2012 mayıs ikiz anneleri buyrun....

Aramıza hosgeldin ebrarfeyza. Allahın izniyle bu topikteki herkes 36 yi görecek inşallah.bebislerin kiloları gayet iyi bence. Sağlıklı olsunlarda doğumdan sonradan kilo aldırırız biz bebislerimizee. Sen bol bol kalsiyum ve protein ağırlıklı beslen... Su iç bol bol ve dinlen bu topikteki annislerin cogu yatista zaten :))))

selam herkesee uzun bir aradan sonra
evde doğum iznindeydim internet bağlantımızı değiştirdik,ayrıca doğumdan önce halledelim dedik
evde bir sürü tadilat işleri vs onlarla uğraştık
birde benim ayrıca 3 yaşında bi oğlum var
o yüzden çok giremedim ama fırsat buldukça sizleri okudum

biz oldukça iyiyiz çok şükür tek dileğim duam erken doğum olmaması
evde tüm hazırlıklarım bitti,hastane çantamıda hazırladım
oğlumla birlikte akşama kadar oyun oynuyoruz yemek yapıyoruz günüm böyle geçiyor şimdilik
umarım hepinizin keyfi yerindedir,öptüm herkesi

Teşekkürler canım hoşbulduk aslında ben hep aranızdaydım ama yazmıyordum yani sizi takip ediyordum:)) Umuyorum bende Allahın izniyle göreceğiz 36 haftayı.Sende 32 haftalıksın senin bebişlerin kaç kilo.Ben bugün tartıldım 1 kilo vermişim ama normalmiş herhalde.Zaten normaldede çok su içerdim dahada çok içiyorum dinlenme konusuna gelince çok dinlenemiyorum evde kayınvalidem var ama o işleri yapmayınca mecburen ben kalkıp yapıyorum.EEE bide kızım var oda ayrı bir ilgi istiyor yavrum haklı olarak yani işte dinlenme falan yok yanii.Rabbim güç veriyor ama şükür...

Biz de koyduk isimleri. Sena ile Rana. Ancak henüz ikinci birer isim ekleyelim mi eklemeyelim mi karar veremedik. Bu arada Telma benim ttts kabusum yine başladı. ' haftada 40 gr olan fark yine 350 grama yükselmiş ve kızlarımdan birinin suyu azalmış. Artık her hafta kontrole gidicem. Allah cümlemizin evlatlarını korusun...

Allah hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin canım. Darısı bizim başımıza. 36. hafta bana hayal gibi geliyor ama yine de en iyisi için dua ediyorum tabii. Allah hepimize o haftaları görmeyi nasip etsin...

Canım Rabbim yardımcın olsun. Merakla heyecanla ve mutlulukla bebişlerinin
ve senin güzel haberlerini bekleyeceğiz inşallah. Umarım herşey yolunda
gider ve sağ salim bebişlerine kavuşursun. Dualarımız hep seninle olacak
topiğimizin ilk doğum yapan annişi :))

Hoşgeldin aramıza arkadaşım. Bebişlerde bir problem olmasın da kilo alıyorlar zamanla.
İnşallah gönlünce olur herşey...

Tesilacım seni de merakla bekliyorum... Umarım bebişler dayanabildikleri kadar
dayanırlar ve seni üzmezler...

Bizim yarın haftalık kontrolümüz var. Bakalım ne diyecek doktorcum :))
Ayrıca radyoloji uzmanı da bakacakmış. Umarım herşey yolundadır kızlar.
Hepinizi çoookk öpüyoruz...

