- 24 Şubat 2013
- 5.001
- 5.053
- 398
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #23.961
Merhabalar,iyi haftalar annişler ve onların tatlı kuzularııııı :)
Hayatımsın gözlerim dolu dolu oldu çok güzel bir paylaşım teşekkür ederim.
Bende yan yatış yastığı almayı düşünüyorum.Kullanan arkadaşlarım özellikle ilk 2-3 ay için çok faydalı olduğunu söylediler.
Erkek annişlerine sormak istiyorum :) Sünneti ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz?
Çevremdeki erkek anneleri doğduğu gün veya 1 hafta 10 gün içinde yaptırmamı tavsiye ediyorlar.Öyle ki göbek bağı dahi daha geç iyileşiyormuş ve bebiş hiç bir ağrı,sızı hissetmiyormuş.Bir yandan da daha yeni doğmuş bebeğe nasıl kıyıcaz diye düşünüyorum çok kararsızım açıkcası sizlerinde yorumlarınızı merak ediyorum.
merhabalarrr
ben o toplanmaları sordum doktoruma, normaldir bebeğin ayağı falan sıkıca ittirebilio bazen korkulcak bişi yok dedi, hatta ben çok eğleniom ğlumla, artık dışardan da görebiliom çünkü hareketlerini, takip ediom elimle gözümle, bi anda toplanıo biraz öle kalıo sonra başka yere geçio
aynen benim için de öle, zaten yarın boş günüm e çarş. da tatil, kaldı bana 3 gün
kızlar benim oğlum da gün içinde acayip hareketli, pıt pıt hiç durmuo gülesim gelio kendi kendimeakşam üzeri de uzandığım zamanlar ordan oraya gidip gelio
ama uykurken uykumdan uyandırdığını hiç bilmem, sizde öle bişi oluo mu? gece o da benimle beraber uyuo heralde:26:
Yaşlar süzüldü ister istemez gelsinler artık kucağımıza... Nasıl kokuyor onu bile bilmiyorum ama hissediyorum sanki hep varmış gibi çok özlüyorum.Sevgili anneciğim,
.................
Doğmamış bebeğiniz
Merhabalar,iyi haftalar annişler ve onların tatlı kuzularııııı :)
Bende yan yatış yastığı almayı düşünüyorum.Kullanan arkadaşlarım özellikle ilk 2-3 ay için çok faydalı olduğunu söylediler.
Erkek annişlerine sormak istiyorum :) Sünneti ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz?
Çevremdeki erkek anneleri doğduğu gün veya 1 hafta 10 gün içinde yaptırmamı tavsiye ediyorlar.Öyle ki göbek bağı dahi daha geç iyileşiyormuş ve bebiş hiç bir ağrı,sızı hissetmiyormuş.Bir yandan da daha yeni doğmuş bebeğe nasıl kıyıcaz diye düşünüyorum çok kararsızım açıkcası sizlerinde yorumlarınızı merak ediyorum.
canım ben daha öncede yazmıştım erken dönemde yaptırma taraftarıyım, oğlumu 17 günlük sünnet ettirdim, ben ancak ayaklanmıştım sezeryandan çünkü, çok rahat oldu o da ağustos bebeğiydi, bu bebişi de doğduktan sonra en kısa zamanda yaptırıcam inşallah ,büyüdüklerinde o korkuyu yaşamasınlar istiyorum
mrba canım. Ben oğlumu doğduğu günün ertesi günü sünnet ettirdim, şimdi de çok yerinde bir karar vermişim diyorum. Göbeği ile pipisi beraber iyileşti, hiçbir zorluk yaşamadım. Doktor zaten ilk 2 3 gün acıyı hissetmez merak etme diyip rahatlatmıştı beni. İkini de erkek kısmetse ona da aynı taktiği uygulayacağım. Erkek bebeklerde sünnet olmayınca idrar yaparken sıkıntılar oluşabiliyor. Ben yurtdışında olduğum için özellikle yaptırdım problem cıkmasın diye wallahi hiçbir problem yaşamadım. Zaten sen yeterince hassas davranıyorsun, acıdan ağladıgını hiç hatırlamıyorum, gayet mutlu, huzurluydu oğluşum iyileşme sürecinde. He bu arada 1 haftada göbek+pipi iyileşti bizde
O kadar cis falan geçmiyor yani dıyorsun. Üstü pamuk altı naylon yinede rahatsız eder mı?
süperr işte böyle anlatan annişleri duyunca tamam yaptırıcam diyorum :))
Allah damatlığınıda göstersin canım
Yaşlar süzüldü ister istemez gelsinler artık kucağımıza... Nasıl kokuyor onu bile bilmiyorum ama hissediyorum sanki hep varmış gibi çok özlüyorum.
