Çok tatlı miniğin maşallahNadiren giriyorsun sanırım ama düşüncelerini yazıya dökme biçimin dikkatimi çekmişti daha önce de..Güzel yazıyorsun karakedi Benim de ilk bebeğim ve seninle aynı duygular içerisindeyim..Eşime kalsa çalışmalara başlayacağız hemen Ama bebeğime haksızlık olur gibime geliyor..Onu doya doya yaşamak,bebekliğine doymak istiyorum..2 yaşına geldiğinde düşünürüm gibi geliyor :) Herşeyin hayırlısı..
Merhaba canım, eğer bebeğin huzurlu rahat bir bebekse, yardımcı olabilecek akrabaların varsa bence de 1,5 yaşına gelince hamile kalabilirsin. Uzun ara bırakınca zor olur hem ikisi birlikte büyürler. Arada 3-4 yaş olunca kıskançlık ve kabullenememe olabilir.
ay maviş şirineye bak maşallah sanaben 2. bebebği hemen istıyorum eşim kv.dem herkes ıstıyor aslında, hatta bugun kvdem oğlum kucağındayken arkadan kızı olucak bunun dıyorduu kızkardeşlerine ahh keşke olsaa ama pkolu olduğumdan dolayı 2. olucanı hiç sanmıyorum insan kendını nezaman hazır hissediyorsa ozaman planlamalı 2. çocuğu
Günaydın güzel aneler
gece aklıma geldi pancem nerelerdesin canım en son kızın ateşi vardı bi sorun yoktur umarım merak etim seni
Merhaba canım, benim oğlumunda dişleri yok kaşıyor filan ama bir türlü çıkmadı iştahsızlığını buna bağlıyordum çünkü ilk 15-20 gün verdiklerimi yiyordu birden hepsini reddetti, bir an önce çıksa dişleri belki daha iyi beslenir ve uykuları bölünmez. Artık geceleri çok daha fazla uyanıyor ve uyandığında kolay geri uyuyamıyor bazen 1-2 saat kendi kendine sesler çıkarıyor tabi o seste benim uyumam mümkün değil. Şimdiye kadar biz hiç kan sayımı yaptırmadık gelecek yıl bir doktora sorayım kan damlasını da düzenli kullanamıyorum zaten pek ek gıda almıyor anne sütü demir ihtiyacını karşılar mı bilmiyorum. Gözün aydın oğlunun ölçümleri normal çıkmış, ek gıdalarla aranız nasıl, oğlumun sevebileceği yiyecekleri bulmaya çalışıyorum ama öyle birşeyle karşılaşamadık henüz. Bu arada kaç kilo oldunuz, sana da mutlu günler dilerimgunaydın kızlar sağlıklı mutlu günler dılıyorum dun oğlumu her ay olduğu gıbı kontrole götürdüm ölçümlerı yapıldı herşey normal artık 3 ayda bır getır dedıı doktorda bıktı bendenn :) sonrada 9 aylık oluncada getırde bır kan sayımı yapalım dedi tabı ben hemen endişeyle sordum yoksa kansızmı doktor beydedım çünkü oğlumun gözlerının alt kısmına baktı hayır rengı soluk değil gayet normal görünüyor ama ben 9 aylık olunca kan sayımı yapılmasını istıyorumm dedi bende hep yaptırsam kan sayımı dıyordum içimden sonrada doktor gerek görmuyorsa bişiyoktur deyip vazgeçiyordum her ay kontrole gıtmıyorsanız bence 9.ay sizde bı kan sayımı yaptırın henuz yaptırmamaış olanlar varsaa birde hala dişleri yok benım oğlumun dişlerini sordumm 15 aya kadar yolu varr can sıkıcak bı durum yok dedii sanırım daha hiç bi belirti yok damaklarının beyazlamasından falan anlaşılıyormuşyaa öle olsa anlardı herhalde hiç dememdi yakındır falan bakalım nezaman çıkçak çok merak edıyorum dişli halini
Çok yakışmış rengine bayıldım mirayın tenine çok uymuş güle güle sağlıkla giyinsin. Kız çocuklarının kıyafetleri daha güzel, benim oğlumun montu çok sade düz lacivert zaten pek alışverişe çıkamıyorum çıkınca da pek alternatifim yoktu hemen acil bir tane alıverdikbu arada kızıma mont aldım teyzeleri bakın bakalım beğenecek misinizEki Görüntüle 555231 Eki Görüntüle 555232
Gunaydin kizlarr bugun haftasonu ama benim canim cookkk slklllyor yaa keske okul olsaydi bugun
bu arada kızıma mont aldım teyzeleri bakın bakalım beğenecek misinizEki Görüntüle 555231 Eki Görüntüle 555232
Merhaba canım, benim oğlumunda dişleri yok kaşıyor filan ama bir türlü çıkmadı iştahsızlığını buna bağlıyordum çünkü ilk 15-20 gün verdiklerimi yiyordu birden hepsini reddetti, bir an önce çıksa dişleri belki daha iyi beslenir ve uykuları bölünmez. Artık geceleri çok daha fazla uyanıyor ve uyandığında kolay geri uyuyamıyor bazen 1-2 saat kendi kendine sesler çıkarıyor tabi o seste benim uyumam mümkün değil. Şimdiye kadar biz hiç kan sayımı yaptırmadık gelecek yıl bir doktora sorayım kan damlasını da düzenli kullanamıyorum zaten pek ek gıda almıyor anne sütü demir ihtiyacını karşılar mı bilmiyorum. Gözün aydın oğlunun ölçümleri normal çıkmış, ek gıdalarla aranız nasıl, oğlumun sevebileceği yiyecekleri bulmaya çalışıyorum ama öyle birşeyle karşılaşamadık henüz. Bu arada kaç kilo oldunuz, sana da mutlu günler dilerim
