2012 mayıs ikiz anneleri buyrun....

Kızlar bahçemizdeki yasemine bir kumru çifti yuva yapıyor. Ağızları ile tek tak dalları taşıyorlar. Bu yaz bolca yavru olacak bizim evde.
Çocuklarla birlikte bizim de hareket alanımız darlaştıkça, detaylardaki güzellikleri de görüyor insan.

annişler günaydın. bu hafta bana da geçmek bilmedi allah allah normalde çabuk geçerdi ama...
akşam olcak diye aklım çıkıyor. uykusuz ve nefessiz ve kasılmalı geçiyor. 4 yastık bile rahat ettirmiyor. annemin üzerimdeki hakkını daha iyi anlıyorum, allah nurlar içinde yatırsın... kim bilir doğurunca nasıl olcaz:)

telma"cım yasemin ağacına kumrunun yuva yapması gözümün önüne geldi harika bir sey:) bizi çok mutlu ettin bu paylaşımınla. çok sağol

tesila"cım devasa çatlaklarıma resmen kan oturdu bu hafta yalnız değiliz çatlaklar konusunda:)

ressam"cım ben de kasılmalar için 2 aydır falan nidilat kullanıyorum günde 6 defa. az kaldı sabır.

liman"cım evet gezmek yok evde de zaman hakikatten zor geçiyor, doğru tespit:)

hepinizi öptük

Sevgili Mevizhande ikiz hamileliği çok zor gerçekten. İlk hamileliğim tekti ve onda da erken doğum tehlikesi geçirmiştim, yine de keyifli bir hamilelikti. Bu hamileliğimde elimden geldiğince tadını çıkarmaya çalışıyorum ama bir türlü varamıyorum şu keyfe :) Yine de aynı anda ikisinin birden tekmelemesi çok hoş. Ben annemin kıymetini esas büyük kızımın ilk 3 ayında anlamıştım. 2-3 saatte beslemeler, uykusuz geceler. 3 aydan sonra bebek dış dünyaya alıştıkça her şey rayına oturuyor. Ama anne olarak emek hiç bitmiyor. Bir insan o kadar zor büyütülüyor ki, sonradan bir hiç uğruna ölen, öldürülen gençleri görünce içim parçalanıyor. Anne olmadan önce duymadığım tepkiler duyuyorum.

Bir de çocuk doğurmuş olan kadınlar, başka bebekler bile açlıktan mı, ağrıdan mı ağlıyor anlayabiliyor. Defne'yi doğurduktan sonra bebeklerin ağlatılmasına tahammül edemez olmuştum. Benim bebeğim ya da değil, içgüdüsel, o bebeği rahat ettirmek istiyor insan. Başkalarına çok müdahale ettiğimi hatırlıyorum bu çocuk aç diye. Kimbilir bana ne kızmışlardır :)

kızmasınlar vallaha hiç bir arkadaşımla otobüsteydik daha ben hamile değildim, kadının biri bebeğini nasıl ağlatıyordu umursamazca yanımdaki arkadaşımın da bir oğlu var kadının tepesine şahin gibi çöküp o çocuğun ağlamasın ı geçirdi. meğerse çocuk sıcaktan patlamak üzereymiş. izmir sıcağında temmuzda kadın 6 kat falan giydirmiş.

deneyimli bir anne olarak ikizlerle daha kolay baş edebileceksin allahın izniyle. ben de kendim büyütücem bebişleri çünkü güveneceğim kimse yok. dün en son eşimle pazarlık ettik. dedim ki :bebekler daha küçücükken ben herkesin sevmek için kucağına almasını istemem boğmaca salgını var bir sürü hastalık büyüklere bisey yapmıyo çocukları silkeliyo. allah korusun hastalanırlarsa ben ağlıycam milletin derdi olmaz çünkü aman ikiz ay ne sevimli insanlar işin gırgırına bakıyor. o da hak verdi. ben doğumdan sonra 3 ay böyle delileri oynıcam anlıycağınız. benim gibi şimdiden böyle düşünen var mı ki?

Merhaba kaçak anneler. hafta sonları kimsenin sesi çıkmıyor. havalar güzel, bebişler iyi, kocişler evde. keyfini çıkarın bakalım.
herkese güzel hafta sonları. çoook öpüldünüüüz.

