merhaba annişler, sabah sabah yağmurla uyandığımız İzmir'den kucak kucak selamlar:)
hafta sonum harikaydı hatta çok uzun süre sonra dr haricinde bir yere gittiğim tek hafta sonuydu. oğullarıma ödemişten gelen dayım ve yengem harika ciciler almışlar sevip durdum onları velhasıl herşey mükemmel.
ama cumartesi sabah 10:30 da dr dan çıktığımızdan beri kafamda beni kemiren tam tabiriyle aptalca bir vesvese: sanki ultrasonda bebeklerden birinin kemiği yamuk muydu? bu nasıl bir şeyse dr dakikalarca bakıyor ölçüyor o görmüyor ben yattığım yerden şıp diye görüyorum. dr a sormayı da gözüm yemedi. çünkü o kadın doğum uzmanı ben profesör:)
eşim artık çıldırmak üzere ben de! yaptığım şeyin aptalca olduğunu ve böyle birşeyin olmadığını bilip de yine korkmak, ağlamak, olsa olsa hormonların bir ürünü;rüya falan görüp etkisinde kalmak gibi. allahım şükür bize iki yeni can bağışladın canlar kıymetli olunca sapıtıyor insan. rabbim tüm evlat sahibi olmak isteyen, bebeklerine gerçekten iyi bakacak kullarına bu sevinci tattırsın. bizlere de sağlıcakla kucağımıza alıp büyütmeyi nasip etsin amin:)
not: annişler biz oturup kalkarken ya da çorap falan giymeye çalışırken(tabi ki yavaş hareketlerle) bebeklere zarar gelir mi? içersi çok sıkışık ya...allahım sabır artık son ay...
merhaba kızlar. güzel bir haftasonu daha geldi. ve biz bir haftamızı daha bitirdik şükürler olsun. pazartesiyi iple çekiyorum.
ufak tefek sıkıntılar hariç, hepimizin iyi olması beni çok mutlu ediyor.
Mevizhandecim çizelgen hayırlı olsun :)
rüyamda kızlarım doğmuştu yine. ama genel anesteziyle sezeryana almışlar ben doğumlarını görmemişim diye çok üzülüyordum,
rüya işte üzüldüğüm kadar sevinicem herhalde doğumlarını görünce. Rabbim Hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağımıza almayı nasib etsin.
Rabbim Hamile kalamayan arkadaşlarımıza da en kısa zamanda bu güzel duyguyu yaşamayı nasib etsin... AMİN...
tünaydın annişler bu güzel haftasonunda evde olmak sıkıcı ama yavrularım için değer
dün kontrolumuz vardı Allah a sükür bebişlerim yiler bir sıkıntı yok aradakı kılo farkıda 100 gr a dusmus .karın agrılarım oluyor ama nst de sancı cıkmadı .şu tehlikeli 2 haftayı atlatayım başka bir şey istemiyorum onun içinde sürekli yatmam gerekiyor :))) Allah ım hepimize 36 . haftayı atlatmayı sağ sağlim yavrularımızı kucagımza almayı nasip etsin.
bu arada mide için bende rennie şurup kullanıyorum .sütte iyi geliyor ama bu sefer oda gaz yapıyor :)))
handecim çizelgen hayırlı olsun senınle aynı haftadaymısız bilmiyordum senınde haftanı bu sekılde takıp edebilicez:)))
Amin canım amiiinn :) Ben de bugün kızlarımı rüyamda gördüm.
Kontrole gitmiştik yine. 1500 g olmuşlardı ikisi de :))) herşey
yolunda diyordu doktorumuz. Sabah kalktım kocişime anlattım
rüyamı. Oh oh herşey yolunda madem kilocuklarını da öğrenmişsin
e o zaman kontrole gitmemize gerek yok be aşkım diye dalga geçti benle :))
Napıyım onlarla yatıp onlarla kalkıyorum rüyamda kuzularımı görmeyim de
neyi görüyüm ben dimi ama :))
canım benim aramızda 5 gün falan var sadece. tesilacım dr sana da yatak istirahati mi verdi? ben de bugün biraz askıya aldım yatakta yatmayı dayımlar falan geldiler zıv zıv dolanmadım ama hep de yatmadım yatakta. allahım şu mayıs ayını bir görsek:)
öpüyoruz sizi
Günaydın hepinize annişler bir haftayı daha çok şükür bitirdik.Hande benimde hafta sonum fena değildi evin dışında bi yerde olsa kalmak rahatlatıyo insanı.
