2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Herkese selamlar...
Bende aranıza yeni katıldım allah nasip ederse 5 Nisanda bir oğluşum olacak. İlk hamileliğim...
size bir sorum olacak eşimle aramda kan uyuşmazlığı var ve doktorum indirect combs testi yaptırmamı istedi.
daha önce aranızda bu testi yaptıran var mı? nerde yaptırdınız. paylaşımlarınız bekliyroum şimdiden herkese teşekkürler...

Canım benim de nisanın ikinci haftası gibi oğlum olacak bizde de kan uyuşmazlığı var bugün doktora gittik bir ay sonraki kontrolde hatırlat aşını yapalım dedi ben de bilmiyorum

Canım şimdi bu bilgiyi buldum yardımcı olur sanırım
KAN UYUŞMAZLIĞI İĞNESİ (ANTİ-D İMMUNGLOBULİN)
Anti D (Anti- Rh) immunglobulin yani halk arasındaki adıyla kan uyuşmazlığı iğnesi anne ve bebek arasındaki kan uyuşmazlığa bağlı etkileşimi önlemek için uygulanan immunglobin ilaçtır. Genellikle kas içerisine (kalçadan) uygulanan formları bulunduğu için kan uyuşmazlığı iğnesi denir. İntraveniz (damardan) uygulanan formları da mevcuttur. İlk olarak 1968 yılında üretilmiştir ve daha sonraki yıllarda yaygın olarak kullanılması ile anne-bebek rh uygunsuzluğuna bağlı hastalık gelişen bebekler son derece azalmıştır.

Annenin kan grubu rh negatif (-) babanın kan grubu rh pozitif (+) olan durumlarda anne ve bebek arasında kan uyuşmazlığından dolayı etkileşim olma ihtimali vardır. Bu anne ve babadan meydana gelen bebeğin kan grubu rh (-) olursa kan uyuşmazlığından dolayı etkileşim olmaz, bebek kan grubu rh (+) olursa etkileşim meydana gelebilir. Hamilelik sırasında bebeğin kan grubu bilinmediği için rh (+) olma ihtimaline karşı 28. hafta civarında proflaktik (önleme) amaçlı anti-d iğnesi yapılır. İlaç uygulanmadan önce indrekt coombs testi (IDC) ile anne ve bebek arasında etkileşim var mı diye araştırılır. IDC testinde etkileşim izlenirse anti-d iğnesi uygulanmaz, etkileşim yoksa anti-d uygulanır. (Bazı merkezlerde ilk gebeliklerde 28. haftada anti-d uygulanmaz sadece doğumdan sonra gerekirse uygulanır.) Doğumdan sonra artık bebeğin kan grubunu öğrenme imkanı vardır, bebeğin kan grubuna bakılır eğer bebek kan grubu rh (+) ise anneye doğumdan sonra 72 saat içerisinde anti-d immunglobulin iğnesi yapılır. Bebek kan grubu rh (-) ise iğnenin yapılmasına gerek yoktur çünkü rh uygunsuzluğuna bağlı etkileşim sadece anne rh (-) bebek rh (+) ise gerçekleşebilir. Bebek rh (+) olduğunda anti-d immunglobulinin en iyi şekilde etki gösterebilmesi için doğumdan sonra 72 saat içerisinde yapılması gerekir ancak temin edilemeyen veya gecikme yaşanan durumlarda doğumdan sonra 2-4 haftaya kadar da yapılabileceği bildirilmektedir. Anti-D immunglobulin gebeliğin 28. haftasında ve doğumdan sonra 72 saat içerisinde (bebek rh pozitif ise) olmak üzere iki kere anneye uygulanır. Bebeğe hiçbir zaman anti-d immunglobulin uygulanmaz. Bunun dışında amniosentez, kordosentez, anne karnına travma, plasenta previa veya dekolmana bağlı kanama gibi durumlarda anti-d immunglobulin uygulanır.

