Tamam CNm ben teyzesi olurum sende ne istersen onu ol .. valla araya girmemek lazımmış bunu anladım bende güzel bîr fırça yedim gibi oldu .. Neyse söylediklerimde zaten ciddi değildim biraz ortam yumuşasın istedim o kadar ..
Akşamınız hayırlı olsunnn
Yoğun ve koşuşturmacalı geçen bir günün daha sonuna gelmek üzereyiz..:18:
Saat daha 9.30 ama benim şimdiden gidip uyuyasım var.:18:
Son zamanlarda ne kadar çok uyursam uyuyayım,bir türlü dinç olamıyorum.
Bi kan tahlili yaptırmakta fayda var sanırım.:44:
Sizlere benim boncuktan bahsedeyim biraz.
Fındığım 22 aylık olmak üzere.
Kilomuz sabah aç karnına çıplak vaziyette 11 geliyor(yok sabah çocuğu tartmak için özellikle soymuyorum.Son günlerde her sabah çişi bezinden çıkmış oluyor ve banyo yapmak zorunda kalıyoruz.Soyunduktan sonra da tartıyorum)
Boyumuz ise akşamları baba evdeyken ölçülüyo çünkü "tek başıma boyunu ölçemiyorum"..
Her neyse boyumuz 87 lerde..Minyon geldikkkk minyon devam ediyoruz anlayacağınız.
Bizim şöyle bir sorunumuz var.Ayda 15 gün iştahsız ve çok minimum miktarlarda yiyor,ayın diğer kalan 15 gününde ise gayet güzel istediğim gibi besleniyor.Bu güzel yediği günlerde 100-150 gr alıp diğer iştahsız olduğu günleri kapatıp ayı sonlandırmış oluyoruz.Tabi araya ateşli bir hastalık girmezse
Çok seçici bir bebek olmakla beraber istisnasız her şeyin tadına bakmak ister.Yani tadına bakmadan kafasını çevirenlerden değildir.
Hani bazen anneler der ya "tadına bi bak" diye.İşte bizde ona gerek kalmıyor.Yanında abur cubur yerken gizli saklı yiyoruz artık
Bizim en büyük sorunumuz biberonla veya bardakla süt içmemek.Kahvaltıda veya yatarken olsun içtiği sadece 60-70 cc oluyor.Mecburen gün içerisinde sütü farklı şekillerde vermek zorunda kalıyorum ki bunlardan biri de yatmadan önce yediği muhallebi.İnanın artık bıktım muhallebi görmekten ama küçükbey hala çok severek yiyor.
Sütü muhallebi ve yoğurt dışında verebileceğim tarifleriniz varsa hemen alayım
Gelişimi dışında kayra beyin son 1 aydır koltuğa kendi başına çıkabilme çabaları nihayet gerçekleşti.Evet bir çoğunuzun ufaklıkları koltukların,sandalyelerin tepelerinde aylar öncesinden tırmanıp gövde gösterisi yaparken benim tembel oğlum hiçç kendisini yormadı ve nihayetinde yeni de olsa öğrendiYürümeyi 11 aylık emeklemeyide 18 aylıkken öğrenmişti .Hala Kayra gibi bir bebeğin ansıl erken yürüdüğüne şaşırırım :))
Kayra çok rahat bir bebek.Hiç canına kıyamaz.Attığı her adımda düşmemek için son derece temkinlidir.Kaldırıma çıkarken desteksiz çıkamayınca ellerini yere koyup önce bir ayağını sonra diğerini çeker.Hal böyle olunca koltuğa çıkmayıda yeni öğrenmiş oldu.Onu öğrenme çabası da sırf bizi taklit etmiş olmak için.Beyefendi koltuğa çıkıyor.Yastığı arkasına koyup eline de telefonu alıp bıdı bıdı konuşuyor.:))..Bıdı bıdı diyorum çünkü hala 2 kelimeli cümleler kuramıyor.Her dediğimizi papağan gibi tekrarlıyor ama tam çıkaramıyor.Evet,hayır,gel,git,tut,mama,emzik,eşek(uyku arkadaşı)su,süt,çay,anne,baba,dayı,hala....Şeklinde kelimelerimiz devam ediyor.Çok söylediği kelime var ama dediğim gibi cümle yok henüz.
Uykularımız kim west yöntemi sayesinde çok düzenli oldu.Artık gece milyon kere uyanmıyorum çok şükür.Şanssız günümdeysem bu uyanma sadece1 veya 2 kere oluyor.Onda da su içip tekrar uyuyor.Akşam 8 civarı yatıp sabah 7.30-8 civarı uyanıyor.Öğlende en az 2 saat uyuyor.