Kayınvalidemdeydik haftasonu değişiklik oldu valla.Eşimle kayınvalidem kızlarıma öyle ciciler aldılarki anlatamam.Ben gidemedim doktor kesinlikle alışverişe falan çıkma dedi yorma kendini dedi. El mahkum boynum bükük siz gidin dedim eşimee. Korkumuzdan bu aylara kadara bebişler için hiç birşey almaya ve yapmaya elimiz gitmedi.Allah hiç kimseye yaşadığımız o korkuları ve üzüntüleri yaşatmasın. tüm ikiz anneleri olarak zor anlar geçirdik ama çok şükür rabbime herşeyin sabrını veriyor.
Kendimi teselli ediyorum.Sağlıklıca doğsunlar ben onlarla neler yaparım diyorum avmnin altını üstüne getiririm diyorum
Bu akşam doktor kontrolümüz var bakalım neler diyecek doktorum inş herşey yolundadır. sabırsızlıkla bekliyorum akşamı. zaman geçmez şimdi bir türlüü... Bugünde yasal olarak dogumöncesi iznim başlıyo içim daha rahat artık. anlıycanız annişler yatışa devamm yaniiii
Onlar için herşeye değer. hepiniz öpüldünüz annişler
merhaba annişler, sabah sabah yağmurla uyandığımız İzmir'den kucak kucak selamlar:)
hafta sonum harikaydı hatta çok uzun süre sonra dr haricinde bir yere gittiğim tek hafta sonuydu. oğullarıma ödemişten gelen dayım ve yengem harika ciciler almışlar sevip durdum onları velhasıl herşey mükemmel.
ama cumartesi sabah 10:30 da dr dan çıktığımızdan beri kafamda beni kemiren tam tabiriyle aptalca bir vesvese: sanki ultrasonda bebeklerden birinin kemiği yamuk muydu? bu nasıl bir şeyse dr dakikalarca bakıyor ölçüyor o görmüyor ben yattığım yerden şıp diye görüyorum. dr a sormayı da gözüm yemedi. çünkü o kadın doğum uzmanı ben profesör:)
eşim artık çıldırmak üzere ben de! yaptığım şeyin aptalca olduğunu ve böyle birşeyin olmadığını bilip de yine korkmak, ağlamak, olsa olsa hormonların bir ürünü;rüya falan görüp etkisinde kalmak gibi. allahım şükür bize iki yeni can bağışladın canlar kıymetli olunca sapıtıyor insan. rabbim tüm evlat sahibi olmak isteyen, bebeklerine gerçekten iyi bakacak kullarına bu sevinci tattırsın. bizlere de sağlıcakla kucağımıza alıp büyütmeyi nasip etsin amin:)
not: annişler biz oturup kalkarken ya da çorap falan giymeye çalışırken(tabi ki yavaş hareketlerle) bebeklere zarar gelir mi? içersi çok sıkışık ya...allahım sabır artık son ay...
canım benım rüyaların sonu gelecek ve gerçekten kucağımıza alacağımız günlerde gelecek İnşallah. bebişlerine kocaman Maşşallah. moralin bozulmasın canım. geyet iyiler bence. önemli olan sağıklı olmaları dediğin gibi.annişler napıyorsunuz. bebişlerle rüyalarda buluşuyoruz bakıyorum da. allahım kucağımıza alıp koklayıp öpmeyi de nasip etsin.
bugün kontrolde 1850 ve 1830 olduklarını öğrendim. moralim bozulunca dr ikiz olduklarını ve kilo alımının çok azalacağını söyledi. neyse tombik olmöasınlar ama sağlıklı olsunlar yeter..
oğluşlarımla biz öptük sizi
Ay beni çok güldürdün şekerim. dediğin gibi vesvesedir tabi ki. bir sorun olduğunu görse muhakkak söylerdi dr.un. içini ferah tut canım. bide bebişlerin o kadar kolay sıkışmazlar merak etme. düşünki bir kapalı kabın içinde hava baloncuğu var. sen onu nereye çevirsen çevir baloncuk kendini yukarı çıkarır. yani sıkışma olmaz. yeter ki kendini zorlayacak, doğumu tetikleycek bir hareket yapma. en önemlisi çömelme ve uzanma hareketleri tehlikeli.çoooomçok öptük sizi... :)merhaba annişler, sabah sabah yağmurla uyandığımız İzmir'den kucak kucak selamlar:)
Amin canım. kimseye kötü kaderler yazmasın Rabbim. cicilerinizi güle güle kullanmak nasib olsun İnşallah. biz alışverişlerimizi tamamladık. ben biraz pimpirikli olduğum için kimse ben görmeden bir şey almak istemedi :) bende iyiki bitirmişim alışverişimizi diyorum. hadi izninde hayırı olsun. bol bol dinlenmeye bebişlerimizi karnımızda büyütmeye devam kızlar. :) öpüldünüz tatlı annişler.Günaydın hepinize annişler bir haftayı daha çok şükür bitirdik.Hande benimde hafta sonum fena değildi evin dışında bi yerde olsa kalmak rahatlatıyo insanı.
Kayınvalidemdeydik haftasonu değişiklik oldu valla.Eşimle kayınvalidem kızlarıma öyle ciciler aldılarki anlatamam.Ben gidemedim doktor kesinlikle alışverişe falan çıkma dedi yorma kendini dedi. El mahkum boynum bükük siz gidin dedim eşimee. Korkumuzdan bu aylara kadara bebişler için hiç birşey almaya ve yapmaya elimiz gitmedi.Allah hiç kimseye yaşadığımız o korkuları ve üzüntüleri yaşatmasın. tüm ikiz anneleri olarak zor anlar geçirdik ama çok şükür rabbime herşeyin sabrını veriyor.
Kendimi teselli ediyorum.Sağlıklıca doğsunlar ben onlarla neler yaparım diyorum avmnin altını üstüne getiririm diyorum
Bu akşam doktor kontrolümüz var bakalım neler diyecek doktorum inş herşey yolundadır. sabırsızlıkla bekliyorum akşamı. zaman geçmez şimdi bir türlüü... Bugünde yasal olarak dogumöncesi iznim başlıyo içim daha rahat artık. anlıycanız annişler yatışa devamm yaniiii
Onlar için herşeye değer. hepiniz öpüldünüz annişler
şekerim bizimde randevumuz 17:30 da. güzel haberlerle geliriz İnşallah. Çok öptük senide...canım benim güzel haberlerini alırız inşallah..benim de bugün akşam randevum..malum dr.çoook yoğun hep 4 ten sonraya veriyor randevuları..öğleden öncede operasyoınları ve tedavili hastaları oluyor...bakalım bugün bize de ne haberler verecek...öpüyorum seni...
Merhaba canım. herşey yolunda gidecek inşallah. sen yeter ki stres yapma. Bliiyorum biraz zor ama Rahat omaya çalış. Rabbim bebeklerini sağlıkla aldırsın kucağına İnşallah. Yarın güzel haberlerini bekliyoruz.Selam kizlar biz biraz önce doktordan geldik
çok kalimiycam o yüzden alel acele yaziyorum
yarina hastaneye detayliya girecegiz kizlarim iyce
cikis kapisini zorlamaya baslamislar kafalari asagida
Ve kasiklarimdalar yürümekte zorluk cekiyorum
doktorumuz cok ugrasti ama kilolarini tam ölcemedi
1400 civari dedi kizim birinin kalbi digerinden daha hizli
atiyordu rahim agzida kisalmis sularina falan bakti iyi dedi
ama ne olur ne olmaz diye yarina hastaneye sevk etti yarin detaylida
tam kilolarida beli olacak umarim hersey yolunda cikar beni tedirgin etmek istemedi
ama acikcasi detayliya sevk etmesinden tirstim biraz dua edin kizlar bize:18:
artik haftada bir nstye girecegiz bugün biraz agri cikti haftaya carsambada
yeniden nst var ondan sonraki haftada sali günü nst var detaylidan sonra
yazarim size simdi kaciyorum kizlar bugün cok yorgunum ve agrim var
öpüyoruz sizleri yarin gelince rahat rahat yazdiklarinizi okur yazarim size
ressam çok güldüm sana:) kendimi gördüm resmen. allahım ne hale getirdiler bizi ve daha ne maymunluklar yaptıracaklar bizlere.canım benim hiiiiiiç korkma bu sana hormonlarının bir oyunu...aynı soruları ben kendime ve dr.uma sordum bana güldü.."merak etme onlar koruyucu bir sıvının içindeler,senin hareketlerine göre değişiklik gösterir" dedi...endişelenmemizin de normal olduğunu söyledi.hatta ben" bebeğin keskin tekmeleri keseyi deler mi?"diye sordum.."hayır "dedi..kesenin zarı o kadar ince değil dedi...yaniii biz de ki kaygı bozukluğunun küçük oyunları bunlar...onlar dr. biz gerçekten prof.uz:))))))))))üzme o tatlı canını..gül ve geç......
çok sağol telmacım verdiğin bilgiler ve paylaştığın tecrübe için. ben de böyle kırık bir kadın oldum çıktım:)Sevgili Mevizhande, eger doktorun oyle bir sey gorseydi soylerdi mutlaka endiselenme. Ama yine de endisen olursa doktorla paylas, zaten bu yuzden doktora gitmiyor muyuz? Onlar binlerce hasta goruyor olabilir ama bu bizim icin ozel bir durum. Bunun icin, biz ya da sigortamiz para oduyor, doktor ucret aliyor. Ayrica endise bebekler icin iyi degil. Bir sekilde kendimizi rahatlatmamiz lazim. Korktugun seyleri mutlaka paylas doktorunla.
Bebeklere zararli olabilecek haraketleri bilirsin muhakkak. Corap giyecek kadar degil de, yerden ya da alt cekmeceden bir sey alacak kadar gunde 2-3 kez egildigimde, ozellikle arka arkaya egilirsem, bende kasilmalar basliyor. Yapmamaya calisiyorum. O seyi illa almam gerekiyorsa, dizlerimin uzerine cokuyorum (dizlerimi yere koyuyorum), o seyi alip bir yere tutunarak kalkiyorum. Yere comelme hareketi kesinlikle yapmamak gerekiyor, daha once dedigim gibi iki ekz hastaneye bu yuzden yattim. Zaten comelme, en kolay dogum yapma sekli ve afrikada kadinlar bu sekilde doguruyorlarmis.
Gecenlerde bir tanidigim soyledi. Arkadaslarinin ikizlerinden biris ayagi yamuk dogmus. Doktor normal, ayağı sıkışmış çocuğun, masaj yapın bir kaç aya geçer demiş. Yani herşey göründüğü kadar kötü değil.
Sevgiler..
canım benım rüyaların sonu gelecek ve gerçekten kucağımıza alacağımız günlerde gelecek İnşallah. bebişlerine kocaman Maşşallah. moralin bozulmasın canım. geyet iyiler bence. önemli olan sağıklı olmaları dediğin gibi.
Ay beni çok güldürdün şekerim. dediğin gibi vesvesedir tabi ki. bir sorun olduğunu görse muhakkak söylerdi dr.un. içini ferah tut canım. bide bebişlerin o kadar kolay sıkışmazlar merak etme. düşünki bir kapalı kabın içinde hava baloncuğu var. sen onu nereye çevirsen çevir baloncuk kendini yukarı çıkarır. yani sıkışma olmaz. yeter ki kendini zorlayacak, doğumu tetikleycek bir hareket yapma. en önemlisi çömelme ve uzanma hareketleri tehlikeli.çoooomçok öptük sizi... :)
Amin canım. kimseye kötü kaderler yazmasın Rabbim. cicilerinizi güle güle kullanmak nasib olsun İnşallah. biz alışverişlerimizi tamamladık. ben biraz pimpirikli olduğum için kimse ben görmeden bir şey almak istemedi :) bende iyiki bitirmişim alışverişimizi diyorum. hadi izninde hayırı olsun. bol bol dinlenmeye bebişlerimizi karnımızda büyütmeye devam kızlar. :) öpüldünüz tatlı annişler.
