2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Teyze yokteyze yokAblayız biz ablaCanım bende söylediklerimde ciddi değilim tabiki isteyen nene bile diyebilir
Takıntılı insanlar değiliz çok şükür:13:Senin şeker gibi cümlelerinle ortam yumuşuyor zaten melek arkadaşımızsın sen bizim

ohh kaynatın bakalım kızlar:)) eşim nöbetçi nihayet:))) 2 gündür sağlık raporu için sabahtan hastaneye gidiyor öğleden sonra evde oluyordu:)) şöyle uzun uzun yazmak istiyorum akşama ece uyuyunca nasipse:))

Akşamınız hayırlı olsunnn
Yoğun ve koşuşturmacalı geçen bir günün daha sonuna gelmek üzereyiz..:18:
Saat daha 9.30 ama benim şimdiden gidip uyuyasım var.:18:
Son zamanlarda ne kadar çok uyursam uyuyayım,bir türlü dinç olamıyorum.
Bi kan tahlili yaptırmakta fayda var sanırım.:44:

Sizlere benim boncuktan bahsedeyim biraz.
Fındığım 22 aylık olmak üzere.
Kilomuz sabah aç karnına çıplak vaziyette 11 geliyor(yok sabah çocuğu tartmak için özellikle soymuyorum.Son günlerde her sabah çişi bezinden çıkmış oluyor ve banyo yapmak zorunda kalıyoruz.Soyunduktan sonra da tartıyorum )
Boyumuz ise akşamları baba evdeyken ölçülüyo çünkü "tek başıma boyunu ölçemiyorum" ..
Her neyse boyumuz 87 lerde..Minyon geldikkkk minyon devam ediyoruz anlayacağınız.
Bizim şöyle bir sorunumuz var.Ayda 15 gün iştahsız ve çok minimum miktarlarda yiyor,ayın diğer kalan 15 gününde ise gayet güzel istediğim gibi besleniyor.Bu güzel yediği günlerde 100-150 gr alıp diğer iştahsız olduğu günleri kapatıp ayı sonlandırmış oluyoruz .Tabi araya ateşli bir hastalık girmezse
Çok seçici bir bebek olmakla beraber istisnasız her şeyin tadına bakmak ister.Yani tadına bakmadan kafasını çevirenlerden değildir.
Hani bazen anneler der ya "tadına bi bak" diye.İşte bizde ona gerek kalmıyor.Yanında abur cubur yerken gizli saklı yiyoruz artık
Bizim en büyük sorunumuz biberonla veya bardakla süt içmemek.Kahvaltıda veya yatarken olsun içtiği sadece 60-70 cc oluyor.Mecburen gün içerisinde sütü farklı şekillerde vermek zorunda kalıyorum ki bunlardan biri de yatmadan önce yediği muhallebi.İnanın artık bıktım muhallebi görmekten ama küçükbey hala çok severek yiyor.
Sütü muhallebi ve yoğurt dışında verebileceğim tarifleriniz varsa hemen alayım

Gelişimi dışında kayra beyin son 1 aydır koltuğa kendi başına çıkabilme çabaları nihayet gerçekleşti.Evet bir çoğunuzun ufaklıkları koltukların,sandalyelerin tepelerinde aylar öncesinden tırmanıp gövde gösterisi yaparken benim tembel oğlum hiçç kendisini yormadı ve nihayetinde yeni de olsa öğrendi Yürümeyi 11 aylık emeklemeyide 18 aylıkken öğrenmişti .Hala Kayra gibi bir bebeğin ansıl erken yürüdüğüne şaşırırım :))
Kayra çok rahat bir bebek.Hiç canına kıyamaz.Attığı her adımda düşmemek için son derece temkinlidir.Kaldırıma çıkarken desteksiz çıkamayınca ellerini yere koyup önce bir ayağını sonra diğerini çeker.Hal böyle olunca koltuğa çıkmayıda yeni öğrenmiş oldu.Onu öğrenme çabası da sırf bizi taklit etmiş olmak için.Beyefendi koltuğa çıkıyor.Yastığı arkasına koyup eline de telefonu alıp bıdı bıdı konuşuyor.:))..Bıdı bıdı diyorum çünkü hala 2 kelimeli cümleler kuramıyor.Her dediğimizi papağan gibi tekrarlıyor ama tam çıkaramıyor.Evet,hayır,gel,git,tut,mama,emzik,eşek(uyku arkadaşı)su,süt,çay,anne,baba,dayı,hala....Şeklinde kelimelerimiz devam ediyor.Çok söylediği kelime var ama dediğim gibi cümle yok henüz.

Uykularımız kim west yöntemi sayesinde çok düzenli oldu.Artık gece milyon kere uyanmıyorum çok şükür.Şanssız günümdeysem bu uyanma sadece1 veya 2 kere oluyor.Onda da su içip tekrar uyuyor.Akşam 8 civarı yatıp sabah 7.30-8 civarı uyanıyor.Öğlende en az 2 saat uyuyor.

