2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Yalova ve gunesim merhaba.. Aynen en mutlu olmamiz gereken gunleri burnumuzdan getiriyolar. Benim de hicbirine hakkim helal degildir. Bugun sana yarin bana demisler, sonucta kimse tehdit altinda calismak zorunda degil. Yalovacim kota durumu da sozkonusysa yasadiklarini cok iyi tahmin edebiliyorum. Ne kadar sikintin da olsa zorlansan da hep iyi gorunmeye calismak cok zir. he bi de bizde gulumsemen sart yoksa yandin.. Zaten ne hikmetse herkesin gözü üstümde herkes her gun bıkmadan aa gobeğin buyumuş dıyebilşyor mesela. Nornalde slm vermeyen insanlar sırf kaf sokuyolar moral bozmak için ama yukarda Allah var ben bişey demiyorum. Dediğin gibi 6 ay çıksa o zaman da ne yaşayacağımız muamma muhtemelen daha cok strese sokacaklar. Ama yine de kendimşze dikkat edelim bebişlerimize de sonuçta ne kadar muhtaç olsak da is iste..yalovacim senin izne cikma tarihin belli mi ya da ona da karisiyolar mi diye sorayim:) ben cepten girdigim icin nete kac haftalik oldugunu goremiyorum..

kızlar merhabalar herkese.. iş olayında sıkıntı yaşayan arkadaşlar var ve malesef bu böyle çok büyük haksızlık !
fakat yine de diyorum meleklerimiz için herşeye değer :)

annişler size bir şey danışmak istiyorum yaklaşık 2,5 saattir aynı yerde bebeğimin hareketlerini hissediyorum hatta resmen görüyorum eşofmanın üzerinden
bu kadar uzun sürmesi normal mi ? bunlar miniğimin hareketli oluşundan mı kaynaklanıyo yoksa kasılma falan mı? endişelenmeye başladım da biraz ?

Kizlar hastanelerinize dogum fiyatlarini sordunuuz mu ne kadar fiyat veriyorlar

Yanlış hatırlamıyorsam normal dogum 4,500-tl sezaryAn 5,500-tl. Bu rakamlara epudral dahil. Bebek paketi hariç. Bebek paketi de 450-tl diye hatırlıyorum.

Ayrıca isteğe bağlı olarak ekstraları var. Yok gelen misafirlerine lohusa şerbeti hizmeti istiyorsa x lira yok oda süslemesini hastanenin yapmasını istiyorsan y lira gibi antin kuntin işler.

Biz doğduğu zaman sünnet ettıreceğiz. Bir de haliyle o masraf var.

Evet canim ben burada yapacagim dogumu, burda benimde kontrollerim aylik, 32. Haftadan sonra 15 gunde 1 olacakmis. Sadece ilk tarama testini yaptirdim kendi istegimle, sonrasini yaptirmadim. Tetanoz asisini hamilelere onermiyorlar burada. Seker yuklemesini bende yaptirdim... Birde burada hic sezeryanla dogurmus birisine raslamadim hic. Cati muayenesinin bilimsel bir gecerliligi yokmus, TR de bu muayene sonrasinda dogum turunun belirlenmesini kabul etmiyorlar burda, sadece dogum aninda meydana gelebilcek tersliklerden dolayi sezeryan yapiliyormus... Ilk dogumu sezeryan olanlar 2. Defasinda da sezeryan olack diye birsey ykmus, sadece normal dogum hazirlik sureci (ebe ile egitim) onlarda daha kapsamli oluyor sanirim... Birde en onemlisi, burada herkesin saglik hizmetlerinden faydalanmasi ayni, hastahaneler veya doktorlarin uygulmalari arasinda fark yok. Daha fazla para vererek digerlerinden daha fazla veya farkl bir hizmet almak diye birsey yok temel saglik hizmetlerinde... Ancak extralar var, her yerde fazla odeyerek extralari alabilirsin, mesela ben dogum sonrasinda anne bebek dostu bir klinikte 3 gun kalacak ve orada uzmanlar kontrolunde ilk bebek bakimimi gerceklestirecegim...bu sirada bebeginde benimde tum saglik kontrolerimiz yapilacak, 3 gun bebek bakim kampi gibi birsey :)

Canim cok uzuldum su gunlerinde bilerek ve isteyek sana sikinti vermeye calisanlari Allaha havale et. Bebegin kismetiyle gelecek ve bu gunleri bosune kafama takmisim diyeceksin, uzulme lutfen...Allah yardimcin olsun...

