2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

doğru söylüyorsun canım çok teşekkür cevabın için içiyorum inşallah şifa olur

çok hoş isimleri yaaa benim kuzenimin bebeği var eylül öyle bişmiş öyle bıdık bir bilsen zorla sevdirir kendini nasıl akıllı bir çocuk anlatamam sana busede alt komşumuzun kızıbir görsen o da ayrı sevimli ısırmamak için zor tututyorum kendimi iki ismide çok güzel

Hazıran annleri mi doğuma başlamışşş aman Allahım Bizden de çıkar herhalde erken gelen

Canım inşallah sağlıkla alırsın kucağına bebeğini dualarımız seninle

kızlar benım kızım bugun resmen mıdeme oturuyo...ordan vuruyo arada..ama aynı zamnda assalrdada gezınıyo napıyokııı:)

Canım aynen benimki de alttan üstten vuruyo tekme yumruk karışık heralde :) Hangisi yumruğu hangisi tekmesi anlayamıyorum gidince görücez bakalım hangi pozisyonda

kızlar SSVD araştırıyorum . nişan diye bir terime rastladım. nişanım geldi ne demek?

Suyu patlamayan hamilelerde azıcık parlak kırmızı kan geliyormuş ona nişan diyorlar canım.

İkisi de çok güzel isimler bence. Beni de 2 isim koymaktan soğuttular Asu olacak bıdığımın ismi

Selamlar arkadaslar...
Sık sık gelıp yazamasam da okuyorum mutamadıyen ve doktor kontrollerınden sonra henuz yaptırmayan arkadaslara fıkır olması acısından yasadıklarımı paylasmak ıstıyorum...

25+2 de kontorolumuz vardı kızım 690 gr cıktı, doktor karın cevresının 1 hafta gerıden geldıgını ama bunun onemlı bırsey olmadıgını soyledı...
7. aya gırdıgım bu gunlerde toplam 6 kılo almıs bulunmaktayım, doktorum cok ıyı gıttıgımı soyledı, son ay sadece 900 gr almısım...

O gun gıttıgımızde 50 lık seker yuklemesı yapıldı. Bana ac karnına gelmek gerektıgı soylenmıstı ama aclık kan sekerıme bakılmadı, bosuna ac beklemıs oldum, 1 bardak sekerlı suyu ıctıkten tam 1 saat sonra kan alındı. Degerım 150 cıktı... Doktorum yuksek oldugunu ve 100 luk yaptırmam gerektıgını soyledı fakat 100 luk yuklemeyı yaptırmadan once benım hala mantıgıma yatmayan 3 gunluk bır karbonhıdrat yuklemesı dıyetı verdı, 3 gunun sonunda da 100 luk yuklemeyı yaptırdım... Nedır bı dıyet dersenız aklıllara zarar bırsey, uc gun boyunca pılav, makarna, bol meyve, gunde 2 kase sutlu tatlı, bal, recel ıceren bı menu. Mahvoldum o uc gun cunku hamılelıkte tıksınmıstım zaten tatlıdan. Tum bu yedıklerımden sonra da 100 luk yuklemeyı yaptırdım. Yaptıracak olanlar ıcın anlatmak ıstedım... Bu testın ac karnına olması sart. Once ac karnıma kanım alındı, sonra bır de parmaktan baktırlar. Ardından 2 bardak sekerlı su ıcırdıler... Her saat bası toplamda 3 kere kan alındı. Bu sure ıcersınde hareket etmek, uyumak, bırsey yıyıp ıcmek yasak...
Sonuclarım soyle cıktı...
Aclık 101
1. saat 191
2. saat 178
3. saat 102

O kadar yemeye az bıle cıktı... Neyse benı dahılıyeye yonlendırdıler. Dun de oraya gıttım. Doktor sonuclara baktı, otomatıge baglanmıslar artık ordan standart bı sayfa kopardı tutusturdu elıme 1800 kalorılık dıyet yap, 15 gun sonra gel dedı gonderdı. Lıste o kadar sacma kı ne doğru duzgun yumurta var ne zeytın, resmen standart amerıkan usul bı dıyet lıstesı verdı elıme kı ben yıllar once dıyetle 30 kılo vermıs bırı olarak cok ıyı bılıyorum dıyetlerı. bu da onlardan bırı... Ara ogunde galete gıbı... Bızım derdımız doymak degıl kı bebeklerımızı saglıklı bır sekılde beslemek... Sunu da belırtmek ısterım zaten sevmezdım gebelıkte ıyıce uzaklastıgım ve yemedıgım seyler serbetlı tatlılar, cıkolata, pılav, makarna...