şekerim bizimde randevumuz 17:30 da. güzel haberlerle geliriz İnşallah. Çok öptük senide...
annişler napıyorsunuz. bebişlerle rüyalarda buluşuyoruz bakıyorum da. allahım kucağımıza alıp koklayıp öpmeyi de nasip etsin.
bugün kontrolde 1850 ve 1830 olduklarını öğrendim. moralim bozulunca dr ikiz olduklarını ve kilo alımının çok azalacağını söyledi. neyse tombik olmöasınlar ama sağlıklı olsunlar yeter..
oğluşlarımla biz öptük sizi
eşinle seni alkışlıyorumçok hoş bir diyalog geçmiş aranızda ya bir de şunu fark ettim bu hamilelik bizi ne kadar agresif yaptıysa,eşlerimizi de bir o kadar espritüel yaptı:))) ben de rüyamda bebişlerimi emzirmeye çalıştığımı gördüm.ama bir türlü sütüm gelmiyordu ama rüyalar tersine çıkarmış:)))ooohhhh bol bol süt var canım desene..
Merhaba kuzucuklarıııııımm…sizlere uzun süredir yazamıyordum..biliyorum haber alamayınca kızıyorsnuz bana ama ben masumuuuum..ne yazık ki eşim bana bilgisayarı yasakladı..kablosuz ağ olduğu için çok fazla radyasyona maruz kalıyormuşuz …seni görmiycem yazışırken dedi…geçen gün kaçak kuçak topiğimize gireyim dedim..başardım da…ama ben maşallah destan yazmışım size,uzun süre yazı paylaşmayınca forumdan düşü verdi sayfam…ayy sinirden ağlıycaktım şimdi de kaçak giriyorum..annem eşimin ajanı olduğu için kendisine yetiştiriyor.ben de anneme rüşvet teklif ettim kandırdım yalvardım girdim foruma( rüşvetim de: kızımın göbek adını onun ismini koyacağımı söyledim)….
Eşimin de bu aralar ekolojik yaşam arzusu depreşti.. odamızdan televizyonu ,bilgisayarı ve cep telefonlarını kaldırdı…salonda ki televizyonumuzun yanında da kocaman bir kaktüs çiçeği var…eşim ekoloji uzmanı gibi evin içinde dolanıp duruyor…onu izlemesi eğlenceli ama insanı sıkıyor bazen doğrusu..adam, baba olmaya bu şekilde hazırlanıyor..
Her neyse kızlar size iyi bir haber vereyim…bebişlerimizin yatakları hediye geldiiiiii…eşimin personelleri almışlar sağ olsunlar…ikiz olunca masraf çok olur diye böyle bir incelik düşünmüşler..(Allahtan beğendiğim yatakları almışlar ufak tefek eksiklerimiz kaldı..bugün de eksiklerimizi tamamlıycaz inşallah…31. haftaya girince biraz daha rahatlıyor insan..banyo küveti,kovası , meşrebası ,havluları ve bakım setleri kaldı…hastane içinde benden gecelik istiyorlar ona da bakıcam inşallah…hastane çantamı hazırladım ne olur ne olmaz diye..içine bebeklerin takımlarını ,ağız mendili,ıslak mendil(doğal sulu olanlardan aldım).biberonda koydum ne olur ne olmaz diye..dr.browns un gaz yapmayan biberonlarından aldım…diğerleriyle arasında çok fiyat farkı yok.azıcık daha pahalı…ama benim çok hoşuma gitti internette videosunu izledim..neyse,kendim içinde terlik,havlu ve çorap koydum(ayaklarım üşür diye).gecelik alıcam bir de sabahlıkla birlikte.pijama istemediler ..sezaryen olursa dikişlere zarar vermesin dediler..başka ne lazım bilemiyorum..ha bir de hasta bezi var ama onu hastane veriyor mu bilmiyorum?bugün dr.um la daha ayrıntılı konuşucam bakalım..doğumun nasıl olması gerektiği hakkında bilgi alıcam inşalah..