Yok yok canim artik yapmam zaten pisman oldum:) Sorma sözde benim esim süpürecek evi haftada iki defa 3hafta dursa elemiyor inan artik ben süpürünce biraz pisman oldu bundan sonra sakin dokunma falan dedi :)))Adamin gözünü korkutum su halimle :)))
Cok sagol canim tavsiylerin icin...
Insallah canim insallah o günleride görecegiz hayirlisiyla:)))
Hosgeldin canim aramiza ne iyi yaptin yazmakla masallah tosunlarina kilolari cok iyi vallah:) 1800gr rahat olmuslardir
Canim bende seni merak ediyordum acaba ne yapti yazmiyor artik falan diye
ama oglun oldugunu bildigim için muhakak zaman bulamadigi için ugramiyordur dedim hep hayra yordum
hayirli haberlerini verdin bize... Masallah her isinizi bittirdiniz demek Allahim tamamina erdirmeyi nasip etsin bizlere
Bizim yarın haftalık kontrolümüz var. Bakalım ne diyecek doktorcum :))
Ayrıca radyoloji uzmanı da bakacakmış. Umarım herşey yolundadır kızlar.
Hepinizi çoookk öpüyoruz...
Hadi canim hayirli haberlerle gel insallah :) Sen kontrole Handede doguma ha unutma sakin yarini tam senin 34haftalik oldugun gün
hande dogum yapiyor :))) ne güzel ya masallah

cnm melisa ismi çok güzel ama iris pek cazip gelmedi bana..gerçekten en zor işlerden birisi de isim bulmak bebişlere:))) allahtan bizim isimler hazırdı da zorlanmadık..

evet canım ya topiğimizin ilk kuzucukları geliyor inşallah.seninle doğumlarımız yakın olacak 8 mayısa kalmayabilirmiş benim kiler:)))

handecim seni düşündüşçe de biz duygulanıyoruz.inşallah sağlıklı bir şekilde çıkacaksınız kuzucuklarla..iyi haberlerini dört gözle bekliyoruz.dualarımız sizinle.benimde pek bir şey kalmadı mayısı ilk haftası alacak dr.hayırlısı.

cnm sen iyi ol yeter arada ben iyiyim msjı at bizlere.bende oturamıyorum artık bilgisayar başına sürekli kasılmalrım oluyor ilaç kullanmama rağmen.allahım zamanında hayırlı doğumlar nasip etsin.

ebrarfeyza cım aramıza hoşgeldin dicem ama sen hep aramızdaymışsın zaten:)))seni yaramaz:)))kiloları iyi maşallah.erkenden çok kilo almaları iyi değil zaten.benim bu yüzden erken alabilir dr.um bebişleri.gelişim olarak önden gidiyorlarmış 1hafta kadar.tahmini doğum tarihini geri çekmek zorunda kaldık bu yüzden.çünkü bebekleri taşıyamıyorum artık.kese her an delinebilir dedi dr( bu yüzden kiloları haftalarına göre gayet iyi böyle devam edersen 36.haftayı rahat görürsün.

cnm tahmin ediyordum oğlundan dolayı yazışamadığını.bizim başka çocuk olmadığı halde bilgisayar başına oturmamız zor oluyor senin durumun daha da zor.hazırlıkların bitmiş ne güzel:)))benim sanki hala eksiklerim varmış gibi geliyor.senin yemek yapabilmen bile çok güzel maşşallah.ben biraz otursam bile baskı yapmaya başlıyor keratalar.artık tekmeleri canımı yakıyor.hiç durmuyorlar maşşallah:)))

canım_ca yerinde rahat dur bakalım:))) yaramaz şey birşey kalmadı doğuma bize süpriz yapma sonrasında:)