geçmişi okuyup geldim nabersinizz petuş aldıkların çok tatlı güle güle sağlıkla giysin yağmurcuk ocakta bende gitmeyi düşünüyorum görümcem fatihte oturuyo oraları iyi biliyo onunla giderim kocayla gidemem beni sinir eder çabuk hadi al gitsin der şöyle uzun uzun baktırmaz beni sinir eder :27::47:en iyisi onsuz gitmek

çok saol canım....
he heee bizimkiler şimdi az daha taze kaçıo cnm seninkine göre ilk felan hevesleniolar..
ama o elindeki leğenli kovalı pozundan sonra bi daha yanımda gelip o çılgınlığa katlanacağını sanmıom:))):16::16:

Merhaba benim de oğlum Nisan ayında doğacak Allah nasip ederse ama ben daha doğru dürüst hissedemiyorum hareketini bugün kontroldeydik bir sorun yok hareketliydi de ama ne zaman hissederim acaba sen ilk ne zaman hissettin canım?

18-17 hafta gibi hissettim ama o zaman sadece sabahları yatarken hissediyordum.
Şimdi her an geliyor.
Değişik cnm bebekten bebeğe. ultrasonda sıkıntı yoksa takma hissedersin inşallah......

bayanlar merhaba
inşallah hepiniz iyisinizdir
biz teftişe girdik birde yıl sonu

işleri ölüyorum

geçmişi okuyamadım bugün bakalım yarın inşallah

kızlar makrafonide bebetto ürünleri var indirimde
baktınız mı hiç dahaönce markayı duymuştum
bişeyler alayım diyorum
epey seçtim ne dersiniz
alanınız var mı

Canım benim de nisanın ikinci haftası gibi oğlum olacak bizde de kan uyuşmazlığı var bugün doktora gittik bir ay sonraki kontrolde hatırlat aşını yapalım dedi ben de bilmiyorum

Bende devlet hastanesine ilaç yazdırmak için gittiğimde ilk hamilelikte gerek yok aşıya demişti. ikinci hamilelikte iğne yapıyorlarmış. ama iğneyi devlet hastaneleri yapmıyormuş. birde geçen kontrolümde doktorum da indirect combs diye kağıda yazdı bu testi yaptır değerine bakalım dedi. bende özelde değilde devlette bu test yapılıyormu bilmiyorum. yarın 2. şeker yüklemesi için devlet hastanesine gideceğim olmadı orada tekrar sorarım...

bu arada bugün dr a gittim oğluşumu gördüm yandan poz verdi anneciğine ağzı açtı kapadı 2 hafta 3 gün önden gidiyo paşam sata göre 24 haftalığım buün ama usg ye göre 26+3 çıkıyo maşallah tosunum 912 gr olmuş:nazar: şeker yüklemem yapıldı normal dedi dr çok şükür çatı ağrım vardı çok fena onada normal işte bebek büyüdükçe oradaki bağlar açılır ağrı falan yapar dedi yani anlaşılan bana çok fena gelen ağrılar normalmiş :25: idrar dada biraz lökosit çıktı onun içinde bir içimlik toz verdi gece içicem allaha şükür bunuda atlattık bir sorun olmazsa 1 ay sonra görüşmek üzere dedi toktoorrrr:nazar:

çok saol canım...ahhhh ahhh sorma canım ya..herif hergün soruo bunlar doğumdan sonra küçülür dimi dei...kısmet diom, oda inş. dio..korkuo yefrum napsın:)))
ayy canım ya aynen yani komediydi....o legenle bi aşağı bi yukarı...
7. kattaki sepeti beğendim..yok yok 4. kattaki güzeldi..
4. kata baktım 7 deki daha güzeldi dimi, çatladı yani, ama bişi demedi saolsun..en sonunda o basit şeker sepetien 35 lira verdiya bi daha 7. kata çıkmayalım die, bide en güzeli bu falan didi, yalancı:)))
ben iş bölümü yaptım..ne alcaz die sordular..
babamızın babası arabasını alcak
babamızın anası uyku setini aldı(almasa dahamı eyiydi bilemedim, bak yine o kahverengi çizgileri aklıma geldi)
ablam bornoz havlu onları alcak
annem hastane çıkışını aldı
dayımızın çalışanı buhar makinasını alacak.
ünv. de okuyan dayımıza busr çıktı ocakta alcak busrunu oda ateşölçer alacak(ona bile göz diktim yani)
amcaya bi görev vermedim henüz, sormadı daha ne alim die, işsiz şimdilik..
babam sormadı ne alim die onunda bi görevi yok...