Merhaba kaçak anneler. hafta sonları kimsenin sesi çıkmıyor. havalar güzel, bebişler iyi, kocişler evde. keyfini çıkarın bakalım.

Merhaba canim sorma gercekten havalar harika:) Keyfimizde yerinde sükür...
Sanada iyi hafta sonlari...

Kızlar biz de sonunda bebek yatağımızı aldık. Kraft'ın 76 cmlik park yatağından aldım. Yatağımızın yanına koyacağım.
Bütün okuduklarımından genellikle ikizlerin ilk 6 ay aynı yatakta daha huzurlu uyuduklarını öğrendim. Aksi durumu zaten bebekler bize bildiriyor ve o zaman ayrı yataklara koymak gerekiyor.

Yine ilk aylarda bebeğin anne ile aynı odada olması çok konforlu oluyor. Anne uykusu kaçmadan bebekle ilgilenebiliyor. İlk kızımı 9 ay biizm odada yatırmıştık. Çünkü insan sürekli kontrol etmek istiyor, nefes alıyor mu, kustu mu, döndü mü? Bunlar için sürekli yataktan kalkmak yorucu ve uykuyu kaçırıcı. Ayrıca ilk 3 ay uykuya dalabilmek için hafif bir sallamaya ihtiyaç duyabiliyorlar. Bunun için biz yatağa ip bağlamıştık, yattım yerden tekrar uyutabiliyordum :)

Geçen hafta, ufak eksiklerle de olsa, hastane çantamızı da yaptık. Umarım erken gelmezlar ama biz hazırız artık.

Herkese iyi haftalar.

Merhaba canim sorma gercekten havalar harika:) Keyfimizde yerinde sükür...
Sanada iyi hafta sonlari...

çok sevindim keyfinizin yerinde olmasına...bizde iyiyiz ama evdeyiz..hareket kısıtlamasına girdik çoktan:)))) artık nefes almakta çok zorlanıyorum..biran kalbim durucak zannnediyorum..nabızda fırlıyor...allah korusun ama nabzım 100 lerden aşağıya inmiyor artık..

hadi hayırlı olsun cnm...bizimde az buçuk eksiğimiz kaldı...inşallah sorunsuz hallederiz..zamanında gelir kuzucuklarımız..bu arada ip bağlama sistemine bayıldım:))))9 aydan sonra çocuğun odasını ayırmak gerekiyor zaten öz güveni gelişsin diye..yoksa çocuk mümkün değil anne ve babadan ayrılmıyor..eeee sonrasıda meşakkat...

annişler naparsınız bea? kimse yoktu haftasonu. biz de dün azcık rabayla gezdik eve geldik ki kanamam var gece olduğu için aramadım dr.u . zaten geçti de. simdi aradım böyle böyle oldu dün diye dru. hemen gel dedi. uf allahım nolur çatı muayenesi yapmasınlar. netse ki karnım kıpır kıpır:)bir bebek ağzımdan çıkıcak zaten:) diğeri de aşağıyı kazıyor. babamız işten izin almaya çalışcak. kıyamam valla bu aralar 2 haftada bir izin alıyor gibi oldu. kolaymı ikiz beklemek:)

hastaneden dönünce yazarım kızlar. öpük sizi:)

Merhaba topiğimizin güzel sağlıklı annişleri.

Mevizhandecim İnşallah hiç birşeyin yoktur. dr.u aramakla iyi etmişsin. güzel haberlerini bekliycem.

Telmacım yatağınz hayırlı olsun. güle güle yatsın bebişlerin İnşallah. bizimde sadece park yatağımız kalmıştı.
cuma günüde onu aldık. piercardin132 boyu diğerlerinden daha büyük diye tercih ettim. yarın evimize gelicek İnşallah.

Ressamcım az kaldı, herşey geçicek İnşallah. kucağımıza alınca ne nefes problemi nede başka bişeyimiz kalmıycak. ve
yaşadıklarımızı hemen unutacağız. 3.çocuk planlarını bile yapmaya başlıycağız İnşalah
Rabbim herkesin yardımcısı olsun.

