Merhaba bayanlar sabah sabah kk'da gezinirken şu yazı dikkatimi çekti aslında daha önceden biliyorum ama bilmeyen varsa bilgilensin dedim..
Perine masajı epizyotomi
GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) DOĞUM YIRTIKLARINI ÖNLEMEK İÇİN PERİNE MASAJI YAPILMASI
Perine vajina ile anüs arasındaki bölgeye verilen isimdir. Burası yaklaşık 2-3 cm çapında bir alandır ve normal doğum sırasında yırtıkların en çok yaşandığı bölgedir. Bazı normal doğumlarda uygulanan doğum kesisinin (epizyotomi) amacı perine bölgesinde olabilecek yırtıkları önlemektir.
Perine masajı nedir? Nasıl yapılır?
Perine masajı bu bölgeye 5-10 dakika süreyle kayganlaştırıcı bir madde sürerek (gliserin, badem yağı v.b) elle masaj yapılmasıdır. Masaj haftada 3-4 gün yapılır. Perineal masajı kadının kendisi ayna yardımıyla yapabilir ancak bu zor olabilir, bu yüzden hastanın eşinin yapması tercihe edilir. Masaja gebeliğin 34 haftasından sonra başlanır ve doğuma kadar devam edilir. masajı yapmadan önce eller iyice yıkanmalıdır, anne adayı idrarını yaparak mesanesini boşaltmalıdır. anne masajı kendi kendisine uygulayacaksa başparmağını kullanmalıdır. Hastanın eşi veya başkası (doğum ebesi) masajı uygulayacaksa işaret parmağını kullanmalıdır. Parmak vajina içerisine en fazla 3-4 cm kadar girmelidir. Parmak sağa-sola saat 3-9 arasında salıncak gibi hareket ederek vajina alt duvarını ve perineyi esnetmelidir. Bu esnada parmak sağa sola hareket ettirilirken hafifçe aşağıya anüse doğru bastırılır. İşlem sırasında hafif yanma ve ağrı olabilir. doğum sırasında da perine masajı ebe veya doktor tarafından perinenin esneyerek bebeğin çıkışının kolaylaştırılması için uygulanmaktadır.
aynayla bakarsın yefrum akşam:))ya inanki petuş ben de o bölgenin koordinatlarını tespit etmeye çalışıyordum..
sabahtır neresi orası leyn diye düşünüyorum.. bi bulabilsem aslında süper bi bilgi de.
GÜNAYDIN BAYANLAR
kolum yanıyor ya
tetanozdan üstüne yattım bi 5 dk o dur ağrımaya başladı hala ağrıyo
sizde nasıldı durum
geçti mi hemen
lcw ürünlerine baktım badyler çok uygun geldi
ama bedenler bize uyarmı kızlar
ne dersiniz
sonuçta 78 kiloyum xxl var en büyük daha önce mağazada bakmamıştım bunlara kullanan var mı
pop cornlu olanlara bayıldım ya
canım hafif bi ağrı oldu ben de ama sanki kolumu kapıya çarpmışım gibi bi ağrıydı.. ama ilk yapıldıktan 1 saat sonra midem bulandı benim.. benim eşek kafalı kocişim alışverişe götürdü beni.. hiç fark etmemişim tabe pislik peşinde olduğunu.. silivriye gittik gezdik felan..GÜNAYDIN BAYANLAR
kolum yanıyor ya
sizde nasıldı durum
geçti mi hemen
bu durum biraz fazla gibi kuzucum.. hiç vakit kaybetmeden doktora git bence..günaydın kızlar;
benim akıntı ve kaşıntım çok, ve akıntım koyu sarı yeşilimsi gibi..
doktor fitil verdi daha beter oldum hamilelikte bu konuda artış yaşayan var mı?
gunaydin kadiscigim benim de kolum yanma degil de agirmisti 2-3 gun kadar sonra kendiliginden gecti. Zaten igneyi vuran hemsire agri yanma igne yerinde akinti yapabilir endise etme kendiliginden gecer demisti. Ben hatta sag koluma vursaniz olur mu soluma yatiyorum canim acir dedim o da olmaz soldan vurulmasi gerekiyor diye soldan vurmustu. Ustune yatmaktan korkma gecer 2-3 gune bu asi bebeklere vuruluyor onlarin bile geciyor bizim daha cabuk gecerGÜNAYDIN BAYANLAR
kolum yanıyor ya
sizde nasıldı durum
geçti mi hemen
Onuda beğendim demek oluyor sipariş vereyim o zaman :)cnm ben lwc dan body almıştım..uzun kullu pembe...önünde bisikletli bi çocuk var "ı want to play a game" yazıo önünde...aynen bende şu anda 78 kiloyum..large bedeni çok rahat oluyor...
mide bulantısı olmadı amacanım hafif bi ağrı oldu ben de ama sanki kolumu kapıya çarpmışım gibi bi ağrıydı.. ama ilk yapıldıktan 1 saat sonra midem bulandı benim.. benim eşek kafalı kocişim alışverişe götürdü beni.. hiç fark etmemişim tabe pislik peşinde olduğunu.. silivriye gittik gezdik felan..
sonra eve geldik dedi ki pis pis sırıtarak aşkım senin miden bulanıyordu ne oldu geçti mi..
unutuvermişim gezmek tozmak derken.. :26::26:
ama evde olsaydım kesin morarımdım.. bi de ben unuttum banyoya da girdim.. maşallah bana hiiç bişeycik olmadı..
ama ağrıyabilir kızarabilir demişti hemşire bana..
herşey gibi bu da normalll
bu durum biraz fazla gibi kuzucum.. hiç vakit kaybetmeden doktora git bence..
kaçakmısın, gitmemişmiydin dahaanammmmmm
aşıya çağırdılar beni yarın...
:18::18::18::18::18::18:
günaydın......
ben işe gelmek istemiyorum evde yatmak istiyorum, enfeksiyon için su içmem gerekiyo içiyorum tuvaletim geliyo ben 1. kattayım wc 3. katta, artık wc ye oturamıyorum eve gitmek istiyorum rahat rahat klozete oturmak istiyorum, galiba bide ağlamak istiyorum(((
günaydın......
ben işe gelmek istemiyorum evde yatmak istiyorum, enfeksiyon için su içmem gerekiyo içiyorum tuvaletim geliyo ben 1. kattayım wc 3. katta, artık wc ye oturamıyorum eve gitmek istiyorum rahat rahat klozete oturmak istiyorum, galiba bide ağlamak istiyorum(((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?