"terıbıl tuu" korkunç 2 sendromuna hoşgeldik hepimizMerhaba kızlar...
Bir kaç gündür keyifsizim,gerginim,asabiyim,tahammülsüzüm....
Kayra ya karşı önceden çok daha sabırlıydım ama artık dayanamıyorum ve bağırıyorum.
Ne değişti diye sorarsanız,önceden hayır dediğimde ve neden hayır olduğunu izah ettiğimde anlardı ve yasak olan şeyi bırakırdı.Şimdilerde ise hep benim dediğim olsun istiyor.Keyfi olmayınca kendisini yerlere atıyor,bağırıyor,vuruyor.Benim taviz vermeyeceğimi bildiği halde "belki razı olur" düşüncesiyle ağlamaya devam ediyor.Bir de sulu göz ki sormayın.Hemen gözünden yaşlar akıyor.
Kendi oğlumu tanıyamıyorum artık valla.Herşeye bu kadar çok ağladığı için ben de geriliyorum ve çocukla ilgilenmek hiç gelmiyor içimden.Altını değiştirmekde artık çok zorlaştı.Sürekli bir savaş halindeyiz.Bir de dillere destan yeme sorunumuz var ki ne siz soruuun ne ben söyleyeyimm.
"terıbıl tuu" korkunç 2 sendromuna hoşgeldik hepimizbizimkilerde de durum farklı değil. ağlama, bağırma çok olmasa da arada bir bizimkinde de oluyor. "tombalağım, kuzum yapma anneciğim. hadi boyadığın duvarları silelim" vs diyerek ve sarılarak sakinleştiriyorum. sonra bozduğu şeyi beraber yapıyoruz. dökülmüş süt, boyanmış duvar vs. o kızdığında ben de karşı tepki olarak kızsam, şiddet algısı pekişecek ve şiddeti öğrenecek. şiddet uygulasa bile tatlı dille kötü eylemden uzaklaştıran anne ile karşılaşınca, bu yola başvurmayı bırakır diye düşünüyorum :44:işe yaramıyor da değil hani. herşeyi bağırarak yaptıran kuzenini ve bağıran teyzesini gördüğü hafta evde de istediğini bağırarak istiyor. ben tatlı dille uyardıkça bağırmayı unutuyor
Merhaba kızlar...
Kayra ya karşı önceden çok daha sabırlıydım ama artık dayanamıyorum ve bağırıyorum.
Ne değişti diye sorarsanız,önceden hayır dediğimde ve neden hayır olduğunu izah ettiğimde anlardı ve yasak olan şeyi bırakırdı.Şimdilerde ise hep benim dediğim olsun istiyor.Keyfi olmayınca kendisini yerlere atıyor,bağırıyor,vuruyor.Benim taviz vermeyeceğimi bildiği halde "belki razı olur" düşüncesiyle ağlamaya devam ediyor.Bir de sulu göz ki sormayın.Hemen gözünden yaşlar akıyor.
Kendi oğlumu tanıyamıyorum artık valla.Herşeye bu kadar çok ağladığı için ben de geriliyorum ve çocukla ilgilenmek hiç gelmiyor içimden.Altını değiştirmekde artık çok zorlaştı.Sürekli bir savaş halindeyiz.Bir de dillere destan yeme sorunumuz var ki ne siz soruuun ne ben söyleyeyimm.
Ooofff bir kaç gün bir yerlere gidip kafa dinleyebilsem keşkee
İkinci çocuğu Kayra kreşe başladıktan sonra düşünüyorum artık.Şuan ikinci bebeği düşünenleride tebrik ediyorum valla.
Bütün gün bir çocukla ilgilenmek yeterince zor ikean bir tanesininde kundakta ilgi bekleyecek olması yeterince korkutuyor beni.
Kızlr bir şey daha sorayım size..
Dün kayranın gözleri gün boyu çapaklandı.Temiz bir pamukla sildim hep.
Bu sabah ise çapaktan gözleri kapanmıştı.Yeni temiz pamuk ve suyla sildim ve şuan baktığımda göz altında ve üstünde hafif kızarıklık başlamış.
Gözlerinin içi hafif kızarık ve ıslak ıslak.
