Ben de 27 haftalık tek yumurta ikizi kızlarıma hamileyim. Beni de aranıza alırsanız sevinirim.
Sevgili Tesila,
Sancılar ritmik gelmeye başlamıştı. Zaman ilerledikçe artıyordu. O zamanlar doğumla ilgili bir kitap vardı bende. Sancıların arası kaç dakika olursa hastaneye gitmek gerektiğini söylüyordu. Sanırım hastaneye gittiğimde 10 dkda birdi kasılmalar. İlk başta hafif ağrı varken sonraları ağrı artıp sıcak basmaya başlamıştı ama dediğim gibi ben doğumu bekliyordum.
Normalde Saatte 4 kez ve üzeri kasılma doktora gitmen gereken bir durum. Ağrı olsun ya da olmasın.
Erken doum tehdidi ve erken doum riskin artran durumlar, prematr (prematre) doumu engellemek - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe
Ama bunu Baxton Hics kasılmaları ile karıştırmamak gerek.
Braxton Hicks kaslmalar-Dr.Alper Mumcu ([url]www.mumcu.com)[/url]
Doğum başlangıcı ile ilgili bu da okunabilir:
:."Doum Balang Belirtileri ikayetleri" e-gebelik.net..:
Genel anastezi olmuştum. Fethiye devlet hastanesinde başka türlü yapmıyorlar. Bu doğumum da burada olacak. Ama ben kendime gelmeden çocuğumu emzirmişlerdi. Bu çok önemliymiş.Kızım 3,5 yaşına kadar emdi beni.
Ben de 27 haftalık tek yumurta ikizi kızlarıma hamileyim. Beni de aranıza alırsanız sevinirim.
Biz geldik kizlar nasilsiniz bugün,
Bizi bir kez daha detayliya gönderdi doktorumuz bildiginiz gibi
Sükür kötü birsey cikmadikizlar ama kizlarimin ikisinin kafasida asagida
ve kasiklarimin arkasinda oldugu için detaylidada tam net olarak kilolarini ölcemedi
doktor ama tahminen yani hemen hemen bir kizim 1450 diger kizimda 1350gr civarinda
artik haftada bire düstü kizlar randevularimiz her hafta nstye baglanacagiz
insallah kizlarim çarçabuk kilo alirlarda içim biraz daha rahatlar tek temenim
kizlarimin küvöze girmeden evimize sag salim zamaninda gelmeleri insallah Aminnnnnn...
Bizden haberler böyle kizlar...
merhaba güzel annişleriiiiiiim...bizim pazartesi diye bildiğimiz randevumuz salı günüymüş yani düüün:))))eee sabırsızlanınca böyle oluyor...neyse kızlar haberler iyi sanırım..oğluşum 1950 gr.kızım 2000 gr.olmuş...dr.um inşallah küveze girmelerine gerek kalmıycak dedi.:)))))))))))erken doğum riski için ciğer geliştirici iğnemizi bugün olucaz...2 iğne oluyormuş.12 saat arayla vuruluyormuş...birde kasılmalar için hap verdi...ilaç manyağı oldum valladoğum şekline de karar verdi..başları yukarıda dedi..sezaryen olucak büyük bir ihtimal...rahim ağzı dikişimide ameliyatta alacakmış...mayısın ilk haftasından itibaren alabiliriz dedi..gelişimleri uygun bunun için dedi.sürekli istirahat verdi..gezmek yok yatacakmışız...sanki çook geziyorduk:)))))ciğer geliştirici iğnenin erken doğumu tetiklediğini duydum dedim beni azarladııııııı:)))saçmalamayın zaten erken doğum riski için veriyouz dedi.tamam dr.um kızma dedim:))))ee napıyoruz dr.umuza sonuna kadar olmasa da güveniyoruuuuuuuz..
aman tatlım geleni bırakma vallaha. ben yazık ananemi yakaladım yanımda tutuyom kadını,izmir dışından geldi. bir aydır bizde. o olmasa kesin doğurmuştum ben. dün bebeklerin odasını azıcık düzenledim hemen kan gelmeye başladı kasılmayla beraber. çok çok çok dikkat bize yardım etmek allah katında 3 kat sevap:) 1 ay kaldı zaten şunun şurasında. kolay gelsin limancım.
Hoşbulduk Telma.Senin daha önce atmış olduğun mesajı da okumuştum.Ondan sonra protein alımını arttırdım.Benimkiler arasında %16'lık bir fark vardı.Yine ikizlerimden biri polihidroamniyos'du, Yani sıvısı çok artmıştı ama son kontrolde doktor aralarındaki farkın 40 grama düştüğünü ve sıvılarının birbirine yaklaşmış olduğunu söyledi. Biraz haftalarına göre küçükler. Biri 909, diğeri 940 gram 27+0'da ama hayırlısı bakalım. Ben istanbulda yaşıyorum ttts açısından çapa'da takip ediliyorum.Sevgili Hayrunnas, öncelikle hoş geldin. Bende de 17. haftada ttts riski buldu doktor. Aradaki fark %13 idi ve %20 üzerin olunca ciddiye alınıyor dedi doktor.
%20 üzerine çıkmaması için yapabileceklerimi araştırdım. Amerikada bir klinikte TTTSnin erken dönemlerinde protein takviyesi tedavisi ve tam yatak istirati veriyorlarmış. Protein takviyesi de, protein içeceği ile yapılıyor. O içecekler türkiyede olmadığı için ben içeriği kadar proteini ekstra almaya başladım. Şöyle ki, normalde 60 gr. protein almamız gerekiyor. Bu takviyelerle de 40 gr. alınıyor. Ben günde en az 100 gr. protein alıyorum. Aldığımdan emin olmak için her gün ajandama yazıyorum yediklerimi ve topluyorum.
Bu içeceklerde ayrıca demir takviyesi de var. Bana zaten kendi doktorum günde 100 mglik demir haplarından 2 tane ve 1 tane de 60mg demir içeren vitamin takviyesi verdiği için o konuda bir şey yapmıyorum.
17. haftadan sonra da direk yatak istirahatine geçtim. Bunu yapmam mümkün olduğu için ofisimi yatağıma taşıdım. Aslında önerdikleri yatay pozisyon (parallel resting). Bu nedenle de her ne akdar yatakta çalışsam da mesai saatlerimde 2 kez yatay pozisyonda dinleniyorum. Akşam eşim gelince zaten yatay pozisyondayım.
Bu konu ile ilgili yine yabancı bir bilimsel çalışma buldum. Bu çalışmaya göre TTTS yaşayan kadınların çoğu zaten almaları gerektiği kadar demir ve protein almıyorlarmış (hamilelik öncesinde ve hamileikte). Protein takviyesi yapılan deneklerde ikizler arasındaki kilo farkı artışının durduğu ya da azaldığı gözlemlenmiş (takviye almayanlara göre).
17. haftadan beri bebeklerim arasındaki kilio farkı %10-13 aralığını geçmedi. Hatta proteinden fazla beslendiler sanırım. Büyük olan haftasından 1 hafta ilerde, küçük olan da tam haftasında.
Seninkilerin arasında ne kadar fark var? Hangi şehirde yaşıyorsun?
kızlar ben bugün iyi kalkmadım ya. kızçeler kıpraşıp duruyorlar. onlarla ilgili olmadığını düşünüyorum. bagırsagım bozuldu birden sonrada bir sıtma bir mide bulantısı oldu bende. extra yenı bırsey yemedım, üşütmedimdedr.aradım dahılıyeye gıt dedi. ama evde yanlızım. eşimde çıkamadı işten. az önce zorla bişeyler atıştırdım. şimdi biraz daha ıyı hıssedıyorum ama hiiiç halim yok. elimi kaldıramıyorum. böyle bişey yaşayan oldumu aranızda kızlar.
aman tatlım geleni bırakma vallaha. ben yazık ananemi yakaladım yanımda tutuyom kadını,izmir dışından geldi. bir aydır bizde. o olmasa kesin doğurmuştum ben. dün bebeklerin odasını azıcık düzenledim hemen kan gelmeye başladı kasılmayla beraber. çok çok çok dikkat bize yardım etmek allah katında 3 kat sevap:) 1 ay kaldı zaten şunun şurasında. kolay gelsin limancım.
bunlar harikaaaa şeyler...
Allahım güle güle kullamayı nasip etsin...
