2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

herkese mrhblr......çok uykusuzum,yorgunum ve bir düzine iş,yemek beni bekliyor....cuma ya da c.erteside memlekete gidiyoruz.onun stresi sardı şimdiden.yol çok yoruyor beni...rana sıkılıyor bir süre sonra..molayı uzatıyoruz bu sefer de yol bitmiyor...oyyy oy...

kızlar benim bile zorla içtiğim sade maden suyu içiyor uzun zamandır...biz içerken istiyyor bir iki içmesine izin veriyorum ama şişeyi istiyor...vermeyince bağırıyor bağırıyor

bu sabah haşlanmış bıldırcın yumurtası,4 tane soyulmuş doğranmış zeytin,biraz beyaz ve kaşar peyniri,birazda tere yağı koydum tabağa...tek tek oynaya oynaya kendi yedi..kahvaltı falstımız uzadıkça uzadı ama yesin de uzasın...o bitincede 8 tane bisküviyi aptamille mama yaptım..biraz pekmez ve tahin oydum onuda ben yedirdim....karnı kocaman oldu...açmış gösteriyo karnını...sevdim bende çok hoşuna gitti...ardından kakasını yaptı bezini tutmuş gösteriyo...gitti bezini,ıslak mendilini,pişik kremini aldı uzandı kanepeye beni çağırıyor...ayyy yarana kurban

şimdi uyudu....biraz uğraştırdı uykuya geçmede ama uyudu...

Masallah cnm, Rana miz ne guzelde seyler yiyormus oyle..keske beni sipada yese beni deli eder yemek yiyecegi zaman off ne olurdu benim oglanda soyle istah olsaydi hic babasina cekmemis :)) halbuki bizim adam dunyayi versen yer yani..
Akilli bidik demek bezini ve herseyini kendi hazirliyor demek bizikinin altini degistirirken savas yapiyoruz biz,hic sevmiyor bezlenmeyi hatta kakali bezini aksaama kadar degistirmesem banamisin demez o derece.

Talay annemiz isteyerek kaldi hamile..iki dis az tabiki kesin disleri geliyordur o yuzden huzursuzdur bizimkinde de ayni durumlar oluyor , zamanla gecer ins.

Evt cnm topic kan kaybediyor..gelmiyorsunuz sik sik halbuki burda ne cok sey ogrendik halanda ogreniyoruz ..neyse saglik olsun diyelim..
Benimde ilk hamileligimde mide bulantisi cok olmustu surekli kizartilmis patatese aseriyordurdu ama onu dusuk yaptim, Mahirde hic olmamisti demek ilki kizdi valla hic anlaamam bu islerden hayirlisi olsun ins.

Cnm tabiki sen en iyisini bilirsin ben kesmek istegini surdurdugun icin dene istersen falan dedim yoksa hersey iyi gidiyorsa emzirmen daha yararli olabilirde .,,neyse benimde kafam karisti en iyisi daha fazla bir fikir yurutmuyum cunku seni asla uzmek istemem..

canım ranaya da zorla oyun yaparak yediriyorum... 3 4 gündür kahvaltı tabağını kendisi yemeye başladı şaşırıyorum..bi şey yapıyorum diye hoşuna gidiyor snırım..her yediğinde aferin deyip alkış yapıyoruz o da hoşuna gidiyor...diğer öğünler bizim içinde eziyet gibi...ama böyle böyle alışır inş..bu aralar antep fıstığı ve çubuk krakere sardı gidiyo geliyo istiyor...

sende tabağı koy önüne döksün saçsın 1 2 yer öyle öyle alışır inş...

alt açma esnasın da ranada ayaklarını çok sallııyor zor bezliyorum...vuruyo bide bana...

