2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
1. gözün aydın canımm atlattın nihayet.. çok basitmiş o zaman.. direk gidip aynı gün alınabiliyomuş.uğraştırmadan.ama bi ayrıntı dikkatimi çektii.. 32.haftanın son günü gitmek gerekiyomuş demekki doktorum haklıymış o tarihte çağırmakta bende ona göre gideyim bari..
2. 1 hafta nasıl önde gösterip fazladan izin alınıyoki petuşş. senin sağlıkocağında falan herhangi bi kaydın olmadığı içinmi alabildin acaba.. şimdi diyelimki bende 1 hafta önde gösterin izin verin desem benimki meydana çıkabilirmiki sağlıkocağında kaydım olduğu için:26:
3.o zaman işbaşı tarihin ne şuan oda belli oluyomu..9unda izne ayrılıp kaçında gelcen
4.personel sorumlunuzun canı azarmı istiyomuş. onun görevi o değilmi salak garıı..triplere giriyo bide:19:

aklıma geldike sorarım yine:1:

Evet petu bu 4 soruyu bize açıkla :36: benimde aklım takıldı benimde geçen sene 1 hafta senelik iznimi kullanmamıştım o sebepten ötürü 36.haftada çıksam olmaz mı ki ama 37 deymiş gibi göstersek :52:

bis geldik...32. hafta raporumu aldım :46::46::46:
şimdi iş yerine yakın sgk anlaşmalı bi hastaneye gittim..
dr amcamız 1 de başlaması gerek muyaneye 2,5 da başladı...normalde hastaneyi birbirne katmama gerekirken bugün kedi gibiydim:26:
dr geldi aldı odaya...nassın iyimisin dedim böyle böyle ben acıbadem hastanesine gidiom, sgk anlaşması yok, 32. haftadayım, çalışabilir raporu alıp 37 nin sonuna kadar çalışmak istiom, o raporu almaya geldim 32. haftanın ilk günündeyim dedim..
erken gelmişsin 32. haftanın son günü gelmeliydin dedi...
dr um 31+ larda herhangi bi gün git dedi, bide ben özellikle erken geldim dedim...çünkü bugün 32. haftanın ilk günü ya son günü gibi göstermenizi istiyorum dedim..
dedi neden öyle bişi istiosun..
sezeryan olacak 39. haftada nede olsa 1 hafta az çalışmak istiorum dedim...
dr baktı baktı dedi neden öyle bişi yapalım, ayrıca bu ne kadar rahatsıznız dedi...
ben hala kedi gibiydim..aptala yatıp aaa dedim bunu istemek kötü bişimi, bilmiodum sonuçta sadece 1 haftacık az çalışim istiodum nede olsa yanacak sonra iznim didim... :17::17::17:
dedi bi muayene edim..1 dk bile bakmadı ultrasonla dedi bebek 30+5 günlük, 32 bile değil????? ben dedim yok daha cmt dr umdaydım bugün 31+1 deyiz bugün hatta 3 gün önden gidio dedim..
neyse suskunluk..oturduk masanın bi ucuna o bi ucuna ben...kimliğini alim dedi, verdim..
ben elimde hiç bişeye benzetemediğim o ultrason resmine böyle tatlı tatlı bakıorum felan..dr yazıo çizio göz ucuylada ona bakıyorum napıo die...
sonra buyrun dedi, uzattı raporu yazmış aynen şöyle...32 haftalık gebeliği mevcut olup 37 haftasına kadar çalışabilir....
dr dedi hemşerimsin die veriyorum(kimlikte görmüş mersinli olduğumu)...
dedim ayy aman çok sevindim, çok mutlu oldum, arar ara gelirim felan...
neyse dedi bu raporun fotokopisini iş yerine ver(orjinali sende kalsın), başka bişi yapmana gerek yok..
doğumdan sonra doğum kağıdınla yine geleceksin dedi...bu kadar....
geldim iş yerine gerizekalı personel sorumlumuza verdim..dedim bugün 32. haftamın son günü aldım raporumu..5 hafta daha çalışcam sonra doğum iznine çıkcam dedim..dedi baktınmı tarihe..dedim 8 martta dahil çalışcam 9 martta yokum..ok dedi...dedim başka bişi yapmama gerek varmı, hastane bu raporun bi örneğini sgk yamı gönderio...ayyy hatun bi parladı...kimse doğum yapmasınmış, bıkmış bu sorulardan...dellendim tabi bu noktada...neyse o kısmı uzatmıom...sonuç olarak hastanenin yapacağı kısım bizi ilgilendirmezmiş, raporu almışız taammış...

