2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

canım oturur pozisyondayken eline ekmeğin kabuğunu,büyükçe birdilim elmayı,ayvayı ya da yarım havucu falan ver ki alışsın,bizim bir arkadaş vardı,sürekli rondodoan geçirmişler her şeyi (anne baba da doktor bu arada),kız 4 yaşındaydı,bütün dişleri de tam,tost bile yemiyordu çiğnemesi zor geliyordu,hala rondodan geçirip çorba veriyodu annesi düşün,onu görünce ben 6. aydan sonra eline hep bi şeyler verdim,ilk başta meyve filesi kullandım ama şimdi ekmeğin kabuğunu ıslatıp yumuşatıp dişsiz de olsa birazını yiyor,ayvayı dişlerini kaşımak için kullanıyor ve birşey yerken de öğürmüyor,kahvaltısını hafif pütürlü bırakıyorum yumurta sarısını,peyniri ya da bisküviyi falan biraz irice bırakıyorum,dişetleriyle oun çiğniyor ve yutuyor ama ilk başlarda sebze püresinde bile öğürüyodu,bence alıştırmakla ilgili

ben buradaki forumlarda saç yiyen çocuğu olan birini okudum,ödüm koptu resmen yaa,kızı 3 mü 4 yaşındamı ne,kendi saçlarını da koparıp yiyomuş yerde bulduklarını falan da,neyse bi gün kız nefessiz kalıyo acile götürüyolar,o kıllar tüyler ciğerlerine yapışmış,akciğerdeki bronşlar mantala kaplanmış falan,şimdi de astıma dönüşmüş,evdeki halıyı perdeyi falan herşeyi kaldırmış kadın,sürekli süpürge elinde,günde defalarca ev süpürüyo,en ufak toz hemen hassasiyet yapıyomuş ,ay onu okudum,içim nasıl fena oldu,demem o ki,çok meraklılar saçlara kıllara falan ama mümkün olduğunca ağızlarına götürmesinler canım,o kadınınki ayrı bi vaka ama tüylerin ciğerlere yapışması riskli bi durum onu biliyorum

eet aynen,minik şeyleri nasıl da görüyorlar,oğplumda kanepenin kumaşının azcık ipi çıkmış,rengi de bej kumaşın,hani sen ben zor görürüz,onu bulmuş yaa,el,iyle oynuyo ne zaman kanepeye koysam

Benim oğlum şu an 8 aylık olmak üzere 10 gün önce doktora götürdüğümüzde 8,5 kiloydu normal ama işte çevreyle kıyaslasam zayıf gibi görünür komşumun oğluyla aralarında 1 hafta var o 9,5 kilo ama önemli olan sağlığı tabi.Senin bebeğin süt alerjisinden de az kilo almış ilk aylarda bir de hareketlenmiş maşallah belki belli bir süre sonra metabolizması harekete alışır ve kilo almaya başlar canım. Benim oğlum da 3,200 doğdu ama o dönemde sürekli emmek isterdi günün 20 saati neredeyse emzirdim ilk 4 ay ayda ortalama 1kilo 200gr yakın alıyordu sonra 6-7. aylarda 100 gr bile almadı hem iştahsızdı dişlerden hem de doktorun dediğine göre belli bir süre vücut duraksayıp kendini dengelermiş. Neyseki geçen ay 300-400 gr kadar almış benim oğlum sadece yatakta dönüp duruyor emekleme kalkma yok henüz. Genetik boy konusuna gelince aslında sizin boy ölçüleriniz türk standartlarına göre normal ve bebeğiniz çok kısa olmaz bence. Benim annem 1.64 cm babam ise 1.72 cm ben 1.75 cm erkek kardeşim ise 1.85 cm. Çocukluk çağındaki beslenme, spor da boya katkı sağlıyor

geceuykusunda vermedimsu hiç ama yatmadan önce içiriyorum,baya da güzel içiyosuyu.ben emzirdiğim için muhallebisini pirinç unu ve sütle yapıyorum bazen de kaşık maması veriyorum kaşamları kahvaltısını da haftanıon 2-3 gübü sütle ıslatıyorum,ama günde 5 kere emdiği için sütün zararı olacağını sanmıyorum