Gün içerisinde bol bol ingilizce şarkılar dinliyoruz.Son günlerin en sevileni "ee iiii eee iii ooooo" diye tanımladığı "old mac donald had a farm" şarkısı oluyor :))
Büyük bir resim defterimiz var.Onun içerisine gün içerisinde pastel boya,parmak boya,keçeli boya,sulu boya veya sticker yapıştırma gibi aktiviteler yapıyoruz.Oyun hamurunu açıp şekilleri basmakta favorilerimiz arasında.
Bugün önüne bir avuç mercimek koydum.Kaşıktan bardağa,bardaktan tabağa kendince aktarmalar yapıp durdu.Hiç sıkılmıyor aktarma oyunlarından.Özellikle su işin içinde olursa akşama kadar oynar
Birde sebzeler-meyveler,renkler-sayılar,taşıtlar-eşyalar şeklinde kartlar yaptık eşimle.Bugün onların üzerinde çalıştık ve "papatis ve bibe" yani patates ve biberi öğrendik :))

Evet canlarım çok uzattım farkındayım.Uzun lafın kısası bu oğlan gün geçtikçe daha da ballanıyor.Doyamıyorum...
Büyüyor diye üzülüyorum bazen..Gün gelecek "annee öpmee ,sarılma" diyecek diye ödüm kopuyor ama hayat devam ediyor...
Allah sağlık sıhhat versin,yavrumu hayırlı evlat eylesin dilemekten başka çare yok...
Hepinizi öpüyorumm ve okuduğunuz için tşk ediyorum

hello herkese
öncelikle defnenin ve miranın o ağızlarını yerimmm maşallah bu yavrulara Allah nazarlardan korusundarısı benim konuşmaya gönlü olmayan tembel oğluma:)
aslında bu konuda birazda kendimi suçluyorum..tarık buğra 1 yaşında iken ne söylersek tekrar ediyodu sonrasında ben pepenin şarkılarını videolarını usb ye atıp tvden izlettirdim ve bi kaç video daha acaba onları izlediği için mi konuşmayı bıraktı diye düşünüyorum.. şimdilik söylediklerimizi tekrarlamıyoherşeyi anlıyo bazen hayret ediyoruz algısı çok iyi basit komutları yerine getiriyo çok şükür sıkıntı yok ama konuşmuyo istediği herşeyi işaret ederek elimden tutup götürerek göstererek istiyo..izah ediyorum ama çok sinirleniyo..eşim 2,5 yaşından sonra çaresine bakmaya başlayalım diyo..ben biraz daha beklemeyi düşünüyorum inş birden konuşmaya başlar minnoşum
mesela bu gün oğlum mutfaktan bana 1 portakal,odandan ıslak mendilini,yatak odasındanda çantamı getirirmisin dedim eşim daha neler karşındaki çocuk daha 2 yaşına bile girmedi unutur yapamaz dediyavrum önce mutfaktan portakalı getirdi sonra odasından ıslak mendilini sonrada yatak odasından 2 çantamı birden alıp geldi biri boynunda uzun olduğu için eliyle tutuyo:) diğeride diğer elinde
eşime döndüm havalı bi şekilde hıhhh dedim

talaycım;musab bilali sütten keserken umarım çok zorlanmazsınızeşinin sana destek olmasıda çok güzelmenüyede bayıldımmercimek salatası nasıl yapılıyo yapan becerikli anneler tariflerinizi bekliyorum

bu günde oğlumu diğer teyzesine götürdüm baktım dünki gittiğim ablamda benden önce gitmiş sürpriz yaptılar bize çocuklarla çok eğlendi tarık buğra:)süt oğluşumla bolca vakit geçirmesini sağlıyorum tarık buğradan 5 ay küçük ama çok güzel cümleler kuruyo tam yemelik yavrum

ve oğluma araba almaya gittik..baby2go içerisinde çok rahat etti..puset önerileri çok oldu ama tarık buğrayı artık puset taşımıyo:)
arabaların çoğu 0-3 yaş arası max. taşıma kapasitesi 15 kg benim yavrumu hiç düşünmemişler gövde kısmı daha sağlam arabalarda bütçeye çok geldi umarım rahat kullanırız..biraz hantal ama kullanımı ve sürüşü hoşuma gitti

beybim;yemek konusunu bence yengene kibarca söyle canım..yada yeğeninede yanında götür iki kuzucukta doysun:)
benim gittiğim yerler genelde 2 ablam ve annem olduğu için tarık buğranın sevdiği yemekleri bilirler ve hazırlarlar..bazen bende yanımda götürürüm bizde küçük çocuk 3 tane olduğu için kavanoza doldururum
ablamda bize geldiğinde haber verir ya o getirir yada ben hazırlamış olurum..onun dışında parka gittiğimde yemek öncesinde gideriz yemek saati evde oluruz..avm ve dışarıda geziceksek yemek,yoğurt hepsi yanımda olur

