2012 mayıs ikiz anneleri buyrun....

Sevgili Mevizhande, simdiden tebrikler, ben de heyecanlandim...Yerinden hic kalkma. Nasilsa az kalmis.

Sevgili Mevizhande, simdiden tebrikler, ben de heyecanlandim...Yerinden hic kalkma. Nasilsa az kalmis.

telmacım valla sorma. nasıl heyecan ve panik yaptım. eşim de çok komikti:) panda gibiyim yatmaya devam:)epidural beni biraz korkutuyor. senin ikinci doğum olcak demi? hayırlısı bakalım...

telmacım valla sorma. nasıl heyecan ve panik yaptım. eşim de çok komikti:) panda gibiyim yatmaya devam:)epidural beni biraz korkutuyor. senin ikinci doğum olcak demi? hayırlısı bakalım...

Daha önce yapmış insanlarla konuşursan rahatlarsın belki. Dr. Alper Mumcu da karısına epidural yaptırmış (ikiz bebek). Buradan doğum öykülerine bakabilirsin.

Alp ve Arda Mumcu

Ben mecburen genel anestezi oldum ve 24 saat sürekli kusmuştum. Anestezi bende öyle bir şey yapıyor. İlk doğumumdan sonra da yine bir hamilelik yaşadım. Boş gebelik olduğu için kürtajla alındı. O zaman yine kusmuştum. Ama geçenlerde doğum yapan arkadaşım böyle bir şey yaşamadıç.

Yine de kendini en iyi nasıl hissedeceksen, doğumu öyle yap. Eğer çok tedirgin oluyorsan genel anestezi iste. Onda da anne tam kendine vermeden bebeklere meme veriyorlar. Ben kızımı ilk emzirmemi hatıramıyorum :)

İyi olmana sevindik hande. Allahın izniyle sag salim bebislerini alırsın kucağına. Az kalmış ne güzel darısı basımıza.
Sen yatıp dinlenmene bak.

haberını aldım gece. içim rahatladı valla. ben hep geç yatyorum canm. yatınca daha derın uyumak ıcın.
geri sayım basladı yanı 9 gun kaldı hadi hayırlısı olsun. topiğimizin ilk bebişleri gelicek inşallah.önceden kimse süpriz yapmazsa tabi.
36 hafta gayet ıyı İnşallah hiçbirşeyleri olmadan evede gelecekler annesi. çok heyecan yapmada heyecandan erken gelmesinler bari

kızlar ilk sayfadaki yazımızı güncel tutmaya calısıyorum. yeni ikiz annelerinede istatik olsun. doğum sonrası kaç günlük dogdular
ve aramızda süpriz yapacak olan varmı (cinsiyette) hepsini yazacagım. ayrıntıları vermeyi unutmayın.

Canım sağlıklı sıhhatli bir doğum diliyorum sana. Umarım oğluşlar
daha fazla yaramazlık yapmazlar da 19 nisanı beklerler :)) 36. hafta
fena olur mu hiç. Daha fazla dayansalar daha iyiydi ama 36 da fena
değil tabii. İnşallah küvöze sadece önlem amaçlı 1 günlük ihtiyaç duyarlar.
Rabbim sana huzurlu ve kolauy bir doğum nasip etsin canım :))

canım sıksınlar inşallah biraz daha dişlerini:))hafta olarak zaten güzel bir haftadasın hiç telaşlanma..kiloları nasıl peki oluşlarının ????dualarımız seninle..

öncelik gecmis olsun canim...
Haydi hayirlisiyla gelsin annesi tosunlarin :))) Bu arada benim dogum tarihimle iki gün var arada koç burcu olacaklar tosunlar biraz inatçi ve fazlasiyla cesaretli :)))
36.hafta gayet güzel canim en azindan premature kategorisinde olmayacaklar nasil olsa ciger ignenizide oldunuz Allahin izniyle küvözede gerek yok Allah sag salim kavustursun az kaldi vallah...

