selamtopik boş kimseler gelmemiş:26:
bende çağlayı uyuttum yemegini yaptım pişiyo,evi sildim,toz aldım ve pcyi açtım:)
gına geldi bu evin işindenyap yap bitmiyo daha çamaşır toplıycam sonra bi daha asacam
neyse konumuza dönelimdün gece çağla yine 3 te uyandı yanıma geldi meme istedi,,meme yok uyu kızım dedim ama çok sinirlendi:18:çocukta haklı bi emziriyorum bi emzirmiyorum:18:neyse baktım kafama vurmaya başladı aldım emzirdim,neyseki memede uyumadı döndü sırtını uyudu bazen kendimi kullanılmış gibi hissediyorum işi bitince sırtını dönüyo ben sarılınca elimi yitiyo
her neysedevam ediyim sonra bilmiyorum kaçtı bi daha uyandı yine istedi verdim emdi uyudu,,sonra sabah 8 de uyandık kahvaltı yaptık,normalde kahvaltıda 233265 kere emerdi ama hiç istemedi kahvaltıdan sonrada 1 kere emdi ve uyudu..
inşallah anlamışsınızdır:)
yani evet emzirme işini bitiremedim tamamen benim yüzümden ama baya azalttıkama artacak gibi
bakalım zaman ne gösterecekeger eski sisteme tekrar dönersek hiç acımıycam bayramda kesecem
Canım öncelikle yakının için başınız sağ olsun çok üzüldüm özellikle de ölüm nedenine. İhmali olanlar vicdanen rahatlar mı acaba.selam tatlışlarımmm:)uzun bi aradan sonra ben geldim çok özledim hepinizi inş herkes iyidir geçmişi biri bana özetlese ne iyi olur:)
uzun süre buralardan ayrı kalmamın sebebi 1. si bi yakınım vefat etti 1. derece yakınım değildi ama çok etkilendim kadıncağız iş yerindeki arızalı asansörde vefat ettigeride 17 yaşında bi oğlu kaldı..şimdi toparlandım daha iyiyim
sonrasında bizim binadaki asansör gözüme canavar gibi gözükmeye başladı bi süre binemedim..2 gün önce binecektim ki tarık buğraının arabasını içeri iterken kapı hızla bi kapandı yavrumu içeri sokmayı başardım ama kapıyı ittirirken elim ve bileğim çok ağrıdı
son binişimiz oldu dışarı çıkarken hem tarık buğrayı hem arabayı indirmek çok zor oluyo
sonrasında kuzucum hastalandı dr bronşit dedigöğsü çok hırıldıyodu 3 hafta arayla 2 kez aynı şekilde rahatsızlandı..üzerinden bi 3 hafta daha geçti bu gün yine hasta çok şükür göğüste hırıltı yok gözleri ve burnu akıyo
eşimde grip Allah beni korusun:)
sizler nasılsınız kızlarr?mahir yürümeye başladımı işitme testi ne oldu?gece uyanan bebişler çağla,defne,mira uykuları düzeldimi?zeynom,ecem,enesim,boncuk kayra,pamuk ömer,yakışıklım kaan,sinemis,orhan cemal,bestem,yarennurum nasıl?aras eymen,feyza nur ve doğa yürüyomu?
benim kuzucuk dün gece uyuyamadı burnu tıkandı hep inş bu gece uyur öğlen bababsı biraz ilgilendide bende uyuma fırsatı buldum..
çok yaramaz oldu tarık buğra sandalyelere tırmanıyor ordan yemek masasına bi kaç gün önce masanın üstünden düştü..dünde karyolasının korkuluğuna tırmanmış tam uyumuşmu diye kontrole gidiyodumki düşme sesi geldi
cambaz gibi koltuk kenarlarına çıkıyo suratıma baka baka zıplıyor büyüdükçe zorlaşıyor bu kuzular
bi geldim hep kötü haberler verdim güzel olan haber dr kontrolünde kan değerleri çok iyi çıktı bebişimin birde dr boyu ve kilosu 3-3,5 yaşındaki çocuklarla aynı dedi:)zaten ağzında emzik gören kocaman çocuk olmuşsun bu ne arıyo ağzında diyo:)
diğer güzel haberde wc eğitimine henüz başlamadım ama arada bi kıyafetiyle lazımlığına oturup kakasını yapıyo kuzum:)bu günde pijamasını indirip bezini çıkarmış sonrada bi güzel çişini yaptı halıya kokucaz yakında:)
ve uyku saatlerinde değişiklik yaptım tarık buğranın günde 2 kez ve uzun uyuyodu 1 kez uyutuyorum saat 9 akadar zor oyalıyoruz erken yatmış oluyo..gece kuşu gibi geç yatıyodu minik kuşum:)şimdi iyi oldu bende dinlenmiş oluyorum
bi güzel haber daha geldi aklıma tarık buğranın kudurkluğu sayesinde 2 kg vermiş bulunuyorum yaza kadar zayıflamam lazım:)
tarık buğra iyileştikten sonra emziği bıraktırmayı düşünüyorum ama nasıll?artık akıllarıda iyice yetiyo çok zorlanıcağımız kesin..bebeği emzik kullanan anneler ne zaman ve nasıl bıraktırıcaksınız?