tarık buğranın ekmeğini,bisküvisini,yoğurdunu kendim yapıyorum benim etrafımdaki bi kaç komşumda buna takmış durumda
geçen gün biri artık büyüdü fazla abartmıyomusun dedi ve bize her gelemsinde muhakkak dile getiriyo bunu
en sonunda geçtiğimiz hafta bende hazırlayıp yapan benim ve böyle mutluyum sen neden bu kadar rahatsızsın bunu anlamayırum dedim..ve tarık buğra gün içerisinde yaptığım ekmeği eline alıp güzelce yiyo..yaptığım bisküviyide aynı şekilde yiyo neden yapmayim yavruma bunların hepsi toplamda 1 saat bile vaktimi almazken neden bu abartı geliyo anlamıyorum
geçen gün ablamda hazır bebe bisküvisi verdim çiğnedikten sonra geri çıkardı şekerli şeyleri sevmiyo..iştahı yokken belki yer ümidiyle puding aldım öğğğkk diye attı..çikolata ve şeker gördüğü zaman eee ee diye surat buruşturan garip bi çocuk
en çokta sabahları pekmezi zor güç veriyorum tatlı sevmediği için en çok pekmeze üzülüyorum
ayyy nerden nereye geldim biri bana dur ve git desin

şimdi gidip mutfak dolabını ve buzdolabını temizliycem..tarık buğra tezgahın üzerindeki tencereyi çekerek yerle bir etti tabii halı battı daha 1 hafta olmuştu yıkamadan geleli çocuğun yetişebileceği yerde bırakırsam böyle olur

öptüm hepinizi iyi gecelerrr

mutlum;sorucam unutuyorum mirayı odasında uyumaya başlaması için uğraş veriyodun..kendi odasında uyumaya başladımı boncukum

beybim;sanada sorucam unutuyorum..çocuklara verdiğin bal ne balı?rahmetli kpim bi gün kestane balını fazla kaçırmıştı hastanelik olmuştu çok az tüketmek gerekiyomuş onu

birde kızlar bal parmak markasının çocuklar için propolisli balı var alsam mı bilemedim ne yapsam:26:

tamam gittim

Slm CNm senin dediklerin bir çoğu bizde de mevcut ; mesela oğlum en son saat 5 gibi meyveli yoğurt yedi ve öyle yattı .. Bizde de 15 gün hîçbirşey yemiyerek devam ediyoruz ..mahir hatta yemeğin tadına bakmadan kafası çevirir öyle uyuz eden bir çoçuk oldu ..
Kayra ilginç bîr çoçukmuş gerçekten yüremeye erken başlamış olmasına rağmen tırmanma işi geç olması alem valla :)) mahir yürümeye geç başladı ama tırmamma ve bir çok şeye 10 aylık gibi yapmaya başladı .. Demek çoçuklar keyifleri nasıl isterselerse öyle yapıyorlar ..
Nede güzel konuşuyorlar öyle bayılıyorum , bizimki garip bir kaç kelimeye takılır sürekli onları söyler bugünlerde okey ,kalk , hello ya takmış durumda ..
Boyu ve kilosu bence gayet iyi CNm , zamanla inş daha da iyi olur .. Maşallah boncuk gözlü delikanlıya .,
Aklıma geldi sanada soruyum dedim , sen balık yağı kullanıyormusun yada hiç kullandın mı ?
Biz uyku düzenini halan oturtturamadık , oğlum akşam sekiz civarı yatar genelde 5 te kalkar ., öğlen 12 gibi uyur iki saat kadar .. Gecede sık sık uyanır .. Keşke mahir de 7 - 8 gibi kalksa of nelerimi vermezdim bunun . İçin .. Sırf bu yüzden çok yıpranıyorum (

Canlarim iyi geceler hepinize.nasilsiniz iyi misiniz bakayim?

Bendeniz cok sukur daha iyiyim. Kafayi birazcik dagittim.tabi icimdeki firtina suruyor ama biraz daha egittim onu.

Duman konusu esimin beni kandirdigini anladigimda eski seviyesine geri dondu malesef. Nasil yapacaz bilemiyorum.

Yaren nur iyileşiyor gibi.istah gitmisti biraz duzelme var.

