2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Ayy sorma cnm..suan rahatsizin ikimiz de hele bir iyilessinde gidicez yine..valla gulmekte haklisi cnm..benim usak durmuyor eminim baska gittigimizde de dayanamaz simdiden aciyorum onlara.. bizi goren kacar duruma gecmez ins.

Peki cnm sana da iyi geceler..benim cikmam lazim ufak islerim var :)) tum topic sakinlerine allah rahatilk versin..
Her nerede, ne sekilde yasiyorsaniz mutlu kalin hemi gacilar..

mutlucum nazik teklifime cevap vermedin aşkolsunilk kim ben isterim o ütüyü derse ona verecem haberiniz olsun:))
kargo parası ödemem bilesiniz
hepinize muckkkkk
rüyanızda beni görün

Canım akşam alacağım cevaba göre cvp vereyim dedim sanagönder ütüyü hemenkan çıkacak
Dün gece ütü hakkında hiç konuşamadık,eşim sağolsun kafamı ütülememek için sanırım akşam geç geldi biz uyumuştuk
Sabah bi baktım eline ütüyü almış(her sabah mutlaka ütü yapar çünkü)tamir etmeye çalışıyoBenim msj attığım modellere baktın mı dedim,ters ters baktı bana ve "kurutemizleme mi açıcaz sanayi ütülerine neden baktın" dedibende cvp vermedim tüydüm evden Sen yolla kuzum,kazanlı olsun onlar çok güzel ütülüyormuş

HErkese mutlu sabahlar
Tatlıcadıııııözledim seni
Dilberegesenide canım
EdacıkAlyeeeel
Ay aklıma herkesler geliyo sabah sabah
Öptüm küçük meleklerin güzel annelerini

Sekersizyesilcay, sizinde baliklariniz olmus ne guzel..benimkine alsam acaba nasil karsilar..hayvanlari cok seviyor ama biraz fazla seviyor eline gecirdigini sikiyor .

al ama elletme

günaydın canım...

günaydın.. moralim çok bozuk. dun gece sürekli uyanıp meme istedi her zaman olduğu gibi... 12 de kalktı vermedim ağladı ağladı ağladı.. salya sumuk bağıra bağıra iç çeke çeke... en son ayağımda uyudu... 2.30 da bi daha kalktı. ağladı ağladı ağladı.. aslında bu kez vericektim ama eşim atladı hemen neden vermiyosun diye. uyuz oldum. onla da birbirimize girdik. en son 30-40 dk ağlamanın ardından memeyle uyudu. sonra gene kalktı sabah 6 da. yine meme uyut yatır tam yattım yine ağladı. artık sinirlerim ve cinerim tepemde. çok sıkkınım. sabah da işe geç kaldım. şu an kimse yok. herkes sunuma gitmiş. terelelli modundayım. eşime çok kızgınım. kendime daha da kızgınım. sinirimi boşaltmam lazım. defneye de bağırdım zaten.

Günaydın canımufff ya biz hatamı ettik memede uyuturken anlamıyorumaynı şeyler bizde de yaşanıyor hatta sürekli olarakbende çok yıprandım şekersizimAlışmaları lazım tek başlarına meme olmadan uyumaya ama nasıl ne zaman
Bende çok duygusal davranıyorum ama bölük pörçük uyku ne bana ne kızıma yaramıyor onu da biliyorum
Az kaldı canım düzelecek inşallahBirbirimize destek olalım sabredelimbiri gık dese ağlıcam inan bende
Eşini takma,bende öyle yapıyorumonlar nerden anlasın bizibu konuda anlayışlı kocalara denk gelmedik