Bugün temiz pamukla pansumana devam mı edeyim yoksa doktora mı götüreyim ?
ohh sana kocamandiyorum ne güzel hazırlıklar yapıyorsun oğluşunada maşallh sanırım hepsini hallettin.sanırım elinde yatkın böyle işlere valla ben şahsen beceremiyorum senin azmine hayran kaldım ne zaman yapıcakasın ve nezman gidiyorsun.allah yardımcın olsun canım.sana msj atmıştım cvp ladığın için tekrar teşekkürler d.günü süsleriyle ilgili bi kaç şey yaptım ama benim adamda sağolsun daha başlamadan abartma abartma nerden nasıl çıkartıcan renklli baskı pahalıymış matbaya gitmek lazımmış mış mış mış diyor bende netten sunum çubuğu lavanta şişesi 2 yaş badisi ponpon banner şiparişi siparişi verdim abartmadım yani 60 tl +kargoda var yapacak bişey yok
Merhaba kızlar...
Ooofff bir kaç gün bir yerlere gidip kafa dinleyebilsem keşkee
İkinci çocuğu Kayra kreşe başladıktan sonra düşünüyorum artık.Şuan ikinci bebeği düşünenleride tebrik ediyorum valla.
Bütün gün bir çocukla ilgilenmek yeterince zor iken bir tanesininde kundakta ilgi bekleyecek olması yeterince korkutuyor beni.
Bu sabah ise çapaktan gözleri kapanmıştı.Yeni temiz pamuk ve suyla sildim ve şuan baktığımda göz altında ve üstünde hafif kızarıklık başlamış.
Helloooooo
Şantiyeye internet bağlantısı bugun yapıldı nihayet ama pazartesi yoğunlugundan yazamadım bakamadım; haftasonu da istanbuldaydım malum, baturumun mevludu vardı. Şehzade oldu kuzum bi görseniz... Maşallah diyim :)
Defne kardeşini ve kızenlerini gorecegi icin cok mutluydu, öyle de oldu ama kucagıma alınca cok kıskandı :/ valla hamişlere basarılar diliyorum. Biri kucaktayken ötekiyle ilgilenmek bayaa zor :)
Onun dışında bende bi durum yok...
Mahirin terlikleri bugranın puseti hayırlı olsun
Aras eymenim de yakında koşar hejar üzülme lutfen
Bugra da alerjik cıktı demek. Tahmin etmiştim. Yazık boşa ilac kullandınız o kadar... Önceki doktoruna uyuz oldum. Nasıl bu kadar rahat teshis koyup antibiyotik ve ilac yazabiliyolar anlamıyorum. Lanet olsun. Kime gidiyodunuz? İsim yaz da kardeşime söyliyim ona götürmesin (daha doğrusu istanbuldaki tüm arkadaslara faydası olur)
Minyaturcum kadınlar gunu aktivitelerini çok kıskandım. Gerci ben öyle gunleri kutlamam ama baska bi zaman bu aktiviteleri yapmak isterdim. Melegim de koca 4 saat dışarı cıkmıs. Onu da kıskandım valla. İşe gidip gelmekten baska hiç bişey yapmıyorum cok sıkıldım
İyi geceler hepinize
Haa mutlumun süsüne de bayıldım. Magnolia yı en kısa zamanda denicem
günaydın
dün moralim çok bozuktu. minik bi bedeni toprağa verdik koca bir inat uğruna...
bugün de üzgünüm tabii ki ama biraz daha iyiyim...
kuzumun kreş arkadaşının doğum günü kutlaması var bugün. ve de kahvaltı etkinlikleri var sabahtan :) üzümlü cookie yaptım. tarifi ilk kez denedim. kıvamı enteresan oluncaa tırstım beceremedim diye.. ama çok güzel oldu...afiyet olsun bıdıklarıma.. bu arada dun akşam sadece tadı nasıl diye kırılan bi parçadan yemiştim. ve şu an canım fena şekilde ondan istiyor :) herkes yesin, yetmeme gibi bi durum olmasın diye kendime almamıştım... neyse bu kez de kendimize yaparım ne olcak...
talaycım çalışmayıp çocuklarına bakmak istemen lüks değil tabii ki de, çok güzel bişey... hiç kimse onları anneleri gibi büyütemez. bakar evet bi şekilde büyürler ama bizim gibi olmaz..evde cocuk bakmayı yan gelip yatmak olarak goren ziniyeti anlayamıyorum. ne kadar çoklar.. ne laf anlamazlar... boşver sen nasıl istiyorsan nasıl düşünüyorsan onu yap... en iyi kararı sen vereceksin...