Okuyabildigim kadarıyla arkadaslarim;

Sekersiz dumani birakiyormussun.valla kotu örnek oldum sana ama sonuna kadar destekliyorum.birakanlarla yaptigim röportajlar ise sunu gösterdi kesinlikle bir daha el surmeyeceksin keyfi yada degil. Eskisi gibi hemen başlıyor daha cok iciyormussun.ins basarirsin.ben birden biraktim.acayip baski yapti.ama irademe sahip cikarsam yaparim biliyorum ama su sinirlilik hali fazlalasti.hep stres var hayatimda.ay ne bileyim arkadasim Allah muvaffak etsin.defnem akilli bidigimda da alerji durumu varmis.ins ilaclar uyi gelir kuzuma.

Mutlucum biricigin gitmis gelmis hasretlik yaramis.hayatimizin renkleri iyisi kotusuyle hayat arkadasi iste.Rabbim her zaman mutluluk versin.

Talaycim zor zamanlar gibi gozukse de eminim su gibi gececek ve sen gucunle kuvvetinle sorunsuz gecireceksin.uzulme annen ins hatasini anlar.emin ol benim annem dede asiri ilgilenme vs yok yakiniz bide.kaynanama daha cok guvenirim.annem elinden geldigince rahatina duskundur.belki ilk defa yazdim ama bu boyle kabullenmek zaman aldi ama kabullendim.birde kendi rahatsız liklari da var hep bi dert anlatir.ne yapayim annem iste nefes aldigini bilmek yeter ama zaman zaman icerliyorum.ins biz ileride de cocuklarimizla daha ilgili oluruz buyuseler bile.

Melegim cnm valla arkadaşlar gibi bende sorun yok saniyordum yazmayinca.artilar eksiler bir tartiya koy ve iyi dusun.cekilmezse senim bilecegin is.ama eniste yola gelir ya oyle boyle sen hakkindan gelirsin.tr isi kafani dinlersin belki daha netlesir duygularin.ozur de dilemis demek ki seni kaybetme k istemiylr adamcagiz.iyi dusun iyi kalpli arkadasim.mahire slm:))

Beykoz duydum ki siyirmissin:)) kiziimmm bebis gelmeden cizelge yapmissin oha falan oldum yanee:)) saka bebegim de ins melegin en yakin zamanda gobusune konsun.strese girdin sanki.

Kiz elif ortaya cikmissin:)) kayip balik nemo:))gonul mira iyidir ins.ise basladin.mi? Adapte oldun mu? Sut var mi? Babye gittin mi? Oruk iste bizim yerimize de ye tamam mi?

Tatlicadi ya ne kadar buyumus sipa ya ay sok oldum.masallah subhanalkah tarik bugrama yakisikli bebem buyumus de kuculmus bir erkeksi durus falann.uuuu diyorum.arada goster boyle minik adamimi.

Chiciro orhan cemal uf olmus.gecmis olsun.nasil iyi oldu mu?sen de foto koyda bi gorek.

Azraece cnm sen nerelerdesin yaw.ecos nasil? Neler yapiyon? X menle yeni maceralar yok mu:)) bebis dusunmuyor musun?

Nursavaskan cnm tebrik ederim Allahım tamamina erdirsin.ahmet emir abis olacak hadi bakalim Allah sana da kolaylik versin.

BAby en aktif macerali dedikodulu deli dolu elemanimiz sen sayilirsin.afferim kiz bize iki cocukla tas cikartirsin valla.her seye yetiyorsun masallah.hele ben yazamıyorum suraya deli oluyorum. Tekerleme soyleyen caglayi nanaklayindan isiyiyim heeee:)) cadi.kusum ya.duydum.ki sende 3, cuyu dusunuyormussun:))

Kizlar unuttuklarimdan af diler ben ve aradan cekilir.guncel konulara bire bir katilmak isterdim ama fırsat bulamıyorum.

Ins harika gunler hepimizin olsun.mutluluktan aglayalim:)) destekleriniz icinde hepiniz sagolun var olun.benim icin cok degerlisiniz her zaman söylüyorum rengarenk ve hayat dolusunuz.

Opuldunuz bebekler:)))

Nagiş. CNm nasıl oldu eşin belli oldumu durumu ..
Yaren nurum iyileşiyormuş çok şükür Rabbim şifa olsun inş ..

Tatlıcadı oğlun için yoğurt, bisküvi ve ekmek yapıyor olmanı çok taktir ettim lütfen kimseye kulak asma millet senin gibi fedakar olamadığı için garipsiyordur .. Bebek arabanız hayırlı olsun CNm güle güle kullanın inş . Gıptayla buradaki çoçukların yakınları ile kaynaşmasını okuyorum çok güzel gerçekten bencede çoçuk kalabalık bîr ortamda akranları ve akrabaları ile olmalı ..

