2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

cnmvla uykular haram oldu :)bna sankı tam yan yatamıyomusm gbı gelıyo..karnımn ustune denk gelıyo ıstr ıstemez ...bebek rahatsz oluyo sanıyorm vuruyo cnku....hep yan yattıgmdn belım agrıyo..gece sırt ustu buluyorm kndımı uyannca bebıs gne vuruyo yerı daralıyo bu seferde sanırım...sagıma hc donemıyorummm esım karnıma ynlıslıkla vurucak sanıyrm...terrr dokuyrm her gece tuvalet olmazsa olmazmm :) bılmıyorm napıcamm yanı

aynen bende öyleyim kızlar...hatta size sorcaktım..sırtüstü çokmu zararlı die..kendimi sırtüstü yatarken buluyorumm bebiş rahatsıs olur die hep sola dönüyorum ama hepuyandığımda ya sağdaym ya sırtüstü bide her tarafım kasılmş gibi hissediyorumm karnım gerilmş gibi korkuyorumm nasıl uyuyacağımı şaşırıyorumm...

ama gerçekten sırtüstü uzanınca bebiş tekmelio rahatsıs oluo demek...

azz kaldı 3 ayımıs kaldı dayanmalıyıs :)

Selam kızlar,

Bebişleriniz için alışverişe çıktınız mı?
Biz daha çıkmadık mayıs ayının ortalarında çıkmayı düşünüyoruz geç mi kaldık acaba?

Kendim gördükçe takım ve çıtçıtlı badilerden aldım tulum hiç içime sinmiyor hem sıcak olacak hemde bacak mesafesi çok kısa
beni öyle birşeyin içine koysalar asla rahat edemezdim herhalde.

Ayrıca neler alacaksınız önemli olanlar neler, hangilerini önerirsiniz.?

hayatı ben dun gece her saat basını gordum sanırım :)rutıne bagladım uyan donuna kadr ust bas degıs tuvalete gıt su ıc yat...bde kocam bu gece hıc uyanamdn heralde ıy uyudun demesın mı sabah bogasım geldı...zaten bı sure sonra esımle yatamam sanırım yataga bn kendım zor sıgmaya bsldım...tehlıkelı olabılır..bde yaz sıcagında dahada zor olurr

yok canım, helal olsun tabii ki.. benim bunları düşünmem için birinden duymam gerekmiyor, çok zaman onun hüznü içimde zaten. o yüzden henüz alışamıyorum bu şehre.. hayatta olsunlar sağlıklı olsunlar da başka bir şey istemem..

o 3 ay yandık vallahi hele sıcak offf ben hiç sıcağı sevmem kiiiii mahvoldum yani anlayacağınız kızlar. bu aralar yeme işini abarttım bende evde kimse yok durdukça yemek yiyorum cipsler eti hoşbeşler havada uçuşuyo

cnm ben hıc sut ıcemıyordum. bebegımın bole durumu oldugunu ogrenınce ıcmeye basladım mecburen gunde yrm lıtre ıcıyorum. 3.5- 4 lıtre su ıcmeye basladım. meyvelerın bırı gelıyor bırı gıdıyor ozellıkle elma yenmesının ıyı oldugunu okudum. şekerım var bıde 2 saatte bır yemeye ozen gosterıyorum. beyazlar yasak artık bana. tam tahıllı ekmege gectım. durumu ogrendım bu sısteme gectım. 10 gun sonra bebegım cok guzel kılo almıstı.... sütü şiddetle tavsıye edıyorum!!!!

allahım nasıp edıcek ıns. sıkma canını. kan sulandırıcı bende kullandım. baktık olmuyor hergun ıgne vurunmaya basladım karnımdam. kendım yapıyorum. clexan. bır sor dr una ıstersen. sık sık kontrol sart zaten oledır de aklında olsun. 28 ılk etabımız cok az kaldı baksana

sırt üstü yada sağa ne kadar zararlıdır bende bilmiyorum ama. ne kadar sola yatsam, kendimi sırt üstü yada sağda buluyorum. haydi tekrar sol. bikaç saat solda duruyorumdur inşallah...