Ordan saglık ocagına gıttım, dedım boyle boyle yapıldı bana, kadın şok oldu. Bız de burda seker yuklemesı yapıyoruz o dedıgını ılk kez duydum dedı. Bız hatta yukleme yapcaksak o hafta tatlı bırseyler yememesı ıcın uyarıyoruz kı etkılemesın testı dedı...

Bıraz uzun tuttum ama ayrıntılı yazmak ıstedım belkı benle yanı durumu yasayan vardır bılmek ıstersınız dıye...
Pekı ben ne yapıyorum...
Bebegıme yararlı olan seylerı yıyıyorum tabıkı...
fakat ekstra olarak spora basladım duzenlı bakalım lısteye uymadıgım halde 15 gun sonra ne cıkacak...

Yaptıracak arkadaslara da sımdıden kolaylıklar dılıyorum, artık cogu seyı atlattıık sonlara yaklasıyoruz, Rabbım evlatlarımızı hayırlısı ıle kucagımıza almayı nasıp etsın ınsallah...

kızlar SSVD araştırıyorum . nişan diye bir terime rastladım. nişanım geldi ne demek?

Nişan doğumun habercisi demek doğuma yakın bir zamanda açık renkte kan gelir bu kan geldikten hemen sonra da doğum başlayabilir bir kaç gün sonra da başlayabilir nişan gelir gelmez doktora gidip nst girmek gerekir sancıların şiddeti ölçülür rahimdeki açılmaya bakılr doğum başlamış mı başlamamış mı dokto bilgi verir. Öyle şeyler işte :)

Yasam gunebakan yorumlarinz icn saolun kizlar bgendgnize sevndm ..gunebakancm asu ismi cok guzel bu arada..adiyla yasasn ins

Canım çok geçmiş olsun.Yazının sonunu okuyana kadar yüreğim ağzıma geldi.Doktor zararlı olan ilacı vermez.Bence güven.

kuzuumm ben de hamilelkte tatlıdan iğrendim,yediğim zaman da midem bulanıyor :/ benimde mi yüksek çıkacak acaba o zaman...

off ne eziyetmiş öyle yaa 2.kez yapılan....ayy inşallah yüksek çıkmaz benim de gerek kalmaz 100 lüğe fln..

bu arada benim randevum cumartesiye kaldı...yarın doluymuş dr,cuma da geç saate veriyolarmış eşim de cmrtsi sabaha almış...seviniyodum yarın kzımı görücem diye...ha bi de tetenoz aşısının 2.dozu 2 gün gecikse bişey olmaz herhalde dimi..?? normalde tam yarındı tarihi

selam kizlar

Ekte linkini verdigim 4MOMS iimli markanin urunlerine bir bakin derim. Adı kurucuları olan 4 anneden geliyor ve farklı ürünlere imza atan bir marka.

cok fazla urun cesidi yok ama dizayn ettikleri bir annenin ihtiyacı olanları veriyor. Tek tuşla açılıp kapanan elektrikli puset, yine tek hareketle açılıp kapanan oyun parkı, ev tipi ana kucağı/salıncak, doğumdan yedi yaşına kadar kullanılabilecek banyo sistemi gibi. Tasarımlara göz atınca insan şaşırıp kalıyor, böyle teknoloji harikası bebek ürünleri olabileceğine inanamıyor.

