KIzLar, günaydın..
GebeLik doğaL bir süreç, abartmayın, naz yaptırmayın bana; herşey yoLunda dedim, cumaya kadar, 36.haftam doLana kadar tam gaz çaLIştım, öğrenciLerimLe takıLdım veee son üç gündür öLüyorumBir haftadır burun tıkanıklığı vardı, üç gündür de öksürük ekLendi. Onu da geçtim, öksürürken sol göğüs kafesime bıçakLar sapLanıyor ve her öksürdüğümde ağLIyorum acısından.. Doktor sadece boğazım için üçlü antibiyotik verdi, öksürük için de bol sıvı iç dedi.. Ne yapacağım ya? Allah'ım diyorum, sen doğum sancıLarına mı hazırLıyorsun beni diyorum. O nasıL bir öksürüktür ki gözLerim yerinden çıkacak gibi oLuyor acıdan..
Var mı bir öneriniz? BaLa zencefiL ve dövülmüş çörek otu karıştırıp veriyorlar bana, geçen bir başlar gibi olduğunda hemen kesilmişti, dün yine başladık.. Daha ne yapmaLI ? Yarın kendi doktoruma kontrolüm var, hem de izne ayrıLmak içn rapor aLacağım.. Bir de ona sorarım artıkınAmaann, ne menem bir şey bu sağLIk.. OĞlum da sessiz sakin duruyor ben öksürürken.. Az baL aLdığımda ise başLIyor derinnn tekmecikLere.. Ah oğLUm, sen geLmeden bir topLansam..
bende istemiom kimseyi o halde onun içinde sancıyı evde çekme planlarım umarım olur,yoksa waryaaa eşimin teyzesi yengesi dındısının dındısı herkes orda olur eminim[/QUOTE
Ben de oyle planlıyorum ama o da riskli, ilk bebek oldugu icin tecrubesizm o yuzden hemen doktorumu araim diye dusunuyorumama hemsireye tembih edicem odaya kimseyi almasin dieee hahahhhhh warsin beklesinler kapida cekemem o suratları hic :)
ayyy dusuncesi bile geriyor insanı
Benimkide spinal+epidural oldu, cok rahatyi, hic agrim vs. Olmadi,kucagimda bebegimle ciktim hastaneden, evdede simdi hisimi kendim yapabiliyorum..Günaydın güzel anneler...
tebrik ederim canım.Ne güzel sağlıkla kavuşmuşsun bebişine.Darısı bizlere artık.
canım ben de sezeryan olacağım.İki farklı tanıdığımız anestezi doktoru da kombine anesteziyi öneriyorlar.Dünyada kabul gören bu kombine sistemi oluyormuş.Kombine dedikleri de spinal+epidural oluyormuş.Doktorlar eşimin arkadaşı,ben onlara güveniyorum ve öyle yaptıracağım.Hem ağrı daha az oluyormuş.Bize söylenen,anlatılan bu canım.
Bebgine masallahcnm, tarih icinde gozun aydinmerhaba bayanlar
ptesi kontroldeydim 4 nisan çarşamba sabahı doğuma giriyorum inşallah
38-5 oluyorum önce doktor 38 de almam cuma alayım dedi
ben yok dedim eğer sorun olmıyacaksa 4 *4 olsun dedim iii dediii
ben artık bekleyemeyeceğim ya
3200 olmuş bebeğim
dün akşam bebk şekerlerimizi hazırladım içlerine badem koydum
geçen sefer biraz hazırlıksızdım bu sefer daha iyiyim
aynı gün doğuruyoruz canım hayırlısı bakalım
ben 2 gece kalacağım hastanede öyle anlaştım doktorla
cok saol canim, darisi sizlere ins. Allah sanada zeynepmkizimizada saglikli bi dogum nasip etsinohh ne güzel mşlh 2sinede
darısı başımıza
Masallah cnm bebisineSelam kizlar dr dan geldim simdi.herseyimiz normal sukur.36+2 haftadayiz.kizm 3000 gr olms maasallah.nst ye baglandk.kalp atislarimz normal skinti yok sukur.dr 23 nisan gibi dedi doguma.tabi daha erken olmazsa.15 gun sonra gene cagirdi.
