2012 mayıs ikiz anneleri buyrun....

Günaydın hepinize annişler bir haftayı daha çok şükür bitirdik.Hande benimde hafta sonum fena değildi evin dışında bi yerde olsa kalmak rahatlatıyo insanı.

Kayınvalidemdeydik haftasonu değişiklik oldu valla.Eşimle kayınvalidem kızlarıma öyle ciciler aldılarki anlatamam.Ben gidemedim doktor kesinlikle alışverişe falan çıkma dedi yorma kendini dedi. El mahkum boynum bükük siz gidin dedim eşimee. Korkumuzdan bu aylara kadara bebişler için hiç birşey almaya ve yapmaya elimiz gitmedi.Allah hiç kimseye yaşadığımız o korkuları ve üzüntüleri yaşatmasın. tüm ikiz anneleri olarak zor anlar geçirdik ama çok şükür rabbime herşeyin sabrını veriyor.

Kendimi teselli ediyorum.Sağlıklıca doğsunlar ben onlarla neler yaparım diyorum avmnin altını üstüne getiririm diyorum

Bu akşam doktor kontrolümüz var bakalım neler diyecek doktorum inş herşey yolundadır. sabırsızlıkla bekliyorum akşamı. zaman geçmez şimdi bir türlüü... Bugünde yasal olarak dogumöncesi iznim başlıyo içim daha rahat artık. anlıycanız annişler yatışa devamm yaniiii
Onlar için herşeye değer. hepiniz öpüldünüz annişler

Sevgili Mevizhande, eger doktorun oyle bir sey gorseydi soylerdi mutlaka endiselenme. Ama yine de endisen olursa doktorla paylas, zaten bu yuzden doktora gitmiyor muyuz? Onlar binlerce hasta goruyor olabilir ama bu bizim icin ozel bir durum. Bunun icin, biz ya da sigortamiz para oduyor, doktor ucret aliyor. Ayrica endise bebekler icin iyi degil. Bir sekilde kendimizi rahatlatmamiz lazim. Korktugun seyleri mutlaka paylas doktorunla.

Bebeklere zararli olabilecek haraketleri bilirsin muhakkak. Corap giyecek kadar degil de, yerden ya da alt cekmeceden bir sey alacak kadar gunde 2-3 kez egildigimde, ozellikle arka arkaya egilirsem, bende kasilmalar basliyor. Yapmamaya calisiyorum. O seyi illa almam gerekiyorsa, dizlerimin uzerine cokuyorum (dizlerimi yere koyuyorum), o seyi alip bir yere tutunarak kalkiyorum. Yere comelme hareketi kesinlikle yapmamak gerekiyor, daha once dedigim gibi iki ekz hastaneye bu yuzden yattim. Zaten comelme, en kolay dogum yapma sekli ve afrikada kadinlar bu sekilde doguruyorlarmis.

Gecenlerde bir tanidigim soyledi. Arkadaslarinin ikizlerinden biris ayagi yamuk dogmus. Doktor normal, ayağı sıkışmış çocuğun, masaj yapın bir kaç aya geçer demiş. Yani herşey göründüğü kadar kötü değil.

Sevgiler..

canım benim güzel haberlerini alırız inşallah..benim de bugün akşam randevum..malum dr.çoook yoğun hep 4 ten sonraya veriyor randevuları..öğleden öncede operasyoınları ve tedavili hastaları oluyor...bakalım bugün bize de ne haberler verecek...öpüyorum seni...

tesilacım çok sevindim bebişlerimiz iyiymiş..100 gr fark da azıcık bir şeymiş canııııım:)) karın ağrısı bende de var ama dr.um inatla nts ye bağlamıyor beni...inşallah 2 hafta dediğin nedir ki!!bir de sürekli yatmam gerekiyor derken evde de hiç dolaşmıyor musun?

eşinle seni alkışlıyorum çok hoş bir diyalog geçmiş aranızdaya bir de şunu fark ettim bu hamilelik bizi ne kadar agresif yaptıysa,eşlerimizi de bir o kadar espritüel yaptı:))) ben de rüyamda bebişlerimi emzirmeye çalıştığımı gördüm.ama bir türlü sütüm gelmiyordu ama rüyalar tersine çıkarmış:)))ooohhhh bol bol süt var canım desene..

amiiiiiiin canım ağzından bal damlıyorsen yine de dikkat et kendine üzme biziiiiiiiii:)) doğum sonrası fırt fırt gezeriz kimse de tutamaz bizi...

seni çok iyi anlıyorum bedegt19,biz de yeni yeni birşeyler almaya başladık..daha doğrusu hediye kabul etmeye başladık:))dediğin gibi onlar sağlıcakla bir doğsunlar ve bizde sağlıklı olalım ki bebişlerimi alıp gezelim dimiiii:)))sonrada burada gezi maceralarımızı anlatırız..benim de bugün akşama kontrolüm...nasıl geçmek bilmedi bu haftalar bilemezsin.inşallah dönüşte yazalım bakalım iyi haberlerimizi..allahım güzel haberlerle dönmeyi nasip etsin

Merhaba kuzucuklarıııııımm…sizlere uzun süredir yazamıyordum..biliyorum haber alamayınca kızıyorsnuz bana ama ben masumuuuum..ne yazık ki eşim bana bilgisayarı yasakladı..kablosuz ağ olduğu için çok fazla radyasyona maruz kalıyormuşuz …seni görmiycem yazışırken dedi…geçen gün kaçak kuçak topiğimize gireyim dedim..başardım da…ama ben maşallah destan yazmışım size,uzun süre yazı paylaşmayınca forumdan düşü verdi sayfam…ayy sinirden ağlıycaktım şimdi de kaçak giriyorum..annem eşimin ajanı olduğu için kendisine yetiştiriyor.ben de anneme rüşvet teklif ettim kandırdım yalvardım girdim foruma( rüşvetim de: kızımın göbek adını onun ismini koyacağımı söyledim)….
Eşimin de bu aralar ekolojik yaşam arzusu depreşti.. odamızdan televizyonu ,bilgisayarı ve cep telefonlarını kaldırdı…salonda ki televizyonumuzun yanında da kocaman bir kaktüs çiçeği var…eşim ekoloji uzmanı gibi evin içinde dolanıp duruyor…onu izlemesi eğlenceli ama insanı sıkıyor bazen doğrusu..adam, baba olmaya bu şekilde hazırlanıyor..
Her neyse kızlar size iyi bir haber vereyim…bebişlerimizin yatakları hediye geldiiiiii…eşimin personelleri almışlar sağ olsunlar…ikiz olunca masraf çok olur diye böyle bir incelik düşünmüşler..(Allahtan beğendiğim yatakları almışlar ufak tefek eksiklerimiz kaldı..bugün de eksiklerimizi tamamlıycaz inşallah…31. haftaya girince biraz daha rahatlıyor insan..banyo küveti,kovası , meşrebası ,havluları ve bakım setleri kaldı…hastane içinde benden gecelik istiyorlar ona da bakıcam inşallah…hastane çantamı hazırladım ne olur ne olmaz diye..içine bebeklerin takımlarını ,ağız mendili,ıslak mendil(doğal sulu olanlardan aldım).biberonda koydum ne olur ne olmaz diye..dr.browns un gaz yapmayan biberonlarından aldım…diğerleriyle arasında çok fiyat farkı yok.azıcık daha pahalı…ama benim çok hoşuma gitti internette videosunu izledim..neyse,kendim içinde terlik,havlu ve çorap koydum(ayaklarım üşür diye).gecelik alıcam bir de sabahlıkla birlikte.pijama istemediler ..sezaryen olursa dikişlere zarar vermesin dediler..başka ne lazım bilemiyorum..ha bir de hasta bezi var ama onu hastane veriyor mu bilmiyorum?bugün dr.um la daha ayrıntılı konuşucam bakalım..doğumun nasıl olması gerektiği hakkında bilgi alıcam inşalah..
Sizi öpüyorum canlarım ben hazırlanayım artık…ilk fırsatta size havadisleri vericem….göbişlerinizden öptümmmmmmmm

canım benim hiiiiiiç korkma bu sana hormonlarının bir oyunu...aynı soruları ben kendime ve dr.uma sordum bana güldü.."merak etme onlar koruyucu bir sıvının içindeler,senin hareketlerine göre değişiklik gösterir" dedi...endişelenmemizin de normal olduğunu söyledi.hatta ben" bebeğin keskin tekmeleri keseyi deler mi?"diye sordum.."hayır "dedi..kesenin zarı o kadar ince değil dedi...yaniii biz de ki kaygı bozukluğunun küçük oyunları bunlar...onlar dr. biz gerçekten prof.uz:))))))))))üzme o tatlı canını..gül ve geç......

canım benım rüyaların sonu gelecek ve gerçekten kucağımıza alacağımız günlerde gelecek İnşallah. bebişlerine kocaman Maşşallah. moralin bozulmasın canım. geyet iyiler bence. önemli olan sağıklı olmaları dediğin gibi.
Ay beni çok güldürdün şekerim. dediğin gibi vesvesedir tabi ki. bir sorun olduğunu görse muhakkak söylerdi dr.un. içini ferah tut canım. bide bebişlerin o kadar kolay sıkışmazlar merak etme. düşünki bir kapalı kabın içinde hava baloncuğu var. sen onu nereye çevirsen çevir baloncuk kendini yukarı çıkarır. yani sıkışma olmaz. yeter ki kendini zorlayacak, doğumu tetikleycek bir hareket yapma. en önemlisi çömelme ve uzanma hareketleri tehlikeli.çoooomçok öptük sizi... :)
Amin canım. kimseye kötü kaderler yazmasın Rabbim. cicilerinizi güle güle kullanmak nasib olsun İnşallah. biz alışverişlerimizi tamamladık. ben biraz pimpirikli olduğum için kimse ben görmeden bir şey almak istemedi :) bende iyiki bitirmişim alışverişimizi diyorum. hadi izninde hayırı olsun. bol bol dinlenmeye bebişlerimizi karnımızda büyütmeye devam kızlar. :) öpüldünüz tatlı annişler.
şekerim bizimde randevumuz 17:30 da. güzel haberlerle geliriz İnşallah. Çok öptük senide...