bende oda takımını babanneye sıvıştırmaya çalışıyorum ama
hiçç bir hareket yok
bilemedim valla
en kazığını onlara verdim
:1::1::1:

bu arada bugün dr a gittim oğluşumu gördüm yandan poz verdi anneciğine ağzı açtı kapadı 2 hafta 3 gün önden gidiyo paşam sata göre 24 haftalığım buün ama usg ye göre 26+3 çıkıyo maşallah tosunum 912 gr olmuş:nazar: şeker yüklemem yapıldı normal dedi dr çok şükür çatı ağrım vardı çok fena onada normal işte bebek büyüdükçe oradaki bağlar açılır ağrı falan yapar dedi yani anlaşılan bana çok fena gelen ağrılar normalmiş :25: idrar dada biraz lökosit çıktı onun içinde bir içimlik toz verdi gece içicem allaha şükür bunuda atlattık bir sorun olmazsa 1 ay sonra görüşmek üzere dedi toktoorrrr:nazar:

oyyy oyyyy tam minik kuş olmuş yani annesi..maşallah kuzuma:nazar::nazar::nazar:
heralde bu son 1 aylık aramız oluo hııı..sanırım 28 den 30 dan sonra artık 15 günde bi çağıryomuş toktorlar

perigülllll
bölgede mi yaptırdın dimi
anlatsana nasıl yaptırdın canım

bizim doktor 28. haftada yaptırcaksın didi
daha çok var merak ediyorum
beni aydınlatır mısın?
merakımı giderir misin?
hadi hadi nolurrr...
:54::54::54:

bide gerçekten daraldım yani..
saatte 2 kere tuvalete gidilirmi arkadaşşşşş
bide değse gittiğime, oturyom 3 damla...
walla ellerimi yıkamıcam aryık ya...
yıkamaktan kupkuru oldularrrr
pofffffffffff:53::53::53:

Bende devlet hastanesine ilaç yazdırmak için gittiğimde ilk hamilelikte gerek yok aşıya demişti. ikinci hamilelikte iğne yapıyorlarmış. ama iğneyi devlet hastaneleri yapmıyormuş. birde geçen kontrolümde doktorum da indirect combs diye kağıda yazdı bu testi yaptır değerine bakalım dedi. bende özelde değilde devlette bu test yapılıyormu bilmiyorum. yarın 2. şeker yüklemesi için devlet hastanesine gideceğim olmadı orada tekrar sorarım...

Canım ben İzmirdeyim özel tınaztepe hastanesindeki doktorum bir dahaki kontrolde hatırlat iğneni yapalım dedi belki önce test ister benim de ilk hamileliğim
İstanbuldasın sanırım normal devlet hastanelerini bilmiyorum ama üniversite hastanelerinde yapılıyordur.

ALLAH nazarlardan korusun...:nazar: maşallah çok güzel bebeğinin gelişimi...:nazar::nazar: bende perşembe günü gideceğim bakalım benim bebişim ne kadar oldu.. benim ayrıntılı utrason sonucumda düşük kilolu bebk doğum olabilir diye çıkmıştı ve doktorum protein ağırlıklı beslen dedi. bakalım şimdi ne kadar büyüdü... sen ayrıca bir beslenme programı yapıyormusun. tavsiyelerin nedir. bende uygulayım...