ben bir anormallikl görmedim ama neden boy ve kilosu az gibi geldi sana,biz kontrole 8ay 10 günlük mü ne gittik,boyumuz 71.5 cm kg 10 dedi doktor ve üst sınıra yakın,babanın boyunu bile geçebilir dedi,yani 71 cm boy kısa değil ki
,hatta ben bizim 10 kg la tombik olduğumuzu düşünüyorum

haklısın bu konuda çok korkağım ben evde yalnızım hastane falan uzak bişey olursa diye korkuyorum kızım 6 aylıktı eşimin bir akrabası eline patates kızartması verdi bu yer dedi, yedi gerçekten, çorbalarını kahvaltılarını pütürlü bırakıyorum öğürüyo yutuyo yinede ama eline birşey vermeye çok korkuyorum ama başlıycam dediğin gibi elma havuçla falan..

tabiki tehlikeli inan saçlarımı hiç açmıyorum hep bağlı her dakika yerden kıl topluyorum ama nasıl yutuyo anlamıyorum, yemeği yutmaz böyle şeyleri yutuyolar işte, bir de düğme merakı sardı bizimkini yeleğin düğmelerini ağzıyla koparmaya çalışıyo buna da dikkat lazım dikkat dikkat hep dikkat..

Kızlar kafama birşey taktım evde şu tracy hogg kitabı vardı oğlum yeni doğduğunda okuyordum sonra zaten orada yazılanlara hiç uyamadık ben kendime göre düzen kurmaya çalıştım ama işte bebekler büyüdükçe onların psikolojik fiziksel durumları uykularını bozabiliyor. Eminim ki çoğu anne bebeğini emzirerek sakinleştirip yatırmaya çalışıyor ya da uyumadan önce biberon maması veriyordur ama kitaba göre çok yalnışmış bebeğin kendi kendine uyumasına engel oluyormuş. Bir de orada yazan cümlelere kafam takıldı ben şimdi oğluma hatalı annelik mi yapıyorum. Eğer 6 aydan sonra bebekler gece çok sık uyanıyorsa, yatağa uyumak için bırakıldığında çok ağlıyorsa hatalıymışız. ne yapayım benim oğlum o yatır kaldır sakinleştir anlamıyor çok fena ağlıyor bu sıralar kucağımda bile susmuyor. Uykusu var esniyor gözlerini kaşıyor altını değiştiriyorum loş ışıkta, emziriyorum, sonra kucağımda okşuyorum ninniler şarkılar uyuyacak gibi oluyor ama bir türlü uyumuyor sonra yatağına koyunca çığlıklar başlıyor hatta artık geceleri yatak odasına girmemizle ağlaması bir oluyor ancak kucağımda oturur duruma getirecem ya da odadan çıkacağız öyle susuyor neden son günlerde böyle huysuz oldu tamam önceden de hafif ağlar sızlanır sonra uyuyakalırdı ama şimdi her akşam kabus gibi hergün de aynı saatte uyutmaya çalışmama rağmen bir türlü alışkanlık haline getiremedim. Benim oğlum özellikle de sallayarak hiç uyuyamıyor ancak ağlayarak uyuyor

o kitabı bende hamileyken aldım valla hikaye oldu canım benim, denedim ben o yöntemleri çookkk, ama olmadı her bebek farklı, benim kızım ilk 4 ay gece sabaha kadar gaz sancısı çekti, davlumbazın sesi açıktı sürekli kapatır kapatmaz ağlıyordu son ses açık nasıl uyku öğreteyim kitapta da diyor zaten sancı varsa eğitim olmaz, olmadı, 5-6 ay arası ise edindiği alışkanlıktan ötürü sadece kucakta ve ben ayakta yürürken uyudu tam 6 ay böyle uyuttum satlerce ayakta gezdim, 6. ayın bittiği gün yeter artık dedim, yanına yattım poposuna pışpışlayarak uyudu o gündür de öyle oluyor, ama 2 aydırda dişten dolayı gece sürekli uyanıyor, benim o eğitimi verecek fırsatım hiç olmadı maalesef, sen de bebeğinin tüm geçmişini düşünürsen sebebini bulabilirsin

