2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

cnm sen annene nekadarçok benzıyorsun üçünüzde harıka görünüyorsunuz bu arada kızın aynı benım oğlum gibi emziğin emilmiycek nekadar kısmı varsa oralarını ağzına alıyor galiba çünkü görüntü çok tanıdık geldi

Değişiyor her gün. Çok hareketli olduğundan yüzüne yansıyor. :)))
Bu da başka bir hali cadımın :

Eki Görüntüle 540488
maşallah çok tatlı ya,allah bağışlasın.valla güzelim benim velette öyle,soyunurken problem yok güle oynaya ama giyinirken ağlaya ağlaya giydiriyorm,onu giydireceğim zaman valla ya sabır çekip başlıyom.bende kaşık maması yediriyorum milupanın tahıllı olanından ama ben 6 ölçek değilde 70 ml suya 2 yemek kaşığı katıyorm tam iyi geliyo,yoksa 6 ölçek çk fazla geliyo yazık çöpe gidiyo yiyemiyolar.bu arada oğlumun popişi pişik oldu ,valla çk içim acıdı umarım geçer.ek gıdada bayağ alıştı oğluşum ama bu seferde acaba fazlamı yediriyorm diyorum,sağlık ocaklarında ve tvdeki reklamlarda 2 çay bardağını geçmesin diyo ama valla bnim sanki geçiyo,meyve püresi,çorba,muhallebi,yoğurt derken.çarşamba kontrol var sorcam bakim doktoruna boy kilo takibi yapsn devam et derse ederm artk.

cnm ben yürüteç aldım ama çok pişman oldum bugun yemeğe gitmiştik orda bize mama sandalyesı getırdıler çocuğu koyabılırsınız dıye ben yok durmaz o dedım eşim getır deneyelım dedı bi güzel oynadıkı önüne bişiler koyuyoruz kendını özgür hissediyo herhalde pişman oldum yürüteç pahalı bişi değildi ama üstüne koyup mama sandalyesı alsak daha ıyı olurmuş ev oyuncakçıya döndü kalabalık olmazdı

kıslarr nasıl gectı bayram.bebeklerınız nasıllar bakalım..ben bugun bıyere cıkmadım.resmen cıldırdı.bır o alıyor kucaga bır bu..cok huysuzlandı.uykusuzluktan bıtap dustu uyuyor sımdı 3 saattır..sızlerın de duzenı bozuldumu

bende çk istiyorum ama erkenmi acaba diye düşünüyorum,canım alırsan markasını memnun kalıp kalmadığını yazarmısın sonra burdan bizede fikir olur en azından.

benimkide öleydi bu akşam kayınvalidemlere gittik ,evde var nerdeyse 30 kişşi ben daraldm çocuk haliyle huysuzlandı,aağladı ve kaçarcasına kalkamak zorunda kaldık,normalde 9 da yatardı 11 de zor uyuttum.
.

bu bayramın ilk günü ben hala temizliği bitiremedim evi süpürürken nerden aklıma geldiyse fotoraf çekmeye başladım bayramlık cicileri değil üzerindekiler onlarlada çekip koyucam bu arada bu resmı çektıkten 10 dk sonra o dönenece oğluşumun kafasına düştü ama kendısı çekti

Merhaba bayanlar, öncelikle hepinizin bayramını kutlarım. Bu bayram evde anne-baba-oğul geçiriyoruz, oğlum zaten doğru düzgün babasını göremiyordu bayram sayesinde yakınlaştılar artık babaya gülücükler atıyor ve neredeyse bütün ilgisi babasında, kıskanmaya başladım sanırım benden bıkmış Her gün sabahtan akşama neredeyse sadece beni görüyor. Biz 2 haftadır ek gıdaya geçmiştik önce meyve püresi sonra sebze püresini eklemiştim ve yoğurda başlamıştım, ilk yedirdiğim zamanlarda oğlum hepsini yiyordu ama 3 gündür hiçbirini yemek istemiyor. Sadece emmek istiyor ama sadece emzirmek ama onu beslemiyor gece çok acıkıyor. Neden böyle oldu anlamadım hiçbirini yemek istemiyor acaba diş sıkıntısından mı böyle. Hiç böyle durum yaşayan var mı