öyle böyle büyüyecekler bıdıklar...

meleğimmmmm

canım nasılsın, karşılaşamıyoruz çok, seni görünce yazayım dedimm hemennn mahir paşa koşturuyormu seni peşindennn yaa gördünmüü bak olsun annesii razıydı zaten dimii canımmm:)) benimde çoookk işim var bide hastayımm çokkk öptümm senii ve mahirimiii

bu aralar çok yoğunuz dairede...sürekli dışarda görev çıkıyor...çokkkk yoruluyorum çok...uykusuz yorgun geçiyor her günüm...valla napmalı bilmiyorum Allah tan bayram tatili yaklaşıyor. azıcık dinleniriz belkim...bu arada bayram dedim aklıma bayram temizliği geldi strese girdim daha hiçççç bişeye dokunamadım...nolcak benim bu halim yaaaa....isyaaannnnn...

saol melegim alinti yapamiyorum da ins geçer bu gunler.bir ogunde bi çorbayla doyuyor mudur sizce ne versem yediremiyorum cunku

planerciğim meyveleri gayet güzel yiyor ama ben muhallebileri vasat olmasın diye meyveyle çeşitlendiriyorum.kuru meyvelerlede aşure yapıyorum haftada 1 severek yiyor.nerdeyse her akşam 1 salatalığı ısıra ısıra yiyor.benim bıdıkta limonu çok seviyordu mandalinaları emip posasınıda olduğu yere atıyor.

topiğin faal tek hamilesi olarak çok şükür isteyerek ve planlayarak hamile kaldım canım ama hamileliğimin böyle geçeceğini hiç tahmin etmemiştim abisi hiç hissettirmemişti bu minik resmen ben burdayım diyor.

sanki benim oğlanı anlatmışsın o sade sodalarda ne buluyorlar bilmiyorum içtikten sonra bide ehh diyor.birde çerez bağımlısı oldu (tabiki gözetimimizde) leblebi ve antep fıstığı favorisi bizde bu cumartesi yolcuyuz ve musab bilali sakinleştirmek için yanımıza çerez alıcaz çünkü gerçekten evde işe yarıyor.
afiyet bal şeker olsun ranaya inş. hep böyle iştahı açık olur.

gerçekten aynı durumdaymışız...ehh diyen ağzını ısıracaksın a.olsun bıdığa...iyi yolculuklar kazasız belasız..
küçücük fıstığı ön dişleriyle kemirip yemesi çok komik...fıstığı soymama bile tahammül edemiyor..

çirkin şeyler ne olacak...

talay cnm benimde hamileligim çok zor geçti kizlar daha zor geçermis.bide ikinci gebelik daha zor derler iki yas olacak o da mayis bebegi sanirim.hayirlisiyla kucagina alirsin ins.

slm guzel baaayanlar tanisabilir miyiiiizzz
Biz gittik geldik coook eglendik bu sipayi dogurduguma her gun sukrediyorum hic zorlamadi ne ucakta ne feribotta ne otelde
Sadece disarida gezerken arabada durmak istemedi hep kosayim istedi yabanci memleket hava da soguk biraz atistik ama cook guzel 1hafta gecirdik

Otel ise cok yakin oldugu icin ogle aralarinda dondum emzirdim disari ciktik gezdik tozduk park bahce meydan v
Aksamlari zaten bizden 1sa eksik calisiyorlar erken ciktim tam gaz gezmeye devam tabanlarimiz sisti resmen
Omer bey babasina kiyak gecip hic zorluk cikarmadi ne zamanki ben otele donuyorum frenleri bosaliyor cocugun simarmak o bicim

Gitmeden doktora goturmustum yag dokusu azalmis boyuna gore 1kilo daha fazla olmali dedi ama genel durumu bilhassa da motoru cok kuvvetliymis
aslinda kilosu 13 ve normale gore baya fazla ama boyu ekstra fazla oldugu icin daha zayif gorunuyor sanirim
Ne yapsam bilemedim benden cok yiyor sirf kilo aldirmak icin de ugrasmamam lazim sanki
Simdilik aksama muhallebiyi fiksledim bakalim biraz toparlanacak mi
Doktora ABIII BANA KAMYON VERSENEE diye bir basladi muayene bitene kdr hic susmadi bu cocuk kime cekti bilmem uyanir uyanmaz konusmaya basliyor isir isir doyamiyor insan