Saolasin cnm, darisi basina ins.Yaaa hadi hayirli ugurlu olsun...demek petusta yagmurunu kucagina aldi..allah anali babali buyutsun ins
Cok saol cnm, darisi sana olsun ins....yrn dimi yanlis hatirlamiyorum?petuş doğum yapmış mııı
ayy çok güzel
allah analı babalı büyütsün inşalah
cok tsk:))) masallah bebisineIyi aksamlar kizlar,
Bugun kontrolumuz vardi 37. Haftadayim Dr hersey iyi acilma felan yok dedi. Ama ultrasanda bakmadi iki haftaya bi gidiyorz Dr a ayda bi bakiyor ultrasanda.iki hafta once 2700 gr di. Simdi 3000 olmustur yada gecmistir die dusunuyorum. Ben bile iki haftada 3 Kilo almisim. Ve bahsetmistim benimki tup bebek die, Dr normal dogum bekliyorum sorunsuz gebelik gecirdin suanda hersey yolunda dedi. Hayirlisi bakalim nolcak. Ama artik dogsuunnn artik canimi cokkk acitiyoorr
Ve heran dogum icin hazir olmami ve sancilardan bahsetti nezaman hastaneye gidecegimi felan... Allah yardimcimiz olsun insallah..
BUGUN DOGUM YAPAN ARKADASLARA DA GECMIS OLSUN VE HAYIRLI OLSUN INSALLAH...
Cnm gecmis olsun kaancigina, umarim iidir simdi...cok saolasin gzl dileklerin icingünaydın kızlar...2 gündür hastanedeyim ama doğum için değil..oğlum bademcik iltihabından 2 gündür serum alıyor bugün çıkıyoruz inşallah..iyi kuzum çok şükür..gelmişken muayne olayım dedim bebşim 37. haftada 3130g..tombiğim benim yaaa,abisinin telaşından ona sıra gelmedi hiç...,doğuma da 2 hafta var sözde ama hiç doğuracak güç yok bende 2 gündür doğru düzgün uyyamadım,hastane beni boğuyor
her zaman nisanın 10-14 arası çıkan bdt,dün 18'i çıktı anlamadım acaba neden yani,halbuki son adetim haziranın 30'u başlarında doğum yapmam lazım benim dimi..zaten ultrason cihazına pek itimadım yok bu defa bebek 3130g 'sa eğer doğuma nasıl 3 hafta kalıyor bu çocuk kaç kilo doğck anammm
Petuş'um sonunda sende doğurdun heee,allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin,geçmş olsun bebeim
Gozun aydin cnm, allah anali babali buyutmeyi nasip etsin, saglik sihhat versinpazartesi sabah saat 9 gibi suyum geldi,apar topar hastaneye gittik yatışım yapıldı,doktorum doğurman lazınm dedi,bende açılma olmadığından öğleden sonra suni sancı verilmeye başlandı bütün gece sürekli serumla sancı verildi,açılmam çok yavaş oldu,bebek doğum kanalına falan geç indi vs,salı günü 13:15 te 3390 gr 51 cm 37. haftsını tamamlamış,hiç bi sağlık sprunu olmadan dünyaya geldi çok şükür,gelişimi haftasına göre iyi,ayrıntıları anlatırım kızlar ,şimdilik bu kadar,evdeyiz,emzrme çalışmalarındayız,sütüm çok yok daha,öptüm hepinizi
Gecmis olsun cnm,allah sifa veriri ins. Bi an onceöncelikle doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum allah analı babalı büyütsün..benimde moralim çook bozuk nerden başlasam bilemiyorum...2 gündür doktor doktor gezidim bebeğim doğum ppozisyonundaydı ama ters dönmüş boynunada kordon dolaşmış bir kaç gün bebegin hareketlerine dikkat et yavaşlama olursa hemen gel dedi doktorum eğer kordondan sorun çıkmaz sa haftaya perşembe yada cuma sezeryanla alalım çünkü 37 hafta olmasına rağmen bebek 3,650 gram ve dönmesi zor dönse bile daha 3 hafta var normal doğuma 4 ü geçer normal doğamaz dedi ..en önemliside kordon işte..açabilir dimi bebeğim kordonu teyzeleri ...dua edin açsın ne olur zaten tek böbreğinde olan idrar birikmesi 2 böbrektede olmuşş offffff derdim çok hangisine üzüleyimmm
hadi gozun aydin cnm, allah saglikli dogumlar nasip etsin ins.mrb kızlar
bugün kontrolümüz vardı sezeryen tarihimizi aldık
2Nisan doktor normalde yapabilirsin ama çok yıpranırsın
dedi bende tamam dedim sezeryanda karar kıldık
kızım 3650gr olmuş ve boyu 54cm daha hiç aşağıya
inmemiş baya yukarda dedi zaten karnımda öyle
sipsivri bebekte yıpranmasın sende dedi şimdi
heyecanla bekliyoruz p.tesi nin gelmesini
allah anali babali buyutsun, gozun aydin cnmMerhaba arkadaşlar 27 mart salı günü sabah saat 10.42 de biricik oğlum Ömerim sezeryan ile dünyaya geldi.Doktorumuz aylardır bebek iri normal doğum zamanı olan 10 nisanı beklersek 4 kg geçer demişti.Pazartesi günü olan kontrolde bile 3500 gr demişti.Ertesi gün doğum yaptığımda oğlum 3070 gr dünyaya geldi.Doktorun yönlendirmesiyle sezeryanı seçmek zorunda kaldım ama normal doğum yapmayı çok isterdim.Dikişlerim zaman zaman sızladığı için kendimi çok iyi hissetmiyorum.Ama oğluma kavuştuğum için acıyı fazla hissetmiyorum onu öpüp kokladıkça.Bebeğini bekleyen tüm annelere kolaylıklar diliyorum:)
Kolay bi dogum olur ins. Canim, simdiden hayirli olsunslm kızlar..