Kizlar nasilsiniz?

Ben hastayim nedir bu anlamadim havalarin güzelesmesine aldandim sanirim ama kendimi resmen karantinaya almistim evden cikmiyordum
esim bir kaç gündür nezle gibiydi sanirim ondan bulasti, dün sabah bir kalktim basimi yastiktan kaldiramiyorum ama bütün eklemlerimde agriyor
ses sistemim cökmüs ses gitmis :2:nasil atlatacagim bilmiyorum insallah:26: kizlarima birsey olmaz kendimden çok aklim hep onlarda aman kizlarima
birsey olmasin diye ilaç falan almadan kektir nane limondur atlatmaya calisiyorum...
Hepinizi cok cok öpüyorum aman kendinize dikkat edin kizlar az kaldi

geçmiş olsun, Allah şifa versın canım. bence bir iki bardak greyfurt suyu iç. ben öyle atlattım. çok içmemek şartıyla iyi geliyor. birde ilaçlarından 4 saat sonra felan al. bişeyin kalmaz İnşallah.

Hayırlı güzel günler kızlar. Nasılsınız bugün?
benim gece biraz uzun süren kasılmalarım oldu. kasılmanız olunca ne yapıyorsunuz biraz rahatlaması için?
ovuştursam mı, kalkıp yürüsem mi, ne yapsam hafifler, siz bişey yapıyormusunuz? çünkü canım çok acıyor

geçmiş olsun tatlım dikkat et kendine. Merak etme kızlarına hiçbir şey
olmaz Allahın izniyle. Sen nane limon iç güzel güzel. yat dinlen. Rabbim korur
meleklerini inşallah...

Canım ben dün ciğer geliştirici iğnelerimi oldum. Sabah iki akşam iki doz.
Kasılma ya da ağrı olmadı hiç. Ama bu sabah kalktığımda biraz kasık ağrım
vardı. Sanki kasılma gibiydi. Ayaklarımın altına yastık koyup ayaklarımı
havaya kaldırınca biraz geçti. Ovuşturunca kasılmanın arttığını duymuştum
bence çok ovma. Hareket etmekte seni daha çok yorabilir diye düşünüyorum.
En mantıklısı ayaklarını biraz havaya dikip dinlenmek gibi geldi bana. Yani ben de
işe yaradı. Umarım senin ağrında geçer bir an önce canım... Çok geçmiş olsun...

Biliyorsunuz ben hem özele hem de ünv. hastanesine kontrole gidiyordum. Unv. deki
doktor bundan sonra her hafta gel kontrolleri sıklaştıracağız dedi. Her perşembe ya da,
cuma kontrolüm var artık kızlar. Bakalım yarın ne diyecek. Kzıçeler ne alemdeler merak
ediyorum. Doğumun yaklaştığı hissini iyice vermeye başladı bu sıklaşan kontroller :))
Sizde durumlar nasıl??? Hepinizi çooookkkk öpüyoruz kızlarımla :))

Sevgili Liman,

Bu önemli bir şey olabilir. Kesinlikle kalkmaman lazım. Eğer saatte 4-5 taneden fazla ise hastaneye gitmen gerekir. Aşağıdaki iki bağlantıyı okursan bu konuda bilgi veriyor. Birincisi Braxton Hicks kasılmaları (yalancı doğum sancıları), ikincisi de erken doğum ile ilgili.

Braxton Hicks kaslmalar-Dr.Alper Mumcu (www.mumcu.com)

Erken doum-Dr.Alper Mumcu (www.mumcu.com)

Bende fazla kasılma olunca yatıyorum, geçiyor. 23. haftada sancılarım saatte 6-7 kez olmuştu ve uzanınca da geçmemişti. 1 gece hastanede kaldım. 1 hafta nidilat kullandım.