Sevgili anneciğim,
Henüz beni görmediğini biliyorum. Aynı zamanda ne kadar merak ettiğini de
Aslında bende seni merak ediyorum. Seninle ilgili bazı konularda fikir sahibi oldum diyebilirim. Ne yersin, ne içersin biliyorum çünkü senden besleniyorum. Neye ne tepki vereceğini de az çok biliyorum. O yüzden doğduğumda ve büyüdüğümde seni üzmemek için elimden geleni yapacağım. Ama ne olur sen de ufak tefek yaramazlıklarıma kızma, beni dövme. Bir şeyleri kırdığımda beni cezalandırma. Ben seni hep seviyor olacağım. Bana en kızgın olduğun zamanlarda bile sen de beni seversin değil mi anneciğim?
Canım annem, biliyor musun? Dün babamla benim geleceğim hakkında konuşuyordunuz. Benim sizinle ilgili bütün kaygılarımı sildiniz aklımdan. Ama geleceğim ile ilgili bir sürü soru geliyor aklıma ve bir sürü de endişe
Çok huzurlu hissettim kendimi. Sizi dinledim can kulağı ile. Bana olan sevginizden bahsediyordunuz. Hatta babam ile geleceğimi planlamaya başlamıştınız bile. Bu beni nasıl mutlu etti anlatamam. Babam bir ara elini senin karnına koydu. Ne sıcak eli vardı babamın. Ve ne büyük bir sevgiyle okşadı beni Biliyorum babamla gelecekte de çok iyi anlaşacağız, ben babamla gelecekte her konuyu rahatlıkla konuşabileceğim. Her şeyimi anlatabileceğim. Ne mutlu bana Canım babam benim. Babam bir kaygısından bahsetti anneciğim. Dedi ki: karıcığım dünya her gün biraz daha kötüye gidiyor. Acaba iyi mi ettik çocuk sahibi olmakla? Ona istediğimiz geleceği sunabilecek miyiz? Anneciğim ben nasıl bir dünyaya geleceğim. Dünya o kadar kötü mü? Yaşam o kadar zor mu? İnsanlar savaşıyor, cinayet işliyor diyordunuz. Savaşmak ne demek? Cinayet nedir? Oksijenimiz kalmamış. Peki, bu oksijen bizim için bu kadar önemli mi? Küçük çocukları organları işçin kaçırıyorlarmış anneciğim. Siz beni hep koruyacak ve bana kötülüklerin üstesinden nasıl geleceğimi öğreteceksiniz değil mi?
Ben çok korkuyorum anneciğim. Bu kadar kötü şeyler varsa bu dünyada, bunu kimse niye düzeltmeye çalışmıyor? Ben dünyaya geldiğimde, büyüdüğümde bunları düzeltebilirim değil mi? Bana erdemli bir insan nasıl olur öğretirsiniz değil mi anneciğim? Ben hiçbir şeyi bilmiyorum. Bana iyiyi, doğruyu, güzellikleri, insanlık için faydalı olmayı öğretirseniz, ben faydalı olabilirim değil mi anneciğim?
Anneciğim arada babamla tartıştığınızı duyuyorum, bu beni çok üzüyor ve korkutuyor. Ben doğduğumda bu tür tartışmaları yapmayacaksınız değil mi? Çünkü ben sizin birbirinizi hep sevmenizi istiyorum. Kavgalar etmenizi değil, sevgiyle kahkahalar atmanızı istiyorum.
Sabahları benimle sohbet ediyorsun ya, en eğlenceli anlarım o zamanlar. Arada da masallar okuyorsun, şarkılar dinletiyorsun bana. Ninniler söylüyorsun şimdiden. Doğduğumda da anlat o masalları bana anneciğim. Ninniler söyle o güzel sesinle. Göğsüne başımı koyup dinleyeyim senin o güzel masallarını, ninnilerini. Sımsıkı sar beni, uyut anneciğim dünyanın en güvenli yerinde, senin kucağında huzur bulayım, kokunu sindireyim içime
Seni kimse ile paylaşmak istemiyorum. Bazen çok kıskanıyorum seni anneciğim. Benim senin karnımda olduğumu unutuyorsun. Aslında anlıyorum, gün içinde yoğun işlerin var be bana her zaman vakit ayıramıyorsun. Benim varlığımı unutup da başkaları ile ilgilendiğinde seni çok kıskanıyorum. O zamanlarda ben de hafif bir tekme atıyorum. Ben buradayım diye. Sen de hafif bir çığlık atıyorsun. Umarım canın acımıyordur? Acıtıyorsam özür dilerim. Sadece seni çok seviyorum ve paylaşamıyorum. Yalnız benimle ilgilen istiyorum. Ne olur kızma bana anneciğim.
