Geçenlerde vişne reçeli yapmıştım daha doğrusu becerememiştim canım,,onları kavanozlara koydum vegüzel yürekli arkadaşım benim
bu arada limonatayı nasıl yapmıştın senden tarih istiyorum bacım birde vişne suyu tarifi
anılarına koptum özelliklede buna
bacım sen bir daha fırına gitme en iyisi
canım benim ya
bu arada sen geçen 2 kilo verdim demiştin tebrik ederim canım
bende 1 kilo vermişim oldum 57 kilo![]()
sulandırarak kompostoya çevirdim.Benim tarifimden evde yapmak istesen şu şekilde oldu

yaptığım ölçüye göre değil azaltarak söylüyorum sana:
1 gün önceden yarım kilo vişneyi saplarından ayıkla yıka ve yarım kilo şekere yatır buzdolabına at,
ertesi gün altını aç kaynasın kısık ateşte,kaynamaya başlayınca içine bikaç tane limontuzu da atabilirsin evde varsa
yoksa birkaç damla limon sık altını biraz karıştır kapat.Şanslıysan bu tarif olur sana vişne reçeli

ramazana denk geldiysen ve tarifin sulu olursa(vişneden dolayı)elinde 2 kavanoz sulu vişne reçelin olur(benim 10 kavanoz var

Kavanozun yarısını sürahiye boşalt üzerine soğuk su ekle ve karıştır,,oldu sana vişne kompostosu

limonata tarifim evde ama benzer bir tarif buldum senin için:
3 adet limon
1,5 su bardağı toz şeker
2 – 2,5 litre su
Öncelikle limonların kabukları rendenin ince tarafıyla rendelenir. Geniş bir kaba alınan kabuk rendeleri 1,5 su bardağı şeker ile yoğurulmaya başlanır ve sarı bir öz suyu çıkana kadar yoğurulur. Bu karışıma kabuğu rendelenen limonları dilimleyip ilave ediyoruz ve bir süre daha yoğuruyoruz. İyice özlenen bu karışım üzerine kapak kapatılıp birkaç saat bekletilir. Beklettikçe içindeki şeker eriyor ve limonda tüm rengini veriyor. Sonra sulandırılarak çoğaltılır. İnce bir süzgeçten geçirilir ve soğutulup servis edilir. Afiyet olsun…
(Ben 3 limon ve 1,5 bardağı şekerden 2 litre çıkarıyorum. Şeker zevkine göre daha da sulandırılabilir.)
Bu arada elinin altında her zaman öz bulunabilir çünkü dolapta 1 minik pet şişe kadar yer kaplıyor ve acil durumda süper oluyor canım

Son düzenleme: