2012 mayıs ikiz anneleri buyrun....

cnm dr.bana sadece demir hapi verdi diş etlerim çok kanıyo vermesi lazım dimi calsıyum tuzlu suyu denicem inş işe yarar önerilerin için saol cnm bide benim kalp atışlarım çok hızlandı sizdede ölemi napzım kulaklarımda atıyor valla??

cnm eleviti ilk 3 ay kullandım şimdi 4 bucuk ay oldum drum geone ferro diye demir hapı verdi yalnız yazmış olabilirim adını:) diş etlerim çok kanadığı için istiycem drumda calsıyum inş verir sendede nabız hızlanması varmı bende yeni başladı.

Rica ederim tatlım ne demek işine yaramasına sevindim.
Kafana takman gereken bir durum yokmuş yani herşey yolunda :))

Canım eleviti bana 4. aydan sonra verdi. İlk 3 ay folik asit kullandım ben.
Nabız hızlanması yok bende ama ara ara tansiyon düşüşü yaşıyorum.
Göz kararması falan oluyor. Elevit, demir hapı ve magnezyum hamileliğin
sonuna kadar kullanılıyor diye biliyorum ben...

Son düzenleme:

canım ca ne güzel ya!kuzu sen sıkma yeter göğüslerini. demek sütün bol olacak allahın izniyle. insallah besleyici de olacak bebişlerin kocaman olacak:)

Merhaba kızlar,

iki gündür karnımın bazı bölgelerinde cildim dokundukça acıyor. Böyle bir sorun yaşayan var mı?

Ben günde bir kez lierac kullanıyorum ve kızımla birlikte bazen bebek kardeşlerine kakao ve badem yağından oluşan bir karışımla masaj yapıyoruz. Siz karın için ne kullanıyorsunuz?

canım ca ne güzel ya!kuzu sen sıkma yeter göğüslerini. demek sütün bol olacak allahın izniyle. insallah besleyici de olacak bebişlerin kocaman olacak:)
Insallah canim ya insallah :) Vallah sykmyyorum hatta bugün gittim emzirme sütyenlerinden aldim dolgusuz ve daha rahat :) Insallah sütüm dedigin gibi bol ve besleyici olur kizlarima yarar...

Canim ben günde en az 4 defa badem yagi yada bebe yagiyla masaj yapiyorum yoksa ayni senin dedigin gibi dokununca aciyor ve cok kasiniyor yag sürdükce rahatliyorum...

arkadaşlar bende ikiz anne adayıyım 10. haftamız yaş 35 bugünkü muanemde doktor 2 li ve 3 lü testlerin ikizlerde doğru sonuç vermeyebileceğini eğer olumlu bakarsak 20. haftada amniyosentez yaptırmamızı söyledi siz neler yaptırdınız...amniyosentez risklimi yaptırmalımıyım yoksa sadece ense kalınlığı ve tarama testlerinemi güvenmeliyim siz ne yaptınız tecrübelerinizi paylaşın lütfennn...

merhaba hayırlısı olsun bebişlerin. 2 li test yaptık sadece biz. dr hiç demedi bize geçerli olmuyor testler diye, ancak kuzenim geçen sene oğlunu dünyaya getirdi 40 yaşında, ikiz olmamasına rağmen amniyon testi istemişlerdi. gayet sağlıklılar şimdi.

ense kalınlığı ölçümü ehil bir insan tarafından yapıldığında bence doğru sonuç verir. ama dr lara güvenmemiz lazım. kolay gelsin rosemm:)

Hooşgeldin rosemmm. Benim buradaki doktorum 2li ve 3lü testler güvenilir olmadığı için detaylı ultrasona gönderdi. Fethiye'de olmadığı için İstanbul'da Prof. Dr. Recep Has'a gittim. Sadece ense kalınlığına değil başka şeylere de bakıyorlar. Yine de bu test %70-80 kesin sonuç veriyor. Doktor teknik olarak gerek yok ama ikizler büyük ihtimalle tek yumurta ikizi eğer birinde sorun varsa diğerinde de vardır dedi. Bir gece düşünüp, ertesi gün gidip amniyosentez yaptırdım.

