2012 mayıs ikiz anneleri buyrun....

Selam kizlar biz geldik bugün birazcik daha iyiyiz ama ses hala geri gelmedi aksam biraz ateslenir gibi oldum hemen ilik suya attim kendimi gecti sükür iki gündür uyuyamiyordum dün geceki dustan sonra uyudugumu dahi hatirlamiyorum...
Dün sabah nstye girdik bir saate iki sanci cikti kizlarimin kalp atislarida keyifleride yerindeydi sükür pazartesiye tekrar randevumuz var kizlarimin kilolari ölçülecek ve bir saat daha nstye baglanacagiz... Simdilik bizden bukadar kizlar yatistayiz kimildamadan yatiyoruz.

çok sagol handecigim sorma meyve topuna döndüm habire c vitamini yüklemesi yapiyorum insallah geçer bugün 4.günümüz karabiberi deneyecegim handecigim belki sesim geri gelir :)))
Masallahi var kizlarinin canim insallah dogrudur kilolari benim kizlarim 31.haftalarinda 1450gr dilar :))) habire kasar yogurt ve süt tüketim insallah almislardir baya :)))
Bu arada sizin kumrularin hikayesine bayildim :))))

Resamcim bizde sizi öpüyoruz canim cok dikkat edin kendinize:)))

Son düzenleme:
Cok sagol canim...
Sizinde artik bir haftaya düstü ha randevulariniz...Ciger ignenide olmussun hadi hayirlisi kasik agrisi ve kasilma yapiyor
ayaklarin altina yastik koyup yatma gercektende cok iyi geliyor...
Hizli hizli nefes alip ver canim sakin ovusturma ben hastanede kaldigimda her kasilmada ovusturuyordum ebeden azari isitim
kasilmalari tetikliyormus cagnurunda dedigi gibi ayaklarini yukariya dik nefes al ver bir müddet sonra geciyor magnesyumunu falan
ihmal etme sakin ben nidilata basladigimdan beri daha iyiyim vallah onuda bir sor istersen doktoruna...

Herkese merhaba...call nasılsın canım?nasıl gidiyo hamişlik??

telma masallah bebişlerine. demek ablalarına benziyorlar. allah nazardan saklasın. bu arada kumruyla kırklarınız karışcak:)

canım ca acil şifalar dilerim size. gerçi ilaçla 1 haftada ilaçsız 7 günde geçiyor. meyvelerini ihmal etmek yok hımmm

Selam güzel annişler ve şanslı kuzucuklar :)
Biz bugün haftalık kontrolümüze gittik geldik.
Pozisyonlarına baktı sadece. Her hafta gel
mutlaka dedi. Haftaya gittiğimde radyoloji
uzmanı da bakacakmış. Kızlarımı görmek süper
oluyor ama doğum heyecanı da sarmaya başlıyor
yavaştan yavaştan :)) bu arada kızlar ben de sırt
ağrısı başladı bugün. Ama öyle böyle değil. Resmen
bıçak saplanıyor sırtımdan ve nefes almakta zorlanıyorum.
Bilgisi olan var mı acaba ya da bu durumu yaşayan???
Hepinizi çok öpüyoruz. Ressamcım aldık öpücükleri ve selamı :))

günaydın annişler ve bebişler.
hiç uyumadığımız bir gecenin sabahından merhabalar. nefes alamıyorum ve ağlama krizine girip daha da boğuluyorum.

çağnurcum ben çok uzun zamandan beri, dik pozüsyonda yatıyorum ve sırtım bu nedenle haşat oldu acayip ağrıyor. zaten mevcut bel fıtığım kudurmuş durumda. senin de böyle bir durumun varsa ağrı kaçınılmaz sonuç. hiçbir şey olmasa bile karnımızda bebişlerimiz hamdolsun rabbimize büyüdükleri için ağırlık merkezini değiştirip ağrı yaparlar. bol bol dinlen:)

annişler ben eskiden yastığa kafamı koyunca uyuyan saat çalana kadar uyanmayan bir insandım ve allahım bebeklerim olunca nasıl bakıcam gece duymazsam falan gibi endişelerim vardı. allah çok büyük saat başı kalkmaya uykusuzluğa insanı önceden alıştırıp öyle veriyo minik canları insanın kucağına:) allahım hepsi sağlıkla gelsinler.

