Çok şükür canım. Bebişlerinin iyi olmasına çok sevindim. Umarım hep
böyle yolunda gider herşey. Kaç kilo olmuş kuzucuklar peki??? Sen bizden
öndesin ya bize de fikir olsun diye soruyorum tatlım. Bu şurubu da sorayım
ben doktorcuma :))
canım benim aramızda 5 gün falan var sadece. tesilacım dr sana da yatak istirahati mi verdi? ben de bugün biraz askıya aldım yatakta yatmayı dayımlar falan geldiler zıv zıv dolanmadım ama hep de yatmadım yatakta. allahım şu mayıs ayını bir görsek:)
öpüyoruz sizi
tesilacım çok sevindim bebişlerimiz iyiymiş..100 gr fark da azıcık bir şeymiş canııııım:)) karın ağrısı bende de var ama dr.um inatla nts ye bağlamıyor beni...inşallah 2 hafta dediğin nedir ki!!bir de sürekli yatmam gerekiyor derken evde de hiç dolaşmıyor musun?
bendede tek taraflı kasılmalar oluyordu, çok şükür yazını gördüm çok sevindim tesila..
kızlar biz kontrolden geldik. kilo konusunda biraz hayal kırıklığı yaşadık ama Allaha şükür sağlıkları iyi. dr. bundan sonra artık daha yavaş kilo alıcaklar dedi.
bir kızçem 1650 (300 gr almış) bir kızçem 1700 gr (50 gr almış) olmuş.
kızlar biz kontrolden geldik. kilo konusunda biraz hayal kırıklığı yaşadık ama Allaha şükür sağlıkları iyi. dr. bundan sonra artık daha yavaş kilo alıcaklar dedi.
şükür canım 33+4 te oglum 1900 kızım 1990 olmus canım bırbırlerını yakalamıslar:))
canım dr bana 32. haftamda da ıstırahat vermıstı ıstırahat et de 36-37 haftayı gorelım o haftalarda kuveze gerek yok demıstı ben yıne dolasıyordum evde yemek falan yapıyordum:))) bu gıdısımde karın agrımda var dıyınce gezıyormusun dedı :))))tek gebelıkten fazla kıloda bebek tasıyorsun yatıp dınlen su ıkı haftayı cıkartalım dedı tekrardan:)) evde tek basıma oldugum ıcın el mahkum kalkmak zorunda kalıyorum oda sadece yemek ve wc ıcın kalkıyorum onun dısında yatıyorum.zaten ayakta kalınca ve fazla oturunca rahatsız oluyorum cok kotu baskı oluyor hemen yatıyorum.inşallah canım mayısı goruruz:)))bizde optuk sizi
tşk ederiz ressam teyzeleriadet oncesındekı gıbı karnım ve belım agrıyor nst de sancı cıkmayınca magnezyumu bırakmamamı ve ıstırahat etmemı soyledı eger bu haftada karın agrım olursa kontrole gıdıcem eger olmazsa 35 haftada gıdıcem ınsallah hiç birimizin agrısı sancısı olmaz:)))
canım dr oyle dedı tek taraflı kasılmalar onemlı deıl dedı magnezyumu kullanmıyorsan kullan etkısı oluyor kasılmaları azaltıyor.magnezyum bokrekler ıcın zararlı ama saglık ocagındakı ebe sadece hamılelık donemınde kullancaksın bazıları gunde 2-3 tane ıcıyor dedı. zaten gun ıcınde fazla su ıcmeye ozen gosterıyorum hem ödeme iyi geliyor hemde böbreklerimizi temizliyor.
canım kafana kılolarını takma dogduklarında daha fazla kılo aldırıcaz bebıslerımıze:))) zaten kıloları gayet ıyı 32+0 da oglum 1530 kızım 1750 ıdı 33+4 de oglum 370gr kızımda 240 gr almıs bı bırı one gecıyor dıger gıısımde dıgerı one gecıyor onlar ıcerde dengelıyor bırbırlerını .canım bırde soyle dusun 38 .haftaya kadar dayandın dıyelım o zaman bebıslerın kac kılo olacak :)))tek bebeklerde 2500-4000 arası normal olarak karsılanıyor bızım bebıslerımız dayanırlarsa ki dayanıcaklar inşallah36 haftalrında 2500 ü bulurlar canım.dediklerine göre kilo değil saglıkları yerınde oldugunda kuvoze gırmezlermıs.gecen gıttıgımde ikiz dogum olmustu 1900-2200 dogmuslar 36. haftalarında kuvoze gırmemıslerdı onalrı duyunca moral buldum.