ahhh canım yaaa kıyamam...aynı şeyleri büyük kzımda o kadar çok yaşadım ki çok iyi anlıyorum...ama kuvvetli dirayetli olmalısınız kızlar bu günlerde geçecek...boşuna dememişler" cennet anaların ayağı altında diye"...farklı bi açıdan bakmanızı istiyorum şimdi hislerimi yaşadıklarımı anlatarak...Feyzanur 1 aylıktı kırkım bile çıkmamıştı Bursa ya tatil için gelmiştik ama tercihde yapmıştık tatil esnasında tayinimiz çıktı evrak işleri hızlı olsun diye çocukla iki defa Ankaraya ordan da Bitlise 2 defa gel git yapmak zorunda kalmıştık..el kadar çocukla sıcaklarda yaşadığımız sıkıntılar ayrı resmi olarak önümüze çıkan pürüzler ayrı...bunlar o kadar yıpratmıştı ki beni yavrumu ancak 3,5 4 ay gibi bi kısa süre emzirebildim...yavrum emiyor emiyor istiyor ama süt yok..şuan bile gözlerim doluyor anlatmaya çalışırken..sıkıntı ve stresten sütüm bıçak gibi kesiliverdi...ablasını 1,5 yaşına kadar emzirip kesen ben ama ufak bebeğime yetemiyordum kaç gece ağladım kurumlara yaşattıkları stresden dolayı kaç kez isyan ettim kızdım.. kupkuru bi anne gibi hissettim kendimi çocuğunu emziremeyen...mamaya tutunduk...etraftan niye emzirmiyosun lafları karışan akıl vermeye çalışan..sanki ben bilmiyorum...yaniii demem o ki kızlar sabredin evlatlarınız ne güzel bu aya kadar anne sütü gibi dünya yüzünde eşi benzeri olmayan bir gıda ile beslendi sıcaklığınızı duydu..büyüdükçe zaten bizden kopuyorlar varsın bi kaç gece uykusuz kalın sinirleniriniz bozulsun ama az sabır geçecek hepsi...şükrü elden bırakmayın...bozma moralini dostum bak göreceksşin herşey çok güzel olacak...o kocalarada hiç kafayı takmayın derim onlar ne anlar ne çektiğimizden al birini vur öbürüne...

selam şekerim....bizde de var bi ütü krizi...ammaaannnnn ütücü mü tutsak napsak...evden tüymene de bayıldım...

kesinlikle hatalıyım memede uyuttuğum için. özellikle 4. aydan sonra her ağladığında mızırdandığında meme verip susturan kendimi alkışlıyorum.. haaa bunun sorumlusu da eşimdir o ayrı.. onca okuduklarımı söylememe rağmen vs vs sadece gece rahat uyumak için ağlama sesleri olmasın diye "meme ver uyusun" lafından nefret eder oldum. ama acemiydik tabi. çocuğu ağlatmamak lazımdı o zamanki bilgilerimizle.. evet geçecek ama ben de kendimden geçicem be mutlu.. cok daraldım yeminle. hala bana "ne aptal tabuların kuralların var" diyo. neymiş açlıktan uyanıyomuş. bla bla bla... off

bir kaç gece mi?
kaç gece uyudun diye sor istersen bi...

1 buçuk saattir eceye kahvaltı yedirmeye çalışıyorum ya sabır. mutlucum delonghi stiro meglio vvx 380 benim ütüm ama eski model tabi bulamayabilirsin ama aşırı ötesi memnunum ütü işkence olmaktan çıkıyor.

ablamın ameliyat iyi geçmiş şimdilik iyilermiş sabah yoğun bakımdan çıkmışlar yine çok çok dualarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.

şekersizyeşilçay ;forumda en çok uykuya hasret kalan annelerden biri mutlu anne diğeri sensin sanırım.Allah yardımcınız olsun.
Bir kaç gece ağlamasına dayanmaktan baska çare yok sanırım.Artık gece beslenmesine ihtiyaçları yok.Keyfii emmek istiyorlar ve bu da çalıştığın için seni çok yıpratıyor.Akşam uykudan önce emzirip yatır ve sabaha kadar meme verme.Eğer kararlıysan istikrarlı davranman gerekiyor.Diğer türlü bebeklere doğru mesaj verilemiyor ve bu kısır döngü her gece devam ediyor maalesef.Bir kaç hafta sonra unutacaktır sanırım memeyi.
Hoş hani bir laf vardır "bekara karı boşamak kolaydır"diye:))
Ben de emzirmediğim için tamamen senin açından olaya bakamıyorum ama dediğim gibi tek gereken şey bir kaç hafta dişini sıkıp istikrarlı olmak.Eşinide artık gece beslenmesine gerek olmadığını ve acıkmadıklarına ikna edip destek istersen bu zor dönemde sana yardımcı olacaktır diye umut ediyorum.

Kayranın odasını ayırdım biliyorsun.Artık kendi yatağına bırakınca kendi kendine uyuyor ama gece milyon kere ağlayarak uyanıyor.
Artık ben de isyanlardayım,yorgun ve uykusuzum ama inatla alışacağı günü bekliyorum.Biliyorum yanıma alsam ikimizde rahat bir uyku çekeceğiz ama bu defa sonra ki aylarda tekrar oda ayırma stresi yaşanacak.En iyisi bir kaç hafta daha dişimi sıkayım diyorum.

