2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
aynen canım ben de sorunlu hamılelerdendım 6.haftamdan 14.haftama kadar 25 serum ve ınan ıstanbulda her gece 4 5 hastane gezdık hıperemezısztı vucudum tam 3 ay bır yudum su ve yıyecel almadı sadece sorumla besledı dr.lar bı kere hatırlıyorum 8 kg kaybettım bı cubuk kraker attım agzıma yutar um ayutmaz cıkmıstı 1 hafta hastane yatırdılar ve 25 serumla kendıme geldım.derken 14.haftamda duzeldım 21.haftama suyum anıden azaldı 150 ml olması lazımken benımkı 30 gene onlarca dr.ve hastnelerde yatmak bebegın kalbı dursun dıye beklıyo dr.lar 21.haftamdan 37.haftama kadar gunde 6 lt sıvı ve adım atmadan yatmak...sabır acı ama meyvesı cok tatlı...sımdı cocuguma kavustuguma ınannaıyorum 21.haftada alıyodu butun dr.lar ama o tutundu hastanede aglıyorum esımle sarılıp bahcede oyle vuruyokı karnıma...yanı her evlat cok guzel...allah korusun emanetelerını...

hatta cook gecmısı 1900 lu sayfalaea dondum de basıma gelenlerı yazıp akıl ıstemısım sızlerden ah ne kotu gunlerdı ne aglamıstık ama allah o kadr buyuk kı acıdı bana dıyorum esıme acıdı kı bagısladı

Maşallah miniğe

Allah bağışlasın canım, inşallah bundan sonrası çok güzel olur, Allah başka sorun vermesin, hepimizin evladı kendimize göre ayrı kıymetli, ben doğurunca şok olmuştum mucize gibiydi o an gözümün önünde. Normal doğumu özellikle bebeğimi ilk gören olmak ve doğumdan çıkar çıkmaz onunla ilgilenmek istediğim için tercih ettim neyseki şartlar uygun oldu. Doğar doğmaz kucağıma ilk verdiklerinde acaba görüntüsü normal mi çünkü o 4 lü testteki down sendrom riskini kafaya takmıştım sonra onu kucağıma alınca hiçbir şey aklıma bile gelmedi sana muhtaç küçücük birşey ilk ay emzirirken ağlıyordum oğlumun o masum görüntüsüne

valla şu testler filan insanı mahvediyolar bizimde ense kalınlıgı yüksek çıkmıştı sezeryandan çıktıgımda herkes aglıyordu çünkü narkozun etkisiyle herkese bebek özürlümüdiye soruyormuşum babam annem eşimin ailesi herkes aglıyodu valla doktora gitmemek en iyisi insanı mahvediyolar 9 ay nasıl gecti valla bilmiyorum üzüntümden evden bile çok çıkmadım üf aglıyorum valla şimdi bir mevzu gecene kadar gözlerim doluyor

amın allah evlatlarımıza guzel yazılar yazsın

inciniz hayırlı olsun bende oturtamadım öğünlerini yoğurdu seviyor bizimkide çorba ve meyveyi keyfine göre...aa bu arada geçmiş olsun canım çabucak iyileşir inş..

geçmiş olsun inşş iyi haberler alırsınız bi daha da hiç üzülmezsiniz inşş

ben de nezleyim kızlar yaa,ama daha eşim gelmedi,mecburen kucağımda,bulaşmaz umarım

geçmiş olsun bende günlerce maskeyle dolaşmıştım ( çabucak iyileşirsin inş bebişe bulaşmadan

selam bayanlar,

senacık hareketlendikçe onun peşinde koşmaktan nete filan giremez oldum.
buraya bakmadan geçemiyorum ama geçmişi okuyamadım maalesef..
umarım bütün anneler ve bebişleri iyidir..

bu da benim miniğim:

mahalle baskısından dolayı çevremdekilere soramayacağım bi soru soracağım sizlere
iki çocuk anneleri, tecrübelerine dayanarak iki kardeşin arasının kaç yaş olmasını öneriyorlar?
tek çocuk anneleri ikinci bebişi ne zaman düşünüyor?
arası az olsun beraber büyüsün mantığı mı, arası uzun olsun rahat rahat büyüt mantığı mı?
bebek ergenliği denen 3-4 yaş aralığında bir çocuğun o dönemde bir kardeşinin olması olumsuz etkiler mi?

bu gibi sorularım var :26:

biricik kızım olan sena ile hamdolsun uzun bir zamandır güzel bir rutinimiz var, yemek, uyku ve duygusal yönlerden bir sorun yaşamıyoruz ve bu rahatlık içinde ikinci çocuğu düşünmeye ve heveslenmeye başladım.. ama çok düşünülmesi gereken bir karar olduğu için fikir ve tavsiyelere ihtiyacım var.