Maşallah canım Allah düzeninizi bozmasın, benim oğlum da ne yeme ne uyku düzeni yok 5. aydan sonra böyle oldu zaten ilk 3 aya yakın gaz problemi çok yoğundu onu atlattık dedim 1 aya kadar gece 1-2 defa uyanıyordu sonra ne oldu anlamadım, gündüzleri çok uzun uyumaz sabah 7 gibi uyanır o saatten akşama kadar ancak 2-3 saat arası uyur sonra gece uyur sabaha kadar en az 6 en fazla 10 defa kalkar. Bazen geri uykuya dalamıyor 1-2 saatte uyanık kalıyor o yüzden ben hep yorgunum ve çok çabuk hastalanıyorum ya başım ağrıyor ya belim ya faranjit oluyorum. Ek gıda almıyor, 5. aydan sonra 20 gün kadar meyve püresini sebze püresini ve yoğurdu alıyordu hem de zorlamadan bayramdan bu yana iştahı gitti. Kaşık maması denedim 2-3 çeşit hiç almıyor yaptığım püreler çöpe gidiyor. Şu an sadece anne sütü alıyor ve öğleden sonra 5-6 tatlı kaşığı yoğurt onu bile zorluyorum. Doktora söyledim zorlama diyor dişleri kaşınıyor ondandır dedi ama bu şekilde oğlum nasıl beslenecek geçen ay hiç kilo almadı ayına göre kilosu normal dedi. Gelecek ayda doktorun tavırları aynı olursa değiştirecem hiçbir sorunumuza çözüm bulmuyorteşekkür ederim cnmm benımkinin iştahsızlığı yok şükürki hatta geceleri hiç uyanmıyor gunduz fazla uyumuyor gece 10 uyuyorr bazen 11de oluyorr sabah 7ye kadar uyuyorr acıkmıyor herhalde bır sağlık programında duymuştum bebeklere 6 aydan sonra gece uyanmıyorlarsa doyurmaya çalışmıyın dıyorduu bende oyuzde rahat uyuyorum kılosu 9.100 grm boyu72.cm baş çevresıde 44 aslında ılk olarak ne versemöyle bayılarak yemıyorr ama pes etmıyorum püskürene kadar verıyorum püskürünce zaten ne yapsam yemıyor bılıyorumkı bazı bebekler ilk kaşıkta bıle püskürüyorr o bebeklerıede bıraz zorlamak gerek dıye düşünüyorumm sabahları ılk uyanınca kaşık mamalarından bıbeona yapıyorum onu verıyorum 180cc bazen bıtırıyo bazen bıtıremıyoo gece uyanmadığı halde saatt 10 a doğru yumurta peynır ekmek verıyorum arrtık bır yumurta sarısını verıyorum ufakta peynır kesıyorum ekmekte cicibebının ekmeğinden etimek buyukluğunda bıraz daha ufakta olabılırr öyle bır dılım koyuyorum içine bır çay kaşığı pekmez ıhlamurla ıslatıp verıyorum içine yarım cevizde koydum ama yemedi pek öylee bunu yedırınce aradan 2 saat geçiyor formul mama verıyorum 150 cc uyuyorr uyanınca çorba yapıyorum sebze çorbalarından patates havuç yanına evde ne varsa koyuyorum prokoli faln zorzar yıyor bayılarak yemıyr demiştim nekadar yerse zorlamadan verıyorum 1 saat geçince 150 cc yoğurt verıyorum biberonda bıraz su katıyorum zaten akşam oluyor akşam üzeride muz armut yada elma otarz şeylerı karıştırıp püre halınde verıyorum yatıca zamanda yıne kaşık mamasını 180 cc yapıp verıyorum biberonla 2 çeşitkaşık maması alıyorum biri meyveli biri tahıllı böyle verıyorum her gun olmasada genel menumuz buu bu arada bebekler 6 aydan sonra kıymaya başlamalıymış et türü şeyler yemezlerse kansızlık sorunu olurmuş ben bıraz geç kalmışım burdakı çocğu arkadaş verıyordu bende onlardan duyup vermeye başladım şimdilik sebze çorbalarına katıyorum
canım erkeklere çok seçenek yok olsun soğuktan korusun yavrularımızıda gerisi önemli değilÇok yakışmış rengine bayıldım mirayın tenine çok uymuş güle güle sağlıkla giyinsin. Kız çocuklarının kıyafetleri daha güzel, benim oğlumun montu çok sade düz lacivert zaten pek alışverişe çıkamıyorum çıkınca da pek alternatifim yoktu hemen acil bir tane alıverdik
Günaydın..Biz bebekli annelere gün erken başlıyor değil mi?Saat 6.30 uyandım ben de..Ankarada öğretmensin sanırım,nerde görev yapıyorsun?Ben orada okudum,severim Ankarayı ama uzun zaman oldu gelmeyeli..Ben de öğretmenim bu arada..Haftasonuna tatil gözüyle bakamıyorum artık,bu sefer de evde iş maratonu başlıyor..Bazen okulda dinlendiğimi hissediyorumBebişimiz özlemesem hiçç sorun olmaycak yani..Bu akşam ve yarın misafirim var,temizliğe ara verdim kaçamak yapıyorum burada :) kayınvalidem kaçtı ben gezmeye çıkıyorum diye tek başına Kocam da ev duramaz zaten o da kahvede..Elif'im uyuyor ve ben de elimde kahvem forumda takılıyorum :)) Yazamadığım zamanlarda bile okuyorum yazılanları..Seviyorum galiba burada takılmayı :)) Sanırım kızım da uyandı..ben kaçarr..
