2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

"terıbıl tuu" korkunç 2 sendromuna hoşgeldik hepimiz bizimkilerde de durum farklı değil. ağlama, bağırma çok olmasa da arada bir bizimkinde de oluyor. "tombalağım, kuzum yapma anneciğim. hadi boyadığın duvarları silelim" vs diyerek ve sarılarak sakinleştiriyorum. sonra bozduğu şeyi beraber yapıyoruz. dökülmüş süt, boyanmış duvar vs. o kızdığında ben de karşı tepki olarak kızsam, şiddet algısı pekişecek ve şiddeti öğrenecek. şiddet uygulasa bile tatlı dille kötü eylemden uzaklaştıran anne ile karşılaşınca, bu yola başvurmayı bırakır diye düşünüyorum :44:işe yaramıyor da değil hani. herşeyi bağırarak yaptıran kuzenini ve bağıran teyzesini gördüğü hafta evde de istediğini bağırarak istiyor. ben tatlı dille uyardıkça bağırmayı unutuyor

"Oh myy godddd"
Ben bu 2 yaş sendromunu niye düşünemedim
Offf valla dayanamıyorum artık arkadaşım.Tatlı dilli olmaya çalışıyorum ama son günlerde çok agresifleştiğimi hissediyorum.Çocukta dolayısı ile benden fazlasıyla etkileniyor ve daha da inatlaşıyoruz.
Sakin olmam lazım...
Keşke güzel bir kreş olsaydı da haftada 1-2 yarım gün götürebilseydim diyorum.Yalnız çocuk büyütmek cidden çok zor.Allah benim gibi gurbette olup yalnız çocuk büyütenlere iki kat sabır versin

Turuncu CNm bende bu konuda bir kaç kez serzenişde bulundum ama hiç kimse yazmadı gerçi pek gelende yok topiğe neyse demem o ki aynı durumlar bizde de var hatta mahir özellikle dışarda iken istediği olmayınca yere yatıp uzanıyor ve bağırıyor gelmicemmmm diye bende isterdim bağırmamak , kızmamak ama mümkün olmuyor , Chihiro hocam sabırlı demek maşallah biz sürekli evdeyiz sanki bizim işimiz daha zor (
Alt değiştirme zorluğu biz çok uzun zamandır yaşıyoruz , son zamanlarda artık üst bâş değiştirmede de yaşamaya başladık ..

Son düzenleme:

Doktora git bence belki gözü enfeksiyon kapmıştır .

selam kızlar hava yine yağmurlu istanbulda yaz gelsin artıkk
kahvaltıya misafirlerim vardı gittiler onlar giderken baktım tarık buğra montunu almış kapı önünde bekliyo çok ağladı dışarı çıkmak için zor sakinleştirdim ve uyudu..

bu arada kaplsizanne bebişinin korktuğundan bahsetmiş..tarık buğrada geçtiğimiz hafta çok severek oynadığı balonlardan korkmaya başlamıştı..gün içerisinde balon patlatır benim korktuğumu görünce sırıtarak devam ederdi..geçtiğimiz hafta ben balonu elime aldım ve tarık buğraya atıcakken baktım kulaklarını kapatarak koltuğa yattı..kendiside korkmaya başladı yanii
bende arada bir oyunlarımızın içine balonu dahil ettim şu anda korkmuyo ama patlatmıyoda:)balonlarla oynamaya devam
ve önceden babası suratını ilginç şekillere sokardı tarık buğra çok eğlenirdi taklit etmeye çalışırdı son zamanlarda o hareketlerdende korkuyo babası bi kaç kez yaptı baktım hemen korkup omuzuna yattı artık eğlendirmek için ilginç mimikler kullanmıyoruz:)
en son dışarı çıkmamızda da kel kafalı bi adam gördü ondan korktuadam biraz heybetliydide kel olduğu için mi iri olduğu için mi korktu anlamadım:)