limancım aralarındaki farkı çok paylaşımcı bir şekilde kapatmış evlatların. aferin onlara. ben de kendimi daha fazla almışlardır diye şartlamıştım ama onlar iki kişiler ve biraz daha yavaş alcaklar(mış) kilo. doktorum aynı cümleyi bana kurmuştu cumartesi:) tatlım 350 gr lık bir artışı tek bebekte düşün. ne büyük bir gelişme. biz de aynı şeyi yapıyoruz aynı batındakini 350 gr büyütmüşsün az mı. hem sağlıkları iyi ya çok şükür allaha.
iyi geceler:)
canım benim kimisinde nişan gelmeyebiliyormuş. açılmamız hala var. ama aynen senin gibi mümkün olduğunca yatabiliyorum. çok şükür kanama yok. bu arada eğer kanlı sümük gibi ama koyu sümük gibi pıhtı parçası gelirse o nişandır büyük ihtimal. ancak dr a gidilirse çabucak ve ilaçlarla açılma dahi olsa 5 hafta bile erteleniyormuş doğum, dr öyle dedi bana. zaten allahın izniyle 1 mayısı bile görsek allahtan ne isteriz daha. yatışa devamhandecım senın yavrualrının kıloları nasıl .bende doktora kıloları ıyı mı dıye sordugumda gayet iyiler daha fazla olsa nasıl taşıyacaksın ikisini demişti.dediğin gibi ikiz oldukları ıcın 32-33 haftadan sonra tek bebeklere gore daha az kılo alıyorlarmışşşş:)))
bu arada sen nasıl olsun 1 cm lık acılma var dıyordun ne alemdesınız kanamaların hala oluyor mu? bunun ıcın dr un baska bır ılaca basladı mı?
bir de benim aklıma takılan bir şey var arkadaslar su gelmeden once o nişan denilen kan gelir mi yoksa nişan gelmeden su bırden gelebilir mi?
handecım senın yavrualrının kıloları nasıl .bende doktora kıloları ıyı mı dıye sordugumda gayet iyiler daha fazla olsa nasıl taşıyacaksın ikisini demişti.dediğin gibi ikiz oldukları ıcın 32-33 haftadan sonra tek bebeklere gore daha az kılo alıyorlarmışşşş:)))
bu arada sen nasıl olsun 1 cm lık acılma var dıyordun ne alemdesınız kanamaların hala oluyor mu? bunun ıcın dr un baska bır ılaca basladı mı?
bir de benim aklıma takılan bir şey var arkadaslar su gelmeden once o nişan denilen kan gelir mi yoksa nişan gelmeden su bırden gelebilir mi?
canım benim kimisinde nişan gelmeyebiliyormuş. açılmamız hala var. ama aynen senin gibi mümkün olduğunca yatabiliyorum. çok şükür kanama yok. bu arada eğer kanlı sümük gibi ama koyu sümük gibi pıhtı parçası gelirse o nişandır büyük ihtimal. ancak dr a gidilirse çabucak ve ilaçlarla açılma dahi olsa 5 hafta bile erteleniyormuş doğum, dr öyle dedi bana. zaten allahın izniyle 1 mayısı bile görsek allahtan ne isteriz daha. yatışa devam
Sevgili Tesila,
Bu sorunun yanitini bilmiyorum ama ikisi de gelmeden de dogum baslayabilir. Benim ilk bebeğimde bunların hiç biri olmadan düzenli kasılmalarım başlamıştı. Normal doğum beklediğimden gece 2'den 9'a kadar evde sancıların sıklaşmasını bekledim. Hastaneye gittiğimde 4 cm acilma olmuş, doğum başlamıştı. Ama bebek ters durduğundan apar topar sezeryana aldılar. 10:20'de kızım doğmuştu.
