2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kizlar isim arastiriyorum birkac isim buldum kiz annelerinin isine yarayacak :)

nisa,bade(esim ozellikle bade yi begendi),hazan,hazal,idil,miray,caglayan,eylul(ilk dusundugumuz isimdi sonradan vazgectik),name,neva
benim favori ismim fakat esimin hic ama hic begenmedigi isim ise ARYA

Eylülllllllllll :)

Allah kısmet ederse benim prensesimin adı Eylül oalcak..

kızlar günaydın yağtığım bişeyi anlatcıam sizlere.

eşinin hamileliklerine olan ilgisizliğinden yakınan bir kaç arkadaş vardı. belki bir faydası olur diye yazıyorum.

KOCALARIN BİLİNÇLİ OLMASI İÇİN

Benim kocam Allah var hamileliğimde hep ilgiliydi ama yeri geldiğine umursamadığı zamnalar falan olmuştu. çoğunuzda vardır belki duygusallık, alınganlık vb. benim kocam ağlamamı hiç sevmez. ağladığım zaman hemen kızar. yine mi ağlıyorsun der çeker giderdi.

tabi hamile insanın en ufak bir şeyden sinirlenebileceğini, ağlayabileceğini kestiremiyordu. doktor muayesine gittiğimizde doktora onun yanında bundan bahsettim. oda duysun die ne zaman bitecek bu halim die. oda hiç bitmeyecek sen bundan sonra hep böyle gergin, sinirli , duygusal olacaksın. anne oluyorsun kolay deil falan dedi.

tabi bunu duyan kocam bana biraz daha ilgili davranıyor ondan sonra. azıcık bişeye sinirlensem küssem hemen yanıma gelir. tamam tamam gel küsme die.

neyse asıl anlatmak istediğim. hamilelikle ilgili dergi, kitap çoğunun elinde vardır. bende her gece yatmadan önce kocama okuyorum. hepsini anlamasada aklında kalan yerler bile yetti bana şu üç günde. milupanın gönderdiği bebeğimi beklerken dergisi var bende. onu okuyorum kocama. hergün bi kaç sayfa. tabi sonunda uyuyup kalıyo. ama dinledikerli yetio bana. arada sorular soruyorum ne yapmak gerekirmiş, böyle olursa ne olurmuş falan die.

neyse dün gece yatıcaz. hadi yatalım bana dergi oku dedi. ninni gibi geliyormuş

bide bana bunları nie okyorsun sen oku dedi. bende dedim sende bilinçli bi baba olmalısın, halimden anlamalısın. die.

neyse sınav yapıcam seni dedim. önceki okuduğum yerlerden sordum gebelikte beslenme, kabız olursam ne yemem gerekir, cinsel ilişkide nasıl olur, protein almak için hangi besinleri yemem gerekir, normal doğum nedir, sezeryan doğum nedir.? falan die bir sürü soru sordum. benim aslan kocam sınavını başarıyla geçti.

mesela eşim benim yanımdayken sigara içerdi. bende git yanımda içme derdim bişey olmaz ne olacak derdi. o kitapta hamileyken sigara içmeyi kesinlikle bırakmamızı içenlerin bile yanında durmamız gerektiği yazıyordu. eğer durursak bebek prematüre veya zayıf olarak doğabilirmiş.

bu aklında kalmış şimdi benim yanımda hayatta sigara içmez. ben sigara içerken onun yanına gitsem beni kovar. git burdan die.

ben bunun çok faydasını görüyorum arkadaşlar. sizlere de tavsiye ederim. okuduklarınızın hepsini anlamasını anladıkları sizin halinize yeter diye düşünüyorum

Eylülllllllllll :)

Allah kısmet ederse benim prensesimin adı Eylül oalcak..

ya evet hatirliyorum daha cinsiyetler belli degilken konusmustuk sen o zamanda eylul demistin.ama ü yu burda soylemek zor onun icin turkce karakter olmayan seyler dusunuyoruz.
erkek anneleri icinde bartu ve hazar i buldum.ayrica poyraz da super isimmis

kızlar nette dolanan bişey varya anlamı yanlış bilinen isimler diye. Ecrin, tuana, aleyna gibi. Kur'an da geçmesine rağmen anlamı iyi olmayan isimler. Bunların arasında bade yi de okumuştum hatta türkülerde hoş olmayan bi şekilde geçtiği yazıyordu ama yine karar sizin tabi...

Kızlar çok tatlı yemek şeker ölçümünde şeker çıkmasını tetikler mi?

Canı snein adına çok sevindim ne güzel düşünüp yapmışsın...

ama benim canııım kocama işlemez bunlar. Çünkü ben en başta hata yaptım. O yorulmasın aman ben halledivereyim diye diye bi baktım ki herşeyi ben hallediyorum kocam da benim karım herşeyi yapar diye düşünüyor. Hamileliğimde de hiç sıkıntı yaşamadım Allahtan ne bulantı ne istifra adam hamile olduğuma karnım şiş olmasa inanmaycak. artık bende unuttum nazı zaten :)) yaniii ben kocama ansiklopediyi okusam ya canım sen zaten iyisin yaparsın der ama ben yinede onu çok seviyoruuumm :)))

ben de baktim ama bade turk dil kurumunda ask,sarap anlaminda kullaniliyor.ecrin tuana ve aleyna ya bakmadim amabenuim bildigim bade nin gectigi turku de fincani tastna oyarlar icine de bade koyarlarrrrrburda ki bade sarap anlamindaymis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…