şekersizim;miniğinizin mevlüdü yapılmıuş nasılda tatlı olmuşturdefnoş kıskandı demek kıyamam:)
tarık buğrayı önceden ben çocuk doktoruna götürüyodum canım geçtiğimiz hafta ilk defa çocuk göğüs hastalıkları doktoruna götürdük..gittiğimiz çocuk doktoru yapılan tahlilde alerjik olduğunu gördü ve her gitmemizzde antibyotikte verdi..son rahatszılanmalarında antibiyotiği vermesine rağmen kullanmadım
çocuk göğüs hastalaıkları doktoruda bu hastalığı antibiyotik tedavi etmez sadece boğazda ve kulakta kızarıklık varsa antibiyotik verilir kullanmamakla ve çöpe atmakla iyi yapmışsınız dedi..ben boşu boşuna 3 kez antibiyotik kullanmış oldum 10 ar gün

turuncum;geçtiğimiz hadta bende aynı yakınmalarda bulunmuştumbebeklerimiz sendromda hepimize sabır diliyorum:)
aynı şekilde tarık buğrada çok sulu göz oldu hemen gözleri doluyo,hele o çığlıkları yok mu bazen kulaklarımı kapatıyorum..
her istediğinin olmasını istiyo artık büyüdüklerinin farkına varıyolar küçük beyler kendilerini gösteriyolar
ve bizde tatlı dilel ve şefkatle yaklaşmak işe yaramıyo suratıma patlatıyo daha çok çığlık atıyo
bende o çığlık atarken hiç ilgienmiyorum göz teması kurmuyorum..gözüne baktığım an çığlık sesi artıyo ve ses inceliyo felaket oluyo:)
sinirlendiği anda yüzüme ve bacağıma vuruyo o anda da hiç yapma,etme oğlum demiyorum..dediğim zaman tekrarlıyo tepkisiz kaldığım zaman tekrarlamıyo
yaklaşık 10 gündür böyle alıştım bu halinede yapıcak bi şey yok..sakin olduğu zamanlarda sık sık kucağıma alıp sarılıyorum çok sevdiğimi söyleyip öpüyorum o da ard arda öpüyo:)bu gün hep böyle akıllı ol tamamı oğlum dedim amam dedi sonra yine çığlıklar başladı

meleğim;sana ufakta olsa iş çıkmış kolay gelsin şekerim..lambanızın arızalı olması belkide o terlemeden dolayıdır..umarım sorun halledilir içine sinerek evinin tadını çıkarırsın

talay;maşallah sana..2 canlısın ve kıpır kıpırsınhazırlıklarını okurken ben bile heyecan yaptım..bizde fotoğraflardan görürüz artık inş herşey çok güzel olur

beybimmm;netin gitmiş komşun çabuk halletsede dönsen buralara

eminim sende çok güzel şeyler yapıyorsundur.bana çıktılar 20 tl ye patladı yapabildiğim şeyleride kendim yapmaya çalışıyorum.bu eşlerin hepsi aynı geçen sene tamam izin veriyorum ama bu son demişti bu sene hamile olduğum için kıramadı beni ama sanırım gelicek sene izin vermez.giderek suyum ısınıyor.

Allah nasip ederse bebek doğunca 2 sene ücretsiz izin almayı düşünüyorum.evvela etrafımdaki herkez bakıcıya ver diye baskı yapıyo çalışan kadın altın yumurta gözüyle bakıyorlar.kendi çocuklarıma bakmak istemem neden lüks birde senin yazdıklarını okuyunca korkuyorum turuncu 2 erkekle bu işin üstesinden gelebilimiim diye.etrafımdaki herkez oğluma karşı çok sabırlı olduğumu hatta abarttığımı söylüyor sanırım çalıştığım için biraz toleranslıyım ama evdeyken aynı sabırı gösterecekmiyim kendimden emin değilim.

bana mikrop kapması gibi geldi o yüzden doktora götür derim umarım ciddi bişey değildir.

Baturun Mevlüt'ü hayırlı olsun inş , Rabbim bahtını açık ve bol rızıklı kılsın .. Âmin
Defne demek kıskandı ama nasıl kıskanmasın ki senin gibi dünya tatlısı annesi var , bu konuda itiraf etmeliyimki mahir beni hiç kıskanmaz ama babasını Uuu ona değen Yada konuşan yandı :)) o derecede yani ..
Seninde iş yerinde olman ve en azından kahve ve çayını müdalesiz içebilmen güzel bir avandaş bende siz çalışanlara bazen imrenmiyor değilim ..ama oda zor uzak kalmakta , yanlarında olmakta zor anasını sattığım

Talaycım mrb CNm , doğum günü hazırların ne güzel gidiyor maşallah inş dört dörtlük bir doğum günü olucak ve sen tüm emeklerin karşılığını alıcaksın inş . Rabbim utandırmasın CNm ..
Benimde çıktılar hazır sadece düzenlemmesi gerekiyor .. Oğlumun tişört işinide söyle halletmeye karar verdim ., beyaz tişört üzerine tren resimli ve isim yaş yazan resim yapıştırcam .