Hoşbulduk Telma.Senin daha önce atmış olduğun mesajı da okumuştum.Ondan sonra protein alımını arttırdım.Benimkiler arasında %16'lık bir fark vardı.Yine ikizlerimden biri polihidroamniyos'du, Yani sıvısı çok artmıştı ama son kontrolde doktor aralarındaki farkın 40 grama düştüğünü ve sıvılarının birbirine yaklaşmış olduğunu söyledi. Biraz haftalarına göre küçükler. Biri 909, diğeri 940 gram 27+0'da ama hayırlısı bakalım. Ben istanbulda yaşıyorum ttts açısından çapa'da takip ediliyorum.
Biz geldik kizlar nasilsiniz bugün,
Bizi bir kez daha detayliya gönderdi doktorumuz bildiginiz gibi
Sükür kötü birsey cikmadikizlar ama kizlarimin ikisinin kafasida asagida
ve kasiklarimin arkasinda oldugu için detaylidada tam net olarak kilolarini ölcemedi
doktor ama tahminen yani hemen hemen bir kizim 1450 diger kizimda 1350gr civarinda
artik haftada bire düstü kizlar randevularimiz her hafta nstye baglanacagiz
insallah kizlarim çarçabuk kilo alirlarda içim biraz daha rahatlar tek temenim
kizlarimin küvöze girmeden evimize sag salim zamaninda gelmeleri insallah Aminnnnnn...
Bizden haberler böyle kizlar...
merhaba güzel annişleriiiiiiim...bizim pazartesi diye bildiğimiz randevumuz salı günüymüş yani düüün:))))eee sabırsızlanınca böyle oluyor...neyse kızlar haberler iyi sanırım..oğluşum 1950 gr.kızım 2000 gr.olmuş...dr.um inşallah küveze girmelerine gerek kalmıycak dedi.:)))))))))))erken doğum riski için ciğer geliştirici iğnemizi bugün olucaz...2 iğne oluyormuş.12 saat arayla vuruluyormuş...birde kasılmalar için hap verdi...ilaç manyağı oldum valladoğum şekline de karar verdi..başları yukarıda dedi..sezaryen olucak büyük bir ihtimal...rahim ağzı dikişimide ameliyatta alacakmış...mayısın ilk haftasından itibaren alabiliriz dedi..gelişimleri uygun bunun için dedi.sürekli istirahat verdi..gezmek yok yatacakmışız...sanki çook geziyorduk:)))))ciğer geliştirici iğnenin erken doğumu tetiklediğini duydum dedim beni azarladııııııı:)))saçmalamayın zaten erken doğum riski için veriyouz dedi.tamam dr.um kızma dedim:))))ee napıyoruz dr.umuza sonuna kadar olmasa da güveniyoruuuuuuuz..
herkese merhaba. 28 haftalık ikiz erkek bebişlere hamileyim. mayıs anneleri topiği çok aktif. Ben de elimden geldiği kadar takip etmeye çalışıyordum yazmak da bugüne nasip oldu. cuma günü ciğer geliştirici iğne+şeker yükleme testim var. kontrol gününü sabırsızlıkla bekliyorum. bebeğimin birinin bağırsağında gaz vardı. umarım çıkarmıştırHepimize mutlu ve sağlıklı hamilelik dönemi diliyorum
Oh masallah canim sende oldun igneni rahatlarsin artik, simdi bol bol dinlen ayaklaninca agri olabiliyor igneden dolayi...merhaba fıstıklaaaarr...az önce sağlık ocağından geldim..dün gece 1. iğnemi sabahta 2.iğnemi oldum inşallah...ciğerleri gelişiverir kuzucuklarımızın inşallah...bugün bebişlerimin hareketlerini hiç hissetmedim desem yeridir...biraz endişelendim doğrusu..."allahım birdaha sitem etmiycem çok kıpırdıyorlar canımı yakıyorlar diye("
:))))))))hah şimdi bir tepik yedim kızlar...şüküüür...ama sağdaki kuzucuktan tık yok :44:
ayyy stres deposu olduk haaaa:18:
bu arada güzel dualarınız için sağoluuun
Oy canim masallah kiscelere ya :)))arada pek fark yok guzel guzel paylasmislar yineSelam kızlarrrr,
Annemler geldiler 2 gündür bayağı yogunduk bir türlü giremedim topiğimize.
