QUOTE=BabyCeren;33984509]ah canım ben bazen ne anlatmak istedigimi anlatamıyorum bu benim suçum,,düşüncelerimi dogru şekilde yazıya dökemiyorum,,sorun yigenime yemek yedirmem degil,sen beni anlıyosun dimi melegim:)
sorun benim yemek hazırlamamda degil,,
sorun yengemin rahatlıgı..mesela bir örnek vereyim geçen amcamlardayız orda küçük çok yok bende yanıma yemegimi aldım gittim ve yengemde geldi,,neyse çağlanın yemegini yediriyorum yigenim zaynepte geldi agzını açtı yani o da benim canım şimdi çocuga yedirmesen olurmu,,yarı yarıya paylaştırdım ama ne benim kızım doydu ne onun kızı yani sen olsan sinirlenmezmisin
ay sinir oldum içim şişti
neyse sen bana gel yemek derdini düşünme mahire çeşit çeşit yemek yaparım ben [/QUOTE]
her ne kadar insan takmamaya çalışsada herseferinde böyle oluyorsa derviş olsan çatlarsın.benim merak ettiğim yengen heryerde aynımı yoksa bi tek sana mı böyle yapıyor.
tatlıcadı tağrık buğranın konuşmasında bencede bi sıkıntı yok farkındaysan topiğin ömer dışındaki erkekleri konuşma konusunda biraz tembel.eşin haklı 2,5 yaşa kadar beklenmeliymiş.
mercimek salatasınıda : 1su bardağı mercimeği haşladım,yarım su bardağı pirincide haşladım bunları karıştırdım.sonra z.yağında soğanı ve rende 1 havucu soteleyip mercimeğe ekledim.ve istediğin yeşillikleri ekledim.1 limon yarım kaşık sumak tuzu ekledim karıştırdım ben çok sevdim.denemenizi tavsiye ederim.
bende elimden geldiğince oğlumun ve ailemin herşeyini kendim yapıyorum ve çok zevk alıyorum sen kimseye kulak asma önemli olan senin düşüncen bende süt konusunda çok bakıya uğradım herkez biliyor bi ben bilmiyorum kimseye kulak asmadım ve hala doğru yaptığıma inanıyorum.
bence ecenin beslenmesi çok güzel ne kadar özendiğin belli umarım kansızlık olayıda biter.
aklına falan tükürme bunun adına aşk diyolar birbirinize karşı hala böyle olmanız ne güzel.
nagihan bu kürü bende duymuştum inş. faydası olur eşin daha çok genç üstesinden gelir Allahın izniyle.
süt kesme olayında 3. sabahım hala ara ara istiyor ve huysuzlanıyor resmen oğlumdan kaçıyorum 2 gecedir ayrı yatıyoruz .
dün gece benim küçük canavar resmen şımardıda şımardı önce çocukları hırpaladı bu arada hepsi ondan büyük sonrada gitmesinler diye arkalarından ağladı.ama çok eğlendi bende yorulmuşum ama güzel bi geceydi kütük gibi uyumuşum. herkeze günaydın burada hava güzel herkezin günü güzel geçsin.
sorun benim yemek hazırlamamda degil,,
sorun yengemin rahatlıgı..mesela bir örnek vereyim geçen amcamlardayız orda küçük çok yok bende yanıma yemegimi aldım gittim ve yengemde geldi,,neyse çağlanın yemegini yediriyorum yigenim zaynepte geldi agzını açtı
ay sinir oldum içim şişti
neyse sen bana gel yemek derdini düşünme
her ne kadar insan takmamaya çalışsada herseferinde böyle oluyorsa derviş olsan çatlarsın.benim merak ettiğim yengen heryerde aynımı yoksa bi tek sana mı böyle yapıyor.
