2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Demek sürpriz hamilelik olabilir haa?? Aman ne hoş ne hoş.. valla bende işe başladığımdan beri ciddi şekilde 2. çocuk isteği arttı sanki.. Birde Kaan büyüdükçe onun sevgisi de büyüyor bende.. böyle güzel bir şeyden bir tane daha yapmalıyım diyorum.. ki bence 2. lerde çok daha rahat olacağız.. nasıl olsa artık tecrübeliyiz..

Canım ben denedim ama Kaan içmedi sevmedi bozayı.. Ben Kaan öksürüken sanırım Tutuncu da denemişti.. bal+zencefil karışımını yaptım.. gece yatmadan çay kaşığının ucu ile verdim ve 2 günde anında kesti.. kendim de içiyorum o karışımı zaten çok iyi geliyor

günaydın annişler bebişlerinizin gece uykuları nasıl?emir sensörlü gb yanından kalkınca uyanıyo

eskiden (bundan birkaç hafta öncesine kadar) sık uyanırdı ama son birkaç haftadır 2 defa uyanıyor. bunun devamında "akşam kaçta yatıyor, sabah kaçta kalıyor" diye de sorarsınız diyerek hemen cevap vereyim akşam 8 de uyuyor sabah 5:30-6:00 gibi uyanıyor. bu arada 2 defa uyanıyor, emip uyuyor. bir ara sütlü bisküvi verip uyutmayı denemiştim, sütten kesmeye hazırlık olsun diye ama son günlerde içmiyor gündüz 2 defa uyuyor. 2 uykunun toplamı 3 saat civarında. böyle işte...

Son düzenleme:

bizimki de, vileda sapıyla geziyor evde. karı-koca çok tırsıyoruz :18: dövüşçü gibi tutup "daaan daaan" diye sallıyor küçük birer kendocu olsalar da bari işe yarasa

Son düzenleme:

Ah canım yaa...Bazen anneler böyle alınganlık gösterebiliyorlar.Kesinlikle sen haklısın bu konuda ama işte gel de anlat....
Yine senin annen alınganlık boyutunu çok abartmamış :))
Ben annemi ev taşıyacağım zaman yardıma götürdüm.Kadın ben oğlanı uyuturken benim odama girmiş ve çekmeceleri falan boşaltmış.Ben aradığım şeyi bulamayınca biraz trip yaptım veeee sonuç olarak annem alınıp akşama kadar elini hiç bir şeye sürmedi,sonra da evine gitti.
Tek başına koca evi koliledim,yeni eve taşındım ve yerleştim.Tabi oğlumda benim yanımda ilgilenen olmadığı için fena mikrop kapıp hastalanmıştı.

kizlar sizin minislerde istedigi sey olmayinca kendini yere atip tepiniyo mu çok komik bi goruntu :) az eevvel kendiniatti nasil yerde tepiniyo agliyo kuduruk sey :)

Önceleri daha sık yere atıp tepiniyordu ama baktı ki ben oralı olmuyorum ,bıraktı sonra o huyunu.
Şimdi istediği olmayınca ağlıyor bağırıyor sonra susup kabulleniyor :)

[video=youtube;NWWBVK1-oAc]http://www.youtube.com/watch?v=NWWBVK1-oAc[/video]

Maaşallah okişe,ne kadar tatlı olmuş böylee :))

melegim ben iştahsız olduğu günlerde en sevdiği çorbayı hazırlıyorum.Tabağın dibini görene kadar içiyor valla.Özellikle diş döneminde aynı çorbayı 1 hafta yedirdim valla.Aç gezmesindense sevdiği bir yemeği yemesi daha iyi geliyor bana.Meşhur çorbamızda kıymalı şehriye çorbası :)))
Mahirinde böyle özellikle çok sevdiği bir şey varsa onu yedir böyle günlerde.İkinizde çok fazla strese girmemiş olursunuz

Eyvaah..
Korku filmi gibi olmuş
Eveet çalışan anneler için h.sonu gelsin ama hiç geçmesinn

günaydın annişler bebişlerinizin gece uykuları nasıl?emir sensörlü gb yanından kalkınca uyanıyo

Odasını ayırdığım dönem gece çok sık uyandı ama alıştıktan sonra gecede 2-3 kere uyanmaya başladı.
Şuan annemlerdeyim ve burda akşam 8de yatıp sabah 8de uyanıyor.Gece uyanma sıklığı ise 1 veya 2 oluyor.

kızlar unnadoda "çocuğunuzla eğlenceli aktiviteler 16-36 ay" isimli bir kitap buldum.
Bu kitabı daha önce alan,bilen var mı ?

