2012 mayıs ikiz anneleri buyrun....

şükür canım 33+4 te oglum 1900 kızım 1990 olmus canım bırbırlerını yakalamıslar:))

canım dr bana 32. haftamda da ıstırahat vermıstı ıstırahat et de 36-37 haftayı gorelım o haftalarda kuveze gerek yok demıstı ben yıne dolasıyordum evde yemek falan yapıyordum:))) bu gıdısımde karın agrımda var dıyınce gezıyormusun dedı :))))tek gebelıkten fazla kıloda bebek tasıyorsun yatıp dınlen su ıkı haftayı cıkartalım dedı tekrardan:)) evde tek basıma oldugum ıcın el mahkum kalkmak zorunda kalıyorum oda sadece yemek ve wc ıcın kalkıyorum onun dısında yatıyorum.zaten ayakta kalınca ve fazla oturunca rahatsız oluyorum cok kotu baskı oluyor hemen yatıyorum.inşallah canım mayısı goruruz:)))bizde optuk sizi
tşk ederiz ressam teyzeleri adet oncesındekı gıbı karnım ve belım agrıyor nst de sancı cıkmayınca magnezyumu bırakmamamı ve ıstırahat etmemı soyledı eger bu haftada karın agrım olursa kontrole gıdıcem eger olmazsa 35 haftada gıdıcem ınsallah hiç birimizin agrısı sancısı olmaz:)))

bendede tek taraflı kasılmalar oluyordu, çok şükür yazını gördüm çok sevindim tesila..

canım dr oyle dedı tek taraflı kasılmalar onemlı deıl dedı magnezyumu kullanmıyorsan kullan etkısı oluyor kasılmaları azaltıyor.magnezyum bokrekler ıcın zararlı ama saglık ocagındakı ebe sadece hamılelık donemınde kullancaksın bazıları gunde 2-3 tane ıcıyor dedı. zaten gun ıcınde fazla su ıcmeye ozen gosterıyorum hem ödeme iyi geliyor hemde böbreklerimizi temizliyor.

canım kafana kılolarını takma dogduklarında daha fazla kılo aldırıcaz bebıslerımıze:))) zaten kıloları gayet ıyı 32+0 da oglum 1530 kızım 1750 ıdı 33+4 de oglum 370gr kızımda 240 gr almıs bı bırı one gecıyor dıger gıısımde dıgerı one gecıyor onlar ıcerde dengelıyor bırbırlerını .canım bırde soyle dusun 38 .haftaya kadar dayandın dıyelım o zaman bebıslerın kac kılo olacak :)))tek bebeklerde 2500-4000 arası normal olarak karsılanıyor bızım bebıslerımız dayanırlarsa ki dayanıcaklar inşallah36 haftalrında 2500 ü bulurlar canım.dediklerine göre kilo değil saglıkları yerınde oldugunda kuvoze gırmezlermıs.gecen gıttıgımde ikiz dogum olmustu 1900-2200 dogmuslar 36. haftalarında kuvoze gırmemıslerdı onalrı duyunca moral buldum.

Canım kızçelerden biri farkı kapatmış ne güzel :)) Sağlıklı
olmaları tabii ki herşeyden önemli. Yumuk yumuk elleriyle,
küçük küçük ayaklarıyla sağlıcakla bir doğsun onlar bak
biz nasıl tombiş tombiş yanaklı yapacağız onları Allahın
izniyle :) Kilo konusu takılacak bir konu değil tatlım. Neticede
tek gebeliğe göre bizim kuşlarımızın yerleri daha dar ve az kilo
alıyor olmaları bizim onları daha uzun süre taşıyabilmemiz adına
da çok önemli... Öptük seni ve kızçelerini kocaman

Maşallah canım senin kuzucuklarına anneyi
üzmeyip güzel güzel kilo almaya devam edecekler inşallah...
Aslında kiloları şuan bile gayet iyi maşallah :)) umarım hep böyle
devam eder. Sağlıkla alırsın kucağına bebişlerini...

handecım senın yavrualrının kıloları nasıl .bende doktora kıloları ıyı mı dıye sordugumda gayet iyiler daha fazla olsa nasıl taşıyacaksın ikisini demişti.dediğin gibi ikiz oldukları ıcın 32-33 haftadan sonra tek bebeklere gore daha az kılo alıyorlarmışşşş:)))

bu arada sen nasıl olsun 1 cm lık acılma var dıyordun ne alemdesınız kanamaların hala oluyor mu? bunun ıcın dr un baska bır ılaca basladı mı?

bir de benim aklıma takılan bir şey var arkadaslar su gelmeden once o nişan denilen kan gelir mi yoksa nişan gelmeden su bırden gelebilir mi?