kızlar bu arad pazartesi kontrolümüzü olduk.dr.um 27 nisana kontrol verdi yine.çünkü her an süpriz olabilirmiş.şu 2 haftayı geçirsen sevinicem dedi.bebişlerin ikisininde kafaları yukarıdaymış.kızım 2200 gr-oğluşum 2180 gr. olmuşlar 2500 gr.ı bulurlarmı bilemiyorum..2 haftada 200 gr.almışlar.dr.um 10 mayısı bulmaları çok zor dedi.hftaya gittiğimizde mayısın ilk haftası için gün belirliycez dayanırlarsa.artık kasılma ilaçlarım fayda vermiyor.sıkıntılarım iyice arttı.kendim banyo yapamadım bugün yengem yıkadı beni sağolsun.bir de sizdede oldumu bilmiyorum ama benim hareketsizlikten kaslarım bile laçkalaşmış.kollarım ve bacaklarım hemen yoruluyorlar.bebeklerimin biberonlarını ve emziklerini alışveriş merkezinden alacaktım dr. çıkışı güyaaaaaa.nerdeee dyanamadım kendimi eve zor attım . bende interneten sipariş verdim:)))
hastane çantamıda hazır ettim arabaya koydum hepsini.bebeklere üşürler diye 2. bir polar battaniye de koydum.arkadaşım temmzda doğum yapmıştı bebişi penye battaniye ile üşümüştü.ee malum havalar hala soğuk.kendime de gecelik koydum ikitane önü düğmeli.pijama takımı istemiyor hastane dikişli olacğımız için.birde sabahlık koydum ayriyetten.ha bu arada size birşey danışayım kızlar,şu reklamlarda çıkan molfix in yeni doğan bebekler için çıkardığı çocuk bezi var kordon bağı oyuntulu.eşime bez aldırıcam acaba ilk olarak 1 paket kullansam mı ki? birde 0+ emzik kullanacakmısınız?.herkes emziğe alıştır rahat edersin hele ki 2 çocukta diyor.

selam canım,evet benim evde bir çocuk olunca zor oluyor ama yine de fırsat buldukça sizleri takip ediyorum
allah hepimizin bebeklerini korusun zamanlarında gelsinler inşallah

evet canım,hazırlıklarım bitti,ama bende senin gibiyim sürekli kafamda bişeyler düşünüyorum acaba şunuda alsammmı yada şu yeterlimi sürekli eksik bişeyler var gibi
yemek yapabiliyorum da ama nasıl sabah kahvaltıdan sonra başlıyorum akşama anca hazır oluyor :))
oğlumla çok rahat oyun oynayamadığım için yemek yapıyorum onunla farklı bir aktivite olsun diye işte evde :)

canım ben oğlumda ultra prima kullandım halada kullanıyorum,o yüzden ikizlerimede ultra prime yenidoğan aldım
ben oğluma alırken bir arkadaş demişti en iyi yenidoğan en küçük olan ultra primada diye öyle aldık devam ettik biz
evt reklamda görünce bende heveslendim ama göbek bağları 1 hafta içinde düşüyor zaten o yüzden çok takılmadım ben o konuya
bende battaniye koydum evet bebekler doğduğunda üşüyor,
ben emzik aldım her ihtimale karşı belki lazım olur diye doğumdan sonra fırsat olmaz vs diye
oğlumda kullandım birkaç ay ama çok sevmedi oğlum emziği hemen atmıştı bakalım
evet en azından mama felan hazırlarken 2 dk emzik veriririz dururlar diye ben kullanışlı buluyorum

bende artık hiç dışarı çıkmıyorum evdeyim markete bile gitmiyorum
sadece doktor kontrollerimizde çıkıyorum,çoğu şeyi bende internetten aldım
son ayımız o yüzden çok dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum

kızlar bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum
şimdi benim 2,5 yaşında bir oğlum var maşallah çok akıllı kendiliğinden odasında sütünü içer uyur
yetişkin gibi herşeyi konuşabilir anlar yapar vs ama şimdi birde ikiz kızlar geliyor
mutlaka kıskançlık yapıp bir takım davranışlarında değişiklik olacak sanıyorum
asıl konuma geleyim şimdi ikizler için ben oda yaptım büyük karyola aldım mobilya beşik felan almadım
oğlum olduğu için ikizleri kucağımda veya ayakta sallayarak felan uyutamam
kendiliğinden uyumalarını sağlamalıyım
iki tane güzel anakucağı alayım diyorum uyuturken rahat ederim onları ana kucağında uyuturum
ama bilemiyorum işte nasıl bir anakucağı alsam dondolino denilen hem mama sandalyesi hemde anakucağı gibi kullanılan şeyler gördüm
tanesi 500 civarında şimdi bizim için herşeyi ikiye katlanacak nerdeyse 1000 tl sizce mantıklımı yoksa sıradan bir anakucağı mı alsam
bir tek o eksiğimiz kaldı bu hafta alacaz,eşimde sana bırakıyorum nasıl istersen öyle yapalım dedi bilemiyorum

