2012 mayıs ikiz anneleri buyrun....

Canim, onemli olan saglikli olmalari. Kilo almalari icin de bu haftalarda en onemlisi kalsiyum ve protein. Kas gelistirenler günde kg basina 2 grama kadar protein alabiliyorlar. 100-120 gr protein alabilirsin yani gunde. (Kasar peyniri, et, balık, tavuk, yumurta, bakliyat), Normal bir hamile kadının günde 1200 mg kalsiyum almasi lazim. ikizler için oran nedir bilmiyorum ama 1500 mg üzeri alırsak rahat olur. neyse ki kalsiyum yediğimiz herşeyde var. Ama en çok kaşarda. İyi bir kaşarın 100 gr'ında 27 gr protein, 750-800 mg kalsiyum var. Bunun dışında süt, yoğurt önemli kaynaklar. 100 gr sütte 125 mg kalsiyum var. Yani günde yarım lt süt ya da yoğurt ve 100 gr kaşar yendiğinde kalsiyum ihtiyacı rahatlıkla karşılandığı gibi, yaklaşık 45 gr da protein almış oluyorsun. Buna öğünlerde yumurta, et, balık ve bakliyat eklediğinde günlük 100 gr üzerin protein de almış olursun.

merhaba güzel annişleriiiiiiim...bizim pazartesi diye bildiğimiz randevumuz salı günüymüş yani düüün:))))eee sabırsızlanınca böyle oluyor...neyse kızlar haberler iyi sanırım..oğluşum 1950 gr.kızım 2000 gr.olmuş...dr.um inşallah küveze girmelerine gerek kalmıycak dedi.:)))))))))))erken doğum riski için ciğer geliştirici iğnemizi bugün olucaz...2 iğne oluyormuş.12 saat arayla vuruluyormuş...birde kasılmalar için hap verdi...ilaç manyağı oldum valla doğum şekline de karar verdi..başları yukarıda dedi..sezaryen olucak büyük bir ihtimal...rahim ağzı dikişimide ameliyatta alacakmış...mayısın ilk haftasından itibaren alabiliriz dedi..gelişimleri uygun bunun için dedi.sürekli istirahat verdi..gezmek yok yatacakmışız...sanki çook geziyorduk:)))))ciğer geliştirici iğnenin erken doğumu tetiklediğini duydum dedim beni azarladııııııı:)))saçmalamayın zaten erken doğum riski için veriyouz dedi.tamam dr.um kızma dedim:))))ee napıyoruz dr.umuza sonuna kadar olmasa da güveniyoruuuuuuuz..

ayneeeen cnm... dr. sezayen dedi ama ya normal başlarsa nasıl olur ağrı nasıl çekerim diye düşüncelerden kendimi alamıyorum...artık rüyalarımın konusu heeeeep aynııı...doğum ,emzirme vb.:))))))

Ben de 27 haftalık tek yumurta ikizi kızlarıma hamileyim. Beni de aranıza alırsanız sevinirim.

hoşgeldiiiiin güzel anne adayımız:)) güzel haberlerini buradan paylaşırız inşalllaaaaaaah...yalnız dikkat et bizim topik alışkanlık yapıyor..kopamıyorsun arkadaşlardan:))

canıııım inşallah göreceksin bizim topiğimiz çok uğurlu...bu endişelerimiz de olmasa zaman geçmiycek..merak etme çok güzel kilo alacaklar..sadece zamana ihtiyaçları var kızlarımızın..teyzesi yer onları..iyi aralarında kilo farkı çok yok..senin bu kızlar hep rekabet edecekler galibaaa:))))))

aynı şeyi bana da dediler ama benim ki biraz daha farklı...yaşlandığımı,cildimin iyice kuruduğunu ve kırışıklıklarımın arttığını söylüyorlar....doğumdan sonra kendimi bakıma alıcam sanırım tadilat tamirat:)))))))öncelikli olarak evlatlarımız sağlıkla doğsunlar....

herkese merhaba. 28 haftalık ikiz erkek bebişlere hamileyim. mayıs anneleri topiği çok aktif. Ben de elimden geldiği kadar takip etmeye çalışıyordum yazmak da bugüne nasip oldu. cuma günü ciğer geliştirici iğne+şeker yükleme testim var. kontrol gününü sabırsızlıkla bekliyorum. bebeğimin birinin bağırsağında gaz vardı. umarım çıkarmıştır Hepimize mutlu ve sağlıklı hamilelik dönemi diliyorum

hoşgeldin canım aramıza. Umarım seninde herşey yolunda gidiyordur. muhtemel doğum tarihin ney. yani 36.haftan :)

Hoşbulduk teşekkür ederim. Çok şükür şu an daha iyiyim. 22. haftadan beri ttts ile uğraşıyoruz ama iyiye gidicek herşey Allah'ın izniyle. Normalde haziranın 2. haftası doğmaları gerekiyor ama bu sendrom nedeniyle erken doğum riskim var. Hayırlısı bakalım. Bekleyip göreceğiz.

merhaba cnm...sağlıcakla kucağına alırsın oğluşlarını inşallah..ben 32.haftamdayım ciğer geliştiriciyi yeni vurulucam...senin kide şimdiden gazlı çocuk olucak galiba:)