Çok geçmiş olsun, inş her hangi bir sıkıntı çıkmaz arkadaşım! bize muhakkak güzel haberlerini ver, bende çok merak ettim şimdi ya, keşke okumasaydım.

Son düzenleme:
Kızlar bana akıl verin lütfen, ben park yatağı bir tanemi alıcam, iki tanemi ? sonra zaten odalarını kurcam.

Kızlar bana akıl verin lütfen, ben park yatağı bir tanemi alıcam, iki tanemi ? sonra zaten odalarını kurcam.

canım ben 1 tane aldım. odaları zaten var. ilk zamanlar odamda yatırmak ıcın. birde aılemın yanına gıdersem yanıma goturecegım. buyuyuncede ıkısını bır koyarım içine oynarlar.

canım ben 1 tane aldım. odaları zaten var. ilk zamanlar odamda yatırmak ıcın. birde aılemın yanına gıdersem yanıma goturecegım. buyuyuncede ıkısını bır koyarım içine oynarlar.

bir tanemi mantıklı acaba! hani huysuzlaşırlarsa diğerini diğer odaya alsam mesela , iki tanemi gerekecek? çok zor bir karar benim için canım yaa.

Son düzenleme:

Cok gecmis olsun hande.ins önemli bisey yoktur. Güzel haberlerini dört gözle bekliyoruz.Allah hepimizin yardımcısı olsun kuzucuklarimizi bize bagislasin.

Hafta sonunda bende evde olanlardanim.kızkardeşim geldi ödemişten yeğenlerine ne ciciler almış .
Öyle duygulandim ki ağladım resmen cok büyük supriz oldu bana.
O kadar yolu geldi sırf benim hamile halimi görmek için (izin alması imkansız isten)
Teyze olacak ya oda heyecanlı :)))))

Telma hayırlı olsun bebesin yatağı bizde aynısından aldık.

Ressam icini ferah tut. Bununda üstesinden gelirsin.

Tüm annislerin iyi olmasına sevindim.az kaldı kızlar ha gayret :)))))

Biz iki tane park yatak aldık . Birlikte uyumazlarsa ayrı odalara koyarız diye. Ama evde yer sıkıntısı varsa tek almak mantıklı.
Zor oluyo karar vermek onumu alsam bunumu diye.fazlamı abartıyoruz acaba diye de düşünmüyor değilim hani
Hormonların etkisi sanırım en iyisini istiyoruz bebislerimize

kızlar tesilayı çok merak ediyorum. en son 4 gün önce yazmış. nerde bu kız yaa. 35 haftası doldu. ay çok telaş ettim ben şimdi.

park yatak yerine iki küçük portatif beşik de alabilirsin. kuzenimin kızı 1 yaşında hala onda yatıyor. yatak odan çok büyükse 2 park yatak da olabilir. iki iki dememin nedeni azcık dönmeye başlayınca birbirlerini uyandırırlar mı diye düşünmem. kolay gelsin...

kızlar tesilayı çok merak ediyorum. en son 4 gün önce yazmış. nerde bu kız yaa. 35 haftası doldu. ay çok telaş ettim ben şimdi.

tatlım iyiymiş merak etme daha bebişler gelmemiş şükür. liman uykun mu kaçtı dün gece:)
kızlar dün dr artık alarm verdiğimi söyledi. 19 nisana kadar dayanmamı söyledi. 19 nisan sabah 08:30 da allahın izniyle oğluşlarımı kucağıma alıcam insallah. su an içerde çok çok sıkışıklar. hep kasılmış durumdaydım 1 haftadır nidilata rağmen. 36. haftada doğum da fena değil dimi?rabbim cümlesiyle beraber bana da elemsiz kedersiz,küvöze gerek kalmayan huzurlu bir doğum nasip etsin(amin)

Canim 1 tane almanı öneririm. Baktın rahat etmiyorlar, sonra bir tane daha aldırırsın. İlk başta zaten masraflar çok olacak ve park yataklar çok da ucuz değil.

Bu arada bebekler genelde ilk 10 gün pek seslerini çıkarmazlar, gazları olmaz. Karar vermek ve satın almak için vaktin olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…