canım benim kimisinde nişan gelmeyebiliyormuş. açılmamız hala var. ama aynen senin gibi mümkün olduğunca yatabiliyorum. çok şükür kanama yok. bu arada eğer kanlı sümük gibi ama koyu sümük gibi pıhtı parçası gelirse o nişandır büyük ihtimal. ancak dr a gidilirse çabucak ve ilaçlarla açılma dahi olsa 5 hafta bile erteleniyormuş doğum, dr öyle dedi bana. zaten allahın izniyle 1 mayısı bile görsek allahtan ne isteriz daha. yatışa devam

Sevgili Tesila,
Bu sorunun yanitini bilmiyorum ama ikisi de gelmeden de dogum baslayabilir. Benim ilk bebeğimde bunların hiç biri olmadan düzenli kasılmalarım başlamıştı. Normal doğum beklediğimden gece 2'den 9'a kadar evde sancıların sıklaşmasını bekledim. Hastaneye gittiğimde 4 cm acilma olmuş, doğum başlamıştı. Ama bebek ters durduğundan apar topar sezeryana aldılar. 10:20'de kızım doğmuştu.

oh ne guzel cok kalabalık olduk bırden:) ben burdakı herkesı cok merak edıyorum sızlerde merak edıyormusunuz??sakıncası yoksa özelden mesaj gonderip facedende bırbırımızı eklesek mı nasıl olur annişler..

inşallah canımcım ben 20 nısanı gormeyede razıyım:))ya sureklı oalrak hem erken dogmalarından hemde dogumdan korktugum ıcın nasıl bir belirti olur dıye korkuyorum bazen iç çamasırımda renksız su gıbı ıslaklık oluyor acaba azar azar suyum gıbı gelıyor dıye endıselenıyorum.evet canım yatısa devam:)))

tesekkurler telma vedıgın bılgı ıcın sancılar kac dakıkada bır gelıyordu geldıgı zaman uzun sure suruyormuydu yoksa sancı gırıp cıkıyormuydu .birde sezaryanı genel anestezı ıle mı yoksa spınal anestezı ıle mı yaptın.

annişler ben bu ara ödem atmaya başladım. göz altlarım çöktü, kollarım zayıfladı. bedenimde göbek harici bir zayıflama daha çok hani deler ya" kız sen bu ara çöktün" aynen öyle bişi oldum.beni gören herkes öle söylüyor. hayırdır inşallah? böyle olan bilen duyan var mı?

canım benim dr söyle bir kağıt veriyormuş çamasırına koyuyormuşsun ve anlıyormuşsun su mu ne diye?
doğru 1 hafta var aramızda sana 20 nisan sonrası bile süper anam az kalmış:)
bu haftaki kontrolde suyun iyi çıktı mı? kaçak olsa su azalmış olabiliyor. aman ihmal etme sakın ağrın olmasa bile git eğer şüphe duyuyorsan doktora.

slm kızlar bugun tetonoz aşısı olduk kolum acıdı agrıda var biraz sizdede oldumu ağrı? bu arada ben kaç haftalık oluyorum sizede sorayım benim son adtim 14 kasımdı sizce tam olarak ne kadar oluyruz her dr. farklı söylüyo.

kızlar bu arada banada çizelde yapsanıza ben yapamadım pek anlamıyorum 14 kasım adetimin ilk günüydü

Merhaba canım, ben tetanoz aşısı olmadığım için bilmiyorum.
adet tarihinin ilk gününden hesaplııyorsun. istersen buraya bakabilirsin. Gebelik Takvimi Hesaplama, hamilelik hesaplama, hafta hafta hamilelik takvimi hesaplama - HESAPLAMA.NET

kızlar 1 saat kestireyim dedim. sohbet yine almış başını gitmiş. bende hep doğum nasıl başlayacak, anlar mıyım diye tedirginim. tecrübeli arkadaşlar sağ olsunlar. onlar anlattıkça içim rahatlıyor. hepinizi çoook öpüyoruuuz.

ben dr a hıc suyumu sormadım bakıyordur muhtemelen gıttıgımde sorayım canım saolasın.

canım ben 20. ve 24. haftamda oldum bırde 6.ayda olacakmıs benımkı fazla acımamıstı .benım sol kolumdan yaptı ebe sagdan yaptıysa belki kolunu sureklı kullandıgın ıcın agrıyabılır .ama aşı sonucta 2-3 gun hafıf agrıması normal

kızlar bu arada banada çizelde yapsanıza ben yapamadım pek anlamıyorum 14 kasım adetimin ilk günüydü