Son düzenleme:

Sevgili Hayrunnas, kalitesine göre ultrasonlar -+%15 farklı ölçebiliyor. Kaçar gram şu an çocuklar. Zaten aralarındaki fark %20'yi geçmeyince ciddiye alınmıyor.

Ressamcigim prima dışındaki bütün bezler pişik yapıyor. ilk çocuğumdan biliyorum. Kordon bağının oyuntulu olması gerekmiyor ayrıca, zaten gevşek bağlanıyor. primanın da 2 türlüsü var. ucuz olan pişik yapıyor.
emzik bebeklerin emme duygusunu tatmin etmek için öneriliyor uzmanlar tarafından. Ama daha yeni doğunca ihtiyacı olacağını zannetmiyorum. Zaten ilk 10 gün hep uyuyorlar. Zorla uyandırıp beslemen gerekiyor. Belki 15. günden sonra gerekebilir. Değişik modeller var ve her çocuğun beğendiği başka oluyor. Benim ilk kızım hiçbirini beğenmedi ve emme ihtiyacı vardı. sanırım 3. ay civarlarında. Bu nedenle ihtiyacı olandan fazla emip kusuyordu. Sonra baş parmağını keşfetti onu emdi. 1,5 yaşında kendiliğinden bıraktı. Zaten oral dönem 0-1,5 yaş arası. Bu dönemi iyi atlatamazsa çocuk, bir sonraki dönem sorunlu olabiliyor.

Sevgili Meryem,

0-3 yaş arasındaçcoukların annelerinin özel ilgisine ihtiyacı oluyor ve aslında sorunu kıskanmak değil, anneyi kaybetme korkusu. Bu yaşlardaki çocuk için anne hayati önem taşıyor, beslenmek ve bakım için anneye muhtaç. Onu kaybetme korkusu çocuk için yaşamını kaybetme tehditi anlamına geliyor ve bir takım bpzukluklar olabiliyor. erke çocukların anneye bağlılığı kızlardan daha fazla bu nedenle senin daha fazla dikaktli olman gerekiyor.

Her fırsatta ona onu çok sevdiğini, kardeşleri doğunca da biricik oğlu olacağını söyle. Kardeşleri yüzünden seninle yaptığı şeyleri bırakmamaya çalış. Annesinina azalan ilgisi kardeşleri yüzünden olmasın yani. Bu konuda sabiha paktuna keskin'in kitaplarını tavsiye ederim. Çocuklarla iletişim ve davranışlara söz geçirmek, özellikle senin durumun için gerekli kitaplar.

Benim de 5,5 yaşında kızım var daha büyük ve kız olduğu için şanslıyım. İkizleri ilk başta kendi odamızda uyutacağım çünkü sürekli kontrol edilmeleri gerekiyor. Başka odaya geçmek uyku kaçırıcı olabilir. Sallanan bir park yatak aldım. Kendi odalarına geçince ihtiyaca göre bir şeyler alacağım. Umarım seninkiler ana kucağında uyur. Ben de park yatakta sallayarak uyuturum diye düşünüyorum ama her ne kadar 3 çocuklu anne olarak işimiz zor olsa da, çocukları ilk 1,5 yıl onlar nasıl istiyorsa öyle uyutmamız gerekiyor malesef. Eğer kendi yöntemimizde ısrar edersek, daha huysuz, huzursuz olabiliyorlar. O nedenle hemen masraf yapmak yerine, ihtiyaç ortaya çıkınca almak daha iyi. Nasılsa internetten bile alsan en fazla 3-4 günde eline geçer. Zaten ilk çcocuğundan da hatırlarsın, ilk 10 gün uyutman için bir şey yapmana gerek olmuyor, uyuyorlar hep.