şimdilik hepinizi çok öptüm kızlar..tarık buğradan fırsat bulduğum vakitlerde görüşürüzz
Aaa o ne saçma damat nasıl habersiz ayarlıyo ben olsam böyle durumda evlenmem valla.kızlar dün gece evime döndüm otobüsün wifisinden okudum sizi sağolun dualarınız için. ctesi ankara yollarına düşüyoruz. bugün görümcemin 27 ekimde malatyada evleneceğini haber aldık. eşim çok bozuldu neymiş damat habersiz ayarlamış herşeyi bir de bu çıktı başıma inşallah gelme derler bana yoksa çok zor olacak hayırlısı diyim.
günaydın dostlarım,
bu aralar topiğe uğrayamıyorum zira 1 haftadır Orhan Cemal nezle :2: çok hafif ateşi çıktı, burnu tıkandı ve öksürdü. birkaç gece ağlama seansları eşliğinde burnuna serum fizyolojik damlatarak ve omzumda ninni söyleyip salonu turlayarak uyuttum"ne ağlarsın benim zülfü siyahım/bu da gelir bu da geçer ağlama" türküsünü de içimden kendim için söyledim şaka bir yana, bunlar hep geçici, ömür billah sürecek değil ya diyerek birkaç gün geçirdim ve nitekim geçti. şimdi çok hafif öksürüyor. o da geçer ıhlamur vs ilen diye düşünüyorum
veeeee, oğluşumun salyası aktıııı"bunun neresi ilginç" demeden önce mesajımın geri kalanını okuyunuz. şöyleki, Orhan Cemal bugüne bugün tam 7 diş sahibi olmasına rağmen, maşallah hiç salyası akmamıştı. gecen birkaç gün salyası aktı, sanırım köpek dişleri çıkıyor dişlerinin 2+3+1+1 şeklinde hiç de simetrik olmayan bir düzen(sizlik)de çıktığını da eklemek isterim
başka başka, dediğim gibi nezlenin çoğu gitti azı kaldı. gece uyanmalarını en aza indirmek için girişimlerime başlamaya niyetim var. birkaç defa deneme yapmış ve başarılı olmuştum. şöyle izah edeyim: gece uyandığında "anneciğim, süt içer misin" diyorum "hıhı" diyor. beraber mutfağa gidip sütlü bisküvi+inek sütü yapıyoruz. bisküvileri tabağa o kırıyor ben süt ısıtıyorum. kaşıkla yedirip yatağına yatırıyorum. yok hayır, bu arada uykusu kaçmıyor. biraz ninni ile uyuyor. böyle devam edersem ve bu düzene alışırsa her iki taraf da rahat edecek. gerçi, uyansa, uyandı diye uyanıyorum, uyanmasa neden uyanmadı diye gecede 6-7 defa yoklamak için uyanıyorumhayır, dostum, Babymceren'im hanım'ım, manyak değilim
İyi akşamlar kızlar..ortalıkta kimse yok elma dersem çıkın armut dersem yine çıkınelmaaaaaa:)
Çalışa annişler bu gün uğramamışlar neden acep
Bende çok yoğun bi şekilde temizlik yapıyorum tabii geceleri gündüz mümkün olmuyo tarık buğrayla
Dün gece camlarımı sildim kapıları sildim bu gün öğlende perdeleri yıkayıp taktım
Bu gecede mutfak dolaplarına girişmeyi düşünüyorum yarına Allah kerim:)büyük ihtimal yıkanmış yıkanan ve yıkanıcak olan çamaşırları ütülerim
Benim kuzm çok yaramaz oldu çoookk bu gün 2. Çocuğa tövbe ettim çok kızdırdı beni çok yordu şimdi yıkadım uyuyo özledim bebeğimi
Bu gün sayfa sayfa atlayarak geçmişi okudum
Meleğim; paşamız sonunda yürümeye başlamış çok sevindim bravo mahirime annesini daha fazla bekletmeden yürüdü kuşum hadi gözün aydın:)benim deli danam hiç el tutturmuyo ne yapıcaz bilmiyorum:)
Ah cnm ahhh bizde de durum ayni valla...oglum cok haylaz evin icinde dort nal kosuyoruz resmen evt evt yanlis duymadiniz oglum yurumuyor kosuyor beyaa ..sagol Tatlicadim dusunup sevincimizi paylasmissin eksik olma tatlim..