önerileriniz için şimdiden teşekkürler

canım ben 8 sene ara verdim şimdiki aklım olsa çoktan dogardım diyorum ama geçti ikinci kere eve kapanmak aynı rutin hayata dönmek ailecek bizi zorladı çünkü biz ailecek gezmeyi seviyorduk ama yaramaz bir bebekle anneme bile gitmek istemiyorum olmayan düzenimizi iyice bozmamak için ama bir arada çocuklar içinde daha iyi ama biz zaten ikinci çocuk fikrimiz hiç yok gibiydi allah nasip etmiş iyikide etmiş ama çok zor hem büyügünün okulu hem ahsen resmem çok zorlanıyorumgenede kısmet ama senin içinde çok erken degilmi emzirmiyormusun

canım cevabın için teşekkür ederim öncelikle..
sena 2 ay anne sütü aldı, şu an 1 yaşından önce verilmemesi gereken bal, inek sütü ve alerjik gıdalar gibi şeyler dışında her şeyden yiyor. o bakımdan bir manimiz yok.
ben ara versem de 8 yıl düşünmem sanırım, çok geç gibi geliyor. dediğin gibi bu kadar aradan sonra insan rahata alışınca da daha zor olur..

cepten takıpteyım amma yazamıyorum sımdı actım pcyı.ilk actıgım sayfa burası..sizlere cokk alıstım kızlar.hepınızı merak edıyorum uzun zaman bakamazsam..hasta bebeklere ve annelere gecmıs olsun..1 -2 ay sonra bı rutıne gırerız ve daha az hasta oluruz dıye dusunuyorum..önceki gün demır ılacını verdım emirhana..allahım ertesı gun hıc olmadıgı kadar huysuzlastı öldürdü benı resmen ne yatmak ıstedı ne kucakta durdu..cok rahatsız oldu bugun vermedım yavrum gene eskı duzenıne kavustu..bugun tekrar doktora gıttım sordum ne kadar guzellkı her yenı seye verdıgı tepkıyı bellı edebılıyor dedı..eger corbalarına kıyma atıyor ve yumurta sarısı verıyorsan ılacı verme ozaman dedı..yok kızlar yaa ben devam etmeyecem bu ılaca..en az 9 aylık olsun bakalım sımdılık zaten her turlu gıdadan yıyor acıgımızı bu sekılde kapatmaya calısacam...sonra pekmezı sordum 8.ayını doldurmadan verme dedı..ona baslamamıstım boylelıkle onuda vermek ıcın bekleyecem..bu arada ek gıda ıle ılgılı arastırma yapıyorken bır dr un soyle dedıgını okudum.bır bebek ıcın gunde yedıgı bır tane kabak dolması onun o gunluk tum ıhtıyacını karsılıyormus kızlar..oncekı gun tesadufen tattırmıstım cok sevmıstı kalktım bugun ona ozel yaptım içiyle bırlıkte verdım..ahsen gıbı benım oglanda basını sallıyor bız sallayınca.baybay yap hadı gıdıyoz dıyınce baslıyo elını sallamaya..bırde atınca duvara yapısan bı oyuncagı vardı abımızın orumcek adam.onu cok sevıyor.nerde oğlum adam deyınce hemen basını kaldırıp duvarı gosterıyor.bızde hıc ındırmıyoz orumcek adam duvarın ortasında sallanıp duruyordedıgınız gıbı evlat dunyanın en tatlı varlığı..bende ıstemeden emıre hamıle kalmıostım karnımda 6 aylık olmustu ben hala bır turlu adapte olamamıstım kabul edememıstım sımdı ıse ölüyorum yollarına..yapışık ikiz olduk sıpamla allah hepımızın yavrularını korusun:116::119:

canım benım buyuklerın arası 22 ay.ıstemeden hamıle kalmıstım cok zor buyuttum cunku yanlızdım ve yasım 21 di 2.bebegımı dogurdugumda.ama sonrası cok guzeldı bır oğlan bır kız beraber buyuduler yanı.boyum kadar oldular cok gurur verıcı bısey.9 yıl aradan sonra anıden hamıle kaldım cok agladım kabullenemedım suan elbette özgürlüğüm kısıtlandı zor oluyor ama cook tatlı ve ablası abısı cok yardımcı oluyor sana dıyecegım fıkır şu olabılır...ya arasını kısa tutacan kıskanmaya falan aklılları ermeden bırbırlerını kabul edecekler ama sen cook yıpranacann yada arasını cook uzun tutup daha kolay buyutecen ama bır yandanda sonradan daha bı zor olacak cunku yasında ılerleyecek hem hamıllelıgın hem bakması güçleşecek..bence bebegın 1 bucuk yasına gelınce hamıle kal tam ortası bu herhalde..

