Sevgili Meryem,
0-3 yaş arasındaçcoukların annelerinin özel ilgisine ihtiyacı oluyor ve aslında sorunu kıskanmak değil, anneyi kaybetme korkusu. Bu yaşlardaki çocuk için anne hayati önem taşıyor, beslenmek ve bakım için anneye muhtaç. Onu kaybetme korkusu çocuk için yaşamını kaybetme tehditi anlamına geliyor ve bir takım bpzukluklar olabiliyor. erke çocukların anneye bağlılığı kızlardan daha fazla bu nedenle senin daha fazla dikaktli olman gerekiyor.
Her fırsatta ona onu çok sevdiğini, kardeşleri doğunca da biricik oğlu olacağını söyle. Kardeşleri yüzünden seninle yaptığı şeyleri bırakmamaya çalış. Annesinina azalan ilgisi kardeşleri yüzünden olmasın yani. Bu konuda sabiha paktuna keskin'in kitaplarını tavsiye ederim. Çocuklarla iletişim ve davranışlara söz geçirmek, özellikle senin durumun için gerekli kitaplar.
Benim de 5,5 yaşında kızım var daha büyük ve kız olduğu için şanslıyım. İkizleri ilk başta kendi odamızda uyutacağım çünkü sürekli kontrol edilmeleri gerekiyor. Başka odaya geçmek uyku kaçırıcı olabilir. Sallanan bir park yatak aldım. Kendi odalarına geçince ihtiyaca göre bir şeyler alacağım. Umarım seninkiler ana kucağında uyur. Ben de park yatakta sallayarak uyuturum diye düşünüyorum ama her ne kadar 3 çocuklu anne olarak işimiz zor olsa da, çocukları ilk 1,5 yıl onlar nasıl istiyorsa öyle uyutmamız gerekiyor malesef. Eğer kendi yöntemimizde ısrar edersek, daha huysuz, huzursuz olabiliyorlar. O nedenle hemen masraf yapmak yerine, ihtiyaç ortaya çıkınca almak daha iyi. Nasılsa internetten bile alsan en fazla 3-4 günde eline geçer. Zaten ilk çcocuğundan da hatırlarsın, ilk 10 gün uyutman için bir şey yapmana gerek olmuyor, uyuyorlar hep.
canım_ca yerinde rahat dur bakalım:))) yaramaz şey birşey kalmadı doğuma bize süpriz yapma sonrasında:)
kızlar bu arad pazartesi kontrolümüzü olduk.dr.um 27 nisana kontrol verdi yine.çünkü her an süpriz olabilirmiş.şu 2 haftayı geçirsen sevinicem dedi.bebişlerin ikisininde kafaları yukarıdaymış.kızım 2200 gr-oğluşum 2180 gr. olmuşlar 2500 gr.ı bulurlarmı bilemiyorum..2 haftada 200 gr.almışlar.dr.um 10 mayısı bulmaları çok zor dedi.hftaya gittiğimizde mayısın ilk haftası için gün belirliycez dayanırlarsa.artık kasılma ilaçlarım fayda vermiyor.sıkıntılarım iyice arttı.kendim banyo yapamadım bugün yengem yıkadı beni sağolsun.bir de sizdede oldumu bilmiyorum ama benim hareketsizlikten kaslarım bile laçkalaşmış.kollarım ve bacaklarım hemen yoruluyorlar.bebeklerimin biberonlarını ve emziklerini alışveriş merkezinden alacaktım dr. çıkışı güyaaaaaa.nerdeee dyanamadım kendimi eve zor attım . bende interneten sipariş verdim:)))
hastane çantamıda hazır ettim arabaya koydum hepsini.bebeklere üşürler diye 2. bir polar battaniye de koydum.arkadaşım temmzda doğum yapmıştı bebişi penye battaniye ile üşümüştü.ee malum havalar hala soğuk.kendime de gecelik koydum ikitane önü düğmeli.pijama takımı istemiyor hastane dikişli olacğımız için.birde sabahlık koydum ayriyetten.ha bu arada size birşey danışayım kızlar,şu reklamlarda çıkan molfix in yeni doğan bebekler için çıkardığı çocuk bezi var kordon bağı oyuntulu.eşime bez aldırıcam acaba ilk olarak 1 paket kullansam mı ki? birde 0+ emzik kullanacakmısınız?.herkes emziğe alıştır rahat edersin hele ki 2 çocukta diyor.