Cok güzel bilgiler veriyorsun canim çok sagol kizlarim gecen haftalarda iki haftada 200gr civari aliyorlardi süt yogurt ve kasar yemeye baslamistim su son iki haftada 350gr civari almislar
bende protein ve kalsiyuma devam edecegim insallah 2kg yi geceriz cok sagol bilgiler için...
Ohhhh masallah bebislerine canim 2ser kilo olmuslar ya ay ne güzel :))) Darisi benim kizcelerimin basina insallah Aminn...Ciger gelistirici igneler biraz agri yapiyor ama bol bol dinlenince geciyor canim benim ignem yapilali 3hafta oldu Allaha sükürler olsun daha dogurmadim :))) Umarimda 36bitmeden dogurmam... Sanirim bir rekabet söz konusu olacak canim benim kizlarin arasinda seninde dedigin gibi bizde öyle hissediyoruz biri tepinmeye basladimi öbürüde basliyor bir birlerini itikliyorlar resmen :) kendine iyi bak canim bol bol dinlen öptük sizi
Hosgeldin aramiza umarim bebisin gazini cikarmistir:)))

Son düzenleme:

Cok sagol canim ya...
Iyi aman aman kolay kolay cikmasinlar zaten :))) Insallah bizim kilolarda yalnis ölcülmüstür bakalim artik 2ser kiloyu gecsinler teyzeside sagliklari yerinde sükür tek temenimiz küvöze girmemeleri...

Sevgili Hayrunnas, öncelikle hoş geldin. Bende de 17. haftada ttts riski buldu doktor. Aradaki fark %13 idi ve %20 üzerin olunca ciddiye alınıyor dedi doktor.

%20 üzerine çıkmaması için yapabileceklerimi araştırdım. Amerikada bir klinikte TTTSnin erken dönemlerinde protein takviyesi tedavisi ve tam yatak istirati veriyorlarmış. Protein takviyesi de, protein içeceği ile yapılıyor. O içecekler türkiyede olmadığı için ben içeriği kadar proteini ekstra almaya başladım. Şöyle ki, normalde 60 gr. protein almamız gerekiyor. Bu takviyelerle de 40 gr. alınıyor. Ben günde en az 100 gr. protein alıyorum. Aldığımdan emin olmak için her gün ajandama yazıyorum yediklerimi ve topluyorum.

Bu içeceklerde ayrıca demir takviyesi de var. Bana zaten kendi doktorum günde 100 mglik demir haplarından 2 tane ve 1 tane de 60mg demir içeren vitamin takviyesi verdiği için o konuda bir şey yapmıyorum.

17. haftadan sonra da direk yatak istirahatine geçtim. Bunu yapmam mümkün olduğu için ofisimi yatağıma taşıdım. Aslında önerdikleri yatay pozisyon (parallel resting). Bu nedenle de her ne akdar yatakta çalışsam da mesai saatlerimde 2 kez yatay pozisyonda dinleniyorum. Akşam eşim gelince zaten yatay pozisyondayım.

Bu konu ile ilgili yine yabancı bir bilimsel çalışma buldum. Bu çalışmaya göre TTTS yaşayan kadınların çoğu zaten almaları gerektiği kadar demir ve protein almıyorlarmış (hamilelik öncesinde ve hamileikte). Protein takviyesi yapılan deneklerde ikizler arasındaki kilo farkı artışının durduğu ya da azaldığı gözlemlenmiş (takviye almayanlara göre).

17. haftadan beri bebeklerim arasındaki kilio farkı %10-13 aralığını geçmedi. Hatta proteinden fazla beslendiler sanırım. Büyük olan haftasından 1 hafta ilerde, küçük olan da tam haftasında.

Seninkilerin arasında ne kadar fark var? Hangi şehirde yaşıyorsun?

kızlar ben bugün iyi kalkmadım ya. kızçeler kıpraşıp duruyorlar. onlarla ilgili olmadığını düşünüyorum. bagırsagım bozuldu birden sonrada bir sıtma bir mide bulantısı oldu bende. extra yenı bırsey yemedım, üşütmedimde dr.aradım dahılıyeye gıt dedi. ama evde yanlızım. eşimde çıkamadı işten. az önce zorla bişeyler atıştırdım. şimdi biraz daha ıyı hıssedıyorum ama hiiiç halim yok. elimi kaldıramıyorum. böyle bişey yaşayan oldumu aranızda kızlar.

canım çok geçmiş olsun. dün gece göbişini falan açtın mı acaba uykunda. ben çok yapıyom onu ondan sonra ishal ve gaz oluyorum. tatlım artık yalnız kalmamamız iyi olur aslında kimse yok mu bursada? patates haşlayıp yoğurtla yemek bana bu durumda çok iyi geliyor.
eğer akşama kadar geçmezse ve eşin akşama kadar izin alamazsa mutlaka acile git. biz 3 canlıyız ihmal etme. öptüm tatlım.

Malesef bursada gurbetteyım ben. kardesım yolda gelıyor ama oda eşimle aynı saatte gelebılecek. patatesle yogurdu denıyım hemen. teşekkür ederim. cok sıcak basınca 1 dk ustumu acıp kapıyom ama. İnşallah ondandır.

çok şükür bir terslik yokmuş:) inşallah bebişlerimizin hiçbiri küvöze gerek kalmadan evlerimize gelsinler:) maşallah kuzularına haftalarına göre gramları çok güzel.

ressam maşallah kuzularına.... yavru kuşlar büyüyor allahın izniyle.küvez hiçbirimize gerekmesin inşallah. bir de şu anneye psikolojik baskı unsuru olan çirkinleştin sözcüklerini kullananları esefle kınıyoruzzzz oğluşlarım ve ben

aman tatlım geleni bırakma vallaha. ben yazık ananemi yakaladım yanımda tutuyom kadını,izmir dışından geldi. bir aydır bizde. o olmasa kesin doğurmuştum ben. dün bebeklerin odasını azıcık düzenledim hemen kan gelmeye başladı kasılmayla beraber. çok çok çok dikkat bize yardım etmek allah katında 3 kat sevap:) 1 ay kaldı zaten şunun şurasında. kolay gelsin limancım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…