"http://lbdf.lilypie.com/Iy7lp3.png" bunu kopyalayıp kontrol panelındekı cızelgenın yanındakı kaleme tıklayıp ordakı bosluga yapıstır ener a bas cızelgen hazır canım.bu arada bugun ıtıbarıyle 20+2 gunluk hamılesın:))doktorlara gore 20. haftandasın ama ınternette 20+0 dan sonrası 21. hafta dıye yazıyor:))

Sevgili Tesila,

Sancılar ritmik gelmeye başlamıştı. Zaman ilerledikçe artıyordu. O zamanlar doğumla ilgili bir kitap vardı bende. Sancıların arası kaç dakika olursa hastaneye gitmek gerektiğini söylüyordu. Sanırım hastaneye gittiğimde 10 dkda birdi kasılmalar. İlk başta hafif ağrı varken sonraları ağrı artıp sıcak basmaya başlamıştı ama dediğim gibi ben doğumu bekliyordum.

Normalde Saatte 4 kez ve üzeri kasılma doktora gitmen gereken bir durum. Ağrı olsun ya da olmasın.
Erken doum tehdidi ve erken doum riskin artran durumlar, prematr (prematre) doumu engellemek - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe

Ama bunu Baxton Hics kasılmaları ile karıştırmamak gerek.
Braxton Hicks kaslmalar-Dr.Alper Mumcu (www.mumcu.com)

Doğum başlangıcı ile ilgili bu da okunabilir:

:."Doum Balang Belirtileri ikayetleri" e-gebelik.net..:

Genel anastezi olmuştum. Fethiye devlet hastanesinde başka türlü yapmıyorlar. Bu doğumum da burada olacak. Ama ben kendime gelmeden çocuğumu emzirmişlerdi. Bu çok önemliymiş.Kızım 3,5 yaşına kadar emdi beni.

Biz geldik kizlar nasilsiniz bugün,
Bizi bir kez daha detayliya gönderdi doktorumuz bildiginiz gibi
Sükür kötü birsey cikmadi kizlar ama kizlarimin ikisinin kafasida asagida
ve kasiklarimin arkasinda oldugu için detaylidada tam net olarak kilolarini ölcemedi
doktor ama tahminen yani hemen hemen bir kizim 1450 diger kizimda 1350gr civarinda
artik haftada bire düstü kizlar randevularimiz her hafta nstye baglanacagiz
insallah kizlarim çarçabuk kilo alirlarda içim biraz daha rahatlar tek temenim
kizlarimin küvöze girmeden evimize sag salim zamaninda gelmeleri insallah Aminnnnnn ...
Bizden haberler böyle kizlar...

Son düzenleme:
Masallah canim ya benim kizlarimla aralarinda sadece birgün var ama seninkiler benim kizcelerime göre tosuncuk :))) masallah vallah
Ve bu arada canim odalari harika olmus ya cok begendim Allah güzel günlerde kulandirsin içlerini doldursun amin
Iyi olmaniza sevindik canim cok syk giremesende arada gir böyle haberdar et merakta birakma bizi
oh ne güzel canim ya hazirliklariniz bitmis olmus hadi hayirlisiyla yavas yavas tamamlarsin artik kalanlari...
Bizde sizi öptük kendinize iyi bakin

Sorma canim ya aglama krizleri kötü rüyalar çocuklarima acaba biseymi oldu korkusu bendede cok fazla, hatta türkcelin bi reklami var babayla anne arabada giderlerken kizlari ariyor
baba yok benim öyle kizim diyo sonra kizlari görüntülü mesaj yoluyor ya bizim bebegimiz oldu diyo, ben o reklamda cok agliyorum ya :)Hormonlar iste anne içgüdüsü Allah yavrularimiza zeval vermesin sag salim kucagimiza almayi nasip etsin insallah. Aminnnnn...
Bu arada canim corap falan giyerken karnina baski falan olunca bebeklere bisey olmazmis canim benim doktoruma sordum onu bende baya bi kafama takiyordum soktor icerideki sivi ve bebeklerin esnek yapisindan dolayi kolay kolayl bisey olmaz dedi...Ama ben genede baya dikkat ediyorum hatta esim tüm randevularimiza geliyor ve bana cok yardimci oluyor bu konuda yani canim korkma bisey olmaz
Ben de 27 haftalık tek yumurta ikizi kızlarıma hamileyim. Beni de aranıza alırsanız sevinirim.
Hosgeldin canim aramiza...

kötü birşey çıkmadığına çok sevindim canım. benimkiler daha dönmemişlerdi. rahim ağzımda ters olduğu için dr. bu bebekler buradan kolay kolay çıkamazlar dedi
senin kızlarınada kocaman maşşallah canım. bence kiloları yanlış ölçülmüştür merak etme. zamanında sağ sağlim sağlıkla gelecekler inşallah içini ferah tut yeter ki.
çook öpüyoruz sizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…