Gün içerisinde bol bol ingilizce şarkılar dinliyoruz.Son günlerin en sevileni "ee iiii eee iii ooooo" diye tanımladığı "old mac donald had a farm" şarkısı oluyor :))
Büyük bir resim defterimiz var.Onun içerisine gün içerisinde pastel boya,parmak boya,keçeli boya,sulu boya veya sticker yapıştırma gibi aktiviteler yapıyoruz.Oyun hamurunu açıp şekilleri basmakta favorilerimiz arasında.
Bugün önüne bir avuç mercimek koydum.Kaşıktan bardağa,bardaktan tabağa kendince aktarmalar yapıp durdu.Hiç sıkılmıyor aktarma oyunlarından.Özellikle su işin içinde olursa akşama kadar oynar
Birde sebzeler-meyveler,renkler-sayılar,taşıtlar-eşyalar şeklinde kartlar yaptık eşimle.Bugün onların üzerinde çalıştık ve "papatis ve bibe" yani patates ve biberi öğrendik :))
Evet canlarım çok uzattım farkındayım.Uzun lafın kısası bu oğlan gün geçtikçe daha da ballanıyor.Doyamıyorum...
Büyüyor diye üzülüyorum bazen..Gün gelecek "annee öpmee ,sarılma" diyecek diye ödüm kopuyor ama hayat devam ediyor...
Allah sağlık sıhhat versin,yavrumu hayırlı evlat eylesin dilemekten başka çare yok...
Hepinizi öpüyorumm ve okuduğunuz için tşk ediyorum
kapito canım kapitoEvet böylesin ama benden sana bir tavsiye böyleyim diyip hayatını erteleme canım...Yani mesela sen bir kahve içmeye komşuya gitmekten sırf yemek yüzünden vazgeçtin diyelim...Evde kaldın ve aynı günün tekrarı gibi oldu dimi...Ama o kumşuya gittin 2 lafladın deşarj oldun,çocuğun değişik bir ortama girdi,enerjiniz tavan yaptı ve mutlu oldunuz...Şimdi seç hangisiyle Çağla beslendi? Basit zordur zor basit...Kapito
ortam yumuşatıcısı seniTamam CNm ben teyzesi olurum sende ne istersen onu ol .. valla araya girmemek lazımmış bunu anladım bende güzel bîr fırça yedim gibi oldu .. Neyse söylediklerimde zaten ciddi değildim biraz ortam yumuşasın istedim o kadar ..
ohh kaynatın bakalım kızlar:)) eşim nöbetçi nihayet:))) 2 gündür sağlık raporu için sabahtan hastaneye gidiyor öğleden sonra evde oluyordu:)) şöyle uzun uzun yazmak istiyorum akşama ece uyuyunca nasipse:))
kapito canım kapito
ortam yumuşatıcısı seni
ortam gerginmiydi ki:)canım iyi niyetli melegim:)
mutlunun şu huyunu çok seviyorum,tatlı diliyle güzelce anlatıyo,olaylara bakış açısına hayranım,sinirlenmi çok tatlı dimi:86:
bende bir anda köpürüyorum ama 10 dakika sonra sinirim geçiyo pammık gibi oluyorum:86:
hadi canım ya gelde yaz artık ben şahsen kendim bizzat seni özledim
Ay ne biliyim baby bende bazen havandan nem kapan biri oluyorum .. Şimdi şufigür varya beni yanıltan bu oluyor ben mesela hiç kullanmadın bu figürü ve kullanan olunca gerçekten sinirlendiğini anlıyorum .. Bilirim seni pammık gibi hatunsun :)) mutlu annemizi de severim dediğin her şeye katılıyorum ..
ay ben seni yirim yirim benim masum melegim
canım bunubenim kadar kullanan yoktur ama ben genelde şaka niyetine kullanıyorum sen bunu anlamıyomusun
bak şimdide şaka yapıyorum
mutluda o anlamda kullandıyani bana çemkiriyomuş sinirlenmişmiş ama aslında şaka yapıyo dimi mutlu
kız yoksa onlar gerçekmiydieger öyleyse bende sana yolluyorum
alll
yine alll
melegim ı love you
Selam canımAkşamınız hayırlı olsunnn
Yoğun ve koşuşturmacalı geçen bir günün daha sonuna gelmek üzereyiz..:18:
Saat daha 9.30 ama benim şimdiden gidip uyuyasım var.:18:
Son zamanlarda ne kadar çok uyursam uyuyayım,bir türlü dinç olamıyorum.