inşallah canımcım ben 20 nısanı gormeyede razıyım:))ya sureklı oalrak hem erken dogmalarından hemde dogumdan korktugum ıcın nasıl bir belirti olur dıye korkuyorum bazen iç çamasırımda renksız su gıbı ıslaklık oluyor acaba azar azar suyum gıbı gelıyor dıye endıselenıyorum.evet canım yatısa devam:)))
slm kızlar bugun tetonoz aşısı olduk kolum acıdı agrıda var biraz sizdede oldumu ağrı? bu arada ben kaç haftalık oluyorum sizede sorayım benim son adtim 14 kasımdı sizce tam olarak ne kadar oluyruz her dr. farklı söylüyo.
canım benim dr söyle bir kağıt veriyormuş çamasırına koyuyormuşsun ve anlıyormuşsun su mu ne diye?
doğru 1 hafta var aramızda sana 20 nisan sonrası bile süper anam az kalmış:)
bu haftaki kontrolde suyun iyi çıktı mı? kaçak olsa su azalmış olabiliyor. aman ihmal etme sakın ağrın olmasa bile git eğer şüphe duyuyorsan doktora.
slm kızlar bugun tetonoz aşısı olduk kolum acıdı agrıda var biraz sizdede oldumu ağrı? bu arada ben kaç haftalık oluyorum sizede sorayım benim son adtim 14 kasımdı sizce tam olarak ne kadar oluyruz her dr. farklı söylüyo.
kızlar bu arada banada çizelde yapsanıza ben yapamadım pek anlamıyorum 14 kasım adetimin ilk günüydü
inşallah canımcım ben 20 nısanı gormeyede razıyım:))ya sureklı oalrak hem erken dogmalarından hemde dogumdan korktugum ıcın nasıl bir belirti olur dıye korkuyorum bazen iç çamasırımda renksız su gıbı ıslaklık oluyor acaba azar azar suyum gıbı gelıyor dıye endıselenıyorum.evet canım yatısa devam:)))
tesekkurler telma vedıgın bılgı ıcın sancılar kac dakıkada bır gelıyordu geldıgı zaman uzun sure suruyormuydu yoksa sancı gırıp cıkıyormuydu .birde sezaryanı genel anestezı ıle mı yoksa spınal anestezı ıle mı yaptın.
hoşgeldin canım aramıza. Umarım seninde herşey yolunda gidiyordur. muhtemel doğum tarihin ney. yani 36.haftan :)Ben de 27 haftalık tek yumurta ikizi kızlarıma hamileyim. Beni de aranıza alırsanız sevinirim.
Masallah canim ya benim kizlarimla aralarinda sadece birgün var ama seninkiler benim kizcelerime göre tosuncuk :))) masallah vallahkızlar biz kontrolden geldik. kilo konusunda biraz hayal kırıklığı yaşadık ama Allaha şükür sağlıkları iyi. dr. bundan sonra artık daha yavaş kilo alıcaklar dedi.
Iyi olmaniza sevindik canim cok syk giremesende arada gir böyle haberdar et merakta birakma biziMerhaba kuzucuklarıııııımm sizlere uzun süredir yazamıyordum..biliyorum haber alamayınca kızıyorsnuz bana ama ben masumuuuum..ne yazık ki eşim bana bilgisayarı yasakladı..kablosuz ağ olduğu için çok fazla radyasyona maruz kalıyormuşuz seni görmiycem yazışırken dedi geçen gün kaçak kuçak topiğimize gireyim dedim..başardım da ama ben maşallah destan yazmışım size,uzun süre yazı paylaşmayınca forumdan düşü verdi sayfam ayy sinirden ağlıycaktım şimdi de kaçak giriyorum..annem eşimin ajanı olduğu için kendisine yetiştiriyor.ben de anneme rüşvet teklif ettim kandırdım yalvardım girdim foruma( rüşvetim de: kızımın göbek adını onun ismini koyacağımı söyledim) .
Eşimin de bu aralar ekolojik yaşam arzusu depreşti.. odamızdan televizyonu ,bilgisayarı ve cep telefonlarını kaldırdı salonda ki televizyonumuzun yanında da kocaman bir kaktüs çiçeği var eşim ekoloji uzmanı gibi evin içinde dolanıp duruyor onu izlemesi eğlenceli ama insanı sıkıyor bazen doğrusu..adam, baba olmaya bu şekilde hazırlanıyor..
