2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

QUOTE=BabyCeren;33984509]ah canım ben bazen ne anlatmak istedigimi anlatamıyorum bu benim suçum,,düşüncelerimi dogru şekilde yazıya dökemiyorum,,sorun yigenime yemek yedirmem degil,sen beni anlıyosun dimi melegim:)
sorun benim yemek hazırlamamda degil,,
sorun yengemin rahatlıgı..mesela bir örnek vereyim geçen amcamlardayız orda küçük çok yok bende yanıma yemegimi aldım gittim ve yengemde geldi,,neyse çağlanın yemegini yediriyorum yigenim zaynepte geldi agzını açtıyani o da benim canım şimdi çocuga yedirmesen olurmu,,yarı yarıya paylaştırdım ama ne benim kızım doydu ne onun kızıyani sen olsan sinirlenmezmisin

ay sinir oldum içim şişti
neyse sen bana gel yemek derdini düşünmemahire çeşit çeşit yemek yaparım ben[/QUOTE]

her ne kadar insan takmamaya çalışsada herseferinde böyle oluyorsa derviş olsan çatlarsın.benim merak ettiğim yengen heryerde aynımı yoksa bi tek sana mı böyle yapıyor.

tatlıcadı tağrık buğranın konuşmasında bencede bi sıkıntı yok farkındaysan topiğin ömer dışındaki erkekleri konuşma konusunda biraz tembel.eşin haklı 2,5 yaşa kadar beklenmeliymiş.
mercimek salatasınıda : 1su bardağı mercimeği haşladım,yarım su bardağı pirincide haşladım bunları karıştırdım.sonra z.yağında soğanı ve rende 1 havucu soteleyip mercimeğe ekledim.ve istediğin yeşillikleri ekledim.1 limon yarım kaşık sumak tuzu ekledim karıştırdım ben çok sevdim.denemenizi tavsiye ederim.
bende elimden geldiğince oğlumun ve ailemin herşeyini kendim yapıyorum ve çok zevk alıyorum sen kimseye kulak asma önemli olan senin düşüncen bende süt konusunda çok bakıya uğradım herkez biliyor bi ben bilmiyorum kimseye kulak asmadım ve hala doğru yaptığıma inanıyorum.

bence ecenin beslenmesi çok güzel ne kadar özendiğin belli umarım kansızlık olayıda biter.

aklına falan tükürme bunun adına aşk diyolar birbirinize karşı hala böyle olmanız ne güzel.

nagihan bu kürü bende duymuştum inş. faydası olur eşin daha çok genç üstesinden gelir Allahın izniyle.

süt kesme olayında 3. sabahım hala ara ara istiyor ve huysuzlanıyor resmen oğlumdan kaçıyorum 2 gecedir ayrı yatıyoruz .
dün gece benim küçük canavar resmen şımardıda şımardı önce çocukları hırpaladı bu arada hepsi ondan büyük sonrada gitmesinler diye arkalarından ağladı.ama çok eğlendi bende yorulmuşum ama güzel bi geceydi kütük gibi uyumuşum. herkeze günaydın burada hava güzel herkezin günü güzel geçsin.

Herkese güzel sabahlar

Akşam kuzumla evcilik oynadıkBebekleri yıkadık
Bu arada dün kaloriferi kapattım çünkü hava çok sıcak burda,kışı yaşayamadan bahar geldi gibi oldu..
Son birkaç gündür Mira'nın oyunu 2 bardak ve 1 kaşıkla su aktarma illa üstünü ve yeri ıslatıyor ama çok
mutlu oluyor ve oyalanıyor bende 20-25 dk.kadar izin veriyorum...Sonra üst değiştiriyoruz

Günün rengi: pertol mavisi&siyah
Günün şarkısı: Adını dağlara yazdım yariiim
Günün sözü: Yarın cuma
Günün yemeği: Karnıbahar
Günün kaybı: şehzade mustafa
Günün merak edilen arkadaşları: Pınardaİlkim

size de "hello" tatlıcadı hanım

yok hayır, mesajınızın sadece bu kısmını okumadım, hepsini okudum.