Ahhh ahh bu ece hanım ile Kayra beyin annelerine yaptıkları eziyet ne zaman bitecek acabaaaa
Ben de sabah yalvar yakar yarım bardak süt ile 1 yumurta yedirebildim ancak.
Valla size bahsettiğim arkadaşın oğlu sabahları kıymalı yumurtalarla pekmezli şerbetlerle kahvaltı yapıyor ama ben 1 bardak süt içsin birde yumurta yesin diye kılı kırk yarıyorum.
Her neyse Allah yardımcın olsun arkadaşımmm
Ablan için tekrar çok geçmiş olsun.

selammmm

şekersiz ve mutlu kızlar allah yardımcınız olsun zor zamanlar ama geçecek inş, ilk önce kendinizi suçlamayın lütfen açıkçası bende emziriyor olsaydım aynı sizin gibi yapardım ve herkeste öyle yapıyor emen çocuğu nasıl emzirmeden uyutmucanız ki zaten ya emmenin doğal süreci bu ve çok çok normal ama mutlaka düzelecek herşey, kocamann öpüyorummm sizi ve herkeslerriiiii

öğleden sonra şirketimizin bir yemek organizasyonu katılacağız bürocak ve sonra eveeee çok mutluyumm bu sebepten kızımı özledimmmm zatii

canım yaa kıyamam..nedir bu kızların çektiği,,,mutlum, şekersizyeşilçayım, baybm...hepinizde bu sorun inş en ısa zamanda rahatlarsınız kızlar...
ayyy tıpkısının aynısı kalıptan bi tanede bizim evde var...Feyzanur 1 hafta yemesin gene aynını der "acıkınca yer"..en sinir olduğum kelime...yedirmeye yedirmeye acıkınca yer mantığıyla gidince mideleri ufalıyor bu cimcimelerin hayır anlatamıyorum ki...zaten zayıf...bak sinir oldum aklıma gelince...

yeni görevin hayırlı olsun canım..alışırsııınnnnnn merak etme hepimiz yaşadık yaşıyoruz ikiniz de alışırsınız...masalımıza ananesinin bakması çok büyük nimet canım senin için...hiç aklın kalmaz...gül gibi bakılır...

azarececim; canım ablana çok geçmiş olsun...rabbim hayırlısıyla bebişlerini sağ salim kucaklarına almayı nasip etsin..amin...

kendimmden haberler acıcık; Feyzanur bu ayda kilo almamış ama boyu uzamış..83 cm 9 kg yuz bildiğin fasulye sırığı yaniii...kuzum benim...cihihirocum canım çok sevindim Orhan cemalin kilosuna darısı başımıza inş..

akşam 10 kg fasülye, 5 kg domates 3 kg biber , 2 kg capya biberden kışlık fasulye melemenlik filan hazırladım derin donduruya koydum ama az geldi gözüme...biraz daha yapmaya karar verdim...ve ek bişeler daha yapayım...

mutlum; ütünün en iyisini al valla inadına boşver çalışıyoruz yoruluyoruz gece uykusuz kalıyoruz e bişe alınca da en iyisine layığız valla ..

turuncum; mşllh ev taşı kışlık hazırla ne becerikli hatunlarsınız...

annezeynep; herkesi meraktan çatlatıp öle söleyecen demi sonucu...

yeşilçayım; az sabır dostum...

talay; naptınız canım...kilonuz ne alemde...bizde gene tık yok bu ay çok canım sıkıldı halbuki biraz aldı gibi geliyordu gözüme gidip başka bi tartıda bi de ben deneyecem...

meleğiimm; mahirimiz naptı adım sayısı arttımı biraz daha kilomuz nasıl bu ay...

beybim; az relaks ol canım yakışmıyor sana sinirlilik hali...o ablasını taklit eden çağlayı da yerim ben...

hejar, kujum,gönül sayfam,apekmimek,minyatur,..... ve şuan aklıma gelmeyen diğer canlar hepinize selam olsun...

bizdede sorun aynıbütün gece memm memmmm memmmmkuzzulkurttttttt
sabaha kadar agzında kalsın istiyoheryerim yamuldu
emzirmeye devam etmek istiyosan gece vermek zorundasın canım:18:ya tamamen sütten kesecen yada gecede emzirecen
yoksa ikinizde çok üzülürsünüz
en azından emzirince onlar mutlu biz sinirli oluyoruz ama gece aglamasınlar dahada geriliyorum ben