Ne hamarat hatunlarsiniz ayol ben bu ulkeye geldigimden beri bir kere bile cam silmedim, cok tembelim cokk..masallah gule gule kirletin ..
Mutlu anne yi merak ettim acaba cuma gunku sunumu nasil gecti..Kabul edilmistir diye dusunuyorum ama yinede sorup ogrenmek istedim.
planner,şekersiz ve mutlu ben size demedimmi hergün yazacaksınız diyeyarında yazmassanız size para cezası verecem
planner 50 tl,şekersiz 30 tl,mutlu 40 tl verecek
şekersiz ev aldı o yüzden 30 tl
mutlu ütüsünü yaptırdı 40 tl
planner sen bişey almadın o yüzden 50tl
bu arada kujum nerdesin canım çok merak ediyorum:26:sanırım hejarda numarası vardı:44:
hejarcım müsait oldugunda kujumu arasana ne yapıyo neden yazmıyo yoksa yine yatıya misafirlerimi geldi:)
pınarda sende gel canım ya:26:
eskilerden accasia 3 aylıgına gidiyorum dedin gidiş o gidiş
Günaydın anne arkadaşlarımNerden başlayacağımı bilmiyorum Cuma günü sunumum iyi geçti çok şükür,
taslaklarım kabul gördü ve müşteri bizimle çalışmaya ikna oldu süperCumartesi Mira'yı dr.a götürdüm genel kontrole,
gitmez olaydık dr. dahil herkes hastaydı maskeliydi2 çocuk 1 bebek vardı önümüzde hepsi hastaydı yavrucakların kış geldi işte Neyse muayene olduk boyumuz kilomuz minnacık çoğalmış,bıngıldağımız kapanmış ve 16.dişimiz gelmişti
Nörolojik olarak ta biraz kontrol etti dr.umuz herşeyin yolunda olduğunu söyledi ve artık kızımı konuşma yeteneğinin üzerine gitmemi ilave etti. Memeyle imtihanımı anlattım,kesinlikle bıraktırmam gerektiğini ve bunun sigara vb. gibi bir tiryakilik olduğunu ve bu aşamanın beni zorlayacağını ama güçlü ve kararlı olursam çabucak yoluna gireceğini söyledi
Dr.umuzun memeden kestirme önerisi: Önce 1 hafta boyunca parmağına yara bandı yapıştır ve Mira sorduğunda uff oldu,,1 hafta sonra yara bandı göğüslere ve uff oldu,ve kesinlikle ağlamalara tepki yok yatağına! yatırıp uyutma çabalarıAyakta sallamak yok,onunla yatmak yok,birisiyle yatmak isterse bu babası olacak dedi Unutmuyoruz ki sallamak ta bir çeşit bağımlılık ve memeyi bıraktırırken başka birşeye alıştırmıyoruz dedi...Neyse durum bu kızlar daha başlamadım başlayamadım ama böyle dedi işte
C.tesi akşamı midemdeki bulantının kusmaya dönmesiyle ve aşırı ishalimle sabahı sabah ettimSesime uyanan kızımı eşimin wcye yanıma getirmesi de olayın bonusuydu Birde onu sakinleştireyim derken bittim iyice Sabah kızı ve eşimi kayınpedere yolladım hemen annemi çağırdım izmitten annem geldi kızı ona bıraktık hastaneye gittim serum yedim sanırım zehirlendim yada midemi üşüttüm 30 yaşındayım bu kadar kötü hastalanmadım daha
Pazarda Mira'nın burnu akmaya başladıufff yazarken yüreğim bitti sizi de sıktım iyice sanırım o da dr.un ordan kaptı virüsü Neyse dün izin aldım,kız hasta ben hasta ev revire döndü Miranın sadece burun akıntısı bu sabah itibariyle öksürükle birleşti,bense işe geri döndüm
Tam bayramlık olduk,umarım çabucak geçer gider şu hastalık evden.Mira iyi sadece burnu akıyo ve sabahtan beri biraz öksürüyor ama keyfi yerinde şükrediyorum.İlaç kullanmadım bu sefer,sadece serum fizyolojik,ıhlamura az limon,kaynamış 1tencere suya kuru soğanı 4e bölüp attım kocakarı usülü evde gezdirdim çok şifalıymış.
