- 24 Aralık 2012
- 4.308
- 758
- 173
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #23.861
Selam kizlar,
Yazdiklarinizdan anladigim kadari ile bu sampuan/krem vs isi tavsiye ve arastirmamiz uzerine karar verecegimiz bir konu. Biraz daha arastirayim bakalim ben de tercihimi soylerim.
Annem ve babam bizdeydiler. (Annem dun gelmisti) Hep beraber kahvalti yaptik. Annem sagolsun hemen hemen her haftasonu o hafta yiyebilmemiz icin tencere tencere yemek yapip getiriyor. (ya da bende yapiyor) Valla ne soyliyim cok makbule geciyor.
Bu arada bilgi sahibi olmak icin ara ara 2012 Agustos anneleri isimli topik e de bakiyorum. Bazi guzel bilgiler oluyor. Sizin de bilginiz olsun. Bu arada onlar gecen sene Nisan ayinda anneler gunu cekilisi yapmislar. yazdiklarindan anladigim kadari ile istege bagliymis. Kura yapilmis ve size kim cikti ise o kisinin bebegine kargo ile anneler gunu hediyesi gonderilmis. Anladigim kadari ile bayagi renkli bir grupmus orasi da.
Kizlar gecen yaz deniz kenarinda tamamen tesaduf eseri edindigim bir bilgiyi sizlerle paylasmak isterim. Tamamen tesaduf diyorum sanirim ya temmmuz ya agustos ayiydi. Ortada ne bebek calismasi ne de plani vardi. Yanimda guneslenen 2 anne konusuyorlardi. Bir tanesi bebeginin pisik olmasindan ve hicbir kremin ise yaramadigindan bahsediyordu. Digeri ayni sorunun kendi bebeginin de yasadigini cozumu "nisasta" da buldugunu soyledi. Ben duyunca cok sasirmistim sanirim o yuzden aklimda kalmisti. Sanirim nisasta birkac cesit bugday pirinc vs. O detayi hatirlamiyorum ama o bayan su sekilde tarif etmisti, "beyaz olup kiyir kiyir ya da hisir hisir olan" . Benim cahilligime verin beyaz olup kiyir kiyir hisir hisir olan ne nisastasi? Neyse bunu anlatan bayanin bebeginin ciddi pisik sorunu varmis. Bir suru kremler, yaglar vs kullanmis ancak hicbir sey bebeginin pisigine iyi gelmemis. Ama bebegi temizledikten sonra o bolgeye nisasta surmus ve bebegin pisigi iyilesmis ve bir daha ayni sorunu yasamamis. Sizlerin de kulagina kupe olsun. Umarim yasamayiz ama olurda yasarsak nisastayi aklinizdan cikarmayin arkadaslar. Hem de dogal zararsiz bisi.
Bugun de bu havayi kacirmayalim istiyoruz. Gunesin ve havanin bu guzelliginden yararlanip gelelim. Disarida da olsam bu topic i telefondan takip etmek zevkli oluyor.
Herkese tekrar iyi pazarlar.
pişik için değilde biz ananem için kullanmıştık nişastayı...yazını okuyunca birden aklıma geldi. yatak yaraları vardı allah rahmet eylesin. hiçbişey yaramamıştı ama nişasta yarayı kapamıştı. ne çeşit olduğunu hatırlamıyorum ama tam da dediğin gibi elde kıyır kıyır oluyordu. mısır unu nişastası gibi kalmış aklımda ama annemden öğrenip yazabilirim....
birde belki hiç öyle dertleri olmıycak inşöyle düşünelim...
dün kontrole gittik. suyuda damardakı dırencte aynı. ama kotulesmemıs hıc degılse...bırde kılo almıs canım kızım 850 gr almısız
ama hoca atak yapmalıyız deyip kan sulandırıcı iğneye başladı. 28 i mutlaka gecirmeliyiz diyor. yatak istirahitime devam ediyorum.
buarada o anlattıgım toplanmaları kasılma olarak nıtelendırdı. magnorm kullanıyordum daha kuvvetlı bısey verdı. sıkı takıple yavrumu 30lara bı getırsek allahın ıznıyle....
herkese selamlarr
Selam kizlar,
Yazdiklarinizdan anladigim kadari ile bu sampuan/krem vs isi tavsiye ve arastirmamiz uzerine karar verecegimiz bir konu. Biraz daha arastirayim bakalim ben de tercihimi soylerim.
Annem ve babam bizdeydiler. (Annem dun gelmisti) Hep beraber kahvalti yaptik. Annem sagolsun hemen hemen her haftasonu o hafta yiyebilmemiz icin tencere tencere yemek yapip getiriyor. (ya da bende yapiyor) Valla ne soyliyim cok makbule geciyor.