cnm bz dun markete gttk esımle....orda cıkolata gordmm ama nası cnm ıstedı saldırıcam yanı...daha aksam yemegıde yememstk actımda cok..eve gldk kapıdan grdm posetlere saldrdm buldm cıkolatayı yedm..esım noluyo ac ac yeme dedı..ya ne dıyosun eve gelene kadar bunun hayalını kurdm dedm..markette yeseydnn bos jelatını okutrdk kasada dıyo .....asermek ne demek bn bunu yenı yenı yasamaya bsladmmm

hiiiçç bir yere gitmek yok arkadaşım biz burada sadece iyi zamanlar için bulunmuyoruz, sıkıntılarımızı dertlerimizi de paylaşıyoruz.. sen de paylaştıkça rahatlayacaksın emin ol. dualarımız seninle olacak merak etme

bende seni çok merak ediyordum canım nasılsın iyi misin? bi ara türkiyeye gelcektin sanırım geçmişide okuyamadım bişeyler yazdıysan

dokuzaycım çok saol, evet yeni döndüm Türkiye'den, kızımla 2 hafta gezdik:):)istanbul, izmir, kayseri yaptık,
bol bol özlediğimiz şeylerden yedik,
benimde bu damarlar nedeniyle bebeğe giden kanın az olması durumu düzelmemiş malesef,
doktorlar felaket tellalı gerçekten çok olumsuz konuşuyoırlar, yok alırız 32 de küveze koyarız falan,
düzelmezse gebelik zehirlenmesi olur, bebek ölür, rahim içi gelişim geriliği olur gibi laflar,

annem bile boşver 32 de doğarsa küçük bebekler daha hızlı toparlanıyor, sen sağlıklı olsun diye dua et diyor,
ben de anlamıyorum insanları, duayı neden kısalımki, hepsini birlikte istesek allahtan veremeyecek mi, onun rahmeti çok geniş,
hem vaktinde, hem sağlıklı, hem de normal kilosunda doğmasını diliyorum ben de,
bu yüzden annemle bile tartıştık, olumsuz bir şey duymaya dayanamıyorum,
birileri küçük olsun boşver toparlar dediğinde çıldırıyorum,

inşallah hepimiz için herşey yolunda gider ve sağlıkla, normal haftasında, normal kilosunda alırız kuzucuklarımızı kucağımıza.

yarasın bıdığıma .bende öyleyim marketten elimde meyve yerken çıktım sen yine dayanmışsın eve kadar eşim krize giriyor gülmekten yürürken. 45 kiloluk yemek yemeyen anneni ne yaptın kızım aferin sana diyor

kızlar bu arada 2 gun sonra bzım evlılık yıldonumumuzz ılk yılımz bıtıyo bı suprz yapmak ıstıyorm esımee...bı fıkır versenızzz :)

aynen cnm laf olsun dıye yemek yerdım 47 kıloydmm...kızm senn sayende annen yemek yemeye bsladı aferın dıyo esım....ben hamılelıkte hc yemedıgm yemeklerı yyedımmm cok yemek secerdm ben...smdı kızmıyrm kndme

slm kızlar moralım bozuk bozuk kalktım bugun yazıkk cnm eşim prim beklıodu iş yerınde bı arkadasıyla aynı sevıyede hep aynı prımı alıyorlardı bu sefer benım eşime yarısı kadarını vermısler adamın moralı cokk bozuk kafayı yıcekk neden dıee mesaıler mesaıler yapıyorum dıo bu yaptıklarına anlam verememıss ...her olanınıda ona gore yapmıstı sımdı bazı seyler ters oldu nolcak bılmıyorumm kıyamıyorum bole olunca esıme yazık yaa sen cabala cabala ıstedıgını alama cnm kocişim yaa

kızlar bu arada 2 gun sonra bzım evlılık yıldonumumuzz ılk yılımz bıtıyo bı suprz yapmak ıstıyorm esımee...bı fıkır versenızzz :)

ben sürpriz özürlüyüm canım ne desem inan bilenmedim benim bir ay önceden ne yapsam diye telaş başlar birde elime yüzüme bulaştırırım eşimde anlar internette orjinal fikirler oluyor genelde bende oradan çalıyorum

Kızlar şeker konusunda sizleri biraz bilgilendirmek istiyorum. Benim daha önceden insülin direncim olduğu için ve ailemde de şeker geçmişi bulunduğu için doktorum 13. haftamda 75grlık şeker yüklemedi yaptırdı bana. Açlık değil ama tokluk şekerlerim yüksek çıktı. Ardından diyetisyen.. Ardından endokrinoloji uzmanı.. 13. haftamdan beri dikkat ediyorum

Bununla ilgili beslenme önerilerinde bulunabilirim sizlere:
Beyaz olan herşey şekeri direk fırlatıyor. Pirinç pilavı yemem direk şekerimin fırlamasını sağlıyor mesela. Az miktarda bulgur pilavı yine şekerimi dengeli tutabiliyor.

