişemiyoruz valla.tatildeymişşin güzel geçmiş dinlenmişşn sevindim

Canım sagol, bukadar yol aldık ya çok şükür geriside gelir inş, geceleri altı açık yatıyor tamamen biraz önce aradım annemi 9.30 da uyanmış zeynom tutmuş ananesinin elini tuvalete gidip pijamasını indirip yapmış annem havalara uçuyor ben sormadan daha gidip yaptı kendisi diye bakalımm maşallahh diyeyim inş böyle devam eder çünkü mirâ'cık gibi arada zeynoda şaşırtmalar yapmıyor değil çünkü küçükler daha normal böyle böyle öğrenecekler tam olarak inşşşşş

çok şükür canım buda güzel bir haber inş mutlu sonla bitecek bu kötü günleri ve kavuşacak ablacığın kuzularınaaaa buarada ece'min demirlerinee herşeylerine maşallahhh

İLKİMM canımm bakıcı olayı kötü olmuş ya valla sinir oldum okurken, inş iyi insanlarla karşılaştırsın allah canım, yeni bakıcınızdan çok memnun kalırsınız inşşş

bize gelince anneannemize geldik.izmirden sonra trakya havası çarptı bizi oğlanı kat kat giydirdmm ev içinde süveter yelek robot oldu resmen burnu tıkalı sanırım grip olucak burda bahçemiz var dedemiz birde minik köpek almış oğluma arkdaş peşpeşe koşuyolar köpekte bi çocuk oğlanın topuyla oynuyor kamyonuna ip bağladık çeksin dye onu alıp kaçıyor bizimkide anneeee diye peşindn koşuyor vermiyor oyuncaklarını ... aile güzel şey özlemişiz gurbetlik zor aileniz yakınsa kıymetini bilin allah başmızdan eksik etmesinn aminnn
bizden bukadar
imla hatalar var geçen geldiimde klavyeye kahve dökmüştüm hala bozuk ekran klavyesiyle zor yazılıyorr

yeni okuyorum. ablanızın doğumu başlamış

yanılmıyorsam veya bildiğim kadarıyla, doğumu başlatan hormon olan "oksitosin (doğru yazdığımdan emin değilim)" hormonunun salınımını durdurmak, doğumu da geciktirmek anlamına geliyor :26:kendimden biliyorum biraz. Orhan Cemal'in böbrek pelvisi normalden hayli büyüktü. hatta daha büyüyüp organ yetmezliği olmasın diye erken doğurmam gerekmişti. (son kontrolde küçüldüğü için erken doğurmamıştım) oksitosin salgılatıcı bir kimyasal verilerek doğum başlatılacaktı. bunun tersi de doğumu geciktirmek olur sanırım :26:

ciğerlerini geliştirmek çin de "sürfaktan" denen bir maddenin salınmasını sağlayan ilaç verilecektir. normalde bebekler son aylarında bu maddeyi kendileri salgılamaya başlarlar. akciğerlerdeki alveollerin etrafı sürfaktanla kaplanınca, alveoller daha rahat şişebilir, bebeğin ciğerleri daha kolay hava dolar. bu madde olmazsa hava dolması ve boşalması çok zor olur. inşallah hayırlısıyla bebeklerine kavuşur ablanız (bu duamı en içten hislerimle ediyorum)

chiciro hanım öncelikle orhan cemal için çoook sevindim darısı mahir,musab bilal ve tüm zayıf bebeklerimizin başına.metebolizma hızı için tahlil yaptırmışmıydınız,birde boyuda uzamışmı.onuda paylaşırmısınız.ben musab bilalinde metebolizmasının hızlı olduğunu düşünüyorum ama birde sanırım bağırsakları tam emilim yapmıyo çünkü ne yese kaka olarak dışarda.

metabolizma hızı aslında ölçülebilen birşey ama bizim oğlanınki ölçülmedi. hızlı olduğuna karar vermelerinin nedeni ise: yediklerinin miktarı ve sıklığı gerekli olan kaloriyi bulundurmasına rağmen kilo almamasına yetmemesi ve sabah kalkar kalkmaz "anneaaa mammaaaa" demesi. yani yediğinden fazlasını harcıyor.

boyunu pek ölçemediler çok kıpraştığı için ama boyu uzamış olsa bile kilo artışı olarak görülmesi gerekirdi önceden. yani boyuna da enine de büyüse bir ağırlık artışı beklenirdi :26:

böyle işte...