Canım annem, seni daha tanımadan çok seviyorum. O kadar sıcak ve şefkatlisin ki. Hep benim iyiliğimi düşünüyorsun. Her gün heyecanım artıyor. Neden biliyor musun? Her gün, bir gün daha azalıyor sana kavuşmam için. Ne zormuş dokuz ay beklemek. Daha çok var mı anneciğim? Ne zaman kavuşacağız birbirimize. Babamı da, seni de çok merak ediyorum. Siz de beni merak ediyorsunuz değil mi? Aranızda konuşurken duydum. Babam bana benzeyecek diyor. Sen de bana benzeyecek diyorsun. Kime benzeyeceğimi bilmiyorum ama sizin gibi anne babam olduğu için çok mutluyum. Hanginize benzeyeceğimi bilmesem de gelecekte sizi örnek alacağım. Sizin gibi olmaya çalışacağım.
Canım anneciğim, daha aklımda milyonlarca soru var. Hepsini de öğrenmek istiyorum. Ben bu soruları sorduğumda, saçma bile gelse, bana sıkılmadan cevap verirsiniz değil mi? Her şeyin doğrusunu sizden öğrenmek istiyorum. Çünkü size sonsuz güveniyorum
Anneciğim, babacığım, beni dünyaya getirmeye karar verdiniz. Bunu ben istemedim. Nasıl bir yer olduğunu da henüz bilmiyorum. Ama beni her zaman koruyacağınızı bildiğim için çok mutluyum
Sizleri çok seviyorum
Heyecan ve merak içerisinde sizlerle kucaklaşmayı bekliyorum
Doğmamış bebeğiniz
ben de bi süredir aynı şeyi düşünüom, çevremde ve tv de doktordardan 40ı çıkmadan yaptırmanın daha ii olduğunu duydum eşime bunu ilk söylediğimde "olur mu öle şey, minicik bebek canı arı olmaz yaptırmam" dediMerhabalar,iyi haftalar annişler ve onların tatlı kuzularııııı :)
cnm bnm bı yerde toplanmıyo ama arada karnım boyle bırden gerılıyoooo...genlesıyo galıbaa :) snra duzelıyo rahatlıyorum bnm kız sıgamıyo sanırım bazen:)
offf diyorumm zaten iyice sulu göz olmuştum okudukça pıtpıt akıverdi yine yaşlar yaaaatam bir duygusal terminatörüm son günlerde.. dün de ilk nefes programını izlerken bebeğin annenin kucağına veriliş bölümünde nasıl ağladım anlatamam
:)
selam annişlerr bulutlarımızı bitirdikkkkk ve astık öylesıne baska bır odaya denemelıkkbabamızın asabıldıgı kadarıyla gostermek amaçlı astık nasıl olmuslarrrrrrrr odamız bıtınce storu yapılıncaa bu şekılde storunun onune asacagımm bugunde duvar kagıtı orneklerı gelecek seçecegım inşallah bulurum ıstedıgım gıbı..
Eki Görüntüle 698397
çok güzellerinş. içine siner bütün yaptıkların
bu fikri izninle ben de çalacağım
bulabilirsem güzel turkuaz tonunda bi zebra istiom ben de, üstüne de böle bulutlar
Bende her izlediğimde ağlıyorum.Hormonlar sağolsun :)
Yanlız dünki yayında babaanneye dikkat ettinizmi? :) Gencecik güzel bir bayandı.
Sanırım babanın 2.eşi birde alta yazmışlar babaanne diye orada güldüm. :)
ben de bi süredir aynı şeyi düşünüom, çevremde ve tv de doktordardan 40ı çıkmadan yaptırmanın daha ii olduğunu duydum eşime bunu ilk söylediğimde "olur mu öle şey, minicik bebek canı arı olmaz yaptırmam" dedi
ama sonra o da çevresinden duymuş heralde biraz sıcak bakmaya başladı, erken dönemde iyileşme çok çabuk ve kolay oluomuş, ben büyük ihtimalle belki de daha hastaneden çıkmadan yaptırıcam
sığamıolar heralde evet yaa, ben de oğlumla konuşurken öle diomdaha da büyüyünce sen gör asıl o zaman nasıl olacak ayaklarını resmen görüosun karnından yaaa
bi de bende nerdeyse bebeğim kadar bi kist var o yüzden de belki sığamıo gerçekten
ay cnm bnde cok guldm ona ..bde bebegı kıme bnzettnz dıyınce bızım oglumuza bnzıyo dıyo allta babanne yaznca bı garıp oldu yanı:) bn doguma gderken aglarım heralde hungur hungur...yalnız baba dogumda nası heyecanlıydı rengı benzı atmısss bı hfta snra eve gıttıklernde adamın suratna renk gelmısss...bzmkılerde oyle olur heralde :)
cnm kıstın bı zararı yok dımı sana ve bebısıne....evt o mınıck ayakları gorucezzz kıyamammm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?