özetle bilmiom yani ii bişi yaptımmı ama 31+1 de 32+0 daymışım gibi rapor aldım...1 hafta erken çıkcam doğum iznine..sonrasında bi sakıncası yok die kendimce kuruyorum ama doğru düşünyorum dimi???

bu arada gözün aydın cnm darısı bize 16 şubatta gel dedi bakalım :10: maşallah ne kadar çok ilgilenmiş doktorun da :1:

1. gözün aydın canımm atlattın nihayet.. çok basitmiş o zaman.. direk gidip aynı gün alınabiliyomuş.uğraştırmadan.ama bi ayrıntı dikkatimi çektii.. 32.haftanın son günü gitmek gerekiyomuş demekki doktorum haklıymış o tarihte çağırmakta bende ona göre gideyim bari..
2. 1 hafta nasıl önde gösterip fazladan izin alınıyoki petuşş. senin sağlıkocağında falan herhangi bi kaydın olmadığı içinmi alabildin acaba.. şimdi diyelimki bende 1 hafta önde gösterin izin verin desem benimki meydana çıkabilirmiki sağlıkocağında kaydım olduğu için:26:
3.o zaman işbaşı tarihin ne şuan oda belli oluyomu..9unda izne ayrılıp kaçında gelcen
4.personel sorumlunuzun canı azarmı istiyomuş. onun görevi o değilmi salak garıı..triplere giriyo bide:19:

1- cnm aslında benim kendi dr uma cmt günü kontrolde rapor için 12 gün sonra git demişti(oda yani 32. haftanın son günü git demek istedi)...sanırım mantık şu dr un verdiği raporda 32 haftalık gebeliği mevcuttur yazıo(yani 31+1-5 vs. yazmıo..32 haftalık demekte 32 hafta bitmiştir demek sanırım ondan öyle)

2-walla cnm dr hiç öyle öyle bişi demedi..yok kaydın vardır yok yasaktır vs die sadece çok rahatsınız dedi...hatta bi ara size dr unuzmu verdi bu aklı dedi, yok yani dr uma sordum böyle yapılabilirmi die oda raporu alacağın dr a sor isterse yapabilir sadece dedi dedim..walla artık meydana çıkar çıkmaz bilmom...ben bilmem, dr verdimi verdi, onun sorumluluğunda...:27::27:(ama hiç yasak yapamam falan demedi)

3-bu rapor doğum iznine çıkacağın tarihi belirlio..izinden dönüş tarihini doğumu yaptığın tarih belirlio cnm...ne zmn doğum iznimin biteceğini doğum yaptıktan sonra hesaplayabilyoruz o doğum yaptığın kağıda göre(doğum yapınca hastane bi kağıt verecek şu tarihde doğurmuştur die)

4- bende onu diom yani, soruya gerek duymasam ben bilsem konuyu zaten sen kalk ben oturim:35:

dr amcamız 1 de başlaması gerek muyaneye 2,5 da başladı...normalde hastaneyi birbirne katmama gerekirken bugün kedi gibiydim:26:
dr geldi aldı odaya...nassın iyimisin dedim böyle böyle ben acıbadem hastanesine gidiom, sgk anlaşması yok, 32. haftadayım, çalışabilir raporu alıp 37 nin sonuna kadar çalışmak istiom, o raporu almaya geldim 32. haftanın ilk günündeyim dedim..
dr um 31+ larda herhangi bi gün git dedi, bide ben özellikle erken geldim dedim...çünkü bugün 32. haftanın ilk günü ya son günü gibi göstermenizi istiyorum dedim..
dr baktı baktı dedi neden öyle bişi yapalım, ayrıca bu ne kadar rahatsıznız dedi...
ben hala kedi gibiydim..aptala yatıp aaa dedim bunu istemek kötü bişimi, bilmiodum sonuçta sadece 1 haftacık az çalışim istiodum nede olsa yanacak sonra iznim didim... :17::17::17:
dedi bi muayene edim..1 dk bile bakmadı ultrasonla dedi bebek 30+5 günlük, 32 bile değil????? ben dedim yok daha cmt dr umdaydım bugün 31+1 deyiz bugün hatta 3 gün önden gidio dedim..
neyse suskunluk..oturduk masanın bi ucuna o bi ucuna ben...kimliğini alim dedi, verdim..
ben elimde hiç bişeye benzetemediğim o ultrason resmine böyle tatlı tatlı bakıorum felan..dr yazıo çizio göz ucuylada ona bakıyorum napıo die...
sonra buyrun dedi, uzattı raporu yazmış aynen şöyle...32 haftalık gebeliği mevcut olup 37 haftasına kadar çalışabilir....
neyse dedi bu raporun fotokopisini iş yerine ver(orjinali sende kalsın), başka bişi yapmana gerek yok..
geldim iş yerine gerizekalı personel sorumlumuza verdim..dedim bugün 32. haftamın son günü aldım raporumu..5 hafta daha çalışcam sonra doğum iznine çıkcam dedim..dedi baktınmı tarihe..dedim 8 martta dahil çalışcam 9 martta yokum..ok dedi...dedim başka bişi yapmama gerek varmı, hastane bu raporun bi örneğini sgk yamı gönderio...ayyy hatun bi parladı...kimse doğum yapmasınmış, bıkmış bu sorulardan...dellendim tabi bu noktada...neyse o kısmı uzatmıom...sonuç olarak hastanenin yapacağı kısım bizi ilgilendirmezmiş, raporu almışız taammış...

özetle bilmiom yani ii bişi yaptımmı ama 31+1 de 32+0 daymışım gibi rapor aldım...1 hafta erken çıkcam doğum iznine..sonrasında bi sakıncası yok die kendimce kuruyorum ama doğru düşünyorum dimi???

Ohh çok şükür gözün aydın, sağ salim 37 . ve 39. haftaya ulaşmanı diliyorum cnm.
Hepimizin :)

Geçen gün 6 aylık bebeği olan biriyle tanıştım. Bana doğum hikayesini anlattı ve eğer normal doğum istiyorsan şimdiden kararlı olup bunu doktoruna da özellikle belirtmelisin dedi. Çünkü kararsız göründüğümüz zaman doktorların çoğu bundan faydalanıp herhangi bir bahaneyle sezaryen diyebiliyor.
Normal doğum isteyen ama yine de acaba diyen 2 arkadaşımın da öyle oldu birine kordon dolanmış dedi doktoru diğerine de suyun azalmış dedi. İkisi de sezaryen doğum yaptı.
Yeni tanıştığım arkadaş normal doğum yapmış ve kesinlikle tavsiye ediyor. Onun hikayesi şöyle;
38. haftada bir gece saat 3te suyu gelmiş yatak baya ıslanmış yani. Kalkmış hemen önce duş almış çünkü herkesin dediği gibi suyun gelse bile daha çok vaktin var duş almak da normal doğumu kolaylaştırıyor. Çantası hazırmış zaten hemen çıkmışlar saat 4te hastanedelermiş. NSTye bağlanmış sancı yokmuş. Saat öğlen 11e kadar beklemişler sancı gelmeyince suni sancı vermişler. Buarada özel hastanede yapmış doğumu ve gider gitmez kesinlikle normal doğum istiyorum diye diretmiş. Suni sancı normal doğum sancısından daha şiddetli oluyormuş çünkü normal doğum sancısı uzun bir süreye yayılıp ara ara geliyormuş ama bu sürekli halde bir sancıymış. 1 saat kadar çekmiş o sancıyı gerçekten çok bağırılıyormuş birara beni sezaryene alın bile demiş bağırırken :) Almamışlar tabi ve 1 saatin sonunda doğurmuş okadar kolaymışki doğum anı 4 defa ıkınmış 4.de çıkmış bebek ve sonrası çok rahatmış. Ne dikiş ne başka birşey...
Şanslıymış tabi keşke biri bize şimdiden bakıp deseki sen 1 saatte doğurursun ya da sen 2 günde zor doğurursun diye biz de ona göre doğum şekli tercihimizi yapsak...
Ben ne kadar normal doğum istesem de gönlüm genel anestezi sezaryenden yana :1: Hani normal doğum diye diretsem doktorum bir bahane bulsa üzülmeyeceğim heralde :1:

canım hayırlı olsun raporun öncelikle...
inşallah 5 hafta daha sağlıklı sıhhatli çalışırsın.

öncelikle doktor kısmına değinmek istiyorum, biraz zorluk çıkartmak istemiş ama boşver istediğini yaptın ya takılma adama...
bir hafta erken çıkmak iyi fikir, ama benim aklımı kurcalayan şu , yani diğer hastanelerde ve sağlık ocağında senin 31+1 olduğun varken, bu rapora dikkat çekermi devlet?
Sonra yakmasın 1 haftanı, daha önce etrafında böyle bişey yaptıran var mı? Sıkıntı olmuş mu?

ikincisi o insankaynaklarının ...................................... :20::20: anladın sen onu..

1- cnm aslında benim kendi dr uma cmt günü kontrolde rapor için 12 gün sonra git demişti(oda yani 32. haftanın son günü git demek istedi)...sanırım mantık şu dr un verdiği raporda 32 haftalık gebeliği mevcuttur yazıo(yani 31+1-5 vs. yazmıo..32 haftalık demekte 32 hafta bitmiştir demek sanırım ondan öyle)

2-walla cnm dr hiç öyle öyle bişi demedi..yok kaydın vardır yok yasaktır vs die sadece çok rahatsınız dedi...hatta bi ara size dr unuzmu verdi bu aklı dedi, yok yani dr uma sordum böyle yapılabilirmi die oda raporu alacağın dr a sor isterse yapabilir sadece dedi dedim..walla artık meydana çıkar çıkmaz bilmom...ben bilmem, dr verdimi verdi, onun sorumluluğunda...:27::27:(ama hiç yasak yapamam falan demedi)

3-bu rapor doğum iznine çıkacağın tarihi belirlio..izinden dönüş tarihini doğumu yaptığın tarih belirlio cnm...ne zmn doğum iznimin biteceğini doğum yaptıktan sonra hesaplayabilyoruz o doğum yaptığın kağıda göre(doğum yapınca hastane bi kağıt verecek şu tarihde doğurmuştur die)

4- bende onu diom yani, soruya gerek duymasam ben bilsem konuyu zaten sen kalk ben oturim:35:

anladım tatlım... yasak olsa doktor zaten kendini riske atmazdı vermezdii

peki hastane kağıt verecekmiş ya o kağıdı nereye vericez..yani işe dönüş tarihini nasıl kesinleştiricez o arada:26:sonuçta o arada zaten izindeyiz..nasıl halledilecekki bu işler.. kağıdı işyerinemi getirmek gerekiyo. sgkmı ayarlıyo iş başı tarihini falan.. aklım karıştı:26:

petuşşşşşşşşş
hadi bakalım çok sevindim kuzucum.. gönlüne göre oldu..
biz de öğrenmiş olduk prosedürü.. ama yani o manyak karıya da sinir oldum.. ne varki ben de sorardım aynı şeyleri..
sonuçta bir düzine çocuk doğurmadık değil mi ama.. git bence dötünün büyük olduğunu yüzüne söyle gitsin..
saol cnm...
yüzüne değilde az kaldı gidip patrona söylicem...zaten dötüde büyük die...
canım hade geçmiş olsun atlatmışsın rapor işini..
personel sorumlusuna ne oluyo ki kimse hamile kalmasınmış dangalak işini beğenmiyosan çalışma:19:
boşver kuzum uyma sen ona:ssz:
saol cnm..manyak işte ya..45 yaşına gelip toton büyük olursa evde kalmış olursan böyle oluon demekki...ya sinir oldum ya öfkemi alıom kızlar genellemiom böyle insanları, ama bu böyleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :35::35::35:
Evet petu bu 4 soruyu bize açıkla :36: benimde aklım takıldı benimde geçen sene 1 hafta senelik iznimi kullanmamıştım o sebepten ötürü 36.haftada çıksam olmaz mı ki ama 37 deymiş gibi göstersek :52:

bu arada gözün aydın cnm darısı bize 16 şubatta gel dedi bakalım :10: maşallah ne kadar çok ilgilenmiş doktorun da :1:

yıllık iznini buna karıştırma cnm..doğum sonrasına eklemiomu onu iş yerin, söyle eklesinler hasta etmesinler yatmasınlar izninin üstüne..

kızlar oğluşum acaip hareketli. o kadar ki bazen canımı yakıyor. özellikle banyodan sonra çok hareketli oluyor. yediklerim içtiklerim etki mi ediyor acaba die kendime bi dikkat edim dedim hiç alakası yok. kıpır kıpır bir an durmuyor. bir de oldukça aşağıda. doktorum normal olduğunu söyledi ama içim rahat değil. aynı durumda olan var mı???
ben varım ben varım :3:

evet esra çebiye gidiyorum.....
ben şule selman'dayım.

kızlar aile hekimliğindeki sorumlu hemşirem göğüs uçlarıma bakmak istedi. belirginleşmiş mi gibisinden, baktırmadım. gelecek ayki kontrolde emzirmeyi gösterecekmiş. sizinkiler belirgin mi:17:
tövbeler tövbesi :45:

bideeeeeeeeeeeeeeeeee
iş yerindeki personel sorumlusuyla kavga edcem bi gün çok fena..
hiçbişi sorulmuo...ay gerizekalı ya..şu anda bu ofisi yıkmak istiom o kadar sinir edio beni..
allamın evde kalmış manyağı ya...bunu kim alıp napsınki...embesil, koca döttttttttt:36::36::36::36::36:
nasıl sinirimi atcam bilmom ya...offf ya...manyakkkk yaaa şişirdi beni akşam akşam ya..
sanki patronu buranın:41::41::41::41:
yav petuş işini halletmişin 1 haftanın yanmasını engellemişin, salla gitsin şişko gacıyı, gel yakalım bi ciğara :ssz::ssz::ssz:

gözün aydın cnm bence iyi yapmısın dnlenirsein hazırlıklarını tamamlarsın en azından

aldım cevabımı :1::1::1:

saol cnm...
yüzüne değilde az kaldı gidip patrona söylicem...zaten dötüde büyük die...

saol cnm..manyak işte ya..45 yaşına gelip toton büyük olursa evde kalmış olursan böyle oluon demekki...ya sinir oldum ya öfkemi alıom kızlar genellemiom böyle insanları, ama bu böyleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :35::35::35:

yıllık iznini buna karıştırma cnm..doğum sonrasına eklemiomu onu iş yerin, söyle eklesinler hasta etmesinler yatmasınlar izninin üstüne..

ya yatmazlar da artık dinlenmek istiyorum...bi tanıdık öle yapacaktı o da izne ayrıldı herhalde daha da göremiyorum onu acilen telini bulup sormam lazım :ssz:

canım hayırlı olsun raporun öncelikle...
inşallah 5 hafta daha sağlıklı sıhhatli çalışırsın.