Allah yar ve yardımcınız olsun....inş...ikisinide sağsalim kucağına alır..

merhaba kızlar...keyifler nasıl,kuzularınız nasıl?

benim kuzum dün gece 3 te uyudu....deli etti beni...sallıyorum ayakta uykuya daldı dalacak ama öğrendiği kelimeleri peş peşe saymaya başladı.anne,baba,dede,abba,kapııı,tıkım(su), zigo,koki,digo,go....güler misin ağlar mısın? sustu bir müddet ortam sessiz karanlık,uykuya daldım dalacağım bir anda yine konuşmaya başladı bir korktum ne olacak bizlerin bu uyku sorunu ya !!!

umarım su bulmuşşundur:18:seninde gergin halin hiç çekilmiyor bacım
eee kimseler yok gel dedikodu yapalım.sana kaynAnamı çekiştircem desem oda yok neyseki arkamızda kaldı kışa allah kerim tabi sinirkopat olmazsammm
eeeeeee ne hediye aldın bakalım gittimi paracıklar

selammmmmmm
nasılsınız yavrular:)sabah duşumu aldım merak etmeyin,koku falan kalmadı hadi yaklaşın yanıma
mutlucum nazik teklifin için sagol bi ara gelip sizde yıkanmayı çok isterim:))
gönül2000 sende sagol evet gergin halim hiç çekilmezfarkındayım..ama perdelerimi kaldırdıgım zaman pammık gibiyimdir:86::86:
plannercim zeynoya kocaman maşallahtuvalet işini resmen ögrenmiş bıdık
darısı bizimkilere inşaallah
şekersiz demek kalamar yedin:26:ben hiç yemedim biliyomusunnedir ki oetlimi,tavuklumu,balıklımı,yoksa sucukmu ki
oraya gelince bana ısmarlarsın,hesap sana ait bilesin:))elimi cebime atamam akrep var sonra sokar
başka başkaaa
cikirokkocum orhan cemalin kilo almasına çok sevindimumarım kilo alımı devam eder sizinde içiniz rahatlar canımcım
başka başka
arkadaşım şule_valla billa seni arayacaktım unuttum kusura bakmayasınbirazdan ararım:))
dayıcım allasen ortalıgı germeyi bırakherşey senin istedigin şekilde olamaz
anne sende bırak şu kedilerin peşinisinir oluyorumbütün ev kedi kokuyo
neyse bütün sülaleyi yazmadan kaçıyım benşimdi ceren okuldan gelir
ya ama daha dogum gününü anlatmadım ben:26:evet yigenimin dogum günüydü gittik pastasını yedik,hediyemizi verdik
çağla orda uyumadı diye şimdi evde uyuyoherşey güzeldi zaten pek kimsede yoktuiyi geçti
şimdilik bu kadarbeni izlemeye devam edin
hepinize ayrı ayrı I love you

gülsem mi bilemedim ama cok komikmiş yaaa :)

evet canım.. tavsiye ederim yemelisin mutlaka...

mürekkep balığının bir başka çeşidi...
yeteri kadar kalamar bir kap icerisinde 2 saat sodada bekletilir (soda yoksa karbonatli su da olabilir). daha sonra yumurta+un ya da yumurta+pane karisimlarindan birine bulanir, yeteri kadar kizartilir. sosu icinse doritos dippas alinip bir guzel ezilir, sarimsakli yogurt ile karistirilir. afiyet bal zikkim super mukemmel bir sey olur. (tarif alıntıdır)
ben bu sos yerine bayat ekmek yoğurt sarımsak üçlüsünü tercih ederim. ama şimdiye dek yediğim en iyi kalamar beşiktaştaydı.. yanına da bira.. mmmhh...

ah canım sen gel yeter ki ısmarlarım tabii ki de ne demek.. aşk olsun zaten elini cebine attırmam merak etme sen

