aramıza hosgeldın canım Allah sağ salim kurtulmayı nasip etsin.ben sırt ustu yatamıyorum nefesim kesiliyor göğsüme baskı yapıyor bebıslerım:)yan yatıyorum bacaklarımın arasına yastık koyuyorum bacaklarımı gogsume dogru cekıyorum bazen ustekı bacagımı one dogru atıyorum gayet rahat uyuyorum wc ıhıyacım ıcın uyanıyorum tabı uykudan uyanıp wc ye gıdınce uyku kacıyor o yüzden uykusuz kalıyorum.genelde sol tarafıma yatıyorum ama tek tarafa yatınca o taraf uyusuyor agrıyor arada sağa sola dönerek yatıyorum.
sana doktorun vıtamın hapı vermedi mi canım?ben en basından beri vitamin ,kan hapı ve bebek aspirini,20 li haftalardan sonra magnezyum ve su anda bacaklarımda kramplar olustugu ıcın kalsiyum kullanıyorum .ben doktoruma en basta özellikle yemem içmem gereken bir şey var mı diye sordugumda verdiğim vitamin hapında alman gereken bütün vitaminler var kendini onu yiycem bunu yiycem diye zorlamana gerek yok demişti oyüzden vitamin öenmli canım.diş eti kanamalrın için ılık tuzlu suyla gargarayı denedın mı belki doktorun dıs etı kanamaların ıcın kalsıyum verebılır.omega 3 için balık yiyemiyorsan badem ceviz kabak çekirdeği yiyebilirsin tabi her gün bir avuç fazla abartmamak lazım:)))bu arada bende balık yiyemiyorum yiyemeyenler için tavuk balıgını tavsiye ederim pişirirken fazla kokmuyor ve yerken hiç balık tadı gelmiyor.
Canım elevit, demir hapı( maltofer) bir de magnezyum ( magnorm) kullanıyorum.
Hepsini de günde bir defa alıyorum. Ben omega 3 kullanmadım ama bir arkadaşım
13 haftalık hamile. Balıkla da pek arası yok. Doktoru ona omega 3 vermiş. Doktoruna
bir sor istersen sana da verebilir...
çagnurcum süpersin cok sagol canim ne bilim bazi kandilar dogurduklari halde süt gelmesi gecikiyor
bendede dogurmadan geliyor diye takmistim baya kafama acaba erken falanmi doguracam diye
ama gönderdigin bilgileri okuyunca içim rahat etti...Cok sagol canim
cnm eleviti ilk 3 ay kullandım şimdi 4 bucuk ay oldum drum geone ferro diye demir hapı verdi yalnız yazmış olabilirim adını:) diş etlerim çok kanadığı için istiycem drumda calsıyum inş verir sendede nabız hızlanması varmı bende yeni başladı.
selam annisler nasiliz bugün???
Biz iyiyiz sükür kizlar hamileligin 4.ayinda bir iki birsey almistim kendime hamilelik elbisesi pantalon falan sonuna kadar idare ederim diyordum artik onlarla rahat edemez oldum karnim geçen aydan bu yana çok büyüdü bugün eger kendimde evden disariya cikma cesaratini bulursam gidigim birseyler bakim diyorum.
Bide kizlar ya ben size birsey sorucam acaba normalmi???
Benim gögüslerimden süt geliyor gecen gün kalktigimda tisörtüm islanmis resmen
dün aksamda yatarken birseyler koydum gene tekrarlamasin diye ya acaba dogum yapmadan
normalmi bu durum merak ediyorum pazartesi doktoruma sormayi düsünüyorum ama
varsa fikriniz beni bilgilendirirseniz sevinirim...
Hepinizi öpüyoruz
Insallah canim ya insallah :) Vallah sykmyyorum hatta bugün gittim emzirme sütyenlerinden aldim dolgusuz ve daha rahat :) Insallah sütüm dedigin gibi bol ve besleyici olur kizlarima yarar...canım ca ne güzel ya!kuzu sen sıkma yeter göğüslerini. demek sütün bol olacak allahın izniyle. insallah besleyici de olacak bebişlerin kocaman olacak:)
Merhaba kızlar,
iki gündür karnımın bazı bölgelerinde cildim dokundukça acıyor. Böyle bir sorun yaşayan var mı?