Sizi öpüyorum canlarım ben hazırlanayım artık…ilk fırsatta size havadisleri vericem….göbişlerinizden öptümmmmmmmm
Selam kizlar biz biraz önce doktordan geldik
çok kalimiycam o yüzden alel acele yaziyorum
yarina hastaneye detayliya girecegiz kizlarim iyce
cikis kapisini zorlamaya baslamislar kafalari asagida
Ve kasiklarimdalar yürümekte zorluk cekiyorum
doktorumuz cok ugrasti ama kilolarini tam ölcemedi
1400 civari dedi kizim birinin kalbi digerinden daha hizli
atiyordu rahim agzida kisalmis sularina falan bakti iyi dedi
ama ne olur ne olmaz diye yarina hastaneye sevk etti yarin detaylida
tam kilolarida beli olacak umarim hersey yolunda cikar beni tedirgin etmek istemedi
ama acikcasi detayliya sevk etmesinden tirstim biraz dua edin kizlar bize:18:
artik haftada bir nstye girecegiz bugün biraz agri cikti haftaya carsambada
yeniden nst var ondan sonraki haftada sali günü nst var detaylidan sonra
yazarim size simdi kaciyorum kizlar bugün cok yorgunum ve agrim var
öpüyoruz sizleri yarin gelince rahat rahat yazdiklarinizi okur yazarim size
kızlar sonunda yaptım galiba. buda bizim bebişlerimizin odası
Eki Görüntüle 380882
Eki Görüntüle 380881
Eki Görüntüle 380880
slm annişler
bugün kontrole gittik her şey yolunda çok şükür kızım 1120 gr oglum 1168 gr olmuş görünce çok şaşırdım küçükler diye korkuyordum 3haftada 400 gr a yakın almıslar :)))) nst ye bağlandım sancı falan cıkmadı ama arada agrıalrım oluyor dedım dr um kolay degıl 2 kılo bebek tasıyorsun dedı :)) sag kasıgımda ogrı oluyor yürürken zorlanıyorum dedım tek taraflı kasık agrıları baskıdan dolayı olur erken dogum ısraretı değil dedi. buarada haftaya persembe gunu dogum ıznım baslıyor çok az kaldı bende sızler gıbı evde dınlenebılıcem yaşasın....
benim dr um da cıger gelıstırıcı ıgneye karsı ama ben dr uma guvenıyorum bakalım hakkımızda hayırlısı.çok öpüyoruz sizleri...
slm annişler
bugün kontrole gittik her şey yolunda çok şükür kızım 1120 gr oglum 1168 gr olmuş görünce çok şaşırdım küçükler diye korkuyordum 3haftada 400 gr a yakın almıslar :)))) nst ye bağlandım sancı falan cıkmadı ama arada agrıalrım oluyor dedım dr um kolay degıl 2 kılo bebek tasıyorsun dedı :)) sag kasıgımda ogrı oluyor yürürken zorlanıyorum dedım tek taraflı kasık agrıları baskıdan dolayı olur erken dogum ısraretı değil dedi. buarada haftaya persembe gunu dogum ıznım baslıyor çok az kaldı bende sızler gıbı evde dınlenebılıcem yaşasın....
benim dr um da cıger gelıstırıcı ıgneye karsı ama ben dr uma guvenıyorum bakalım hakkımızda hayırlısı.çok öpüyoruz sizleri...
slm arkadaslar diğer siteden yaptıgımız çizelgeler artık gözükmüyor hani çok kişi oluncada unutuyorum ben kim kaçıncı haftada diye aşağıdaki linkten sizler de çizelgenizi olustururmusunuz daha ıyı takıp edelım birbirimizi.
Pregnancy and Due Date Ticker
ben çizelgeyi beceremedim bana yardımcı olur musunuz?
kızlar biz kontrolden geldik. kilo konusunda biraz hayal kırıklığı yaşadık ama Allaha şükür sağlıkları iyi. dr. bundan sonra artık daha yavaş kilo alıcaklar dedi.
bir kızçem 1650 (300 gr almış) bir kızçem 1700 gr (50 gr almış) olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?