Bu arada bilgi sahibi olmak icin ara ara 2012 Agustos anneleri isimli topik e de bakiyorum. Bazi guzel bilgiler oluyor. Sizin de bilginiz olsun. Bu arada onlar gecen sene Nisan ayinda anneler gunu cekilisi yapmislar. yazdiklarindan anladigim kadari ile istege bagliymis. Kura yapilmis ve size kim cikti ise o kisinin bebegine kargo ile anneler gunu hediyesi gonderilmis. Anladigim kadari ile bayagi renkli bir grupmus orasi da.
Kizlar gecen yaz deniz kenarinda tamamen tesaduf eseri edindigim bir bilgiyi sizlerle paylasmak isterim. Tamamen tesaduf diyorum sanirim ya temmmuz ya agustos ayiydi. Ortada ne bebek calismasi ne de plani vardi. Yanimda guneslenen 2 anne konusuyorlardi. Bir tanesi bebeginin pisik olmasindan ve hicbir kremin ise yaramadigindan bahsediyordu. Digeri ayni sorunun kendi bebeginin de yasadigini cozumu "nisasta" da buldugunu soyledi. Ben duyunca cok sasirmistim sanirim o yuzden aklimda kalmisti. Sanirim nisasta birkac cesit bugday pirinc vs. O detayi hatirlamiyorum ama o bayan su sekilde tarif etmisti, "beyaz olup kiyir kiyir ya da hisir hisir olan" . Benim cahilligime verin beyaz olup kiyir kiyir hisir hisir olan ne nisastasi? Neyse bunu anlatan bayanin bebeginin ciddi pisik sorunu varmis. Bir suru kremler, yaglar vs kullanmis ancak hicbir sey bebeginin pisigine iyi gelmemis. Ama bebegi temizledikten sonra o bolgeye nisasta surmus ve bebegin pisigi iyilesmis ve bir daha ayni sorunu yasamamis. Sizlerin de kulagina kupe olsun. Umarim yasamayiz ama olurda yasarsak nisastayi aklinizdan cikarmayin arkadaslar. Hem de dogal zararsiz bisi.
Bugun de bu havayi kacirmayalim istiyoruz. Gunesin ve havanin bu guzelliginden yararlanip gelelim. Disarida da olsam bu topic i telefondan takip etmek zevkli oluyor.
Herkese tekrar iyi pazarlar.
Gecmis olsun canım , maşallah bebeğin iyi kilo almış , darlık ciddi değildir belki insallah . İnsallah hic bir sıkıntı olmadan sagsalim alırsın kucağına , en hayırlı zamanda
Benim ilk bebeğimde cok oluyordu o toplanmalar , bi tarafa toplanıyor öteki taraf bomboş gibi oluyordu , hic düşünmedim kasilma olacağını , bi sorunda olmadı sonra
Gercekten guzel havalar buralari bos biraktirmis :)) aman baska nedenlerden olmasinda, anneler gezip tozmaktan gelemesinler haftasonlari :) bende gezmelerimi nitirdim, simdi camin onunde okuma koseme cekilecegim, kitabimi okuyacagim... Yagmurlu bir havada okumaktan keyiflisi yok...
ayrıntılıya girmeyen bir ben kaldım herhalde kızlar,geçen hafta drun konferansı varmış bu haftaya kalmıştı yarın sabah hem şeker yüklemem hem de ayrıntılım var tam 1 ay oldu bebeğimi görmeyeli renklide ,çok heyecanlıyım bakalım bu gece nasıl geçecek bana? bu arada gerçekten topikte in cin top atıyor yaniiii.
Yok yok üzülme ben de varım. Sanırım hıc de olmayacak. Doktorum ben tüm muayeneleri detaylı yapıyorum diyor. Dolayısı ile normal kontrol ile detaylı kont. arasındaki farkı bilmşyorum
Bende buna benzer şeyler yaşıyorum.gerçekten inanılmaz baskı hissediyorsun üzerinde ve hergün mutsuz ve depresyon moduyla geçiyor.benim şu an çalıştığım firmaya gireli 1 yıl olmadı henüz.ilaç firmasında çalışıyorum yani tıbbi mümessilim.belki bilirsiniz bizlerde dönemlîk satış hedefleri var.eğer kotayı tutamazsam yani satış tl'sini gerçekleştiremezsem işten çıkarılmakla alttan alttan gözdağı veriyorlar.yani aba altından sopa gösteriyorlar.bende hergün burnumdan gele gele çalışıyorum.hatta izin 6 aya çıkarsa ben biraz zor kullanırım 6 ay.mecbur kullandırtıcaklar tabi ama bu süreçte yine alttan alttan laflarıyla,işten çıkarma tehdidiyle burnumdan getirecekler.en mutlu olmamız gereken günleri bize böyle yaşatanlara en başta müdürüme hakkım helal değildir.öbür dünyadada sorulsun benim ve kızımın hesabi inşallah.
bende gitmedim ayrıntılıya doktorum detaylı yapıyorum gerek yok dedi Allahım yavrularımızı esirgesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?