Amniyısentez de riskli bir işlem ve bunu yapabilen 40 doktor varmış. İkiz olunca daha da riskli. Eğer yaptırmaya karar verirsen mutlaka araştırıp, güvenilir birine yaptırmalısın.Amniyosentezi 17. haftada yaptırdım. Daha sonra 23. haftada doktor yine malformasyon testi için detaylı ultrasona çağırdı.

benimki çift yumurta ikizi tüp bebek yönetimyle oldu...sadece 40 doktormu amniyosentez yapıyor ilginç doğrusu...bi çok kişiyi duyuyorum yaptıran...başka doktorada güvenememki şimdi...bilmiyom önce bi ense kalınlığına bakılsın...ozaman karar vercem..bu arada işlem ücreti ne kadar ...ve tek iğneyle ikisindenmi aldılar...işlem kolaymı biraz bilgi verirsen sevinirim

Kızlar 3 gündür reflü peşimi bırakmıyor
Yastığımı yükselterek uyumaya çalışıyorum bu sefer de
yüksekte yatmaya alışık olmadığım için boynum tutuluyor
Başka bir tavsiyeniz var mı acaba???
Hepinizi çok öpüyoruz

Ah canim ya ben maden suyu içiyorum bol bol gün boyunca yoksa hiçbirsey çare etmiyor bebeklerimiz büyüdükçe migdeye baski yapiyorlar...
Maden suyu iç hem bebislere zarari olmayan tek gazli icecek :) Belki ise yarar...
Bendede asiri karin kasintisi var her saat basi kalkip yag sürdüm karnima yoksa durulacak gibi degildi kac gündür ayaktayim
gecem gündüzüm karisti geceleri geziyorum gündüzleride kestirmeye çalisiyorum.

Merhaba calll...nasılsın?nasıl gidiyo hamişlik??

iyi gidiyor canım çok şükür, sen nasılsın? Bebişin doğdumu?

maşallah canım....bizde son haftalar işte...bebişim erken doğmak istedi ama izin vermedik...ilaçlarla durudrduk şimdilik...son haftalar işte...haftaya bugün kontrölüm var...o zamn 37+2 olmuş olucaz...artık ilacı keser herhalde doktorum...doğumu bekleyeceğiz artık...

Sevgili rosemmm, ben yaptırmadan önce araştırmıştım. Bunu yapabilecek kapasitede 40 doktor varmış ama buradaki özel bir hastanede bile sürekli yapıyorlar. uzman bir perinolog olması gerekiyormuş. hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama büyük şehirlerde var.

Zaten işlem komplex ve normal ultrasonu olan bir doktor yapamaz bence. Detaylı ultrason cihazı güvenik için gerekli.Tek iğne ile ikisine birden girdi doktor, ki bu da uzmanlık gerektiriyor sanırım. Benim doktor işlem için 800 TL ücret aldı, 500 TL de laboratuvar için ödemiştik. Muayene için de 450 ödedik.

Kolay bir işlem 1 dk filan sürüyor. İğnenin boyu gözünü korkutmasın, sonuçta sadece bir iğne batıyor ve o kadar canı yanıyor insanın. İşlemden sonra yarım saat dinlendiriyorlar ve doktor 3 gün ev istirahati veriyor. Ben tek başıma gittiğim için, karşıya da o saatte başka türlü geçemeyeceğim için, taksi, deniz otobüsü yapmıştım. Çok iyi bi fikir değilmiş, 2 saat karnım acıdı o gece ama geçti dinlenince.

Saol tatlım yaa. Valla kaşıntı bende ara ara oluyor. Krem sürmezsem
çok fazla oluyor. Bebe yağı kullanıyorum bayağı alıyor kaşıntıyı canım.
Ama şu reflü beni mahvetti 3 gündür. Tamam maden suyunu mutlaka
deneyeceğim umarım işe yarar tatlım. Çok teşekkürler...

canım saol cevapların için..malformasyon diye birşeyden söz etmişsin...bu nasıl bitest ne amaçla yapılıyor ultrasonlamı bakılıyor bilgi verebilirmisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…