Ekmek konusu ise fırından aldığım kepekli ekmek bile fırlatıyor şekerimi çünkü onlar aslında beyaz ekmeğin kepek ile esmerleştirilmiş haliymiş. UNO TAM TAHILLI ekmek bu konuda bir numara.

Canınız çok çikolata isterse Guerlain diye bir marke var, büyük marketlerde satılıyor ondan alabilirsiniz.

Sürekli olarak yemek yemeniz de gerekiyor tabi.. Yemediğinizde elleriniz ayaklarınız titriyor

Ben günde 4 kez ve her gün şekerimi ölçüyorum haftalardır. Düzenli olarak devam edebilyordum fakat geçen haftaki Maldivler seyahatimizde şekerim yüksek seyretti. Oranın tadı, tuzu, baharatı filan.. Ve kızımın genel olarak 1 hafta öndeyken, karın çeperi 10 gün öne geçmiş, biraz daha ilerlemiş. Oyüzden bu hafta çok ama çok sıkı diyetteyim, şuanda hiç sınırı aşmadım çok şükür. İnsülinlik duruma bu haftadan sonra karar verilecek.

Gebelik şekerinin de 22. haftadan sonra yapılmasının sebebi, bu haftadan sonra plesentadan salgılanan hormonlar şekeri yükseltmek için devreye giriyormuş ve o yüzden testler bu haftaya bırakılıyormuş. Fakat bende önceden şeker varmış, oyüzden 11 haftadır çekiyorum bunu

Şekerin bebeğe etkisi ise sadece iri bebek olayı değilmiş.. Kan akışında sorun olabilirmş, suyu çok fazla artarmış ve erken patlarmış bu da erken doğuma sebep olabilirmiş vs. Şeker çok tehlikeli bir konu kızlar, aman atlamayın dikkat edin...

canımmm Allah yar ve yardımcın olsun sağlıcakla kavuşmayı nasip etsin inşallah.:128: iyi düşün iyi olsun . bence gitme burda destek oluruz birbirimize hem gelişmelerden haberdar edersin kafanın karıştığı yerde çözüm buluruz.

5N1Ke ve Mulbberrycim,
sanırım durumlarımız çok paralel, ben 13.haftamdan beridir kan sulandırıcı kullanıyorum ve hiç bir düzelme olmadı durumumda,
5 farklı doktorla görüştüm hepsinin söylediği ortak şeyler,
senin erken haftanda başladığı ve her iki damardada sorun olduğu için sen de düzelme olmaz ve bebeğini erken almak zorunda kalabiliriz gibi şeyler söylediler,
hatta bi tanesi direk yüzüme bebeğin anne karınında ölebilir bile dedi,
en son 23.haftamda girdim durum yine aynıydı,
artık doktorlara kulak asmıyorum, ben hiç de onalrın dediği gibi olmayacağını düşünüyorum,
sadece dediklerini yapıp verdikleri ilaçları kullanıyorum, bir de beslenmeme dikkat ediyorum gerisi de Allaha emanet,
sonuçta bizim gibi olup normal haftasında ve sağlıklı doğum yapan da çok insan var,
ben hepimiz adına çok inanıyorum inşallah güzel olacak...

canlar çoğunuz uyuyamamaktan şikayetçi bende şimdilik nazar değmeyim hiç bi sorun yok yatağa geçer geçmez uyuyorum sabaha karşı bir kere tuvalete kalkıyorum sonra yine dalıyorum hemen
dün gece de rüyamda bebeğimi gördüm nasıl mutlu oldum anlatamammm bir de emzirirken gördümm süperdiii! :))
yarın sonunda kontrolümüz var 37 günlük aradan sonra ilk defa görecm böceğimiiii kaç gündür şafak sayıyodum resmen çoook özledim yaa kabıma sığamıyorum!
uykusuz gece geçirenlere Allah yardım etsin gününüz hemencecik geçsiinn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…