şimdi senin dediğini yapıyorum adaçayı kaynatıp içiyim limon atıp içine ,,belki hem rahatlatır bu arada aklında olsun herkes için yazıyorum hani konuşuluyor ya havuç soğan incir kürü propolis arı sütü falan az önce Jinekologlar dergisi geliyor her ay bana ona gözatıyodum bilen biliyodur daha çok benim gibi grip olacağı zaman aklına gelen bildiğimiz adaçayı günde iki üç kere içildiğinde yumurtalıkları temizleyip gelişim ve yumurta rezervini olumlu yönde etkilediği belirlenmiş miş.Fazla terlemeyi de engelliyormuş anektot aktarıyım dedim bende faydalı bilgi niyetine :)
napıyım cnm bekliyorum bugün adet olcam gibi başladı sancım tutmadı sanırımneyse bende senin yazını görünce adaçayı tehlikeli diye biliyorum yinede emin olamadım nette baktım öyle yazdım sana. ağrın çok canım ama sabret biraz daha cumartesi gelsin alalım sonuçlarımızı ondan sonra inş. seviniriz.
UYARILAR: Adaçayının aşırı kullanımında kan basıncı (tansiyon) yükselebilir. Dölyatağı (Rahim) kaslarını uyardığı için, gebelik sürecinde kullanılmaz. Annelerin süt üretimini durdurur.
canım merhaba
bende adaçayının yumurtalıklara çok iyi geldiğini biliyorum.ama hamilelerin içmesi yasak diye biliyorum.mümkünse bu aralar içme bence .eğer hamilelik falan varsa.
zaten herkes uyarmış önceden bende atlamışım hemen:)
iyi ki burdayım hepinize teşekkür ederim olur mu öyle şey atlayacaksın atlayacağız kim neyi yanlış düşünüp yaparsa bilgilenip uyarılıcaz :)
Hamilelikte biberiye, aloe vera, fesleğen, adaçayı içmek düşük riskini artırıyor. Zencefil bulantı gideriyor, ısırgan otu çayı ise sütü artırıyor.
Halk arasında vücuttaki şişkinlik, ödem çözme, kabızlığın giderilmesi ve hatta kısırlık tedavisinde bile yaygın olarak kullanılan bitki çaylarının sanıldığı kadar masum olmadığı ortaya çıktı.
SAKAT DOĞUM RİSKİ
Özellikle bazı bitki çaylarının hamilelik döneminde kullanımı karında kasılmaları artırarak erken doğuma sebep olabiliyor. Sakat doğum, kanama ve düşük riskini artırıyor. Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Kağan Kocatepe, Bitki çayları deyince hamilelikte bir kez daha düşünmek gerek. İsmi yabancı gelen bitki çaylarından, uzak durun. Marketlerde satılan çayları doktorunuza danışmadan kullanmayın diyor. Tabii ki her bitki anne ve bebeğe zarar vermiyor: Zencefil gebelik bulantılarını gideriyor. Rezene çayının sakinleştirici etkisi var. Kuşburnu ve meyve çayları sıvı alımı için alternatif olabiliyor. Bebek doğduktan sonra, rezene ve ısırgan otu çayı ise sütü artırıyor.
Zararlı bitkiler neler?
Biberiye, oğulotu, kediotu, melisa yaprağı, ginseng, lavanta, Aloe vera, fesleğen, keten tohumu, yabanmersini, adaçayı, sinameki, karakafes otu, tan otu, sarı çiğdem, ökse otu, ada soğanı, ak diken kabuğu, melek otunun hamilelikte zararlı olduğu belirlendi. Öte yandan hamilelikte kalsiyum dengesini sağlamak için bol süt içmelisiniz. Ayrıca, meyve suları (taze sıkılmış portakal suyu) ve günde 2.5 litre su içmek şart.
güzel paylaşım teşekkkürler.
güzel paylaşım teşekkkürler.