Merhaba bayanlar, öncelikle hepinizin bayramını kutlarım. Bu bayram evde anne-baba-oğul geçiriyoruz, oğlum zaten doğru düzgün babasını göremiyordu bayram sayesinde yakınlaştılar artık babaya gülücükler atıyor ve neredeyse bütün ilgisi babasında, kıskanmaya başladım sanırım benden bıkmış Her gün sabahtan akşama neredeyse sadece beni görüyor. Biz 2 haftadır ek gıdaya geçmiştik önce meyve püresi sonra sebze püresini eklemiştim ve yoğurda başlamıştım, ilk yedirdiğim zamanlarda oğlum hepsini yiyordu ama 3 gündür hiçbirini yemek istemiyor. Sadece emmek istiyor ama sadece emzirmek ama onu beslemiyor gece çok acıkıyor. Neden böyle oldu anlamadım hiçbirini yemek istemiyor acaba diş sıkıntısından mı böyle. Hiç böyle durum yaşayan var mı

canım beslenmesınde bı farklılık gormedımyanı ıstahsız olmadan dişini çıkarıvermişşdişle alakası varmıdır bılmıyorum ama demekkı ek gıdalardan senın sütün daha tatlıymışşş

benimkide öleydi bu akşam kayınvalidemlere gittik ,evde var nerdeyse 30 kişşi ben daraldm çocuk haliyle huysuzlandı,aağladı ve kaçarcasına kalkamak zorunda kaldık,normalde 9 da yatardı 11 de zor uyuttum.
.
aynen canım bide akrabalardan bırı kafamı dondurmemle bonbon sekerını agızına sokmuş.o da cop cop emiyor..:26:ayy ne yapıyosun dedım ama tabı demıslerdır arkamdan ne kıymetlı cocugu varmış..hıc olmayacak seylerı yapıyolar.almış eşimin teyzesı ısırıyor kollarını oda tamam öyle sever cocukları bılırım de yazık deılmı daha kucucuk..velhasılı en rahatı ev dedım ınan kac akrabamıza daha gıtmedım..

he ya çocuğu vermesen yada gitmesen kötü gelin oluyon,gitmeden kocamı tembihledim valla.öle herkese çocuğu verme dedim,ben drsem yanlış anlaşılır sen söle dedim. dediğim gibide oldu çocuk elden ele gezmeye başladı ve daraldı tabi yavrum korktu.bende çocuğu aldım küçük odaya gidip onla odada tek başıma oynadım,ne anladıysam artık gitmekten.ama kocama dedim biz gitmeyelim ilk günü gitmiştk zaten,sen git kalabalık olur bişi anlamayız dedim ama nerdeeeeee,dediğime geldi ama gene ben uğraştım valla çocukla uyku düzenide bozuldu, huyszlaştı.

bende çk istiyorum ama erkenmi acaba diye düşünüyorum,canım alırsan markasını memnun kalıp kalmadığını yazarmısın sonra burdan bizede fikir olur en azından.

Kizlar ben ogluma gecen ay ikea dan mama sandalyesi aldim. Fiyati cok uygun oyle mekanik biseyleri yok ama oglum seviyor. Oyuncaklarini tepsisine koyuyorum azcik oynuyo sonra yere atiyo tepside oyuncak kalmayinca yerde oyuncaklarina bakiniyo.
Sandalyesinin icine alt acma sungerden yapilmis o bezi seriyorum yumusak oluyor. Fiyati da 50 tl. Acikcasi ben memnunum. Dut dutculukte oynuyoruz.

Emir Alper'imin disi cikti. Bugun oglumun disinin ciktigini gordum ay nasil bi mutluluktur bu anlatamam. Darisi diger dislerinin ve sizin bebislerinizin basina. Bu arada dis bugdayi yapaniniz var mi?
İlk annanesi gordu ama babanneyi de kandirdik hediyesini alacakmis :) cok huysuz yavrum diside cikmadi hala ama baya kabarmis dedik esimle bakiim diye hemen meraklandi o da ilk goren oldugunu sandi bize mujde veriyor :)
Bizde ateslenme olmadi ama son iki gundur acayip terliyordu bayramdan dolayi oglum kalabaliktan neye ugradigini sasirdi dis huysuzlugumu oldugunu anlamadik ama genel olarak memeye duskun oluyorlar ve son 1 haftadir gece 1 den sonra sabah 8 e kadar en az 5 / 6 kere uyaniyorduk. Bi dun gece 3 kere uyandik. Canim oglum benim kim bilir ne kedar zor bi durum yasadi yasayacakta..