Simdi gecmise donup kim kiminle nerede ne yapmis okumam lazim gorusuruuuzzz

Selam herkesee
Sayfalar durağanlaşmış dün ablama gittim orda kaldım sayfalar çoğalmıştır diye kara kara düşündüm çoğalmadığını görünce ne yalan söyleyim sevindim
Dün oğluşuma mont aldık..hafta sonunda bi çok mağazayı gezmiştik ve içime sinmemişti biraz tuzlu oldu ama canı sağolsun yavruşumun benimde çok içime sindigiydirdiğimiz zaman çok hoşuna gitti ayyy cici deyip elledi durdu yeni kıyafetlere bayılıyo:)
Bir de uyku tulumu aldım gece hiç üstünü örtmüyosıcacık yatar artık kuzucuk

Meleğim; mahirime maşallah kuzum tam açıldı ne güzel paytak paytak koşturuyolar dimi çok öptüm kuzumuben temizik yapmayınca hasta oluyorum canım yaa hamilelik döneminde temizlik yapamıyodum mide bulantımdan çok üzülüyodum çok ağlamışlığım vardır evimi temizliyemiyorum diyesanırım ben hastayım:) sen hiç yapıpta yorma canım kendini nasıl olsa kısa zamanda eski haline dönüyo

Beybim;çağla için çoook sevindim umarım hep böyle devam eder kuzucum...hem emsin hem yesin ohh ne güzel senin yerinde bende olsam bu şekilde devam etse kesmezdim..uykularınızda hep böyle güzel olur inş

Mutlum;çok geçmiş olsun tatlım .umarım çabucak iyileşirsiniz..tarık buğra rahatsızken ekinizya,zencefil,ıhlamur,bal ve bi kaç damla limon ilave ederek içirmiştim ben..tarık buğra 2 günde iyileşti inş mirada çabuk atlatır

Şekersiz;emzirme nöbetlrin bitmiş defne ve senin için çok sevindimçok fena gaza geldim 9 günlük bayram tatilinde tarık buğraya emziği bıraktırıcam meme bağımlısı defne pes ettiyse benim geceleri emzik bağımlısı olan oğlumda pes eder

Planner;sanada geçmiş oolsun canımm..zeynoya 5 takım bayramlık demek güle güle giysin kokoşum bayrama kadar bu sayı artar benceyeni kıyafetleriyle yeni resimlerini görürüz artık lokumun

Annezeynep;hoşgeldin canım..maşallah ömere yormamış annesini babasını akıllı bıdıkne güzelde konuşmaya başlamış kuzuk maşallah video yüklüycektin canım hatırlatim dedim bizde duyalım bülbülümüzütarık buğra henüz o kadar konuşamıyo çok heveslendim çookk:)
Tarık buğra ve ömerin boyu birbirine yakın zannedrsem tarık buğra 14 ü geçti dr fazla bulur diye düşünüyodum ama boyu ve kilosunun orantılı olduğunu söyledi..demek ki yakışıklımın yaklaşık 1 kgye ihtiyacı var

Son düzenleme:

Cnm cok sagol yazini gormeden ciktim..gec gordum yani ~:))
Bizim ki evt yurumuyor kosuyor ve surekli ayakta oraya buraya kosturmak istiyor cok sukur dustugu zaman ellerini koyuyor yere yada popo ustune oturuyor ama yinede control ediyorum yan dustugunde bir yere carpar diye korkuyorum..