haklısında ne biliyim ben baştan tutmuyacakmış gözüyle baktığım için galiba. hayırlısıyla cumartesi gelseydi. eşim benden daha sabırsız test alsak yapsak çıkmaz mı diyor öğleyin beni böyle umutsuz görünce.tutmadı falan diyoruz ya adet günü yaklaştıkça ağrıda olunca tabi sanki hamile kalınca olmuyormuş gibi bu ağrılar hata ediyoruz hiç yorum yapmamak en iyisi heralde bende senin gibi her gün yok yok olmadı bu kadar ağrı kesin olmadı diyorum ama hiç belli olmuyor baksana olacağı varsa bu ay oldu olmadıysa hayırlısı değilmiş ama sonuçta bu adet sancıları yada belirtilerinin hamileliği belirleyeceği yanlış demek ki kalanların söylediğine göre ,,o yüzden yormayalım kafaları neyse kısmetimiz olan oldu artık beklemeye devam..sıkma canını sakın ..üstelik belki daha önceki iletilerime denk geldiysen ben ilk hamileliğimde yerde halı tırmalıyodum 8.hafta da dahi işime gidememiştim 15 gün boyunca yerimden kalkamadım düşün o derece aynı durumu kızkardeşimde yaşadı hamileliğinde kalmadıysak yada bir gün kaldığımızda da bunları yaşamamız çok muhtemel heryerde yazılan söylenen tecrübeler bu şekilde çünkü.
bu arada araştırmışsın hemen eline sağlık canım alakan için demek ki hamile kalmadan iyi gelen bir bitki ama kaldığında aşırısı yasaklılardan çok teşekkür ederim
ne demek canım özellikle rahmi temizlemek için kullandığımız bir takım kürleri soğan maydanoz adaçayı vs bunlar rahmi temizlediği için aşırısını tüketmemek gerekiyor ama tabi normal olarak yemeklerdekullanılan maydanoz soğan bunlar bişey yapmaz
haklısında ne biliyim ben baştan tutmuyacakmış gözüyle baktığım için galiba. hayırlısıyla cumartesi gelseydi. eşim benden daha sabırsız test alsak yapsak çıkmaz mı diyor öğleyin beni böyle umutsuz görünce.
Bende duymustum ada cayının ıyı olmadıgın Alllahtan arkadaslar uyarmıslar ve cok guzel bılgıler vermısler sagolsunlar masalcım doktorun bırebır senle ılgılenmemesı kotu bısey bence benım doktorum bıraz pskıyatrı gıbı olmalı ve benle ozel ılgılenmelı 7/24 doktorumdan cok memnunum ıstersen adını verırım canım gercekten alanında cok ıyı bı doktor
canım sen testini tam günündemi yapmıştın?? ben dayanamayıp 10.günü yaptım ama daha beklicem malesef:)
kızlar bir soru daha :) dr unuz aşılamadan önce hormon değerlerinize baktı mı?(fsh,e2,prolaktin gibi) benim hiç birine bakmadan aşılama yaptı.bu bahsettiğim hormonlara da en son 2 sene önce bakılmıştı o zaman normaldi.dr um bu işi biraz savsakladı gibime geliyor.
benimde bakmadı hiç birine sadece her yumurta takibine gidişimde e2 tahlili istedi. ne durumdasın benim adet sancım başladı gibi.[/QUO
benim de bugün ara ara girip çıkan adet sancılarım başladı.bel ağrım arttı.bayağı bir rahatsız ediyor bugün beni.bu arada adet sancılarına takılmayalım cidden.ben birinci hamileliğimde öyle bir adet sancısı çektim ki sabahlara kadar kıvrandım ağrıdan.ama meğer hamileymişim.arkadaşlardan biri paylaşmış ya gebeliğin en erken belirtisi adet gecikmesidir diye.dua edelim canım adetimiz geciksin....tek umut o sanırım:18: ha bir de karnımın alt kısmında sızı var.dokununca acıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?