haberlerle gel insallah :) Sen kontrole Handede doguma ha unutma sakin yarini tam senin 34haftalik oldugun gün
hande dogum yapiyor :))) ne güzel ya masallah
Selam annisler nasilsiniz,
Ayyyy simdi hande almistir bebislerini kucagina doya doya kokluyordur :))))
Gerçi sabah girdi ameliyata çoktan kavusmuslardir bir saskinlik bir heycan vardir onda simdi
darisi basimiza kizlar hayirlisiyla:)))
çagnur canim sen ne yaptin gelmedinmi daha kontrolden haberlerini bekliyoruz....
Hepiniz öpüldünüz annisler...
canım_ca yerinde rahat dur bakalım:))) yaramaz şey birşey kalmadı doğuma bize süpriz yapma sonrasında:)
kızlar bu arad pazartesi kontrolümüzü olduk.dr.um 27 nisana kontrol verdi yine.çünkü her an süpriz olabilirmiş.şu 2 haftayı geçirsen sevinicem dedi.bebişlerin ikisininde kafaları yukarıdaymış.kızım 2200 gr-oğluşum 2180 gr. olmuşlar 2500 gr.ı bulurlarmı bilemiyorum..2 haftada 200 gr.almışlar.dr.um 10 mayısı bulmaları çok zor dedi.hftaya gittiğimizde mayısın ilk haftası için gün belirliycez dayanırlarsa.artık kasılma ilaçlarım fayda vermiyor.sıkıntılarım iyice arttı.kendim banyo yapamadım bugün yengem yıkadı beni sağolsun.bir de sizdede oldumu bilmiyorum ama benim hareketsizlikten kaslarım bile laçkalaşmış.kollarım ve bacaklarım hemen yoruluyorlar.bebeklerimin biberonlarını ve emziklerini alışveriş merkezinden alacaktım dr. çıkışı güyaaaaaa.nerdeee dyanamadım kendimi eve zor attım . bende interneten sipariş verdim:)))
hastane çantamıda hazır ettim arabaya koydum hepsini.bebeklere üşürler diye 2. bir polar battaniye de koydum.arkadaşım temmzda doğum yapmıştı bebişi penye battaniye ile üşümüştü.ee malum havalar hala soğuk.kendime de gecelik koydum ikitane önü düğmeli.pijama takımı istemiyor hastane dikişli olacğımız için.birde sabahlık koydum ayriyetten.ha bu arada size birşey danışayım kızlar,şu reklamlarda çıkan molfix in yeni doğan bebekler için çıkardığı çocuk bezi var kordon bağı oyuntulu.eşime bez aldırıcam acaba ilk olarak 1 paket kullansam mı ki? birde 0+ emzik kullanacakmısınız?.herkes emziğe alıştır rahat edersin hele ki 2 çocukta diyor.
Geldim canım geldim :)) çok şükür haberlerimiz iyi. Bebişler iyiymiş.
Doktor bey ölçümlerimizi yaptı ama sonucu yarın alacağız inşallah.
Gayet sağlıklı görünüyorlar dedi. ikisinin yüzünü de çok net gördüm :))
oyy kuzularım pek tatlıydılar yaa :)) işin ilginç yanı radyoloji uzmanı
kızlarımdan birine erkek dedi şok oldumşu cinsiyet işini bir
oturtamadık gitti valla doğum yapana kadar emin olamayacam cinsiyetlerinden
:)) Hayırlısı olsun dedim çıktım :)) bebişlerim doğumda annelerine sürpriz
yapacaklar galiba. Merakla bekliyorum ben de :))
Çağnurcugum sevindim bebeklerin iyi olmasina. Benim de iki doktor kız dedi, falcim biri erkek diye tutturuyor:) Neyse ki ben kıyafetlerin bazılarını sarı, yeşim, mavi filan almıştım:)
Geldim canım geldim :)) çok şükür haberlerimiz iyi. Bebişler iyiymiş.
Doktor bey ölçümlerimizi yaptı ama sonucu yarın alacağız inşallah.