hello herkese
..tarık buğra 1 yaşında iken ne söylersek tekrar ediyodu sonrasında ben pepenin şarkılarını videolarını usb ye atıp tvden izlettirdim ve bi kaç video daha acaba onları izlediği için mi konuşmayı bıraktı diye düşünüyorum.. şimdilik söylediklerimizi tekrarlamıyoherşeyi anlıyo bazen hayret ediyoruz algısı çok iyi basit komutları yerine getiriyo çok şükür sıkıntı yok ama konuşmuyo istediği herşeyi işaret ederek elimden tutup götürerek göstererek istiyo..izah ediyorum ama çok sinirleniyo..eşim 2,5 yaşından sonra çaresine bakmaya başlayalım diyo..ben biraz daha beklemeyi düşünüyorum inş birden konuşmaya başlar minnoşum
mesela bu gün oğlum mutfaktan bana 1 portakal,odandan ıslak mendilini,yatak odasındanda çantamı getirirmisin dedim eşim daha neler karşındaki çocuk daha 2 yaşına bile girmedi unutur yapamaz dediyavrum önce mutfaktan portakalı getirdi sonra odasından ıslak mendilini sonrada yatak odasından 2 çantamı birden alıp geldi biri boynunda uzun olduğu için eliyle tutuyo:) diğeride diğer elinde
eşime döndüm havalı bi şekilde hıhhh dedim
talaycım;musab bilali sütten keserken umarım çok zorlanmazsınızeşinin sana destek olmasıda çok güzel menüyede bayıldım mercimek salatası nasıl yapılıyo yapan becerikli anneler tariflerinizi bekliyorum
bu günde oğlumu diğer teyzesine götürdüm baktım dünki gittiğim ablamda benden önce gitmiş sürpriz yaptılar bize çocuklarla çok eğlendi tarık buğra:)süt oğluşumla bolca vakit geçirmesini sağlıyorum tarık buğradan 5 ay küçük ama çok güzel cümleler kuruyo tam yemelik yavrum
ve oğluma araba almaya gittik..baby2go içerisinde çok rahat etti..puset önerileri çok oldu ama tarık buğrayı artık puset taşımıyo:)
arabaların çoğu 0-3 yaş arası max. taşıma kapasitesi 15 kg benim yavrumu hiç düşünmemişlergövde kısmı daha sağlam arabalarda bütçeye çok geldi umarım rahat kullanırız..biraz hantal ama kullanımı ve sürüşü hoşuma gitti
beybim;yemek konusunu bence yengene kibarca söyle canım..yada yeğeninede yanında götür iki kuzucukta doysun:)
benim gittiğim yerler genelde 2 ablam ve annem olduğu için tarık buğranın sevdiği yemekleri bilirler ve hazırlarlar..bazen bende yanımda götürürüm bizde küçük çocuk 3 tane olduğu için kavanoza doldururum
ablamda bize geldiğinde haber verir ya o getirir yada ben hazırlamış olurum..onun dışında parka gittiğimde yemek öncesinde gideriz yemek saati evde oluruz..avm ve dışarıda geziceksek yemek,yoğurt hepsi yanımda olur
tarık buğranın ekmeğini,bisküvisini,yoğurdunu kendim yapıyorum benim etrafımdaki bi kaç komşumda buna takmış durumda
geçen gün biri artık büyüdü fazla abartmıyomusun dedi ve bize her gelemsinde muhakkak dile getiriyo bunu
en sonunda geçtiğimiz hafta bende hazırlayıp yapan benim ve böyle mutluyum sen neden bu kadar rahatsızsın bunu anlamayırum dedim..ve tarık buğra gün içerisinde yaptığım ekmeği eline alıp güzelce yiyo..yaptığım bisküviyide aynı şekilde yiyo neden yapmayim yavruma bunların hepsi toplamda 1 saat bile vaktimi almazken neden bu abartı geliyo anlamıyorum
geçen gün ablamda hazır bebe bisküvisi verdim çiğnedikten sonra geri çıkardı şekerli şeyleri sevmiyo..iştahı yokken belki yer ümidiyle puding aldım öğğğkk diye attı..çikolata ve şeker gördüğü zaman eee ee diye surat buruşturan garip bi çocuk
en çokta sabahları pekmezi zor güç veriyorum tatlı sevmediği için en çok pekmeze üzülüyorum
ayyy nerden nereye geldim biri bana dur ve git desin
şimdi gidip mutfak dolabını ve buzdolabını temizliycem..tarık buğra tezgahın üzerindeki tencereyi çekerek yerle bir etti tabii halı battı daha 1 hafta olmuştu yıkamadan geleli çocuğun yetişebileceği yerde bırakırsam böyle olur
öptüm hepinizi iyi gecelerrr
tatlıcadı tağrık buğranın konuşmasında bencede bi sıkıntı yok farkındaysan topiğin ömer dışındaki erkekleri konuşma konusunda biraz tembel.eşin haklı 2,5 yaşa kadar beklenmeliymiş.
mercimek salatasınıda : 1su bardağı mercimeği haşladım,yarım su bardağı pirincide haşladım bunları karıştırdım.sonra z.yağında soğanı ve rende 1 havucu soteleyip mercimeğe ekledim.ve istediğin yeşillikleri ekledim.1 limon yarım kaşık sumak tuzu ekledim karıştırdım ben çok sevdim.denemenizi tavsiye ederim.
bende elimden geldiğince oğlumun ve ailemin herşeyini kendim yapıyorum ve çok zevk alıyorum sen kimseye kulak asma önemli olan senin düşüncen bende süt konusunda çok bakıya uğradım herkez biliyor bi ben bilmiyorum kimseye kulak asmadım ve hala doğru yaptığıma inanıyorum.
belki aklınızda kalmıştır ecede ağustosta kansızlık çıkmıştı bir buçuk ay şurup kullandık sonra değerleri çok yüksek çıkınca bırakmıştık. 3 ay sonra kontrol demişti doktor tabi x men sağlam çocuğu niye götürelim deyip 1 ay daha erteledi sonuçta tahlillerde demir depoları sınırda çıktı yine( doktor bile şaşırdı o kadar yüksekken bu kadar zamanda düşmüş diye beslenmesini sordu sizede yazayım.
kahvaltıda hergün bıldırcın yumurtası verirken fazla olduğunu okudum netten normal yumurtaya geçtik tabi tam bir felakete dönüştü. bu kadar yazının içinde kaynarmı bilmiyorumda sizin hiç yemediğiniz yada sevmediğiniz şeyleri bebeklerinizinde sevmediği oluyormu? ben hamile kalana kadar haşlanmış, yağda, menemende vb gibişeylerde asla yumurta yemezdim hamile oldum 3 defa yedim sonra kustum tabi:)) bıraktım velhasıl ecede sevmiyor. bıldırcında küçük kolay oluyordu yemesi. kahvaltıda tek iyi yan peyniri çok sevmesi kaşar delisi. süt deseniz günde 200cc kaşıkla sinirden dellenmiş olarak içiriyorum bazen 2 zeytin yiyor birde 2-3 kaşık bal. normalde ekmek vermiyordum ama doktoru ver deyince vermeye başladım onuda seviyor zilli.