tarık buğranın hafızasına maşallah diyorum
dışarı çıkarken yanınızda yemek götürmenizi takdir ediyorum. bendeniz öyle değilim malesef
ve ev oturması.... aaah ahhh annem ameliyat olup da, oğlana baktığım zamanda 1 defa annemi görmeye ablama gitmiştim. yıllardır ev oturması yapmadığımı o zaman farkedip hüzünlenmiştim. tabiki aradaşıma vs gidiyorum ama orda ev oturması gibi değil de, kitap okuma grubu olduğundan yayılamıyoruz pek

böyle işte... tarık bğranın gözlerinden öpüyorum

tamam tamam, artık gittiğim yerlere yemeğimi götüreceğim hatta başkalarınn çocuğunun da yemeğini götüreceğim hatta sefertasıyla dolaşacağım

ya, kendi kızının yemeğini bizim oğlana da yediren arkadaşım da sizin gibi rahatsız oluyorsa diyerekten aklım başıma geldi

günün dersini aldım dostum

O güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum kızlar.
En kısa zamanda oğluşumun resimlerini paylaşacağım

Meleğim ; canım ben Kayra 15 aylık civarındayken kullandım balık yağını.Dibinde 3-4 kaşık kalınca artık dayanamayıp çöpe attım.Kokusunda sorun yoktu ama kaşıktan bir damla da olsa bir yerime değse akşama kadar balık kokusu geliyordu burnuma.Aynı şekilde kayra ağızdan gaz çıkardıkca veya bana yaklaştıkca aynı koku beni çok rahatsız etti.İştah konusunda bir etkisini görmüş olsaydım mutlaka devam ederdim ama maalesef hiç bir etkisi olmadı bizde.Kayra bey hep bildiğini okuyor :))

Babyceren ; canım yemek konusunda yengenin sorumsuz davranması konusunda sana sonuna kadar katılıyorum.
Dün ben de oğlumla dışarı çıktım.Tam öğlen yemeğine denk geleceği için yanımda kayraya yetecek kadar makarna götürdüm.
Gittiğim yerde benim oğlandan 2 yaş kadar büyük bi kız çocuğu makarnayı görünce yanımıza oturdu ve bakmaya başladı.Mecburen onunda önüne koydum biraz biraz ama sonuç itibari ile oğluşum doymamış oldu.(poğaça ile açlığını giderdik ama)
Yine dün akşama doğru eşimin okulunda ki anasınıfının oyun odasına götürdüm kayrayı.Okul bitmişti ama annesini bekleyen 2 çocuk vardı oynayan.Kayra muz isteyince soydum yedireyim diye ama iki çocukta yanıma oturunca mecburen üçünede paylaştırdım.Sonuç olarak oğlum yine aç kaldı :)))
Neyse çok kafama takmadım mevzuyu çünkü her zaman başımıza gelen bir olay değil ama senin yazınıda görünce sana hak verdiğimi paylaşmak istedim :))
Ha şöyle de bir durum var.Çocuğun yemeği yok diye acil bi davete katılmamazlık yapmam mesela :))
Dışarı çıkarsam mutlumun dediği tost -ayran ile veya çorba ile doyururum karnını.Misafirliğe gidersem ayran-poğaça/börek/kek artık ne varsa,bi şekilde doyururum karnını.Sıcak yemeğini ise eve döndüğünde telafi ediyoruz.
Mutlumun dediği gibi çocukların eğlenmeleride en az yemeleri gereken yemek kadar önemli geliyor bana da
Yani relaxxx diyorum ama sen de bir anne olarak kendi evladını daha iyi tanır ve ona göre hareket ediyorsundur eminim