merhaba kızlar....
bayram tatilinden döndük...bayramım çok da iyi geçmedi..eliz rana hastalandı grip oldu hep evdeydim....nasıl hasta olmasın yavrum...8 saatlik yolu 12 saatte tamamlayabildik...kızımı araba tuttu kustu...kaç yerde durduk dışarı çıktık...havada esiyordu ordan kaptı şifayı tabi....sonrada eşimin ailesine gittik,ordan kurban kesmek için bir köye,ordan kendi alime gittik...çocuk yollarda helak oldu...

bayram olduğu içinde çocuk doktorları izindeydi....bende peditus aldım...ateşi çıkarsa diye de dolven...onları verdim..acile götürseydik verecekti antibiyotik gönderecekti..bende istemedim işte..daha da tam geçmiş değil..son evreleri hastalığın..

kızım bu arada dişte çıkartıyor...hepsi üst üste geldi...dün gecede gaz sancısıyla uyandı yavrum sabahı sabah ettik..yorgun düştü şimdi uyudu..biraz rezene anason içirdim,bende içtim..

bende grip oldum b arada ama dinlenmek ne mümkün...doğru dürüst ilaçta alamıyorum...bala ihlamura devam...

haberler böyle kızlar..sevimsiziz anlayacağınız..

selamhava çok güzelçok enerjik hissediyorum
aslında sabah erken uyandık diye baya gergindim ama unuttum gitti:)
karnım çok açekmek arası küflü çökelek yiyorumküflü çökelekte neymiş diyip şaşırmayın:)antekyeye özgü bir lezzet
çökelegin küflenmişini yiyoruz
ceren okula gitti ama aklım onda kaldı:26:karnı agırıyodu:44:gitme bugün dedim ama gidecem dedi
etkinlikleri varmışbişey olursa ögretmeni ara zaten:18:
sabah kahvaltımız çok zor oluyoçağla kendi yemek istiyo,cerende ben vermessem yemiyo
tam tersi olması gerekmezmiydiçağlanın yedigi lokma zaten ortalıgı batırıp duruyoneyse döksün önemli degil yeterki bişeyler yesin diyorum..
gece uyanma konusunda çağla 2 gündür yine çok sık uyanmaya başladısürekli emmek istiyo
yine heryerin tutuluyo
başka başkaaa:26:
şimdilik bu kadar sanırım galiba:)

kızlar unnadoda "çocuğunuzla eğlenceli aktiviteler 16-36 ay" isimli bir kitap buldum.
Bu kitabı daha önce alan,bilen var mı ?

biri alsa da biz de öğrensek

bu aralar, oğluşumla ne oyunlar oynayabiliriz, neler yapşabiliriz diye çok düşünüyorum ama akşam yemeğini yer yemez uyuyor haftasonu da sürekli geziyoruz. değişik şeyler bulmak lazım oyun veya etkinlik adına dostlarım

selam, burda da hava çok güzel benim de karnım acıktı. mısır ekmeğine lor ve kahvaltılık bir çeşit sos sürüyorum
ayrıca pazardan geliyorum. ihraç fazlası bir sürü şey vardı. Orhan Cemal'e kışlık "sifit" tabir edilen giysi parçalarından aldım.

Ceren'e geçmiş olsun. kıyamayız yerli Rapunzel'imize. Çağla'ya da maşallah diyorum. dostum Babyceren, şuraya yazıyorum bu çocuk çok fonksiyonel olacak, kıymetini bilin

başka başka :44:lab.da işler başladı, 25 kasımda 5 kişilik bir komiteye, son 6 ayda neler yaptığımı nlatıp, boş durmadığıma ikna etmem lazım :18:

Son düzenleme:

namanııııınnn, çok geçmiş olsun apekmimek hanım bayramda çok şey yaşamışsınız aa umarım çarçabuk geçer.

rezene anason güzel bir seçim zencefilli bal da fena değil. deneyiniz efem

aman allah korusun kız

kızarıklık açısından cok daha iyi canım ama dun gece burnu tıkalıydı yavrucugumun... umarım hemen gecer. zira uyuyamıyor...
seninkinin masallahı var yine sukret yemek yapmıs
bu arada benim evi de bok goturuyo. toparlamam lazım. dagınıklık had safhada.. her yer oyuncak.. toplamaktan sıkıldım valla...
ama eve gidince defne uyuyana kadar onunla ilgileniyorum sonra ben de hemen yatmak istiyorum hiç bi iş yapasım gelmiyo valla. sanırım yoruluyorum. yaslandık azizim..