kapito canım kapito
ortam yumuşatıcısı seni
ortam gerginmiydi ki:)canım iyi niyetli melegim:)
mutlunun şu huyunu çok seviyorum,tatlı diliyle güzelce anlatıyo,olaylara bakış açısına hayranım,sinirlenmi çok tatlı dimi:86:
bende bir anda köpürüyorum ama 10 dakika sonra sinirim geçiyo pammık gibi oluyorum:86:

hadi canım ya gelde yaz artık ben şahsen kendim bizzat seni özledim

Ay ne biliyim baby bende bazen havandan nem kapan biri oluyorum .. Şimdi şu figür varya beni yanıltan bu oluyor ben mesela hiç kullanmadın bu figürü ve kullanan olunca gerçekten sinirlendiğini anlıyorum .. Bilirim seni pammık gibi hatunsun :)) mutlu annemizi de severim dediğin her şeye katılıyorum ..

tatlıcadı bırak milleti kendileri yapamıyo ya ondan çatlıyolar heralde:)maşallah senin gibi hamarat anneyeben hiç bebe bisküvisi yapmadım zaten çağla bisküvi yemez,yogurt bazen yapıyorum bazende bakkaldan alıyorum ama aldıgım hazır yogurt degilev yapımı yogurt,temiz oldugu için gözüm kapalı alabiliyorum,,benden daha güzel yapıyolar
bebek arabanızda hayırlı olsun
sende gezmeyi sevenlerdensin ne güzel ablaların var Allah sizi ayırmasın canım

turuncu hoşgeldin,öncelikle kayrayı çok özledigimizi bil canımfoto isteriz:)
kayranın gelişimi bence gayet güzelAllahım esirgesin boncuk gözlüyü

nagişim tekrar balkona başlamana üzüldüm ama bu dönem belki sıkıntıların var onlar geçsin tekrar denersin canım,,sen çok azimli bir insansın ben bunu çok iyi biliyorumeşin içinde acil şifalar diliyorum Allah onları başımızdan eksik etmesin..
evet ben aktif olmaya çalışıyorum genelde çağla uyudugunda hemen buraya damlıyorum:)benimde bir huyum var geldigimde hızlıca yazıyorum ve çıkana kadar susmuyorumondan yazılarım fazla gelmiş olabilir
yaren nurumuzu ve seni çok öpüyorum

anammm herkes uzun uzun yazmış ne güzel olmuş bende yazam bari:))

belki aklınızda kalmıştır ecede ağustosta kansızlık çıkmıştı bir buçuk ay şurup kullandık sonra değerleri çok yüksek çıkınca bırakmıştık. 3 ay sonra kontrol demişti doktor tabi x men sağlam çocuğu niye götürelim deyip 1 ay daha erteledi sonuçta tahlillerde demir depoları sınırda çıktı yine( doktor bile şaşırdı o kadar yüksekken bu kadar zamanda düşmüş diye beslenmesini sordu sizede yazayım.

kahvaltıda hergün bıldırcın yumurtası verirken fazla olduğunu okudum netten normal yumurtaya geçtik tabi tam bir felakete dönüştü. bu kadar yazının içinde kaynarmı bilmiyorumda sizin hiç yemediğiniz yada sevmediğiniz şeyleri bebeklerinizinde sevmediği oluyormu? ben hamile kalana kadar haşlanmış, yağda, menemende vb gibişeylerde asla yumurta yemezdim hamile oldum 3 defa yedim sonra kustum tabi:)) bıraktım velhasıl ecede sevmiyor. bıldırcında küçük kolay oluyordu yemesi. kahvaltıda tek iyi yan peyniri çok sevmesi kaşar delisi. süt deseniz günde 200cc kaşıkla sinirden dellenmiş olarak içiriyorum bazen 2 zeytin yiyor birde 2-3 kaşık bal. normalde ekmek vermiyordum ama doktoru ver deyince vermeye başladım onuda seviyor zilli.

öğlen işkencemiz haftada 2 defa sarı-kırmızı karışık mercimek çorbası veriyorum. 2 defada balık biri somon biri deniz levreği yada çipurası oluyor buharda pişiriyorum avuç içim kadar bir parça oluyor ve inanın bir saatten aşağı yemiyor ağzında tutuyor. artık yanında hurma evet hurmayla kakalaya kakalaya parklarda zorlana yiyor. 1 gün tel şehriye çorbası 1 gün erişte 1 günde buharda pişmiş brokoli yiyor ve seviyor:))

akşamları haftada 3 sebze yeriz içine muhakkak 1 büyük köfte büyüklüğünde kıyma koyarım ona hemen ayırıp.haftada bir kuru bakliyatki geçen babamlar varken saat 6 da ağzına 10 tane nohut aldı ve saat sekizdi o kadar uğraşmamıza rağmen yutmamıştı. elmalı turta yapmıştım ondan verdimde azcık yuttu sonunda. erişteye ve mantıya bayılıyor. ikiside ev yapımı severek yiyor. birde ıspanaklı börek yapıyorum severek yiyor.