çocuklarını Allah bağışlasın canım, cevap yazdığın için teşekkür ederim..
o kadar zaman geçtikten sonra tam bir sürpriz olmuştur senin ve ailen için..
ilk iki çocuğuna tek başına bakmak seni yıpratmıştır, benim annem de kayınvalidem de çok yakınlar bana ve sena'da da çok yardımcı oldular özellikle lohusalığımda..
1 buçuk yaşında yani 18 aylıkken hamile kalsam, 26-27 aylıkken kardeşi dünyaya gelir.
iyimiş aslında evet

Çok geçmiş olsun canım,Allah şifa versin korusun tüm bebişleri..Ben de bebeğime bakıp şükrediyorum çoğu zaman,sadece kendiminki için değil,tüm bebeklere dua ediyorum korusun gözetsin diye..Onlar canımızdan öte..

Muzu nasıl veriyorsun ben de deneyim yutabilir değil mi, bazı bebeklerde kabızlık yapıyor diyorlar ama belli olmuyor tabi

Canım cam rendede çok güzel eriyor,ben öyle veriyorum..Kabız olduğu zamandan beri vermedim ama çok seviyor bebekler ver mutlaka..Su verirsin sonrasında ya da daha çok sulu gıda..dengelersin bir şekilde.

Çok zor bir hamilelik geçirmişsin,çok çok geçmiş olsun..Biraz araştırdım da 1000 de 1 görülen bir rahatsızlıkmış seninkisi..Sonunda mucizene kavuştun ya en önemlisi de bu değil mi..İnsan çektiği dertleri unutuyor sonrasında..Ben de 2 düşükten sonra bu hamileliğimde göbekten hergün iğne vurularak geçirdim 36.haftama kadar.Kendim vuruyordum bir de..İlk birkaç iğne dışında hiç zorlamadı,yemek içmek gibi bir hal almıştı bende bu durum..Herşeye alışılıyor yeterki onlar iyi olsunlar..

Çok tatlı miniğin maşallah Nadiren giriyorsun sanırım ama düşüncelerini yazıya dökme biçimin dikkatimi çekmişti daha önce de..Güzel yazıyorsun karakedi Benim de ilk bebeğim ve seninle aynı duygular içerisindeyim..Eşime kalsa çalışmalara başlayacağız hemen Ama bebeğime haksızlık olur gibime geliyor..Onu doya doya yaşamak,bebekliğine doymak istiyorum..2 yaşına geldiğinde düşünürüm gibi geliyor :) Herşeyin hayırlısı..

Demir damlasının adı nedir canım, acaba çınarın gece çok uyanmasının sebebi olabilir mi bir deneyim ara sıra vermeyi unuttuğum oluyor zaten başlayalı 1 ay oldu çok da severek içiyor. Çocuğa mama çorba verdiğimde anlıyor kaşığı görünce ağzını açmıyor kaşığın içinde damlayı görünce anlıyor hemen ağzını açıyor yalıyor yutuyor. Renginden mi kokusundan mı tanıyor anlamadım. Hadi ben vermesem diyecem ama ek gıda almıyor ki maşallah emirhan dolmaları götürüyor benimki daha çorba yemiyor hadi zaman bırakayım diyorum ama sanki hiç alışamayacak gibime geliyor zorlamak da istemiyorum.

Merhaba canım, eğer bebeğin huzurlu rahat bir bebekse, yardımcı olabilecek akrabaların varsa bence de 1,5 yaşına gelince hamile kalabilirsin. Uzun ara bırakınca zor olur hem ikisi birlikte büyürler. Arada 3-4 yaş olunca kıskançlık ve kabullenememe olabilir.

cnm 8yıl sonra meleğine kavuşan benım senı çok iyi anlıyoum snaırı m bu konuyu ılk defa paylaşıyorsunn alllahım tez zamanda şifa versın sağlıkla buyusun yavrun bütün bebekler inşallah dönmememsını kafana takma benımkide 7.ayda başladı

ay maviş şirineye bak maşallah sana ben 2. bebebği hemen istıyorum eşim kv.dem herkes ıstıyor aslında, hatta bugun kvdem oğlum kucağındayken arkadan kızı olucak bunun dıyorduu kızkardeşlerine ahh keşke olsaa ama pkolu olduğumdan dolayı 2. olucanı hiç sanmıyorum insan kendını nezaman hazır hissediyorsa ozaman planlamalı 2. çocuğu

Ferrum fort canım.4-5 gun verme bakalım duzelecekmi bebegın.belkide sadece bize öyle olmustur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…