Ne yalan soyluyum oyle cok kosturmuyoru pesinde duse kalka ogrensin velet dimi :))

Sizlere bir sey itiraf edeyiimmi...simdi aslinda Mahir cok hareketli bebek bu yuzden yurumeye gec baslamasini hic beklemiyordum bazen yasadigim su olaydan dolayi oldu diye dusunuyorum; benim oglan 5-6 aylik iken burda bir kiz cocugu gormustum babasi ile kisa bir muhabbetimiz olmustuu bende kac aylik diye sormustum babada 16 aylik demisti bende yuruyormu diye sordum oda yok halan yurumuyor demisti bende eyy allahim icimden neden yurumuyor ki yuh diye gecirmistim :)) hep boyle olur bana ne zaman icimden boyle seyler soylesem basima gelir ...rabbim ogretiyor iste bende o zamanlar cahil tabiii nerden bileyimki..

Aklimda iken anlatayim dedim, umarim sikmamisimdir..

Hayirli olsun cnm minik oglanin minnak montu...ee resim isteriz artilk koy su yaman delikanliyida gorelim dimi ozledik hem..
Uyku tulumu bende bakiyorum bu ulkede hele cok llazim kis coktan basladi bile donmasin benim haylazim cunku ustu hep acik yatar ayni ben :)) bu yasima geldim halan oyle acik yatarim esim gece hep orter..ne yapayim yaniyorum :))

Cok sukur Mahir tam gaz gidiyo
Temizlik cok yapmam ne yalan soyluyum bakiyorum hep ayni bende bosluyorum...aslinda camlari bir tek silmiyorum yoksa wc banyo mutfak mutlaka duzenli camasir suyu ve ne varsa onlarla bir guzel paklanir :))
Uc gunde bir supurur sileri sence yeterli mi ?

TTATLICADIm doktor fzl demeyecektir cunku boya gore baktiginda 14 olmsi gerekiyor zaten
Masallah esmer guzelime annesi

TURUNCUm ben yine mothercare diyecegim ama gecen sene bir suru para verip aldigini kullanamamistin gormeden alma diyecegim herseyden once :) kipir kipir bu kuzucuklar benimki de tutmuyor battaniye fln
Odasoina alismasina cok sevindim, kendi kendine emzikle mi uyuyor??
ben emzigi alirsam uykuya dalamiyor emzigi verirsem uyuyor 18.ay dolunca birakacagiz emzigi diye karar vevrdik esimle ama zor olacak sanirim :s

BABYCERENim Cagla daha az emip uyaniyormus hadi hayirlisi cnm bugune dek ictigi yeter ona bal olsun
SEKERSIZIM SIZ DE memeden ayrilmissiniz bugune kadarkiler sifa olsun kuzucuklara bundan sonra anneler uyusun azicik di mi amaaa
Yeni gorevin de hayirli olsun belediye kdr rahat olmaz tabi ama santiyelerde bayan gordukce gurur duyuyorum ben basarilar diliyorum canim!!

PLANNER hasta misin ya da Zeyno mu hasta anlamadim ama cook gecmis olsun sezon acildi tabi biz bol bol limonlu bal tuketiyoruz her sabah evden cikmadan 1kasik veriyorum baya alisti seviyor kendisi istiyor artik

MELEGIM ahh o camlar benim evde de 2oda disinda hepsi boydan boya cam sil sil bitmez ama gelen giden asiri oldugu icin ve turk milletini bilirsin dikizlemekte ustumuze yoktur her hafta sildiriyorum cnm
Bir iki kere kendim sildim son 1.5senede yok anacim bas olcak gibi degillll
Bu arada Mahir ne kadar karizmatik bir cocuk olacak ya masallah ona hele cenesine bayiliyorum kuzum benim Rabbim esirgesin yakisiklimi

TALYcim seni okudukca yeniden hamile kalasim geliyor 3ay sonra azalmis 4.ayda da kesilmisti benim sıkintilar sonra kraliceler gibi yasadim oyle rahatti ki anlatamam Allah herkese nasip etsin omrumun en guzel aylariydi