pc başında olur yada telefonumu alırsa çabuk oluyor yedirmesi bazen(

saat 8 gibi muhakkak meyve püresi veriyorum evet püre( muz başlıca meyvemiz yanına avokado, cennet hurması, mandalin, kivi değişiyor muhakkak bir ceviz içi pekmez tahin rondodan geçirip yediriyorum genelde sever.

kestaneyi seviyor, eline elma, ayva veririm yer. meyve suyu içmez.

ben eceye kıymasını haftalık 250- 300gr yağsız 3 defa çektirip alıyorum buda ayda nerden baksan 1 kilo eder nasıl oldu bu depolar nasıl bitti anlamadım. boyu kilosu iyi çok şükür. doktora bendede kronikleştiğini söylediğimde kansızlığın ırsi olabileceğini söyledi tabi beni emiyor hala 2 yaşına kadar emsinde diyorum maşallah hastalıklardan koruyor.

benim atladığım bişey varmı sizce. abur cubur vermiyorum dışardan bakınca aaa kilosu iyi diyorlar ama hep benim zorlamamla çok yoruluyorum artık. takmayım kafama diyorum ama sizde biliyorunuz olmuyor.

ay ben seni yirim yirim benim masum melegim
canım bunu benim kadar kullanan yoktur ama ben genelde şaka niyetine kullanıyorumsen bunu anlamıyomusun
bak şimdide şaka yapıyorum

mutluda o anlamda kullandıyani bana çemkiriyomuş sinirlenmişmiş ama aslında şaka yapıyodimi mutlu
kız yoksa onlar gerçekmiydieger öyleyse bende sana yolluyorum
alll
yine alll
melegim ı love you

azraece ben çağlaya hamileyken inanmıycaksınız ama ne süt içtim ne tavuk yedim ne de ethepsinden tiksindim
hala tavuga karşı bi tiksintim var geçmedi bile,,
ama çağla sütüde çok seviyor etide, tavuguda,,yani senin düşündügün dogru degil sanmıyorum,,
yada benim kızım karnımda bunlara hasret kaldı diyemi yiyo acaba:)

yani yazdıgın menüler çok güzel sanmıyorum ki senin beslemenle bir alakası yoktur kansızlıgının,,
çağlaya aylar olmuştur baktırmadım:26:
dedigin gibi bende çağlanın etini haftalık alıyorum kaç gram bilmiyorum ama 10 liralık alıyorum,,
ama tek bir defa çektiriyorum ve yagsızda degil içinde biraz yagda koyduruyorum ama çok az,,
benimde kansızlıgım vardır ama mesela cerene yeni baktırdım çokşükür degerleri iyi çıktı
her gün pekmez yediriyorum,kuruüzüm haftada 3-4 defa yani aklımıza geldikçe,,
çağlanın ögle yemegi mutlaka sebzeli ama içinde kıymada var,,
balık pek yediremiyorum çünkü sevmiyo,,ama yinede sevmiyo diyede boşlamak istemiyorum düzenli olarak haftada 1 alacam,,
neyse fazla uzatmıyım ama senin besleme şeklin çok güzel,belki kansızlıgının başka bir sebebi vardır,degeri kaçmış canım baktınmı?hgb ?

tatlıcadı yazmayı unutmuşum,bendekide kestane balı ama bizim kızlar begenmedi yemiyolar o yüzden bende bir çay kaşıgı bala limon sıkıp şifa niyetine zorla veriyorum,yani günde 1 çay kaşıgıumarım fazla degildir:)
diger baldan kahvaltıda yiyolar zaten,,balparmak,,

bebeğim bidanem

tarık buğrama maşallah demeyi unutmayım karizması yeter valla:)) eceni vidiolarını youtube yüklemek zor geliyor hemen herkes facede olduğundan oraya koyuyorum. eskisi gibi yakalamam zor oluyor eceyi malum 2 yaş inadı:)) ben isteyince yapmıyor canı isteyince yapıyor. bugün öğlen uykusundan uyanmış çıkmış gelmiş ufo için cız diyor bana cız aç dedi ay bi güldüm üşümüş danam:))

nagiş başta olmak üzere tüm balkoncular bırakın şu lanet mereti. yeşilçayım adım atmış devamı gelir inşallah. babamla konuştum senin bu yüzden ölmeni istemiyorum nolur bırak diye ama nerde(

bu aralar xmenimin işyerine gidiyom yani sahil güvenliğe iyi oluyor:)) çok güzel kahve ve ıhlamur yapıyorlar:)) çok komik oluyor tabi eşimle görünüşte resmi resmi takılırken aramızda cilveleşiyoz:)) kızlar biliyonuzmu ben eşimi evlendikten 1 sene sonra askeri üniformayla görebildim ancak:)) ona saçma gelsede seviyom öyle görmeyi onu. taaa üşenmeyip 1 saat yürüyorum görmek için aklıma tükürem:))