Selam eyy geçlikk. kızlar yorgunluktan uykusuzluktan kafayı yicemm bıraksalar 2 gün uyurum ve işler yoğun öldüm öldüm

Kıızzllaarr duru yürümeye çalışıyor 2 adım attı biryere tutunmadan bakalım gerisi gelecekmii.. Biz hiç zorlamıyoruz çekyete tutunarak kalkıyor sonrada ayakta durmaya çalışıyor çokk şaşırdık çokk ben görünce çığlık attım zavallım korktu..

benim de kendi ailemden kimsem yok.annem falan olsa belki arada ona bırakırım.çünkü sadece ona güvenebilirim.eşimin ailesi de bize biraz uzak.biz ankara merkezdeyiz onlar ilçede.zaten onlara bırakmak da istemem.ne bulurlarsa çocuğun ağzına tıkıyolar.bı de kendi yedikleri kaşıkla falan veriolar içim gidio..dün kaynanam diyoki eline turşu veriyim dedim nasıl yesin onu tuzlu acı...yani onlara bırakacağıma bırakmam daha iyi..valla ben hamileliğimde de hep evdeydim.sorunlu bir gebelik geçirdim.hamileliğimin 2.ayında kanama geçirince hep raporla işe gitmedim.şimdi de ücretsiz izindeyim ve okula başlamadım daha.yani nerdeyse 15 aydır evdeyim.sadece 2 kere memlekete gittim ailemin yanına.gezme olarak gittiğim tek yer eşimin ailesi.orda da daha fazla stres oluyorum.kızımın düzeni değişiyo.kkızım zaten ilk üç ay gece gündüz ağladı gazdan..sonra da cok zor bi bebek oldu.hala da çok zor.devamlı ilgi isteyen bi kızım var ve çok hareketliiii.kaç aydır depresyona girip girip çıkıyorumm.bir de zoruma giden şey eşimin bu durumu hiç anlamaması..kaç aydır evdesin stresli hamilelik sonra zor bi çocuk zor günler atlattın gel seni şöyle gezdiriyim ya da bi değişiklik yapalım bişeyler yapalım demedi..beni tek götürdüğü yer ailesi. hatta 3 gündür de ailesinin yanında kalıyoruz ve ben yine içimde depresyonu yaşıyorum.2. dönem işe başlıycam bakalım belki daha iyi olacak ama bu kez de kızımdan ayrılcam diye strese giriyorum..
offfff ne kadar dolmuş için yaz yaz bitmedi

canım kafaya takma benim kızım da aynı..dün sağlık ocağına gitmem gerekiyodu boy kilo için ama gidemedim.en son kilosu 7 bile olmamıştı..bence 9 kilo çok iyi ve boyu hiç de kısa değil bence..benim kız da aynı sizinki gibi 1 sn durmuyor.1 aydır falan seri şekilde emekliyo ben nerdeyim arkamda hemen.10 gündür falan da tutunuıp ayağa kalkıyor yürüme çalışmaları yapıyor..benim kızımı görenler de çok çelimsiz falan diyo ama napabilirim zorla kilo aldıramıyorum..ilk 3 ay çok gazlı olduğu için acıyı azaltmak için hep emiyordu ve çok kilo almıştı.obez olacak diye endişelenirken şimdi de kilo almıyo diye endişelenişyorum.ama bu kadar hareketli olması da bir gelişim örneğidir heralde diyip takmamaya çalışıyorum