annişler bir soru: bebek şekerini hastanede mi vereyi yoksa mevlütte mi? hastaneye daha yakın çevrem gelcek. mevlütte ise bıdının dıdısı bile geliyor. evde bir 15 tane ayırıyım gerisini hastaneye gelen akraba ve dostlara vereyim diyorum. siz ne dersiniz fikir bekliyorum:)

Sevgili Mevizhande, sırt ağrısı için en iyisi yan yatma pozisyonları. Gerekirse değişik kalınlıklarda 3-4 yastıkla kendine uygun bir pozisyon bulmaya çalış. Bacak arana, sırtına, karnının altına, kollarının arasına. Yine de buna rağmen insanın sırtı ağrıyor. ben de de zaten daha önceden de vardı ama en azından uykunun başlangıcında 2-3 saat aynı pozisyonda uyuyabiliyorum. Sonrasında sürekli bir sağ, bir sol yapıyorum. Bu göbekle dönmek de zahmetli oluyor tabiii.

İnsanın bebeği olunca çıt çıksa uyanıyor, merak etme. Benim kızım neredeyse 5,5 olacak. Yan odadan en ufak bir öksürük, mırıldanmasını duyuyorum, ne olursa olsun. Anneler tilki uykusunda yatıyor hep.

Bebek şekeri konusunda adetler neyse sizin orada onu yapabilirsin. Benim yaşadığım yerde sadece arkadaşlarım olduğu için hiçbir şey almayacağım ben. Eve görmeye gelenlere ikramlık çikolata (ki ilk 40 gün pek görmeye gelinsin de istemiyorum), hastanedeki hemşirelere de baklava (eşime talimat verdim umarim unutmaz).

bende 12 haftalık ikiz anne adayıyım ne güzel sonlara gelmişsiniz Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin...aranızda amniosentez yaptıran oldumu arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim ikili üçlü test ikizlerde doğru sonuç vermiyor dedi doktor sizler yaptırdınızmı

Allahım sağlıkla kucağına almanı nasip etsin, ben sadece detaylı ultrasyona girdim canım.

ne kadar zor dönemler geçiriyorsunuz, Rabbim yardımcımız olsun!

Çok farklı bir fikir , hastaneyi hiç karıştırma bence. çok yakınların mevlüten öncede illaki evinede gelir gibi geliyor bana...gelenine göre ikramında bulunursun...

Son düzenleme:

canım ya bende korkmaya başladım, bel ağrıları bu haftalarda başlıyorsa şayet bende maffoldum, şimdiden çok yediğim zaman tıkanıyorum nefes almakta zorlanıyorum ki ozaman birde bebişlerimin ağırlığını iyice hissedicem, Allahım yardımcın olsun, içindede hepimizin inş.

cnm geçmiş olsun..bende de oluyor sıt ağrısı neredeyse ciğerlerimin söküldüğünü hissediyorum((hatta geçen gün eşimi arıycaktım dr.a götür beni diye...resmen ağladım yani..allahtan çooook uzun sürmedi..ama ara ara oldu..dr.un dediği bana ciğerlerine çok baskı yapıyor ondandır dedi..sırt üstü yatma dedi ama zaten yatamıyorum ki,yan bile yatamıyorum...yani beni iple tavandan assalar yeri yanii:)

aynen canım benimde nefes alma zorluklarım çok şiddetli.sırf bu yüzden konuşmuyorum evde.nabzım100 den aşşağı inmiyor bu zaten yeteri kadar yoruyor beni ..geçen gün kahvaltıyı biraz kaçırmışım diye ölüyorum zannettim..nefes alamıyordum..hemen sakız attım ağzıma, biraz rahatlattı beni...artık dikkat ediyorumaz yiyiyorum...allah yardımcımız olsun beni de korkutuyor gelecek haftalar doğrusu:)

cnm benim de geceleyin sırt ağrısından çok nefes alamama,uyuşma oluyor..pre-par kullansamd geceleyin karnımda ki kasılmalarla uyanıyorum..korkudan uyuyamıyorum doğum mu gerçekleşiyor diye? sabahleyin yatkta kasıklarıma bir ağrı girdi 2 dk. sürdü..hemen süre tuttum allahtan 1 saat sonra oldu 2.kasılma..sonrada olmadı..ama yaşadığımı bir allah birde ben biirim..yazık eşimde çaresizce bana baka kaldı:) allahımmm şu haftalar sıkıntısız geçse keşkee

Allahım sağlıkla kucağına almanı nasip etsin, ben sadece detaylı ultrasyona girdim canım.