Bir daha söyle I love you bir daha söyle I love you bende seni seviyorummmm:)) böyle bir şarkı vardı ya sana armağan ettim gitti :))
Safım ben CNm hemde katmersiz bak anlamamışim :)) bundan sonra bilirim artık geç olsun güç olmasın dimi :))

Azraece CNm seni görmek çok güzel , Ece nin Demir sorunu evet irside olabilir çünkü yedşrdiklerin gayet iyi CNm bu konuda çok düşünüp üzme kendini .. Biliyorum zor ama sen elinden geleni yapıyorsun başka ne yapabilirsin ki .. Benim aklıma ceviz geliyor her gün blenderdan bir avuç içi kadar yedirmeye çalış belki yararı olur CNm ..

bebeğim sınırda diye kaldı aklımda yarın bakayım bi aslında yanlış yazmışta olabilirim kandan ziyade demir depoları azalmıştı yine. ay uykum geldi kafam gidip geliyor:))

Harika ve enerjik birgun olsun ins kizlar.

Yoldayim.gunun sarkisi m.dalkilic bi hayli:))

Dun gece tam yazarken sarj bitti.

Mutlucum beni günün merak edilen arkadaşı secmissin:)) sagol cnm benim.iyidir iste idare ediyorum.

Melegim esimin 3 ay sonra kontrolü var ve kendine cok dikkat etmesi lazim. Sigarayı birakmali.asiri yagli yiyecek ve kirmizi etten uzak olacak.asiri heyecan yapmayacak kendini cok yormafyacak.kalp krizi gecirme risko yuksekmis.offf.bitmez.kafam cok dolu.tatil plqnina yogunlasamiyorum.kolesterol icin musterileri.den duyduğum bir formul var onu uyguluyoruz.aksamdan kirilip bi su bardagina konulmus cevizi sabah ac karnina yiyecek suyunu icecek.20 gun duzenli yapmak kolesterol diye bir şey birakmiyormus.oyle iste.sende durumlar nasıl?

Tatlicadim sen nasılsın? Tarik bugrayi kardesleriyle bulusturman cok iyi.bende ablam ve kardesimle bir araya gelmeye calisiyorum.cok sagol cnm.ins sikintilarj atinca tekrardan deneyecegim.biskuvi ekmek yapimi icin Tebrikler valla.ben hiç yapmadım denemedim bile.tatli sevmiyor demek aslinda iyi birsey ya.keske bende sevmesem:)) yaren nur da seviyor gibi gibi.

Yemek konusunda da beende de var o takinti.ne yapayim gittigim yerde yemek olmayabiliyor.dalga konusu oluyorum. Meyve yogurt corba yemek vs.tasiyorum da tasiyorum yani.

Neyse canlar benim.mesai basladi.ben kacar.optum hepinizi:))

günaydın kızlarr hepinize mutlu günler
benim kuzum arabası olmadığı için teyzeye yürüyerek gitti orda da kudurmaktan öğlen uykusuna yatamadı akşam 9da sızdı hala uyuyo
gece 2 de mutfak dolaplarını temizleme işim bitti eşimde sağolsun yardım etti bulaşık makinesi buzdolabını çektik elimi sürmüşken ve yardım eden varken duvarlarıda ve yerleride silim dedim mis gibi oldu bu günde perdeleri camları temizlerim parça parça 1 hafta iş yapmam

bu gün yemeğimde var dün akşam ben yemedim birazda fazla olmuş yemek derdim yoktarık buğrayada öğlen için kabak yemeği yapıcam..akşamada tavuklu ve sebzeli kuskus pişiricem bebeme

azraece ve nagişcim uzun uzun yazmanızı özlemişim daha sık gelin kızlar

nagişim; sigarayı bırakmaya karar verip sonrasında yeniden başladın anladığım kadarıyla bi dönem tarık buğranın rahatsızlığından dolayı takip edemedim..keşke yeniden hiç başlamasaydın canım ya ama sen azimli hatunsun verdiğin kilolardan belli onuda bırakırsın inş..eşin içinde çok geçmiş olsun canım

azraece;menün gayet güzel kan değerleri nasıl böyle düşmüş bende şaşırdım sonuçlarda yüksek çıktı dediğini hatırlıyorum..her gün 1 bıldırcın yumurtası banada çok geldi..bol bol ıspanak,yeşilmercimek,pazı tık ağzına kuzumun:)ben öyle yapıyorum..hiç bi zaman yemeğini isteyerek ağzını açıpta yemez benim danamda bende eline telefon veriyodum öyle açıyodu ağzını oyalanırken artık pc,tv,telefon yok 10 gündür yasak

turuncum;maşallah kayraya demek sebzeleri öğreniyo minik kuşkoltuklara tırmanmayı yeni öğrenmeside süper çok şanslısın
ne güzel canının kıymetini biliyo yavrum rahat takılıyo:)bizimki bazen düz duvara bile tırmanmaya çalışıyo ablam ve annem dışında ev oturmalarına gidemiyorum çok karıştırır tırmanır atlar zıplar..tarık buğrada geç yürüdü ama bi açıldı tam açıldı:)
ben muhallebiyi bırakalı çok oldu canım..2 gündür yatmadan önce sütte vermiyorum akşam yemek yediriyorum onunla yatıyo
ama kayraya yatmadan önce değişiklik olsun diye içerisine meyve veya kuru meyve,bisküvi ekleyerek kefir verebilirsin gerçi oda yoğurdumsu ama tadı değişik diye değişiklik olucağını düşündüm:)