bugünkü kontrolümü doktorum konferans için düne almıştı.
ve yarın doğuma giriyorum sezeryan olacak allahın izniyle. saat 16:30 da doğum yapcam inşallah.
dualarınızı bekliyorum inşallah sorunsuz şekilde sağlıklı olarak bebeğimi kucağıma alırım.
Rabbim sizleride tez vakitte sağlıcakla kurtarsın inşallah
Benim geldi hemen cnm...ameliyathaneden geldim, bebegi kucagima verdiler cup cup emdi hemen, sutumde geldi cok sukur...uzulmedim hic,darisi hkese olur ins.sezeryan yapan arkadaşlar
sütünüz geldimi mama verdinizmi bebeğinize
eğer verdiyseniz biberonmu kaşık mı kullandınız
birde hangi marka aldınız alıp çantaya koysammo
diye düşünüyorum ama karar veremiyorum
tebrikler cnm...kızlare ben 19 mart akşam dokuz da doğum yaptım ama eklememşsiniz hasan yiğit 3200 gram 37 hafatalık 2 günlük doğum yaptım ekleyin tamammmı
simdiden hayirli olsun, kolay bi dogum olur ins.kızlar pazartesi günü saat 2de sezeryan olacağım.çok heyecanlıyım...
bebegine masallah cnm, tarih icinde gozun aydin...selam kızlaaar biz geldik.bugünkü kontrolümüzde bebikimin 2750g olduğunu öğrendk:)geçende haftada 300 g almıştı şimdi haftada 150g almış:/sezaryen günümüz de belli oldu 12 nisanda geliyor bebeğimmm:)saat 8.30da:)7.30da burada olun dedi dr.:18:ay ben nasıl uyurum o gece uyku tutmaz ki beni heyecandan.sabah gözlerim şiş olacakdoğum fotoğrafçısı da gelicekti bakalım nasıl çıkçam fotolarda artık....
Cnm simdiden hayirli dogumlar diliyorum...kızlar bugün işlemlerim yapıldı pazartesi 7 de hastannede olucam hazırlıcaklarmış
spinal yapacakmış anestezi doktoru çünkü grip oldum:2:
sezeryanden çok sondayla lavmanı düşünür oldum
acıyor mu ya:18:
cok saol cnm, allah nazarlardan saklasinEki Görüntüle 379666
petuş'un bebeğine kocaman bi maşallahhhh
kaynak:ACIBADEM SAĞLIK GRUBU - Hastaneler,Tıp Merkezleri,Poliklinikler,Laboratuvarlar
Teyzesi eli yuzu temizlenmis halininin fotosunu koymakmistiomda benim pc malum koyamiom:)))petuşşşşş
acıbademin sitesinde bu hafta doğan bebeklere bakerken tesadüfen gördüm bebişini...ayyy çok tatlı maşallah ultrasondan belliydi slikon duduşları zaten
bu arada nası gidiyo lohusalık bebeim
cok saol cnm, darisi sizlere ins.maşallah çok tatlı yaaaaaaaaaaaaaaaaa:)
Cok saol cnm...2 gunde gecmisi anca okudum anca yaziom:)) darisi sana ins.Aaaa petus gelmis nasilsin tatlim.hayirli ugurlu olsunnn...yagmurunun resmini gordum bugun bayansu eklemis.cook tatli masallah.hele o duddaklar ..eee anlatsana nasilsin eve gectinmi,lohusalik nasil gidiyo...
Benimkide spinal+epidural oldu, cok rahatyi, hic agrim vs. Olmadi,kucagimda bebegimle ciktim hastaneden, evdede simdi hisimi kendim yapabiliyorum..