öğlen işkencemiz haftada 2 defa sarı-kırmızı karışık mercimek çorbası veriyorum. 2 defada balık biri somon biri deniz levreği yada çipurası oluyor buharda pişiriyorum avuç içim kadar bir parça oluyor ve inanın bir saatten aşağı yemiyor ağzında tutuyor. artık yanında hurma evet hurmayla kakalaya kakalaya parklarda zorlana yiyor. 1 gün tel şehriye çorbası 1 gün erişte 1 günde buharda pişmiş brokoli yiyor ve seviyor:))
akşamları haftada 3 sebze yeriz içine muhakkak 1 büyük köfte büyüklüğünde kıyma koyarım ona hemen ayırıp.haftada bir kuru bakliyatki geçen babamlar varken saat 6 da ağzına 10 tane nohut aldı ve saat sekizdi o kadar uğraşmamıza rağmen yutmamıştı. elmalı turta yapmıştım ondan verdimde azcık yuttu sonunda. erişteye ve mantıya bayılıyor. ikiside ev yapımı severek yiyor. birde ıspanaklı börek yapıyorum severek yiyor.
saat 8 gibi muhakkak meyve püresi veriyorum evet püre( muz başlıca meyvemiz yanına avokado, cennet hurması, mandalin, kivi değişiyor muhakkak bir ceviz içi pekmez tahin rondodan geçirip yediriyorum genelde sever.
kestaneyi seviyor, eline elma, ayva veririm yer. meyve suyu içmez.
ben eceye kıymasını haftalık 250- 300gr yağsız 3 defa çektirip alıyorum buda ayda nerden baksan 1 kilo eder nasıl oldu bu depolar nasıl bitti anlamadım. boyu kilosu iyi çok şükür. doktora bendede kronikleştiğini söylediğimde kansızlığın ırsi olabileceğini söyleditabi beni emiyor hala 2 yaşına kadar emsinde diyorum maşallah hastalıklardan koruyor.
benim atladığım bişey varmı sizce. abur cubur vermiyorum dışardan bakınca aaa kilosu iyi diyorlar ama hep benim zorlamamla çok yoruluyorum artık. takmayım kafama diyorum ama sizde biliyorunuz olmuyor.
bence ecenin beslenmesi çok güzel ne kadar özendiğin belli umarım kansızlık olayıda biter.
bebeğim bidanem
bu aralar xmenimin işyerine gidiyom yani sahil güvenliğe iyi oluyor:)) çok güzel kahve ve ıhlamur yapıyorlar:)) çok komik oluyor tabi eşimle görünüşte resmi resmi takılırken aramızda cilveleşiyoz:)) kızlar biliyonuzmu ben eşimi evlendikten 1 sene sonra askeri üniformayla görebildim ancak:)) ona saçma gelsede seviyom öyle görmeyi onu. taaa üşenmeyip 1 saat yürüyorum görmek için aklıma tükürem:))
aklına falan tükürme bunun adına aşk diyolar birbirinize karşı hala böyle olmanız ne güzel.
Melegim esimin 3 ay sonra kontrolü var ve kendine cok dikkat etmesi lazim. Sigarayı birakmali.asiri yagli yiyecek ve kirmizi etten uzak olacak.asiri heyecan yapmayacak kendini cok yormafyacak.kalp krizi gecirme risko yuksekmis.offf.bitmez.kafam cok dolu.tatil plqnina yogunlasamiyorum.kolesterol icin musterileri.den duyduğum bir formul var onu uyguluyoruz.aksamdan kirilip bi su bardagina konulmus cevizi sabah ac karnina yiyecek suyunu icecek.20 gun duzenli yapmak kolesterol diye bir şey birakmiyormus.oyle iste.sende durumlar nasıl?
:))
nagihan bu kürü bende duymuştum inş. faydası olur eşin daha çok genç üstesinden gelir Allahın izniyle.
süt kesme olayında 3. sabahım hala ara ara istiyor ve huysuzlanıyor resmen oğlumdan kaçıyorum 2 gecedir ayrı yatıyoruz .
dün gece benim küçük canavar resmen şımardıda şımardı önce çocukları hırpaladı bu arada hepsi ondan büyük sonrada gitmesinler diye arkalarından ağladı.ama çok eğlendi bende yorulmuşum ama güzel bi geceydi kütük gibi uyumuşum. herkeze günaydın burada hava güzel herkezin günü güzel geçsin.