- 24 Mart 2009
- 3.263
- 4.555
- 658
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #24.421
canım doktordan iyi bilemeyiz sonuçta ne desek yalan olur iç yada içmemeyle ilgili zararı olacak olsa verir mi hiç ilaç asıl içmezsen mazallah bebeğine birşey olur enfeksiyon falan varsa ayrıca hamilelikte ilaç kullanılmaz diye birşey yok ki doktorlar hamilelere uygun olan ilaçları biliyorlar içini ferah tut sen. ona kalıyorsa içilen kan vitamin haplarıda kimyasal
cnm bzde eylul koydukk...ben buse ısmını cok severım..esım sımdı eylul buse olsun dıyo...2 ısım zor bsey bnm 2 ısmım varr ...kızmın olsun ıstemıyodmm.ama smdı olabılır dıyorumm.1 ısmını babası bırınıde annesı koymuss olur dıye...nasıl snce
cansın sağol ; annelerimizden nasıl annelik yapıldığını öğrenemedik ama neler yapılmayacağını öğrendik. 6 yaşındaki kızımla aramdaki bağ sanırım bana en güzel ödül.
bu arada haziran anneleri topiğinde ilk doğum bu sabah gerçekleşmiş :26: bizde de olacak mı acaba böyle şeyler?
Mrb arkadaşlar.Ben de ağustos annesiyim ama kızım ağustosu bekleyecek mi bilmiyorum.Yüksek riskli hamileler sınıfındayım.Geze geze hamilelik yaşanlara gıpta ile bakıyorum.Rahim ağzı yetmezliği nedeniyle 24+3 haftalık bir kaybım var.Allah düşmanımın başına dahi evlat acısı vermesin.Bu hamileliğimde serklaj(rahim ağzına dikiş atma)yapıldı.Serklaj sonrası heyet raporu aldım.WC ve yemek alma dışında kalkmadan yatıyorum.Rahim ağzı boyum kısalmaya devam ediyor.Dualarınızı eksik etmeyin.
Balım vakti zamanında annesine gelsin.Burayı okuyordum ama yazmak bugüne kısmetmiş.Hepinize güzel hamilelikler diliyorum:)
kızlar benım kızım bugun resmen mıdeme oturuyo...ordan vuruyo arada..ama aynı zamnda assalrdada gezınıyo napıyokııı:)
kızlar SSVD araştırıyorum . nişan diye bir terime rastladım. nişanım geldi ne demek?
cnm bzde eylul koydukk...ben buse ısmını cok severım..esım sımdı eylul buse olsun dıyo...2 ısım zor bsey bnm 2 ısmım varr ...kızmın olsun ıstemıyodmm.ama smdı olabılır dıyorumm.1 ısmını babası bırınıde annesı koymuss olur dıye...nasıl snce
kızlar SSVD araştırıyorum . nişan diye bir terime rastladım. nişanım geldi ne demek?
dünden beri bendede bir başağrısı war..sağdan sağdan wuruoo..ilk defa ağrı kesici bile içtimmm....akşam geçti ama bgn yine başladı......
kızlarrr sabah avuç içi kadar su geldi yani 6 damla felan ve karnımın yan tarafı ağrıdı. doktora gtik benim doktorum yoktu.başka doktora gittim nst ye girdik çok şükür bebiş iyi bana enfexia antibiyotik ve gyno lomexın vajinal fitil verdi enfeksiyon olabilir dedi ve elevit kullan dedi kızlar sabahtan beri araştırıyorum korkudan içemedim bişey olur mu bana doktor hem bu ilaçları içersen erken doğuma neden olan enfeksiyonlarıda engellemiş olursunuz dedi ama ben gebelik boyunca hiç kullanmadım ilaç düşünün sadece folikasit ve ferrum fort o kadar korkuyorum
Selamlar arkadaslar...
Sık sık gelıp yazamasam da okuyorum mutamadıyen ve doktor kontrollerınden sonra henuz yaptırmayan arkadaslara fıkır olması acısından yasadıklarımı paylasmak ıstıyorum...
25+2 de kontorolumuz vardı kızım 690 gr cıktı, doktor karın cevresının 1 hafta gerıden geldıgını ama bunun onemlı bırsey olmadıgını soyledı...
7. aya gırdıgım bu gunlerde toplam 6 kılo almıs bulunmaktayım, doktorum cok ıyı gıttıgımı soyledı, son ay sadece 900 gr almısım...
