Aşılama 2012 nisandada aşılamaya devam diyen bizim kızlar buraya...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

canım merhaba
bende adaçayının yumurtalıklara çok iyi geldiğini biliyorum.ama hamilelerin içmesi yasak diye biliyorum.mümkünse bu aralar içme bence .eğer hamilelik falan varsa.

tutmadı falan diyoruz ya adet günü yaklaştıkça ağrıda olunca tabi sanki hamile kalınca olmuyormuş gibi bu ağrılar hata ediyoruz hiç yorum yapmamak en iyisi heralde bende senin gibi her gün yok yok olmadı bu kadar ağrı kesin olmadı diyorum ama hiç belli olmuyor baksana olacağı varsa bu ay oldu olmadıysa hayırlısı değilmiş ama sonuçta bu adet sancıları yada belirtilerinin hamileliği belirleyeceği yanlış demek ki kalanların söylediğine göre ,,o yüzden yormayalım kafaları neyse kısmetimiz olan oldu artık beklemeye devam..sıkma canını sakın ..üstelik belki daha önceki iletilerime denk geldiysen ben ilk hamileliğimde yerde halı tırmalıyodum 8.hafta da dahi işime gidememiştim 15 gün boyunca yerimden kalkamadım düşün o derece aynı durumu kızkardeşimde yaşadı hamileliğinde kalmadıysak yada bir gün kaldığımızda da bunları yaşamamız çok muhtemel heryerde yazılan söylenen tecrübeler bu şekilde çünkü.
bu arada araştırmışsın hemen eline sağlık canım alakan için demek ki hamile kalmadan iyi gelen bir bitki ama kaldığında aşırısı yasaklılardan çok teşekkür ederim

iyi ki burdayım hepinize teşekkür ederim olur mu öyle şey atlayacaksın atlayacağız kim neyi yanlış düşünüp yaparsa bilgilenip uyarılıcaz :)

bende çok memnunum burada yazılanlardan.iyiki bulmuşum burayı.burası sayesinde daha önce hiç duymadığım bir sürü yeni şey öğrendim.

Hamilelikte biberiye, aloe vera, fesleğen, adaçayı içmek düşük riskini artırıyor. Zencefil bulantı gideriyor, ısırgan otu çayı ise sütü artırıyor.
Halk arasında vücuttaki şişkinlik, ödem çözme, kabızlığın giderilmesi ve hatta kısırlık tedavisinde bile yaygın olarak kullanılan bitki çaylarının sanıldığı kadar masum olmadığı ortaya çıktı.

SAKAT DOĞUM RİSKİ

Özellikle bazı bitki çaylarının hamilelik döneminde kullanımı karında kasılmaları artırarak erken doğuma sebep olabiliyor. Sakat doğum, kanama ve düşük riskini artırıyor. Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Kağan Kocatepe, “Bitki çayları deyince hamilelikte bir kez daha düşünmek gerek. İsmi yabancı gelen bitki çaylarından, uzak durun. Marketlerde satılan çayları doktorunuza danışmadan kullanmayın” diyor. Tabii ki her bitki anne ve bebeğe zarar vermiyor: Zencefil gebelik bulantılarını gideriyor. Rezene çayının sakinleştirici etkisi var. Kuşburnu ve meyve çayları sıvı alımı için alternatif olabiliyor. Bebek doğduktan sonra, rezene ve ısırgan otu çayı ise sütü artırıyor.

Zararlı bitkiler neler?

Biberiye, oğulotu, kediotu, melisa yaprağı, ginseng, lavanta, Aloe vera, fesleğen, keten tohumu, yabanmersini, adaçayı, sinameki, karakafes otu, tan otu, sarı çiğdem, ökse otu, ada soğanı, ak diken kabuğu, melek otunun hamilelikte zararlı olduğu belirlendi. Öte yandan hamilelikte kalsiyum dengesini sağlamak için bol süt içmelisiniz. Ayrıca, meyve suları (taze sıkılmış portakal suyu) ve günde 2.5 litre su içmek şart.

güzel paylaşım teşekkkürler.

Enginar:Bol miktarda folik asit ve potasyum içerir.Düşük yağ oranı,sindirimi kolaylaştırıcı etkisi,antioksidan özellikleri sayesinde anne adayı ve bebeğin sağlığına önemli faydaları vardır.

Böğürtlen: E vitamini içerir.Vücuttaki zararlı atıkların temizlenmesini sağlar. C vitamini boldur.Cenini korur.

AHUDUDU
- Ahududu yaprakları gebelik süresince dölyatağı dokularını güçlendirir,
- Döl yatağı kaslarının kasılmasını önler ve doğum sırasındadaki kanamaların
- Belirli sınırları aşmasını önler. Bu etkilerden yararlanabilmek için tüm gebelik
- Süresince düzenli biçimde içilmesi gerekir.

KULLANIM BİÇİMİ :
Yarım veya bir tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış yaprak, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede suyla haşlanır, üstü kapalı olarak 10-15 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde en az 2-3 bardak içilebilir. Bilinen hiçbir yan etkisi yoktur.

BÖĞÜRTLEN
Düşük olasılığına karşı döl yatağını güçlendirmek için, gebelik süresi boyunca günde 1-2 bardak böğürtlen yaprağı çayı içilebilir.

KULLANIM BİÇİMİ:
Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış yaprak (veya bitki karışımı), orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır, üstü kapalı olarak 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-4 bardak içilebilir. Bitkinin bilinen her hangi bir yan etkisi yoktur.