rosemmm cim rabbim zamanında almayı nasip etsin kuzucuklarını kucağına..amniyo sentezi dr.un mu almayı düşünüyor yoksa sen mi?endişelenmen gereken bir durum mu var?benim şahsi fikrim yaptırmayı hiç düşünmedim..dr.um istesede yaptırmıycaktık..evet 2 li 3 lü testler doğru sonuç vermeyebiliyor..ama öğrememizin bize birşey kazandırmıycağını düşünüyoruz..sonuçta onlar bizim bebeğimiz..onlardan vazgeçmeyi hiç bir zaman düşünmedim ..doğruyu yanlışı bilmek bir işe yaramıyor hatta hamilelik sürecini olumsuz etkiliyor..dr. banada detaylı ultrasonda kızımın beyninde ki sıvıda büyüme oduğunu söyledi..günler geçmek bilmedi bana(keşke öğrenmeseydim dedim..sonraki haftalarda da sıvının büyümediğini yapısal bir şey olabileceğini söyledi..hamileleik esnasında yapılan çoğu ölçüm net olmuyor..zaten anne karnında da hiç bir müdahale yapılamıyor..benim yakın arkadaşım amniyosentez aldırdı.ve delik kapanmadığı için bebeğini kaybetti..çocukta sağlıklıydı..bu yüzden bu amniyosentez oayına çoo önyargılı yaklaşıyorum cnm.

Merhaba annisler

Biz dün doktor kontrolüne gittik.kızlarımın biri 1730 digeri 1780 civarı 31+1 haftadayiz cok şükür.doktor kiloları iyi dedi.
36 . Haftada 2,5 kilo olurlar ama senin tasıma kapasitene bağlı dedi.biraz tirstim ama hayırlısı bakalım.benimde belim bı kaç gündür cok agriyo oturmak işkence oluyo. Dün doktora gidip gelinceye kadar trafikte belimin ağrısından duramadım.kızımın biri hala ters duruyo:))). Sezeryan kaçınılmaz sanırım.rahimde açılma yok cok şükür bir ara cok korkmuştum açılma olacak diye. Uyku yok artık geceleri bana uyuyamiyorum ne yapsamda annisler bel ağrısı , sıcak basması ,nefes darlığı...

Ama Allah'ın izniyle hepsi geçecek. Artık doktora 10 günde bir gidiyoruzve muayene cok kısa sürüyor sizlerinkide öylemi kızlar. Benim doktorum bebeklerin pozisyonuna kilosuna bide rahim boyuna bakıyor sadece

Kendinize dikkat edin annisler bahar havası çarpmasın sizide bugun sukur daha iyiyim atlattım sanırım. Heppiniz opuldunuzz

İkizlerde ikili üçlü test doğru çıkmadığından öncelikle detaylı ultrason öneriyorlar. Onda risk çıkarsa amniyosentez yaptırıyorlar. Ben 17. haftada detayli ultrasona gittigimde doktor teknik olarak gerek yok (%80 risk yok) ama büyük ihtimal tek yumurta ikizi, birinde sorun varsa diğerinde de vardır dedi. Bir gece düşünüp, ikinci gün yaptırmaya karar verdim. Riskli bir işlem olduğundan mutlaka uzmanına yaptırmak gerekiyor, özellikle ikizlerde.

Kilolarina cok sevindim canim. Kolay degil, bir kerede 2 cocuk birden oalcak, iki hamileligin sıkıntısının da tek hamilelikte yaşanması normal. Sıkıntısı büyük, ödülü fazla. Acaba bel ağrın ağırlık taşıyamamaktan olabilir mi? Duruşunu değiştirsen, ayaktayken klasik hamileler gibi, göbek önde sen ayakta denesen? Ayrıca oturuken de sürekli bel boşluğuna bir şey koy. Bu bana iyi geliyor.

Benim doktor muayenem de 10 dk filan sürüyor. Genelde de 1 saat rötarla giriyorum :)

Sen de kendine dikakt et canim.

maşallah maşalah kilolarımız çok güzel...hiç korkma taşırsın seeenn..yat bol bol hiç kalkma birşey kalmadı inşallah..sezaryanı genel anesteziyle mi olacaksın cnm? bu arada bel ağrıları beni korkutuyor.doğum mu başlıyor diyorum:))
bizim muyeneler 15 günde bir sizin daha kısaymış...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…