....................

Son düzenleme:

canım okadar güzel şeylere değinmişisnki, bende hastane çantamı hazırlıyorum bakalım, emzik bende alıcam iki tane hayatta baş edemeyiz gibi geliyor. avent alıyım diyorum biberonlarınıda emziklerinide (meme ucuna en yakın olanı varmış) senin bir fikrin varmı? bir paket kullanırsın alerji filan olurlarsa farklı marka denersin olmazmı? kendine iç çamaşırın, zıbın , çıtçıtlı (hastane çıkışının yanına ekstra),pamuk,ıslak mendil , havlun , terlik, tarak, allık (hehe solmuş yüze iyi gelir),göğüs pedi başka başka kızlar sizin öneriniz var mı*

Oh maşallah bebişler büyümüş canım dahada büyüsünler kilolarını alsınlar inşallah.İyi şeyler düşünelim iyi şeyler olsun 36 haftaya geleceğim diyelim.Benim de kollarım ve bacaklarım çok çabuk yoruluyor artık bebekler büyüdüğü için sanırım kalsiyum yetersiz kalıyor bol bol süt iç yoğurt ye canım.Ben bu alışveriş konusunda biraz şanslı olanlardanım bizim çocuk ve bebek mağazamız var Allah'tan eşim anlıyor bu işlerden ben diyorum şunu getir bunu getir getiriyor:))Bende size soracaktım kalın battaniyede götüreyimmi diye demekki gerekecek.Molfix göbek oyuntulu olandan ben aldım 1paket.Bu konuda ben biraz hassasım bence yerli ürün kullanmak en iyisi ben kızımdada molfix kullanmıştım ve memnundum pişik falan olmadı.yinede tabiki deneyerek öğrenebilirsin canım.ben mağazadan avent emzik getirdim bende alıştırmaktan yanayım malum iki haylaz olunca ve ben şehir dışına sık çıkacağım için yolda falan idare eder diye düşünüyorum.Çantam hazır benimde 3 gecelik terlik,sabahlık,bol iç çamaşırı,emzirme sütyeni,emzirme atleti,yelek,makyaj malzemesi:)) peçete ıslak mendil bi kendim için bide bebekler için alkolsüz ve parfümsüz olanlardan aldım.Aklıma geldikçede koyuyorum.Ayyy ne kadar çok konuştum neyse şimdilik bukadar:))

ebrarfeyza cım aramıza hoşgeldin dicem ama sen hep aramızdaymışsın zaten:)))seni yaramaz:)))kiloları iyi maşallah.erkenden çok kilo almaları iyi değil zaten.benim bu yüzden erken alabilir dr.um bebişleri.gelişim olarak önden gidiyorlarmış 1hafta kadar.tahmini doğum tarihini geri çekmek zorunda kaldık bu yüzden.çünkü bebekleri taşıyamıyorum artık.kese her an delinebilir dedi dr( bu yüzden kiloları haftalarına göre gayet iyi böyle devam edersen 36.haftayı rahat görürsün.

Hoşbulduk canım senin nezdinde herkese çok teşekkür ediyorum.İnşallah canım ben ve hepimiz görürüz 36.haftayı.Umarım senin bebişlerde misafir olmakta acele etmezler.Sen onlarla sık sık konuş anneciğim beklemeniz lazım 36haftayı falan diye:))Onlar çok akıllılar maşallah dinlerler annelerini:) üçünüzüde Allaha emanet ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…