Son düzenleme:
yettim gari
çikonunda yazdıgı gibi nette sorun vardıneyseki ankaradaki dayılarımı araya soktum da işi çözdük:))
sizleri çook özlediminternetsiz hayat saman gibiymişyaşamaktan umudumu kesmek üzereydim:))
başka şeylerle oyalanmaya çalıştımbu iş benim x e yaradı

geçmişe baktım ama herşeyi unuttum:26:
aklımda kalanlar,
hejar canım dönmene çok sevindimogluşununda bişeyi yokmuş inan çok mutlu oldum çok şükür diyelimadım atmaya başlaması çok güzel gör bak yürümesi çok yakındırçoook öptüm
kujumda gelse süper olacak
melegim çağla uzun zamandır 5 numara bez kullanıyoayak numaramız 24evet evet 24aslında 23a 23 tam oluyoyeni bir ayakkabı alsam 24 alacamyarında boyunu ölçecem merak ettimkilosuda artık doktora gidince

bugünde misafirim vardıçok büyük bir karar aldımbundan sonra kimseye gitmeyecemkimsede bana gelmesingeçen haftadan beri sürekli misafir agırlıyorumevde ne un kaldı ne şekereşim kabartma tozu almaktan kabarmaya başladı
neyse yarında ben misafirlige son kez gideyim ondan sonra gitmiycem:)yarın gitmem lazım çünkü o bana gelmiştiödeşelim

çağlayla ceren nezle oldu malesef2 gündür sümüklülerdaha geçen diyodum çok şükür uzun zamandır hasta olmadılar diye:26:işte böyle anne söyleyince nazar degermiş:))şaka yaw nazarla ne alakası varolacakları varmış olmuşlar,umarım ilerlemez,basit bir nezle olarak kalır ve biter..

döncem ben size

günaydınnn
bi kaç gündür geceleri tarık buğra uyanıyo ve uyumak bilmiyo uykusunu almış oluyo tabii yanımızda yatmak istiyo yatağından indirmezsem kıyamet koparıyo
alışıp böyle devam ederse diye çok korkuyorum:18:

beybim hoşgelmişsen ciğerim
kuzularada geçmiş olsun yaz mevsimine az kaldı hem yavrular hem biz rahat edicez inş

günaydın

dün moralim çok bozuktu. minik bi bedeni toprağa verdik koca bir inat uğruna...
bugün de üzgünüm tabii ki ama biraz daha iyiyim...

kuzumun kreş arkadaşının doğum günü kutlaması var bugün. ve de kahvaltı etkinlikleri var sabahtan :) üzümlü cookie yaptım. tarifi ilk kez denedim. kıvamı enteresan oluncaa tırstım beceremedim diye.. ama çok güzel oldu... afiyet olsun bıdıklarıma.. bu arada dun akşam sadece tadı nasıl diye kırılan bi parçadan yemiştim. ve şu an canım fena şekilde ondan istiyor :) herkes yesin, yetmeme gibi bi durum olmasın diye kendime almamıştım... neyse bu kez de kendimize yaparım ne olcak...

talaycım çalışmayıp çocuklarına bakmak istemen lüks değil tabii ki de, çok güzel bişey... hiç kimse onları anneleri gibi büyütemez. bakar evet bi şekilde büyürler ama bizim gibi olmaz.. evde cocuk bakmayı yan gelip yatmak olarak goren ziniyeti anlayamıyorum. ne kadar çoklar.. ne laf anlamazlar... boşver sen nasıl istiyorsan nasıl düşünüyorsan onu yap... en iyi kararı sen vereceksin...