Gayet sağlıklı görünüyorlar dedi. ikisinin yüzünü de çok net gördüm :))
oyy kuzularım pek tatlıydılar yaa :)) işin ilginç yanı radyoloji uzmanı
kızlarımdan birine erkek dedi şok oldumşu cinsiyet işini bir
oturtamadık gitti valla doğum yapana kadar emin olamayacam cinsiyetlerinden
:)) Hayırlısı olsun dedim çıktım :)) bebişlerim doğumda annelerine sürpriz
yapacaklar galiba. Merakla bekliyorum ben de :))
Çağnurcugum sevindim bebeklerin iyi olmasina. Benim de iki doktor kız dedi, falcim biri erkek diye tutturuyor:) Neyse ki ben kıyafetlerin bazılarını sarı, yeşim, mavi filan almıştım:)
Teşekkürler canım sağol :) valla hangi doktora inanacağımı şaşırdım.
Hani gönülden geçen bir erkek bir kız oluyor ama bebişlerimiz sağlıklı
olsunlar da kız erkek fark etmez hayırlısı olsun. Ben de kıyafet konusunda
pembe yerine sarı yeşil turuncu falan almıştım hep. Bilmem belki buna
işarettir canım :))
Tünaydin kizlar,
Bugün acaip acaip kasilmalarla uyandim sabah saat 5gibi bir dahada uyuyamadim
zaten uyku pozisyonunu bulmak zor uyaninca yeniden ayni pozisyonu tuturmak ayri bir zor.
çarsamba hastanedeki kontrolden sonra biraz cahil cesareti ile gideyim dogum sonrasi korsesi
alayim diyorum ,dogumdan sonra ben onu unuturum öyle kalir gider.
Neyse kizlar ya ben handeyi merak ediyorum haberi olan varmi handeden?
öpüldünüz annisler
Tünaydın canım. Kasılma için bir ilaç kullanıyormusun. ben nidilatı kullanıyorum hala. doğuma kadar devam demişti zaten dr.
en fazla 7-8 kez kasılmam oluyor günde. o uykudan uyanıp bı daha uyuyamam meselesi çok kötü gerçekten. Allah yardımcımız
olsun. ama az kaldı. Şafak artık bilinmeyen. araban yarsa dükkanın önünde in bin yapacaksan al tabı korseni.
ama ben dogumdan sonra kac beden olur kestıremedıgım için almadım.
Bende MEVİZHANDE yi çok merak ediyorum. Çok güzel haberlerle gelir İnşallah.
İnşallah herşey yolunda gitmiştir.
Herkese çok çok mucks
Tünaydin kizlar,
Bugün acaip acaip kasilmalarla uyandim sabah saat 5gibi bir dahada uyuyamadim
zaten uyku pozisyonunu bulmak zor uyaninca yeniden ayni pozisyonu tuturmak ayri bir zor.
çarsamba hastanedeki kontrolden sonra biraz cahil cesareti ile gideyim dogum sonrasi korsesi
alayim diyorum ,dogumdan sonra ben onu unuturum öyle kalir gider.
Neyse kizlar ya ben handeyi merak ediyorum haberi olan varmi handeden?
öpüldünüz annisler
yaaa kızlar handeyi bende çooook merak ediyoruuuuum:)))ay ne güzel bebişlerini kucağına almıştır inşallah.heralde yarın çıkarırlar hastaneden.inşallah ağrımız sızımız olmaz kızlar erkencikten toparlarız kendimizi.hastane çantalarınızı gözden geçirmeyi unutmayın annişler.bebeklerin pusetlerini de almayı unutmayın:)
biz bugün bebişlerimle 34. haftayı tamamlıyoruz.yarın 35.haftayı görücez inşallah.allahın izniyle 37.haftayıda görürüz:))kasılmalar devam ediyor bende.pre-par kullanmama rağmen günde 8-9 kez kasılıyor.artık ilaçlar da fayda vermiyor sanırım.
ya kızlar günler yaklaşıkça heyecan basıyor beni,ya suyum gelirse erkenden diye endişelenmeden duramıyorum.bir de ben kemer de oturuyorum antalya ya yetişebilir miyim diye de merak ediyorum?dr.uma sordum antalya ya taşınayım mı annemin yanına dedim.sen bilirsin dedi.kararsızım. suyu geldiğinde antalyaya doğum yapmaya buradan çok arkadaşım gitti.mesafemiz 30 dk. bilemiyorum.siz olsanız ne yapardınız kızlar?????