Bebgine masallahcnm, tarih icinde gozun aydin
cok saol canim, darisi sizlere ins. Allah sanada zeynepmkizimizada saglikli bi dogum nasip etsin
Masallah cnm bebisine
Saolasin cnm, darisi basina ins.
Cok saol cnm, darisi sana olsun ins....yrn dimi yanlis hatirlamiyorum?
cok tsk:))) masallah bebisine
Cnm gecmis olsun kaancigina, umarim iidir simdi...cok saolasin gzl dileklerin icin
Gozun aydin cnm, allah anali babali buyutmeyi nasip etsin, saglik sihhat versin
Gecmis olsun cnm,allah sifa veriri ins. Bi an once
hadi gozun aydin cnm, allah saglikli dogumlar nasip etsin ins.
allah anali babali buyutsun, gozun aydin cnm
Kolay bi dogum olur ins. Canim, simdiden hayirli olsun
Benim geldi hemen cnm...ameliyathaneden geldim, bebegi kucagima verdiler cup cup emdi hemen, sutumde geldi cok sukur...uzulmedim hic,darisi hkese olur ins.
tebrikler cnm...
simdiden hayirli olsun, kolay bi dogum olur ins.
bebegine masallah cnm, tarih icinde gozun aydin...
Bende oyle dusunuyodum...crs gunu saat 9 da evden cikacaktik..sali aksami 11 de bi yattim, deliksiz uyumusm sbh 6 da uyandim, en guzel uykularimdan biriydi yani:)))
Cnm simdiden hayirli dogumlar diliyorum...
Sondayi uyusturduktan sonra takiolar, hic haberim olmadi benim.
Lavmanda yaomadilar hic...ac gittim zaten sali 12 den sonra bisi yemedim, ertesi gun 12:30 da ameliyata alindim.
Lavman vs. Yapilmadi
cok saol cnm, allah nazarlardan saklasin
Teyzesi eli yuzu temizlenmis halininin fotosunu koymakmistiomda benim pc malum koyamiom:)))
Dudaklari silikonlu gibi gercekten bak bak doyamioz.
Ama babaya benzio, ultrasonda bana benzeyioduk hep:))) bide cok saclari var kizimin...cok tsk cnm darisi sana olsun ins.
cok saol cnm, darisi sizlere ins.
Cok saol cnm...2 gunde gecmisi anca okudum anca yaziom:)) darisi sana ins.
Crs saat 12:40 da girdik ameliyata 13:20 de ciktik..kizim tam 13 de dunyaya geldi..
Spinal + epidural karisik oldum...cok rahatti cok guzel gecti..
2 gece hastanede kaldik...sutum hemen geldi cok sukur...kizimda hemen memeyi alabildi...cuma oglen evimize geldik...hic agrim sizim olmadi cok sukur, simdi evimde nerdeyse her isimi yapabiliom..kizimi kaldiriom, her bakimini kendim yapabiliyorum..hersey cok yolunda cok sukur, darisi sizlere olsun ins...
Gözün aydın canım, Allah bebeğine ve ailenize uzun ömür nasip etsin, inşallah benim de doğum kolay olur ama sanki hiç doğuracak gibi değilim, ama belli olmaz 2 hafta ne olur bilemem. Hep aklımda o ilk karşılaşma anı var nasıl bir duygu çok merak ediyorum. Bu arada sezeryan 40 dk mı sürüyor ben daha uzun sanıyordum neden spinal ve epidural bir arada oldu, bir uyuşma problemi mi vardı, baş ağrısı yapıyor muCok saol cnm...2 gunde gecmisi anca okudum anca yaziom:)) darisi sana ins.
Crs saat 12:40 da girdik ameliyata 13:20 de ciktik..kizim tam 13 de dunyaya geldi..
Spinal + epidural karisik oldum...cok rahatti cok guzel gecti..
2 gece hastanede kaldik...sutum hemen geldi cok sukur...kizimda hemen memeyi alabildi...cuma oglen evimize geldik...hic agrim sizim olmadi cok sukur, simdi evimde nerdeyse her isimi yapabiliom..kizimi kaldiriom, her bakimini kendim yapabiliyorum..hersey cok yolunda cok sukur, darisi sizlere olsun ins...