Ne çok şey birikmiş böyle. Ama çok şükür hepsi de güzel haberler :))
Allahım nazardan korusun inşallah (amin)... Biz bugün itibari ile doktor kontrolünden
geldik :))) 32+0 ız şuan. Çok şükür herşey yolunda gidiyormuş. Kızlarımın da maşallahı
var :) Biri 1772 g diğeri 1800 g olmuşAyın 9 unda ciğer geliştirici
iğnemizi olacağız kısmetse. Çok şükür benim de bariz bir rahatsızlığım yok...
Sizlerin haberlerinizi de okudum. Yazabildiğim kadar yazacağım şimdi :))
Maşallah kuzucuklara
Siz iyi olun da gerekiyorsa her hafta gir nst ye canım. Rabbim bebişlerini
korusun inşallah. Bol bol dinlenemene bak sen... Çok öpüyoruz seni...
Canim, ben Fethiye'de yasiyorum ve 2 kez Prof. Dr. Recep Has'a gittim. Capa'da prof idi ama su son sağlıkta yapilan son degisikliklerle birlikte izinde olanlardan galiba. Muayenehanesine gittim. TTTS icin degil de down sedromu ve malformasyon incelemesi icin. Fark da ilk gittigimde çıkmıştı zaten.
Aralarındaki fark düşüyorsa bu çok iyi bir şey. Hatta su an aralarında fark bile yok. %3 gibi birşey:) Benim hala %10larda. Hic dert edilecek bir sey yokmus. Sen bol bol sol yanına uzan, bol protein, kalsiyum almaya çalış. Bunlar bebekleri büyütmek için önemli. Günde 3 lt su içtiğinden de emin ol. Bebeklerinin erken doğacağını da aklından çıkar. Hiçbir sorunu yok onların. Kendini çok endişeli hissediyorsan, Recep Has'a da görünebilirsin. Alanındaki en iyi proflardan biri diye biliyorum.
Recep HAS'da gördü beni çapa'da. Bir toplantı için uğramıştı, doktorum rica edince muayene etti. Benim doktorum başta %16'lık bir fark lduğu için lazer tedavisi önermişti ama Recep HAS gerek yok quentro 1 değil diyince düzenli takip etmeye karar verdi. Recep bey gerekirse su boşaltırız poli olandan dedi.Çok şükür şimdiye kadar gerek olmadı. Hayırlısı bakalım.
merhaba fıstıklaaaarr...az önce sağlık ocağından geldim..dün gece 1. iğnemi sabahta 2.iğnemi oldum inşallah...ciğerleri gelişiverir kuzucuklarımızın inşallah...bugün bebişlerimin hareketlerini hiç hissetmedim desem yeridir...biraz endişelendim doğrusu..."allahım birdaha sitem etmiycem çok kıpırdıyorlar canımı yakıyorlar diye("
:))))))))hah şimdi bir tepik yedim kızlar...şüküüür...ama sağdaki kuzucuktan tık yok :44:
Kızlar birkaç gündür giremiyordum topige .
Hepinizin iyi olmasına sevindim. Aramıza yeni katılan arkadaslar hosgelmisler.
Bize gelince Pazartesi kontrolümüzde doktorum erken dogum riski görmediğini o yüzdende ciğer iğnesine gerek görmediğini soyledi. Kızlarımın biri 1400 digeri 1300 olmuş.kiloları ve suları iyi dedi. Soldaki kızım yine ters duruyo bu gidişle donmeyecek gibi ::) ben son 2 haftadır kilo almadım ama kızlarım almış cok şükür .
Bugün sabah Saglik ocağında tetanoz aşısının 2. Dozunu olduk.Hemsire asiyi yaparken acımadı ama biraz agriyo suan. Neyse buda gecer. Yatışa devam annisler allah yardımcımız olsun. Saglikla bebislerimizi kucağımıza alalım...
Tünaydindin anissssler...
Nasilsiniz?