Teşekkür ederiz canım. Doğduğunda pembe beyazdı. Tavada iken de beyazdı. :)) Fotoğrafların ışığına, güneşin yansımasına göre renk değişikliği oluyor canım.

Biz daha karar vermedik canım. Mama sandalyesi ile ev salıncağı almak arasında gidip geliyoruz. Ev salıncaklarının önünde tepsi olanları var, geçen gün Civil'de görmüştüm.

Evet benziyoruz biraz ama kızım bana çok benzemiyor en azından şuanda benzetmiyorlar. Ama bebeklik halime benziyor.

Kaşık mamasını biberonda veriyorum ben canım, henüz kahvaltıya tam olarak başlayamadık. Yumurta peynir veriyorum ara sıra kahvaltıda çay kaşığının ucuyla ama öğün olarak geçemedik henüz. Kaşık mamasına biberon için ben şöyle bir formül uyguluyorum. 1 tatlı kaşığı mama 30 ml su. Bazen 150ml yapıyorum, bazen 120ml. Kendisi belirliyor ne kadar yiyeceğini, açlık durumuna göre değişiyor. Ben de 2 çay bardağı diye biliyorum ama dediğim gibi bebekler kendileri belirliyor miktarı. Hepsinin yapısı farklı. Memeyle arası nasıl önemli olan daha çok o bence. Çünkü ana öğünü odur. Ada çok düşkün o yüzden endişem yok o konuda. İstediği kadar veriyorum ek gıdayı, yettikten sonra itiyor zaten.

Şeker, çikolata falan verilir o kadar katı değilimdir. Ama önce bana sorulması gerek. Sonuçta her hangi bir problem olursa ben uğraşacağım, yanında olacağım. Ya da zararı olacak misal alerjisi olan bir şey ise verilmemesi gereklidir, engelleyeceğimdir. Kaldı ki bonbon verdiler diyorsun canım. Minicik bebek ya boğazına kaçsa ? Tecrübelisindir diğer bebeklerinden ağzındaki bir şeyi almak ne kadar zordur bilirsin. Bir de nefesi gitse yavrucağın. Düşünmeden yapılan şeylere karşıyım. Eşim bile, annesi bile bana sorarlar Funda bunu verelim mi diye. Ben ver dersem verirler, yok dersem sorgulamazlar çünkü bilirler ki onu en iyi ben tanırım. Desinler tabi kıymetli çocuğumuz bize. Ben de tartışıyordum akrabalarla ilk zamanlar, sevdirmiyormuşum diye olay oldu. Yahu uyuyor çocuk sen sevsen uyanacak. Emziriyorum, sevsinler sonra emzirirsin derler. Yok ya dedim bırakırsa memeyi ağlar. Kim susturacak ? Ben. Hadi dedim beklesin sevecek olan. Neymiş efendim 6 yaşına bile girmemiş kızın kucağına Ada'yı vermemişim. Bak bak bak. Böyle böyle konulardan çocuğu sakınıyor diye laf oldum yani. Anlayamıyorum ben insanları gerçekten. Kendilerinin kıymetlisi olsa ortaya atıp kapışın mı diyor bunlar yafff?

Son düzenleme:

Canım başın sağolsun arkadaş insanlara saldırmayı alışkanlık haline getirdi sanırım burda herkesin sıkıntısı var kimsenin kimseye ahkam kesmeye hakkı yok hamileliğimi yalnız geçirdim eşim bebeğim 3 buçuk aylıkken döndü güneydoğudan lohusalık depresyonunun dibine vurdum resmen o zaman herkese laf soksaydim burda ne münasebet bizde ailemizden 16 saat uzaktayız kimse nazımizi çekmek zorunda değil burda herkes duracağı yeri bilmeli bence takma kafana boşver

ben de öyle yaptım ama başka bi sebepten sıkıntı çıktı kızlar benim kayınvalideyle uğraşmak kolay değil ama katlanıyoruz işte...

ya benimki de dönmüyo canım bir iki kez döndü ama tekrarlamıyo oğlum da kilolu ondan mı acaba diyorum ben de...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…