Endişelenip kendini strese sokma ama tedbiri de elden bırakma. Hastanede doğrudan acilden doğum bölümüne git. Hemen nstye bağlıyorlar. Doktora gitmekle filan uğraşma. Onlar doktoru buluyor zaten.

slm annişler uzun süredir giremedim foruma artık cok fazla oturamıyorum hemen kasılmalar başlıyor son bir haftadır yatarken belim ve sırtım cok agrıyor agrı yuzunden zor uyuyorum onun dışında iyice ağırlaştım yatmak kalkamak cok zor oluyor ayakta 5 dakıkadan fazla kalamıyorum hemen bıçak saplanmaları başlıyor ayrıca yavrularımın hareketlerınde azalma başladı keskin ama daha az hareket ediyorlar malum yerleri daraldı iyice:))işte 34-35 inci haftalarda bunlar oluyormuş sizden önde olduğum için bilgi vereyim istedim
dun dr kontrolumuz vardı kızım 2360 oglum 2150 olmus 2500 ü bulurar bir daha kilolarına bakmayı dedi çünkü artık ayırt etmek cok zorlastı ikisini .nst de 1 kere agrı cıktı ama ben agrı duymadım gecen hafta daha fazla agrım cıkmıstı ve bende hıssedıyordum.dr um biri kanalda ama daha açılma başlamamış iyi dedi.herhangi bir şey olmazsa ayın 24-25 inde ya da 20 sinde alabilirim içerde tutabildiğimiz kadar tutalım dedi haftaya nst için gidicem herhalde ona göre kesin tarihimizi verir.ya bu arada 30. haftadan beri her an doğum yaparım diye korku vardı nasıl dogum yapıcam dıye dusunuyordum ama drumuz dun tarihi verınce biraz kötü oldum doğum korkusu sardı yine inşallah hepimiz sağ salim kucagımıza alırız yavrualrımızı.şimdilik bizden bu kadar arkadaslar. .uzun süre giremesem merak etmeyin birşey olursa size haber veririm:)) telefondan sızleri takip ediyorum ama gırıs yapamadıgım ıcın cvp yazamıyorum hepinizin iyi haberlerini bekliyorum .çok öpüyoruz sizleri .

Son düzenleme:

Gecmis olsun liman umarım kötü bisey yoktur.sen dinlenmene bak.dualarım sizinle. Rabbim hepimizi korusun.
Sag salim kuzucuklarimizi kucağımıza almayı nasip etsin. Aminnnn

Son düzenleme:
Cok gecmis olsun cagnur.ne kadar dikkat etsekte
Olabiliyor .bende de 3 gündür boğaz ağrısı burun akıntısı hafif kırgınlık var.
Gece boğazımın ağrısı ve yanmasından uyuyamiyorum. Burun tıkanıklığı için esim eczaneden deniz suyu sprey almış onu kullanıyorum. Bol bol sıvı ılık seyler iciyorum .kusburnu cayı , zencefilli ballı limonlu sıcak su iciyorum.
C vitamini alıyorum bolca. Yatıp dinleniyorum insallah atlatabilirim. Bende bebisler için korkuyorum ama nette okudun ateş yüksek degilse sorun olmazmış. Sen umarım iyilesmissindir. Ben daha çekeceğim gibi bu ağrıyı ((((

Son düzenleme:

Maşallah bebişlerine canım evet zaman daralıyor
artık. Handeden sonra senden de doğum tariihi geldi. Sizlerden tarihler geldikçe
ben de tutuşuyorum nasıl olacak ne olacak diye :18: :18: :18: Rabbim hakkımızda
hayırlısını versin. İnşallah sağ salim bebişlerimizi kucağımıza alırız artık :))

Tatlım hasta olan canım_ca ben değilim. Sen de kendine çok dikkat et.
Aman ihmal etme. Umarım hemen atlatırsın. Merak etme meleklerine birşey
olmaz. Bol bol dua et Rabbim korur inşallah...