Her neyse kızlar size iyi bir haber vereyim bebişlerimizin yatakları hediye geldiiiiii eşimin personelleri almışlar sağ olsunlar ikiz olunca masraf çok olur diye böyle bir incelik düşünmüşler..(Allahtan beğendiğim yatakları almışlar ufak tefek eksiklerimiz kaldı..bugün de eksiklerimizi tamamlıycaz inşallah 31. haftaya girince biraz daha rahatlıyor insan..banyo küveti,kovası , meşrebası ,havluları ve bakım setleri kaldı hastane içinde benden gecelik istiyorlar ona da bakıcam inşallah hastane çantamı hazırladım ne olur ne olmaz diye..içine bebeklerin takımlarını ,ağız mendili,ıslak mendil(doğal sulu olanlardan aldım).biberonda koydum ne olur ne olmaz diye..dr.browns un gaz yapmayan biberonlarından aldım diğerleriyle arasında çok fiyat farkı yok.azıcık daha pahalı ama benim çok hoşuma gitti internette videosunu izledim..neyse,kendim içinde terlik,havlu ve çorap koydum(ayaklarım üşür diye).gecelik alıcam bir de sabahlıkla birlikte.pijama istemediler ..sezaryen olursa dikişlere zarar vermesin dediler..başka ne lazım bilemiyorum..ha bir de hasta bezi var ama onu hastane veriyor mu bilmiyorum?bugün dr.um la daha ayrıntılı konuşucam bakalım..doğumun nasıl olması gerektiği hakkında bilgi alıcam inşalah..
Sizi öpüyorum canlarım ben hazırlanayım artık ilk fırsatta size havadisleri vericem .göbişlerinizden öptümmmmmmmm
merhaba annişler, sabah sabah yağmurla uyandığımız İzmir'den kucak kucak selamlar:)
hafta sonum harikaydı hatta çok uzun süre sonra dr haricinde bir yere gittiğim tek hafta sonuydu. oğullarıma ödemişten gelen dayım ve yengem harika ciciler almışlar sevip durdum onları velhasıl herşey mükemmel.
ama cumartesi sabah 10:30 da dr dan çıktığımızdan beri kafamda beni kemiren tam tabiriyle aptalca bir vesvese: sanki ultrasonda bebeklerden birinin kemiği yamuk muydu? bu nasıl bir şeyse dr dakikalarca bakıyor ölçüyor o görmüyor ben yattığım yerden şıp diye görüyorum. dr a sormayı da gözüm yemedi. çünkü o kadın doğum uzmanı ben profesör:)
eşim artık çıldırmak üzere ben de! yaptığım şeyin aptalca olduğunu ve böyle birşeyin olmadığını bilip de yine korkmak, ağlamak, olsa olsa hormonların bir ürünü;rüya falan görüp etkisinde kalmak gibi. allahım şükür bize iki yeni can bağışladın canlar kıymetli olunca sapıtıyor insan. rabbim tüm evlat sahibi olmak isteyen, bebeklerine gerçekten iyi bakacak kullarına bu sevinci tattırsın. bizlere de sağlıcakla kucağımıza alıp büyütmeyi nasip etsin amin:)
not: annişler biz oturup kalkarken ya da çorap falan giymeye çalışırken(tabi ki yavaş hareketlerle) bebeklere zarar gelir mi? içersi çok sıkışık ya...allahım sabır artık son ay...
Hosgeldin canim aramiza...Ben de 27 haftalık tek yumurta ikizi kızlarıma hamileyim. Beni de aranıza alırsanız sevinirim.
Biz geldik kizlar nasilsiniz bugün,
Bizi bir kez daha detayliya gönderdi doktorumuz bildiginiz gibi
Sükür kötü birsey cikmadikizlar ama kizlarimin ikisinin kafasida asagida
ve kasiklarimin arkasinda oldugu için detaylidada tam net olarak kilolarini ölcemedi
doktor ama tahminen yani hemen hemen bir kizim 1450 diger kizimda 1350gr civarinda
artik haftada bire düstü kizlar randevularimiz her hafta nstye baglanacagiz
insallah kizlarim çarçabuk kilo alirlarda içim biraz daha rahatlar tek temenim
kizlarimin küvöze girmeden evimize sag salim zamaninda gelmeleri insallah Aminnnnnn...
Bizden haberler böyle kizlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?