Haberin Devamı: http://www.rehberim.net/forum/tavsi...htimalini-azaltan-bitkiler.html#ixzz1tckSSA75

Son düzenleme:
haklısında ne biliyim ben baştan tutmuyacakmış gözüyle baktığım için galiba. hayırlısıyla cumartesi gelseydi. eşim benden daha sabırsız test alsak yapsak çıkmaz mı diyor öğleyin beni böyle umutsuz görünce.

henüz hamile kalıp kalmadığımı öğrenemediğim için bu dönemde hamilelikte ne yenir ne yenmez ne içilir ne içilmez çok detaylı incelemedim daha doğrusu aşılama sonucuna odaklanınca aklıma bile gelmedi bu konular demek ki şuana kadar ilgi alanıma girmemiş fazla.... eskiden beri bildiğim bir iki bişey var çok bilinenlerden deniz dip balıkları,midye,ton balığı gibi civa yüklü olan deniz ürünleri gibi bundan sonra hamilelik beklerken aşırı tüketmememiz gerekenler aklımda bulunsun dediğim gibi bir kalalım bu kez konu alanlarımız bunlar olur

Doğrudur ,,benim eşim hiç takmıyor görüntüsünde işinde gücünde sorumlulukları ile meşgul fakat biliyorum ki o da merak ediyor aslında ...sadece yapısı gereği fazla sakin ve sabırlı o sabırla benden neticeyi bekliyor hiçbir gün bu olayların lafını bile etmedi evde sadece nasılsın der o kadar ..ben sürekli bahsettikçe yada ağrıdan süreçten sızlandıkça geçiçek kısmet olduysa oldu olmadıysa hayırlısı demek şimdi kısmet değil herşeyin zamanı var sakin ol dayan vesvese yapma diye telkin ediyor ama elbette onlarında aklında var netice ..baba olacakmıyım diye beklentileri var bizim gibi test almayın canım ne kaldı ki şurda az bir zaman....

Bende duymustum ada cayının ıyı olmadıgın Alllahtan arkadaslar uyarmıslar ve cok guzel bılgıler vermısler sagolsunlar masalcım doktorun bırebır senle ılgılenmemesı kotu bısey bence benım doktorum bıraz pskıyatrı gıbı olmalı ve benle ozel ılgılenmelı 7/24 doktorumdan cok memnunum ıstersen adını verırım canım gercekten alanında cok ıyı bı doktor

Sıcak bişeyler içiyim diye seçtiğim çaya bak evde başka çay çeşidi yok gibi alışkanlık grip sözkonusu olunca adaçayı ıhlamur geliyor insanın aklına,, hamile olduğumu da düşünmediğim için henüz yiyecek içecek bölümüne dalamadım güzelim,,iyi oldu söyledikleri içmeden uyardılar sağolsunlar.,zaten ufak bir bardak hazırlamıştım onu bile içmedim.
Doktor meselesine gelince sağol güzelim eksik olma,,doktorum ilgisiz olduğu için değil Ege Üniversitesi Tüp Bebek Bölümünün Başkanı olduğu için çok yoğun ,hastanede görevde resmi hastalar için,,özel hastalar için dışarıdan ayrı muayh ve özel hastanede çalışıyor hastaları çok fazla Sadece İzmir değil başka şehirlerden dışarıdan gelenler var ameliyata çok giriyor aşılama tüp bebek hergün bir sürü uygulama o yüzden acil durumlarda sadece ekibinden yetkilendirdiği kişileri arayıp onlar aracılığı ile ulaşabiliyosun zaten çok mühim ciddi ise devreye giriyor ulaşıyosun tabi ..malesef seçtiğim doktor bu durumda hastalarına telefonla 7/24 imkan sağlayabilecek bir çalışma durumu yok mümkün değil zaten bu portföyü ile ,, tedavi sürecine başladık artık onunla değiştirmem uygun olmaz ameliyatımıda o gerçekleştirdi geçen ay takip şekli ve tecrübesinden memnunum amacıma ulaşırım ulaşmam o ayrı Allah'ın emri hepimiz için yine de düşündüğün için çok teşekkür ederim ,,senin doktor kim

Hm anladım canım bız daha 2 yıllık evlı oldugumuz ıcın devlet hıcbıseyımızı karsılamıyo esımın ozel sıgortası ondan yaralanıyoruz tabı oda asılamayı karsılamadı benım doktorum ekodamda huseyın ceyberı canım cok ıyı bıdoktor ıyı ılgılenıyo benım sorunumu hemen buldu oncekı doktorumda meral tuzundu o benı cok oyaladı 6 7 ayımı bosa gecırdı

kızlar bugünlük son yazışım. yarın sabah haberlerimi bekleyin. güne hamilelik haberiyle başlar ve öyle devam ederiz umarım. dualarızı eksik etmeyin..

canım sen testini tam günündemi yapmıştın?? ben dayanamayıp 10.günü yaptım ama daha beklicem malesef:)

10. gün çok erken sanırım.tekrar 13. yada 14. gün yaptır bence.Biliyorum beklemek çok zor ama biraz daha sabır...Ege ünv.de 15. gün kanda bakıyorlar.Ben 15. gün orada yaptırdım o yüzden.

iki aşılama oldum ikisindede hormon testi istemediler zaten benim aşılama olduğum hastanede doktorları görmüyoruz hemşireler bakıyo sadece ultrasonda bi asistan doktor oluyo uzman doktorlara da dosyalarımız götürülüyo danışıyolar.ben sormuştum hemşirelere bana kan tahlili yapılmadı diye oda aşılamada gerek olmadığını söyledi.bilmiyorum bende anlamadım benimde enson 1.5 sene önce yapılmıştı kan tahlillerim normal dediler.heralde normal olduğu için yapmadılar.sadece ikinci aşılamada e2 için kan istediler

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…