meleğim tabii ki de sen de haklısın canım. ama işte maalesef bunun doğrusu yanlışı yok. çalışan anne de olsan çalışmayan anne de olsan ikisinin de kendine ait guzel ve kötü yanları var :) anı yaşayıp mutlu olmak lazım. artık karamsar olmak istemiyorum. pozitif enerji lazım bize. :) her fırsatı değerlendirmek lazım. geçmiş ve geleceği düşünmeden anı yaşamalıyız sanırım en guzeli bu...
tatlıcadım tekrar gecmiş olsun.
mevludumuz için yaptığınız guzel yorumlara cok tesekkur ederim... fotoğraf var ama kardeşim paylaşmamızı istemiyor. şimdiye dek sadece tek bir fotograf paylaştı kendisi... o yuzden kararına saygı duyarak paylaşmıyoruz hiçbirimiz :)
ben de doğumgunu hazırlıklarına devam ediyorum. gecen gun oyuncakcıda gorunce dayanamadım. kelebek kanadı ve peri asasını aldım kızımın. banner ını da hazırladım. çıktı alınacak. şu 2 rakamını ben de yapıcam xps ilehani şu ısı yalıtım levhaları var ya ee şantiyede olunca insanın aklına bu malzemeler geliyo. üstünü de simli evayla kaplarım :) yine kitap ayracı yapmayı düşünüyorum her daim güzel bi hediye. hatta bunu gelenekselleştirip her doğumgunude konsepte uygun ayraçlar hediye edebilirim. böylece ufak çapta bi koleksiyon sahibi olmuş olunur çerçeve hazırlar mıyım bilemiyorum. herkeste goruyorum çok banalleşmeye başladı. ama emin de değilim belki başka bişey düşünürüm. sizin de aklınıza gelirse haber edin bu zavallıya.. bi de kapı önü hoşgeldin pankartı yapıcam işte..
neyse işler beni bekler.. öpüldünüz..
paylaşım için çok teşekkürler hejar hanım. dediğiniz gibi her çocuktan hepsini yapması beklenemez. sanırım aralarından çocuğunu yapsa yetecek :26:günaydın güzel anneler tatlı bebişler hepinize çok ama çok teşekkür ederim,hep destek oldunuz,umut oldunuz bana
oğlum baya bir gelişme gösterdi son 10 günde sadece yürüme konusunda değil,birşeyler öğrenme konusunda da yaklaşık 10 gündür multitabs balık yağı kullanıyoruz çok farkını gördük gerçektande,dil konusunda hevesli ne söylersek tekrar ediyor,henüz cümle kuramıyoruz ama o da olacak inşallah bu arada bizde 2 yaş sendromuna girdik galiba çünkü gamzelim istediği olmayında kafasını yere vuruyor agresifleşmeye başladı
psikoloğun tavsiyelerini ve çocuklarımızın yapması gerekenleri sizinlede paylaşmak istiyorum
tek başına su içiyor mu? Aras Eymen içiyor
tek başına yemek yiyor mu? hayır benim vermemi istiyor,bana biraz abartı geldi tamam yiyebilen çocuk vardır ama hepsinden aynı performansı beklemek garip geldi neyse
basit emirleri yapıyor mu? mesela kapıyı kapat,kitabı getir gibi bunuda yapıyor şükür
tek başına merdivenlerden çıkıyor mu? hayırrr
zıplıyor mu? hayır
tek ayağının üstünde durabiliyor mu?
kendi başına üstünü çıkarıyor mu?sadece çoraplarını ve ayakkabısını çıkarabiliyor
tek başına elini yıkayıp kurulayabiliyor mu? birlikte yıkıyoruz biz
kesinlikle tv yasak dedi,ve mecbur olmadıkça kreşe 3 yaşından önce vermeyin dedi tabii çalışanlar için değil bizim gibi evde olanlar için geçerli
birlikte oyunlar oynanacak,birebir ilgilenecek anne ve baba
şimdilik aklımda kalan bunlar kızlar,10 gün oldu gideli :)
unutmadan bugün benim doğum günüm chiriro unutmamışsın geçen yılda ilk sen kutlamıştım
mutlumunda evlilik yıldönümü kutlu olsun kuzunla eşinle ve doğacak bebelerinle nice sağlık huzur mutlu dolu yıllar tatlım
dostum hoşgeldiniz...