Mutlu annem : Kayra bu sabah kahvaltıdaki sütünü pipetten sıkılınca minik şeker kepçesi ile oynayarak içti.Yarım bardaktan biraz fazla içmesi de beni ziyadesiyle memnun etti.Sanırım bir kaç gün bu kepçe bizi idare eder

Kızlar çarşamba günü bayan arkadaşlarım gelecekler bana.3-4 çeşit yapmayı planlıyorum ama ne yapacağıma karar veremedim.Sarma,kısır ve tepsi böreği dışındaki tüm tariflerinize açığım
Şöyle akşamdan yapılabilecek bir şeyler olursa ekstra mutlu edersiniz beni :)

selam tatlışlar
giyindim süslendim misaficiklerimi bekliyorumgelselerde gitselerde kurtulsam
eşimin akrabaları gelecek ve sanırım kaynanamda gelecek:86 kadaaa mutluyum ki anlatamam:86nu öyle çok özlemiştim ki:86:
içime sokasım geliyo:86:
haşhaşlı kek yaptım başkada birşey yapmadımzamanım kalmadı
zaten kahve içmeye diye geliyolar:86:

çikocum aferim akıllanmışsın:))ya eger ayda bir görüştügün insansa ne sorun olacak kisen yine bildigin gibi yap:86:

mutlum canişkom ben tabikide sinirlenmedigini çok iyi biliyorumama melegim öyle yazınca açıklıyım dedim ondan sende yalnış anladın:)bende senin gibiyim eger sinirliysem veya ciddi bi konu konuşuyosak düz yazıyorum
neyse bu yalnış anlaşılmaya son verelim yoksa gerçekten sinirlenecemkapişko

tatlıcadı hamarat hatun mutfagı halletmişsin darısı bana inşallahbenim mutfak elden gitmek üzere
eşininde sana yardımcı olması çok güzel

turuncu sagol canım beni çok iyi anlamışsın:))sonuçta zeyno benim yigenim ona canım fedaçocuk bu sonuçta canıda çeker ama hani oda birçeşit getirse biraz ondan biraz bundan karınlarıda doyar:)haftada 2 defa görüşüyoruz o yüzden yaptıgı zoruma gitti ama yinede o degişmeyecek ben degişecem:86:yanıma fazladan almaya devam edecem:86: çok relaxım:86:
kaynanamı görecem ondan böyleyim:86:
ama haklısın hayatı ertelememek lazımbundan sonra daha boşvermeye çalışacam:18:komşuya giderken arkama bakmadan kapıyı çekip çıkacam

Evet evet resim bekliyoruz boncuktan:13:
İnan kendi çocuğum sütünü içmiş kadar sevindim canım Kepçe, kaşık rengi, kaşık boyutu herşeyi değiştirerek vermeye çalış ki keyif alsın boncuğum Mira kendi yiyor ama bende bazen bu türlü numaralara kalkışıyorum; wauuuw nasıl yedinhadi birde mavi kaşıkla ye bakalımayyy bende yiiiiceemm derken bi bakıyorum mama sandalyesinde 2 tabak 5 kaşık 3 çatal olmuşAman yesinlerde bi şekilde
Benim fikrim tatlıdan yanaTatlı olarak son zamanlarda favorim olan magnolia önerebilirim canım,özellikle muzlu yada çilekli magnolia yap derimGerçi işin içine yine muhallebi soktum bak gördün mü

benim bugün yaptıgım haşhaşlı keki geceden yapabilirsin canımçokta basit,40 dakikamı aldı:)
şilede yapıyosun ayrıca üstünede kremşanti kaplıyosun hem hafif hemde agır bir tatlı oluyo
tarif istersen akşam yazarım,şimdi çıkmak zorundayım
resim istersende hemen çeker yollarımama telden çekecegim için mutluya atarım onun canı buraya koymak isterse koyar
o nasıl isterse artıkkapişko

eklemez olur muyum hiç canımellerine sağlık

Son düzenleme:
Baby, kekinde bir karanlık olduğunu farketmiş yeniden kek çırpmış
Buyrun babynin haşhaşlı kekinin son hali
Bu büyük ve gösterişli bol haşhaşlı parçayı da bizzat kv.sine hazırlamış
Ellerine sağlık canım,tarifi bekliyorum bende

bende çok severim bu tatlıyı gerçekten basit ve ağır bi tatlı.