Kafam yerinde yok kızlar birde zencefilli karışımın tarifini unuttum onu rica ediyorum?
Durum bu bizde,hepinizi çok öpüyoruz&seviyoruz
Çok sağol canım aradım hemen söyledim şimdicanımm çok geçmiş olsun yaa kötü hasta olmuşsun tez şifalar dilerim arkadaşımmmmmira'mada çok geçmiş olsun, cumartesi zeynonunda burnu aktı hep ama öksürük yoktu bende doktora götürmedim çünkü tahmin ediyorum hastalık kaynıyordur, bütün gün buruna serum ve temizlik birazda ıhlamur ve zencefilli karışımdan verdik pazar günü birşeyciği kalmamıştıi ,inş miracıkta hemencik düzelir tarifi ben şöyle yapıyorum bak orjinali nasıldı unuttum sürekli böyle yapmaktan;
çeyrek bardak ılık suya 1 çorba kaşığı liom suyu katıyorum, çay kaşığının ucuyla zencefil, ve bir çay kaşığıda bal karıştırıp içiyorum şifa niyetine inş iyide geliyor kesin turuncu vermişti bu tarifi sağolsunnnbakıcınızı arada hemen yapıp versin canımm, sende hemen iyileşirsin inş, soğan olayını bende yapayım özendimmm:))
Amin talaycım çok sağolmutlu anne, planner ve hasta olan bütün anneler tez zamanda iyileşin inş. çok geçmiş olsun.bizde dün saat 3 ten beri bilal üstümde bi o mememi bi bu mememi eme eme sabah ettik uyku muyku kalmadı ama o emişi okadar tatlı ki.
gunaydin kizlar bana biskivi tarifini verebilir miusiniz acaba.burun Tikanikligi kimler yasiyor bizde de çok var çocuk aleeji doktorunun verdigi ilaç rahatlatiyor.serum fizyolojik faalan bi ise yaramiyo
Helllloooo... Cezaya kalmadan yazayım bari.
Hayatımda önemli gelişmeler oldu. Bu yuzden giremedim bakamadım yazamadım.
Biliyosunuz belediyedeydim. Artık değilim :/ dun haber geldi. Eski yerime, şantiyelere geri dönüyomuşum... Hadi hayırlısı dedim ne diyim. Zaten tercih vs soran yok. Evraklar bile hazırlanmış bize sadece tebliğ edildi. Bugun evdeydim temizlik çamasır yemek derken zaman gecti.
Gelelim emzirmeyi sonlandırma olayımıza..
Gayet guzel gidiyor. Bugun 10.gün. Artık memmm diye sızlanma yok. Uykusu gelince ya kendi uyuyo ya da bana (veya babaya)sarılıp omzumuzda... Yatma saati 22.30 civarlarından 21.00 e kadar düştü. (Bu akşam itibariyle) gece 1-2 kez uyanıyor ya ikisinde birden ya da sadece birinde süt içiyor (isteğe baglı) ben sutu bayaa bi ısıtıp içine bal koyup veriyorum. Bazen de balsız. Sabahları 6 da kalkıyordu. Bu aralar 5.30-6.00 gibi uyandığında sütünü içerken geri uyuyup, 7.30-8.00 e kadar yattığı oluyor.
Benim göğüsler fena şişmişti. Birkac gun tam bosalmayacak sekilde sağdım biraz rahatladım. Artık daha iyiler sagmıyorum 1 haftadır. Ama hala psikolojik olarak iyi mi ettim kötü mü diye sorguluyorum kendimi. Rahatım için mi kestim diyorum. Ama sonra onun uyku kalitesi de arttı diye avutuyorum kendimi. İşte böyle.
Mutlu ve planner cok gecmiş olsun. Beybi çocugun kafasını karıstırma. Ya ver ya da verme. Yazıkk.
Mucks
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?