Eki Görüntüle 379666
petuş'un bebeğine kocaman bi maşallahhhh
kaynak:ACIBADEM SAĞLIK GRUBU - Hastaneler,Tıp Merkezleri,Poliklinikler,Laboratuvarlar
Benimki tam 40 dk surdu cnm..50. Dakikada odamizdaydim kizimla...Gözün aydın canım, Allah bebeğine ve ailenize uzun ömür nasip etsin, inşallah benim de doğum kolay olur ama sanki hiç doğuracak gibi değilim, ama belli olmaz 2 hafta ne olur bilemem. Hep aklımda o ilk karşılaşma anı var nasıl bir duygu çok merak ediyorum. Bu arada sezeryan 40 dk mı sürüyor ben daha uzun sanıyordum neden spinal ve epidural bir arada oldu, bir uyuşma problemi mi vardı, baş ağrısı yapıyor mu
sanirim cnm..dr um zaten demisti yapmaz die...belki spinal e ek olarak epidurali ondan yapiolar..cunku epidural i ameliyat sirasnda taktilar 2. Gun aksam cikardilar...o ana kadar hic agrim olmadi..ondan sonrada boyle ara ara kesi yerinde agri degilde yanma oldu biber surulmus gibi ama 5-6 saatte bi oluo bu duygu...su andada yok hic...dr agri kesici verdi ama icmedim hic..soğol petuşcum,iyi olmana çok sevindim cnm..dediğin gibi darısı başımıza..
spinal baş ağrısı fln yapmamış sana maşallah,demekki bünyeye göre değişiyor
Normalde 11:30 daydi ameliyat..kendi dr um sbh 5 den sonra bisi yeme dedi..anestezi uzmani gece 12 den sonra yeme daha rahat olur dei..bende oyle yaptim...12:30 da ameliyata alindim, 1 saat gec girdimpetusum cok sevindim iyi olmana yagmurada maşallah canim senin agri eşiginin yüksek olduguna bir kez daha inandim canim ne mutlu sana iyi dileklerin icin tesekkür ederim canim yalniz tam bir gun bisey yememissin doktor mu dedi bana gece 12den sonra bisey yeme demişti birde lavman yapiliyo mu diye sormustu biri yapildigini sanmiyorum ben ilk dogumda misafirlikte aksam yemegindeydim bir guzel karnimi doyurdum masadan kalkarken suyum geldi bir saat sonra ameliyata girdim öncesinde lavman yapmadilar ama ben kustum tabi rahatlamis oldu mide bunda neler yasayacagim bakalim doguran arkadaşlari tebrik ediyorum 3 gundur annemlerdeyim telden takip ediyorum zor oluyor dogumu yarin olacaklar dualarinizda unutmayin bizi
gelsin cnm ya gecekten cok rahat...kafanizda kurmayin hic...ben hep o ilk ana kurdum kendimi, o ani dusnmeye calistim..cok tsk ederim...dogum hikayemide yazcam en kisa surede..kaleme almaya basladim:))Bebise de annesine de masallah allah saglikla buyumesini nasip etsin ins.. Dogumu ne guzel anlatmis petus birden cesaret geldi sanki
Masallah inci tanemize, hos gelmis, sansida bahtida acik olsun ins.:)31 martta Aslıt arkadaşımız da doğum yapmış..
bebeğimiz 2700 gr ve 49 cm..
doğum şekli sezeryan..
ekle canım listeye
ben görevim biliyom artık bu işi
canım allah bebeğini nazarlardan korusun maşalllah yerim ben onu
bende yarın sabah giriyorum allah nasip ederse
merak ediyorum çok kızım sağlıklı olur inşallah
teşekkür ederim cnm ben de bebeğine ve sizlere güzel,uzun,sağlıklı ömürler diliyorum.sezaryenden sonra hemen toparlanmışsın ne güzel.darısı bizlere inşallah...demek gözlerini açıp ağlamaya başlamış bile minik içerde:)çok tatlı:)Benimkide spinal+epidural oldu, cok rahatyi, hic agrim vs. Olmadi,kucagimda bebegimle ciktim hastaneden, evdede simdi hisimi kendim yapabiliyorum..
bebegine masallah cnm, tarih icinde gozun aydin...
Bende oyle dusunuyodum...crs gunu saat 9 da evden cikacaktik..sali aksami 11 de bi yattim, deliksiz uyumusm sbh 6 da uyandim, en guzel uykularimdan biriydi yani:)))
31 martta Aslıt arkadaşımız da doğum yapmış..
bebeğimiz 2700 gr ve 49 cm..
doğum şekli sezeryan..
ekle canım listeye
ben görevim biliyom artık bu işi
canım allah bebeğini nazarlardan korusun maşalllah yerim ben onu
bende yarın sabah giriyorum allah nasip ederse
merak ediyorum çok kızım sağlıklı olur inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?