normal kek hamurunun içine haşhaş koyarak ve üzerine krem şanti sürerek mı elde edeceğiz bu keki? hey kaçamazsınız, şu kekin tarifini verip öyle gidiniizzz

paylaşımcı ruhundan dolayı mutlu_anneye teşekkür ediyoruz. Babyceren hanıma kalsak, değil kekin tarifini görüntüsünü bile bilemeyeceğiz dostlar

dostum mesajınızda o kadar çok :86: ifadesi kullanmışsınız ki, "acaba gerçekten rahatladı mı yoksa çıldırmadan hemen önceki gün mü" diye tırsıyorum :18: gerçekten "relax" mısınız azizim, lütfen açık söyleyiniz :18:

aaaa alyel gelmiş hoşgelmiş dostum nasılsınız? çoluk çocuk nasıllar? talay hanımın tayini Antalya'ya çıktı. siz istemeyi düşünüyordunuz bir ara, ne oldu durum?

Ne kadar oldu burayı açmayalı daha doğrusu açamayalı bilmiyorum..Beni tanıyanlar az çok bilir ne kadar yoğun bi çalışma hayatı ve işyerimin uzaklığı nedeniyle günümün yarısının yolda geçtiğini..ee hal böyle olunca da ister istemez gönül arzu etsede uğrayamaz oluyor insan can dostlarının yanına...hayat galesi böööyylllee sürüp akıyor hızlıca...naappaaccaammm çekeceeemmm meeccbbuurrr...((

Kim nerede ne zaman ne yapmış hiçbir fikrim yok. Umarım herkes iyidir..Umarım hastalık kaza bela olumsuz ne varsa uzak olur hayatımızdan...

Biraz geçmişe bakmaya çalışacağım...beni hatırlayan merak eden var mıdır pek sanmıyorum ama varsa da şimdiden teşekkür ederim yüreğine sağlık yaniii:))) ne de olsa sık sık gelemiyorum hergün bişeyler kaynatamıyorum sizlerle...

Bu aralar canım çok sıkkın moralim bozuk...4. defadır il merkezine verdiğim tayin dilekçesi gene olumsuz sonuçlanarak hüsrana uğramış oldum..sürünmeye devam yaniii...işin en kötü yanı da şartları uyanın değil torpilini bulanın tayininin gerçekleşmesi. en üzücü yanı da bu yaniii... bu aralar gene depresyonlarım ayakta anlayacağınız...ne se bi bakim sizlerde ne var ne yok...

aaaa alyel gelmiş hoşgelmiş dostum nasılsınız? çoluk çocuk nasıllar? talay hanımın tayini Antalya'ya çıktı. siz istemeyi düşünüyordunuz bir ara, ne oldu durum?

hoşbuldum chihiro cum; az önce de yazdığım gibi tayin istedim hem de bu 4. defadır ..malesef benim değil torpili olan arkadaşın tayini çıktı...Canım çok sıkkın geçen haftadan beri...

Çocuklar iyiler şükür...Feyzanur her zaman ki gibi iştahsız ve zayıf..en son kaç kg bilmiyorum geçen ay götürmedim artık saldım yaniii...ama herhangi bir sağlık sorunu yok şükür...durak durak bilmiyor hep ayakta peşindeyim evde...hem işte hem evde ve yolda yorgunluktan soldum valla...

Hşg CNm , tayin olayına üzüldüm Rabbim gönlüne göre versin inş . Kızlar nasıl CNm , feyzanur nasıl oldu , yemesi boyu kilosu iyimi .. Bizde halan yemek yeme sıkıntısı var bir aşamadık bu durumu gitti (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…