Kizlar aksam arkadaslarla bulustuk Omerle aralari 4ay cocuk bir sn durmadi susmadi surekli bagir cagir agla dus at vur oyle vahsiydi ki seneye krese veririz diyordum ama korktum resmen soka girdi Omer sonra bagirmaya basladi diger ufaklik gidene kadar kafamiz sisti durdan sustan anlamadilar
Kotu olani ne cabuk ogreniyorlar agzina kup kup seker doldurmus meger diger cocugun annesi sussun diye veriyormus devamli bizimki de gormus garibim alisik degil saf saf bana gosteriyor
Afakanlar basti valla kendimizi eve zor attik
Ozen gostermek lazim Rabbimin emaneti bu bidiklar cok uzuldum arkadasa da ufakliga da Allah bakicisina sabir versin

bunalım arkadaşınız olaraktan yazmaya karar vermiş bulumaktayım:)) kendime bile trip atıyorum, ceza veriyorum yazmıcan diye:) çok şükür bugün regl oldumda biraz rahatladım gibi:))

benim xle çok fena kötüyüz bende ankaraya gitme gerginliği haliylen. ne işler dönüyor görümcenin düğün muhabbetine hiç bilmiyorum xle konuşmadığım için soramıyorum da. bir bilinmeze gidiyorum hayır olsun:))

bu sene başımıza durduk yere ısınma problemi çıktı. herkes kendi yaktığını ödeyecek dendi sevindik çünkü az az yakıyorlardı. sayaçlar takıldı toplantı yapıldı e neymiş 6 ay için 2000tl para istiyorlar ayrıyetten aidatta belirlenmemiş ama 150den aşağı olmazmış. manyaklaşmış bunlar ayda ısınmaya 500tl para eder. herkes isyan etti 2. şık olarak herkes elektrik yöntemiyle ısınsın denildi ve anket yapılacak. iyi hoş klima var, ufom var ama koca ev ece bir odada durmuyacakki. herkes kara kara düşünüyor lojman diye sanki ucuz kira veriyoruz sanılır ama zaten yazın 475 kışın 675 tl kira ödüyorduk iyice suyu çıktı bu işin(

ooo oğlanların boyu almış başını gidiyor maşallah bu gidişle benim bodur piliç zor koca bulacak gibi:))(anası bir istisna olabilir:))

meleğim biz ona kısaca büyük lokma ye büyük söz söyleme diyoruz ve merak etme yalnız değilsin benimde çok başıma gelir ama elinde olmadan kötü niyetle demesekte oluyor napalım.

yeşilçayım arıcam kaç gündür tebrik edicem sizi olmuyor yaptınız oldu valla ağaoğlu gibi senide defnemide tebrik ederim meme için. ben normalde kasımda bıraktırayım diyordum 2. bebek planları için vazgeçtim yapmıcam bu uyusdan 2.ciyi o yüzden 2 yaşına kadar vereyim diyorum ece çok zorlamıyor çünkü maşallah nasip diyim.

bugün karşı komşumun oğlu eceyi kollarından hemde 4 yerinden morartacak kadar ısırmış( kahroldum onu koruyamadım canı yandı diye hiç yapmazdı odasında oynuyorlardı ağlamasına koştuk hala aklıma geldikçe içim sıkılıyor(

Off cam maam valla takamam oda kalsin hem burda gelen gidenimde yok artik oda kaliversin :)) sefam olsun oh oh..

Cnm Omer icin yazdim ama mesajimi system yedim resmen bir daha da yazamadim usundim ama simdi yazmadan edemedim...
Masallah Omer e annesi inan cok ozel ve harika bir cocuk rabbim utandirmasin ins..

Mahir evt galiba yakisikli olcak burdaki ingiliz lady leri cok cekicek desenize :)) oglumu ins yabanci bir gaciya kaptirmam :))

Benimde cenesi ve dudaklari favorim cnm..made in baba oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…