evet... minicik bir çocuk ve saatte bilmem kaç km hızla gelen bir kapsül... acılı bir anne... artık bir çocuk ölümü veya hastalığı okuyunca hemen kendi çocuğum ve o çocuğun annesini düşünüyorum... içim daralıyor... daralması da gerekiyor diye düşünüyorum, duyarlılık iyi birşey ne de olsa...
kurabiye hikayenize biraz gülümsedim. ben de, herkese yetsin diye kendi yaptığm çöreklerden çok az yiyip, sonra da tüm gün onu düşünürüm ama benim filmim biraz korkunç bitiyor. şöyleki: akşam eve gider gitmez, oğlanla babası gelene kadar o çörekten koca 1 tepsi yapıp, yarısını yerim
evde çocuk bakmak... ahhh ahhhlüküs değil amma hem büyük nimet hem zorluktur kendi çocuğuna bakan anneleri çok takdir ediyorum ama takdir etmekle kalmayacak, 2. çocuğuma kendim bakacağım
yettim gari
çikonunda yazdıgı gibi nette sorun vardıneyseki ankaradaki dayılarımı araya soktum da işi çözdük:))
sizleri çook özlediminternetsiz hayat saman gibiymiş yaşamaktan umudumu kesmek üzereydim:))
başka şeylerle oyalanmaya çalıştımbu iş benim x e yaradı
geçmişe baktım ama herşeyi unuttum:26:
aklımda kalanlar,
hejar canım dönmene çok sevindimogluşununda bişeyi yokmuş inan çok mutlu oldum çok şükür diyelim adım atmaya başlaması çok güzel gör bak yürümesi çok yakındır çoook öptüm
kujumda gelse süper olacak
melegim çağla uzun zamandır 5 numara bez kullanıyoayak numaramız 24 evet evet 24 aslında 23 a 23 tam oluyo yeni bir ayakkabı alsam 24 alacam yarında boyunu ölçecem merak ettim kilosuda artık doktora gidince
bugünde misafirim vardıçok büyük bir karar aldım bundan sonra kimseye gitmeyecem kimsede bana gelmesin geçen haftadan beri sürekli misafir agırlıyorum evde ne un kaldı ne şeker eşim kabartma tozu almaktan kabarmaya başladı
neyse yarında ben misafirlige son kez gideyim ondan sonra gitmiycem:)yarın gitmem lazım çünkü o bana gelmiştiödeşelim
çağlayla ceren nezle oldu malesef2 gündür sümüklüler daha geçen diyodum çok şükür uzun zamandır hasta olmadılar diye:26:işte böyle anne söyleyince nazar degermiş:))şaka yaw nazarla ne alakası var olacakları varmış olmuşlar,umarım ilerlemez,basit bir nezle olarak kalır ve biter..
döncem ben size
bu dünyadan ayrılan çocuksa eğer ve buna bi yürek üzülmüyor burkulmuyorsa onun insanlığından şüphe ediyorum.günaydın
dün moralim çok bozuktu. minik bi bedeni toprağa verdik koca bir inat uğruna...
bugün de üzgünüm tabii ki ama biraz daha iyiyim...
kuzumun kreş arkadaşının doğum günü kutlaması var bugün. ve de kahvaltı etkinlikleri var sabahtan :) üzümlü cookie yaptım. tarifi ilk kez denedim. kıvamı enteresan oluncaa tırstım beceremedim diye.. ama çok güzel oldu...afiyet olsun bıdıklarıma.. bu arada dun akşam sadece tadı nasıl diye kırılan bi parçadan yemiştim. ve şu an canım fena şekilde ondan istiyor :) herkes yesin, yetmeme gibi bi durum olmasın diye kendime almamıştım... neyse bu kez de kendimize yaparım ne olcak...
talaycım çalışmayıp çocuklarına bakmak istemen lüks değil tabii ki de, çok güzel bişey... hiç kimse onları anneleri gibi büyütemez. bakar evet bi şekilde büyürler ama bizim gibi olmaz..evde cocuk bakmayı yan gelip yatmak olarak goren ziniyeti anlayamıyorum. ne kadar çoklar.. ne laf anlamazlar... boşver sen nasıl istiyorsan nasıl düşünüyorsan onu yap... en iyi kararı sen vereceksin...
