en az iki litre su içmen lazım. hem ödemini atarsın. hemde başın ağrımayabilir. sen suyla çöz bu işi şekerim.
canım şifre değiştiri buldum ama yeni şifre almak için eski şifreyi istiyo bende onu unuttum uzun zaman oldu çünkü
az daha araştırayım bakalım
yani başka pcden girmeye kalksam giremicem foruma
canım şifre değiştiri buldum ama yeni şifre almak için eski şifreyi istiyo bende onu unuttum uzun zaman oldu çünkü
az daha araştırayım bakalım
yani başka pcden girmeye kalksam giremicem foruma
bu gelişinde sevmedim pek onukıskanma bebem seninde dağ gibin kayganan var
ya ben bebek şekeri bakmaktan mahvoldum,ya bu internette çok pahalı.veremem o kadar paraatanesi 5 tl falan.yuhhhh benim bulunduğum şehirde ufak bir yer yok malzeeme satan yer.istanbulda olanları kıskanıyorummmm
fikir verin
mail adresine mail atıyolar şifreyi ilk üye olunca,o duruyodur belki .birde oraya bak.ben ordan bulmuştum.
gunaydın cnm,
yönetici kısmı var herhalde oraya mail at cvp yazarlar hmen sana..
nıye sevmedın kısss kaynananı bu seferbakımmm
bu gelişinde sevmedim pek onu(
ayyyy ipek benimde şu günlerde en büyük tasam bu..
herşey bitmiş bi şekeri kalmış gibi..
sen nasıl rüyanda beni görüosan bende sürekli bebek şekeriş görüom..
cnm o kolay..
ben kısmetse ocak ortası-ocak sonu gibi eminönüne gidip bakıcam..
şimdi netten fiyat model vs. bakıorum..oorda daha hesaplı oluomuş.
sen beğen bi modeli..ben bakarım sana eminönünden, varsa o modelden fiyatı uygunsa ben göndertirim sana..
Merhaba bayanlar sabah sabah kk'da gezinirken şu yazı dikkatimi çekti aslında daha önceden biliyorum ama bilmeyen varsa bilgilensin dedim..
Perine masajı epizyotomi
GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) DOĞUM YIRTIKLARINI ÖNLEMEK İÇİN PERİNE MASAJI YAPILMASI
Perine vajina ile anüs arasındaki bölgeye verilen isimdir. Burası yaklaşık 2-3 cm çapında bir alandır ve normal doğum sırasında yırtıkların en çok yaşandığı bölgedir. Bazı normal doğumlarda uygulanan doğum kesisinin (epizyotomi) amacı perine bölgesinde olabilecek yırtıkları önlemektir.
Perine masajı nedir? Nasıl yapılır?
Perine masajı bu bölgeye 5-10 dakika süreyle kayganlaştırıcı bir madde sürerek (gliserin, badem yağı v.b) elle masaj yapılmasıdır. Masaj haftada 3-4 gün yapılır. Perineal masajı kadının kendisi ayna yardımıyla yapabilir ancak bu zor olabilir, bu yüzden hastanın eşinin yapması tercihe edilir. Masaja gebeliğin 34 haftasından sonra başlanır ve doğuma kadar devam edilir. masajı yapmadan önce eller iyice yıkanmalıdır, anne adayı idrarını yaparak mesanesini boşaltmalıdır. anne masajı kendi kendisine uygulayacaksa başparmağını kullanmalıdır. Hastanın eşi veya başkası (doğum ebesi) masajı uygulayacaksa işaret parmağını kullanmalıdır. Parmak vajina içerisine en fazla 3-4 cm kadar girmelidir. Parmak sağa-sola saat 3-9 arasında salıncak gibi hareket ederek vajina alt duvarını ve perineyi esnetmelidir. Bu esnada parmak sağa sola hareket ettirilirken hafifçe aşağıya anüse doğru bastırılır. İşlem sırasında hafif yanma ve ağrı olabilir. doğum sırasında da perine masajı ebe veya doktor tarafından perinenin esneyerek bebeğin çıkışının kolaylaştırılması için uygulanmaktadır.
alllaaaaiçimde bi kıpırtı var hayrolaaa
bu gece bende rüyamda şeker görcem galiba,sabahtan beri baka baka internetten şaşı oldummm.ya son aylarda uğraşamam ,akmaz kokmaz dursun hazır hazır.zaman çabuk geçiyo.netten bakayım olmazsa sana yollarım parayı modeli seçerim,sana zahmet artık.bak bir site buldum fena değil gibi
Hazr Bebek ekeri / Ssl Bebek Odas Ss Sslemesi ekeri Malzemeleri Hazr Nikah Kap Hastane Snnet
anlaşıldı artık elimiz gıçımızda gezecez
anlaşıldı artık elimiz gıçımızda gezecez
GÜNAYDIN BAYANLAR
kolum yanıyor ya
tetanozdan üstüne yattım bi 5 dk o dur ağrımaya başladı hala ağrıyo
sizde nasıldı durum
geçti mi hemen
alllaaaa
tembel oğlan uynadımı aceba
sen beğen yafrum, sonrasını hallederiz..bende aynı fikirdeyim.
ocakda altın günüm var..o parayla halldicem bende o olayı..sonra gidemem taa eminönlerine:)
aferimmmmmm paşayaaa
yaşlı ve huysuz geldi:))
kurulmuş gibi aynı şeyleri tekrar edip durdu...pufff taam taam demekten içim şişti:))
alllaaaa
tembel oğlan uynadımı aceba
sen beğen yafrum, sonrasını hallederiz..bende aynı fikirdeyim.
ocakda altın günüm var..o parayla halldicem bende o olayı..sonra gidemem taa eminönlerine:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?