Çok şeker olmuş bayıldımm..
Maşallah canım Allah düzeninizi bozmasın, benim oğlum da ne yeme ne uyku düzeni yok 5. aydan sonra böyle oldu zaten ilk 3 aya yakın gaz problemi çok yoğundu onu atlattık dedim 1 aya kadar gece 1-2 defa uyanıyordu sonra ne oldu anlamadım, gündüzleri çok uzun uyumaz sabah 7 gibi uyanır o saatten akşama kadar ancak 2-3 saat arası uyur sonra gece uyur sabaha kadar en az 6 en fazla 10 defa kalkar. Bazen geri uykuya dalamıyor 1-2 saatte uyanık kalıyor o yüzden ben hep yorgunum ve çok çabuk hastalanıyorum ya başım ağrıyor ya belim ya faranjit oluyorum. Ek gıda almıyor, 5. aydan sonra 20 gün kadar meyve püresini sebze püresini ve yoğurdu alıyordu hem de zorlamadan bayramdan bu yana iştahı gitti. Kaşık maması denedim 2-3 çeşit hiç almıyor yaptığım püreler çöpe gidiyor. Şu an sadece anne sütü alıyor ve öğleden sonra 5-6 tatlı kaşığı yoğurt onu bile zorluyorum. Doktora söyledim zorlama diyor dişleri kaşınıyor ondandır dedi ama bu şekilde oğlum nasıl beslenecek geçen ay hiç kilo almadı ayına göre kilosu normal dedi. Gelecek ayda doktorun tavırları aynı olursa değiştirecem hiçbir sorunumuza çözüm bulmuyor
Maşallah canım Allah düzeninizi bozmasın, benim oğlum da ne yeme ne uyku düzeni yok 5. aydan sonra böyle oldu zaten ilk 3 aya yakın gaz problemi çok yoğundu onu atlattık dedim 1 aya kadar gece 1-2 defa uyanıyordu sonra ne oldu anlamadım, gündüzleri çok uzun uyumaz sabah 7 gibi uyanır o saatten akşama kadar ancak 2-3 saat arası uyur sonra gece uyur sabaha kadar en az 6 en fazla 10 defa kalkar. Bazen geri uykuya dalamıyor 1-2 saatte uyanık kalıyor o yüzden ben hep yorgunum ve çok çabuk hastalanıyorum ya başım ağrıyor ya belim ya faranjit oluyorum. Ek gıda almıyor, 5. aydan sonra 20 gün kadar meyve püresini sebze püresini ve yoğurdu alıyordu hem de zorlamadan bayramdan bu yana iştahı gitti. Kaşık maması denedim 2-3 çeşit hiç almıyor yaptığım püreler çöpe gidiyor. Şu an sadece anne sütü alıyor ve öğleden sonra 5-6 tatlı kaşığı yoğurt onu bile zorluyorum. Doktora söyledim zorlama diyor dişleri kaşınıyor ondandır dedi ama bu şekilde oğlum nasıl beslenecek geçen ay hiç kilo almadı ayına göre kilosu normal dedi. Gelecek ayda doktorun tavırları aynı olursa değiştirecem hiçbir sorunumuza çözüm bulmuyor
bu arada kızıma mont aldım teyzeleri bakın bakalım beğenecek misinizEki Görüntüle 555231 Eki Görüntüle 555232
Bir daha ki kontrolde bu şüpheyi doktora söyleyeceğim canım, belli olmaz tabikiserenayy hani düzeni birden bozuldu dedinya aklıma acaba idrar yolarında mikrop filan olmasın tahlil hiç yaptırdınmı ahsendede hiç ateş filan olmamıştı iştahsızlık vardı kilo da o ay çok az almıştı tahlil yaptırdık mikrop çıkmıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?