ŞEKERSİZZZ cicimm okadar açımki şuannn canımm nasıll kalamar istedii anlatamammmm beşiktaşta yediğin kalamar ve bira sahildekimi yoksa cicimmm süperdii ama yaaa dimiiii pahalı bir yerdi amaaa olsunnn süperdii gerçekten biz artık Anadolu yakalı olarak bostancıda yada caddede yiyoruz evde yaptığımız okadar güzel olmuyor yaa dışarda yemek lazım bunu evett evettt çok canımm istediiii yaaaa

azraececim cok üzüldüm canım inş geciktirirler
kac aylık bebişler
ya ne desem annenin durumunu teselli edemez tek diyecegim rabbim anne babasına sag salim kavustursun bebişleri
kimseye evlat acısı vermesin

talaycım biraz bir iki damla kan damladıysa hastaneye gitsene carsambayı neden bekliyorsun :26:
inş bişey yoktur kötü hissetmeni istemem canım ama için rahatlar ...

mutlucum ve plannercım yerim onları wc olayından dolayı tebrik ederim bebişlerinizi darısı bize ...

annezeynebim nerdesin gıııı dogumamı gittin :)
saka bir tarafa merak ettim seni inş iyi haberlerle gelirsin bebegim

Amin canım benim çok teşekkür ederim üst üste çok olumsuzluklar yaşadım artık güzel şeyler yazmak istiyorum öyle olacak inşallah.
Miracığım arada beze yapsa da bence iyi aşama kaydetti aferin benim güzel gözlüme.
Canım inşallah sımsıkı tutunurlar annelerine de sağlıkla doğarlar.
İnşallah canım çok teşekkür ederim.
ayy ne güzel ya zeynomu kocaman alkışlıyorum. Şaka maka tuvalete yapmayı öğrenmiş valla nazar değmesin darısı da bize olsun.
Ah ah aile deme bana. Sana tamamen katılıyorum.
Ne güzel, gözünün arkada olmaması çok iyi. Benim de içim daha rahat artık, nihayet işime adapte olabileceğim.
Teşekkür ederim chihiro hanım orhan cemalin kilo almasına çok sevindim. İnşallah annesini hep böyle mutlu eder.
kimin evinde jakuzi varsa ona gelecem:))bizim evdeki duşa kabinden çok sıkıldım
geniş ferah bi yer arıyorum
bide kese yapacak biri lazım
şaka bi yana bişey istemem sadece su verin yeter

Ayy üzüldüm bak şimdi sen gel yeterki su parası da benden cicim.

selam
çikolata yiyorum:125:işla göbegime yapışmaz:)
işla yazınca aklıma kujum geliyo:26:nerdesin cnm işla herşey yolundadır..
çocuklar uyudueşim karadayıyı izliyobende buraya geldim
çağla bugün kendine emzik aldı:)markete gittik emzik gördü ''bebeee bebeee'' diye marketi inletti:)
ne ceren nede çağla bir türlü emzigi kabul etmemişti hatta her birine 7-8 çeşit emzik alıp denemiştim
en kalitelisinden en ucuzuna hepsini denedikbende hepsini çöpe atmıştım
çağla hep küçük bebeklerde görüp agzından almaya çalışır:)neyse aldık bizde..
agzına alıp çiğniyo sonrada bebeeee diye bagırıyo:))
yani kendi bebek olmuş onu demek istiyo
2 gün çigner atar inşallah:)emmeyide beceremiyo ki:111:
bide kıyafet konusunda çok çekiyorumbenim seçtiklerimi giymiyosanırım mutlu teyzesi gibi moda ikoncanı olmak istiyo:))
mutlucum kızımın elinden bi tutarmısın,,bu kızda bi ışık görüyorum:)

ilkimcim yeni bakıcı başladımı:26:umarım besteye çok iyi bakar,,aklın ondayken herşey daha zorlaşıyodur..
Allah yardımcınız olsun,,inşallah çok memnun kalırsın bakıcıdan..
ayrıca su faturasını neden ben ödüyomuşumsanki 1 ton su dökecemaltı üstü 55 kilo bir kadınım:)
fücuduma ne kadar su dökebilirim ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…