kızlar bir soru daha :) dr unuz aşılamadan önce hormon değerlerinize baktı mı?(fsh,e2,prolaktin gibi) benim hiç birine bakmadan aşılama yaptı.bu bahsettiğim hormonlara da en son 2 sene önce bakılmıştı o zaman normaldi.dr um bu işi biraz savsakladı gibime geliyor.
Öncelikle aşılaman hayırlı olsun.Bende ege ünv.de 2 kere aşılama yaptırdım.İkisindede aşılamadan 1 hafta sonra bir çatlatma iğnesi daha oldum.Ege üniversitesinde aşılama yaptıkları herkese veriyorlar.Dediğin gibi bebeğin tutunmasına yardımcı oluyormuş.Ama benim olmadı( Bana artık tüp bebek yapacaklar.
herkese selammm :) kızlar nete çok giremiyorum bu ara o yüzden yazamıyorum. ben kısaca hamilelik belirtilerimi ve aşılamadan sonraki sürecimi sizinle paylaşmak istiyorum ki bi çok kişiye yardımı olacaktır umarım.
Nisan 14te ilk aşılamam yapıldı. Aşılamadan sonra 2-3 günü hareketsiz geçirdim ama daha sonra ailem geldi yanıma onlar gelince ister istemez kaktım kendimi hiç sakınmadım. pikniğe gittim gönlümce eğlendim. Zaten ailemin olması benim için çok büyük mutluluktu yani bu süreci çok stressiz rahat geçirdim.
Diğer aylarımdan farkım çok ayakta durunca, iş yapınca yorulunca kasığımda batma tarzı ağrılar oluyordu dinlenince geçiyordu.
Ayrıca sanki karnım gaz dolu gibi şişmişti ve gergindi dokunamıyordum.
Göğüslerimde hiç hassasiyet yoktu şuan 4 haftalık hamile olmama rağmen hala fazla bi gerginlik yok.
Ama hissediyordum diğer aylarımdan farklıydı belirtiler.
aşılamadan sonra 12. gün evde test yaptım gece 4:30 da kalktım uyku arası yaptım. ilk yaptığımda çıkmadı bende sinirlenip çöpe attım testi sabah eşim çöpten tekraR baktığında 2. çizgi çok silik oluşmuştu.
14. gün bu kez kanda beta hcg baktırdım 71 çıktı. Doktorum 2-3 gün sonra tekrarla dedi ve dün tekrarladım ve çok şükür yükselmiş 319 çıktı. :)))))))) yani artık rabbim hediyemi gönderdi. ama biz hala inanamıyoruz....
Kızlar size tavsiyem sabırla bekleyin. Sonuçta dünyaya bir canlı getirmek amacımız, ve her insanın olduğu gibi gelecekteki bebeklerimizinde doğum tarihi ve alacağı nefesin sayısı şimdiden belli , günü gelmeden siz ne yaparsanız yapın olmayacaktır. Yani tevekkülle doğru zamanı isyan etmeden bekleyin lütfen
ben 1,5 senedir yolunu gözlüyordum. her ay depresyona girip çıkmaktan harap olmuştum. evliliğimizin en güzel yıllarını kötü geçirdim.
Ama bu süreç bana ve eşime çok şey kattı. rabbime daha yakınlaştık, namaza başladık, dini konuları öğrenmeye başladık, daha çok dua etmeye başladık. Ve anladımki Rabbimin biz sevdiği kuluyuz ki bize verdiği acılarla bizi kendini yakınlaştırdı. Lütfen sizde böyle düşünüp rahatlayın. Allahım sevdiği kuluna dert verirmiş sizde Rabbimin sevdiği kuluyum demekki diyip ŞÜKREDİN...