Selam canımEvet bi kan tahlili yaptır bencede
Maşallah Kayrama Şimdi minyon olabilir ama ilerde upuzun bir delikanlı olur boncuğum
Yakın bir arkadaşımın eşi bebekken tam topaç gibiymiş tombiş ve minik fotoğraflarını gördüm şok oldum,,şimdi ise maşallah hepimize tepeden bakıyor
Süt içmemesi gerçekten çok yorucu olmalı çünkü süt büyük nimet gerçekten,sürekli muhallebi yapmanı geçtim görmek bile sıkar senin dediğin gibi..Yavaş yavaş daha cıvık yapsan mesela yemez mi acaba?Kendi yesin döksün saçsın ama sulu olsun kaşıklasınSüte geçiş gibi olur...Sonra da kaşıkla içer sütü diye geldi aklıma..Belki de sen denemişsindir gerçi canım...
Allah sağlığını huzurunu daim eylesin.Uyku sorunun olmamasına da maşallah
Oyyyy herbişeyi de anlarmış ya yerim ben o Tarık Buğrayı
Arabanız hayırlı olsun ve uzun süre dayansın Ekmeği bile kendin yapman da süper canım sen kimseyi takma ve devam etNe şanslı Tarık Buğra da hem senin gibi bir annesi var hem de kalabalık ailede musmutlu büyüyor
Bal için bişey diyemicem aldığın ne olursa şifa olsun inşallah,yalnız bazı ballar ağır geliyo diye bende duymuştum..
Mira kendi odasında her gece uyumadığı için yazmadım size ama şöyle diyim nerde uyursa uyusun mutlaka kendi yatağına alıyoruz zaten ve sabah yatağındannn günaydıııın Miya kaktııı diye bize sesleniyor artık
Kısacası daha çok yeni olmakla beraber Mira birkaç gündür gece hiç kalkmıyor Ama tabi geç uyuma durumu devam ediyor halaZilli bu sabah babasına "nüt ısıtmısın babacıkım" dedi
Unutmadan,Tarık Buğranın konuşmasına takılma bencede,zaten biliyoruz her çocuk ayrı ama insan yine de yavrusu yesin içsin konuşsun uyusun ve bunların hepsi normal zamanda olsun istiyor dimi..Yakında bıcır bıcır olacak bütün yavrularımız inşallah

Sende öpüldün bebebemm:) Tatlı dilli Nagişim Eşin inşallah senin yaşam koçluğun sayesinde kolastrolden kurtulur
O vazgeçse bile sen vazgeçme sigarayı bırakmaktan canım..Sendeki azmi görüp bırakacaktır eminim...
Yaren Nurun iştahı düzelmiş her daim iştahlı olmasını diliyorum
Evet seni merak ettim yaw,gelip yaz istedimtopiğe enerji ve mutluluk geliyor kalabalık olduğumuzda
CanımsınKuzzulkurtumsun iyide ben gerçekten dün hiç sinirlenmemiştim yawSinirlenince herhangi bir simge kullanmam zatenDirek yazarım rahatlarım
Atladığın bişey yok bence canım, normal yumurta yemiyorsa çorbasına eklesen terbiyeli olsa çorbaları?
Kuru üzümü biraz arttır istersen gün içinde birde mesela sebzelerden alınanmax%10 demirin emilimini arttırmak için C vitamini kullanabilirsin demişti dr.,örneğin ıspanak yemeği yedirirken yanına portakal suyu içirmek gibi..
Bu arada Mira'da benim sevmediğim yiyeceklerden yemiyor,bende inandıramıyodum kimseyi ama inan çorbanın içinde 1 parça kereviz olsa ağzına sürmezHatta görümcem inanmadı ama görünce çok şaşırdıAma bizde de böyle
Dr. demir depoları için herhangi bir şurup falan önermedi mi canım?

Ne diyim yawBravo Eğer bu ikonun yanında kayınpedereşimve eşimin ailesinin kelimeleri kullanılmamışsaşaka olarak eklenmiştirİşin tuhafı konuşmalarımızda bozulunacak bişey yoktu ve ben anlamadı siz niye
böyle düşündü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…