oyyy oyyyy tam minik kuş olmuş yani annesi..maşallah kuzuma:nazar::nazar::nazar:
heralde bu son 1 aylık aramız oluo hııı..sanırım 28 den 30 dan sonra artık 15 günde bi çağıryomuş toktorlar

saol petuş teyzesi 1kiloya az kalmış oğluşumun haftaya olur 1 kg ay evt bencede sondur ondan sonra geri sayım tam başlar :18:

yaa aynen yaa..sabahtan beri ben de burda of bu ne diye milletin kafasını şişirdim..ama her gün değil sadece bazı günler bööle oluyo.. sanırım hareket ederken mesaneye bastırınca..bazen gayet normalim.. ama son aylarda devamlı böyle olacakmış

bi de bizim lavabo elma ambarı gibi.... brrr ediyor insan girince valla donuyor totoşum.. hangi akla hizmetse petek yok orda, ve devamlı suretle pencereler de açık, ankara ayazında tövbe kırışmaz kimse orada :45:

perigülllll
bölgede mi yaptırdın dimi
anlatsana nasıl yaptırdın canım

bizim doktor 28. haftada yaptırcaksın didi
daha çok var merak ediyorum
beni aydınlatır mısın?
merakımı giderir misin?
hadi hadi nolurrr...
:54::54::54:

evt zeynepcim bölgeye gittim bugün aslında haftaya gidicektim ama şu çatı kemiği ağrısı yüzünden bugün gidim dedim randevum saat 11,15 teydi ama ben şeker testide yaptırırım diye saat 9,30da oradaydım dru 10-15 dk bekledikten sonra girdim söledim şeker testini tmm isteyelim dedi onu yaptırdıktan sonra bakalım dedi bebişe kan alma bölümüne gittim koluma kelebek taktı hemşire hiç acımadı çok tatlılar oradakiler bu arada kan alındı sonra 75 gr lık 2 pet bardakta glikozlu su verildi ilk bardağı rahat içtim ama 2. bardağı zorla içtim aç olduğum için biraz zorla içtim içer içmez tekrar kan alındı sonra yarım saat arayla 2 defa sonuncusuda 1 saat sonra alındı koluma kelebek takıldığı için aynı yerden tekrar tekrar alındı o yüzden hiç acımadı sonuncusundan sonra koşarak kantine gittim yemek yedim 2 saat sonrada sonucu alıp dr a gittim bunuda atlattım çok şükür

kızlar bebek odası alan ya da almayı düşünenler.. karar verdinizmi hangi marka alacaksınız? ben belisin denizci bebek odasını almayı düşünüyorum dün bi mağazaya gittik 1600 lira dediler 2 kapılı gardrop, büyüyebilen beşik, şifonyer ve yatak. sizce nasıl fiyatı?

canım bence fiyat iyi ama tabi kullanılan ürünün ne olduğuna göre vs değişiyor fiyatlar..
ben oda yapmayı düşünmüyordum. bi beşik bi şifonyer alacaktım güya.. tayinimiz çıkacak 1,5 yıl sonra..
sonra maskoya gittim.. ve dayanamadım valla.. 3500' e aldım ben odayı ama.. :14:

saol petuş teyzesi 1kiloya az kalmış oğluşumun haftaya olur 1 kg ay evt bencede sondur ondan sonra geri sayım tam başlar :18:
evet cnm inş..bu aralar haftada 100-150 gr alıolar sanırım..benimki hep öyle gitti..
yaa aynen yaa..sabahtan beri ben de burda of bu ne diye milletin kafasını şişirdim..ama her gün değil sadece bazı günler bööle oluyo.. sanırım hareket ederken mesaneye bastırınca..bazen gayet normalim.. ama son aylarda devamlı böyle olacakmış
evet ya son zamanları düşünemiom:(
bugün ayaklarımda üşüyo benim ondan daraldım böyle..
ama 37 e kadar çalışim diomda bu olay nasıl olacak o zmnlar bilemiom..
bi de bizim lavabo elma ambarı gibi.... brrr ediyor insan girince valla donuyor totoşum.. hangi akla hizmetse petek yok orda, ve devamlı suretle pencereler de açık, ankara ayazında tövbe kırışmaz kimse orada :45:

bide git gel git gel....enfeksiyon olmamaız mucize yani gerçekten..

Back
X