ayrıca ben bu ay diğer aylardan farklı olarak incir kürü yapmıştım ( aşılamadan 1 ay önce başlayıp aşılamaya kadar devam ettim) birde dualara çok yoğunlaştım. Aşağıdaki topikte bi ablanın yaptığı duların hepsini yaptım. Ve inandım sizde deneyin birşey kaybetmezsiniz
http://www.kadinlarkulubu.com/infer...indaincirhavuc-kuru-dualarimla-hamileyim.html
Benim adet görmeme yakın hiç bie fiziksel belirtim olmazdı. Yani ne bel ağrısı, ne kasık ağrısı ne göğüslerde şişlik hassasiyet... Hiç biri olmazdı. Şimdide bu belirtiler hiç yok zaten
Benimde tıpkı senin gibi sadece sol kasığımda batma var
Haydi hayırlısı valla :)
canım bendede akıntı olmamıştı olduysada yoğun değildir çünkü benim aşıladan sonra 2- 3 gün hafif lekelenmem oldu rahim girişi dar olduğu için.
benim de 13. gün. biliyorsun zaten:) bende heyecan çok ama umut yok galiba. heyecanım biran önce sonucu öğrenmek istediğimden.ama umutlanamıyorum, çikolata kisti+tek tüp kapalı+yumurta rezervi çok düşük, prolaktin yüksek. mucize gibi geliyor hamile kalmam. doktorum bir çok başka doktor ile de görüştü. aşılama yapma, tüp bebeğe geç diyenler çoğunluktaydı. eşim ve ben 26 yaşındayız. eşimin sperm sayısı ve hareketleri çok iyiymiş. yaşımızda çok genç olduğundan bir kez aşılama denemek istiyorum dedi doktor bizde güvendik kabul ettik. yarın sabah onca olumsuz yönüme rağmen hamile kaldığımı duyarsam dünyalar benim olacak. ben çocukları hiç sevmez, aman yok istemem derdim hep. en az 2 yıl daha düşünmüyordum. öylesine gittiğim bir jinekolojik muayne sonucu öğrendiklerim beni şok etti ve 6 aydır tedavi görüyorum. Allah'ın işi ne diyeyeim. sen istemiyosun ben de vermiyorum dedi bana galiba. Ama umudumu inancımı kaybetmeden bebeğimi kucağıma alana kadar vazgeçmicem. Allah'ım söylediklerime ne kadar pişman olduğumu görecek ve ben bi gün bebeğimi karınmda hissedicem ve kucağıma aldığım günleri de görücem. Dualarım hepinizle.
sen kalbini ferah tut canım inş olur hepimizin.
ben hep adet olacak mışım gibi geliyor. herzaman kendimi kollayan ben ilk defa kendimi aşılamadan ilk 3 gün dışında korumadım 2 saattir temizlik yapıyorum. aman artık herşey olacağına varır. ne kadar kafaya takıyorum olmuyor. herşey allahtan hayırlısı diyorum.
Masalcım nasıl oldun gectımı agrıların uyuyabıldınmı
işyerindeyim ben de. kafamı verip çalışamıyorum bir türlü. çalışmayınca da vakit geçmek bilmiyor. sabrım kalmadı inan. sanki yarın sabah çok uzak bir tarih gibi
yelizcim güzelim hatırlayıp sormuşsun beni saol canım ,, uyumak için yattımsa da uyuyamadım sıkıldım yatağın içinde kalktım duramadım birkaç işim vardı bari onları yapayım dedim bazen işleri dosyaları eve getiriyorum ben işyerine gidemeyince otursam yatsam geçmiyor ki ilaç alamadıktan sonra ,hep ayaktayım sabahtan beri üstelik bir de ateş basması başladı boğazım bir garip hafif akıntı kuruluk var kasık sancıları karın ağrısı yetmez gibi umarım grip olmuyorumdur.Ama üzerimde bir sıkıntı var içim yanıyor sanki yazacaktım sana baktım birsürüüüü arkadaşımız gelmiş yazışmış sayfalar çok olunca görmedim hatrımı sorduğunu görsem yazardım yarın ofise gitmiyorum evi homeofise çevirdim bugün ve yarın bol bol yazışırız fırsat buldukça sen de müsait olursan tabiki...kendimi çok yordum galiba 10 gündür bugün çöktüm iyice sen nasılsın iyimisin biraz yazılanlara baktım ama ben kafayı toparlayamadığımdan çokta mesaj gelmiş gitmiş takip edemedim sayfaları