anne olarak endişe etmemeiz çok doğal ama bır de etraftan luzumsuz eleştirilerini söyleyenler odlumu deliriyo insan geçen gun eşimin teyzesi bana dıyorkii bana doktor demişti havuç suyu sıkıp vermelisin çok faydalıymış dedi buraya kadar normal sonra demezmi kızım doğruduğu zaman demişti havuç en yenmıyen besınmiş sert dıye dedı kızı 25 yaşında bu arada ve benım oğlum haftada en az 3 havuç yıyo çorbalarına katıyorum 25 yıl önceki bılgıyı benle paylaşıyoo aradan okadar zaman geçmiş gitmiş artık havuç hep sofrada ama bişi dıyemıyosun sıkar verırım dedim geçtim benım oğlum 2 nisan doğumlu bır akrabamızında benden 2 gun sonra oğluoldu sağlık ocağındahp denk geliriz benım oğlum onunkınden 5 cm uzun sağlık ocağındakı ebeye sordu neden bukadar fark var besleyemıyormuyum acaba dıye oysakı ben 6 aya kadar zarzor emzırdım ohala emzırıyor hemşiredede ona senın yaşındakı herkesın boyu aynımı olabılır genlere bakar onun babası uzundur annesı uzundur bunları sorun etme sağlığı yerınde demşti bence sende böyle düşün ayrıca gayette normal boyu

maşallah duruya, darısı bizim hantalların başına

arada buraya yazıp rahatlıyoruz işte, ben de yıl sonuna kadar ücretsiz izin aldım, ama seneyede almayı düşünüyorum, hem evde mutsuzum hem de kızımı kimseye bırakmak istemiyorum, aman canım erkekler bizi anlayamaz, biraz fazla şikayet ettik mi bi tek sen mi çocuk büyütüyosun diyip çıkıyolar, bu günlerde geçecek, kızlarımızı yanımıza alıp bol bol gezicez inşallah

alkışşşşş duruyaaaa..valla zeynep de çok gayretli ne görürse tutunup ayağa kalkıyo tutunarak yan yan gidio ama daha duru gibi adım atmadı..duru ilk yürüyen bebişimiz olduu

maşallah duru ya bu gidişle sana bulaşıkta yemekte yardım bile eder yakındır yani

amanınnnnnn burada 8 öğün yiyen beişleri okuyunca kendimi kötü hiissediyorum.kızlar zeynep sabah kahvaltı yapıyor öğleden sonra yatmadan önce çorba falan yiyyoor ama öyle bi kase bitirmez akşamda yatmadan önce mama muhallebi falan yediriyorum..eskiden çok emerdi ama artık günde 3-4 kez yatana kadar emiyor.gece uykusunda da 3 kez falan emiyor.yoğurdu ve meyveyi sevmiyor.su da pek içmiyor zorla içirmeye çalışıyorum.kilosu da çok iyi değil.çelimsiz görünüyo ama çok hareketli..sizce bu beslenme az mı.ama çok zorluyorum yemiyor.ağzını kapatıp ağlıyo.bu verdiğim öğünleri bile zorla yediriyorum..bir de su içmemesi anne sütü aldığından mı acaba

günde 4 öğün yemesi yeterli canım sabah kahvaltı 2 saat sonra yoğurt meyve veya meyveli yoğurt yedir2-3 tatlı kaşığı bile olsa yedir zamanla alışır belki ikindi kıymalı sebze yemeği akşam tekrar yoğurt veya meyve gecede mama veya muhallebi yedir

suyu bizim doktor ver içerse içsin içmezse zorlama dedi, demekki anne sütünden alıyo

Canım benimkindede acayip bir düğme merakı var benim üstümde varsa çekiştire çekiştire ağzına almaya çalışıyor..

Canım ben artık uzmanların dediğine falan kafamı takmıyorum iyi hoş yazıyorlar çiziyorlarda acaba uyguluyorlarmı ??

Eğer başka bir sıkıntısı yoksa ben hep dişe bağlıyorum canım..

Amin canım da bakalım gerisi gelecekmii..

alkışşşşş duruyaaaa..valla zeynep de çok gayretli ne görürse tutunup ayağa kalkıyo tutunarak yan yan gidio ama daha duru gibi adım atmadı..duru ilk yürüyen bebişimiz olduu

:) yok teyzesi daha değill

Ayyy heralde topiğin en vukuatlı anne kızları biziz benimkide habire düşüyor doğdu doğalı dünde 2 ye doğru uyudu dedimki makinaya çamaşır atayım ağlama sesi bir baktım duru yerde yorganda hiç bozulmamış anlamadım nasıl düştüğünü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…