O gun gıttıgımızde 50 lık seker yuklemesı yapıldı. Bana ac karnına gelmek gerektıgı soylenmıstı ama aclık kan sekerıme bakılmadı, bosuna ac beklemıs oldum, 1 bardak sekerlı suyu ıctıkten tam 1 saat sonra kan alındı. Degerım 150 cıktı... Doktorum yuksek oldugunu ve 100 luk yaptırmam gerektıgını soyledı fakat 100 luk yuklemeyı yaptırmadan once benım hala mantıgıma yatmayan 3 gunluk bır karbonhıdrat yuklemesı dıyetı verdı, 3 gunun sonunda da 100 luk yuklemeyı yaptırdım... Nedır bı dıyet dersenız aklıllara zarar bırsey, uc gun boyunca pılav, makarna, bol meyve, gunde 2 kase sutlu tatlı, bal, recel ıceren bı menu. Mahvoldum o uc gun cunku hamılelıkte tıksınmıstım zaten tatlıdan. Tum bu yedıklerımden sonra da 100 luk yuklemeyı yaptırdım. Yaptıracak olanlar ıcın anlatmak ıstedım... Bu testın ac karnına olması sart. Once ac karnıma kanım alındı, sonra bır de parmaktan baktırlar. Ardından 2 bardak sekerlı su ıcırdıler... Her saat bası toplamda 3 kere kan alındı. Bu sure ıcersınde hareket etmek, uyumak, bırsey yıyıp ıcmek yasak...
Sonuclarım soyle cıktı...
Aclık 101
1. saat 191
2. saat 178
3. saat 102
O kadar yemeye az bıle cıktı... Neyse benı dahılıyeye yonlendırdıler. Dun de oraya gıttım. Doktor sonuclara baktı, otomatıge baglanmıslar artık ordan standart bı sayfa kopardı tutusturdu elıme 1800 kalorılık dıyet yap, 15 gun sonra gel dedı gonderdı. Lıste o kadar sacma kı ne doğru duzgun yumurta var ne zeytın, resmen standart amerıkan usul bı dıyet lıstesı verdı elıme kı ben yıllar once dıyetle 30 kılo vermıs bırı olarak cok ıyı bılıyorum dıyetlerı. bu da onlardan bırı... Ara ogunde galete gıbı... Bızım derdımız doymak degıl kı bebeklerımızı saglıklı bır sekılde beslemek... Sunu da belırtmek ısterım zaten sevmezdım gebelıkte ıyıce uzaklastıgım ve yemedıgım seyler serbetlı tatlılar, cıkolata, pılav, makarna...
Ordan saglık ocagına gıttım, dedım boyle boyle yapıldı bana, kadın şok oldu. Bız de burda seker yuklemesı yapıyoruz o dedıgını ılk kez duydum dedı. Bız hatta yukleme yapcaksak o hafta tatlı bırseyler yememesı ıcın uyarıyoruz kı etkılemesın testı dedı...
Bıraz uzun tuttum ama ayrıntılı yazmak ıstedım belkı benle yanı durumu yasayan vardır bılmek ıstersınız dıye...
Pekı ben ne yapıyorum...
Bebegıme yararlı olan seylerı yıyıyorum tabıkı...
fakat ekstra olarak spora basladım duzenlı bakalım lısteye uymadıgım halde 15 gun sonra ne cıkacak...
Yaptıracak arkadaslara da sımdıden kolaylıklar dılıyorum, artık cogu seyı atlattıık sonlara yaklasıyoruz, Rabbım evlatlarımızı hayırlısı ıle kucagımıza almayı nasıp etsın ınsallah...
kuzuumm ben de hamilelkte tatlıdan iğrendim,yediğim zaman da midem bulanıyor :/ benimde mi yüksek çıkacak acaba o zaman...
off ne eziyetmiş öyle yaa 2.kez yapılan....ayy inşallah yüksek çıkmaz benim de gerek kalmaz 100 lüğe fln..
bu arada benim randevum cumartesiye kaldı...yarın doluymuş dr,cuma da geç saate veriyolarmış eşim de cmrtsi sabaha almış...seviniyodum yarın kzımı görücem diye...ha bi de tetenoz aşısının 2.dozu 2 gün gecikse bişey olmaz herhalde dimi..?? normalde tam yarındı tarihi
Kizlar ya bisry sorcam iki hafradir yuzumde inanilmaz derecede sivilce cikti boyle ufak ufak putur putur kiz cocuklarinda olur diyolar ama benim oglum olcak allah nasip ederse nasil gitcek bu sivilceler bi fikri olan varmi
Aynen makyaj bile yakismiyo aynadan baktikca sinirlerim bozuluyor insallah caresini bilen vardirda bize yarin yazar​benimde aynı ergenlikte bile böyle olmamıştım alnım mahvoldu özellikle
Aynen makyaj bile yakismiyo aynadan baktikca sinirlerim bozuluyor insallah caresini bilen vardirda bize yarin yazar
günaydınnn herkese......az kilo alanları duyunca çok şaşırıyorumm...ben çok yemesemde gelio bu kilolaarr ..imdaat :)
Yasam gunebakan yorumlarinz icn saolun kizlar bgendgnize sevndm ..gunebakancm asu ismi cok guzel bu arada..adiyla yasasn ins
Kizlar ya bisry sorcam iki hafradir yuzumde inanilmaz derecede sivilce cikti boyle ufak ufak putur putur kiz cocuklarinda olur diyolar ama benim oglum olcak allah nasip ederse nasil gitcek bu sivilceler bi fikri olan varmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?