Bi kan tahlili yaptırmakta fayda var sanırım.:44:
Hepinizi öpüyorumm ve okuduğunuz için tşk ediyorum
Oyyyy herbişeyi de anlarmış ya yerim ben o Tarık Buğrayıve oğluma araba almaya gittik..baby2go içerisinde çok rahat etti..puset önerileri çok oldu ama tarık buğrayı artık puset taşımıyo:)
arabaların çoğu 0-3 yaş arası max. taşıma kapasitesi 15 kg benim yavrumu hiç düşünmemişlergövde kısmı daha sağlam arabalarda bütçeye çok geldi umarım rahat kullanırız..biraz hantal ama kullanımı ve sürüşü hoşuma gitti
mutlum;sorucam unutuyorum mirayı odasında uyumaya başlaması için uğraş veriyodun..kendi odasında uyumaya başladımı boncukum
beybim;sanada sorucam unutuyorum..çocuklara verdiğin bal ne balı?rahmetli kpim bi gün kestane balını fazla kaçırmıştı hastanelik olmuştu çok az tüketmek gerekiyomuş onu
birde kızlar bal parmak markasının çocuklar için propolisli balı var alsam mı bilemedim ne yapsam:26:
tamam gittim
Sende öpüldün bebebemm:) Tatlı dilli NagişimCanlarim iyi geceler hepinize.nasilsiniz iyi misiniz bakayim?
Bendeniz cok sukur daha iyiyim. Kafayi birazcik dagittim.tabi icimdeki firtina suruyor ama biraz daha egittim onu.
Duman konusu esimin beni kandirdigini anladigimda eski seviyesine geri dondu malesef. Nasil yapacaz bilemiyorum.
Yaren nur iyileşiyor gibi.istah gitmisti biraz duzelme var.
Okuyabildigim kadarıyla arkadaslarim;
Mutlucum biricigin gitmis gelmis hasretlik yaramis.hayatimizin renkleri iyisi kotusuyle hayat arkadasi iste.Rabbim her zaman mutluluk versin.
Ins harika gunler hepimizin olsun.mutluluktan aglayalim:)) destekleriniz icinde hepiniz sagolun var olun.benim icin cok degerlisiniz her zaman söylüyorum rengarenk ve hayat dolusunuz.
Opuldunuz bebekler:)))
Canımsınkapito canım kapito
ortam yumuşatıcısı seni
ortam gerginmiydi ki:)canım iyi niyetli melegim:)
mutlunun şu huyunu çok seviyorum,tatlı diliyle güzelce anlatıyo,olaylara bakış açısına hayranım,sinirlenmi çok tatlı dimi:86:
bende bir anda köpürüyorum ama 10 dakika sonra sinirim geçiyo pammık gibi oluyorum:86:
hadi canım ya gelde yaz artık ben şahsen kendim bizzat seni özledim
Atladığın bişey yok bence canım, normal yumurta yemiyorsa çorbasına eklesen terbiyeli olsa çorbaları?anammm herkes uzun uzun yazmış ne güzel olmuş bende yazam bari:))
kahvaltıda hergün bıldırcın yumurtası verirken fazla olduğunu okudum netten normal yumurtaya geçtik tabi tam bir felakete dönüştü. bu kadar yazının içinde kaynarmı bilmiyorumda sizin hiç yemediğiniz yada sevmediğiniz şeyleri bebeklerinizinde sevmediği oluyormu? ben hamile kalana kadar haşlanmış, yağda, menemende vb gibişeylerde asla yumurta yemezdim hamile oldum 3 defa yedim sonra kustum tabi:)) bıraktım velhasıl ecede sevmiyor. bıldırcında küçük kolay oluyordu yemesi. kahvaltıda tek iyi yan peyniri çok sevmesi kaşar delisi. süt deseniz günde 200cc kaşıkla sinirden dellenmiş olarak içiriyorum bazen 2 zeytin yiyor birde 2-3 kaşık bal. normalde ekmek vermiyordum ama doktoru ver deyince vermeye başladım onuda seviyor zilli.
benim atladığım bişey varmı sizce. abur cubur vermiyorum dışardan bakınca aaa kilosu iyi diyorlar ama hep benim zorlamamla çok yoruluyorum artık. takmayım kafama diyorum ama sizde biliyorunuz olmuyor.
ay ben seni yirim yirim benim masum melegim
canım bunubenim kadar kullanan yoktur ama ben genelde şaka niyetine kullanıyorum sen bunu anlamıyomusun
bak şimdide şaka yapıyorum
mutluda o anlamda kullandıyani bana çemkiriyomuş sinirlenmişmiş ama aslında şaka yapıyo dimi mutlu
kız yoksa onlar gerçekmiydieger öyleyse bende sana yolluyorum
alll
yine alll
melegim ı love you
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?