Canım öncelikle insanları cok kafana takmamaya çalış , biliyorum zor ama öncelikli olan senin bebeğin , benim ilk doğumum da öyle sıkıntılıydı, nöbet listesinde diğer insanlara yük olmayım diye 7 ay gece nöbeti tuttum , öyle sakin de geçmedi nöbetler . Bir de herkes önünü ardını düşünmeden konuşuyor , yok kocaman oldun yok burada doğuracan vs. Ne yapayım 37 hft bitene kadar çalıştım mecbur , ama vicdanım rahat , kimse de çıkıp diyemez ki dogum yaptın da bizim is yükümüz arttı , ben öyle düşündükce de cok şükür hiçbir sorun da yasamadım . Zamanında sagsalim doğdu kızım , tabi ozaman birde bu kadar ücretsiz izin filan alınmıyordu , 32 den sonrasını aktardığım halde 3 aylık oldu , max 45 gün ücretsiz izin alabildim , 4,5 aylık ise başladım ama yinede insanın aklı bebeğinde oluyor , sen nasıl 2 aylık bebeği bırakıp doneceksin , o yüzden yapabildiğin kadar izinlerini dogum sonrasına aktarmaya calis bence ...

İnsallah yasa da çıkar da hepimiz faydalanırız, Allah yardımcımız olsun

Bende Ankara balgat koru Hast düşündüm dogum icin , 3000 tl filan fiyat veriyorlar , aman kızlar biz doğurmadan zam gelmesin , zaten fiyatlar yeterince uçmuş
Devlet Hast de de durumlar içler acısı , Ankara Büyükşehir ve en büyük dogum Hast zekai Tahir Hast , insana ne bicim muamele yapıyorlar , Allah'a havale ediyorum valla

Herkese günaydın ve iyi haftalar canlar.işe gidecek arkadaşlara hayırlı işler,evde olanlarada güzel günler diliyorum.şu özel hastanelerin fiyatlarının zamlanacağıda gitti bizi buldu yahu.en sıcak yaza denk geldik derken bide bu çıktı.neyse sağlık olsun, biz ve bebeklerimiz iyi olalımda geliriz inşallah herşeyin üstesinden.PETOM ben hem çok sıcak olacağını ve tüm gün araba kullanmak zorunda olduğumu düşünerek 32. Hafta izne çıkayım diyorum ama bir an geliyor bebeğimle doğduktan sonra daha çok birlikte olabileyim diye 37. Haftaya kadar sıkayım dişimi diyorum.çok koşturmalı işim var,erken doğum riskindende korkmuyor değilim.inşallah hiçbirimizin başına gelmez böyle birşey.ayın son 2 günü deli gibi yoğun geçecek.Allah hepimizin yardımcısı olsun.bebeciklerimiz ve biz hep iyi olalım.

günaydın canlar ve melekleri. cuma aşımızı olduk ve aşı telaşımız artık bitti darısı sizlerin başına . ogün eve erken gidince kızımın kapı süsünü sonunda bitirebildim
ben şimdi geçmişe bakayım

Anammmmm ellerine sağlık çoook güzel olmuş. Mışıl mışıl uyusun güzel günleriniz olsun inşallah. Hayatımsın bana da bi el atsana yaw

Günaydınlar hepimizeeeeeee.. Çok güzel bi hafta olsun inşallahhhh.

canım benim ellerine emeğine sağlık.. marifet üstüne marifet valla harikasın

günaydın kukişler malesef yoğun bi iş günü beni bekliyo hepinizi öpüyorum keşke hamilelere 5. aydan sonra tatil olsa

günaydın anneler ve bebişleri

hem geçmişe bakıyım hem de takvimde oğlum için neler yazıyor bakıyım

görüşmek üzere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…