Selam kizlar biz biraz önce doktordan geldik
çok kalimiycam o yüzden alel acele yaziyorum
yarina hastaneye detayliya girecegiz kizlarim iyce
cikis kapisini zorlamaya baslamislar kafalari asagida
Ve kasiklarimdalar yürümekte zorluk cekiyorum
doktorumuz cok ugrasti ama kilolarini tam ölcemedi
1400 civari dedi kizim birinin kalbi digerinden daha hizli
atiyordu rahim agzida kisalmis sularina falan bakti iyi dedi
ama ne olur ne olmaz diye yarina hastaneye sevk etti yarin detaylida
tam kilolarida beli olacak umarim hersey yolunda cikar beni tedirgin etmek istemedi
ama acikcasi detayliya sevk etmesinden tirstim biraz dua edin kizlar bize:18:
artik haftada bir nstye girecegiz bugün biraz agri cikti haftaya carsambada
yeniden nst var ondan sonraki haftada sali günü nst var detaylidan sonra
yazarim size simdi kaciyorum kizlar bugün cok yorgunum ve agrim var
öpüyoruz sizleri yarin gelince rahat rahat yazdiklarinizi okur yazarim size

Merhaba canım. herşey yolunda gidecek inşallah. sen yeter ki stres yapma. Bliiyorum biraz zor ama Rahat omaya çalış. Rabbim bebeklerini sağlıkla aldırsın kucağına İnşallah. Yarın güzel haberlerini bekliyoruz.

Son düzenleme:
ressam çok güldüm sana:) kendimi gördüm resmen. allahım ne hale getirdiler bizi ve daha ne maymunluklar yaptıracaklar bizlere.
yataklarınız hayırlı olsun. gecelik alırken önden kruvaze gelen çıt çıtlı emzirme modelleri var çok şık ve kullanışlılar. güzel olalım. bebişlerimiz annelerini şık şıkırdım görsünler demi ama:)
çok sağol telmacım verdiğin bilgiler ve paylaştığın tecrübe için. ben de böyle kırık bir kadın oldum çıktım:)

limancım uzun zamandır tecrübe ve duygu paylaşımı yapıyoruz bu forumda ama kendi adıma konuşayım her geçen gün biraz daha saçmalama kabiliyetine erişiyor level atlıyorum. akşama güzel haberlerinizle gelip forumu şenlendirin bebişlerinle.
çok çok öpüyoruz sizi:) bu arada odanız süper süper maşallah:)allah gönendirsin içinde bıdıkları...

Hiç bozma moralini canım yaa. Önemli olan sağlıklı olmaları.
Doğduktan sonra gerisini biz hallederiz Allahın izniyle :))

Yakalanmadan gelmeye çalış sen yine de :)) Böyle iyi havadisler
alalım inşallah hep senden canım. Aldıklarınızı güle güle kullansın
inşallah yavruların...

Korkma canım Allahın izniyle önemli birşey yoktur inşallah.
Sen dinlenmeye çalış bol bol. Dualarım seninle :))

kızlar sonunda yaptım galiba. buda bizim bebişlerimizin odası
Eki Görüntüle 380882
Eki Görüntüle 380881
Eki Görüntüle 380880

Maşallah yaa süper olmuş :)) Rabbim iyi günlerde kullanmayı
nasip etsin inşallah. Sağlıkla, sıhhatle, mutlulukla...

bendede tek taraflı kasılmalar oluyordu, çok şükür yazını gördüm çok sevindim tesila..

ben çizelgeyi beceremedim bana yardımcı olur musunuz?

kızlar biz kontrolden geldik. kilo konusunda biraz hayal kırıklığı yaşadık ama Allaha şükür sağlıkları iyi. dr. bundan sonra artık daha yavaş kilo alıcaklar dedi.
bir kızçem 1650 (300 gr almış) bir kızçem 1700 gr (50 gr almış) olmuş.

limancım aralarındaki farkı çok paylaşımcı bir şekilde kapatmış evlatların. aferin onlara. ben de kendimi daha fazla almışlardır diye şartlamıştım ama onlar iki kişiler ve biraz daha yavaş alcaklar(mış) kilo. doktorum aynı cümleyi bana kurmuştu cumartesi:) tatlım 350 gr lık bir artışı tek bebekte düşün. ne büyük bir gelişme. biz de aynı şeyi yapıyoruz aynı batındakini 350 gr büyütmüşsün az mı. hem sağlıkları iyi ya çok şükür allaha.
iyi geceler:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…