öncelikle doktor kısmına değinmek istiyorum, biraz zorluk çıkartmak istemiş ama boşver istediğini yaptın ya takılma adama...
bir hafta erken çıkmak iyi fikir, ama benim aklımı kurcalayan şu , yani diğer hastanelerde ve sağlık ocağında senin 31+1 olduğun varken, bu rapora dikkat çekermi devlet?
Sonra yakmasın 1 haftanı, daha önce etrafında böyle bişey yaptıran var mı? Sıkıntı olmuş mu?

ikincisi o insankaynaklarının ...................................... :20::20: anladın sen onu..
amin zeynebim sağlıkla sıhhatle inş.
walla ben bunu kimseden duymadım...hiç yapan yok etrafımda, ilk çakal benim:26::26:
yani bilmom olurmu olur ama devlet benim 32. haftamda bugün aradılar aile sağlığı merkezinden, dedim ya tam doğuracaktım die:) yani bu bile çözememiş..ben sanmıom bunun peşine düştükleri...bide banne ya çıksa bile ben bilmom walla derim..dr a gittim rapor için dr da böyle yazmış derim..görmedim, duymadım, bilmom:ssz::ssz::ssz:
ama bu dr dedi yani bunu daha öncede yaptığını...kendi dr umda eskiden yapılıyordu raporu alacağın dr a sor yaparsa yapar dedi..
anladım tatlım... yasak olsa doktor zaten kendini riske atmazdı vermezdii

peki hastane kağıt verecekmiş ya o kağıdı nereye vericez..yani işe dönüş tarihini nasıl kesinleştiricez o arada:26:sonuçta o arada zaten izindeyiz..nasıl halledilecekki bu işler.. kağıdı işyerinemi getirmek gerekiyo. sgkmı ayarlıyo iş başı tarihini falan.. aklım karıştı:26:

bende öyle düşünyom..yani düşünsene ilk defa gittim adama, hastası bile değilim..pat die verdi..bi sorun olsa vermezdi..
kağıt iş yerine getirilmesi parisim de ne zmn nasıl onu bilmom...belki faxlamak bile yetiodur...ama o hani sgk dan para alınyo ya o parayı alman için o kağıtla raporu aldığın kuruma gidion falan falan..o kısımlara bakmadım...çünkü bu 32. hafta olayına bile benim kafam çok zor bastı...onu o zmn gelince bakarız:))

walla ben bunu kimseden duymadım...hiç yapan yok etrafımda, ilk çakal benim:26::26:
yani bilmom olurmu olur ama devlet benim 32. haftamda bugün aradılar aile sağlığı merkezinden, dedim ya tam doğuracaktım die:) yani bu bile çözememiş..ben sanmıom bunun peşine düştükleri...bide banne ya çıksa bile ben bilmom walla derim..dr a gittim rapor için dr da böyle yazmış derim..görmedim, duymadım, bilmom:ssz::ssz::ssz:
ama bu dr dedi yani bunu daha öncede yaptığını...kendi dr umda eskiden yapılıyordu raporu alacağın dr a sor yaparsa yapar dedi..

bende öyle düşünyom..yani düşünsene ilk defa gittim adama, hastası bile değilim..pat die verdi..bi sorun olsa vermezdi..
kağıt iş yerine getirilmesi parisim de ne zmn nasıl onu bilmom...belki faxlamak bile yetiodur...ama o hani sgk dan para alınyo ya o parayı alman için o kağıtla raporu aldığın kuruma gidion falan falan..o kısımlara bakmadım...çünkü bu 32. hafta olayına bile benim kafam çok zor bastı...onu o zmn gelince bakarız:))

hihihi aynen valla zor basıyo kafa bide buna yormayak şindii. o zaman gelince evden haberleşiriz. nete gireriz arada nasıl olsa :)).. bide sen öndesin ya bizden seni takip ediyoz bizde. sen naparsan bizde onu yaparukkk:1:

Selam kizlar ben geldm kac gundur yazamadm.biraz gecmisi okuyup cikiyodm.ya sicaktan pisiyorm ben.yazin hamile olmak cok zormus.evimde extra sicak oluyo sansimdan.disardan geldm baygin vaziyette attim kendimi koltuga uyumusum az.bu ara cok gezer oldum.