meleğim tabii ki de sen de haklısın canım. ama işte maalesef bunun doğrusu yanlışı yok. çalışan anne de olsan çalışmayan anne de olsan ikisinin de kendine ait guzel ve kötü yanları var :) anı yaşayıp mutlu olmak lazım. artık karamsar olmak istemiyorum. pozitif enerji lazım bize. :) her fırsatı değerlendirmek lazım. geçmiş ve geleceği düşünmeden anı yaşamalıyız sanırım en guzeli bu...

tatlıcadım tekrar gecmiş olsun.

mevludumuz için yaptığınız guzel yorumlara cok tesekkur ederim... fotoğraf var ama kardeşim paylaşmamızı istemiyor. şimdiye dek sadece tek bir fotograf paylaştı kendisi... o yuzden kararına saygı duyarak paylaşmıyoruz hiçbirimiz :)

ben de doğumgunu hazırlıklarına devam ediyorum. gecen gun oyuncakcıda gorunce dayanamadım. kelebek kanadı ve peri asasını aldım kızımın. banner ını da hazırladım. çıktı alınacak. şu 2 rakamını ben de yapıcam xps ile hani şu ısı yalıtım levhaları var ya ee şantiyede olunca insanın aklına bu malzemeler geliyo. üstünü de simli evayla kaplarım :) yine kitap ayracı yapmayı düşünüyorum her daim güzel bi hediye. hatta bunu gelenekselleştirip her doğumgunude konsepte uygun ayraçlar hediye edebilirim. böylece ufak çapta bi koleksiyon sahibi olmuş olunur çerçeve hazırlar mıyım bilemiyorum. herkeste goruyorum çok banalleşmeye başladı. ama emin de değilim belki başka bişey düşünürüm. sizin de aklınıza gelirse haber edin bu zavallıya.. bi de kapı önü hoşgeldin pankartı yapıcam işte..
neyse işler beni bekler.. öpüldünüz..

günaydın güzel anneler tatlı bebişler hepinize çok ama çok teşekkür ederim,hep destek oldunuz,umut oldunuz bana
oğlum baya bir gelişme gösterdi son 10 günde sadece yürüme konusunda değil,birşeyler öğrenme konusunda da yaklaşık 10 gündür multitabs balık yağı kullanıyoruz çok farkını gördük gerçektande,dil konusunda hevesli ne söylersek tekrar ediyor,henüz cümle kuramıyoruz ama o da olacak inşallah bu arada bizde 2 yaş sendromuna girdik galiba çünkü gamzelim istediği olmayında kafasını yere vuruyor agresifleşmeye başladı
psikoloğun tavsiyelerini ve çocuklarımızın yapması gerekenleri sizinlede paylaşmak istiyorum

tek başına su içiyor mu? Aras Eymen içiyor
tek başına yemek yiyor mu? hayır benim vermemi istiyor,bana biraz abartı geldi tamam yiyebilen çocuk vardır ama hepsinden aynı performansı beklemek garip geldi neyse
basit emirleri yapıyor mu? mesela kapıyı kapat,kitabı getir gibi bunuda yapıyor şükür
tek başına merdivenlerden çıkıyor mu? hayırrr
zıplıyor mu? hayır
tek ayağının üstünde durabiliyor mu?
kendi başına üstünü çıkarıyor mu?sadece çoraplarını ve ayakkabısını çıkarabiliyor
tek başına elini yıkayıp kurulayabiliyor mu? birlikte yıkıyoruz biz

kesinlikle tv yasak dedi,ve mecbur olmadıkça kreşe 3 yaşından önce vermeyin dedi tabii çalışanlar için değil bizim gibi evde olanlar için geçerli
birlikte oyunlar oynanacak,birebir ilgilenecek anne ve baba
şimdilik aklımda kalan bunlar kızlar,10 gün oldu gideli :)

unutmadan bugün benim doğum günüm chiriro unutmamışsın geçen yılda ilk sen kutlamıştım
mutlumunda evlilik yıldönümü kutlu olsun kuzunla eşinle ve doğacak bebelerinle nice sağlık huzur mutlu dolu yıllar tatlım

doktora götürmen de fayda var benim oglumunda 16 aylık civarında iki farklı zamanda olmuştu beklemiştim geçer diye ama doktorun verdiği damlalarla geçmişti. kızarıklık vardı gözünün içinde gün gün artıyordı turuncu şimdiden geçmiş olsun

dostum hoşgeldiniz...