Ben günde bir kez lierac kullanıyorum ve kızımla birlikte bazen bebek kardeşlerine kakao ve badem yağından oluşan bir karışımla masaj yapıyoruz. Siz karın için ne kullanıyorsunuz?
arkadaşlar bende ikiz anne adayıyım 10. haftamız yaş 35 bugünkü muanemde doktor 2 li ve 3 lü testlerin ikizlerde doğru sonuç vermeyebileceğini eğer olumlu bakarsak 20. haftada amniyosentez yaptırmamızı söyledi siz neler yaptırdınız...amniyosentez risklimi yaptırmalımıyım yoksa sadece ense kalınlığı ve tarama testlerinemi güvenmeliyim siz ne yaptınız tecrübelerinizi paylaşın lütfennn...
Hooşgeldin rosemmm. Benim buradaki doktorum 2li ve 3lü testler güvenilir olmadığı için detaylı ultrasona gönderdi. Fethiye'de olmadığı için İstanbul'da Prof. Dr. Recep Has'a gittim. Sadece ense kalınlığına değil başka şeylere de bakıyorlar. Yine de bu test %70-80 kesin sonuç veriyor. Doktor teknik olarak gerek yok ama ikizler büyük ihtimalle tek yumurta ikizi eğer birinde sorun varsa diğerinde de vardır dedi. Bir gece düşünüp, ertesi gün gidip amniyosentez yaptırdım.
Amniyısentez de riskli bir işlem ve bunu yapabilen 40 doktor varmış. İkiz olunca daha da riskli. Eğer yaptırmaya karar verirsen mutlaka araştırıp, güvenilir birine yaptırmalısın.Amniyosentezi 17. haftada yaptırdım. Daha sonra 23. haftada doktor yine malformasyon testi için detaylı ultrasona çağırdı.
Ah canim ya ben maden suyu içiyorum bol bol gün boyunca yoksa hiçbirsey çare etmiyor bebeklerimiz büyüdükçe migdeye baski yapiyorlar...Kızlar 3 gündür reflü peşimi bırakmıyor
Yastığımı yükselterek uyumaya çalışıyorum bu sefer de
yüksekte yatmaya alışık olmadığım için boynum tutuluyor
Başka bir tavsiyeniz var mı acaba???
Hepinizi çok öpüyoruz
Merhaba calll...nasılsın?nasıl gidiyo hamişlik??
iyi gidiyor canım çok şükür, sen nasılsın? Bebişin doğdumu?
benimki çift yumurta ikizi tüp bebek yönetimiyle oldu...sadece 40 doktormu amniyosentez yapıyor ilginç doğrusu...bi çok kişiyi duyuyorum yaptıran...başka doktorada güvenememki şimdi...bilmiyom önce bi ense kalınlığına bakılsın...ozaman karar vercem..bu arada işlem ücreti ne kadar ...ve tek iğneyle ikisindenmi aldılar...işlem kolaymı biraz bilgi verirsen sevinirim
Ah canim ya ben maden suyu içiyorum bol bol gün boyunca yoksa hiçbirsey çare etmiyor bebeklerimiz büyüdükçe migdeye baski yapiyorlar...
Maden suyu iç hem bebislere zarari olmayan tek gazli icecek :) Belki ise yarar...
Bendede asiri karin kasintisi var her saat basi kalkip yag sürdüm karnima yoksa durulacak gibi degildi kac gündür ayaktayim
gecem gündüzüm karisti geceleri geziyorum gündüzleride kestirmeye çalisiyorum.
Sevgili rosemmm, ben yaptırmadan önce araştırmıştım. Bunu yapabilecek kapasitede 40 doktor varmış ama buradaki özel bir hastanede bile sürekli yapıyorlar. uzman bir perinolog olması gerekiyormuş. hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama büyük şehirlerde var.
Zaten işlem komplex ve normal ultrasonu olan bir doktor yapamaz bence. Detaylı ultrason cihazı güvenik için gerekli.Tek iğne ile ikisine birden girdi doktor, ki bu da uzmanlık gerektiriyor sanırım. Benim doktor işlem için 800 TL ücret aldı, 500 TL de laboratuvar için ödemiştik. Muayene için de 450 ödedik.
Kolay bir işlem 1 dk filan sürüyor. İğnenin boyu gözünü korkutmasın, sonuçta sadece bir iğne batıyor ve o kadar canı yanıyor insanın. İşlemden sonra yarım saat dinlendiriyorlar ve doktor 3 gün ev istirahati veriyor. Ben tek başıma gittiğim için, karşıya da o saatte başka türlü geçemeyeceğim için, taksi, deniz otobüsü yapmıştım. Çok iyi bi fikir değilmiş, 2 saat karnım acıdı o gece ama geçti dinlenince.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?