ikiniz için de herşeyin en hayırlısı olsun...güzel haberleri almanızı diliyorum kızlar çok zor bu bekleyiş
canım ya kıyamam neden bu kadar cok agrın oluyo doktorunu bı arasanda sorsan keske benımde bugun sol kasıgımda bı agrı var ama cok degıl yorma kendını canım dıkkat et bare grıp olma en azından sıcak bıseyler ıc bence
yelizcim ;güzelim hatırlayıp sormuşsun beni saol canım ,, uyumak için yattımsa da uyuyamadım sıkıldım yatağın içinde kalktım duramadım birkaç işim vardı bari onları yapayım dedim bazen işleri dosyaları eve getiriyorum ben işyerine gidemeyince otursam yatsam geçmiyor ki ilaç alamadıktan sonra ,hep ayaktayım sabahtan beri üstelik bir de ateş basması başladı boğazım bir garip hafif akıntı kuruluk var kasık sancıları karın ağrısı yetmez gibi umarım grip olmuyorumdur.Ama üzerimde bir sıkıntı var içim yanıyor sanki yazacaktım sana baktım birsürüüüü arkadaşımız gelmiş yazışmış sayfalar çok olunca görmedim hatrımı sorduğunu görsem yazardım yarın ofise gitmiyorum evi homeofise çevirdim bugün ve yarın bol bol yazışırız fırsat buldukça sen de müsait olursan tabiki...kendimi çok yordum galiba 10 gündür bugün çöktüm iyice sen nasılsın iyimisin biraz yazılanlara baktım ama ben kafayı toparlayamadığımdan çokta mesaj gelmiş gitmiş takip edemedim sayfaları
herkese merhaba:)) kızlar ben bu soruyu paylaşmıştım ama kimse cevap vermemişsiz bana yardımcı olurmusunuz ??
şimdi senin dediğini yapıyorum adaçayı kaynatıp içiyim limon atıp içine ,,belki hem rahatlatır bu arada aklında olsun herkes için yazıyorum hani konuşuluyor ya havuç soğan incir kürü propolis arı sütü falan az önce Jinekologlar dergisi geliyor her ay bana ona gözatıyodum bilen biliyodur daha çok benim gibi grip olacağı zaman aklına gelen bildiğimiz adaçayı günde iki üç kere içildiğinde yumurtalıkları temizleyip gelişim ve yumurta rezervini olumlu yönde etkilediği belirlenmiş miş.Fazla terlemeyi de engelliyormuş anektot aktarıyım dedim bende faydalı bilgi niyetine :)
şimdi senin dediğini yapıyorum adaçayı kaynatıp içiyim limon atıp içine ,,belki hem rahatlatır bu arada aklında olsun herkes için yazıyorum hani konuşuluyor ya havuç soğan incir kürü propolis arı sütü falan az önce Jinekologlar dergisi geliyor her ay bana ona gözatıyodum bilen biliyodur daha çok benim gibi grip olacağı zaman aklına gelen bildiğimiz adaçayı günde iki üç kere içildiğinde yumurtalıkları temizleyip gelişim ve yumurta rezervini olumlu yönde etkilediği belirlenmiş miş.Fazla terlemeyi de engelliyormuş anektot aktarıyım dedim bende faydalı bilgi niyetine :)
cnm şimdi adaçayı içmeseydin gebelikte sakıncalı o bak kendin dedin yumurtalığı temizliyor. bebiş varsa zarar verme.
canım adaçayı tehlikeli neden içtin adaçayı maydanoz soğan suyu bunlar tehlike
aaa,yok daha içmedim şimdi aldım demlikten bardağa koyuyordum mutfakta arkamı dönüp pc ye baktım mesajını okudum hemennn lavaboya geri döküyorum:)))) bu yönden düşünmedim sakıncalımıymış demek kalmadan içeceksin:)) çokk teşekkür uyarı için canım sen nasılsın neler yapıyosun
öyleymiş mpb yazdığında gördüm döktüm hemen içmedim sende sağolasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?