meleğim tabii ki de sen de haklısın canım. ama işte maalesef bunun doğrusu yanlışı yok. çalışan anne de olsan çalışmayan anne de olsan ikisinin de kendine ait guzel ve kötü yanları var :) anı yaşayıp mutlu olmak lazım. artık karamsar olmak istemiyorum. pozitif enerji lazım bize. :) her fırsatı değerlendirmek lazım. geçmiş ve geleceği düşünmeden anı yaşamalıyız sanırım en guzeli bu...
tatlıcadım tekrar gecmiş olsun.
mevludumuz için yaptığınız guzel yorumlara cok tesekkur ederim... fotoğraf var ama kardeşim paylaşmamızı istemiyor. şimdiye dek sadece tek bir fotograf paylaştı kendisi... o yuzden kararına saygı duyarak paylaşmıyoruz hiçbirimiz :)
ben de doğumgunu hazırlıklarına devam ediyorum. gecen gun oyuncakcıda gorunce dayanamadım. kelebek kanadı ve peri asasını aldım kızımın. banner ını da hazırladım. çıktı alınacak. şu 2 rakamını ben de yapıcam xps ilehani şu ısı yalıtım levhaları var ya ee şantiyede olunca insanın aklına bu malzemeler geliyo. üstünü de simli evayla kaplarım :) yine kitap ayracı yapmayı düşünüyorum her daim güzel bi hediye. hatta bunu gelenekselleştirip her doğumgunude konsepte uygun ayraçlar hediye edebilirim. böylece ufak çapta bi koleksiyon sahibi olmuş olunur çerçeve hazırlar mıyım bilemiyorum. herkeste goruyorum çok banalleşmeye başladı. ama emin de değilim belki başka bişey düşünürüm. sizin de aklınıza gelirse haber edin bu zavallıya.. bi de kapı önü hoşgeldin pankartı yapıcam işte..
neyse işler beni bekler.. öpüldünüz..
günaydın güzel anneler tatlı bebişler hepinize çok ama çok teşekkür ederim,hep destek oldunuz,umut oldunuz bana
oğlum baya bir gelişme gösterdi son 10 günde sadece yürüme konusunda değil,birşeyler öğrenme konusunda da yaklaşık 10 gündür multitabs balık yağı kullanıyoruz çok farkını gördük gerçektande,dil konusunda hevesli ne söylersek tekrar ediyor,henüz cümle kuramıyoruz ama o da olacak inşallah bu arada bizde 2 yaş sendromuna girdik galiba çünkü gamzelim istediği olmayında kafasını yere vuruyor agresifleşmeye başladı
psikoloğun tavsiyelerini ve çocuklarımızın yapması gerekenleri sizinlede paylaşmak istiyorum
tek başına su içiyor mu? Aras Eymen içiyor
tek başına yemek yiyor mu? hayır benim vermemi istiyor,bana biraz abartı geldi tamam yiyebilen çocuk vardır ama hepsinden aynı performansı beklemek garip geldi neyse
basit emirleri yapıyor mu? mesela kapıyı kapat,kitabı getir gibi bunuda yapıyor şükür
tek başına merdivenlerden çıkıyor mu? hayırrr
zıplıyor mu? hayır
tek ayağının üstünde durabiliyor mu?
kendi başına üstünü çıkarıyor mu?sadece çoraplarını ve ayakkabısını çıkarabiliyor
tek başına elini yıkayıp kurulayabiliyor mu? birlikte yıkıyoruz biz
kesinlikle tv yasak dedi,ve mecbur olmadıkça kreşe 3 yaşından önce vermeyin dedi tabii çalışanlar için değil bizim gibi evde olanlar için geçerli
birlikte oyunlar oynanacak,birebir ilgilenecek anne ve baba
şimdilik aklımda kalan bunlar kızlar,10 gün oldu gideli :)
unutmadan bugün benim doğum günüm chiriro unutmamışsın geçen yılda ilk sen kutlamıştım
mutlumunda evlilik yıldönümü kutlu olsun kuzunla eşinle ve doğacak bebelerinle nice sağlık huzur mutlu dolu yıllar tatlım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?