Bizim her geçen günle birlikte keyfimizde yerine geliyor
Sizde nasil durumlar bilmiyorum kizlar ama 30.haftaya girdigimizden
beri sanki zaman geçmiyor ah bi geçse su zamanda çarçabuk 36-37 haftalara gelsek
ne güzel olur dimi ama :))))
Artik gece nöbetlerimiz basladi sabaha kadar kaç kere uyandim dolandim hatirlamiyorum
karnim çok gergin ve kasiniyor kasintidan uyuyamiyorum kalkiyorum yaglanip geri yatiyorum
yagin atkisi gecince gene ayni:))) Karnimin alt taraflarinda devasal catlaklarim var :)))özelikle
sol taraftaki kizimin oldugu yerde kiscem sabaha kadar yumrukluyor baya asagida oldugu icin sanki
cikiverecekmis gibi geliyor
öptük hepinizi
Oh masallah canim sende oldun igneni rahatlarsin artik, simdi bol bol dinlen ayaklaninca agri olabiliyor igneden dolayi...
Sen merak etme aksama iyce kipirdanmaya baslar onlar ignenin etkisiyle kuzucuklar sersemliyorlarmalum calismayan cigerleri
yavas yavas calismaya basliyor aksama atlatirlar oynamaya baslarlar canim gene cok kipirdaniyorlar dersin :)))
Oy canim masallah kiscelere ya :)))arada pek fark yok guzel guzel paylasmislar yine
Sizdende güzel haberler geldi ya oh rahat rahat yazisiriz artikMasallah
Kızlar birkaç gündür giremiyordum topige .
Hepinizin iyi olmasına sevindim. Aramıza yeni katılan arkadaslar hosgelmisler.
Bize gelince Pazartesi kontrolümüzde doktorum erken dogum riski görmediğini o yüzdende ciğer iğnesine gerek görmediğini soyledi. Kızlarımın biri 1400 digeri 1300 olmuş.kiloları ve suları iyi dedi. Soldaki kızım yine ters duruyo bu gidişle donmeyecek gibi ::) ben son 2 haftadır kilo almadım ama kızlarım almış cok şükür .
Bugün sabah Saglik ocağında tetanoz aşısının 2. Dozunu olduk.Hemsire asiyi yaparken acımadı ama biraz agriyo suan. Neyse buda gecer. Yatışa devam annisler allah yardımcımız olsun. Saglikla bebislerimizi kucağımıza alalım...
Rabbim yardımcın olsun ressam! inş sağlıklı sıhhatli kucağına alırsın kuzucuklarını! benimde dün kontrolum vardı 30. haftada akcigerleri için iğne vurulacaksın dedi doktorum ama.sen ne iğnesi vruruldun acaba?
merhaba fıstıklaaaarr...az önce sağlık ocağından geldim..dün gece 1. iğnemi sabahta 2.iğnemi oldum inşallah...ciğerleri gelişiverir kuzucuklarımızın inşallah...bugün bebişlerimin hareketlerini hiç hissetmedim desem yeridir...biraz endişelendim doğrusu..."allahım birdaha sitem etmiycem çok kıpırdıyorlar canımı yakıyorlar diye("
Tünaydindin anissssler...
Nasilsiniz?
Bizim her geçen günle birlikte keyfimizde yerine geliyor
Sizde nasil durumlar bilmiyorum kizlar ama 30.haftaya girdigimizden
beri sanki zaman geçmiyor ah bi geçse su zamanda çarçabuk 36-37 haftalara gelsek
ne güzel olur dimi ama :))))
Artik gece nöbetlerimiz basladi sabaha kadar kaç kere uyandim dolandim hatirlamiyorum
karnim çok gergin ve kasiniyor kasintidan uyuyamiyorum kalkiyorum yaglanip geri yatiyorum
yagin atkisi gecince gene ayni:))) Karnimin alt taraflarinda devasal catlaklarim var :)))özelikle
sol taraftaki kizimin oldugu yerde kiscem sabaha kadar yumrukluyor baya asagida oldugu icin sanki
cikiverecekmis gibi geliyor
öptük hepinizi
valla canım ben 24 . haftadan sonra nasıl geçti anlamadım ama su 30 a girdiğimizden beri zaman sanki geçmek bilmiyor bir an önce 36 olalım yavrularımın küvez riski ortadan kalksın istiyorum .
benım sag tarafımdakı catlaklar daha fazla sanki kedi tırmalamıs gıbi :)))aşağıda hareket edtiklerinde banada cıkacaklarmıs gıbı gelıyor hemen konusup onalrı durdurmaya çalısıyorum:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?