Benim favorim puset. Tekerleklerindeki özel bir mekanizma ile kendini şarj eden puset bu özelliği sayesinde bir tuşla kapanıyor ve açılıyor. Ön tekerleklerinde aydınlatması var ve cep telefonunuzu bile şarj edebileceğiniz bir usb girişi var. Bir siteden okudugum kadari ile Turkiyde satisina baslamislar. Ama nerede satiliyor bilmiyoum. Ekli linkten urunlere bakmanizi tavsiye ederim. Ozellikle pusetin video sunu seyredi derim. Muhtesem

4moms | Origami

yok tatlım herkes de aynı olacak dıye bırsey yok, sen ıcını ferah tut...
İnsallah ııkınceye gerek kalmaz...

benım asım 1 hafta gecıktı bırsey olmaz canım, rahat ol...
Ve ıgne manyagı mı oldum nedır ıgnenın yapıldıgını bıle hıssetmedım

Kizlar ya bisry sorcam iki hafradir yuzumde inanilmaz derecede sivilce cikti boyle ufak ufak putur putur kiz cocuklarinda olur diyolar ama benim oglum olcak allah nasip ederse nasil gitcek bu sivilceler bi fikri olan varmi

Kizlar ya bisry sorcam iki hafradir yuzumde inanilmaz derecede sivilce cikti boyle ufak ufak putur putur kiz cocuklarinda olur diyolar ama benim oglum olcak allah nasip ederse nasil gitcek bu sivilceler bi fikri olan varmi

​benimde aynı ergenlikte bile böyle olmamıştım alnım mahvoldu özellikle

Aynen makyaj bile yakismiyo aynadan baktikca sinirlerim bozuluyor insallah caresini bilen vardirda bize yarin yazar

canım benim normalde çıkmazdı ergenlikte bile yaşamadım ama şunu farkettim kendimde ne zaman suyu azaltıyorum farkında olmadan o zaman çıkıyor .birde gariptir normalde olmam gereken adet zamnaım yaklaşınca çıkıyor o da ayrı birşey. şu anda yine çıktı alnımda geçen ayda yine böyle alnımda çıktı 2-3 gün sonr geçmişti şimdi yine geçecer diye bekliyorum düne göre kızarıklığı gitti şükür

Son düzenleme:
Günaydın canlar.. uykusuz bir geceden sonra işteyim.. gece hiç ama hiç uyuyamadım desem yeri vardır kızım kıpır kıpırdı uyutmadı içimde çok sıkıldıı niyese daraldım oflaya pöfleye sabah karşı biara dalmışım oda kabus gibi bi rüyayla uyandım ter içindeydim bidaha uyuyamadan işe geldim pöfff bugünün çabuk geçmesi lazım..

Son düzenleme:
Günaydın annişler ve bebişleri...

günaydınnn herkese......az kilo alanları duyunca çok şaşırıyorumm...ben çok yemesemde gelio bu kilolaarr ..imdaat :)

off benim de dün moralim çok bozuldu. 9 kilo almışım. ayaklarım bileklerim bacaklarım da şişti. ayakkabılarım olmuyor. depresyona giriyorum galiba

Yine uyuyamadigim bir gecenin sabahindan hepimize ve meleklerimize gunaydiiinnnnn.
Aksam aniden yemekli misafirim geldi,belim kopuyo.opuom hepinizi..

Günaydın kızlaaaar neredeyse hiç uyumadım göbeğimin sağında bir acı var dönemedim yatakta kımıldayamadım sanki çok mekik çekmişim de kaslarım acıyormuş gibi. Akşam da maç var eve gider gitmez yatıp 1 saat uyuyayım bari

Yasam gunebakan yorumlarinz icn saolun kizlar bgendgnize sevndm ..gunebakancm asu ismi cok guzel bu arada..adiyla yasasn ins

Teşekkürler canım inşallah

2 sene önce alnımda öyle minik minik sivilceler çıkmıştı imex diye bi krem var o iyi gelmişti canım doktoruna sor istersen kullanabilirmiyim diye. Bir de yaş maya maskesi sivilcelerden sonra oluşan kızarıklığı gidermek için iyi gelmişti hala yaparım arada yumuşacık oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…