Selam kizlar,
Yazdiklarinizdan anladigim kadari ile bu sampuan/krem vs isi tavsiye ve arastirmamiz uzerine karar verecegimiz bir konu. Biraz daha arastirayim bakalim ben de tercihimi soylerim.
Annem ve babam bizdeydiler. (Annem dun gelmisti) Hep beraber kahvalti yaptik. Annem sagolsun hemen hemen her haftasonu o hafta yiyebilmemiz icin tencere tencere yemek yapip getiriyor. (ya da bende yapiyor) Valla ne soyliyim cok makbule geciyor.
Bu arada bilgi sahibi olmak icin ara ara 2012 Agustos anneleri isimli topik e de bakiyorum. Bazi guzel bilgiler oluyor. Sizin de bilginiz olsun. Bu arada onlar gecen sene Nisan ayinda anneler gunu cekilisi yapmislar. yazdiklarindan anladigim kadari ile istege bagliymis. Kura yapilmis ve size kim cikti ise o kisinin bebegine kargo ile anneler gunu hediyesi gonderilmis. Anladigim kadari ile bayagi renkli bir grupmus orasi da.
Kizlar gecen yaz deniz kenarinda tamamen tesaduf eseri edindigim bir bilgiyi sizlerle paylasmak isterim. Tamamen tesaduf diyorum sanirim ya temmmuz ya agustos ayiydi. Ortada ne bebek calismasi ne de plani vardi. Yanimda guneslenen 2 anne konusuyorlardi. Bir tanesi bebeginin pisik olmasindan ve hicbir kremin ise yaramadigindan bahsediyordu. Digeri ayni sorunun kendi bebeginin de yasadigini cozumu "nisasta" da buldugunu soyledi. Ben duyunca cok sasirmistim sanirim o yuzden aklimda kalmisti. Sanirim nisasta birkac cesit bugday pirinc vs. O detayi hatirlamiyorum ama o bayan su sekilde tarif etmisti, "beyaz olup kiyir kiyir ya da hisir hisir olan" . Benim cahilligime verin beyaz olup kiyir kiyir hisir hisir olan ne nisastasi? Neyse bunu anlatan bayanin bebeginin ciddi pisik sorunu varmis. Bir suru kremler, yaglar vs kullanmis ancak hicbir sey bebeginin pisigine iyi gelmemis. Ama bebegi temizledikten sonra o bolgeye nisasta surmus ve bebegin pisigi iyilesmis ve bir daha ayni sorunu yasamamis. Sizlerin de kulagina kupe olsun. Umarim yasamayiz ama olurda yasarsak nisastayi aklinizdan cikarmayin arkadaslar. Hem de dogal zararsiz bisi.
Bugun de bu havayi kacirmayalim istiyoruz. Gunesin ve havanin bu guzelliginden yararlanip gelelim. Disarida da olsam bu topic i telefondan takip etmek zevkli oluyor.
Herkese tekrar iyi pazarlar.