evet... minicik bir çocuk ve saatte bilmem kaç km hızla gelen bir kapsül... acılı bir anne... artık bir çocuk ölümü veya hastalığı okuyunca hemen kendi çocuğum ve o çocuğun annesini düşünüyorum... içim daralıyor... daralması da gerekiyor diye düşünüyorum, duyarlılık iyi birşey ne de olsa...

kurabiye hikayenize biraz gülümsedim. ben de, herkese yetsin diye kendi yaptığm çöreklerden çok az yiyip, sonra da tüm gün onu düşünürüm ama benim filmim biraz korkunç bitiyor. şöyleki: akşam eve gider gitmez, oğlanla babası gelene kadar o çörekten koca 1 tepsi yapıp, yarısını yerim

evde çocuk bakmak... ahhh ahhh lüküs değil amma hem büyük nimet hem zorluktur kendi çocuğuna bakan anneleri çok takdir ediyorum ama takdir etmekle kalmayacak, 2. çocuğuma kendim bakacağım

paylaşım için çok teşekkürler hejar hanım. dediğiniz gibi her çocuktan hepsini yapması beklenemez. sanırım aralarından çocuğunu yapsa yetecek :26:

doğumgününüz ayrıca kutlu olsun

merhaba güzel çoçuklarımızın güzel anneleri
ben arada yazıyorum ama takip etmekten almadıgım topigimiz de dogum günü hazırlıkları başlamış ben dede çok fikir dönüyor beynimde ama nerede nelerden yaptıracagıma karar veremedim iş yerinde olunca çarşıdan bakma fırsatım olmuyor zorunlu ihtiyaçlarımı görüp ogluma vakit ayırıyorum duvarda adının yaşının yazdıgı harfleri nereden temin ediyorsunuz onlar duvarda kendinden mi yapışıyor
balon işini nette gördüm tavana koli bandı ile yapıştırma işi güzel olmş sonra nazar boncuklu çubuklardan nette nereden bulabilirim
ewt tşortüne adını yaşını yazıp kesip diken olmuş oda güzrl kullanacagım fikir
bide kapıya asabilecegimiz resminin çıktısı yanında hoşgeldin dogumgünüme yazılı bişey bunları nette yapabilirmiyiz nasıl yoksa dışarıdan matbadan mı hallediyorlar
ayy çok sormuşum

:) yarım tepsi miii yok artık

2.çocuğa kendinizin bakacak olması çok güzel... ben henuz böyle bişey diyemiyorum muhtemelen aynı devam edecek. yaparsam 2.yi tabi

hejar doğumgunun kutlu olsun. nice mutlu yıllar.

mutlum kocacınla nice seneler. ömür törpüsü olsalar da olsun

chihirocum,şekersizim çok teşekkür ederim hepimiz güzel bir ömür geçirelim inşallah
ben 2. çocuğu oğlum 3 yaşına basınca istiyorum tabii kısmet bakalım

kız sen yokmusun yine beni çok güldürdün.evet bizim için internet hava su gibi elzem bende giremeyince bi tuhaf oluyorum.pasta börek işinede bi süre ara ver motorun soğusun yoksa infilak edeceksin.

bu dünyadan ayrılan çocuksa eğer ve buna bi yürek üzülmüyor burkulmuyorsa onun insanlığından şüphe ediyorum.
düşüncelerin için teşekkür ederim takmamaya bildiğimi okumaya çalışıyorum ama bazen yıpratıyor.
cookinin tarifini bi ara verirsin çayın yanında güzel gider.senin doğum günü teman neydi kanatlarla defne melekmi olacak yoksa.

öncelikle doğum günün kutlu olsun herşey gönlünce olur inş. yazdıklarının hepsi olmasada bi çocuğunu oğlum yapabiliyor ama konuşma konusunda hala anlamlı şeyler söylemiyor.bu yazdıkların konuşma içinmi yoksa normal gelişim için mi.ve tv konusu şu an oğluma malesef izlettiriyorum çünkü eşim yok ve yoruluyorum ama yeni evimizde tvyi kurdurmayı bi süre düşünmüyorum tv detoksu yapıcaz inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…