günaydın kızlar..
talay hamile misin? gördüm şaşırdım ve çok sevindim allah tamamına erdirsin inş hayırlı uğurlu olsun.. ne güzel yine mayıs annes6i oluyorsun süpermiş:)
azraece canım ablana çoook çok büyük geçmiş olsun.. yavruları inş tutunurlar annelerine.. rabbim yardımcınız olsun, dualarımdasınzı..
şekrsizi ve mutlum kızlar sizi okuyunca kendimi gördüm..tabii siz çalışıyorsunuz o ayrı ama inanın bende evde harap oluyorum..
gece gündüz böyle bir meme düşkünlüğü yok.. mesela gündüz yemek yediriyorumya, daha ağzı doluyken memme anneaa memme diye üstümü açmaya çalışıyor.. resmen keyif yapıyor bıraksam 24 saat memede kalabilir hayretle izliyorum..
birde ben malesef beşikten al emzir tekrar al yatır derken bi kaç kez uyuyakaldım ve yanımızda yatırdım..
şimdi sormayın 2 ay olmuştur hep beraber yatıyoruz... sensörleri var sanki derin uyku halinde alıp beşiğine koyuyorum, tam yatağa yatıyorum ağlayarak kalkıyo susması ne mümkün.. sonra daha kucağıma almamla, başını omzuma koyup bi ahh çekip dalıyo uykuya...
yerine yatırsam yine ağlıyo, yatağımıza yatırınca güzelce uyuyo.. hayır hanımefendi bu kezde rahat dönemiyo sığamıyoruzya yatağa, yine ağlıyo.. aman rahat uyusun diye eşim bi uçta ben bi uçta.. H harfi şeklinde yatıyoruz
inanın kızlar bazen çalışsam heralde daha az yorulurum diyorum..
yani bizden de böyle

Son düzenleme:
selam arkadaşlar
alyelcim tamam relax olacam nasıl iyimi:101:aşırı derecede relaxım:101:
uykumu kaybedeli yaklaşık 2 yıl olduçok özledim çok
gece yine çok uyandıbirgünde uyanmasa ben uyusamişte o zaman hayretlerim şaşacak
ceren hanımı okula yolladım,,çağla arkasından nasıl aglıyo''cennnnn cennnn'' diye bagırıyo:))
cerene diyorum al kardeşinide okula götür''banane ben bakmam ona,ben oyun oynarım düşerse kaldırmam'' diyo
ama annecim seni çok özlüyo diyorum bana diyo ki''ama acıkırsa meme isterse bende yok ki ne yapacam''diyo:))
çocuk haklıo bile görüyo ne kadar emzirdigimi:))
işte böyle
az kaldı sabrediyorum
mutlucum demek ütüsüz kaldın ve benim antika ütümü almayı kabul ettinhemen yolluyorumkv min hediyesi dikkatli kullan:))
inşallah içine bomba falan koymamıştır:))
neden beyaz eşyaları ve elektirikli aletleri evlenmeden önce alırlar hiç anlamammesela buzdolabı eşimle evlenmeden 8 yıl önce alınmışütü 10 yıl öncebenim çamaşır makinam 5 yıl önce ama annanem almıştı nur içinde yatsın ona bişey diyemem:)
azraecenin makinası gibi benimkide arada yürüyo5 kiloluk makineye 7 kiloluk kilimi atıyorumişte böyle titreşiyobanyoda geziniyoama taş gibi mübarek:))
ha mutlucum sen kazanlı ütüyü ne yapacan canım ya:26:senin ütü masan sürekli açıkmıki:26:kaldır çıkar ütüyü zor olmazmı:26:
şöyle küçük ama marifeti büyük bir ütü alsan:44:şahsen küçük şeyleri severim benama herşeyiinde küçügünü sevmem

YOK BİR SİTEMİM HAYATTA HERŞEY KISMET
evet ütü masam sürekli açık benimeşim sabah ütü yapmadan çıkmaz evden hatta eve gelip dışarı çıkıcaksa yeniden ütü yapar,
ben her fırsatta ütü yaparım genellikle kendimin ve Mira'nın ütüleri olur...temizliğe gelen abla bizde pazartesileri yarım gün ütü yapar,hatta arada baş edemeyip sadece gömlekleri kuru temizlemeye bile veririz. takım elbiseler hariç(kuru t.giderler) evde herşey ütülenir.Kocişe kızınca kafasını da extra ütülerim hatta Anladın mı şimdi neden kazanlı istediğimi baby
Kıyafetlerine olan hassasiyetini size anlatamamKeşke bende kırışmiim diye beni de hiç üzmese
YOK BİR SİTEMİM HAYATTA HERŞEY KISMET Büyük düşün büyükküçüğü napıcan

hımmm şimdi neden büyük istedigin anladım canım:)çok haklısın valla..
eşinde çok pimpirikliymiş ama adamda haklı işi geregi jilet gibi olması lazım herhal:)
bizdede ütü çok olur ama benim yerim olmadıgından herseferinde ütü masasını aç kapa yaparım
ama benim elim çok hızlıdır koca sepeti 20 dakikada ütülerimhatta zamanında liseye giderken okula yakın olsun diye annemin kuzeninde kaldım ordaki bakıcı abla hep bana rica ederdi ''lütfen ütüyü sen yaparmısın '' derdi
10 dakkaya bütün ütüyü bitirirdimyalap şap
çok sıkılırım hiç sevmem ütüyübide ter basar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…