yaaa kızlar handeyi bende çooook merak ediyoruuuuum:)))ay ne güzel bebişlerini kucağına almıştır inşallah.heralde yarın çıkarırlar hastaneden.inşallah ağrımız sızımız olmaz kızlar erkencikten toparlarız kendimizi.hastane çantalarınızı gözden geçirmeyi unutmayın annişler.bebeklerin pusetlerini de almayı unutmayın:)
biz bugün bebişlerimle 34. haftayı tamamlıyoruz.yarın 35.haftayı görücez inşallah.allahın izniyle 37.haftayıda görürüz:))kasılmalar devam ediyor bende.pre-par kullanmama rağmen günde 8-9 kez kasılıyor.artık ilaçlar da fayda vermiyor sanırım.
ya kızlar günler yaklaşıkça heyecan basıyor beni,ya suyum gelirse erkenden diye endişelenmeden duramıyorum.bir de ben kemer de oturuyorum antalya ya yetişebilir miyim diye de merak ediyorum?dr.uma sordum antalya ya taşınayım mı annemin yanına dedim.sen bilirsin dedi.kararsızım. suyu geldiğinde antalyaya doğum yapmaya buradan çok arkadaşım gitti.mesafemiz 30 dk. bilemiyorum.siz olsanız ne yapardınız kızlar?????
Canim kasilmalar 20li haftalardan itibaren basliyor ama biz pek hissetmiyoruz genelde bebek hareketleriyle karistiriyoruz 20li haftalardaki kasilmalara ( braxton hicks) yani yalanci kasilma deniyor nasil anlatayim sana agri olmuyor ama karin sertlesiyor ve bazi kisimlari sisiyor bunlar agrili olmadikca pek rahatsiz etmiyor benim kasilmalarim 30.haftadan beri agrili o yüzden agri kesici ilac kulaniyorum +magnesyum falan.Tunaydin sanada canım_ca .
Bende hande yi cok merak ediyorum . Sanırım kimsenin haberi yok . İns dogumu güzel geçmiştir ve bebisleri sagliklidir...
Hayırlı haberlerini alırız ins. Benim cok şükür kasilmam falan yok. 32 haftadan Sonra mı başlıyor kasilmalar acaba?
Tüm annisler opuldunuzzzz
Canim aramizda iki gün var senle :)yaaa kızlar handeyi bende çooook merak ediyoruuuuum:)))ay ne güzel bebişlerini kucağına almıştır inşallah.heralde yarın çıkarırlar hastaneden.inşallah ağrımız sızımız olmaz kızlar erkencikten toparlarız kendimizi.hastane çantalarınızı gözden geçirmeyi unutmayın annişler.bebeklerin pusetlerini de almayı unutmayın:)
Merhaba güzel annisler
Nasılsiniız bugün bakalım. Biz bugün doktor kontrolüne gittik. Kızlarımın saglıkları yerindeymis cok şükür sagdaki kızım soldaki kızıma fark atmış ... Biri 1787 digeri 2013 olmuş . Doktor kiloya cok takılmamı soyledi ama :)))) zaten cok fazla kilo almazlar bu haftalardan sonra dedi . 37. Haftayı gorecez ins dedi .
Canım ca verdigin bilgiler için teşekkür ederim.ben pek anlamıyorum kasilmalari Doktor haftaya nst ye bağlarız dedi.
20. Haftalarda başlarsa erken dogum riski olabiliyor dedi.
Tüm annislere iyi hafta sonları diliyorum. Hepiniz opuldunuzzzzz
selam güzel ikiz anneleri
şimdi doktordan geldik,kızlarımın ikiside iyiymiş,2000 ve 2050 kilodalar
nst de çekildi 1 kez sancı çıktı onun dışında birşey yok
cuma günü tekrar nst ye girecem
kasılmalar içim progestan ve nidilat kullanmamı ve bol bol su içmemi dinlenmemi önerdi
şimdilik iyiyiz çok şükür
inşallah 20 mayıstan önce gelmezler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?