günaydın annişler. canım ca hasta olmuşsun geçmiş olsun çok. vitaminli meyvelerle iyileşmeye çalşıyorsun. allah şifa versin. bol bol çorba iç kara biber koyup içince iyi hissediyorum ben belki sana da iyi gelir. limancım kasılmaların artmışsa yataktan kalkıp biraz dolanmak evin içinde daha iyi oluyor. dr sordun mu peki? belki nidilat gibi bir ilaç verir. ama ilerleyen haftalarda kasılmalar daha da artacak.(ben sürekli kasılmış durumdayım:)

tesila artık iyice ağırlaşmışsdır allah kolaylık versin. bu arada bebek hareketleriniz 35 hafta civarı çok azalıyor. sadece sert hareketleri hissediyor insan. hani haftaya falan böyle bir durum olursa korkmayın diye paylaşmak istedim. öptük sizi:)

şöyle bir bakıyorum şikayetlerimizin boyutu değişerek artmış.bu da güzel bir gelişme aslında .bu demek oluyor ki bebişlerimize kavuşmaya az kaldıııııııııı:)))) kızlar hiç kafanıza takmayın bu haftalardan sonra gelselerde sıkıntı olmaz inşallah...tabi ki kalabildikleri kadar kalmaları isteğimiz ama zaten stresli bir süreç yaşadık bir de bunları kafaya takmayın..kimseylede kıyaslamayın kendinizi..kimimizin 2000gr olur kimimizin 2500 veya 3000gr...onlar zaten özel çocuklar çünkü bizim çocuklarımız..şu an size yazarken beni tekmeliyorlar:)))sanırım göbişlerinizde ki arkadaşlarına slm söylüyorlar..ee slmları üzerimde kalmasın ; liman,canım_ca,cagnur,meryemmeryem, mutluolmak1985, mevizhande,melisci,tesila ,gulveikizleri,Sea_Light ,Akillibidik ,Senn. ,Gampili., Telma., Bedegt19, hayrunnas. , HaLePdR.....öptük göbişlerden:))

bu arada pazartesi kontrolümüze az kaldı.sanırım doğum zamanına da az buçuk karar verilir:)))tabi bizim keratalar dayanabilirlerse..her an fırlamak istiyor gibiler..onlarda haklı yerleri iyice daralmaya başladı..35. haftaları düşünemiyorum bile..hiç bir şeyden bıkmadım ama şu ilaçları içmekten bıktım..bakın sayayımmm((( re-par(kasılmalar için), D3 vitamini(damla),ELEVİT(vitamin),gyno ferro sanol(kan hapım),magnorm(kramplar için magnezyum)....bu arada boğazlarım için de antibiyotik kullandım(hiç bir işe yaramadı bademciklerim hala hastaaaa) ,elma sirkeli veya kaya tuzu ile gargaraya devam ediyorum..

hah bişiy daha söyliycem bende bu haftalarda ki değişikliklerden biri de göbeğimin yan ve üst kısımlarında ağrı hissi başladı,san ki içeride rahimim yırtılıyormuş gibi oluyor..allahtan uzun sürmüyor:)) biz de gelişmeler böyle kızlaaaaar öpüyorum hepinizi güzel haberlerinizi bekliyoruz bebişlerimleee

Kizlar herkese selamlar,

Biz de dun kontrole gittik. Kızlar 1761 ve 1711 grlar (31+2). +_150 gr hata payi ile. Bu sefer ya da gecen sefer gerceklesen hata payi bir hayli yuksek galiba. Zira 2 haftaki olcum dogruysa, kizlardan birisi 211, digeri de 361 gr almis 2 haftada. Neyse bunlara kafayi takmayip, buldugumla idare ediyorum. Burada imkanlar kisitli cunku.

Kızların ikisinin de ağzı, burnu detaylı görünüyordu. Defne'nin karnımdaki haline çok benziyorlar. Ne de olsa kardeşler:)

Bizim kumru hanım da kuluçkaya yattı. Beyi sürekli birşeyler getirip duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…