annişler günaydın. bu hafta bana da geçmek bilmedi allah allah normalde çabuk geçerdi ama...
akşam olcak diye aklım çıkıyor. uykusuz ve nefessiz ve kasılmalı geçiyor. 4 yastık bile rahat ettirmiyor. annemin üzerimdeki hakkını daha iyi anlıyorum, allah nurlar içinde yatırsın... kim bilir doğurunca nasıl olcaz:)
telma"cım yasemin ağacına kumrunun yuva yapması gözümün önüne geldi harika bir sey:) bizi çok mutlu ettin bu paylaşımınla. çok sağol
tesila"cım devasa çatlaklarıma resmen kan oturdu bu hafta yalnız değiliz çatlaklar konusunda:)
ressam"cım ben de kasılmalar için 2 aydır falan nidilat kullanıyorum günde 6 defa. az kaldı sabır.
liman"cım evet gezmek yok evde de zaman hakikatten zor geçiyor, doğru tespit:)
hepinizi öptük
Sevgili Mevizhande ikiz hamileliği çok zor gerçekten. İlk hamileliğim tekti ve onda da erken doğum tehlikesi geçirmiştim, yine de keyifli bir hamilelikti. Bu hamileliğimde elimden geldiğince tadını çıkarmaya çalışıyorum ama bir türlü varamıyorum şu keyfe :) Yine de aynı anda ikisinin birden tekmelemesi çok hoş. Ben annemin kıymetini esas büyük kızımın ilk 3 ayında anlamıştım. 2-3 saatte beslemeler, uykusuz geceler. 3 aydan sonra bebek dış dünyaya alıştıkça her şey rayına oturuyor. Ama anne olarak emek hiç bitmiyor. Bir insan o kadar zor büyütülüyor ki, sonradan bir hiç uğruna ölen, öldürülen gençleri görünce içim parçalanıyor. Anne olmadan önce duymadığım tepkiler duyuyorum.
Bir de çocuk doğurmuş olan kadınlar, başka bebekler bile açlıktan mı, ağrıdan mı ağlıyor anlayabiliyor. Defne'yi doğurduktan sonra bebeklerin ağlatılmasına tahammül edemez olmuştum. Benim bebeğim ya da değil, içgüdüsel, o bebeği rahat ettirmek istiyor insan. Başkalarına çok müdahale ettiğimi hatırlıyorum bu çocuk aç diye. Kimbilir bana ne kızmışlardır :)
Merhaba kaçak anneler. hafta sonları kimsenin sesi çıkmıyor. havalar güzel, bebişler iyi, kocişler evde. keyfini çıkarın bakalım.
herkese güzel hafta sonları. çoook öpüldünüüüz.
Merhaba canim sorma gercekten havalar harika:) Keyfimizde yerinde sükür...
Sanada iyi hafta sonlari...
Merhaba kaçak anneler. hafta sonları kimsenin sesi çıkmıyor. havalar güzel, bebişler iyi, kocişler evde. keyfini çıkarın bakalım.
herkese güzel hafta sonları. çoook öpüldünüüüz.
Kızlar biz de sonunda bebek yatağımızı aldık. Kraft'ın 76 cmlik park yatağından aldım. Yatağımızın yanına koyacağım.
Bütün okuduklarımından genellikle ikizlerin ilk 6 ay aynı yatakta daha huzurlu uyuduklarını öğrendim. Aksi durumu zaten bebekler bize bildiriyor ve o zaman ayrı yataklara koymak gerekiyor.
Yine ilk aylarda bebeğin anne ile aynı odada olması çok konforlu oluyor. Anne uykusu kaçmadan bebekle ilgilenebiliyor. İlk kızımı 9 ay biizm odada yatırmıştık. Çünkü insan sürekli kontrol etmek istiyor, nefes alıyor mu, kustu mu, döndü mü? Bunlar için sürekli yataktan kalkmak yorucu ve uykuyu kaçırıcı. Ayrıca ilk 3 ay uykuya dalabilmek için hafif bir sallamaya ihtiyaç duyabiliyorlar. Bunun için biz yatağa ip bağlamıştık, yattım yerden tekrar uyutabiliyordum :)
Geçen hafta, ufak eksiklerle de olsa, hastane çantamızı da yaptık. Umarım erken gelmezlar ama biz hazırız artık.
Herkese iyi haftalar.
annişler naparsınız bea? kimse yoktu haftasonu. biz de dün azcık rabayla gezdik eve geldik ki kanamam vargece olduğu için aramadım dr.u . zaten geçti de. simdi aradım böyle böyle oldu dün diye dru. hemen gel dedi. uf allahım nolur çatı muayenesi yapmasınlar. netse ki karnım kıpır kıpır:)bir bebek ağzımdan çıkıcak zaten:) diğeri de aşağıyı kazıyor. babamız işten izin almaya çalışcak. kıyamam valla bu aralar 2 haftada bir izin alıyor gibi oldu. kolaymı ikiz beklemek:)
hastaneden dönünce yazarım kızlar. öpük sizi:)
Kızlar bana akıl verin lütfen, ben park yatağı bir tanemi alıcam, iki tanemi ? sonra zaten odalarını kurcam.
canım ben 1 tane aldım. odaları zaten var. ilk zamanlar odamda yatırmak ıcın. birde aılemın yanına gıdersem yanıma goturecegım. buyuyuncede ıkısını bır koyarım içine oynarlar.
annişler naparsınız bea? kimse yoktu haftasonu. biz de dün azcık rabayla gezdik eve geldik ki kanamam vargece olduğu için aramadım dr.u . zaten geçti de. simdi aradım böyle böyle oldu dün diye dru. hemen gel dedi. uf allahım nolur çatı muayenesi yapmasınlar. netse ki karnım kıpır kıpır:)bir bebek ağzımdan çıkıcak zaten:) diğeri de aşağıyı kazıyor. babamız işten izin almaya çalışcak. kıyamam valla bu aralar 2 haftada bir izin alıyor gibi oldu. kolaymı ikiz beklemek:)
hastaneden dönünce yazarım kızlar. öpük sizi:)
Kızlar bana akıl verin lütfen, ben park yatağı bir tanemi alıcam, iki tanemi ? sonra zaten odalarını kurcam.
kızlar tesilayı çok merak ediyorum. en son 4 gün önce yazmış. nerde bu kız yaa. 35 haftası doldu. ay çok telaş ettim ben şimdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?