apekmimek; gecmiş olsun kuzu hemen iyileşsin...

biz de bayram dönüşü son dakikada annemle atıştık. hem de hiç bişeyyokken.. amaannn neyse sonrasında hemen unuttuk tabi... anne-kız ilişkileri

okyanusun videosuna bayıldım..

etkinlik olarak biliyosunuz bi montessori sayfası açtım ama yoğunluktan hiç bakamıyorum hatta kuzumla bile etkinlik yapamıyoruz. ama bol bol kitap okuyup ahşap yapboz yapıyoruz. 2 tane balık aldık her akşam yemlerini o veriyor. şarkı söylüyoruz bir de parmak oyunları var.onları oynuyoruz ve defne hepsini öğrendi bana eşlik ediyor. parmak oyunlarını tavsiye ederim. hem eğitici hem de eğlenceli... at alkışı-ceviz adam-patates adam a bayılıyor. youtube da gülçin öğretmen diye bi bayan bunları videoya cekmiş.. eşlik edişi çok komik.. ağzını kapatarak aaaaayyy diyor (şaşırıyor) atalkışında sözlere eşilk edip ama diyor. el hareketlerini yapıyor. neyse cok uzattım. bi de en büyük eğlencelerimizden biri de yapboz parçalarını ya da bi nesneyi saklayıp "nennneee nennee" diyor kafasını iki yana sallayıp (nerede demek istiyor) sonra kendisi çıkarıp ayyyy diyor hava güzelse (gerçi soğuk olsa da sıkı giydirip) bahceye cıkıyoruz ya da gezmeye.. herşeyi kendi basına yapmak istiyor. koşuyor sitedeki çocukların bisikletlerine biniyor. zeusun yanına gidip onunla konusuyor (sitemizin köpeği) ömer ömer diye geziyo arada evin içinde (ömer kresten-sanıyorum ilk aşk) görseniz bi de yakışıklı velet... mutfaktaki en alt cekmeceyi boşaltıp onun tabak çatal bardak vs esyalarını koydum. artık diğer cekmecelerle ilgilenmiyor. yeek zamanı kendi malzemelerini kendisi veriyor bana. sofrayı birlikte kuruyoruz. falan filan.. işte böyle

üzülerek söylüyorum ki.kadınlarla çalışmaktan onların aşşalık komplekslerine maruz kalmaktan saçma sapan kaprislerini çekmekten bıktım.:95:
ama en çok da her seferinde bu kadar iyi niyetli ve saf olduğum için kendime kızıyorum ne zaman ders alıcam ben

aziz dostum cikocum nasılsın uzun zamandır senle konuşamadık,çok özledimhiçte aramaz oldun hayırdır kontürünmü bitti:))
bende bedava var sen çağrı at ararım
yerli rapunzelin çoktan saçları gitti haberin yokmiiikısa kestirdik çok güzel oldiiii
sifitiniz hayırlı olsun bende çogu zaman sweat alıyordum ama senin şu ''sifit'' daha ucuzsa ondan alıyım:)
sen o komiteyi bana bi bagla 6 ayda buraya ne kadar yazı yazdıgını bi anlatayımda gör gününüiş yapıyon zannediyolar:)

ne güzel etkinlikleriniz var,bizde genelde ceren etkinlik yapar:))falan filan işte böyle

çok gergin gördüm sizi :18:

kizlar bugun parkta kayarkzn bilegimizi burktuk acile gittik acil doktoru rontgn iin yarin gelin dedi agri kesici verdim burkulmalar için krem surucem birazdan onerisi olan varmi bilegini tutup agliyor durmadan

Cnm cok gecmis olsun, o kadar yola tabiki dayanamamasi normal ..umarim biir baska bayrama kadar alismis olur ..araba tutmasi nasil birseydir iyi biliyorum benide cocukken tutardi cok fena , Rana nin nasil oldugunu tahmin bile etmek istemem uzuldum inan kuzuyaa. rabbim sanada bol sifa versin ins.

bizimki de, vileda sapıyla geziyor evde. karı-koca çok tırsıyoruz :18: dövüşçü gibi tutup "daaan daaan" diye sallıyor küçük birer kendocu olsalar da bari işe yarasa

Oyy biz demek ikinisini yanyana koysak ortalik darman duman olur desene..iki karate kit :))

Cnm inan herseyi yapiyorum ama benim oglan yemiyor hatta bugun cikolatali ekmek bile teklif ettim yanlis olgunu bile bile..

Bir derdi var ama ne dis desem simdiye kadar bu kadar istahsiz olmamisti bu cok farkli bir durum sanki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…