pariscim bide düz mantık düşünyom...
yani doğum iznin doğumu yatığın tarih itibariyle başlıo ya..
sonuçta normal doğurcam dielimki...ne zmn doğurcamı kim bilebilir...bundan ötürü ne zmn başlıyacağı bilinmeyen bi iznin bitişide hesaplanamaz..
o nedenle doğum sonrası illa iş yeriyle bi görüşmen gerekir..

bende 32. izine çıkıcam
38de doğum yaparsam
2 haftamı doğum sonrasına ektelebiliyormuyum acaba izin ve para olarak
yoksa devlet çatur çutur kesiyo mu izin ve paradan onu merak ediyorum

Son düzenleme:
PETUS cum dogum izninemi ayrildn.hadi hayirli olsn.artik evdesin yani yagmurunla olemi.dogumdan sonra ne zan baslaniyo calismaya??

merhaba arkadaşlar. bende 32 haftada izne çıkacağım. şu prosedürleri atlatabilsek sorunsuz. ve bu arada sanırım grip oluyorum. ıhlamur içtim şimdi inşallah ağırlaşmam

hihihi aynen valla zor basıyo kafa bide buna yormayak şindii. o zaman gelince evden haberleşiriz. nete gireriz arada nasıl olsa :)).. bide sen öndesin ya bizden seni takip ediyoz bizde. sen naparsan bizde onu yaparukkk:1:
takipte kal bebem:))
Selam kizlar ben geldm kac gundur yazamadm.biraz gecmisi okuyup cikiyodm.ya sicaktan pisiyorm ben.yazin hamile olmak cok zormus.evimde extra sicak oluyo sansimdan.disardan geldm baygin vaziyette attim kendimi koltuga uyumusum az.bu ara cok gezer oldum.
ayy allah yardımcın olsun cnm ya..
kar kış zor yürüyoz ama yinede hep dua ediom iiki kış hamilesiyim die...allah yardımcın olsun...
bende 32. izine çıkıcam
38de doğum yaparsam
2 haftamı doğum sonrasına ektelebiliyormuyum acaba izin ve para oyara
yoksa devlet çatur çutur kesiyo mu izin ve paradan onu merak ediyorum

zeynebim ben bunu araştırdım cnm...38 de doğum yaprsan kalan 2 hafta yanıo...doğum yaptığın andan itibaren doğum iznin başlıo...39 da yaptın dielim kalan 1 hafta yanıo...yanan süre eklenmio...ama dielimki 40 da değilde 41 de doğum yaptın doğum izninde 41 de başlıomuş:34::34: ne zmn doğurursan o zmn başlıo yani...(devlet memurlarında farklı ama sanırım, torba yasayla onlara her zamanki gibi bi güzellik yapılmış, patronları onların hakkını korumuş)....ama para kısmını bilmom cnm...yani o para nasıl alınyo..ne kadar alınyo bilmom....ben patronumla konuşcam..benim maaşımı aynen aytırsınlar ay ay..bende sgk dan aldığım parayı onlara toplu yatirim..öyle konuşcam bakalım

aynı ayda doğurucaz ama sen yazı en uçta yaşarken bizde kışı en uçta yaşıyoz donuyoz ne ilginçç değişik geliyoo:31:

pariscim bide düz mantık düşünyom...
yani doğum iznin doğumu yatığın tarih itibariyle başlıo ya..
sonuçta normal doğurcam dielimki...ne zmn doğurcamı kim bilebilir...bundan ötürü ne zmn başlıyacağı bilinmeyen bi iznin bitişide hesaplanamaz..
o nedenle doğum sonrası illa iş yeriyle bi görüşmen gerekir..

ya ben izni rapor tarihinde başlıyo sanıyodum... yani 37 de izne ayrılıcam ya. o tarihte başlamıyomu iznim
ne zaman doğurursam doğurayım 37. haftadan itibarenn iznim başlamıyomu:26:
ay petuçcumm senide strese soktum iyice bende sorularımla... personel sorumlunuz gibi sende bana kızacan şimdi:ssz:

Back
X